TUKKIKUSKIT, OIS KYSYMYKSIÄ?

SUOMALAINEN SISU

OLIN JOSKUS KLOPPINA KATTOMAS KU PUU-AUTO HAKI METÄSTÄ KUORMAN JA YLLÄRI PYLLÄRI, KÄÄNTÖ PAIKKAA EI OLLU. NIIN SE TOVERI NOSTELI VUORON PERÄÄN KÄRRYÄ KEULASTA JA PERÄSTÄ PILKILLÄ JA SAI SEN HALUAMAANSA KOHTAAN JA SAI HÄRVELINSÄ TOISTE PÄI. ELI, KU MUISTAAKSENI TÄMÄ OLI SELLANEN "TELESKOOPPI" KÄRRY, JOTEN NOSTO PISTE TULI LÄHEMMÄS KU PERÄÄ NOSTELI, NIIN ONNISTUUKO TÄMÄ SAMA HOMMA SIIRTO PANKKO KÄRRYLLÄ VAI KARKAAKO NOSTO PISTE LIIAN KAUAS, JA NOSTURISTA LOPPUU POFOORTTI? JA ONKO TIETOA MISTÄ KANNATTAS KYSELLÄ AJO HOMMIA JOS PÖLLIÄ HALUAA AJAMAAN, ALUE OLIS ETELÄ-POHJANMAA? KUMPI NÄISTÄ LAKEUKSIEN SUURISTA, ELI KLEMETTILÄSTÄ JA JH-KULJETUKSESTA (haavisto) OIS PAREMPI PAIKKA? AUTON KANSSA USKON ETTÄ PÄRJÄÄN PAHASSAKIN PAIKASSA (7-vuotta täys perällä maatalouden ajoja), MUTTA TOI PILKIN KÄYTTÖ ON IHAN UTOPIAA, MUT JOS SEN JOKU MUUKIN ON OPPINU NIIN MIKSEN MINÄ!?

6

1933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pölkki

      Itse teen niin että kun kääntöpaikkaa ei ole niin peruuttaa kärrin johonkin puiden väliin tai vastaavaan paikkaan kulmaan katkaisee, vapautta jarrut kärristä ja nostaa nosturilla kärrin etupään sivuun pois tieltä. Sitten peruuttelet vetäjän vaikka takaisin maantielle ja sieltä taas takaisin kärrille. Nosturilla taas puljaat kärrin etupään lähelle vetäjän perää jotta saat kytkettyä kiinni joko vielä ketjulla vetämällä vähän lähemmäs tai sitten suoraan kitaan. kaikki toimenpiteet suoritan aina niin ettei mitään hajoa eli vaikka tilanne näyttäisi jokseenkin kinkkiseltä niin mittään ei ruveta väkisin vääntämään rikki!
      Eli aina ensin autosta ulos arvioi paikka ja miten meinaat toimia ja sitten vasta toimi menee noin 5 minuuttia ja vaikka kääntämiseen menisi tuntikin ja selviät vaurioitta niin se on aina parempi itsellä on mukava katsoa autoa kun siitä ei ole hölmöillyt mitään rikki ja isäntä kiittelee kun ei tarvii sijoittaa 1000e per paha kääntöpaikka kaluston ehostukseen!

      • Näinpä.

        Siirtopankkoiset on sen verta pitkiä, ettei nosturilla enää yletä kärrin takapäähän. Ellei sitten jo olla melko linkussa. Eikä läheskään kaikissa kärreissä edes ole nostokahvaa, tai edes korvakkoa johon laittaa esim. riimu, takapäässä. Kaikissa kun ei ole etupäässäkään. Ja jos ei ole, niin teräspankko, mikäli saa kouralla kiinni, vielä kestää, mutta annas olla kun on alupankot, niin eipä tee mieli kouralla nostella/käännellä kun aika herkästi tulee aika rumia jälkiä.

        Ja joo, läheskään kaikki nosturit eivät oikein meinaa jaksaa nostella kärriä, sopivasti kun pehmyttä, niin hyvä jos saa oikein liikuteltuakaan.

        Firmoista en osaa sanoa. Klemettilällä ihan hienot vehkeet, avomallin nostureita vaan taitaa olla.


    • kahvasta kiinni

      eikait sitä mitään koppia tarvi
      tosi miehet eili vanhankansan puumiehet vetää avonousturilla ja tietty nelivipusella.

      On upm:n ajo ainaki tasasempaa mitä mettäliiton jota jh ajaa.
      tosin upm kilpailutta tietyin välein ml jatkaa vain sopimuksia yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

      Oman ajokkini nosturilla kärryn etupään saa lähellä ylös,mutta yleensä tilanteessa kun käännetään tulee vain lykkäiltyä ja ohjattua nosturilla vähä kauempaa ettei pidä niin montaa kertaa koppiin ravata autoa siirtämään.

      Tohon koppiin tekee sen verta mieli palata, että vähä kaks piippunen juttu onhan se toki ergonomiaa, mutta omissa ajoissa joissa matka on pääsääntöisesti kuitupuulla 100-130 km jota eniten ajetaan kuormausta tulee sen verta vähän että tyytyny "pressukoppiin" Vesisade ilkein keli on,talvella komiasti pärjää ihan tavallisilla talvivaatteilla suuripiirtein aina.
      näkyvyys kopista on kyllä hyvä kun ollaa korkeella esim jos juna on penkalla korkeammalla tulee varsinki avokoneella esiin uusien jumbovaunuen lastauksessa.

    • työtä pelkäämätön

      menes kysyy mikkelin hännikäiseltä töitä se missä lukee kylessä helsinki kotipaikkana toiminta kasvaa koko ajan tarvii kuskeja

    • kännihäinen

      Äläppäs nyt jari.. taitaa olla kuskit vähissä..

    • PARASTA PÄÄLTÄ

      Minä odotan, että tien omistaja tai tulee tekemään kunnollisen kääntöpaikan. Menen sinne vasta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      3918
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2407
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2174
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2103
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      424
      1484
    6. 79
      1251
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      140
      1235
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1155
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      92
      1146
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      56
      1100
    Aihe