Kissa oksentaa kuivaruuasta, mutta hotkii silti!

Whiskasss

Olemme antaneet kissallemme nyt Whiskasin kuivamuonaa. Kissamme pitää siitä niinkin paljon, että hotkii eikä juo vettä välissä vaan oksentaa sitten. Onko tämä normaalia? Kissallemme on AINA tarjolla raikasta ja puhdasta vettä sekä märkäruokaa, mutta hän pitää enemmän kuivaruuasta. Märkäruokaa se syö rauhallisesti ja maltillisesti ja jättää usein kokonaan syömättä, mutta kuivamuonaa se hotkii. Pitäisikö lakata antamasta kuivamuonaa kokonaan, koska se AINA johtaa oksentamiseen? Voiko näissä Whiskasin raksuissa olla jotakin, joka saa kissan vatsan sekaisin? Onko muilla samoja kokemuksia?

17

6840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Whiskasss

      Niin ja ollaan kyllä kokeiltu eri raksumerkkejä ja se hotkii ainoastaan Whiskasin lisäksi Friskiesiä. Muita se ei edes syö. Kissamme ei TODELLAKAAN ole nälässä eikä sen takia ahmi kuivaruokaa vaan jostain ihan muusta syystä - kaiketi siitä, että pitää siitä niin paljon!?

    • omsnoms88

      voisithan annostella raksuja ja antaa pienemmissä annoksissa... jotkut kissat vaan jostain syystä hotkii ja oksentamiseen se johtaa usein... ei vaan kannattane antaa suurta määrää ruokaa kerrallaan...

    • kissanomistajana

      Noissa kaupan raksumerkeissä on tosi huonot valmistusaineet, mm. vehnää. Jotkut vilja-allergiset reagoivat oksentamalla. Kannattaisi vaihtaa parempaan, koska tuollaiset raksut on allergioiden lisäksi yhdistetty mm. kissojen virtsatievaivoihin, lihavuuteen ja diabetekseen. Lasku tulee yleensä jälkikäteen kissan sairastelun muodossa.

      Mutta luultavasti oksentelu on vain ahmimisen syytä. Älä anna raksua, anna raksua vain vähän, anna raksut aktivointipallossa tai kostuta raksut, siinä vaihtoehtoja, joilla tilannetta voi helpottaa. Aktivointipallo on siis tällainen: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/aktivointilelut/alypelit/193075

    • vaihtamalla paranee

      Omani oksentelivat myös Whiskas raksuista. Vaihdoin ystäväni neuvosta Royal Canin Persianiin ja oksentelu loppui. Kissani ovat kaikenrotuisia ja eri-ikäisiä mutta e.m kuivamuona on sopinut kaikille jo vuosien ajan.

      • Whiskasss

        Hotkivatko teidän kisut niitä vai söivätkö ihan normaalisti ja oksensivat? Ostin noita Royal Caninin raksuja ja kyllä tykkää eikä ainakaan vielä ole oksentanut vaikka hotkii kipon aika nopsaan tyhjäksi (laitan vain vähän kerrallaan). Luultavasti tuo raksujen laatu vaikutti jotenkuten asiaan. :) Kiitos paljon kaikille vinkeistä ja toivottavasti tuo oksentelu ei ala enää! Hotkiminen huono laatu varmaankin aiheuttivat herkkävatsaiselle kisulle oksennusreaktion.


    • asianvierestä

      Whiskas ja Royal Canin ovat saman tehtaan merkkejä, ihan samaa tavaraa (RC:stä vaan puuttuu väriaineet). Laadukkaita raksumerkkejäkin toki on, mutta Royal Canin ei ole yksi niistä.

      • Soolo

        Ennen Royal Canin oli suosittu hyvä ruoka, mutta kun tarkemmin tutkittiin, todettiin huonoksi kuivamuonaksi sisällysluettelokkin tuon kertoo.
        Itsekin syötin koirilleni RC.TÄ kunnes vaihoin Canaganiin, ero huomaa.


    • ......

      Markettien raksut on kyllä sellaista kuraa ettei ihmekään jos kissa oksentaa.
      Minusta myöskään Royal Canin raksut eivät ole kummoisia. Ylihinnoiteltuja ja mainettaan huonompia kun otetaan huomioon että viljaraksuja ovat nekin. Osassa on lihapitoisuus jopa hälyttävän vähäinen.

      Kannattaa seuraavaksi ostaa tilalle jotain oikeasti kunnollista, kuten vaikka Orijen, Acana, Applaws ja Carnia Lynx.

    • Joobax

      Mulla on kissa, joka oksentaa toisinaan märkäruokansa ja se johtuu vain ja ainoastaan hotkimisesti. Kissa on todella todella ahne. Eli en usko että syytä huoleen olisi, jos sieltä tulee selkeästi ahmittu ruoka ulos. Meillä kissa syö saman ruuan uudestaan, jos vain ehtii. Yleensä koira on paikalla nopeammin ;)

      Katselisin kyllä, että kissa oksentaa joskus myös karvapalloja, jottei ole mitään tukoksia. Voi tarjota myös ruohoa aika ajoin helpottamaan röörien putsausta. Kakat on tietty helppo tarkastaa, niitä joko on tai ei ole ;D

    • jännnnä

      Joo Canin ei parasta, jos oikeasti haluaa hyvää ja myös edullisempaa niin esim. Brit Care ja Applaws on laadukkaita ja lisäksi paljon Caninia halvempia.
      Jos kissa oksentelee vielä niin kannattaa tarjota raksuja rajallisesti, esim. kourallinen päivässä ja sekin pienissä erissä eikä pitää koko ajan tarjolla. Ennemminkin märkäruokaa pari krt päivässä.

    • Vibe

      Tämä hyvä juttu. Meillä syöty pitkään RC eläinkaupasta..Nyt oli laskettava hintatasoa. Whiskars ei pysy sisällä toisella kissalla, joka muutenkin pikkuruokainen. Kissat saa vain pikku annoksina, joten ei johdu suuresta annoksestakaan. Täytyy löytää muuta edullista kuivanapuja.

    • carniloveforever

      Suosittele kokeilemaan Carnilovea se on yksinkrtaisesti parasahdollinen kun lukee tuoteselosteita. Ei viljoja,soijaa,perunaa eikä sokeria :) Laatuun nähden ihan törkeän halpaa :)

    • KarvapaIlo

      Yrjö oli tänäkin aamuna pöydän alla.

    • Miumiu

      Meidän kissa oksensi kanssa Whiskasit pois. Ahmi ja oksensi. Oli pakko kokeilla jotain muuta. Nyt ei niin paljon ole oksennellut. Joskus yksittäisiä kertoja.

    • kisuseioohalpa

      käykääpä eläinlääkärin luona.Hän kyllä asiantuntijana kertoo mitä kisus saa syödä ja samallahan trveystarkastus tulee tehtyä.tsemppiä.kaveris ei oo halpa!mut niin kallis ystävä et.

    • yöon

      meidän kissa oksentaa parista raksusta vaikka syö sitä toista purkki ruokaa mitä voisi tehä auttakaa pliiss?

    • Brittana

      Sama meininki meillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe