AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Mikä on MPEG-4-viritin?

Mikä on MPEG-4-viritin?

4 Vastausta 306 Lukukertaa
Mitä eroa on telkuilla, joissa on:

1) "MPEG-4-viritin"

2) "HD-viritin antenni- ja kaapeliverkkoon"

3) "Cable HD ready"

Anttila mainostaa näillä kolmella eri mainoslauseella telkkujaan.
1. MPEG4-viritin...harhaanjohtava termi. Ei se viritin ole mikään MPEG4-viritin vaan viritin on joko DVB-C tai DVB-T2, MPEG4 on videodekooderi eli purkaa MPEG4 videonpakkauksen.

2. HD-viritin antenni- ja kaapeliverkkoon tarkoittaa sitä että laitteessa on sekä DVB-T2 viritin että DVB-C viritin.

3. Tarkoittaa rampautettua ja rajoitettua laitetta kaapeliverkkoon ja kortti linkitetään boksissa laitteeseen, laitteesta et saa siirrettyä tallenteita minnekään esim. jälkikäsittelyä ja varmuuskopiointia varten. Tai jos saisitkin, niin et kuitenkaan kykenisi käyttämään tai käsittelemään niitä mitenkään koska ne toimii vain tuossa kyseisessä laitteessa jolla ne on alunperin tallennettu. Eli jos boksisi sanoo POKS niin tallenteet on käyttökelvottomia vaikka itse kiintolevy vielä toimisikin. Eikä auta edes se että ostat uuden ihan samanlaisen, siinä kun on ihan eri sarjanumero ja linkitysnumero eikä ne tallenteet toimisi siinä uudessa laitteessa. Eli että sellaisen hienon kusetussysteemin ovat nuo mediatalojen painostuksesta nuo inssit meille keksineet.
Tuosta mantrasta huolimatta jos haluat TV:lläsi katsoa salattuja HD kanavia niin siinä on oltava tuo "Cable HD Ready" tai "Antenna HD Ready" merkintä. Sellaisessa laitteessa on myös aina nuo kaksi muuta eli MPEG-4 tuki ja HD viritin.

Tuo kohdan 3. vuodatus koskee tallentavia HD digibokseja joissa on estetty tallenteiden siirto eteenpäin. Kyse on tosiaan materiaalin omistajien vaatimuksesta ja tekijänoikeuksien suojaamisesta, ei insinöörien keksinnöstä. Näillä "omaan käyttöön" tehdyillä varmuuskopioilla on ollut taipumus eksyä jakoon eri palvelimile.

Niin ja nykyään korttilinkitys tehdään CI+ kortinlukijan kanssa ( ei TV:n tai boksin sarjanumeron) ja se toimii muissakin telkkareissa.
"Näillä "omaan käyttöön" tehdyillä varmuuskopioilla on ollut taipumus eksyä jakoon eri palvelimile."

Ja höpöhöpö! Vain pieni osa kuluttajista pistää noita tarkoituksella jakoon nettiin. Suurin osa oikeasti käyttää niitä omaan käyttöön joten eipäs nyt taas laiteta tota TTVK-sontaa/propagandaa tännekin. Itsekin pidän tallenteet visusti vain omassa käytössä, niitä ei netistä löydy eikä tulekaan löytymään.
Kiitos kaikille vastauksista.
 /   /  /  / Mikä on MPEG-4-viritin?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta