Auton vuokraus Islannissa

Mipuli

Mahtaako kenelläkään olla tietoa, millä teillä Islannissa vaaditaan nelivetoista autoa? Tarkoituksena olisi kiertää ns. Golden Circle- reitti eli paikat Thingvellir, Geysir ja Gullfoss. Pärjääkö tällä reitillä normaalilla autolla.

Mistä saa Islannissa halvimmat vuokra-autot. Auton pitäisi vetää vähintään 6 henkilöä.

10

5018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M

      Neliveto on pakollinen teillä, joiden numero alkaa F-kirjaimella. Näitä on lähinnä sisämaassa. Lisäksi saattaa olla yksittäisiä teitä, joilla vaaditaan neliveto. Kaksi vuotta sitten Kjölurin reitti oli sellainen, vaikka se olikin kartassa 35, ei F35. Nykyään se on ainakin Googlen kartassa jälleen F35.

      On huomattava, että neliveto ei yksin takaa, että autolla selviää kaikilla teillä. Monilla F-teillä pitää ylittää jokia pohjan kautta, ja syvimpien kohdalla auton koko voi olla ratkaiseva. Jokien virtaama myös vaihtelee jopa vuorokaudenajan mukaan, koska joet saavat alkunsa jäätiköiltä ja lämpötilan noustessa sulaminen kiihtyy.

      Golden Circle -reitillä pärjää normaalilla autolla, mutta ajomukavuuden vuoksi kannattaa ehkä käyttää isompia teitä, vaikka matka pitenisikin. Esimerkiksi tie 365 oikaisee Thingvellirin ja geysirien välillä, mutta meidän siellä käydessämme se oli tosi huonossa kunnossa ja ikävä ajaa keskikokoisella maasturillakin.

      • Islantiin

        Sellainen firma kuin cheap jeep vuokraa autoja ainakin jonkun verran edullisemmin kuin muut firmat,tosi vain Reykajavikista. Ei autot uusimpia uusia mutta ainakin itse olisimme käyttäneet viime reisullamme jos auton olisi saanut myös Egilsstadirista heiltä.
        Ja ihan oikeasti siellä pärjää halvimmalla pikku autolla mitä saa kaikilla muilla paitsi sisämaan f-teillä. En ymmärrä sitä varoittelua ja vouhotusta Isalnnin teiden huonosta kunnosta. Tietysti jos ei ole koskaan ajanut hiekkatiellä... Tietysti joku mutkainen vuoristotie esim.idässä Bakkagerdiin tuntuu ekalla kerralla vähän hurjalta mutta ei enää toisella kerralla.
        Ja siis 3 reissua olemme tehneet kaikki eri vuodenaikoina ja kierretty saari ympäri kahdella ekalla reissulla.
        Itse valitisisin mielummin vuokra-auton kuin valmiit retket mutta makunsa kullakin. Tietysti tuo 1-tien korjaus on vähän hankala juttu nyt parhaillaan. Mutta ainakin noin viikko sitten kuulimme oppaalta siellä paikan päällä että olivat ryhtyneet kuljettamaan autoja tuon siltapaikan yli isoilla auotoilla joihin voi ajaa pari pikku autoa sisään.
        Ja sisäiset lennot kannattaa pitää myös varteen otettavana vaihtoehtona. Ovat tosi nopeita (max.tunti) ja eivät kalliita noin .30 euroa esim. Reykjavik-Egilsstadir. Itse käytimme niitä viime reissullamme. Ja niitähän lentää Air Iceland Reykjavikista (ei Keflavikista).


      • Anonyymi

    • turska

      Vuokrasin ebookersin avulla olisko ollut c tai d -luokan auto. No jokatapauksessa sain octavian n750e, nelivedtojen hinnat alko 2100e. Viikossa ajoimme tietä1 myötäpäivään koko saaren ympäri ts. golden circle viimeisenä. Parhaat kylpylät on Myvatnin alueella, kuten ehkä erikoisimmat nähtävyydet. Nelivetoautoa ei tarvitse ellei aio oikoa saaren poikki. Tosin bussilla tai lentämällä pääsee senkin helpommin.

      • Toinenturska

        Otettiin auto kahdelle aikuiselle eli VW POLO kahdeksi päiväksi Budgetilta. Ajeltiin Kultainen Kolmio ja sitten toisena päivänä muuten vaan lännessä, katselemassa tuntureita, vuonoja ja pikku kaupunkeja.Hinta autolle oli tarjouksessa noin 120 euroa (sis. Laajennetun vakuutuksen).Suosittelen lisäksi navigaattorin ottamista jos lähtee yhtään erikoisempia reittejä kun Kolmio. Sillä reitillä pärjää ilman kummempia karttoja ja mittaa on noin 300 km. Lukuisine pysähdyksineen ja Blue Lagoonissa käynnin kanssa siihen meillä meni noin 10 tuntia.


    • vuokara autolla

      Ainakin http://www.autonvuokraus.subwi.net/ sivulla oli haku jolla löyty vuokra autoja Islannista, mukana myös yksi neliveto ja hinta oli aika samoisa kun muissakin autoissa.

    • Iceland rocks!

      Käytiin Islannissa viitisen vuotta sitten kesäkuun puolenvälin tienoilla, tuohon aikaan turistihinnat olivat siedettäviä (kuukautta myöhemmin tuplahinnat). Varasimme etukäteen dieselmaasturin Budgetilta. Budget oli halvin, maasturi siksi koska käytiin ajamassa yksi F-merkitty tie (jossain Laugarvatnin tienoilla). Tämä kivinen "tie" oli paikoitellen vain kaksi rengasuraa. Ostettiin etukäteen maantiekartta, sillä pärjäsi mainiosti. Tuolloin navit eivät tunteneet F-teitä. Ja vasta kolmas renttakaara oli hyväksyttävä: ekassa oli renkaat loppuunkuluneet ja yksi rengas puolityhjä. Islannissa oli lama autonvuokrausalallakin eikä varaa ostaa uusia renkaita! Toinen maasturi oli bensakoneella, kulutus ainakin 15 litraa satasella! Budgetille esitetyn pienen valkoisen valheen jälkeen saimme vaihdettua sen dieselmaasturiin, jossa oli suurinpiirtein kelvolliset kumit alla. Kiersimme lähes koko saaren, luoteiskolkkaa lukuunottamatta.

    • Ingólfur

      Useimmat tiet, jotka eivät ole kehätien Islannissa vuoristoteitä. Yritä ajaa erittäin varovasti sorateillä. Monet onnettomuudet on tapahtunut Islannissa tapahtumat. Halpoja autoja Islannissa käyttää tällä sivustolla. Siellä voit vertailla paikallisten autovuokraamojen: https://guidetoiceland.is/iceland-car-rentals

    • äftee

      äfteillä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe