Koirankoppi kiellettiin rivitalon takapihalta

rakas taloyhtiö..

Ostin alkuvuodesta rivitalo-osakkeen jonka taloyhtiötä mainostettiin oikein rennoksi ja mukavaksi..Kappas vain asia ei ihan näin ole mennytkään. Kaikkiin asuntoihin vaihdettiin vastikään talotuulettimet, jotka lain mukaan kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Taloyhtiö oli päättänyt kuitenkin että jokainen osakas maksaa itse tuulettimen ja työn. (itse en tähän kokoukseen päässyt ja kokous pöytäkirjassa ei mainutta sanallakaan että työ olisi omakustanteinen) No pienen kädenväännön jälkeen sain hoidettua asian niin että taloyhtiö ottaa lainaa ja maksan tuulettimen siis yhtiövastikkeen yhteydessä. Tämä olisi ollut tämä lain mukainen toimintatapa alunperikin kun taloyhtiöllä ei kerran ollut varoja entuudestaan.
Nyt taloyhtiön hallitus oli ottanut kokouksessa puheeksi uusien asukkaiden koirat, ja ilmoitti samalla että koirankoppeja EI HYVÄKSYTÄ takapihalle! Jos naapurin pihalla on kohtuullisen iso grillikota, ja minä en saisi koirankoppia pitää niin eikös tämä sodi yhdenvertaisuuslakia vastaan? Miksi naapuri saa rakentaa 5 kertaa suuremman rakennuksen ja muilta tämä oikeus kielletään? Voiko hallitus päättää tällaisesta ilman yhtiökokousta? Taloyhtiön puheenjohtaja on kopista ollut tietoinen jo monta kuukautta.. Toivottavasti jollakin on enemmän tietoa tai kokemusta näistä asioista..

10

3277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köjh klöjn pkjlpojk

      No kokouksessa voidaan päättää jonkin asian hoitaminen ilman velkaa. Jos et ollut kokouksessa mukana, turha narista. Pikkujuttuihin ei useinkaan oteta lainaa, tulee halvemmaksi maksaa osuutensa heti, ei tule korkokuluja. Kokonaisuutena halvempaa.

      Juup, kyllä koirankoppi voidaan kieltää. Ite ainakin välittömästi alkaisin vaatimaan yhtiöjärjestykseen pykälää asiasta, jos joku valopää alkaisi naapurissa pitämään koiratarhaa. Meluhaitat päälimmäisenä mielessä, sekä alueen asuntojen arvon laskeminen, just koirien aiheuttamien haittojen takia.

      Grillikota vähän samanlainen asia. Mutta net vaatii rakennusluvan. Koirankoppi ei. Taloyhtiö linjannut, että grillokotia saa olla, koirankoppeja ei. Selkeä asia. En kyllä ikinä ole nähnyt rivarin pihalla grillokotaa, ihme jos sillä on rakennuslupa. Että purkuun vaan, ulkonäköhaittojen ja muun häiriön takia.

      Sulla voi olla edessä hankalat ajat siinä yhteisössä. Oletus, muutat muualle ja ihmiset jatkelee elelemistään, ilman häirikkönaapuria.

      • ghkjkgh

        Sen verran kommentoin tuota vastaustasi, että ei sinne kokouksiin mikään pakko ole mennä, mutta jos siellä jotain päätetään niin kyllä se päätös pitää pöytäkirjassa olla, muuten tuollaisella päätöksellä ei ole mitään painoarvoa.


    • melusaaste

      Enpä yhtään ihmettele, jos koirankoppi on kielletty. Ihmiset alkavat olla niin väsyneitä koirien aiheuttamaan meluhaittaan taloyhtiöissä, että jossain vaiheessahan se kamelin selkä katkeaa.

      Meillä on taloyhtiössä eräällä asukkaalla metsästyslinjainen pystykorva ja se haukkuu sekä ylisee vuorokaudet läpensä. Nuku siinä sitten ikkunat auki, kun ulina kantautuu sisälle. Ollaan kehotettu naapuria hiljentämään koiransa, mitään ei tapahdu. Ulina ja haukku jatkuu ja jatkuu. Milloin täyttyy mitta lopullisesti?

      • rakas taloyhtiö...

        No tässä tapauksessa koira ei hauku. Ja kyllähän se koira haukkuisi vaikka ei koppia olisikaan tai koiraa pidettäisiin sisällä.


    • Näin meillä

      En ota kantaa koirankoppiin vaan koirien häiriköintiin. Asun omakotitalossa ja naapurin koirat(2) saivat vuosikaudet haukkua suullisin ja postilaatikkoihin laitettuihin kirjallisin kehotuksin hiljentää haukku. Kun mikään muu ei tehonnut, teimme rikosilmoituksen kotirauhan häiritsemisestä. Juttu eteni syyttäjälle, joka teki sanojensa mukaan ainutlaatuisen ratkaisun. Pyysi meidät osapuolet sovitteluun. Siinä sovittiin, että haukku loppuu ja sillä siisti.
      Niinpä toinen koira "jäi" auton alle ja muutaman kuukauden päästä toinenkin koira hävisi naapurista. Näin ratkesi koiraongelma meillä. Kait sama menettely sopii rivariinkin.

      • Spk4ever

        Toivottavasti olet jo itse jäänyt auton alle koirien vihaaja paskiainen.


      • rakkaat_eläimet

        Mulkku hankkii eläimiä, mutta jättää ne käytännössä heitteille. Oma laiskuus selitetään sillä, että elukka viihtyy ulkona. Eli kissojen annetaan liikkua vapaasti = käyvät naapurien autojen päällä pomppimassa hiekkaisine tassuineen ja paskantamassa naapurin autokatokseen. Lemmikistä "huolenpito" on sitä, että sille annetaan ruokaa, jos satutaan törmäämään. Jos katti katoaa (jäi auton alle tms.), niin "lemmikkejä" uusia saa jopa ilmaiseksi.

        Koirat puolestaan liekanarussa tai pienessä aitauksessa kellon ympäri = tässäkin tapauksessa huolenpito on lähinnä sitä, ettei sentään nälkään tapeta. Rakki räksyttää lähes kellon ympäri, mutta isäntäväki lie niin kaljapöhnässä, ettei haittaa.

        Ei välttämättä ole elukan kannalta auton alle jääminen kovinkaan huono vaihtoehto...

        Kaltaistesi mulkkujen vuoksi koppien kielto on 100 % asiallinen.


    • kissakoiran omistaja

      Tavallaan ymmärrettävää, että asukkaiden rakentamisvimmaa hillitään asettamalla selkeitä rajoitteita mitä saa/mitä ei saa. Nimittäin ilman rajoitteita pieni rivariyhtiö näyttää äkkiä luovalta hippiyhteisöltä, jossa jokaisen asukkaan mielestä oma idea on toteuttamisen arvoinen idea. Kyhäelmät ovat äkkiä laskemassa koko kiinteistön arvoa ja niistä saa herkästi suuremman riidan aikaiseksi kuin kerralla kieltää kaikilta.

      Vaikka koiranokoppia et saakaan, niin eikö sinulla ole terassia tmv. ja johon voisit kyhätä jonkinlaisen kevytrakenteisen koiran sopen ja täten korvata haaveilemasi koirankoppi. En usko, että taloyhtiö voi ihan sellaiseen ryhtyä puuttumaan kun kyse on samasta kuin raahata vaikkapa piha-arkku terassille ja koira oleilee sopessaan valvottuna.

      Joka tapauksessa koiran pitäminen yhtiön alueella, vaikka onkin sinun käytössäsi, ilman valvontaasi on lain vastaista. Koirankoppihan edustaa ajatusta, että koira elää vain siellä silloin kun olet itse poissa kodistasi. Ja sellaisesta elämästä on varmasti jokaisella tarina kerrottavanaan, mitä valvomattomat ns. omalla pihallaan oleilevat koirat saavat aikaiseksi. Pelkästään haukkuongelmaa en miettisi, vaan sitä mitä muuta koira keksii nähdessään naapurin valjaissa olevan kissan.

    • älä hanki koiraa

      Miksi aloittaja haluaa koirankopin pihalleen? Et kai metsästyskoiraa aio siellä pitää ja vielä läpi yön, talvellakin? Itselläni on koira eikä tulisi mieleenkään laittaa rivarin pihalle asumaan, haukkui tai ei, on sisällä missä muutkin perheenjäsenet. Ulkoilutukset erikseen (kunnon lenkitykset). Ja toisakseen ei se niin mukavaa ole, jos koira tekee jatkuvasti tarpeensa pihalle. Pieni sadekatos riittänee, jos pitää koiraa pihalla silloin kun itse olette kotona.

    • pupujussi,

      Sano että teet kaninkopin :D Me tehtiin....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe