Luger

Sain perintönä vaarini vanhan Lugerin, jota hän käytti jatkosodassa. Ase on kuulemma laiton. Puhdistin ja öljysin aseen ja ihan hyvässä kunnossa tuntuu olevan. Tarkoitus olisi mennä joku päivä testaamaan sitä. Mutta mites voinko saada luvat siihen poliisilta vai pidänkö vain kaapissa perintökalleutena.
Ilmoita


Oletettavasti et aseeseen lupaa saa näin jälkikäteen joten pidä se itselläsi äläkä missään nimessä luovuta poliiseille.
Ilmoita
Ja suomessahan tuo ase tunnetaan paremmin Mauserina.... Luger on jenkkien käyttämä nimi samalle aseelle.
Ilmoita
Ja jotkun kutsuu sitä nakaaniksikin.
1 VASTAUS:
"Nakaani" on revolveri...
+Lisää kommentti
Ja jotkut kutsuu sua idiootiksi.
Ilmoita
Eikös se ole oikeasti PAPARELLUM täällä suomessa?
2 VASTAUSTA:
parabellum
höhöö kirjoitti:
parabellum
Miten ihmeessä jaksat puuttua seitsemän vuotta vanhaan kirjoitusvirheeseen? Älä lue noita ikivanhoja juttuja, jos sulla ei ole mitään uutta sanottavaa.
+Lisää kommentti
Mauser on jotain ihan muuta kuin Parabellum/Luger
Ilmoita
Olet ihan oikeassa. Mauserihan on työntömitta.
2 VASTAUSTA:
No kuitenkin "mausereina" noi tunnettiin suunnittelijansa nimen mukaan...
Ja usein pienkokoisemmat oli "rouninkeja" vaikka olisivat olleet "tähtipstooleita" venäjältä (tunnetaan myös Tokarev tai Makarov-pistooleina)...
tokarev tt30
+Lisää kommentti
Myös Kolt Kovermentin sulku perustuu ainakin osittain lugeriin, vaikka siinä polvinivelsulku onkin. Brouninkissa puhutaan lonkkanivelsulusta.
Ilmoita
Parasta olisi kun veisit sen poliisille, ei jäisi pimeä ase turhaan "markkinoille"
Tai jos sitä nyt tarvitsee jotenkin pitää muistona, niin vie asesepälle deaktivointiin, niin siitä saa vaarattoman muiston.
Itse vein isäni sodasta tuoman Naganin sepälle, joka deaktivoi aseen.
1 VASTAUS:
Kannattaa pitää kunnossa. Demarit vie koko ajan luvallisia aseita ihmisiltä ja maailman talous on mitä on. Ei koskaan tiedä milloin tuotakin voi tarvita. Eli pidä ihmeessä toimintakuntoisena, voi pelastaa vielä henkesi, silloin kiität isoisää....
+Lisää kommentti
No mutta harvemminhan kansansuussa käytetyissä nimityksissä niin kovin tarkkaan on tutustuttu eri aseiden rakenteeseen tai historiaan...
Kuten melkein kaikkia revolvereja sanotaan "coltiksi" vaikka olisi Smith&Wesson tai Ruger... (myös Nagant-revolveria olen kuullut sanottavan "coltiksi")
Ja kaikki vipulukkoiset kiväärit on "vinsestereitä"...
1 VASTAUS:
ei moses browning keksi maximin
+Lisää kommentti
Onneks Samuel Colt keksi peacemakerin niin miehistä tuli tasa-arvoisia. Ja eikös hän keksinyt maxim-konekiväärinkin.
1 VASTAUS:
Nobel keksi palkinnot.
+Lisää kommentti
Täysin asiantuntematonta porukkaa täällä.
Ilmoita
Jos asiantuntemattomuudesta puhutaan niin kerropa itse paljonko on nelituumaisessa .38 kaliberin piipussa kantavierrevahvuus. Osaatko sanoa edes suunnilleen? Saati sitten laskea tarkkaa arvoa.
Ilmoita
Kantavierrettä tarvitaan oluen valmistuksessa. Kierrevahvuutta ei voi sanoa yleisesti, koska niitä on erilaisia .38 kaliiperin revolvereissa. Voisin kyllä ottaa selville arvoja, mutta en juuri nyt jaksa, koska oli pitkä päivä.

Luger = Parabellum on saksalainen sotilaspistooli (kaliiperi 9 mm para tai 7,65 para)

Mauser on Suomessa yleensä Ukko-Mauser vm. 1896 (on myös monia muita malleja kuten pienempi Akka-Mauser) kaliiperissa 7,63 tai 9 mm para.

Tokarev on Neuvostoliiton 2. maailmansodan aikainen sotilaspistooli, joka perustuu amerikkalaiseen Coltiin 1911 (kaliiperi 7,62x25)

Nagant on venäläinen kaasutiivis sotilasrevolveri (kaliiperi 7,62) maailmasotien aikana, johon mahtuu 7 patruunaa.

Hiram Maxim keksi Maxim-konekiväärin 1880-luvulla.

Makarov on venäläinen uudempi sotilaspistooli kaliiperissa 9 mm Makarov. Luoti on hiukan paksumpi kuin 9 mm parassa, mutta patruuna on tehottomampi. Pistoolissa on massasulku.
Ilmoita
No mutta moniko näistä jotka näitä sotamuistoja piilotteli vintille tai heidän lapsistaan tai lapsenlapsistaan jotka niitä seuraavien parin kolmenkymmenen vuoden aikana niitä sieltä löysivät oli noin hyvin asehistoriaan ja erilaisiin tarkempiin yksityiskohtaisiin tietoihin perehtyneitä?
Eli jos oli elokuvissa tai lehdessä nähnyt vähän saman näköisen, niin sehän oli silloin juuri sama.
Ilmoita
Kantavierrevahvuus kolmekaseissa on yleisesti ollut 11,2. Hyvä niin, mitäpä sitä muuttelemaankaan.
Edellä oli uskomaton määrä pistoolitietoa, ihmeellistä että joku voi tietää noin paljon.
Ilmoita
Sotket aseet ja oluen valmistuksen.

Äläpä nauti liikaa panimotuotteita, jos rassaat aseita.
Ilmoita
Panimotuotteet tulee unohtaa kun pelataan aseitten ja a-tarvikkeitten kanssa. Mutta toisaalta itselataamista suorittaessa on puoli pulloa kossua suorastaan suositeltavaa, puolen tunnin välein. Tällöin toiminta pysyy vakaana ja tulee keksittyä uusia latausreseptejä, jopa ruudittomasta huomattaviin ylilatauksiin asti. Jännitystä riittää ampumaradalla lähtönopeuksia mittaillessa.
1 VASTAUS:
aika turhaa hommaa se lähtönopeuden mittaaminen, kun se on aina 0 m/s.
+Lisää kommentti
Olipas jälleen asiaa tuntematon lausunto. Oletatko että luodin nopeus on nolla vielä silloin kun se ei ole edes hylsystä irronnut...sekä luoti, ase, että ampuja liikkuvat koko ajan aikamoista haipakkaa. Jos olisimme päiväntasaajalla liikkuisimme maapallon pyörimisen johdosta yli 400 metriä sekunnissa. Täällä, ainakin meillä pohjoisessa on hieman hitaampaa. Luodin lähtönopeuden mittaaminen onkin hieman epätarkkaa touhua yleensä sillä ammutaanhan toisinaan vastakkaiseenkin suuntaan maapallon pyörimiseen nähden.
Näin ollen jos ammutaan päiväntasaajan tasalla vastakkaiseen kiertosuuntaan .38 lataus joka vihtavuoren latausoppaan mukaan lähtee 350m/s , lentääkin luoti takaperin yli 50 m/s.
Ilmoita
Hiukkaskiihdytinmiehen puheessa on ASIAA. Käsittelemättä jäi kuitenkin pohjois-etelä ja etelä-pohjoissuuntiin tapahtuva ammunta. Ja maapallon pyörimisliikkeen aiheuttamat ennakon arvioinnit ampumasuorituksessa. Täällä pohjoisessa ei ennakon määritys ole niinkään suurta mutta aina se on kuitenkin otettava huomioon. Toiminhan riekonmetsästäjänä ympäri vuoden.
1 VASTAUS:
Kätkän rätvänähän puhuu ASIAA. Etelä-pohjoissuuntaan ja päinvastoin ammuskeltaessa tulee ottaa huomioon coriolisvoima, joka rihlatun aseen rojektiiliin vaikuttaa huomattavasti. Ellikkä pohjoiseen päin laukoessa tulee ottua ennakkoa taakkeperin ja etelään päin sutiessa etteenpäin! Itäänpäin tulee huomioida kantomatkan lyheneminen ja länteenpäin laukoessa kantomatkan piteneminen.

Jos käyttää rautaluotiloita, tulee ottaa huomioon myös maan magneettikentän vaikutus kuulan lentorattaan. Revontulimaksimi ja auringon aktiivisuus on sangen vaikuttava tekijä napapiiriin pohjoispuolella pyssyteltäessä, joten niitäkään ei voi jättää ilman huomiota.

Riekko lintuna ei ole metsästettävä lintu, soon niin pölijä, että jääpi saaliiksi iliman metästystä, eikä siinä pistooleja tai muitakaan pyssylöitä tarvita.
+Lisää kommentti
Varsinkin jos se on 7,65 parabellum, eli alkupään valmistussarjaa niin ÄLÄ VIE sitä poliisille, menee asehistoriaa hukkaan. Lupia tuskin saat, mutta viis siitä.
Ilmoita
Met pohjosen riekkomiehet käytämmä melkeen kaikki 7,65 parapellumia riekon pyynnissä. Ennen käytimmä ukkomauseria mutta alkavat olemaan nekin jo loppu.
Käy kysymässä poliisilta onko heissä riekon pyytäjiä ja jos löytyy niin myy pois. Kysy vaikka puhallusratsian yhteydessä.
Ilmoita
Ukko-Mauser on sen verran monimutkainen vehje, että sen osat kuluvat aikojen saatossa huonoiksi. Eikä Parabellumkaan taida olla kestävimpiä pyssyjä. Kannattaa säilyttää hyväkuntoiset yksilöt tosiaan ihan asehistorian takia.
Ilmoita
Monilla on ollut tapana vuolla aseen tukkiin tahi kahvaan lovi osoittamaan kaatojen määrää. Isovaari alkoi talvisodan alussa tekemään ukkomauserinsa kahvaan lovia huomatakseen vain että kahvalevy kuluu pian pois. Niinpä hän talvisodan päätyttyä kaiversi vasemman kahvalevyn yhdeksikköön eksponentin 3.
Tuhosihan hän talvisodan aikana ukkomauserillaan muunmuassa kokonaisen vihollisen hiihtopataljoonan.
Jatkosodan jälkeen ei vaaran vuosina uskaltanut kaivertaa oikeaan kahvalevyyn mitään ettei valvontakomissio olisi puuttunut asiaan. Olihan hän kaukopartiotoiminnassa mukana olleena tuhonnut ukkomauserillaan vihollisen tukikohtia, huoltokeskuksia, varikoita, lentokenttiä, junia, rautatieasemia yms.
1 VASTAUS:
Isovaarisi nähdään tänään telkkarissa tv-5 klo 21.05 alkaen. Tosin tapahtumapaikkana ei ole Karjalan kannas eikä aseena Ukko-Mauser.
+Lisää kommentti
Uskomaton yhteensattuma, isovaaria kutsuttiin sodan aikana ja vielä vähän jälkeenkin Kiestingin Ramboksi.
Ilmoita
Amerikkaan aikoinaan joskus 1600-luvulla muuttut Rambojen suku oli kotoisin...

Arvatkaa mistä maasta?
Ilmoita
...suomesta???
1 VASTAUS:
Oikein.
+Lisää kommentti
Rambo-nimihän tulee Rampa-Jaakosta joka haavoittui pahoin 1500-luvun lopulla pitkän vihan aikana.Täyssinän rauhan jälkeen hän päätti lähteä Amerikkaan turkismetsästäjäksi vaikka oli pitkän vihan sotainvalidi menetettyään jalkansa istuessaan ruutitynnyrin päällä tupakkatauolla. Silloinhan ei tiedetty tupakan vaarallisuudesta. Tynnyri räjähti ja Jaakko lensi taivaalle. Alas tuloa hidastivat manttelin helmat joten voidaan Jaakon sanoa olleen ensimäinen laskuvarjojääkäri.

Amerikassa hänen Rampa-Jaakko nimeään ei osattu lausua joten se muuttui Ramboksi.

Rampa-Jaakosta tehtiin myös elokuva joka tosin ajallisesti sijoittuu aivan väärään aikaan. Elokuvan inspiroimana aloitettiin suomessa konekiväärin kehittely. Myös tykistön korjausmuuntimen kehittely sai tällöin alkunsa. Onhan elokuvassa selvästi nähtävissä ettei tuolloin ollut tulen keskittämisestä hajuakaan.
http://www.youtube.com/watch?v=qGf5USJviVM
Ilmoita
Voidaanko siis katsoa että olisi pieneltä osin Rampa-Jaakon ansiota että vuoden 1944 Talin ja Ihantalan tykistökeskitykset onnistuivat?

Pitääkö muuten paikkaansa että Tuntematon Sotilas aiotaan kuvata Hollywoodissa ja Rokkaa esittäisi Chuck Norris?
Ilmoita
Totta joka sana.
1 VASTAUS:
ehdottomasti.. pidä itselläs, eläkä mene turmelemaan millään deaktivoimalla sitä. on suorastaan rikos isoisiä kohtaan mennä pilaamaan toimiva ase. ja vaikka se on toimiva niin eihän kukaan täys järkinen lähde sillä hulluttelemaan. eli vahinko että jotkut niin tekivät. siitä me normaalit saamme kärsiä sitte. ne joilla vaikka olis kuin numerottomia sodanaikaisia aseita. joista ei todella ole vaaraa kenellekkään.
+Lisää kommentti
"Pitääkö muuten paikkaansa että Tuntematon Sotilas aiotaan kuvata Hollywoodissa ja Rokkaa esittäisi Chuck Norris? "

Hollywoodissa on todellakin tehty koekuvauksia uudesta Tuntemattomasta.
Chuck Norris on onnistunut hyvin koekuvauksissa.
Löysin aiheesta juttua eräästä amerikkalaisesta elokuva-alan julkaisusta. Uudessa versiossa Rokka ottaa ilman asetta vangiksi kokonaisen vanginsieppaus- ei partion vaan -joukkueen. Sieppausosaston johtajan hän vie nähtäväksi pataljoonan komentajalle sillä eihän koko porukka olisi mahtunutkaan komentajan korsuun.

http://aijaa.com/0040310609187
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Luger

Sain perintönä vaarini vanhan Lugerin, jota hän käytti jatkosodassa. Ase on kuulemma laiton. Puhdistin ja öljysin aseen ja ihan hyvässä kunnossa tuntuu olevan. Tarkoitus olisi mennä joku päivä testaamaan sitä. Mutta mites voinko saada luvat siihen poliisilta vai pidänkö vain kaapissa perintökalleutena.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta