Mikään ei kannata Taivalkoskella?

bhur

Kohta puolet liikekiinteistöistä on tyhjillään. Johtuukohan siitä, että pitäjä kuhisee lestadiolaisia, jotka eivät pahemmin shoppaile?

20

2627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jdilssi

      Nehän ne vasta shoppaileekin...mutta käyvät muualla, koska Tappiksella ei ole saatavilla mitään tarpeeks hienoa niille. Merkkivaatteita yms.

    • Jos kaivos käynnistyy, elämä varmasti virkistyy kirkonkylällä. En ole aikoihin asunut Taivalkoskella, mutta kouluaikana 60-luvulla esimerkiksi baareja oli vaikka kuinka monta. Heti tulee mieleen Kiutabaari, osuuskaupan Katriina-baari, osuuskaupan kahvila, Matkakesti, huonekaluliikkeen baari, Hannulan K-kaupan baari ja Shellin baari, Varmaan oli vielä pari muutakin.

      • taivalkosketar

        Taivakoskella 70-luvulla asuneena muistan vain Matkakestin, Kulmabaarin (Hannula), E-huoltamon baarin,Shellin baarin ja Taivalkrouvin yhteydessä oli baari. Mitä nämä muut oikein ovat?


      • nostalgis

        No on niitä baareja ihan nokko. Shellin, teboilin, riipisen pizzeria, fnlandiano pizzeria, ABC;n komein baari, jossa nuoriso istuskelee illat pitkät ja pelaa hetelmäpelejä. Pajatsoa ei ole missään baarissa, olispa vielä sellainen 20.n pennin pajatso, jollainen oli vielä 1970-luvulla.


      • KYPY

        MUISTAN NUO KAIKKI. OLIN SILLOIN KESKIKOULUSSA. KULJETTIIN ENSIMMÄISET KOLME VUOTTA JUNASSA, SITTEN KAIKKOSEN LINJA-AUTOSSA.
        AAMULLA JUNA TULI ENNEN KOULUN ALKUA, JUOTIIN TEETÄ KIUTABAARISSA JA ILTAPÄIVÄLLÄ, JOS PITI ODOTELLA KULJETUSTA, ISTUTTIIN MATKAKESTISSÄ.
        MYÖHEMMIN, KUN KESKARI VAPAUTUI, OPETELTIIN OSK.N PIRTTIKAHVILASSA.
        MYYJÄTYTÖT OLIVAT JOKA PAIKASSA TOSI MUKAVIA, VÄLITTÖMIÄ IHMISIÄ.
        SCHRODERUKSEN OILI KIUTABAARISSA, SUMENIN SEIJA MATKAKESTISSÄ, HILTU-ANNI PIRTTIKAHVILASSA.
        SE OLI SITÄ SURUTONTA NUORUUSAIKAA.....


    • tosi-miäs

      Höpön löpöä jauhat, joka iikka soppailee tarpeensa mukaan. Kuiteski aika paljon käydään vierailla paikkakunnilla ostoksilla, joten samakait se on vaikka kunnat yhdistyisivätkin, rahat kannetaan jo muutenkin kuusamon kauppoihin.

    • kävijä

      R-kioskin kun sais sinne, sitä monet kaipaa, kun ei ole sitäkään, muuten kaunis luonto ja marjametsät ei ole ihme että Thaimaalaiset tulee aina uudelleen, miten se Taivalkoski vaan kuihtuu sieltä loppuu kaikki, vaikka siellä on ihan hyvä asua ja elää kun olis työpaikkoja, onhan se kaupungien kimuurien, siihen nähden kaunista seutua ja harrastuksia luonnossa viihtyville.

      • pudis myös

        Toinen on Puolanka, yhtä ahdasmielinen kumpikin paikka.


    • Partapertti

      Jos kaikki lestatialaiset muuttasi pois, liikekiinteistöt täyttyisi, elinkeinoelämä nousisi uuteen kukoistukseen taivalkoskella. Kauppa kävisi niin perkeleesti?Valtion apu kasvaisi vitusti? Nimittäin kunta saa valtiolta jokaisesta 16-18 vuotiaasta noin 100 000 mummonmarkkaa. Eli te 50 lestanuorta muuttakaa pois! Kuntakin voittais 50 x 17 000 =. 850 000 euroa. Siis tän verran valtiontuki tippuisi ! Olisi oikein persereikämäisillä aivoilla ajatteleville uskovaisten vihaajille...kunnanjohtoa myöten. Voi helevetti ku ihminen on tyhmä! Ilman lestoja emme pärjäisi, se on totta !

      • EI LAHKOLAINEN

        Kyllä me vain pärjättäis! Oikeastaan paremmin kuin nyt ! Nämä tekohurskaat ovat joka paikassa suuna, päänä, persennä. Ja ovat röyhkeämpiä, kuin se heidän herransa, itse piru !
        Jos sinä olet se sama Pertti, joka välittömästi tänne muutettuaan rupesi lahkolaisia ja lahkolaisten rakkkia, tätä valetitteliäijää liehittelemään, palaa sinne, mistä tulitkin!
        Mutta jos olet peräti tavallinen taivalkoskelainen, älä missään herrannimessä tänne lisää noita toivottele ! Mitä enemmän niitä tänne tulee, sitä röyhkeämmiksi ne tulevat.
        Kun nuoriso, joka kouluaikansa on katsonut noitten rehvastelua ja kuunnellut helvettiuhkailua ja " säälittävää, säälittävää.....eihän tänne kukaan halua jäädä. Niinhän tästä todella tulee lahkolaisten paratiisi


      • Borås
        EI LAHKOLAINEN kirjoitti:

        Kyllä me vain pärjättäis! Oikeastaan paremmin kuin nyt ! Nämä tekohurskaat ovat joka paikassa suuna, päänä, persennä. Ja ovat röyhkeämpiä, kuin se heidän herransa, itse piru !
        Jos sinä olet se sama Pertti, joka välittömästi tänne muutettuaan rupesi lahkolaisia ja lahkolaisten rakkkia, tätä valetitteliäijää liehittelemään, palaa sinne, mistä tulitkin!
        Mutta jos olet peräti tavallinen taivalkoskelainen, älä missään herrannimessä tänne lisää noita toivottele ! Mitä enemmän niitä tänne tulee, sitä röyhkeämmiksi ne tulevat.
        Kun nuoriso, joka kouluaikansa on katsonut noitten rehvastelua ja kuunnellut helvettiuhkailua ja " säälittävää, säälittävää.....eihän tänne kukaan halua jäädä. Niinhän tästä todella tulee lahkolaisten paratiisi

        Joopa joo, " jos sinä olet se sama Pertti....jne" Tämä lause paljastaa se taivalkoskelaisen perusluonteen ja miksi kaikki kuihtuu ja loppuu. Ei kukaan fiksu ihminen tule ja tuo yritystään noin ahdistuneen väestön keskelle.
        Katse peiliin ja kysymys miksi on näin? Suvaitsevaisuutta niin elämä vilkastuu.


    • Sääli,sääli...

      Ruoka ja vaatekaupojen parhaita asiakkaita, muut on "kaljakuppiloiden) vakio väkeä, säälittävää.

      • ostaja1

        lestarit käy vaan lestareiden kaupassa. Lestareille saisi olla oma pitäjä asumiseen, kaikki vaan sinne häkkiin.


      • EI LAHKOLAINEN

        Säälittävää, säälittävää...! Tätähän nämä lahkolaislapset hokivat jo peruskoulussa, nokka nirpassa ja muka YLENPÄÄ katsoen! Kertoivat vanhimmat lapseni.
        Kai se antoi heille jonkunlaisen ylemmyyden tunteen, kun eivät saaneet elää normaali nuorten elämää!
        Nyt nämä säälittävää, säälittävää -lapseni ovat insinööri ja yo-merkonomi. Perheellisiä molemmat. Aviossa normaali ihmisten kanssa. Molemmissa perheissä myöskin lapsia. Olisi mielenkintoista tietää, mitä nämä säälittävää, säälittävää teeskentelijät nyt ovat!
        Kai heillä on se vakio tusina lapsia, töitä ei tarvitse tehdä, kun eletään lapsilisillä ja muille suurperheen tuilla. Lapset pelotellaan lahkolla ja helvetillä ja tulee uusi"säälittävää, säälittävää" sukupolvi!


    • Naupuri

      Pitäs yrittää kannattaa, sanoi hessukin. Usko, veli ja yhteys ymmärrys se sovan jälkeenkin eteenpäin.

      • Korpison

        Joutavan jälillä luokkimestari, ei se aina oo siunattuva senkään kirjoittelu.


    • iiguudman

      Kippis ja kulaus! Ois vaan se Lars Leevikin pysynyt ryyppymiehenä eikä olisi keksinyt mitään huuhaa lahkoa. On se vaan omituista miten nykyaikanakin ihmiset palvovat jotakin vanhaa juopporetkua joka perusti oman höpöhöpölahkonsa. Pitäisköhän perustaa oma lahko v.91 kuolleen fiksun juopon Irwin Goodmanin muistoksi!

      • isoäiti

        Pitäisi! Hänhän oli rehellisesti, mitä oli.!Ja toi iloista mieltä MItä nämä teesketelijät ovat?
        Nämä tekevät ihmisistä sekopäitä, valehtelijoita, teeskentelijöitä yms.


    • koitijärvi

      taivalkoskella kannattaa henkselit

      • päihteetön

        taivalkoskella ei kannata nykyään muu kuin päihteet. Se pitää kylän toiminnassa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe