AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Hampurilaisen syvin olemus?

Hampurilaisen syvin olemus?

32 Vastausta 1 745 Lukukertaa
Terve,

Miten tehdä oikein hyvä (liha)hampurilainen, kun lupauduin sellaista tekemään. Miten pihvi paistetaan? Entä itse tehty majo? Kuoret?

Auttakaahan, oi ammattilaiset n00bia? Olen vaarassa menettää kasvoni, jos en onnistu:)
Tee sämpylät vehnätaikinaan, saa olla aika isoja, ja kuohkeita sisältä. Pinnalle voit halutessa ripotella seesaminsiemeniä. Tai kasta sämpylä vesiastiassa ja sitten pyöräytä siemenissä.
Sämpylätaikinan ohjeet saat googlettamalla.

Pihvit naudan paistijauhelihasta.
400g jauhelihaa
kananmuna
1/2dl korppujauhoja
1 tl suolaa, mustapippuria

Tässä on tärkeintä etä vaivaat pihvitaikinan mahdollisimman kiinteäksi, siis ihan käsin. Paista ne pannulla voissa. Lettupannu on
aika kätevä. Pihvin paksuus semmoinen 2-3 cm.
Laita pihvit 50 asteiseen uuniin niin pysyvät lämpiminä.

Majoneesia en tekis itse... muutaman kerran mennyt metsään ja
se on herkkä pilaantumaan.
Kaupasta saa hyviä hampurilaiskastikkeita tuubissa, niitä voi käyttää myöhemminkin. Pelkkä majo on vähän turhan tuhtia tavaraa.

Kun alat kasaamaan, halkaise sämpylät ja käytä sisäpuolet vielä kuumalla pannulla voissa niin että saavat rapsakan pinnan.
Sitten vaan kasaamaan, naudanlihapihville käy tosi hyvin cheddar
sulatejuusto siivu. Semmonen mikä on aamupalajuusto tyyppisessä paketissa.
Jos käytät juustoa, laita majoneesi/kastike alimmaksi, sitten pihvi, sitten juusto.

Ja eikun syömään !
Entäs sipuli,salaatti,kurkku,tomaatti,ketsuppi,sinappi,ym...???
Oikeaoppiseen hapurilaispihviin ei tule mitään muuta kuin naudan jauhelihaa. Kanamunalla ja korppujauhoilla voi toki parantaa sen koostumusta, mutta eivät periaatteessa siis kuulu siihen.

Hyvät kastikkeet saat sekoittamalla kaupan majoneesiin esimerkiksi pestokastiketta, tai punaista chilikastiketta. Molemmissa tapauksissa oikea sekoitussuhde selviää maistamalla.

Sämpylä tulee paahtaa, ja pihvin sekä majoneesin(-ien) lisäksi väliin ainakin salaattia, tomaattia (puna)sipulia ja sinappia.
>SYYTÄ KUULE IHAN ITSEÄSI NYT VAAN

Elämässä on kiva ottaa riskejä. Ja älä tuu tänne huutamaan turhia, jossei ole muuta asiaa.
>majoneesin(-ien) lisäksi väliin
>ainakin salaattia, tomaattia (puna)sipulia ja
>sinappia.

Miten jos laittaa sinapin majon joukkoon? Toimiiko samalla tavalla? Dijonia vai tavista?
Osta kaupasta valmiit sämpylät, käytä niitä vain pannulla ennen täyttöä. Pihviin nautaa, tai mikäli saat vain käsiisi hirveä, josta olen itse huomannut tulevan parhaat pihvit. Osta kaupasta hampurilaiskastike, sinappia, ketsuppia, ananasta, kananmunaa (paista ne), kurkkusalaattia ja halutessasi tomaattia ja/tai vihreää salaattia. Voilá!
Älä sotke pihviin kananmunaa, kyseessä ei ole lihapulla. Äläkä myöskään korppujauhoja yms. Suolaa ja pippuria ja jos haluat vähän tulisempaa makua, niin pari tippaa tabascoa.
Saanks mä kans tulla syömään sun hampurilaisia? Toivottavasti ne onnistuu, kun et polta pihviä tai sämpylää.
kyllä se on ehottamasti,ilmainen hamppis
Hampurilaispihviin ei tule mitään jauhoja, ei kananmunia, ei sipulia. Pelkkää jauhelihaa ja pihvin pintaan suolaa ja maun mukaan jotain pippuria.
Makin ruuat on herkullisia. Makin Aamupala on kaikkein paras yo vuoron jalkeen... Ja sitten menna nukkumaan paivaksi himaan.
Ostat kulmapaistin palan (siinä on hieman rasvaa) ja jauhat lihan. Hieman muotoilet pihvin muotoon. Pintaan öljyä ja sitten vaan paistamaan. Paista kummaltakin puolelta ja jätä mediumiksi (jos siis tykkäätte mediumista) - kypsäksi asti ei kannata paistaa koska menee kuivaksi. Lopulta suola ja pippuri pintaa. Mitääs munia ja jauhoja ei kannata pihviin laittaa missään nimessä. Majoneesi kannattaa tehdä ilman muuta itse sekä sämpylät. Googlettamalla löydät varmaan hyvät ohjeet kumpaankin
Mitä ihmettä jengi hölisee täällä kananmunista ja ananaksista ja kastikkeista?

Hampurilaiseen tarvitaan:
1) hyvä sämpylä
2) laadukasta lihaa
3) suolaa ja pippuria
4) sinappia

Siinä se. Jos nuo ainekset on kunnossa ja osaa paistaa pihvin, saa hyvän hampurilaisen.
Jep ja sun ohje olikin tosi seikkaperäinen.
määrittele hyvä sämpylä ja laadukas liha.
Siskon tekemä sikamähöläskimättöburger:
130g naudan jauhelihapihvi - pannulla väri ja uuniin pekonisiivu ympärille ja cheddar-siivu päälle
maailman paras majoneesi - normaali kaupan majo, sipulia, valkosipulia, vähän etikkaa ja suolakurkkua
pannulla paistetut hampurilaissämpylät
salaattia

Lähtee nälkä!
Käykää Tuen-grillillä Lappeenrannassa niin tiedätte mitä on hyvät hampurilaiset.
>Saanks mä kans tulla syömään sun hampurilaisia?

Voisin vaikka laittaa ensivuonna popup- hamppari-baarin pystyyn päiväksi, jos onnistun:)

Kiitoksia muuten hyvistä ideoista. Itse taidan kallistua tuohon lähes maustamattomaan pihviin ilman munaa. Oli nimittäin aika hyvän makuinen - päälle lopuksi hieman smoked sea saltia ja pippuria ja sitten vetäytymään hetkeksi. Nam!
Mita naudan liha on? Hyvaa extra rasvatonta jauhelihaa , Knorr sipulikeitto jauhetta mukaan ja anna seista tunnin kylmassa.
Hampurilaispihveihin ei kannata käyttää vähärasvaista naudanlihaa, ettei pihveistä tulisi kuivia. Myös hyvään majoneesiin ja raikkaisiin kasviksiin kannattaa panostaa. Pekoni on mukava lisä. Jos juustoa tahtoo, niin cheddar lienee se ainoa oikea :)
Hae MCDonaldsista hampparit
*MCDonaldsista

Kokeilin tätä vaihtoehtoa, ja huonoa oli. Ostin jonkun kampanjapurilaisen - oli mauton ja kuiva. Ei näin.
Hampurilainen valmistuu,kun ruisleivän väliin laitetaan suolattua,tai paistettua lohta ja sekaan tilliä ja sipulirenkaita. Eli ei naurettavaa valkoisesta jauhosta tehtyä höttöpullaa ja väliin jauhelihapihviä.
Hampurilaisesta oli puhe, toi sun on leipien välis kalaa. Ihan eri ruoka.
Amerikal. tv-kokki Rachel Ray tekee hampurilaiset ilman munaa, korppujauhoja. Eräässä ohjelmassa tällai: 900 gr naudan jauhelihaa, ripaus suolaa, pippuria, sitten käsin vaivasi hetken seosta, ja siitä tuli 4 pihviä.
No Amerikassahan kaikki on suurta, mutta itse saan 4 pihviä kun jauhelihaa on n. puoli kiloa.Ovat mun mielestä silti aika suuria. Ei saa paistaa liikaa, etteivät kuivu.
Kastikkeita en viitsi itse sekotella, valmisjuttuja tuunaan sillä mitä kaapista löytyy.

Ammattilainen en ole, mutta saa kai silti vastata.
Aivan, ei missään nimessä jauhoja tai munaa lihan sekaan. En ymmärrä ihmisiä jotka mättävän jauhelihan sekaan desikaupalla korppujauhoja ja munia, ne tekevät mössöstä mautonta ja koostumuksesta epämiellyttävää höttöä. Ehtaa lihaa sen pitää olla.
Kanadan Chuckin hampurilaispihvit ovat mainioita. Hyvä naudanjauheliha levitetään tasaiseksi levyksi, maustetaan itsekunkin maun mukaan mutta vähintään suolalla, pippurilla ja levitetään sinappia pinnalle. Lisätään juustoraastetta (mitä juustoa sitten kukin haluaakin käyttää) ja käännetään liha päällekkäin niin, että mausteet ja juusto jäävät sen sisään. Muokataan lihasta kiinteä pihvi, jota paistetaan 3-4 minuuttia per puoli. Kun kumpikin puoli on saanut kauniin ruskean värin se on valmis. Mausteina voi käyttää mitä sitten kukin haluaa.
Pahoittelen, en tiedä paistamisesta tai mistään, mutta kuitenkin maustamisesta... Jos tahtoo tehdä mehevän ja hyvän.

1. Ketsuppia & majoneeesia, mistä nyt tykkääkään.
2. Pippuria
3. Tomaattia
4. Juustoa

Jos ottaa kaupasta valmishampparin, mikroon minuutksi,
mutta jos on ite paistanut yms., niin vaan syömään! :)

VAROITUS! Jos pistit mikroon, niin tomaatti on sit ihan helevetin kuuma!
Say no for Micros!!!
---> niin tomaatti on sit ihan helevetin kuuma!

Kuka nyt tomaattia pistäisi mikroon:) Tai kurkkuja ja salaattia yms.
Ei missään nimessä mitään mikroilua. Mikro on tarkoitettu veden kuumentamiseen ja marjojen/einesten tms pika- sulattamiseen. Oikeaan ruoanlaittoon se ei kelpaa.
ei se mikro edes kelpaa veden kuumennukseen, koostumus muuttuu.
Perinteinen hampurilainen

*Ainekset ja esivalmistelut*

400 gr paistijauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl Tabascoa
1/2 punasipuli

Vedä punasipuli hakkeeksi ja kuullota pannussa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Täytteet
-pihvitomaattia
-jääsalaattia
-marinoitua punasipulia
-suolakurkkua
-Cheddar-juustoa
-ketsuppia, sinappia, majoneesia

Hampurilaissämpylä (mielestäni paras Suomessa on Lidlin "jalkapallosämpylä")

*Rakentaminen*

Taputtele jauhelihataikinasta 4 pihviä. Paina keskelle kuoppa niin eivät palloudu paistettaessa.

Paista pihvit pannussa tai grillissä. Loppuvaiheessa voit laittaa viipaleet Cheddaria pihvien päälle sulamaan. Paahda sämpylä kevyesti leivänpaahtimessa/ pannussa/grillissä.

Laita pohjalle ketsuppia ja päälle tomaattia. Sitten pihvi. Sipaus sinappia ja suolakurkut. Sitten marinoitu punasipuli ja jääsalaatin lehti. Majoneesia. Sitten kansi päälle ja syömään!

PS

Väliin voi laittaa myös tavallista keltasipulia sokerissa paistettuna (1 sipuli, voita, sokeria). Paista sipulit pannussa runsaassa voissa ja ruokalusikallisessa sokeria kullankeltaiseksi.

PPS

Helppo ja nopea tapa marinoida punasipulia:

2 pientä punasipulia
1/2 dl punaviinietikkää
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsyöljyä
mustapippuria myllystä

Kuori ja suikaloi punasipuli. Etikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoitetaan hyvin. Sipulit joukkoon ja annetaan maustua kymmenisen minuuttia. Lopuksi öljy ja pippuri.
 /   /  / Hampurilaisen syvin olemus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta