Moottoripyöräliikkeen myyjät

Triumph-B

Miksi suurimmassa osassa pyöräliikkeistä myyjät ovat todella vittuuntuneen oloisia ja palvelua melkein turha odottaa? Poikkeuksiakin toki on, jolloin sieltä tulee ostettua tavaraa uudestaankin.

Ottaahan se varmaan luonnolle, kun porukka käy vaan testaan tuotteita ja tilaa halvemmalla ulkomailta. Ei se myyntiä ainakaan vauhdita jos istutaan pöydän takana naama norsunv**ulla.

13

2749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TimoTiit

      Perusta liike. Palkkaa kokeneita, ammattitaitoisia ja asiakaspalvelun todella hallitsevia myyjiä. maksa heille asianmukaista palkkaa ja huolehdi muistakin henkilökuluista. Sen jälkeen katsele päältä, kun >>...porukka käy vaan testaan tuotteita ja tilaa halvemmalla ulkomailta...

      • ruohopää

        olisko alan vaihto aiheellista, se on aivan sama mitä asiakas kysyy koska myyjä on palkattu tekemään sitä duuniaan siihen, vastailemaan kysymyksiin ja tarjota tuotteita ostettavaksi. Ei sille voi mitään jos asiakas haluaa tilata vaikka kuusta tuotteen halvemmalla jos sieltä saa, Olet säkin oikea myynnin ammattilanen,,,, hyvä, hyvä !!


      • Timo Tiit
        ruohopää kirjoitti:

        olisko alan vaihto aiheellista, se on aivan sama mitä asiakas kysyy koska myyjä on palkattu tekemään sitä duuniaan siihen, vastailemaan kysymyksiin ja tarjota tuotteita ostettavaksi. Ei sille voi mitään jos asiakas haluaa tilata vaikka kuusta tuotteen halvemmalla jos sieltä saa, Olet säkin oikea myynnin ammattilanen,,,, hyvä, hyvä !!

        >>...oikea myynnin ammattilanen...


    • ruohopää

      onhan siinä eroa mitä myydään, myydäänkö firmasta toiseen vai firmasta yksityiselle.

      Jotkut pyöräkauppiaat ( myyjät ) myyvät pyöriä / osia / varusteita kuin myisivät omiaan, voihan ostaja kommentoida myyjälle tuotteesta että tämän saa Saksasta halvemmalla, ei ole ostopakkoa jos kyselee tuotteesta.

      Varmasti on välillä turhauttavaa mutta ei se asiakas tule toista kertaa jos myyjä rupeaa vittuuntumisen näyttämään, se on ammattitaidotonta.

      Kyllä kait mp liikkeissä käyvät alan ammattilaiset ostoksilla, onhan heillä jo pyörä mihin tarvitaa osia tai ollaan vaihtamassa pyörää ehkä ostamassa ajovarusteita.

      Itse reilut 25 v asioinut mp liikkeissä eri tarkoituksissa, ostamassa, vaihtamassa ja kyselemässä hintoja niin on myyjien ammattitaito laskenut, omat tatuoinnit ja netti kiinnostaa enemmän, aivan rauhassa saa katsella ja sovittaa ( etsiä) ajovarusteet. Paremmaksi menee kun kysyy jostain esim. ajotakista, mitään vastauksia ei saa, myyjä hakee toisen myyjän kuka on aivan yhtä pihalla. Sitten ollaan naama rypyssä jos ei osteta, joutuihan nostamaan sitä perseen ylös penkiltä.

      Ala kuin ala, niin ammattilaiset sieltä myyjien joukosta erottuvat, sanoisin että jollakin tasolla myyjän ammatti on kutsumus jos ei ole pienintäkään kipinää siihen hommaan niin päivistä tulee pitkiä.

      Ps
      Ainakaan mp liikkeissä en ole Louis`n katalogeja nähnyt asiakkailla tai aasiakkailla kuten myynnin ammattilaiset meitä kutsuvat ;)

    • Triumph-B

      Vaikka olisikin myyjinä "vain" kausiopiskelijoita, niin olisi kohteliasta edes tervehtiä asiakasta.

      Eräs nimeltä mainitsematon liike on hyvä esimerkki p*skasta asiakaspalvelusta. Eilen oisin ostanut kypärän, mutta myyjiä ei kiinnostanut p*skan vertaa. Oisinko sitten näyttäny niin P.A:lta vai mikälie. Jäi kypärä hyllyyn. Ois kyllä pitänyt tietää ja vältää koko putiikkia, mutta täällä maalla ei nuita mp-liikkeitä keuheesti oo.

    • takaveto 67

      jep, ei myyjän työ ole ainoastaan kassalla istumista, nykyisin ajatellaan että työnteko on sitä että muistaa tulla työpaikalle, suotavaa olisi tulla muös ajoissa työpaikalle.

      Toi on niin tuttu tunne nykyisin kun myyjiä ei kiinnosta paskan vertaa asiakas, en tiedä mistä johtuu tilanne tänä päivänä.

    • ...............

      Moottoripyöräliikkeiden myyjissä on kahta sorttia erittäin karkeasti yleistäen:

      Ensimmäinen on nämä, jotka junnuina ajoivat melkein tasavauhtia Kari Tiaisen kanssa mutta jokin jäi puuttumaan. Ehkä sponsori tai opiskelut veivät, tai jokin muu. Viimeinen oljenkorsi alalla olikin mennä moottoripyöräliikkeeseen työharjoitteluun. Mielikuva alasta oli että täällä myydään vain laatupyöriä, renkaanpotkijat pysykööt loitolla. Mutta äkkiä valkeni, mikä menee parhaiten kaupaksi ja kenelle, homma arkipäiväistyi eikä jaksa. Yksi sadasta vaihtotarjouksesta johtaa kauppaan yms.

      Sitten on toinen: Bisnesmiehet. Näillä ei välttämättä ole edes aikaisempaa kokemusta moottoripyöristä jos niitä nuoruuden kevareita ei lasketa. Nämä ovat moottoripyöräliikkeessä puhtaasti myyntitykkeytensä vuoksi. Nämä eivät ajattele mitään muuta kuin voittoa. Väkisin yritetään myydä kaikista kallein kypärä sille mopon ostajalle. Tällaisen myyjän tunnistaa lipevästä olemuksesta ja geelillä taaksepäin sipaistusta tukasta.

      Yhtäkaikki, molemmille kärjistetyille arkkityypeille pahin vihollinen on moottoripyörien tekniikasta jotain ymmärtävä, harkitseva asiakas, jolla ei nousukkaiden tapaan ole kiire saada pyörää alle. Tällainen asiakas punnitsee eri vaihtoehtoja ja kyselee tarjouksia. Nämä kaksi myyjätyyppiä eivät nauti edellä mainitun asiakkaan luottamusta, koska ensimmäinen on puhtaasti tämän silmissä myyntihaluton. Nykyään kun alalla on jopa kilpailua, ei kaupan syntyminen ole vain ostajan aktiivisuudesta kiinni. Bisnesmiestä tällainen ostaja kammoksuu koska on kuullut joltain kokeneemmalta neuvon: "Jos kaupantekoon painostetaan, osta jostain muualta."

    • Jäissä ovat

      Kaikilla liikkeillä menee niin huonosti! Ei pystytä ostamaan prätkiä sisään kun ei riitä rahat. Lisäksi "nousukaudella" ostetut käytetyt ja ylivuotiset rasittavat kassaa.

      Kaupat ovat jäissä.

    • mpmuoilma

      Kyllä vähänajetut ja uudehkot pyörät kaupan menee , vanhat rotiskot jää sitten sinne riviin , vähän noin jo käyny autokaupoille , hallit täys 200tkm ajettuja ja vähänajetut
      viedään käsistä kun ei uudet mee kaupan ! Vanhan pyörän kunnostus ja ylläpito on vielä paljon kalliimpaa suhteessa autoihin joihin useampi osaa itsekin jotain räpläillä
      ja tarvike osia löytyy joka lähtöön.

      • geherthre

        Suomi eroaa muusta EU:sta sillä, että yli 200 tkm ajetut menevät muualla paaliin, meillä myydään "SIISTI HYVÄKUNTOINEN KUIN UUSI".


      • Business
        geherthre kirjoitti:

        Suomi eroaa muusta EU:sta sillä, että yli 200 tkm ajetut menevät muualla paaliin, meillä myydään "SIISTI HYVÄKUNTOINEN KUIN UUSI".

        Mulle on ihan sama vaikka olisikin vähän tahmea myyjä, väliraha ratkaisee.


    • Cyösti

      Se eka prätkä saatetaankin ostaa ulkomailta, mutta se toinen prätkä, johon tätä ekaa lähes poikkeuksetta tarjotaan vaihdossa, hankitaankin usein suomalaisesta motskariliikkeestä.

      Ja silloin on merkitystä sillä, minkalaisen kuvan asiakas on liikkeestä joskus aiemmin saanut.

      Itse jos olisin motskarikauppias, antaisin renkaanpotkijoiden ja kyselijöiden vapaasti kierrellä, katsella ja kysellä.

      Tosin esille ammattitaitoani, huoltopuolen osaamista ja varmuutta. Esittelisin käytettyjen prätkien osastoa ja toisin esille, että nämä käytetyt tuontipyörät ovat selvästi edukkaampia hankittavia kuin suomihistorian omaavat yksilöt.

      Vaikka aloittelija sitten saksa- tai jenkkituontiin päätyisikin, niin hyvälläpalvelulla ehkä sain hänestä asiakkaan joskus tulevaisuudessa.

      • Cyösti

        Niin ja jatkaisin vielä, että sen tuontipyöränkin omistaja tarvitsee prätkälleen varaosia ja niiden asennusta sekä muuta huoltoa.

        Varaosat yleensä tilataan nykyisin helposti ulkomaiden nettikaupoista, mutta tuo varaosien asennus ja muu prätkän huolto tahtovat olla sellaisia asioita, joiden tekeminen on nykymotoristeilta hieman rapistunut tai ei ole sitten viitseliäisyyttä tai ei ole yksinkertaisesti tiloja prätkän huoltamiseen. Kerrostalon pihalla on ikävä pyörää huoltaa kaikken ohikulkijoiden ja ikkunoista loistavien naamojen silmien alla.

        Ja tässä on hyvää asiakaspalvelua tarjoavalle motskariliikkelle paikka, jos on osannut pelata kortit oikein silloin, kun se prätkäkuumeinen saksantuontiin lopulta päätynyt aloitelija eka kertaa astui sisäään kyselemään ja koeajelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe