Valikko

Säästövinkit

Mitä tehdä kun rahat on lopussa? Millä rahat saa riittämään? Kerro parhaat säästövinkkisi.


ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

25.01.2015
Helppoa rahaa huuto netistä ja nettikirppiksiltä
Itse teen muutaman satasen kuussa helposti netissä. Tilaan kiinasta tavaraa ja myyn sen eteenpäin internetin kirpputoreilla ja joskus huuto netissä. Helpoin paikka myydä on facebookin osta/myy palstat. Netistä löytyy todella halpoja paikkoja joista voi tavaraa tilata. Itse tilaan usein täältä: http://www.suoraantehtaalta.com/ Tavarat tulee Kiinasta ja kun myyn Suomessa niin katetta jää tosi hyvin, rahan saa takaisin 2-4 kertaisena ja todella helposti. Kun tavaraa tilaa Kiinasta niin kannattaa huomioida ettei tilaa kerralla enempää ku n. 30€:n edestä - jos tilaa suuremmalla summalla voi tulla tulli ja alvi maksut päälle. Tästä syystä juuri pidän yllä mainitusta sivusta - koska heillä on ilmainen toimitus, ei tarvi laskea postikuluja noihin alveihin ja tulleihin. Tilauksen tuleminen Kiinasta-Suomeen kestää 2-3 viikkoa. Helposti myytäviä tavaroita esimerkiksi: - Kännykän kuoret - Pien elektroniikka - Hupi jutut En lähtisi myymään esimerkiksi vaatteita, sillä niitä varten pitää aina sattua oikea koko jne... Tarkkoja tavaroita mitä myyn ja missä niin en tietenkään kerro, etten tee itselleni enempää kilpailua... Ei kuitenkaan oo vaikeaa kun katsoo mikä menee jossain kaupaksi ja millä hinnalla, sitten etsii jos löytää sen jostain halvemmalla ;). Aiemmin tilasin eBaystä, mutta tuolla on monenlaisia myyjiä - osa lähettää tavaran heti joidenkin kanssa joutuu odottelemaan viikonkin ennen kuin edes lähettävät ja seuraavan kerran jos etsii samanlaista tavaraa niin sitäpä ei välttämättä enää löydykkään. Jotkut myyjät eBayssä myös kiskoo hurjia summia postituksesta, näin halvastakin tavarasta tulee välillä kallis. Toki eBay:tä edelleen välillä käytän jos löydän jonku oikein huippudiilin, mutta yleensä saman tavaran ja vähän halvemmallakin löytää ylläolevilta sivuilta.
4
Ajanviete > Niksinurkka > Säästövinkit
14.12.2014
Partahöylä
Noin kuukausi sitten olin kaupassa ostamassa partahöylän teriä, kun huomasin tarjolla olevan myös vanhanaikaisia "ranteet auki" partahöylän teriä. Itse käytin vielä Sensor Excel -konetta, koska terät siihen ovat halvempia kuin esim. Mach3:een tai Fusioniin. Hmm..joka tapauksessa huomasin terien maksavan vain euron kipale, mikä sai minut kiinnostumaan - teriin sopivaa konetta ei vain löytynyt mistään. Ostin jälleen kerran sensorit ja unohdin koko jutun, kunnes koneella ollessani tv:stä tuli joku partakonemainos. Tein parit googletukset ja loppuilta menikin lukiessa erilaisia artikkeleita ja videoita aiheesta. Youtube-äijän videot (englanniksi) olivat varsin informatiivisia: http://www.youtube.com/profile?user=mantic59 Kuten aiemmin kerroin, kaupassa myytävät safety razor -terät maksavat noin 1€/kpl (,netistä voi ostaa laadukkaampia teriä 0,50€/kpl). Luettuani kymmeniä artikkeleita ja kuluttajien arvosteluja päätin ostaa Merkur Heavy Duty -partahöylän ja teriä, sekä samalla edullisen parranajoharjan ja cremen osoitteesta: http://www.miehenkauppa.fi ...joka on ilmeiseti ainoa pulju, joka näitä myy Suomessa. En halua mainostaa, mutta jos tämä ei ole säästövinkki, niin ei sitten mikään. Vaikka kone maksoi aika paljon (32€ + postitus), se on jo alle vuodessa maksettu. 'Jos konetta ei hävitä, se voi kestää loppuelämän. Aika hienoltakin se näyttää. Vastoin ennakkoluulojani höylä leikkaa tarkemmin ja ärsyttää vähemmän kuin Sensor Excel tai Mach3. (muita en ole kokeillut). Ajo kestää hieman pitempään kuin ennen, mutta lähinnä siksi, että nautin siitä toisin kuin ennen. Terätkin näyttävät kestävän pidempään. Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia "vanhanaikaisista" partakoneista tai 3-5:n terän ihmehöylien suorityskyvystä ja hinnoittelupolitiikasta.
12
Ajanviete > Niksinurkka > Säästövinkit
14.11.2014
Säästä työpaikka ruokailussa
Tai siis ruokailussa yleensäkin, valmisruoka on ainakin kalleinta mitä normaalisti voit syödä, pikaruokaloiden tuotteet vieläkin kalliimpaa. Työpaikka ruokalassa ruokailu on aika arvokasta, tosin vastapainona yleensä toki saa kunnon ruokaa ja riittävästi. No ei laskeskella näitä vaan katsotaan sitä hintaa. Jos otat halvan budjetin mukaan itsetehtyä ruokaa mukaan töihin niin kuukauden työmaa ruokailun hinta liikkuu jossain 6-10 euron paikkeilla. Aattele, joka vain 6 euroa koko kuukauden työmaaruokailut. Yksi annon ruokaa mukaan niin ei sen hinta ole paljoa, alle euron siis yleensä, riippuen kuinka arvokkaista tuotteista teet sen ruuan ja mitä muuta syöt/juot. Samalla kun teet ruuan työmaalle niin teet sen sitä myös kotonakin syötäväksi eli jos ruokalasku hirvittää niin tässä säästövinkki. Niin minulla ainakin on ollut melkoisen huima kauppalasku, 1 hengen kun syöt päivällä kalliisti ja sen päälle vielä syöt kalliisti kotonakin niin ruokaan menevä budjetti oli jopa yli 500 euroa. Tosin siinä oli mukana aina myös tupakka-askin hinta joka päivälle. Aihetta voi jatkaa silläkin että onko työpaikka ruokailussa järkeä. Jos ruokailu maksaa sen 6-8 euroa niin se on aika moinen lovi päivän ruokabudjetissa, ok toiset syö vain sen mutta näinhän ei pitäisi tehdä. Kuten kai kaikki tietää niin ruokailu pitäisi jakaa moneen osaan aamun ja illan välille eikä vain että on esimerkiksi se työpaikkaruokailu ainoa ruokailu.
3
Ajanviete > Niksinurkka > Säästövinkit

Sivu /74