Huolestuttavaa...

**^^*^*

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/07/16/facebook-kaytto-kertoo-oletko-luuseri-vai-voittaja/20119960/139

"New York Timesin haastattelema Rutgersin yliopiston markkinoinnin professori Mark W. Schaefer pelkää, että syntymässä on uusi kastijärjestelmä. Sosiaalisissa medioissa korkeita pisteitä saaneita aletaan suosia myös netin ulkopuolella, kaupassa, työnhaussa ja jopa riiuulla. "



"Työelämässä sosiaalisesta mediasta pois jättäytymiseen tuskin on kohta enää varaa.

Mahdollisen työnantajan silmissä epäilyttävintä on, jos nuori työnhakija ei lainkaan kuulu sosiaaliseen mediaan, Tero Karppi uskoo.

– Varsinkin uuden median alalla ollaan menossa siihen suuntaan, että jossain verkostossa pitää olla. "


Yksinäisille tulee kiperät paikat mikäli oikeasti ajaudumme joskus tilanteeseen, jossa sosiaalinen media on "must" työmarkkinoilla pärjäämisen kannalta. Tällöin yksinäisille jäisi vaihtoehdoksi oikeastaan joko liittyä mediaan ja täten paljastaa yksinäisyytensä tai toisaalta olla liittymättä. Molemmat johtaisivat huonoon lopputulemaan.

Työmarkkinat ovat jo nyt ihan tarpeeksi perseestä yksinäiselle. Nykyään oikealla osaamisella, asenteella ja tunnollisuudella ei tee oikeastaan yhtään mitään, ellei tunne oikeita ihmisiä.

12

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KuvosHelli

      Sosiaaliseen perseeseen voi perustaa sosiaalinenverkosto feikkipellen.

    • dhamma dummy

      Nimenomaan. Veikkaan, että nörtihköt mietiskelijätyypit ratkaisee tämän siten, että luovat automaatioon perustuvia roboprofiileja, jotka suoltavat tasaiseen tahtiin kuolemattomuuksia tyyliin "kävin kioskilla", "ostin a luokan grilli makkaraa" sillä aikaa kun voivat rauhassa perehtyä...niin...vaikkapa niiden dummyjen ohjelmointiin :D

      • snöö

        älä osta - älä ostä
        ostamalla mitään ratkaise


    • ohimenevääs

      Ei kannata huolestua, Facebook on yhtä ohimenevää kuin IRC-Galleria aikoinaan. Ei nuo trendit pitkään kestä.

      • Y-88

        Facebook ehkä, mutta noi sosiaaliset mediat on tulleet jäädäkseen. Niitä on luotu jo useampia vuosia ja kehitetty eteenpäin, ei ne tule katoamaan minnekään muutamaan vuoskymmeneen.


      • merkkinimiesi
        Y-88 kirjoitti:

        Facebook ehkä, mutta noi sosiaaliset mediat on tulleet jäädäkseen. Niitä on luotu jo useampia vuosia ja kehitetty eteenpäin, ei ne tule katoamaan minnekään muutamaan vuoskymmeneen.

        Ennustaminen on tunnetusti vaikeampaa kuin luullaankaan


      • Äly hoi

        IRC-galleria ei tosin ole BILJOONA bisnes...


    • merkkinimiesi

      Harvoinpa nykyisin nauran millekään ihan näin makeasti. Kelkasta voi pudota myös sen eteen, sanoi eräskin aforistikko. Halu "seurata aikaa" ;-)

    • nollakulma

      Sehän tästä puuttuisikin, kun saa valmistuessaan paperit käteen mutta onkin sitten sosiaalisesti työkyvytön :) Kaikkea sitä lukeekin.

      • **^^*^*

        Näin on. Mutta muuttaisiko sekään loppuen lopuksi mitään? Ainakin oman kokemukseni perusteella (aloitan nyt 4. vuoden yliopistossa) käytännössä kaikki "paremmat" työpaikat ja "alan" hommat menevät suhteilla.


    • miittiiiih

      ...ja oikeita suhteita ei välttämättä luoda keräämällä kolme triljoonaa feissarikaveria vaan ottamalla esim. oikeaan aikaan yhteyttä oikeaan henkilöön oikeanlaisen idean kanssa. Kaverilaumat ovat vain tiellä, kun luodaan jotain uutta, esimerkiksi.

      Tämänpä takia hieman ärsyttää tämä pakkososialiseeraus-kampanjointi. Suomella on ehkä "maailman eniten" menetettävää tässä villityksessä. Täällä on suhteellisesti varmaankin huomattavan paljon introverttejä osaajatyyppejä. Nyt kun tällainen onnistuneesti demonisoidaan, tämä lahjakkuusreservi kukaties mökkiytyy asuntoihinsa lopullisesti.

      Joskus vuosia sitten ulkomailla joku kysyi, miten on mahdollista, että Suomesta tulee niin paljon taitavia ohjelmoijia. Kysyjällä oli teoriakin valmiina. "Ehkä kylmät talvet syynä", hän ehdotti.

      Ehkäpä tällaistakaan ei jatkossa tarvitse enää pohdiskella, kun taitavia ohjelmoija ei enää ole. Koodaaminen on melko yksinäistä puuhaa, joten senhän on silloin oltava todella outoa ja friikkiä ja epäcoolia. On niin paljon siistimpää tuijottaa fb:tä. Ja peukuttaa. Tai kokoontua fb-miittiin puistoon vetämään lärvit ja huomata seuraavana aamuna, että hieman ikävästi kävi.

    • "Mahdollisen työnantajan silmissä epäilyttävintä on, jos nuori työnhakija ei lainkaan kuulu sosiaaliseen mediaan, Tero Karppi uskoo."

      Opiskelin itse eläintenhoitajaksi ja alan "ihannetyöntekijää" kuvailtiin jossain lappusessa muistaakseni hieman introvertiksi. :D Käsittääkseni siksi, että tällaisen luonteen omaava ihminen keskittyy paremmin eläimiin ja ymmärtää niitä herkemmin kuin joku suunajapäänä oleva henkilö (?) Tekojakin tulee mietittyä enemmän kuin se hetki. Eli edellä mainitun mukaan sosiaaliseen mediaan kuulumaton henkilö hoitaisi työnsä paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2014
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1710
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1157
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      130
      1068
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      956
    Aihe