Auton vuokraus Islannissa

Mahtaako kenelläkään olla tietoa, millä teillä Islannissa vaaditaan nelivetoista autoa? Tarkoituksena olisi kiertää ns. Golden Circle- reitti eli paikat Thingvellir, Geysir ja Gullfoss. Pärjääkö tällä reitillä normaalilla autolla.

Mistä saa Islannissa halvimmat vuokra-autot. Auton pitäisi vetää vähintään 6 henkilöä.
Ilmoita


Neliveto on pakollinen teillä, joiden numero alkaa F-kirjaimella. Näitä on lähinnä sisämaassa. Lisäksi saattaa olla yksittäisiä teitä, joilla vaaditaan neliveto. Kaksi vuotta sitten Kjölurin reitti oli sellainen, vaikka se olikin kartassa 35, ei F35. Nykyään se on ainakin Googlen kartassa jälleen F35.

On huomattava, että neliveto ei yksin takaa, että autolla selviää kaikilla teillä. Monilla F-teillä pitää ylittää jokia pohjan kautta, ja syvimpien kohdalla auton koko voi olla ratkaiseva. Jokien virtaama myös vaihtelee jopa vuorokaudenajan mukaan, koska joet saavat alkunsa jäätiköiltä ja lämpötilan noustessa sulaminen kiihtyy.

Golden Circle -reitillä pärjää normaalilla autolla, mutta ajomukavuuden vuoksi kannattaa ehkä käyttää isompia teitä, vaikka matka pitenisikin. Esimerkiksi tie 365 oikaisee Thingvellirin ja geysirien välillä, mutta meidän siellä käydessämme se oli tosi huonossa kunnossa ja ikävä ajaa keskikokoisella maasturillakin.
1 VASTAUS:
Sellainen firma kuin cheap jeep vuokraa autoja ainakin jonkun verran edullisemmin kuin muut firmat,tosi vain Reykajavikista. Ei autot uusimpia uusia mutta ainakin itse olisimme käyttäneet viime reisullamme jos auton olisi saanut myös Egilsstadirista heiltä.
Ja ihan oikeasti siellä pärjää halvimmalla pikku autolla mitä saa kaikilla muilla paitsi sisämaan f-teillä. En ymmärrä sitä varoittelua ja vouhotusta Isalnnin teiden huonosta kunnosta. Tietysti jos ei ole koskaan ajanut hiekkatiellä... Tietysti joku mutkainen vuoristotie esim.idässä Bakkagerdiin tuntuu ekalla kerralla vähän hurjalta mutta ei enää toisella kerralla.
Ja siis 3 reissua olemme tehneet kaikki eri vuodenaikoina ja kierretty saari ympäri kahdella ekalla reissulla.
Itse valitisisin mielummin vuokra-auton kuin valmiit retket mutta makunsa kullakin. Tietysti tuo 1-tien korjaus on vähän hankala juttu nyt parhaillaan. Mutta ainakin noin viikko sitten kuulimme oppaalta siellä paikan päällä että olivat ryhtyneet kuljettamaan autoja tuon siltapaikan yli isoilla auotoilla joihin voi ajaa pari pikku autoa sisään.
Ja sisäiset lennot kannattaa pitää myös varteen otettavana vaihtoehtona. Ovat tosi nopeita (max.tunti) ja eivät kalliita noin .30 euroa esim. Reykjavik-Egilsstadir. Itse käytimme niitä viime reissullamme. Ja niitähän lentää Air Iceland Reykjavikista (ei Keflavikista).
+Lisää kommentti
Vuokrasin ebookersin avulla olisko ollut c tai d -luokan auto. No jokatapauksessa sain octavian n750e, nelivedtojen hinnat alko 2100e. Viikossa ajoimme tietä1 myötäpäivään koko saaren ympäri ts. golden circle viimeisenä. Parhaat kylpylät on Myvatnin alueella, kuten ehkä erikoisimmat nähtävyydet. Nelivetoautoa ei tarvitse ellei aio oikoa saaren poikki. Tosin bussilla tai lentämällä pääsee senkin helpommin.
2 VASTAUSTA:
Otettiin auto kahdelle aikuiselle eli VW POLO kahdeksi päiväksi Budgetilta. Ajeltiin Kultainen Kolmio ja sitten toisena päivänä muuten vaan lännessä, katselemassa tuntureita, vuonoja ja pikku kaupunkeja.Hinta autolle oli tarjouksessa noin 120 euroa (sis. Laajennetun vakuutuksen).Suosittelen lisäksi navigaattorin ottamista jos lähtee yhtään erikoisempia reittejä kun Kolmio. Sillä reitillä pärjää ilman kummempia karttoja ja mittaa on noin 300 km. Lukuisine pysähdyksineen ja Blue Lagoonissa käynnin kanssa siihen meillä meni noin 10 tuntia.
Autonvuokraus - http://bit.ly/2tMWwUg Olen nyt kaksi kertaa vuokrannut auton Rentalcarsin kautta. Molemmilla kerroilla asiat ovat toimineet hyvin.
+Lisää kommentti
Ainakin http://www.autonvuokraus.subwi.net/ sivulla oli haku jolla löyty vuokra autoja Islannista, mukana myös yksi neliveto ja hinta oli aika samoisa kun muissakin autoissa.
Ilmoita
Käytiin Islannissa viitisen vuotta sitten kesäkuun puolenvälin tienoilla, tuohon aikaan turistihinnat olivat siedettäviä (kuukautta myöhemmin tuplahinnat). Varasimme etukäteen dieselmaasturin Budgetilta. Budget oli halvin, maasturi siksi koska käytiin ajamassa yksi F-merkitty tie (jossain Laugarvatnin tienoilla). Tämä kivinen "tie" oli paikoitellen vain kaksi rengasuraa. Ostettiin etukäteen maantiekartta, sillä pärjäsi mainiosti. Tuolloin navit eivät tunteneet F-teitä. Ja vasta kolmas renttakaara oli hyväksyttävä: ekassa oli renkaat loppuunkuluneet ja yksi rengas puolityhjä. Islannissa oli lama autonvuokrausalallakin eikä varaa ostaa uusia renkaita! Toinen maasturi oli bensakoneella, kulutus ainakin 15 litraa satasella! Budgetille esitetyn pienen valkoisen valheen jälkeen saimme vaihdettua sen dieselmaasturiin, jossa oli suurinpiirtein kelvolliset kumit alla. Kiersimme lähes koko saaren, luoteiskolkkaa lukuunottamatta.
Ilmoita
Useimmat tiet, jotka eivät ole kehätien Islannissa vuoristoteitä. Yritä ajaa erittäin varovasti sorateillä. Monet onnettomuudet on tapahtunut Islannissa tapahtumat. Halpoja autoja Islannissa käyttää tällä sivustolla. Siellä voit vertailla paikallisten autovuokraamojen: https://guidetoiceland.is/iceland-car-rentals
Ilmoita
äfteillä
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Auton vuokraus Islannissa

Mahtaako kenelläkään olla tietoa, millä teillä Islannissa vaaditaan nelivetoista autoa? Tarkoituksena olisi kiertää ns. Golden Circle- reitti eli paikat Thingvellir, Geysir ja Gullfoss. Pärjääkö tällä reitillä normaalilla autolla.

Mistä saa Islannissa halvimmat vuokra-autot. Auton pitäisi vetää vähintään 6 henkilöä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta