Voinko imettää?

imetysimetys

Olen 26-vuotias ja ensimmäistä lastani odotan, nyt viikkoja tosin vasta 14 2 mutta silti imetys mietityttää jo:) Mietin että voinko imettää sillä minulla on todella pienet rinnat ja omituisen muotoiset. Rintani ovat A-kuppia ja muodoltaan sellaiset suipot (hankala selittää) Nännipiha on todella iso ja niin kuin "koholla" rinnasta kun taas itse nänni on matala. Lisäksi itse rinta on pieni.Joskus olen kuullut nimityksen ketunnenärinnat ja sellaiset minulla taitaa juuri olla:) Ystäväni sanoi että hänellä oli matalat? rinnanpäät joten vauva ei saanut otetta rinnasta joten hän imetti rintakumin avulla. Mietin että onko minullakin "matalat" rinnanpäät ja voinko imettää ollenkaan vai pitäisikö minun varalta ostaa sellaiset rintakumit? Lisäksi mietin sitä että koska rintojen tulisi muuttua kun sanotaan että rinnat muuttuvat raskauden aikana. Minulla ollut rinnat todella kipeät jo ennen kuin positiivisen raskaustesti tein mutta ne eivät ole muuttuneet milläänlailla.Tiedän että kysymykseni on hieman aikaisessa vaiheessa ja mitä tahansa voi vielä sattua mutta silti minua jo mietityttää nämä imetys asiat sillä olen todella arka edes näyttämään rintojani kellekkään niiden epätavallisen ulkomuodon vuoksi. Kuitenkin sairaalassa haluaisin opetusta ja neuvoja imetyksen suhteen mutta minua pelottaa hirveästi mitä ne hoitajat ajattelevat jua jos ne sanovatkin etten pysty imetämään. Tuttipulloja ja korvikettakin on kai varattava sitten myöhemässä vaiheessa?

Onko täälä ketään jolla on ollut/on vastaavanlainen tilanne sillä haluaisin imettää kuitenkin lastani mutta mietin että tuleeko näin pienistä rinnoista edes maitoa?

4

1104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea imetykseen

      Hei! Ihan kaikilla rinnoilla pystyy ainakin osittaisimettämään. Rintojen koko ei korreloi tulevan maitomäärän kanssa mitenkään. Imetyksessä pätee kysynnän ja tarjonnan laki: mitä enemmän vauva syö, sitä enemmän maitoa tuotetaan. Eli kunhat varaudut imttämään alussa ihan nonstoppina niin kyllä se yleensä lätee sujumaan. Jos sinullla on matalat rinnanpäät niin alussa pienen vauvan voi olla vaikea saada niistä hyvää imuotetta ja silloin nuo rintakumit ovat hyvä apu. Minulla piti imettää ekat 7 viikkoa vain rintakumien kanssa ennen ku vauva sai otteen paljaasta rinnasta!!

    • äiti itsekin

      Luota itseesi imettäjänä - kaikki esiäitisikin ovat siinä onnistuneet, koska sukunne on henkiin jäänyt! Sulla on siis oikein hyvät imettäjän geenit ja muodot. :)

      Kuppikoolla ei ole merkitystä ja imetykseen on tosiaan apuvälineitä ja neuvoja saatavilla. Harvalla onnistuu ilman mitään kommervenkkejä imetys alusta loppuun, mutta monesta jutusta pääsee yli ja selvitään eteenpäin (esim. rintatulehdukset, rintaraivarit jne.)

      Ja rinnat kyllä kasvaa viimeistään, kun maito nousee! Itsellä kasvoi AA:sta C:hen rytinällä. Ikävä kyllä koko ei jäänyt pysyväksi... :)

    • luonnonoikkuja

      Hei!

      Jos rintasi ovat ns.normaalit eli siis normaalirakenteiset, niin todennäköisesti imetys onnistuu. Mutta jos sinulla sattuu olemaan todellakin esim.tubulaariset rinnat, niin vaikeuksia on luvassa. Minulla kaksi lasta ja tubulaariset rinnat eli ns. ketunkuonorinnoiksikin kutsutut rinnat ulkomuodoltaan. Rintani ovat kokoa AA ja nänni on iso ja pyöreä kuin pieni golfpallo. Ilman rintakumia ei imetys onnistuntut lainkaan ja silloinkin maitoa tuli hyvin vähän. Usein tubulaarisiin rintoihin ei ole kehittynyt kunnolla maitorauhasia ja ilman näitä se imetyskään ei tule onnistumaan. Rintakumin saa usein sairaalastakin kun kätilö neuvoo imetyksen kanssa, jos näyttää, että vauva ei saa muutoin kunnon otetta rinnastasi. Minulla rintani eivät kasvaneet raskausikana eivätkä synnytyksen jälkeenkään ja tämä jo herätti epäilyjä, että kaikki ei ole kohdallaan - ottaen huomioon rintojeni rakenteen. Minulla on nämä tubulaariset rinnat mutta eipä ole äidilläni eikä siskollani, joten ei voi olettaa mitään senkään perusteella, miten omalla äidillä on onnistunut imetys aikoinaan. Lääkäri sanoi, että tämä luokitellaan ns. kehityshäiriöksi ja pahimmat tapaukset voivat saada jopa rinnoilleen ns. korjausleikkauksen julkisella puolella. Kuitenkaan mikään korjausleikkaus ei tee rinnoista normaaleja eli ulkomuotoa voi korjailla tubulaaristen rintojen osalta plastiikkakirurgian avulla mutta rinnat ovat mitkä ovat - maitorauhasia sinne ei voi lisätä jälkikäteen.

    • cow mama

      täällä yksi jolla myös pienet rinnat, kolme lasta olen näillä imettänyt, ja nuorimmaista imetän edelleen, hän on nyt 11 kk. Ihmiset kyselee mistä noista maitoa tulee, on pienen näköiset rinnat, ja silti on maitoa tullut tosi hyvin.
      Nännit on myös matalat, alussa sattuu ja olen vain opetellut ohjaamaan nännin vauvan suuhun, vähän litistän nänniä ja rintaa että vauva saa otteen, ja kun lapsi kasvaa kaikki sujuu kuin tanssi. Yritä sinnikkäästi, tsemppiä !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe