usa-linjainen collie.

kertokaaaaaaaa

Haluaisin usa linjaisen collien koska ovat vähän massiivisempia, mutta tietääkö kukaan kasvattajia tai soveltuvatko usa-linjaiset colliet näyttelyihin kokonsa vuoksi? kertokaa minulle kaikki mitä tiedätte usa-linjaisesta colliesta

24

2107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärä lähtökohta

      Kyllä muutkin kuin jenkkilinjaiset voivat kasvaa isoiksi, myös jenkkilinjaiset voivta jäädä suht pieniksi.

      Älä nyt vain mene valitsemaan koiraa sen koon mukaan, kyllä luonne pitää natsata siihen millaiseen perheeseen koira tulee!

      Kerro miksi haluat usa-linjaisen, muu selitys kuin koko?

    • kertokaaaaa

      turkin tuuheus , myös hieman erilainen pää, massiivisemman näköinen. olen yksin asuva ihminen joka haluisi aloittaa näyttelyissä käymisen, koiran kanssa harrastamisen.. mutta nyt kommentoit vaan mielipidettasi / neuvojasi koiran valitsemiseen, osaan itse varmaan päätökseni koirista tehdä, siksi kysyn täältä neuvoa semmoisilta jotka linjasta jotain tietävät ja ilmeisesti et asiasta mitään tiedä koska et kertonut rodusta vaan arvostelet minua. kiitos oikeita kommentteja, jos olisin tyhmä ihminen olisin jo koiran ostanut kysymättä tai tiedustelemalla muilta viisaammilta. joten pidä mielipiteesi itselläsi.. ja haluan tietoa semmoisilta ihmisiltä jotka OIKEASTI asiasta tietävät ei mitään wikipedia tietoa osaan sinne itsekkin mennä ja googlea käyttää, joten jos löytyy kasvattajia, yms niin kertojaa tietonne.

    • väärin menee

      Öööööööööööö... miten turkin tuuheus liittyy jenkkilinjaan?

      Turkin tuuheus on perinnöllinen ominaisuus osittain, hyvin riippuvainen siitä miten koiran terveyttä kaikinpuolin hoidetaan (henkinen ja fyysinen), liikunta vaikuttaa erit paljon (oikeanlainen, ei koirapuistoilu siis, ei hihnajolkottelu) ja ennen kaikkea ruokinta.

      Aloittaja luettelee syiksi koiran ulkonäköön liittyviä asioita, se on kyllä väärä lähtökohta ottaa yhtään minkäänlaista koiraa.

      Tärkeinpänä pitäisi olla koiran terveys ja luonne.

      Ei ihmislapsistakaan kasva aina sen näköisiä kuin vanhempansa tai serkkunsa. Mitä jos koirastakaan ei kasva, petytkö siihen? Koirat ovat eläviä olentoja, eivät robotteja.

    • kertokaaaaaaa

      älä jaksa oikeasti nyt itkeä tommoista soopaa,, tiedän kyllä millainen collie on luonteeltaan olen omistanut jo 3 collieta, tiedän kyllä paljon rodusta. haluaisin vain tällä kertaa "erilaisen" collien, amerikan colliella on tuuheampi alusvilla niin vain se yleensä on ,

      Korvat eurooppalaisella taittuneet 1/3, mutta jenkillä 1/4.

      Kallo osa on jyhkeämpi, stoppi ei niin jyrkkä..

      joten taas luokittelen ulkoisia asioita koska tiedän millainen collie on en tarvitse tietoa sen luonteesta siksi en kysynyt, joka tapauksessa kaikki koirat ovat yksilöitä ja ihan sama ,mikä rotu on mutta se on yleensä ihmisestä kiinni miten kouluttaa, sosiaalistaa, ei koirasta.
      poikkeuksia myös löytyy.. ja puhumme sentään colliesta ei mistään "tappaja koirasta" tai muista erityisen vaikeista koulutettavista ja agressiivisista koirista mutta kuten sanoin poikkeuksia löytyy..

      totta kai perehdyn koiraan ja koiran sukujuuriin kasvattajiin jne.. sitten kun tulee ajankohtaiseksi, muutenkin niin itsestään selviä asioita ettei tarvitse edes erikseen mainita... Joten mene pitämään saarnasi jollekkin jota kiinnostaa !!

      • koira ku koira

        hieno lopetus tuohon kommenttiisi!
        itse ostin ekan collien noin 10v sitten.en osannut tehdä vertailua muusta kuin lyhyt ja pitkäkarvaisesta. satuin saamaan englantilaisen (sekalinjaisen) mutta pennutettuani nartun uroksella joka oli jenkkilinjainen,niin tuloksena oli aivan upea pentue :) 1 pennuista jäi kotiin.muhkea itsevarma ja kiltti poika. seuraavan collieni aion etsiä jenkkilinjaisesta suvusta.


    • löytyy googgelilla

      kyllä ne jenkkilinjaiset kasvattajat löytyy ihan katsomalla kasvattajien sivuja :)

      monissa kenneleissä on nykyään sekoituksia linjoista. täysjenkkiä on Suomesta vaikea saada, sit pitää tuoda :D

    • Collicollikka

      Jenkit on kamalaa katsottavaa.... lukekaapa Rainer Vuorisen kirja ELÄMÄÄ COLLIEN KANSSA,siinnä tämä pitkänlinjan tuomari/kasvattaja kertoo mitä mieltä muummuassa näista jenkki collieista.

      • ei näyttelyyn

        kauneus on katsojan silmässä! ja luettu on moneen kertaan!


    • yhteyttä vaan

      Jos sinä kerran tiedät haluavasi jenkin, niin miksipä et ottaisi yhteyttä niihin kasvattajiin, joilta jenkkejä ja jenkkilinjaisia löytyy? Saisit todennäköisimmin vastauksia kysymyksiisi. Collieihin perehtyneenä ihmisenä todennäköisesti joko tiedät tai osaat selvittää mistä kysellä.

    • ,kiui.luoil.kj

      Collieihmisenä tietänet missä tällaisia kysymyksiä kannattaa esittää mieluummin kuin suomi 24 palstalla...

    • Pure Yankie Collies

      Onhan jenkeillä luonteessa ja rakenteessa jotakin hyvää annettavaa. Eikä Rainer Vuorinen dumaa jenkkilinjaisia...itse asiassa päinvastoin.

      Koko on sitten taas sivuseikka jenkeillä ja kanadalaisilla, eivät välttämättä ole massavia tai korkeita.

      Ja täysjenkkejä saa hakematta rapakon takaa.

      • Mia1995

        Kuka helv..on Rainer Vuorinen, never heard! I do not care! Kun kysytään jos joku tietää kuka kasvattaja kasvattaa usa linjaisia koiria?


    • ehkä väärässä

      Pure Yankie Collies: ihan heti ei tule mieleen mistä saisi ihan täysjenkin suomesta :) muista pohjoismaista kylläkin voisi saada :)
      Tiedän kasvattajan joka on tuonut uroksia Suomeen mutta jenkkinarttua ei ole pitkään aikaan minusta tuotu.
      kyllä sellaisia 50 ja 75% jenkkilinjaisia saa varmasti ja aika helpostikkin :)

    • 55555555555551

      Täällä taitaa olla oikeasti lukutaidottomia ihmisiä?? Vastausta ei kysymykseen kukaan antanut, pyörivät vaan kuin kärpäset asian ympärillä.
      Kysäise Snow Paw -kennelistä, luulen ainakin että hän tietää mistä niitä saa, jos ei itsellään ole.

    • colliefanitus

      Moikka! Minulla on lk.collie..joka on 50% jenkkiläinen. Wild Wind's linjaa.. on kookkaampi kuin suomalaiset colliet yleensä. Pää on massiivismpi eikä jyrkkää stoppia. Tämä vain on värivirheellinen, jonka takia olemme vain epävirallisissa näyttelyissä käyneet. Lohjalla Collieiden Open Showssa saimme hyvät arvostelut, mutta Brittiläinen tuomari ei tykänny jenkkilinjaisista collieista niiden jyhkeämmän pään takia. Siksi koirani ja hänen sisaruksensa eivät kummemmin pärjänneet.. Niillä arvosteluilla kuitenkin olisi päässyt pidemmällekin. En sen enempää asiasta tiedä, mutta koirani sisarusten omistajar sanoivat, että brittiläiset tuomarit katsovat alaspäin jenkkiläisiä collieita. Itse tykkään kovasti jenkkilinjaisista..minusta suomalaisten collieiden pää on tajuttoman pieni ja osa rumia kun otsapenger on niin jyrkkä. Jenkkiläisillä on näköä ja kokoa! Tämäkin vain minun mielipide. :)

    • nyyti01

      Minulla on toinen usa uros collie 100% menossa, kyllä, olet ihan oikeassa, että usa linja on yleensä isompi ja vahvempi, jos haluat usa linjan kasvattajien yhteystietoja, laita meili minulle osoitteeseen ; [email protected]. Nämä usa/UK-linja on hyvin henkilökohtaisia asioita ja mielipiteitä, aika turha tällaisella foorumilla on selkeää, niin kuin nimimerkki "Pure Yanki Collies" on tyypillinen esimerkki, joka ei osaa antaa selkeää vastausta, vain oman mielipiteen, jota ei kysyjä kysynyt...

    • Tlassie

      luonne parempi.

    • jmytj

      Millä tavalla parempi? Perustele.

      Eri ihmiselle sopii eri luonteinen koira, äly hoi.

      Yhtä hyvin voi sanoa: tummatukkaiset ovat parempiluonteisia.

    • WZ

      Jenkkilinjaisia kasvattavista kuuluisin on todennäköisesti Snowpaw.

      Kyllä on hassuja viestejä tässäkin ketjussa. Ensinnäkin Rainer Vuorinen ei suinkaan mollaa jenkkicollieita kirjassaan, päin vastoin niillä on hänen mielestään yleisesti ottaen paremmat liikkeet ja pää kuin eurooppalaisilla. Ottaen huomioon että nämä kaksi asiaa ovat collien ulkomuotoarvostelussa ne oikeasti tärkeimmät seikat (tai pitäisi olla!), niin aika hyvin.

      Tosin hän kyllä kehui juurikin korvia jne., enpä tiedä onko kirjan kirjoittamisen jälkeen tajunnut kuinka kaikkien - tai ainakin melkein - jenkeissä näyttelyissä esitettävien collieiden korvat on liimattu pentuna pään päälle ja oikein taittumaan. Niillähän näkee paljon ihan järkyttäviä korvia kun googlettaa, juurikin siksi että se liimailu on niin yleistä, eikä tällöin voida siis jalostaa niitä luonnostaan oikeanlaisia korvia.

      Siinä ei ole mitään pahaa jos halua jenkin/jenkkilinjaisen. Ne ovat yleisesti ottaen kookkaampia, pää on vähän "massiivisempi" (täytyy muistaa että collien kuuluu olla kauttaaltaan _keskivahva_ eikä vahva, joten liikaa ei saa ihailla massiivisuutta tässä rodussa), alaleuka parempi ja näin ilmekin erilainen (eurooppalaisilla ihaillaan liikaa söpöä ilmettä, jenkeillä näkee yleisemmin juuri sitä oikeaa, eleganttia ilmettä). Jenkkien luonnekin on kuulemma yleensä reippaampi jne. kuin mitä meillä päin. Minulla on onni omistaa pirun upealuonteinen collie, mutta tiedän kyllä niitä heikompiluonteisiakin. Jenkeissä niiden ihan koticollieidenkin kanssa tunnutaan harrastaven enemmän kuin vaikkapa täällä Suomessa, joten siinä mielessä ei ole yhtään ihme jos siellä arvostetaan enemmän harrastuskoiran luonnetta. Sitähän se Rainerkin siinä kirjassaan sanoo, että täällä päin colliesta halutaan helppo, joka käteen sopiva koira. Mutta sitä se ei ole, eikä sen kuulukaan olla.

    • WZ

      Ai niin, unohtui sanoa myös tuosta turkin tuuheudesta. Se on nimittäin ihan totta että jenkkicollieilla turkki on monesti tuuheampi kuin täällä päin, mutta siellä se on myös lyhyempi. Oman collieni karvat saa etujalkojen välistä vedettyä maahan asti, mutta jenkeillä on yleisempää että kauluskarvat ym. eivät kasva yhtä pitkiksi. Mutta kyllä vain tuuheutta löytyy enemmän.. Suorastaan järkyttyneenä katsonut joitain jenkkejä joilla jo jalkojen lyhyt karva on ihan pirun paksu ja tuuhea, täällä kun on tottunut että jalkojen sileät osat ovat nimenomaan "normaalia" karvoitusta, eivät mitään supertuuheaa :D

    • merea

      itselläni on kaksi osittain jenkkilinjaista collie-urosta. toinen 30% ja toinen 25% jenkki...ja olen kyllä ehdottomasti mieltynyt tähän linjaukseen...vanhempi koirista on isokokosempi ja itseppäinen mutta omaa ertittäin hyvänja tasaisen luonteen...ei ole todellakaan mikään pelkuri vaan kohtaa tilanteet erittäin hyvä hermoisesti.
      nuorempi jenkeistämme on huomattavasti pienenpi ja arempi ja ujompi luonteeltaan. jonka kanssa ollaan tehty paljon töitä...joten tässäkin huomaa, että jokaisessa rodussa on erilaisia luonteenpiirteitä ja koko/näköjuttuja.....ja jos seuraavakin koira on collikka, niin ehdottomasti jenkkilinjainen :)

    • Yeeesy

      Saa niitä täysjenkkejä.
      Ei täällä saa mainostaa.

      Rainer on collieista varmaan (lähes) eniten tietävä...elää vielä?

      Ei kiinnosta erästä Rainer Vuorinen, mutta pitäs jonkun kertoo jenkkilinjasten collieiden kasvattajien lista...

      HELP!

      Siitä etsi...

      • MixCollie

        Sekä että talossa.
        usa ja britti/eurooppa eli aika sekotus kuten parasta on.

        Takajalat ja alaleuka ainaki "paremmat" USEIN jenkeillä.

        Koko on jo sattumaa.

        Valkotekijäisyys on näyttelyissä haitaksi/este.


    • kokoax

      itse etsin tiettyä luonnetta ja olemusta tulevasta colliestani. suvussa on silloin jenkkiä :) aina ei tiedä mitä saa,mutta voi toivoa ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe