Koiranäyttelyt

Heti alkuun haluan sanoa että en tahdo arvostella tai ärsyttää ketään. Mutta mikä koiranäyttelyissä on ideana?

Olen ajatellut että näyttelyitä olisi ihan hauska harrastaa, mutta en halua osallistua jos kaikki todellakin on vain kiinni ulkonäöstä tai millainen purenta koiralla on tai miten se liikkuu yms. Koska tällaiset asiat eivät ole merkityksellisiä minulle.

Niin siis onko näyttelyissä kyse muustakin kuin vain pelkästä ulkonäöstä?

11

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiraihminen1

      Koiranäyttelyt on kiva harrastus eikä niitä pidä ottaa tosissaan. Moni ihminen käy koiransa kanssa näyttelyissä, koska haluaa tietää mitä mieltä muut ihmiset ovat oman koiransa ulkonäöstä ja haluavat kuulla ammattilaisen arvion. Kun toiset taas haluavat kiertää näyttelyitä ja oppia uusia asioita noin muuten vaan. Lisäksi se on loistavaa harjoitusta koiralle tottumaan vieraan ihmisen käsittelyyn ja muihin koiriin. Ei koiranäyttelyissä kyse pelkästään ole koiran ulkonäöstä vaan sen käyttäytymisestä ja yhteistyöstä omistajan kanssa. Jos ei jaksa kiertää oikeita näyttelyitä tai jos on epävarma koiransa ulonäöstä, silloin suosittelen Match Show: ta joka on leikkimielinen koiranäyttely, jossa ei katsota koiraa rodun mukaisesti vaan kuinka se esiintyy omistajan kanssa jne.. toivottavasti tästä oli apua.

    • Kiitos vastauksesta oli todellakin apua :) Halusin vain uteliaana tietää totuuden koiranäyttelyistä kun olen jo pitkään miettinyt haetaanko niissä vain pelkkää hyvää ulkokuorta.

      Ja kertomasi perusteella voisin ajatella että Match showt olisivat minulle mieleen. En halua tosissani kilpailla, eikä minulla ole mitään pakkoa saada koirastani muotovaliota. Olisi vain mukavaa harrastaa koiran kanssa yhdessä jotain.

      Kiitos vielä kerran.

      • koiraihminen1

        Hyvä jos oli apua! :)
        Itse käyn myös Match Show (mätsäreissä) koska niistä on apua koiralle ja myös jos koiralla on esim.kivesvika tai muita rotumääritelmästä poikkeavia muutoksia niin se on loistava harrastus niin omistajalle kuin koirallekkin eikä maksa paljon mitään (mätsäreissä on palkintona myös ruusukkeita ja pokaaleita yms. hauskoja palkintoja :)
        suosittelen myös hyvänä harrastuksena agility kursseja, on tullut kokeiltua myös ja tuloksena koirani ja minun välit lähentyivät huomattavasti! :)


    • 23fessddffds

      Itse käyn lähinnä näyttelyissä sen takia että käyttäpuolella valioutumiseen tarvitaan jostian helvetin ihmeellisestä syystä näyttelytulos.

    • mjutg

      Esim purenta on tärkeä olla oikeanlainen, koska se saattaa hammaspuutoksina, virheelisenä leukarakenteena aiheuttaa koiralle kipua! Näin kasvattajat osaavat karsia tietynlaista juttua periyttävät koirat pois. Toki purentaviat voivat joskus johtua tapaturmistakin.

      Samoin ulkonäkö liittyy paljon rakenteeseen ja sitä kautta koiran hyvinvointiin. Eli virheellisesti rakentunut koira ei pysty liikkumaan kauniisti, aina. Ei kannata jalostaa koiria joilla esim liian pitkä kaula, tms.

    • kamala88

      Eipä se aina ihan tervettä oo. Jos mietitään esim. näy linjaisia koiria. Saksanpaimenkoiraa, mopsia, labbista, bassettia nehän on ihan sairaan näköisiä. Labbiskin on tosi raskas rakenteinen eikä se toimi niin hyvin metsällä kuin käy linjainen eli ne on jalostettu näyttelyitä varten eli ulkonäköä ajatellen.

      Ja kyllä näy piireissä on myös paljon sitä kateutta ja paskanpuhumista. Myös huijjaamista, eikä se todellakaan oo kaikille pelkkää hauskan pitoa koiran kanssa vaan moni ottaa koko touhun liian vakavasti.

      Ite kyllä voisin käydä kokeilemassa näyttelyitä joskus tulevaisuudessa. Kunhan vain on terverakenteinen koira niin se on mulle ok.

    • Näyttelyharrastaja

      Itselleni koiranäyttelyt ovat puhtaasti harrastus, sosiaalinen tapahtuma ja ajan viete. On ihanaa tavata muita koiran omistajia ja vaihdella kuulumisia ja saada kokeneemmilta uutta tietoa. Kehutaan toistemme koiria ja ollaan ylpeitä omista koiristamme.
      Joskus tapaa turhankin tosikkoja ihmisiä, joille koiran menestyminen on tärkein asia. Heitä yleensä kierrän vähän kauempaa. Itselleni koiran menestyminen ei ole ykkösjuttu vaikka koirani onkin ihan mukavasti pärjännyt. Se on vain plussaa jos koira saavuttaa jotakin.
      Koirani rakastaa myös kun saa haistella uusia hajuja ja vähän riehua muiden saman rotunsa edustajien kanssa. Välillä käydää vähän kehässä pyörimässä ja jäädään jännittämään kehän laidalle tuttavien koirien menestymistä. Aina emme edes osallistu itse näyttelyyn vaan käydään kiertelemässä kehiä, katsellaan muitakin rotuja ja haaveillaan että tuollainenkin voisi olla kiva rotu.
      Eli rohkeasti vaan menoon mukaan momoepurple!

    • missikisat

      koiranäyttelyiden alkuperäinen tarkoitus oli ulkomuodollisen jalostuksen edistäminen, siksi roduilla on rotumääritelmät.. Nykymuodossaan näyttelyt eivät enää sitä tarkoitusta palvele, suomi kun on muotovalioiden luvattu maa.. tarpeeksi ahkeralla kehässä juoksulla, lähes joka koira valioksi tulee.

      Jalostuksellisesti on tärkeää nimenomaa terveet ja täydelliset purennat, koska hampaat ovat koirien tärkeimpiä työkaluja.

      Useat tuomarit vain vetävät niin reipasta omaa linjaa, että monet ääriominaisuudet rakenteissa lisääntyvät, vaikka olisivat haitaksi koirien terveydelle.

      Minulla ollut muutama muotovalio, kaikki helpolla sertinsä saanut, ei kiinnostusta vuosikausien kehäjuoksuihin, en ole kasvattaja, joten minulle ei näyttelyilllä ole arvoa. Koirieni kasvattajat siitä jonkin meriitin kai saavat.

    • Jore84

      Olisi upeaa harrastaa koiranayttelyita avovaimonsa. Vaimonsa kanssa ja tyttöystävänsä kanssa. Ja sitten kaverin tädin koiralla bokseri linda ja naapurin nöffillä linda

      • Ols852

        Joskus ukko harrastaisi 133 600-733 eri rotusella koiralla näyttelyitä. Bokserista beethooveniin ja menestyisi mm ruotsissa ja venäjällä. Ja italiassa. Englannissa


    • Laxn

      Olisi upeaa harrastaa koiranayttelyita ja vaimonsa kanssa. 733 eri rotusen koiran kera 28 titteliä. Ja 9 kertaa bernhk titteleitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe