Kirkko kuulolla -palsta päättyy 1.1.2014

kuunteleva_kirkko

Kirkko ei kuitenkaan poistu Suomi24-ympäristöstä, vaan haluamme kokeilla uutta tapaa osallistua keskusteluihin. Kirkon työntekijät siirtyvät keskustelemaan eri palstoille yhteisöprofiilin kautta. Toisin sanoen kirkon oma palsta palstana lakkaa ja kirkon työntekijät alkavat keskustella kuunteleva_kirkko -profiililla kaikilla Suomi24:n palstoilla. Kirkko kuulolla -palstan viestit säilyvät luettavana, mutta palstalle ei voi enää tehdä uusia avauksia eikä kommentoida vanhoja viestejä 1.1.2014 alkaen.

Miksi yhteisöprofiiliin?

Kirkko kuulolla -palsta on aloitettu syksyllä 2010. Olemassaolonsa aikana palstaan ei ole tehty suuria muutoksia. Verkkopalvelulle kolme vuotta on pitkä ikä. Kirkon työntekijöinä haluamme keskittää voimavarojamme palveluun, jossa voimme paremmin vastata ihmisten kysymyksiin, huoliin sekä hätään. Yhteisöprofiilin käyttö mahdollistaa muiden myös kirkon verkkopalveluiden linkittämisen Suomi24-käyttäjille. Te palstalaiset olette myös toivoneet parempaa mahdollisuutta keskustella kirkon työntekijöiden kanssa. Yritämme vastata siihen yhteisöprofiilin avulla.

mono kuoppala
vs. yhteisökoordinaattori

206

1396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Verkkopalvelulle kolme vuotta on pitkä ikä."

      Peruspalstoille kolme vuotta ei ole ikä eikä mikään.
      Ehkä oikeasti lopetatte palstan, koska se ei toimi kirkkoa tukevasti.

      "Yhteisöprofiilin käyttö mahdollistaa muiden myös kirkon verkkopalveluiden linkittämisen Suomi24-käyttäjille."

      Annatko valaisevan käytännön esimerkin?

      • Ateistit sanankuuloo

        A10097

        Pitäisikö kirkon tukea ateismia?
        Sinähän vasta hullu olet!


      • Ateistit sanankuuloo kirjoitti:

        A10097

        Pitäisikö kirkon tukea ateismia?
        Sinähän vasta hullu olet!

        "Pitäisikö kirkon tukea ateismia?"

        Jos kuvittelet minun ajattelevan, että kirkon pitäisi jostain syystä jatkaa palstan pitämistä, niin kuvittelet omiasi.

        Se todella saattaa tukea ateismia, että kirkko on mielipiteineen ja -kuvineen esillä netissä.


      • maksun aika

        " Peruspalstoille kolme vuotta ei ole ikä eikä mikään.
        Ehkä oikeasti lopetatte palstan, koska se ei toimi kirkkoa tukevasti."

        Täysin samaa mieltä. Papit koki vesiperän, siinä syy miksi lopetatte. Tämä palsta on ollut kirkon osalta Jumalan pilkkaa.


      • näin on

        katsotaanaa1.1.2014 16:450
        KASTEEN ARMO EI KANNA LOPPUELÄMÄÄ, KOSKA ARMO ON JEESUKSESSA EIKÄ KASTEESSA

        Katekismuksen sakramenteissa on kerrottu kasteen merkityksestä, siltä osin miten ev.lut.kirkko siihen uskoo. Siellä sanotaan mm. näin: ”Kun turvaamme kasteen armoon, meidän ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta”. Mitä tämä on? Onko se Jumalan ilmoitus omassa Sanassaan? Ei, sitä ei löydy sieltä, ei vaikka koluaisi kaikki mahdolliset nurkat. Tuohon lauseeseen liittyy monta epäkohtaa. Sanovat siis, että turvaamalla kasteen armoon, ei tarvitse tehdä omin voimin parannusta. Mutta kertokaa te omasta mielestänne viisaat, miten pienokaiset ”turvaavat” kasteen armoon, jotta kaste ”kantaisi heidät läpi elämän”?
        Ei ne oikein osaa vielä hakea turvaa muualta kuin äidin tissistä. Mutta niille, jotka jotain tahtoo ymmärtää, heille minä sanon, että pitäisi ennemmin turvata Jumalan armoon, Jeesuksen Kristuksen kautta, eikä kasteen kautta. Mitä sanovat meille sanat; ”…ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta”? Onko todella näin? Ei lasten tarvitsekaan tehdä parannusta, koska he ovat viattomat. Mutta katsokaa kadun pultsaria joka kadulla hoipertelee (tai ketä tahansa muuta synnintekijää). Hänelle on sanottu: ”Juomarit eivät peri taivasten valtakuntaa”. Eli hänen täytyy tehdä parannus synneistään. Sakramentin julistuksen mukaan, hänelle riittäisi kasteen armo. Koska nyt suurin osa Suomen alkoholisteista on jäsenenä ev.lut.kirkossa ja lapsena kastettu, se merkitsee silloin sitä, että heillä on katekismuksen mukaan ”kasteen armo” mukanaan, ja saavat sen kautta ”voimaa tehdä parannusta” jotta ”se kantaisi läpi elämän”. Olenko ymmärtänyt jotain väärin? Haiskahtaa siltä, että olen joko eksynyt tulkinnassani, tai sitten sitä, että kirkko on sitä mieltä, ettei juomarien tarvitsekaan tehdä parannusta, koska ”kasteen armo kantaa heidät läpi elämän”. Yhtälailla Jumalan armo itsessään, voi kantaa meidät läpi elämän, niin kuin tekeekin. Mutta ei edes Jumalan armokaan, kanna meidät läpi elämämme, ellemme sitä itse halua. Jeesus huokasi: ”…kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet” (Mat.23:37). Eli Jeesus tahtoi antaa siipiensä suojaa, mutta he eivät sitä tahtoneet.
        VASTAA
        FacebookTwittershare emailshare url

        Ilmoita asiaton viesti
        Kutista kaikki kommentit
        katsotaa1.1.2014 17:430 SULJE
        SUOMALAISET HUKKUVAT KOSKA HEILLÄ ON VAIN KASTE ILMAN JEESUSTA

        Mihin tilaan on katekismuksen kasteen epäkohdat johdattanut Suomen kansan? Vuosikymmenien systemaattinen opetus siitä, että ”turvaaminen kasteen armoon pitää huolen siitä, ettemme tarvitse omin voimin tehdä parannusta”, on johtanut tämän maan sellaiseen hätätilaan, että ellei Jumala pian rankaise sitä, ja anna onnettomuuksien kohdata sitä, Hän joutuisi herättämään Sodoman ja Gomoran väen ylös kuolleista ja pyytää heiltä anteeksi. Siis mikä on tämän maan hengellinen nykytila? Se selviää tarkastelemalla suomalaisten elämäntapoja ja uskomuksia. Kansan elämäntavat, tottumukset ja mieltymykset kertovat, onko kansalla laisinkaan hengellistä elämää. Massat näyttävät tietä. Suomalaiset eivät uskalla olla vähemmistön kannalla. Suomalaiset pelkäävät liikaa erakoitumista ja leimautumista hihhuleiksi. Yleinen mielipide orjuutta heidät, koska he luulevat sokeasti, että enemmistö on oikeassa. Siitä pitää propagandakoneistot huolen.

        Suomalaiset hukkuvat synteihinsä koska eivät halua tehdä mielenmuutosta.

        Suomalaiset ovat juntteja ja jääräpäitä. He menevät vaikka helvettiin, kunhan ei vain tarvitse tehdä parannusta ja nöyrtyä Herran edessä. Paha on saanut heistä vallan. Teini-ikäinen poikani sanoi hiljattain, että melkein kaikki hänen luokkalaiset pilkkaa Jumalaa, ja usein. Ei hyvältä kuulosta. Kirkon rekisteri ei ketään pelasta. Jos nimi on kirkkorekisterissä, niin se ei taatusti pelasta. Uskokaa jo nyt, hyvät ihmiset, itsenne tähden. Mutta jos nimi on elämän kirjassa, silloin pelastuu (Ilm.20:15).

        Lapsikasteen armo ei kanna läpi elämän. Mutta sitä vastoin Jumalan armo, uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, se pelastaa ja kannattaa vaikeinakin aikoina. Nyt olisi kirkon korkea aika alkaa saarnaamaan ”parannusta syntien anteeksisaamiseksi” Jeesuksen nimessä, jotta kansa pelastuisi (Luuk.24:47). Kirkon opetuksien painopiste on muututtava ja vääristä opeista on tehtävä parannus. Suomen ev.lut.kirkon on muututtava. Mutta haluaako se muuttua? Haluaa, jos se haluaa palvella Jumalaa kansakunnan pelastukseksi. Myös jokaisen kristityn maassamme, on seurakuntaan katsomatta, palattava uskon alkajaan, joka on Jeesus Kristus.

        Petri Sorvali,
        VASTAA
        FacebookTwittershare emailshare url


    • Rukouksiimme on vastattu!

      • hyvä päätös

        Ma en kesta ....repes..

        No nyt se alkaa teettää sitten ateisteilla pitkää iltaa ja yötä kun joutuu ravaamaan kaikkia palstoja läpi pappein perässä ravatessa.

        No ei tuu ikävä..tätä palstaa


      • 3 + 8
        hyvä päätös kirjoitti:

        Ma en kesta ....repes..

        No nyt se alkaa teettää sitten ateisteilla pitkää iltaa ja yötä kun joutuu ravaamaan kaikkia palstoja läpi pappein perässä ravatessa.

        No ei tuu ikävä..tätä palstaa

        Hyvä, että papit "jalkautuvat" myös muille palstoille, koska se edesauttaa kirkosta eroamista roimasti. Papeilta tulee sen verran paksua soopaa, että innolla odotan sen alkavan levitä muuallekin.


      • 16+15
        3 + 8 kirjoitti:

        Hyvä, että papit "jalkautuvat" myös muille palstoille, koska se edesauttaa kirkosta eroamista roimasti. Papeilta tulee sen verran paksua soopaa, että innolla odotan sen alkavan levitä muuallekin.

        Ihmettelen suuresti näiden ihmisten pelkoja, hätää, vihaa ja intohimoa eroakirkosta aiheessa. Olisiko heillä terapian aika?


    • :-)

      Tätä jo aavisteli kun vastausten määrä ja pappien näkyminen täällä on hitaasti mutta varmasti tänä syksynä ajettu alas...

      • 0512689

        Mä olen kyllä huomannut, että kirkon tyypit ovat olleet entistä aktiivisemmin mukana. Myös tänään. Hyvin he ovat hommansa tehneet.


      • gcv
        0512689 kirjoitti:

        Mä olen kyllä huomannut, että kirkon tyypit ovat olleet entistä aktiivisemmin mukana. Myös tänään. Hyvin he ovat hommansa tehneet.

        Sivuston tilastojen mukaan vastausmäärät ovat vähentyneet - ihan riippumatta siitä miltä lukijasta tuntuu.


      • kaikkikaikki
        gcv kirjoitti:

        Sivuston tilastojen mukaan vastausmäärät ovat vähentyneet - ihan riippumatta siitä miltä lukijasta tuntuu.

        Hienoa että täällä on tilastotieteilijä heti kertomassa totuutta.


    • kiitoskuluneistavuos

      Ihan hyvä. Se on kumma, kun tuollaisen tietää jotenkin alitajuisesti. Olen nimittäin alkanut jättää omassa mielessäni jo hyvästerjä tälle palstalle.

    • edesa

      On siinä ideaa.

      Hajaantumalla ja puskiin piiloutumalla voi tehdä ymmärrettäväksi vastaamattomuuden, eikä viestien poistojakaan tarvitse jäädä selittelemään.

      • kghmy

        miekka sivistys on heikoilla jos Jumalallisuudesta keskustellaan.


    • mustalammas

      Miksi kirkkoa on niin vaikea lähestyä olipa kyseessä suomi24 tai muut välineet. suomi24 olisi ollut ihan hyvä foorumi , mutta kaikki minun tekstini ovat olleet teidän mielestänne loukkaavia , ettekä te vastaa minulle mitään. jumala rakastaa sinua.

    • Muistakaa tämä

      Synnin palvominen ei kuulu Raamatun opetukseen,eikä näin ollen kirkon sanomaankaan,tehdään sitä missä ja miten tahansa.

      Jumala armahtaa vain uskossa elävän katuvan syntisen. "Joka syntinsä tunnustaa ja ne hylkää saa armon." Jumala valvoo.

    • Miten keskustelun mahdollisuudet paranee, jos te seikkailetta useilla palstoilla :D Miten teidät saa kiinni? Ei tainnut kukaan pappi enää haluta vastata kirkon omituisiin dogmeihin ja loppui teiltä vastaajat. Pidin alunperinkin idioottimaisena ratkaisuna tuoda palsta Suomi24-sivustolle, muttta nyt te osasitte jopa ylittää aiemmankin ratkaisun. Luuletteko te todellakin, että kansa tykkää muilla palstoilla siitä, kun kirkon nikki alkaa vilahtelemaan siellä ja alatte jeesustelemaan?

      Tämä on ollut yhtä verilöylyä, mutta silloin te vasta jouduttekin kuseen.

      3 vuotta ei ole pitkä aika kuin kirkon keskustelupalstalle. Mikään muu kirkon ostopalvelupalsta ei ole jatkunut niin kauaa aktiivisena.

      "Yhteisöprofiilin käyttö mahdollistaa muiden myös kirkon verkkopalveluiden linkittämisen Suomi24-käyttäjille."

      Mikä muuten estää nyt kirkkoa linkittämästä omia palveluitaan Suomi24-käyttäjille? Tuolla on linkki kirkon facebook-sivustolle ja voi keskustella papin kanssa jne...Raamattuunkin on oma linkkinsä. Mikä muka estää teitä nyt linkittämästä haluamianne linkkejä palstalle? Keskusteluihinkin te olette linkittäneet nykyisellä nikillä erillaisia sivustoja...Miten tuo parantaa tai muuttaa teidän mahdollisuuksia parempaan suuntaan?

      • enpä usko

        Ai meinaatko, että kun puutarhapalstalla pappi antaa neuvoja, kuinka hän on saanut omat pelargooniansa kukoistamaan, niin siellä sitten lentelee virtuaaliruukut ja mullat substraalien kanssa kilvan..


      • enpä usko kirjoitti:

        Ai meinaatko, että kun puutarhapalstalla pappi antaa neuvoja, kuinka hän on saanut omat pelargooniansa kukoistamaan, niin siellä sitten lentelee virtuaaliruukut ja mullat substraalien kanssa kilvan..

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.


      • räppänä
        mave kirjoitti:

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.

        Älä nyt mave :D onhan kirkolla facebookissakin 4,1 miljoonaa tykkääjää :D kyllä ne tykkää :DDD


      • räppänä kirjoitti:

        Älä nyt mave :D onhan kirkolla facebookissakin 4,1 miljoonaa tykkääjää :D kyllä ne tykkää :DDD

        Toi on totta....ja kaikki rakastaa pappeja, kun he on niin empaattisia :D


      • tredf
        mave kirjoitti:

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.

        Kyllähän se herättää varmasti ärtymystä tai vieroksuntaa, jos mennään "virkapuku" päällä jonkin keskustelun sekaan. Jotkut voivat tietysti kiinnostuakin, mutta kirkon pitäisi sitten jäädä keskustelemaan eikä läiskäistä vain sekaan yksi irrallinen kommentti niinkuin täällä. Sitten siltä aletaan kysyä niitä "vaikeita" asioita.


      • mitäihmettä
        mave kirjoitti:

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.

        "Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa,"

        Eikös täällä kuka vain tunkeudu mihin tahtoo ja miten tahtoo. Tällekin palstalle ateistit ja vaparit ovat tunkeutuneet kirkon alueelle häiriköimään aika rankasti.

        Oikeastaan en kyllä tiedä, mitä ne ihmisten omat alueet ovat? Kirkko mielestäni kuuluu nimenomaan ihmisten pariin. Miten tällaisilla palstoilla on omia alueita? Kun tänne tulet, olet julkisessa keskustelussa, johon voi osallistua kuka vain.

        Kyllä täällä on tähänkin asti saanut tottua siihen, että myös ei-toivotut tyypit ja tahot kommentoivat ja räksyttävät ja häiritsevät keskusteluita, pelkästään ilkeyttään.


      • mitäihmettä kirjoitti:

        "Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa,"

        Eikös täällä kuka vain tunkeudu mihin tahtoo ja miten tahtoo. Tällekin palstalle ateistit ja vaparit ovat tunkeutuneet kirkon alueelle häiriköimään aika rankasti.

        Oikeastaan en kyllä tiedä, mitä ne ihmisten omat alueet ovat? Kirkko mielestäni kuuluu nimenomaan ihmisten pariin. Miten tällaisilla palstoilla on omia alueita? Kun tänne tulet, olet julkisessa keskustelussa, johon voi osallistua kuka vain.

        Kyllä täällä on tähänkin asti saanut tottua siihen, että myös ei-toivotut tyypit ja tahot kommentoivat ja räksyttävät ja häiritsevät keskusteluita, pelkästään ilkeyttään.

        Täällähän tunkee jokainen minne haluaa. Täällä on tuntemattomia ihmisiä, joille asia ei tuo imagollista ongelmaa. Heti kun asia voidaan johonkin yhdistää, niin asia muuttuu toiseksi. Kirkolle tuollainen tuo vain ongelmia. Kirkkoon eivät ihmiset muutenkaan tunne kuuluvansa, mutta perinteen vuoksi ovat sen jäseniä. Mikäli joku sanoo olevansa uskossa, niin yli puolet kansasta katsoo sellaista ihmisitä kieroon....Huolimatta siitä, että itse ovat kuitenkin jäseninä uskonnollisessa lahkossa, jonka mielestä usko on parasta antia tässä maailmassa.


      • mnbvfr
        enpä usko kirjoitti:

        Ai meinaatko, että kun puutarhapalstalla pappi antaa neuvoja, kuinka hän on saanut omat pelargooniansa kukoistamaan, niin siellä sitten lentelee virtuaaliruukut ja mullat substraalien kanssa kilvan..

        Ei he mene puutarhapalstalle. He menevät sinne, missä ihmiset ovat heikossa tilassa, kun on läheinen kuollut tai puoliso jättänyt tai koulussa kiusataan. Se on kirkon mukavuusaluetta. Kaikkein viimeksi he menervät johonkin filosofiapalstalle. Siellä he olisivat aivan lirissä.


      • Rukiista
        mave kirjoitti:

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.

        Toisaalta liike on oikea. Toivomuksena on, että kirkon ääni olisi Raamatun ääni, ei ihmisten, kuten nyt on.


      • -kerberos-
        mave kirjoitti:

        Varmasti ärsyttää, jos pappi tulee "virkapuku" tai tässä tapauksessa virkaan liitetyn nikin kautta jeesustelemaan...Miten hän hoitaa pelargoniansa. Ilman virkapukua kukaan ei välittäisi asiasta, mutta kun tullaan tunkeutumaan virkapuku päällä keskusteluihin, niin varmasti nostattaa meteliä. Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa, kun kukaan ei ole edes kutsunut kirkkoa kekkereihin.

        Tungethan sinäkin lannoitettasi tänne vaikkeivät sitä kaipaa kuin sinä itse ja muut ajattelusta vapaat.


      • Sananvapaus
        mitäihmettä kirjoitti:

        "Ihmiset kokevat kirkon tunkeutuvan heidän omalle alueellensa,"

        Eikös täällä kuka vain tunkeudu mihin tahtoo ja miten tahtoo. Tällekin palstalle ateistit ja vaparit ovat tunkeutuneet kirkon alueelle häiriköimään aika rankasti.

        Oikeastaan en kyllä tiedä, mitä ne ihmisten omat alueet ovat? Kirkko mielestäni kuuluu nimenomaan ihmisten pariin. Miten tällaisilla palstoilla on omia alueita? Kun tänne tulet, olet julkisessa keskustelussa, johon voi osallistua kuka vain.

        Kyllä täällä on tähänkin asti saanut tottua siihen, että myös ei-toivotut tyypit ja tahot kommentoivat ja räksyttävät ja häiritsevät keskusteluita, pelkästään ilkeyttään.

        HUOMIO!
        EI OLE OLEMASSA MITÄÄN kirkon omaa aluetta! Paitsi tietysti kirkon omistamat kiinteistöt, mutta Sananvapaus.


    • Kristinuskon kirja.

      Kirkko kuulolla - palstan päättyminen 1.1.2014 on kirkon ja sen opin puolelta hyvä ja asiallinen ratkaisu.

      Palstan ketjuissa esiintyneiden pappien kyvyttömyys ja valheellisuus kommenteissaan ei ole ollut positiivista kirkolle ja sen opille vaan on jouduttanut sen väistämätöntä kadotukseen menoa.

      • Kirjoittelija2

        "Palstan ketjuissa esiintyneiden pappien kyvyttömyys ja valheellisuus kommenteissaan ei ole ollut positiivista kirkolle ja sen opille vaan on jouduttanut sen väistämätöntä kadotukseen menoa."

        Olen tuosta eri mieltä. En ymmärrä, millä perusteella oikein puhut pappien "kyvyttömyydestä ja valheellisuudesta kommenteissaan". Ihan asiallisestihan he ovat vastanneet, sen sijaan kaikkien tänne kirjoittaneiden viestit eivät aina ole olleet asiallisia.


    • näin on

      Häiriköt pilaavat netissä kaiken

      • Pia Nörd

        Ja avoin keskustelu pilaa kirkon hegemonian.


    • modea ja rointeja

      Ymmärrän kyllä, että papit ovat kyllästynet palstaansa, niin olen minäkin. Kovasti sen taso on mennyt alaspäin, suunsoittajat postailevat parin sanan aloituksiaan, vakitrollit samoja aiheitaan jankaten. Mutta sitä minä en ymmärrä, miksi te papit sallitte palstan vajota näin alas. Kun se olisi ollut estettävissä 'sillä tehostetulla moderoinnilla'. Ehkä tähän kysymykseen saan vastauksen kerran taivaassa. :)

      Miten te voitte muka paremmin vastata eri palstoilla kun ette täälläkään järin vastaile ja keskustelua jatka vaan töksäytätte yhden kommentin ja häippäsette. Miksi te eri palstoilla sitten muuttaisitte käyttäytymistänne kun täällä vastailette vain niihin joihin haluatte?

      Hajaantumalla muille palstoille tietenkin tavoitatte enemmän ihmisiä. Mutta miten siitä tulisi 'parempi mahdollisuus keskustella kirkon työntekijöiden kanssa', jos toimitte samalla tavalla kuin tällä palstalla. Jää nähtäväksi.

    • MIE VUAN

      Miksi ei ole kierrätetty kunnolla pappeja jotka tänne vastailevat. Uusilla olisi intoa ainakin jonkin aikaa. Nyt palstan vakiopapit ovat nuutuneet ihan totaalisesti "pommituksen" alla.

      Olis ollut kiva olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa kun tätä ratkaisua on pohdittu. Ei tullut tästä palstasta ihan sellaista kirkon ja uskon ylistyslaulun areenaa kuin kirkko ruusuisissa unelmisaan 3 v. sitten kuvitteli.

      Selkävoitto kirkon ja uskon kritisoijille!

    • sfghfg

      Miksi se keskustelu ei onnistunut tällä palstalla? Kritiikkiäkö tässä nyt yritetään eksyttää hajaantumalla kaikille palstoille?

    • vjgv

      Se hyvä puoli tässä on että kun kirkon edustajat hajaantuvat selittämään outoja uskomuksiaan kaikille palstoille, niin aina siellä on joku kriitikko paikalla ja näin kritiikki välittyy entistä suuremmalle joukolle ihmisiä.

    • *Faith*

      Ikävää, mutta ymmärrettävää.

      Silti ihmettelen, miksi kirkko ei voi perustaa ihan omaa keskustelufoorumia ilman Suomi24:ää? Omalla palstalla voisi paremmin valvoa sitä, ketkä sinne kirjoittavat ja että keskustelu pysyy asiallisena.

      Tämä on erävoitto saatanalle, mutta samalla Mirkat, Foksmalderit, Jokkerit, Mavet ynnä muut palstan vakioasukit jäävät taivasalle. Mistä Mirkalle uusi koti?

      • ei niitä kiinnosta

        Ei näitä oikeasti kiinnosta.

        Oleellista oli latausluvut.
        Ja tulkaa kaikki liikkeen "sanoman" läpi runnominen. Joka sekin nyt jäi torsoksi.


      • dfhfsf

        Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. Ateisteja ja vapaasuuntalaisia tuli melskaamaan palstan täydeltä, ja muitakin kiinnostivat kirkon kannalta väärät asiat ja he keskustelivat väärällä tavalla ja heillä oli vääriä mielipiteitä. Pahinta oli, että ne eivät tulleet, joita kalastelemaan kirkko oli tänne tullut, nimittäin tavalliset maallistuneet ihmiset ja tapakristityt. Nyt kirkko sitten yrittää mennä kalastamaan heitä ympäri S24:ää.

        Kirkolla on toimintastrategiansa, kuten "tavoitettava niin ja niin paljion ihmisiä siinä ja siinä ajassa". Varmasti näille verkkokeskusteluillekin on strategiat ja tavoitteet. Kun pappi kuittaa lyhyesti viestisi, hän merkkaa taas yhden ihmisen tavoitetuksi:D.
        Kirkolla on vähän hätä noiden kalastelujensa ja tavoittamistensa kanssa, kun ihmiset eroavat niin kovaa vauhtia kirkosta.
        Tekisi kirkko vaikka keskusteluiltoja televisioon aiheesta "mitä on kristinusko". Olisi katsojia, jos olisi aina pari julkkistakin mukana. Räsästä ei missään tapauksessa.


      • Kirkolla todellakin pitäisi olla oma palsta. Suomi24:ssä on liikaa häirikköjä, joita ei saada kuriin. En ymmärrä, miksi kirkon piti ängetä tänne. Osoitteessa http://uskotoivorakkaus.fi oli muistaakseni joskus keskustelufoorumi, mutta ei näytä olevan enää.

        Kirkon vastaajien kannalta ongelma on myös se, että ihmisten ymmärrys kristinuskosta on ohut. Keskustelupalstan tarkoitus on keskustelu, ei opetus, mutta jos keskustelun toinen osapuoli ei tiedä mistään mitään, keskustelu on liki mahdotonta. Tämän tietää jokainen asiantuntija (ja papithan ovat kristinuskon asiantuntijoita). Tällä palstalla totisesti riittää kristinuskosta mitään ymmärtämättömiä möykkääjiä. Luulen, että papit joutuvat laskemaan tasoaan täällä. Kyllähän sellainen pidemmän päälle turhauttaa.

        Palstalla voi toki keskustella mistä tahansa aiheista, mutta on kai lupa toivoa, että kirkon palstalla kristinuskoon ja kirkkoon liittyvät teemat ovat etusijalla?


      • on toinen palsta
        itse_murhaaja kirjoitti:

        Kirkolla todellakin pitäisi olla oma palsta. Suomi24:ssä on liikaa häirikköjä, joita ei saada kuriin. En ymmärrä, miksi kirkon piti ängetä tänne. Osoitteessa http://uskotoivorakkaus.fi oli muistaakseni joskus keskustelufoorumi, mutta ei näytä olevan enää.

        Kirkon vastaajien kannalta ongelma on myös se, että ihmisten ymmärrys kristinuskosta on ohut. Keskustelupalstan tarkoitus on keskustelu, ei opetus, mutta jos keskustelun toinen osapuoli ei tiedä mistään mitään, keskustelu on liki mahdotonta. Tämän tietää jokainen asiantuntija (ja papithan ovat kristinuskon asiantuntijoita). Tällä palstalla totisesti riittää kristinuskosta mitään ymmärtämättömiä möykkääjiä. Luulen, että papit joutuvat laskemaan tasoaan täällä. Kyllähän sellainen pidemmän päälle turhauttaa.

        Palstalla voi toki keskustella mistä tahansa aiheista, mutta on kai lupa toivoa, että kirkon palstalla kristinuskoon ja kirkkoon liittyvät teemat ovat etusijalla?

        itse_murhaaja, tuon "uskotoivorakkaus"-palstan tilalla on kuulemma "usko ja elämä"-niminen, vai oliko se "uskojaelama", jota kehuvat hyväksi ja asialliseksi niin konservatiivikristityt kuin ateistitkin ynnä muut siltä väliltä. Siellä on kuulemma myös muiden kirkkokuntien edustajia, kuten ortodokseja ja katolilaisia. Moderointi on tiukka, ja saa kirjoittaa nimimerkillä.


      • molemmilla käynyt
        on toinen palsta kirjoitti:

        itse_murhaaja, tuon "uskotoivorakkaus"-palstan tilalla on kuulemma "usko ja elämä"-niminen, vai oliko se "uskojaelama", jota kehuvat hyväksi ja asialliseksi niin konservatiivikristityt kuin ateistitkin ynnä muut siltä väliltä. Siellä on kuulemma myös muiden kirkkokuntien edustajia, kuten ortodokseja ja katolilaisia. Moderointi on tiukka, ja saa kirjoittaa nimimerkillä.

        ei uskojaelämä ole millään lailla uskotoivorakkaus-palstan TILALLA. Uskojaelämä on (tosin nimeä vaihtaneena) paljon vanhempi kuin uskotoivorakkaus. Eikä niiden linja kyllä ole lähelläkään toisiaan...


      • 6 + 2

        Kirkolle on tärkeää levittää roskaansa kansan syvien rivien keskuudessa, yrittää estää ihmisiä eroamasta kirkosta. Jos kirkolla olisi oma palsta, eivät sinne löytäisi tiensä kuin hihhulit.


      • uskikset vapaaks?

        Ja esim. sinä faith jäät ilman vakipalstaa, kuten moni muukin kaltaisesi julistaja, ajatteles jos te päätätte mennä riehuun vaikka jollekkin varhaisnuorille tarkoitetuille sivuille.


      • on toinen palsta
        molemmilla käynyt kirjoitti:

        ei uskojaelämä ole millään lailla uskotoivorakkaus-palstan TILALLA. Uskojaelämä on (tosin nimeä vaihtaneena) paljon vanhempi kuin uskotoivorakkaus. Eikä niiden linja kyllä ole lähelläkään toisiaan...

        Ahaa, kerroin vain sen mitä olin lukenut muiden kertomana tai miten sen olin ymmärtänyt. Pääasia, että itse-murhaaja tietää että tuollainen palsta on. Pitäisi kai käydä tutustumassa siihen palstaan.


      • Näin On !
        dfhfsf kirjoitti:

        Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. Ateisteja ja vapaasuuntalaisia tuli melskaamaan palstan täydeltä, ja muitakin kiinnostivat kirkon kannalta väärät asiat ja he keskustelivat väärällä tavalla ja heillä oli vääriä mielipiteitä. Pahinta oli, että ne eivät tulleet, joita kalastelemaan kirkko oli tänne tullut, nimittäin tavalliset maallistuneet ihmiset ja tapakristityt. Nyt kirkko sitten yrittää mennä kalastamaan heitä ympäri S24:ää.

        Kirkolla on toimintastrategiansa, kuten "tavoitettava niin ja niin paljion ihmisiä siinä ja siinä ajassa". Varmasti näille verkkokeskusteluillekin on strategiat ja tavoitteet. Kun pappi kuittaa lyhyesti viestisi, hän merkkaa taas yhden ihmisen tavoitetuksi:D.
        Kirkolla on vähän hätä noiden kalastelujensa ja tavoittamistensa kanssa, kun ihmiset eroavat niin kovaa vauhtia kirkosta.
        Tekisi kirkko vaikka keskusteluiltoja televisioon aiheesta "mitä on kristinusko". Olisi katsojia, jos olisi aina pari julkkistakin mukana. Räsästä ei missään tapauksessa.

        " Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. "

        Kummallista, että Jeesuksen luo ei koskaan tullut VÄÄRIÄ ihmisiä.

        Evankeliumi Matteuksen mukaan 11 luku

        28 "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.


      • 2.Thessalonian
        itse_murhaaja kirjoitti:

        Kirkolla todellakin pitäisi olla oma palsta. Suomi24:ssä on liikaa häirikköjä, joita ei saada kuriin. En ymmärrä, miksi kirkon piti ängetä tänne. Osoitteessa http://uskotoivorakkaus.fi oli muistaakseni joskus keskustelufoorumi, mutta ei näytä olevan enää.

        Kirkon vastaajien kannalta ongelma on myös se, että ihmisten ymmärrys kristinuskosta on ohut. Keskustelupalstan tarkoitus on keskustelu, ei opetus, mutta jos keskustelun toinen osapuoli ei tiedä mistään mitään, keskustelu on liki mahdotonta. Tämän tietää jokainen asiantuntija (ja papithan ovat kristinuskon asiantuntijoita). Tällä palstalla totisesti riittää kristinuskosta mitään ymmärtämättömiä möykkääjiä. Luulen, että papit joutuvat laskemaan tasoaan täällä. Kyllähän sellainen pidemmän päälle turhauttaa.

        Palstalla voi toki keskustella mistä tahansa aiheista, mutta on kai lupa toivoa, että kirkon palstalla kristinuskoon ja kirkkoon liittyvät teemat ovat etusijalla?

        LUULO EI OLE TIEDON väärti.
        TOTUUS tekee vapaaksi, JOS PAPIT OLISIVAT OIKEASTI Jeesuksen seuraajia "asiantuntijoita" niin kirkon jäsenetkin uskoisivat Jumalaan ja Hänen Sanaansa.

        Kirkon pappien ja jäsen avosuhteita, homo syntiä ja kaikkea saastaa/syntiä sitä mikä kirkossa nyt lopunaikana kukoistaa.
        SITÄ EI SUVAITTAISI synnin muodossa minuuttiakaan, vaan heille julistettaisiin PARANNUSTA JA VAPAHDUSTA JEESUKSEN NIMESSÄ!
        HALLELUJAH YAHUSHUA HA MASHIACH!

        " Keskustelupalstan tarkoitus on keskustelu, ei opetus, mutta jos keskustelun toinen osapuoli ei tiedä mistään mitään, keskustelu on liki mahdotonta. Tämän tietää jokainen asiantuntija (ja papithan ovat kristinuskon asiantuntijoita). Tällä palstalla totisesti riittää kristinuskosta mitään ymmärtämättömiä möykkääjiä. "


      • Suomi24 on jo itsensä laajasti läpilyönyt portaali. Ikään kuin valmiiksi katettu pöytä. Tämä on tietenkin ollut syynä valita Suomi24 alustaksi tälle foorumille. Kirkon toiveena on mahdollisesti ollut saada ns. passiiviset kirkon jäsenet vierailemaan palstallaan, onhan Suomi24:llä on kuukaudessa yli 3 miljoonaa kävijää ja noin 1,7 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää (Wiki) mutta tämä ei ole mitä ilmeisimmin toteutunut kovinkaan hyvin. Kirkon oma domain ja keskustelufoorumi ei onnistuisi snkään vertaa jos se ei onnistu täälläkään tällä potentiaalilla jota käyttäjämäärät periaatteessa tarjoavat.


      • komrereer
        a-teisti kirjoitti:

        Suomi24 on jo itsensä laajasti läpilyönyt portaali. Ikään kuin valmiiksi katettu pöytä. Tämä on tietenkin ollut syynä valita Suomi24 alustaksi tälle foorumille. Kirkon toiveena on mahdollisesti ollut saada ns. passiiviset kirkon jäsenet vierailemaan palstallaan, onhan Suomi24:llä on kuukaudessa yli 3 miljoonaa kävijää ja noin 1,7 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää (Wiki) mutta tämä ei ole mitä ilmeisimmin toteutunut kovinkaan hyvin. Kirkon oma domain ja keskustelufoorumi ei onnistuisi snkään vertaa jos se ei onnistu täälläkään tällä potentiaalilla jota käyttäjämäärät periaatteessa tarjoavat.

        Suomi24:n keskusteluosuuksien kävijämäärät ovat kokonaisuudessaankin olleet jo vuosia laskussa. Moni muu keskustelupalsta on syrjäyttänyt tätä, samoin Facebook, Twitter jne. Ja keskustelut ovat pirstoutuneet. Voi todeta, että sivustolla on vaikkapa 3 miljoonaa kävijää kuussa, mutta ei täällä ihan oikeasti yli puolet suomalaisista kuukausittain silti käy. Ja niistä, jotka käyvät, vain osa katsoo mitään keskusteluja. Ja edelleen vain hyvin pieni osa katsoo jonkun tietyn aiheen keskusteluja. Tavoitettava ihmismäärä ei ole siksi lähelläkään 3 miljoonaa, vaan puhutaan tuhansista ihmisistä. Rekisteröityneiden käyttäjien määrä ei S24:ssa enää paljoa kerro, koska moni rekisteröitynytt on jo lopettanut käytön. Itse olin palstalla aktiivinen vajaa 10 vuotta sitten. Tein joitakin käyttäjätunnuksiakin itselleni silloin. Enää en muista niistä minkään salasanoja. Ja silloisia keskustelukumppaneita ei näy enää missään. Rekisteröityminen ei kuitenkaan poistu mihinkään.


      • 44445555666622222222
        dfhfsf kirjoitti:

        Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. Ateisteja ja vapaasuuntalaisia tuli melskaamaan palstan täydeltä, ja muitakin kiinnostivat kirkon kannalta väärät asiat ja he keskustelivat väärällä tavalla ja heillä oli vääriä mielipiteitä. Pahinta oli, että ne eivät tulleet, joita kalastelemaan kirkko oli tänne tullut, nimittäin tavalliset maallistuneet ihmiset ja tapakristityt. Nyt kirkko sitten yrittää mennä kalastamaan heitä ympäri S24:ää.

        Kirkolla on toimintastrategiansa, kuten "tavoitettava niin ja niin paljion ihmisiä siinä ja siinä ajassa". Varmasti näille verkkokeskusteluillekin on strategiat ja tavoitteet. Kun pappi kuittaa lyhyesti viestisi, hän merkkaa taas yhden ihmisen tavoitetuksi:D.
        Kirkolla on vähän hätä noiden kalastelujensa ja tavoittamistensa kanssa, kun ihmiset eroavat niin kovaa vauhtia kirkosta.
        Tekisi kirkko vaikka keskusteluiltoja televisioon aiheesta "mitä on kristinusko". Olisi katsojia, jos olisi aina pari julkkistakin mukana. Räsästä ei missään tapauksessa.

        " Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. Ateisteja ja vapaasuuntalaisia tuli melskaamaan palstan täydeltä, ja muitakin kiinnostivat kirkon kannalta väärät asiat ja he keskustelivat väärällä tavalla ja heillä oli vääriä mielipiteitä. Pahinta oli, että ne eivät tulleet, joita kalastelemaan kirkko oli tänne tullut, nimittäin tavalliset maallistuneet ihmiset ja tapakristityt. Nyt kirkko sitten yrittää mennä kalastamaan heitä ympäri S24:ää."

        Ensimmäisen kerran tulin tälle palstalle, ja tähän asti olen tätä ketjua lukenut. Mä uskon että tässä on kyllä keskeisiä syitä palstan lopettamiseen. Ei kyllä yllätä jos niiden pelkkien alapääjuttujen murjaisjoiden lisäksi lähinnä vain ateistit ja muutkin yleensä kirkkoa vastustavat ovat palstalla viihtyneet omaa sanomaansa julistamassa ja häiriköimässäkin. Itse edustan uskonasioita tai siihen liittyvää kulttuuria ajatellen juurikin tätä varsin maallistunutta tyyppiä ja kirkon jäsenkin olen. Uskonasioista en kyllä todellakaan jaksaisi kenenkään kanssa paljon väänttää, ja epäilen että tällaisella palstallakin niistä pitäisi vielä vääntää lähinnä kiivaiden ateistien kanssa eikä niinkään kirkon edustajien kansssa. Kiivaalle ateistille nimittäin on punainen vaate se jos sanoo kuuluvansa kirkkoon. Tähän ateisti voi tyypillisesti alkaa kaivaa vaikka jotain raamatunlauseita ja niiden tieteenvastaisuuden sanoo osoittavan sitä kuinka tyhmä olen kun sellaisiin uskon, minkä näihin lauseisiin niin tulkittuina uskomisen hän siis katsoo johtuvan siitä kun kuulun kirkkoon. No pystyn minä toki hyvinkin vastaamaan tällaiseen herjaan, mutta vastaukseni menee taatusti kuuroille korville koska kiivas julistaja on vastassa joka ei halua keskustella vaan saarnata omaa oikeaa oppiaan ja ajaa omia tavoitteitaan ja tuomita muita tyhmiksi ja kelvottomiksi. Tämä sama juttu on kyllä ongelmana melkein kaikillakin palstoilla, ikävä kyllä, sillä tällaiset kaikille avoimet keskustelupalstat(ja nimenomaan vielä anonyymipalstat) voisivat toimia mielipiteiden vaihtotopalstoina ja keskustelupalstpoina, ja nimenomaan asioita mitä valtamediassa kaihdetaankin voisi tällaisilla palstoilla käsitellä.


      • räppänä
        44445555666622222222 kirjoitti:

        " Kirkko tuli alunperinkin Suomi24:lle "ollakseen siellä missä ihmiset ovat" ja "tavoittaakseen ihmisiä". Palstalle vain tulivat kirkon kannalta väärät ihmiset. Ateisteja ja vapaasuuntalaisia tuli melskaamaan palstan täydeltä, ja muitakin kiinnostivat kirkon kannalta väärät asiat ja he keskustelivat väärällä tavalla ja heillä oli vääriä mielipiteitä. Pahinta oli, että ne eivät tulleet, joita kalastelemaan kirkko oli tänne tullut, nimittäin tavalliset maallistuneet ihmiset ja tapakristityt. Nyt kirkko sitten yrittää mennä kalastamaan heitä ympäri S24:ää."

        Ensimmäisen kerran tulin tälle palstalle, ja tähän asti olen tätä ketjua lukenut. Mä uskon että tässä on kyllä keskeisiä syitä palstan lopettamiseen. Ei kyllä yllätä jos niiden pelkkien alapääjuttujen murjaisjoiden lisäksi lähinnä vain ateistit ja muutkin yleensä kirkkoa vastustavat ovat palstalla viihtyneet omaa sanomaansa julistamassa ja häiriköimässäkin. Itse edustan uskonasioita tai siihen liittyvää kulttuuria ajatellen juurikin tätä varsin maallistunutta tyyppiä ja kirkon jäsenkin olen. Uskonasioista en kyllä todellakaan jaksaisi kenenkään kanssa paljon väänttää, ja epäilen että tällaisella palstallakin niistä pitäisi vielä vääntää lähinnä kiivaiden ateistien kanssa eikä niinkään kirkon edustajien kansssa. Kiivaalle ateistille nimittäin on punainen vaate se jos sanoo kuuluvansa kirkkoon. Tähän ateisti voi tyypillisesti alkaa kaivaa vaikka jotain raamatunlauseita ja niiden tieteenvastaisuuden sanoo osoittavan sitä kuinka tyhmä olen kun sellaisiin uskon, minkä näihin lauseisiin niin tulkittuina uskomisen hän siis katsoo johtuvan siitä kun kuulun kirkkoon. No pystyn minä toki hyvinkin vastaamaan tällaiseen herjaan, mutta vastaukseni menee taatusti kuuroille korville koska kiivas julistaja on vastassa joka ei halua keskustella vaan saarnata omaa oikeaa oppiaan ja ajaa omia tavoitteitaan ja tuomita muita tyhmiksi ja kelvottomiksi. Tämä sama juttu on kyllä ongelmana melkein kaikillakin palstoilla, ikävä kyllä, sillä tällaiset kaikille avoimet keskustelupalstat(ja nimenomaan vielä anonyymipalstat) voisivat toimia mielipiteiden vaihtotopalstoina ja keskustelupalstpoina, ja nimenomaan asioita mitä valtamediassa kaihdetaankin voisi tällaisilla palstoilla käsitellä.

        Kaikki ateistit eivät vastaa käsitystäsi.

        Hyvin moni ateisti on tullut tänne palstalle aivan asiallisesti kysymään ja kyseenalaistamaan kirkon toimintaa, ja siihen on ollut monissa kohdissa aihettakin. Minua ainakaan ei haittaa jos joku kuuluu omasta tahdostaan kirkkoon ja uskoo Jumalaan. Mutta kirkko voisi joissakin asioissa toimia todella paljon oikeudenmukaisemmin. Kirkolta vain ei ole oikein saanut vastausta näihin kysymyksiin. Minusta on harmi että tämä palsta loppuu, koska täällä on ollut paljon asiallistakin keskustelua ja hyviä tyyppejä, ja välillä oikein hauskaakin.


    • vbxv

      3 vuotta ne kesti. Paluu ateismi-palstalle?!

      Aikansa kutakin, sano pääsi ku päätä leikattiin.

    • jkljkl...

      Kuinkakohan moneessa lautakunnassa ja työryhmässä ja kuinka monen henkilön voimin tätä "uudistusta" on mietitty ja kuinka kauan? Kirkon tuntien kauan ja hartaasti ja lukuisien ihmisten voimin, lukuisissa elimissä. (Etten sanoisi lukemattomien.)

      • Kirkko verkossa. Ensi vuonna kirkon tavoitteena on kannustaa omia työntekijöitänsä liittymään facebookkiin ja saamaan sen avulla kirkko kansan pariin..Sillai omakustannushintaan, niin riittää kultapunoksia piispojen vaatteisiin ja voi hakea turistimatkoilla ekumeniaa..Priorisoinnin on kirkko aina osannut. Omien pappien perseet ensin ja jos köyhille jää, niin niillekkin keksitään jotain muuta käyttöä.


      • hbw3y
        mave kirjoitti:

        Kirkko verkossa. Ensi vuonna kirkon tavoitteena on kannustaa omia työntekijöitänsä liittymään facebookkiin ja saamaan sen avulla kirkko kansan pariin..Sillai omakustannushintaan, niin riittää kultapunoksia piispojen vaatteisiin ja voi hakea turistimatkoilla ekumeniaa..Priorisoinnin on kirkko aina osannut. Omien pappien perseet ensin ja jos köyhille jää, niin niillekkin keksitään jotain muuta käyttöä.

        Johan seurakuntia ja seurakuntien työntekijöitä on kannustettu facebookiin hyvän aikaa. Joissain seurakunnissa ei ole kannustus riittänyt, vaan työntekijöitä on suorastaan velvoitettu facebookiin.


      • TIE TOTUUS JA ELÄMÄ'
        mave kirjoitti:

        Kirkko verkossa. Ensi vuonna kirkon tavoitteena on kannustaa omia työntekijöitänsä liittymään facebookkiin ja saamaan sen avulla kirkko kansan pariin..Sillai omakustannushintaan, niin riittää kultapunoksia piispojen vaatteisiin ja voi hakea turistimatkoilla ekumeniaa..Priorisoinnin on kirkko aina osannut. Omien pappien perseet ensin ja jos köyhille jää, niin niillekkin keksitään jotain muuta käyttöä.

        Korvien kutittelu saarnat tuhoavat KIRKON.

        KIRKKO EI OLE KRISTUKSEN SEURAKUNTA,

        KRISTUKSEN SEURAKUNTA ON KRISTUKSEN seurakunta.
        Joka ei usko EI NÄE KRISTUKSEN SEURAKUNTAA.
        Kristuksen SEURAKUNNAN NÄKEE VAIN KUN USKOO niin kuin PYHÄ HENKI OPETTAA!


    • elämä muutosta

      Maveen iski eroahdistus. =D

      • Eipä oikeasti iske. Ei noista kirkon työntekijöiden vastauksista ole oikein mitään hyötyä ollut. Itse pitänyt etsiä vastauksia tai sitten joku random keskustelija on niitä antanut. Kirkon puolesta vastaajat on vain yrittänyt hämärtää kirkon oppeja, että ne ei näyttäyisi niin härskeinä nykyihmisille. Mikäli minä haluan paskanpuhumista, niin minä menen stand up-keikalle. Siellä on sentään jotan laatu asian suhteen.


      • elämä muutosta
        mave kirjoitti:

        Eipä oikeasti iske. Ei noista kirkon työntekijöiden vastauksista ole oikein mitään hyötyä ollut. Itse pitänyt etsiä vastauksia tai sitten joku random keskustelija on niitä antanut. Kirkon puolesta vastaajat on vain yrittänyt hämärtää kirkon oppeja, että ne ei näyttäyisi niin härskeinä nykyihmisille. Mikäli minä haluan paskanpuhumista, niin minä menen stand up-keikalle. Siellä on sentään jotan laatu asian suhteen.

        juu ei tietenkään =))
        Mitäs meinaat tehdä päivisin kun palsta suljetaan. Seuraat papistoa muilla palstoilla?


      • elämä muutosta kirjoitti:

        juu ei tietenkään =))
        Mitäs meinaat tehdä päivisin kun palsta suljetaan. Seuraat papistoa muilla palstoilla?

        Kai sitä pitää perustaa uskonto ja alkaa sen varjolla huijaamaan ihmisiä, kuten muutkin tekee. Sehän ei ole kiellettyä, kun uskonnon varjolla saa ksettaa ihmisiä niin paljon kuin haluaa. Kai mä sitten iltaisin alan kutomaan kullasta itselleni viittaa ja teen vtunmoisen kruunun ja nimitän itseni yliherrakuninkaaksi. Ainoaksi oikeaksi Jumalan edustajaksi, jolle tarjottu seksuaalinen palvelus tullaan palkitsemaan kuoleman jälkeen...


      • mave kirjoitti:

        Kai sitä pitää perustaa uskonto ja alkaa sen varjolla huijaamaan ihmisiä, kuten muutkin tekee. Sehän ei ole kiellettyä, kun uskonnon varjolla saa ksettaa ihmisiä niin paljon kuin haluaa. Kai mä sitten iltaisin alan kutomaan kullasta itselleni viittaa ja teen vtunmoisen kruunun ja nimitän itseni yliherrakuninkaaksi. Ainoaksi oikeaksi Jumalan edustajaksi, jolle tarjottu seksuaalinen palvelus tullaan palkitsemaan kuoleman jälkeen...

        http://www.arkkihiippakunta.fi/arkkipiispa/arkkipiispan-virka/arkkipiispan-viran-liturgiset-sy/

        Kyllä mä sittenkin teen haarniskan siitä kullasta. Siten kai saa enemmän seuraajia, kun arkkipiispakin on saanut pelkällä kullalla koristellulla viitalla 4,1 miljoonaa facebook seuraajaa...


      • ei itkupotkuraivarei
        mave kirjoitti:

        http://www.arkkihiippakunta.fi/arkkipiispa/arkkipiispan-virka/arkkipiispan-viran-liturgiset-sy/

        Kyllä mä sittenkin teen haarniskan siitä kullasta. Siten kai saa enemmän seuraajia, kun arkkipiispakin on saanut pelkällä kullalla koristellulla viitalla 4,1 miljoonaa facebook seuraajaa...

        Yritäppä mave nyt yhdistäytyä. Ei tästä tarvii nyt itkupotkuraivareita saada :))
        vaikka lempihäiriköintipalstasi ja kirjoituspalkkiot loppuvatkin.Haet vain elämään uutta sisältöä, harrastuksia ja alat ulkoilemaan.


      • Huiman rights watch
        mave kirjoitti:

        Kai sitä pitää perustaa uskonto ja alkaa sen varjolla huijaamaan ihmisiä, kuten muutkin tekee. Sehän ei ole kiellettyä, kun uskonnon varjolla saa ksettaa ihmisiä niin paljon kuin haluaa. Kai mä sitten iltaisin alan kutomaan kullasta itselleni viittaa ja teen vtunmoisen kruunun ja nimitän itseni yliherrakuninkaaksi. Ainoaksi oikeaksi Jumalan edustajaksi, jolle tarjottu seksuaalinen palvelus tullaan palkitsemaan kuoleman jälkeen...

        ' jolle tarjottu seksuaalinen palvelus tullaan palkitsemaan kuoleman jälkeen'

        Koskeeko myös sukupuolineutraaleja palveluksia? Jos ei, niin liityn uskontokuntaasi erotakseni siitä alkaakseni ei-uskomaan sinun uskontoosi, koska uskontosi on ihmisarvon vastainen. Tämä tiedoksesi jo etukäteen enne kuin haet verotusoikeutta itsellesi.


      • Lapsipornoa tuuttiin
        mave kirjoitti:

        Kai sitä pitää perustaa uskonto ja alkaa sen varjolla huijaamaan ihmisiä, kuten muutkin tekee. Sehän ei ole kiellettyä, kun uskonnon varjolla saa ksettaa ihmisiä niin paljon kuin haluaa. Kai mä sitten iltaisin alan kutomaan kullasta itselleni viittaa ja teen vtunmoisen kruunun ja nimitän itseni yliherrakuninkaaksi. Ainoaksi oikeaksi Jumalan edustajaksi, jolle tarjottu seksuaalinen palvelus tullaan palkitsemaan kuoleman jälkeen...

        Sulla pyörii seksi ja seksuaalinen hyväksikäyttö mielessä kuten ajattelusta vapailla yleensäkin pornolehtien jakelu? Siinähän olisi teille oiva toimintamuoto - pornon levittäminen sananvapauden ja ns. liberalismin nimissä.


    • buhahahaaaaaaa

      Tervetuloa "Kirkosta eroaminen" -palstalle. Se ei poistu mihinkään. Siellä työsarkaa löytyy vielä arviolta 20-30 vuodeksi ja vasta kun työ on saatettu loppuun laitetaan pillit pussiin.

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3964

    • 50 000

      Juhlistamme tätä vuodenlopulla noin 50 000 kirkosta eron vuodella.

    • pakoon pakoon

      Kirkko luovuttaa koska palsta vain pilaa kristinuskon mainetta koska ette kykene vastamaaan teille esitettyihin kysymyksiin. Toisaalta juokseehan useimmat kristitytkin pakoon vaikeita tilanteita.

      Onhan esim Maarit-pappi tunnustanut ettei edes lue ateistien kirjoittamia viestejä. Että se siitä yrityksestä keskustella ja jakaa ajatuksia.

      • Erik af Venusberg

        Esimerkiksi tämä sinun viestisi on silkkaa paskaa ja aiheuttaa minussa rauhallisessa ihmisessä sellaista vi*utusta, että saisit taatusti kadulla turpaasi.

        Eli tällaisten lukeminen on täysin ajanhaaskausta, pelkkää mielensä pahoittamista.


      • TIE TOTUUS JA ELÄMÄ

        Aikanaan helvetissä toivot.. että maanpäällä olisit sittenkin halunnut tuntea Jeesuksen Kristuksen , olla joutumatta siihen vaivan paikkaan jossa pimeys, sietämätön kuumuus piinaavat, joka hetki, ne langenneet enkelit eli demonit...
        Olet tietoinen siellä mistä jäit paitsi, ja tietoinen ettet koskaan koskaan koskaan enää pääse pois sieltä vaikka kuinka siellä kadutkin syntejäsi.

        Tartu NYT PELASTUKSEN TOIVOON ja Älä mene sinne!
        Jeesus Kristus RAKASTAA SINUA JA HÄN HALUAA PELASTAA SINUT JOUTUMASTA HELVETTIIN kun kuolet...mutta kun kuolet sellaisena joka ei tunne KRISTUSTA eikä tunnusta syntejään ja kadu niitä Armon aikana, sinä olet suuressa vaarassa joutua sinne kuiluun alas...

        Olemme Lopun ajassa, JEESUKSEN TOINEN TULEMINEN TUOMITSEMAAN ELÄVIÄ JA KUOLLEITA ON joka päivä entistä lähempänä.
        Jos olisit uskossa näkisit Sanassa ilmoitetut Ajan Merkit. ja näkisit kuinka Antikristus ja väärät profeetat ovat vallassa ja laittomuus on vallassa, ja nämä on ennustettu pari tuhatta vuotta sitten. Ilmestyskirjassa luvussa 13 jakeessa 18. "Pedon merkki 666" on täällä maailmassa tänään teknologiana...jota ihmiset jo ottavat tietämättään mikä se on. ja se sinetöi heidän kohtalonsa, koska se on PEDON MERKKI.
        BARACK HUSSEIN OBAMA ON TULEVA PETO JA ANTIKRISTUS.
        Jeorge Mario Bergoglio aka paavi Francis ! on toine PETO ,VÄÄRÄ PROFEETTA.
        He rakentavat tahoillaan ja yhdessä "Uutta maailmanjärjestystä" one world government one world religionia ja one world currencya.
        RFID mikrosiru implantti/tatuointi on PEDON MERKKI. ÄLÄ OTA SITÄ. Jos HALUAT VÄLTTÄÄ HELVETIN ja Paise ruton joka tulee jokaiseen Petoa kumartaneen ja Pedon merkin ottaneen ihmisen ruumiiseen. Lue Ilmestyskirjaa niin tiedät, ja lue RAAMATTUA.
        TÄMÄ TOTTA.
        JEESUS ON TIE TOTUUS JA ELÄMÄ.
        AMEN!


    • Sinänsä vahinko, että lopetetaan tämä palsta. Tämä on ollut hyvä paikka vähän korjailla niitä vinoutumia joihin kirkko on laitoksena ajautunut viime vuosikymmeninä.

      Kun nyt sitten kirkon piirissä käytte analyysiä tästä palstasta, niin annan nyt sellaisen neuvon, että …

      Ihmiset viisveisaa pappien tyylistä lässyttää kauniita sanoja ja runollisia ilmauksia jotenkin silla romanttisessa muodossa. Jos/kun ihminen tulee papin pakeille, niin hänellä on todellinen hätä omassa suhteessaan Jumalaan taikka kristinuskoon. Tämä hätä ei ole opillinen, vaan käytännöllinen. Ja jos tässä tilanteessa pappi lässyttää kauniita asioita (sinänsä hyvää tarkoittaen), niin nämä ihmiset eivät saa siitä mitään. Paitsi ne henkilöt, jotka ovat läheisriippuvaisia, niin he ehkä saavat jotain lohtua papeilta. Eihän tämäkään asia huono ole - jokainen autettu - olkoot mikä motivaatio tahansa - on läheisen rakastamista ja hoitamista.

      Mutta todellisessa uskonhädässä, niin papit eivät voi auttaa ja sillloin nämä ihmiset kääntyy elävien kristitttyjen puoleen, jotka eivät kliseitä laskettele.

      Eli jos papit saa näillä muilla foorumeilla jotenkin aidon yhteyden henkilöihin, niin he tulevat autetuiksi sillä tasolla mitä nyt netissä yleensä voi toista auttaa. Aidossa yhteydessä viestitään näiden ihmisten tuskaisten asioiden tasolla ja viestitään sillä tapaa kuin he siinä tilanteessa haluavat ja tarvitsevat. Tässä auttaa Pyhä Henki. Papin tulee olla tiukassa rukousyhteydessä Jumalaan ja unohtaa piispat ja opit ja siinä sitten Jumalan johdolla kohdataan tämä lähimmäinen. Tätä asiaa voi harjoittaa, kun paljon viestii täällä netissä, mutta pelkään, että papeilla ei ole aikaa paneutua ihmisiin ja heidän ongelmiinsa.

      Kirjoitan tämän ohjeentapaisen mm. siitä syystä, että itse olen saanut noin 10v sitten paljon apua nettiystäviltä, joita sitten myöhemmin olen myös livenä tavannut. Heillä oli ratkaiseva vaikutus siihen, että kykenin hoitamaan omia asioitani edes siedettävään kuntoon. Eli olen elävä todiste siitä, että ihmisiä voi auttaa netissä, mutta siihen pätee samat säännöt kuin sielunhoitoon livenäkin. Vaatii aikaa ja paneutumista.

      Minulle tuli viime kesänä täyteen 15v nettimaailmaa ja voin sanoa että kokemusta on noin 70 tuhannen viestin verran ja vähän tiedän mitä tämä on. Olen tavannut livenä nettikiistakumppaneita, ystäviä ja aina nämä tapaamiset ovat olleet ihania kohtaamisia, vaikka kuinka rajusti ollaan näillä foorumeilla yhteenotettu. Livetapaamisella on asioita korjaava vaikutus. On eri asia "tapella" täällä netissä kuin tavata livenä. Livenä kohtaa myös sen ihmisen - täällä kohdataan joko nimi taikka nimimerkki ja oheisviestintä puuttuu. Kun tiedetään että viestinnästä on 80% oheisviestintää ja loput sanallista, niin täällä jää paljon puuttumaan. Tämä on hyvä tiedostaa.

      Itse jatkan myös sitten matkaa, mutta tätä nettityötä en jätä :)) Mutta vielä on paljon vuotta jäljellä.

      • keskustelupalsta1

        Sinä kirjoittelet tänne omia mielipiteitäsi siinä missä muutkin. Ei tämä työtä ole, vaan mielipiteiden vaihtoa.


    • muuten hyvä

      Mutta millä palstalla sitten voi pyytää tietoa kirkkomme opista?
      Yhteisöprofiiliin siirtyminen on kuitenkin opillisissa kysymyksissä hieno uudistus. Tällä palstalla nimittäin on turhauttanut, kun on kysellyt opista ja vastauksen tultua se onkin ollut kirkon työntekijän henkilökohtainen mielipide ja toive opin muuttamiseksi, eikä kirkon todellinen oppi.

      Toisaalta jos kirkko vastaa ihmisten konkreettiseen hätään vaikkapa sairauksia, yksinäisyyttä ja köyhyyttä käsittelevillä palstoilla, niin ehkä tuollaisissa ongelmissa ihmiset saisivatkin paremmin lohdutusta kirkon edustajilta, jotka tuovat myös hieman omaa persoonallisuuttaan keskusteluun.

      • *Faith*

      • *Faith* kirjoitti:

        Kirkon virallinen oppi löytyy tunnustuskirjoista. Ne ovat uettavissa tässä osoitteessa: http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

        Ei ne enää pidä paikkaansa. Papitkin puhuu enemmän Tolkien opeista kuin Raamatun ja tunnustuskirjojen teksteistä.


      • aikuinen nainen
        mave kirjoitti:

        Ei ne enää pidä paikkaansa. Papitkin puhuu enemmän Tolkien opeista kuin Raamatun ja tunnustuskirjojen teksteistä.

        Ei ne oo koskaan pitäneet paikkansa. Ne on vain tuon tunnustuskirjojen kokoajien mielipiteitä tuossa kirjassa tietysti.

        Mitenköhän mummiksen käy kun palsta lopetetaan?


      • muuten hyvä
        mave kirjoitti:

        Ei ne enää pidä paikkaansa. Papitkin puhuu enemmän Tolkien opeista kuin Raamatun ja tunnustuskirjojen teksteistä.

        Tolkien kuulemma oli perinteinen katolilainen, joka ei innostunut kirkkoa modernisoineesta ja messun uudistaneesta kirkolliskokouksesta. Kokouksessa mm. lakkautettiin latinan kielinen messu, mitä vastaan Tolkien protestoi antamalla haastattelujaan latinaksi.

        Tolkienista sen enempää tietämättä veikkaan, että hänellä hyvinkin saattoi olla sekä tietoa että ymmärrystä uskonasioista.


      • ni ni
        aikuinen nainen kirjoitti:

        Ei ne oo koskaan pitäneet paikkansa. Ne on vain tuon tunnustuskirjojen kokoajien mielipiteitä tuossa kirjassa tietysti.

        Mitenköhän mummiksen käy kun palsta lopetetaan?

        Mummista minäkin ajattelin. Pitäisi varmaan sopia, että tämän palstan vakikirjoittajat siirtyvät metelöimään vaikka Yleistä kristinuskosta -palstalle.


      • muuten hyvä
        muuten hyvä kirjoitti:

        Tolkien kuulemma oli perinteinen katolilainen, joka ei innostunut kirkkoa modernisoineesta ja messun uudistaneesta kirkolliskokouksesta. Kokouksessa mm. lakkautettiin latinan kielinen messu, mitä vastaan Tolkien protestoi antamalla haastattelujaan latinaksi.

        Tolkienista sen enempää tietämättä veikkaan, että hänellä hyvinkin saattoi olla sekä tietoa että ymmärrystä uskonasioista.

        Tolkienin latinankielisistä haastatteluista vielä sen verran, että en ole varma tehtiinkö sellaisia. Alkoi epäilyttää, että ehkä juttu haastatteluista onkin versio siitä että Tolkien jatkoi latinan käyttämistä messuissa vaikka pappi ja seurakunta olivat siitä luopuneet.

        Harras perinteinen katolilainen hän joka tapauksessa oli.


      • ni ni kirjoitti:

        Mummista minäkin ajattelin. Pitäisi varmaan sopia, että tämän palstan vakikirjoittajat siirtyvät metelöimään vaikka Yleistä kristinuskosta -palstalle.

        Tuossa on ajatusta. Eli mitä eri palstoja löytyy, joihin voisi lähteä keskustelemaan?
        Joten, laittakaas ehdotuksia!


      • aikuinen nainen
        mummomuori kirjoitti:

        Tuossa on ajatusta. Eli mitä eri palstoja löytyy, joihin voisi lähteä keskustelemaan?
        Joten, laittakaas ehdotuksia!

        Helluntailaisuuspalsta? Se on ainakin sopivan vilkas. Mitä mummis siihen sannoopi?


      • aikuinen nainen kirjoitti:

        Helluntailaisuuspalsta? Se on ainakin sopivan vilkas. Mitä mummis siihen sannoopi?

        Tuolla toisessa ketjussa oli ehdotus että yleistä kristinuskosta olisi hyvä ja ehkä sitä palstaa vilkastuttavakin vaihtoehto.

        Ovat kovin pirstaloituneita nuo suomi24 vaihtoehdot. Voihan sitä alkaa surffailemaan palstalta toiselle, joskaan en itse siitä kovin tykkää.

        Helluntaipalsta on vilkas, mutta suurin osa aiheista ei juuri kiinnostanut.


      • aikuinen mies
        aikuinen nainen kirjoitti:

        Ei ne oo koskaan pitäneet paikkansa. Ne on vain tuon tunnustuskirjojen kokoajien mielipiteitä tuossa kirjassa tietysti.

        Mitenköhän mummiksen käy kun palsta lopetetaan?

        aikuinen nainen!

        Arvoisa leidi!
        Olepa nyt kiltti ja filmaattinen ja laita mummikselle kaiken halaava lähtöloitsu menneiden hetkien kunniaksi!
        Ihailijasi!


      • menoa riittää siellä
        mummomuori kirjoitti:

        Tuolla toisessa ketjussa oli ehdotus että yleistä kristinuskosta olisi hyvä ja ehkä sitä palstaa vilkastuttavakin vaihtoehto.

        Ovat kovin pirstaloituneita nuo suomi24 vaihtoehdot. Voihan sitä alkaa surffailemaan palstalta toiselle, joskaan en itse siitä kovin tykkää.

        Helluntaipalsta on vilkas, mutta suurin osa aiheista ei juuri kiinnostanut.

        Maailman menoa? ; DD


    • Kyynikko

      Tuli näköjäään lunta tupaan liikaa, palstalla vastaavat papit paljastuivat monessa asiassa oman Raamattunsakin suhteen palstan ateisteja ja agnostikkoja ja esoteerikkoja tietämättömimmiksi!

    • Vivamossa

      Hyvä päätös. Täällä on vain parjattu meitä uskovia kristittyjä

      • sinä multinikkihahmo

        sinähän siinä olet hahmoinesi kunnostautunut


    • Kylläpä se kestikin

      Täyttyy oikein kiittää Jumalaa ja hänen Poikaansa Jeesusta Kristusta että: tämä kirkon uskonnollinen "Talvivaara" meni henkiseen konkurssiin, aamen!

    • 12+5

      Jaha, eli tuli pupu pöksyyn vai?

      Meinaatteko te nyt sitten rynniä esimerkiksi ateismipalstalle, vai mikä on kirkon strategia?

      kuunteleva_krkko_profiili ja yhteisöprofiili??? Voisitko selventää?

      "Kirkon työntekijöinä haluamme keskittää voimavarojamme palveluun, jossa voimme paremmin vastata ihmisten kysymyksiin, huoliin sekä hätään."

      Ihan suomeksi kiitos. Ettehän te ole näiden muutaman vuoden aikana vaivautuneet vastaamaan olennaisiin kysymyksiin esimerkiksi kirkon asemasta yhteiskunnassa, sen saamista huimista etuisuuksista ja kirkon edustajien asemasta lainsäädännössä.

      • Vedä tumppuus homo

        Vittuako se muuten sulle kuuluu?


    • Hauska kujanjuoksu

      Ei tullut kirkolle uskonnolista peraatimarssia tästä Uraalille. Ottivan turpaansa niin että oli tukka lähteä, ja kalanpäähatutin päästä pudota, nurunremakoiden johdosta.

      • sanon vaan

        Kyllä on sairasta porukkaa tässäkin ketjussa. Ei paljon naurata. Hullu täytyy olla sen, jota naurattaa.


      • häiriköiden hätä

        Mihin sinäkin Balttis-parka menet?


    • Elä eppäile

      Ole huoletta sillä kyllä etsivä löytää.

    • Marko..,.,.,

      Mirkaa käy sääliksi...

      Mitä hän nyt tekee kun hänen yksi elinehtonsa katoaa.

      Ei enää nimetöntä häiriköintiä ateistejen valtaamalla palstalla..

    • 4+6

      Laitatteko kuitenkin vielä 1.1.2014. tiedotteen kuinka moni tosiasiallisesti erosi kirkosta vuonna 2013? Teillähän on ollut ikävänä tapana antaa ns. ennakkotietoa eroamisista medialle, joka poikkeaa todellisesta määrästä melkoisesti.

      • komakin

        Mitäs siinä v•tuilet!


      • suurempi kuin <3

        Tehän voitte jatkaa siellä kirkostaeroamispalstalla keskenänne.


      • nb wrnb

        TOSIASIALLISESTI eronneiden määrä ei ole selvillä 1.1. Silloin on käytettävissä vasta ennakkotietoja. Ei niitä lopullisia tietoja ole tuossa vaiheessa tiedossa maistraateissakaan, jonne valtaosa ilmoituksia kuitenkin menee ensin ja vasta sieltä seurakuntiin.


      • fghjkl
        nb wrnb kirjoitti:

        TOSIASIALLISESTI eronneiden määrä ei ole selvillä 1.1. Silloin on käytettävissä vasta ennakkotietoja. Ei niitä lopullisia tietoja ole tuossa vaiheessa tiedossa maistraateissakaan, jonne valtaosa ilmoituksia kuitenkin menee ensin ja vasta sieltä seurakuntiin.

        Joo, siksipä kirkko nostaakin asian mediassa esille ENNEN kuin lopulliset jäsenmäärät ovat selvillä. Yle uutisoi vuosi toisensa jälkeen kiltisti että Suomen evankelisluterilaisen kirkon ennakkotietojen mukaan..... Eikä paino todellakaan ole sanalla ennakkotietojen.


      • nbenmkpvb
        fghjkl kirjoitti:

        Joo, siksipä kirkko nostaakin asian mediassa esille ENNEN kuin lopulliset jäsenmäärät ovat selvillä. Yle uutisoi vuosi toisensa jälkeen kiltisti että Suomen evankelisluterilaisen kirkon ennakkotietojen mukaan..... Eikä paino todellakaan ole sanalla ennakkotietojen.

        Niin no - jos sinulla on varma tieto että kirkko tarjoaa tuota ennakkotietoa, niin mikäs siinä. Itse epäilen, että media pyytää sitä. Päättelen näin siitä, että olen nähnyt myös maistraattien antamia ennakkotietoja - ja tuskinpa kirkko maistraattien nimissä tietoa tarjoaa?
        Ja kyllä niissä uutisissa kerrotaan, että kyse on ennakkotiedoista. Kuulijassa vikaa, jos sitä pitää erikseen ja moneen kertaan painottaa ;)

        Minä en suoraan sanoen kykene ymmärtämään, miksi joillekin on niin tärkeää kaiken aikaa ja monta kertaa vuodessa tiedottaa eromääristä - paitsi jos tarkoitus on sillä esillä pitämisellä kasvattaa niitä lukuja. Outoa tiedonvälitystä sekin.

        ja kuten huomaat, tämäkin keskustelu lähti siitä että joku pyysi kuitenkin ilmoittamaan luvut tänne... Eli lukuja kysellään, vaikka kirkolla ei ole lopullisia lukuja antaa.


    • Ensimmäinen ajatus oli tuon uutisen luettuani, että oliko tällä palstalla liian vilkastas?

      No, kiitän tämän palstan olemassaolosta. Olen voinut keskustella juuri sellaisessa ympäristössä, jossa toivoinkin saavani. Vähän samaan tapaan kuin ”torilla”, jossa on monenlaisia mielipiteitä. Samaan aikaan olen voinut täsmentää monia kysymyksiä ja mielikuvia, joita palstalle tulessani aikoinaan lähdin hakemaan.

      Kaikki loppuu aikanaan. Sinällään sääli, sillä nyt pitänee etsiä itselleen toinen foorumi. Toisaalta hyvä, eteenpäin on aina hyvä mennä. Ehkä suo24 löytyy tarpeeksi vilkas palsta, jossa voi käsitellä näitä uskon kysymyksiäkin. Tai sitten pitää koettaa löytää muualta. Niiden ongelma on vain melkoinen hiljaisuus.

    • Foorumi ei siis täyttänyt kirkon toiveita ja tavoitteita? Millaisethan ne mahtoivat virallisissa määritelmissänne olla? Mitkä ne syyt palstan lakkauttamiseen mahtavat pohjimmiltaan olla?

      Ainakaan sitä suurinta kirkkoon kuuluvien ryhmää, passiivisia ei tämäkään palsta saanut aktivoitumaan, ja tämä on kaiketi se ryhmä joka kirkkoa eniten kiinnostaa?

    • Kolme vuotta ei suositulle verkkopalvelulle ole mikään pitkä aika, usein tuo aika menee jo siihen, että saitti saa lyötyä itsensä läpi. Suomi24:n historiakin ulottuu -90 luvun loppuun Soneran toteuttamana palveluna.

      Mitä tuo "yhteisöpalvelu" ja pappien hajauttaminen Suomi24:n lukuisille keskustelupalstoille oikeasti sitten tarkoittaa? Keskustelun repaloitumista sinne tänne? Sitä, että kirkko osallistuisi palstan aihealueesta riippumatta keskusteluun uskonnollisen näkökulman käsin tuoiden esiin kristinuskoa? Siitä voi tulla äkäistäkin palautetta...

      Kukaan ei ole kyllä nyt mitenkään asiaa avannut. Siis sitä mitä uudistus käytännössä oikeasti tarkoittaa.

      Kirkon palveluiden linkittäminenkin on näyttänyt onnistuvan täälläkin, tuossa on suhdeklinikkaa ja kirkon oma sivu. Saatu kuin saatukin linkitettyä. Mitä siis halutaan sanoa kun kerrotaan, että "yhteisöpalvelu" mahdollistaa verkkopalveluiden linkittämisen?

    • Mirka .....,

      Näin kirkko voi poistua keskusteluista kokonaan pois, kenenkään huomaamatta.

      Kirkko käytännössä pakenee ..... PUUAAAHHHHH ... HEH HEH HEH ....

      Rehellisten ei tarvitse paeta.

    • Ilmeisesti rahat on vähissä kunnei voi enää ylläpitää palstaa? Katson myöskin että kirkko ei hyväksy kritiikkiä vaan se haluisi keskustella vain uskovaisten kanssa?!

      Ei sitten muuta kuin kreationisteja ärsyttämään!!

    • hienoa työtä

      Hienosti hoidettu palsta ja osoittaa kristillisyyttä sekä ekumeniaa ja tavoitettavuutta.Kiitos teille on ollut ilo käydä täälläkin ja toivoisin että vierailisitte myös ortodoksisuus palstalla :)

      • Huono päätös. Harmi. Kiitos tehdystä työstä.


    • thurstone

      Huom!

      Käsi Raamatulla ja toinen vaikka missä vannon, että jos tulee leimallisesti ateisteille tarkoitettu palsta, en tule ikinä, missään olosuhteissa kirjoittamaan sille! Ei tulisi mieleenikään! Ja ihmettelin alusta lähtien, miksi atet tänne tunkeutuivat?
      Eikö olisi ollut reilumpaa ja ehkä tuloksellisempaa lähteä kokonaan omalta pohjalta, omin premissein?

      Eikä olla kuin varpusparvi odottamassa , että hevonen tekee kakarat,m joita ääsee vaivatta kuoputtelemaan.
      Terveisin jagoff, ad hoc, nuntius, hoc est corpus, y.m. nikkipolyyppi!

      • EIkö heiltä pidä asiasta kysyä, joiden väittämät tuntuu ristiriitaisilta? Luulisi heidän pystyvän tarjoamaan selityksiä väittämilleen ja silloinhan pitää kysyä kirkolta, joka väittää tietävänsä totuuden. Tottakai banaakärpästen tutkijoilta mennään kysymään baaanikärpäsistä ja samoin kristinuskosta kysytään papeilta.


      • jagoff

        jagoff jatkaa!

        K irkko kuulolla palstan kunniakas edeltäjä oli yleisten vessojen värikäs kirjomaailma. Tämä saitti tuntuu hyvin tutulta,m siis!
        Anatomisten k aiverrusten lisäksi muistan pari iki-ihanaa mietelmää, joista toinen oli ;
        "jeesus on vastaus!" ja sen alla k ommentti _ "Mikä oli kysymys!?"

        Toinen , joka parhaiten sopii tähän tilanteeseen on ikimuistoinen ".Some come here to write and think, but I came just to shit and stink!"
        Tämän vuoksi on enemmän kuin järkevää lopettaa tämä palsta. Jos kerran haista haluaa ja pas-kaa lingota menköön muualle, tai kiristettäköön tällä kohtaa kurkkupilli tukkoon.
        Luultavasti se alkueräinen tarkoitus, eli vaihaa mielipiteitä uskonnon käytäntöön liittyen, ei ole toteutunut juuri lainkaan!
        Ja montakohan käännynnäiustä on saatu kummallakaan äärilaidalla jatkuvan rumputulen ansiosta - ei varmaan yhtään!
        Tavallinen maalaisjärki sanoo, että tuputus vastoin sinun omaa mielipidettäsi pikemminkin vahvistaa, kuin muuttaa ajatusmnaailmaa. Tätä sanotaan ehdollistumisrefleksin vahvistumiseksi.
        Käsi pystyyn, kuka oitis ilahtuu ovelta-ovelle myyjistä, tai puhelinmyyjistä!? Vielä jos lisätään, että nämä ennen myyntipuhettaan haukkuisivat kaiken, mikä liittyy myynninkoheesen, niin innostus voisi nousta aivan kattoon.
        Ihkuatet ja hikipinkohihhhulit kuitenkin näkyvät uskovan tähän myyntikikkaan!


      • jagoff
        mave kirjoitti:

        EIkö heiltä pidä asiasta kysyä, joiden väittämät tuntuu ristiriitaisilta? Luulisi heidän pystyvän tarjoamaan selityksiä väittämilleen ja silloinhan pitää kysyä kirkolta, joka väittää tietävänsä totuuden. Tottakai banaakärpästen tutkijoilta mennään kysymään baaanikärpäsistä ja samoin kristinuskosta kysytään papeilta.

        mave!

        Jatka vain paneutumista pers-kärpäsiin! Jos väittämät tuntuvat aina ristiriitaisilta, siihen eivät auta papit, tai loitsut, eikä edes psykiatrinen hoito. Messiaskompleksi on parantumaton tauti!


    • Palstakulkuri

      Ehdin oleilla tällä palstalla pari vuotta, keskimääräiseen kirjoitustahtiin viesti joka toinen päivä. Eli ei päätähuimaavan aktiivista, ( mutta ph tasokasta tottakai).

      Näissä S24-maisemissa olen oleillut suunnilleen alusta asti (2001) ja sitä ennen ja sen jälkeenkin muutamilla muilla palstoilla.

      Onhan tuolla aika lähelle täkäläisiä aihealueita meneviä keskusteluja, joilla sillointällöin pistäyksin:
      yhteiskunta
      --uskonnot ja uskomukset
      -- -- maailmanloppu
      -- -- profetiat (vilkasta riehumista)
      -- -- rukoukset
      -- -- kristinusko
      -- -- -- luterilaisuus
      -- -- -- -- pyhä henki (hyvin hiljainen)
      -- -- -- -- raamattu
      -- -- -- -- yleistä kristinuskosta

      Sitten on tieteen ja kultturin aihealue, josta löytyy
      -- kirjat
      -- tiede, jossa on monta mielenkiintoista aihealuetta:
      -- -- Ilmastonmuutos on mennut viime vuosina aivan tämänkaltaiseksi tolkuttomaksi riehumiseksi, jossa "ilmastoatet" louskuttavat vailla järjenhiventäkään "tiedeuskovaisia" ja klassisia totuuksia vastaan.

      Eli ei tässä tuuliajolle ja orvoiksi jäädä.

      Muistelmaosuutena; muutamia vuosia sitten oli suuren kaupungin ev. lut seurakuntien keskustelupalstoja, jotka kaatuivat osanottajien vähyyteen ja muutamaan pilkkaajaan. Noin sadastatuhannesta tavallisesta luterilaisesta ei kerry vielä tarvittavaa kriittistä massaa keskusteluketjureaktion käynnistämiseen.

      Vielä kaukaisempana muistelmana, että muutamasta sadasta yliopiston tietotekniikan opiskelijasta kertyy se laadukas kriittinen massa, jossa keskustelut pyörivät tasokkaina.

      Enimmäkseen "Ihana Fantasti"

      • ihan Fan taste

        Luultavasti jatkan sellaista multiulotteista retkeilyä läpi S24-avaruuksien, kuten tähänkin asti, eli linkittelen hämäräperäisen tajuttomasti (ainakin tavallisten tiitiäisten aivonystyröille) enimmäkseen omia kirjoitelmiani kautta ajan ja avaruuksien yli vakioituneiden rajojen.

        Toivottavasti mieltäylentäviin tapaamisiin , jagoff , sinulla se sitten vasta on sanansäilä hyvin terotettuna.


    • erin3

      Ymmärrän oikein hyvin tämän lopetuspäätöksen. Sympatiat on kirkon työntekijöiden puolella tässä asiassa. Pitkään ovat kestäneetkin räkytystä.
      Mutta minne Mirka ja kumppanit seuraavaksi kirjoittelee? Haaaaahaaaa!

    • Spedeman

      Tämä on ollut käsittääkseni hyvin pienen porukan palsta. En usko että tällä palstalla on ollut merkitystä kirkon suosion kasvattamisessa tai kirkosta eroamisissa. Juurikaan kukaan ei tiedä tämän palstan olemassaolosta mitään. Suurin tappio taitaa olla niiden kohdalla jotka ovat tänne jatkuvalla syötöllä kirjoittaneet. Esim. papeille tämän lakkauttaminen taitaa olla lähinnä helpotus koska kirjoittelu on ollut lähinnä ajanhaaskausta. Kaikkea hyvää papeille jotka ovat kaikesta huolimatta yrittäneet parhaansa!

    • djsftg

      Loppuiko kirkolta rahat, vai tahto vastata kysymyksiin rehellisesti? Oliko edes halua keskustella?

    • Kiitos erilaisista pohdinnoista ja kysymyksistä palstan lopettamiseen liittyen. Kommentoin muutamaa asiaa omasta näkökulmastani.

      Kommenttien määrästä, aiheeseen liittyvistä aloituksista ja - peukuista päätellen palstan lopettaminen ja siirtyminen yhteisöprofiiliin ei ole teille yhdentekevää. Tämä osoittaa mielestäni sen, että kaikesta saamastamme kritiikistä huolimaata kirkko kuulolla yhteisö on merkinnyt teille jotakin. Päätös kuitenkin tästä muutoksesta on jo tehty. Muutos vie oman aikansa ja uusi toimintatapa vaatii totuttelua kaikilta meiltä tässä yhteisössä.

      Uudet kirkko kuulolla vastaukset ja aloitukset tulevat jatkossa näkymään yhteisöprofiilin etusivulla. Emme siis häviä täysin näkymättömiin. On totta, että yhteisöprofiili mahdollistaa meille erilaisen toimintatavan kuin yksittäinen palsta. Esimerkiksi voimme osallistua kirkkoon, uskoon ja elämään liittyviin keskusteluihin eri palstoilla yhden sijasta.

      Kirkon palvelut Facebookissa, Twitterissa, Instagramissa ja chat…. voidaan linkittää luontevaksi osaksi yhteisöprofiilia. Ajatus on, että yhden ”näyteikkunan” kautta löytyy mahdollisimman moni kirkon some -palveluista.

      mono kuoppala
      vs. yhteisökoordinaattori

      • Kukakoki

        Olisitte jättäneet meille tämän palstan ja panneet sen nimeksi Kirkon kustantamaa keskustelua tiimoilta kristinusko, lyhenteenä KKKTK, käyttönimenä Kikuketikri.
        Toiset kirjoittajathan täällä nytkin ovat sen varsinaisen annin antaneet, toki kirkkokin jonkin verran.
        No ei vaiskaan, ihan hyvä että loppuu, kun toisti jo enimmäkseen vain itseään, ja muutenkin on aika mennä eteenpäin.


      • Kirkko kuulolla nikillä on jo osallistuttu muidenkin palstojen keskusteluihin. On tullut törmättyä pari vuotta sitten jo seikkailevaan kuunteleva kirkko-nikkiin muilla palstoilla. On sillä käyty chatissakin.

        Eihän tuossa teidän uudistuksessa ole mitään muuta tarkoitusta kuin säästää rahaa. Eikä tuo päätös katastrofi ole.


      • Tosi on

        Tämän palstan voi lopettaa.

        Kirkon papit vastaavat Raamatun sanan vastaisesti ja tekevät pelkästään hallaa, koska se eksyttää pelastuksesta pois ihmisiä.

        Palstalla on paljon ateisteja keskustelemassa, jotka vain pilkkaavat uskovia.


      • 139

        Monolle,

        toivottavasti lakkaatte jatkossa vastailemasta riitaa haastavien kirjoittajien viesteihin. Näen niin, että uusi roolinne mahdollistaa sen paremmin, kun ette enää ole samaan tapaan "vastuussa" palstan tasosta kuin luotsina toimiessanne.

        Se on niin, että asia sanotaan niinkuin se on, ja se sitten otetaan vastaan tai ei oteta. Jos ei oteta, niin oma moka. Minkäänlaista lässytystä ei tarvita, ja huonosti käyttäytyviä kakaroita ei tarvitse loputtomasti silittää. Siperia opettaa - sehän on Jumalankin tarkoitus siinä, että sallii meille syntiset teot seurauksineen.


      • 139 kirjoitti:

        Monolle,

        toivottavasti lakkaatte jatkossa vastailemasta riitaa haastavien kirjoittajien viesteihin. Näen niin, että uusi roolinne mahdollistaa sen paremmin, kun ette enää ole samaan tapaan "vastuussa" palstan tasosta kuin luotsina toimiessanne.

        Se on niin, että asia sanotaan niinkuin se on, ja se sitten otetaan vastaan tai ei oteta. Jos ei oteta, niin oma moka. Minkäänlaista lässytystä ei tarvita, ja huonosti käyttäytyviä kakaroita ei tarvitse loputtomasti silittää. Siperia opettaa - sehän on Jumalankin tarkoitus siinä, että sallii meille syntiset teot seurauksineen.

        139

        Kiitos mielenkiintoisesta näkökulmasta. On totta, että yhteisöprofiili mahdollistaa paremmin valikoida ne kysymykset ja ketjut joihin osallistua.


        mono kuoppala
        vs. yhteisökoordinaattori


      • Tamperelaine
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        139

        Kiitos mielenkiintoisesta näkökulmasta. On totta, että yhteisöprofiili mahdollistaa paremmin valikoida ne kysymykset ja ketjut joihin osallistua.


        mono kuoppala
        vs. yhteisökoordinaattori

        Ylläpidon politiikka komeimmillaan.Kunniallinen perääntyminen on kaikkien politiikkojen diplomaattinen perusta,ja se on opittava alusta lähtien.Kasvoja ei saa liata,vaikka hinta olisi kuinka korkea.Lyön rahalla vetoa kirkon edustajien olevan päätösten takana,koska heidän on vältettävä hankalia tilanteita "auktoriteettinsä takia",jos se horjuu,niin heille ei jää mitään jäljelle.Kansaa on peloiteltu "helvettiopilla"vuosisatoja,mutta se huiputus on paljastunut,ja kansa on nyt valistuneenpaa uskonasioissa,ne yksilöt jotka tutkivat Raamattua ihan päivittäin.


      • komererere
        Tamperelaine kirjoitti:

        Ylläpidon politiikka komeimmillaan.Kunniallinen perääntyminen on kaikkien politiikkojen diplomaattinen perusta,ja se on opittava alusta lähtien.Kasvoja ei saa liata,vaikka hinta olisi kuinka korkea.Lyön rahalla vetoa kirkon edustajien olevan päätösten takana,koska heidän on vältettävä hankalia tilanteita "auktoriteettinsä takia",jos se horjuu,niin heille ei jää mitään jäljelle.Kansaa on peloiteltu "helvettiopilla"vuosisatoja,mutta se huiputus on paljastunut,ja kansa on nyt valistuneenpaa uskonasioissa,ne yksilöt jotka tutkivat Raamattua ihan päivittäin.

        Mitä ihmeen salaliittoteoriaa?

        Kirkon verkkotoimintastrategia näkyy uudistuneen aika paljon muutoinkin. Myös eräitä muita kirkon verkkosivustoja lakkautetaan vuodenvaihteessa, ja jotain uusia toimintamalleja tulee tilalle.

        Itse pidän yhtenä onnistuneimpana kirkon verkkosivustona Uudenverson sivuja, joihin on koottu Tampereella olevaa nuorten aikuisten toimintaa:
        http://www.uusiverso.fi/

        Sivusto on selkeä, ajankohtainen ja asiallinen. Löytyy videoita, toisinaan päivittyviä blogeja ja pysyvää yleistietoja seurakunnan toiminnasta. Kaikkea mahdollista ei ole koitettu mahduttaa, vaan sivusto on saatu pysymään tiiviinä. Sivusto liittyy hyvin sosiaalisiin medioihin ja niin edelleen.


    • ei oo totta

      " Te palstalaiset olette myös toivoneet parempaa mahdollisuutta keskustella kirkon työntekijöiden kanssa. Yritämme vastata siihen yhteisöprofiilin avulla. "

      Todellakin, mihin te nyt piiloudutte ?

      " Verkkopalvelulle kolme vuotta on pitkä ikä."

      No ei todellakaan ole.

    • vanhat viestit?

      Mitä tälle palstalle kirjoitetuille viesteille tapahtuu? Katoavatko ne palstan loppumisen myötä vai jäävät edelleen näkyville?

      • Viestit jäävät näkyviin (ovat luetttavissa), mutta niihin ei voi kommentoida. Myöskään uusia aloituksia palstalle ei voi uudistuksen jälkeen tehdä.

        mono kuoppala
        vs. yhteisökoordinaattori


      • ke-gerwq

      • Tamperelaine
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Viestit jäävät näkyviin (ovat luetttavissa), mutta niihin ei voi kommentoida. Myöskään uusia aloituksia palstalle ei voi uudistuksen jälkeen tehdä.

        mono kuoppala
        vs. yhteisökoordinaattori

        Kirkko taisi saada talvikenkää ( monoa),ja putosi kuoppalaan ?


    • Vinkki.

      Ellei kirkosta löydy yhtään pappia jotka uskoisivat Jeesuksen sanoihin niin kannattaa vaieta ja etsiä töitä Hengellisen alueen ulkopuolelta.

    • De facto

      Käytännössä tämä kirkko_kuulolla profiilin leviäminen kaikkiin keskusteluihin tarkoittaa sitä että kaikista keskusteluista tullaan poistamaan kirkkoa kritisoivat ja liian lähelle totuutta osuvat kommentit pois.

    • kysyn vaan

      Tarkoittaako kritiikki sitä, että vain huonoja puolia tuodaan esiin?
      Eikö mitään hyviä?

      • vastaan vaan

        Kyllä täällä ainakin on näkynyt niitä hyviäkin puolia mainitun. Eikö siellä? Tietysti, kun joku kirkon edustaja tulee röyhistelemään siitä, miten paljon rahaa kirkko käyttää hädänalaisten tukemiseen, niin on hyvä palauttaa jalat takaisin maan pinnalle ja kertoa, että kirkko on itse asiassa niin tehoton organisaatio hädänalaisten auttamiseen, että parempi tuupata rahansa johonkin ihan oikeaan hyväntekeväisyysjärjestöön.


    • FUCKIFUU

      Summa Summarum: antiteistit voittivat tämänkin taistelun ja kirkon propaganda yritykset murskattiin ylivertaisella tavalla,

      • Kirjoittelija2

        "Summa Summarum: antiteistit voittivat tämänkin taistelun ja kirkon propaganda yritykset murskattiin ylivertaisella tavalla,"

        Vai on tänne kirjoittamisessa ollut kysymys taistelusta. Kirkkoon kuuluvat ovat joka tapauksessa kirkollisveroisaan ottaneet osaa tämänkin palstan maksamiseen Suomi24:lle ja kirkkoon kuulumattomat taas ovat olleet palstalla lähinnä kovaäänisiä vapaamatkustajia.


      • FUCKIFUU
        Kirjoittelija2 kirjoitti:

        "Summa Summarum: antiteistit voittivat tämänkin taistelun ja kirkon propaganda yritykset murskattiin ylivertaisella tavalla,"

        Vai on tänne kirjoittamisessa ollut kysymys taistelusta. Kirkkoon kuuluvat ovat joka tapauksessa kirkollisveroisaan ottaneet osaa tämänkin palstan maksamiseen Suomi24:lle ja kirkkoon kuulumattomat taas ovat olleet palstalla lähinnä kovaäänisiä vapaamatkustajia.

        Kirkko itse olisi voinut valita asiakaskuntansa toisin, älä itke jos kirkko halusi tuoda foruminsa ilmaiselle suomi24 palstalle.

        On aivan oikein että te kirkkoon kuulujat maksatte joka sentin kirkon hölmöilystä, saisitte maksaa paljon enemmän. Toivottavasti kirkko nostaa kunnolla veroja.


      • Kirjoittelija2
        FUCKIFUU kirjoitti:

        Kirkko itse olisi voinut valita asiakaskuntansa toisin, älä itke jos kirkko halusi tuoda foruminsa ilmaiselle suomi24 palstalle.

        On aivan oikein että te kirkkoon kuulujat maksatte joka sentin kirkon hölmöilystä, saisitte maksaa paljon enemmän. Toivottavasti kirkko nostaa kunnolla veroja.

        "Kirkko itse olisi voinut itse valita asiakaskuntansa toisin, älä itke jos kirkko haluaa tuoda fooruminsa ilmaiselle suomi24 palstalle."

        Tuon asian mainitsemnien, että kirkkoon kuuluvat ovat kirkollisveroissaan ottaneet osaa tämänkin palstan maksamiseen Suomi24:lle, on ihan asiallista eikä mitään itkemistä. Tuntuu vähän siltä, että tekee kirkko mitä hyvänsä, niin aina löytyy joku kirkkoon kuulumaton, joka alkaa kritisoida sitä myös silloin, kun pääsee haukkumaan kirkkoa kirkkoon kuuluvien maksamalle palstalle.

        "On aivan oikein että te kirkkoon kuuluvat maksatte joka asentin kirkon hölmöilystä, saisitte maksaa paljon enemmän."

        Ei tässä ole kysymys mistään "kirkon hölmöilystä". Hyvin näköjään sinullekin kelpaa tämä palsta kirkon vastaisia mielipiteitäsi varten.


    • Käyttäjätunnus

      Kun muutama vuosi sitten kuulin, että kirkko on tullut suomi24:ään, olin iloisesti yllättynyt. Kun sitten kuulin, että kirkko on tullut suomi24:ään omalla palstallaan, olin tyrmistynyt. Kirkon pitää olla siellä, missä ihmisetkin ovat, ts, kaduilla eikä kirkoissa ja tavallisissa nettikeskusteluissa eikä omilla palstoillaan, vieläpä kaikkein mieluiten oman alueensa paikallislehtien tavallisissa nettikeskusteluissa. Omat blogit ja palstat ovat ylhäältä ohjautuvaa keskustelua, eivät aitoa keskustelua.

    • Missä keskustella ??

      Eli missä nyt sitten voi keskustella näistä raamattuaiheista Suomi 24 :ssa ???

    • Tamperelaine

      Uskon keskustelupalstan olevan melko tarpeetonta ajanhaaskausta.Kirkollisilla on yleensä niin vajavaiset tiedot Raamatunpaikosta,ettei heidän kanssaan tule mitään rakentavaa ja hyädyllistä kenellekkään.Mielestäni paras tapa on satunnainen keskustelu haluaville osaanottajille,nääs.

    • nr oea7a

      "Kirkko ei kuitenkaan poistu Suomi24-ympäristöstä, vaan haluamme kokeilla uutta tapaa osallistua keskusteluihin. Kirkon työntekijät siirtyvät keskustelemaan eri palstoille yhteisöprofiilin kautta. Toisin sanoen kirkon oma palsta palstana lakkaa ja kirkon työntekijät alkavat keskustella kuunteleva_kirkko -profiililla kaikilla Suomi24:n palstoilla."

      - Miksi te muka muilla palstoilla keskustelisitte, kun se ei ole täälläkään teiltä onnistunut?

    • Portinvartia

      Miksi te muka muilla palstoilla keskustelisitte, kun se ei ole täälläkään teiltä onnistunut?

      Eli miksi pitäisi sinun käsityksesi keskustelemattomuudesta muuttaa nr oea7a

      Amatikunnan leimaaminen tyyliin, -- kaikki papit sitä ja tätä -- ja sitten kaikenlainen käsitys, -- kirkot sitä ja tätä on minulle tullut jo riittävän selväksi. En osa sanoa sinun puolestasi. Riittää kyllä minulle.
      Minusta se ei ole enemmän jankkamisen väärtti.

      Tosin kaikilla muillakin Suomi24 palstoilla sitä tapaa. Se sinänsä kerto että tarvetta on, ei sitä varmaan muuten niin rakastettaisi.

      Mielipiteiden vaihtoa, vertailua, sitä minä arvostaisin. Ei tule kaverin syyllistämisestä lopua enenkuin kaverin syyttömyys myönnetään ja sitähän me olemme tulleet opettelemaan

      • tuhat ja yksi

        Hyvähän se on pappien tulla kansanpariin porisemaan , kun ei liperit kaulassa kuule kansan ääntä.
        Kun aikaisemmin on ollut Jumalan pilkkalait,, jalkapuut,kunnianloukkaukset yms, esteenä totuuden kertomiseen papistolle.
        Nyt mm, tämä yhden An , nimmarit antaa suojan niin kertojalle kuin kerrottavallekkin mitä kertoo ja ei tiedä kenelle ja kenen kanssa.

        Kaappi homoille on ovet avattu,tulkaa pois sieltä tai olkaa siellä kyllä me tiedämme ettette itseänne sellaiseksi ole tehneet te olette olleet jo syntymästänne asti erilaisia kun julkiheterot.Ei me enää teitä tapeta,ei ehkä pahoinpidelläkkään olkaa varuillanne edelleenkin, sillä muutamat ottavat tosissaan entisaikojen Jumalien käskyiksi
        tarkoitetut uskonto opit.

        Myöskin Jeesuksen tulolla peloitelluille on ovet avattu ,ei enää tarvitse pelätä tulkaa ulos vain piiloistanne, ei teidän tarvitse enää uskoa, ei edes muodon vuoksi,ei nuo papit teitä pysty ruoskimaan ja valtakin heiltä on otettu pois ja annettu muille .


    • 12+6

      Meinaatteko tulla ateismipalstalle kirjoittelemaan? Mahdatteko heitellä puskista kommentteja, vai ihan kirjautuneena?

      • .....

        Eivät vaivaudu vastaamaan.


      • ..... kirjoitti:

        Eivät vaivaudu vastaamaan.

        Hei,

        Eiköhän meidän vastaamisemme määrittele enemmän kysymys eikä se missä palstalla se on esitetty.

        Merja Lampila, pappi


    • M@k3

      Sulkemisen oikea syy on että liian moni pappi menetti uskonsa seurattuaan tätä palstaa?

    • Kirjoittelija2

      "Sulkemisen oikea syy on että liian moni pappi menetti uskonsa seurattuaan tätä palstaa."

      Kaipa tuo oli etukäteen jo päätetty, että palsta otetaan vuodeksi käyttöön. Tuskinpa kukaan pappi menetti tämän palstan takia uskoaan, sillä tuskin tämmöisellä sekametelikeskustelupalstalla on kovinkaan suurta vaikutusta ihmisten mielipiteisiin. Noin luulisin. Joku voi tietysti olla toista mieltä, jos haluaa.

    • Ilon päivä on koittanut!

      Keskustelin (tai ainakin yritin) itsekin sangen aktiivisesti täällä joitakin jaksoja, mutta lopulta kyllästyin siihen törkyyn, mitä enemmistö tämän palstan niin sanotusta sisällöstä on. Ajattelin silloin ja ajattelen edelleen, ettei tämä palsta edistä ymmärrystä, sivistystä tai kunnioitusta vaan päin vastoin. Kirkko tekee suuren palveluksen lopettaessaan tämän.

      Siitä olen hiukan huolissani, miten jotkut saavat nyt pitkiin päiviinsä täytettä, kun tämä palsta lakkaa olemasta, mutta ehkä he jotakin keksivät. (Ilmaisia vinkkejä: kutominen, kissanäyttelyt, pienoismallien rakentaminen)

      Kiitos ja näkemiin.

    • Sovitaanko näin

      Kristilliset arvot toteutuvat rakkauden kaksoiskäskyssä vain siinätapauksessa että noudatamme tätä käskyä.Olisi korkea aika tunnustaa ettei se pidä sisällään minkäänlaista Jumalan tahdon vastaisuutta.Näin myös jokaisen papin,jotka Totuuden nimissä esiintyvät.

    • Jumalan tahdon vastaisuutta.Näin myös jokaisen papin,jotka Totuuden nimissä esiintyvät.

      Jumalanko tahtoo että kirjoittajat osoittavat mitä kukin on. Eikö se ole Jumalan ja kaverin asia. Minusta Jumalan tahto on että minä määrittelen mitä minä olen.
      Olenko esim. määrittelemässä mitä sinun pitää olla. Eikö minun näkökantani ole minun ei totuuden. Saati Jumalan?

      siis tähän tapaan:
      "Kristilliset arvot toteutuvat rakkauden kaksoiskäskyssä vain siinä tapauksessa että noudatamme tätä käskyä. Olisi korkea aika tunnustaa ettei se pidä sisällään minkäänlaista Jumalan tahdon vastaisuutta".

      Rakkaus joka etsii syytä tai motiivia ei ole Rakkautta lainkaan.

      lopulta ainut rasite on ollut kun lähes jokainen on esittänyt miten kaverin pitää olla ollakseen kirjoittajan mieleinen. Papit ovat jokainen täysin sopimattomia kenenkään ajattelussa

      Joten miksi siis pitää jatkaa, siksikö että yhä uudelen parjataan toinen toisiamme. Sitäkö Jumala meiltä todella haluaa.

      Kun kukaan ei tiedä koko totuutta, miten siitä pitää silti syyllistyä ja syyllistää.

    • kyssäreitä piisaa

      "Kirkon työntekijöinä haluamme keskittää voimavarojamme palveluun, jossa voimme paremmin vastata ihmisten kysymyksiin, huoliin sekä hätään."

      Mikähän se tuommoinen palvelu sitten olisi?

    • face allergia

      Mikä on yhteisöprofiili?

      Facebookiin en halua.

    • Sovitaanko näin

      hellin63

      Niin selvän viestin kuin rakkauden kaksoiskäsky antaa sen edessä ei pitäisi kenenkään kiemurrella. Kysymys on vain siitä miten suhtaudumme Jumalan tahtoon.

      "Kun kukaan ei tiedä koko Totuutta."

      Koko Totuus on,että Jumalaa rakastamalla emme hyväksy mitään syntiä.

    • konkari

      Palstan päättyminen on huomioitu myös tuolla;

      http://www.kotimaa24.fi/eiko-kirkko-ole-enaa-kuulolla-2014/

      Siellä kuulutetaan sitä, että kuulolla olo olisi tärkeämpää, kuin äänessä oleminen, no äänessä olemiselle ei tämän kolmen vuoden kokemuksen perustella näyttäisi olevan mitään edellytystä.
      Vastaukset ovat olleet lähinnä Tulkaa kaikki liikkeen agendaa ja Raamatun vesittämistä.

    • Sovitaanko näin
      Koko Totuus on,että Jumalaa rakastamalla emme hyväksy mitään syntiä.

      Aivan niin. Minulle se tarkoittaa että en määrittele kenenkään syntisyyttä. Ei ole minun asiani mennä Jumalan tontille.

      Opettelen ilmaisemaan rakkauteni sinua ja jokaista kohtaan, uskon että synnin tutkimisessa Jumala ei tarvitse apuani. Oman mieleni tutkimisessa on riittävästi minulle

      • Hyvä ”Hellin”. Ei todellakaan ole meidän tehtävä tutkia ja hutkia muiden syntejä. Sen verran pitäisi luottaa Jumalaan, että jättää sen Hänen tehtäväkseen. Kunhan vain pitää huolen siitä omasta ”tontistaan”.


      • peilin paikka
        mummomuori kirjoitti:

        Hyvä ”Hellin”. Ei todellakaan ole meidän tehtävä tutkia ja hutkia muiden syntejä. Sen verran pitäisi luottaa Jumalaan, että jättää sen Hänen tehtäväkseen. Kunhan vain pitää huolen siitä omasta ”tontistaan”.

        No mutta muommomuori, siehän olet itse innokas paasaamaan muiden synneistä. Ahneudesta ainakin.


      • peilin paikka kirjoitti:

        No mutta muommomuori, siehän olet itse innokas paasaamaan muiden synneistä. Ahneudesta ainakin.

        Kyllä, haluisin todella keskustella tästä synnistä.

        Miten se koskee melkein jokaista meistä, ja jota on niin kivaa vähätellä. Mieluummin kaivamme siitä toisen synneistä jotain, ettei näitä meidän omia syntejämme vain kukaan näkisi.


      • modea ja rointeja
        mummomuori kirjoitti:

        Kyllä, haluisin todella keskustella tästä synnistä.

        Miten se koskee melkein jokaista meistä, ja jota on niin kivaa vähätellä. Mieluummin kaivamme siitä toisen synneistä jotain, ettei näitä meidän omia syntejämme vain kukaan näkisi.

        "Ei todellakaan ole meidän tehtävä tutkia ja hutkia muiden syntejä. "

        Mutta kuitenkin tahdot ahneutta hutkia.

        "Kunhan vain pitää huolen siitä omasta ”tontistaan”.

        Joo annetaan ahneiden pitää huolta omasta tontistaan. Näinhän sen pitäisi mennä puheittesi mukaan siis.

        "Miten se koskee melkein jokaista meistä, ja jota on niin kivaa vähätellä."

        Ihanko kaikkia? Niitäkin joilla hädin tuskin on varaa jokapäiväiseen leipään?

        "Mieluummin kaivamme siitä toisen synneistä jotain, ettei näitä meidän omia syntejämme vain kukaan näkisi."

        Haluat siis kaivella ahneudesta, jotta ei tarvitse puhua siitä miten puolustelet syntiä, esim. homoseksuaalisuutta ja abortteja.


      • modea ja rointeja kirjoitti:

        "Ei todellakaan ole meidän tehtävä tutkia ja hutkia muiden syntejä. "

        Mutta kuitenkin tahdot ahneutta hutkia.

        "Kunhan vain pitää huolen siitä omasta ”tontistaan”.

        Joo annetaan ahneiden pitää huolta omasta tontistaan. Näinhän sen pitäisi mennä puheittesi mukaan siis.

        "Miten se koskee melkein jokaista meistä, ja jota on niin kivaa vähätellä."

        Ihanko kaikkia? Niitäkin joilla hädin tuskin on varaa jokapäiväiseen leipään?

        "Mieluummin kaivamme siitä toisen synneistä jotain, ettei näitä meidän omia syntejämme vain kukaan näkisi."

        Haluat siis kaivella ahneudesta, jotta ei tarvitse puhua siitä miten puolustelet syntiä, esim. homoseksuaalisuutta ja abortteja.

        Niin, ahneus on vaiva, joka ottaa jokaisen meistä pauloihinsa – ainakin hetkeksi. Siksi olisi hyvä ensin katsoa sitä, mitä itse tekee väärin. Koettaa yrittää muutosta ensin itsessään. Jos tämän sanoman jokainen muistaisi, se vaikuutaisi myös ahneuden syntiin?

        Kyllä, köyhälläkin iskee ahneuden synti. Sen uskallan sanoa kokemuksestani.

        ”…siitä miten puolustelet syntiä, esim. homoseksuaalisuutta ja abortteja.”

        No, ne ovat helppoja kohteita heteroille sekä heille, joille ei ole vanhinko raskauksia tullut. Ei koske itseä, joten on helppoa tuomita ne, jotka niin tekevät. Ennen vahinkoraskaudet hoidettiin todella synnillisin menetelmin. Toisaalta pitää muistaa, että elämme myös ei uskovien sekä muiden kuin kristittyjen kanssa yhdessä, ja maallisen lain tulee olla heidän hyväkseen.

        En hyväksy homoseksuaalisuutta siten kuten en hyväksy irtosuhteita tai parisuhteen ulkopuolisia seksisuhteitakaan. Sillä kuten tiedät, ihminen on taipuvainen leikkimään myös seksuaalisesti. Uskollinen suhde, oli se sitten homoseksuaalinen tai heteroseksuaalinen on hyvä tavoite.


      • niih jaah
        mummomuori kirjoitti:

        Niin, ahneus on vaiva, joka ottaa jokaisen meistä pauloihinsa – ainakin hetkeksi. Siksi olisi hyvä ensin katsoa sitä, mitä itse tekee väärin. Koettaa yrittää muutosta ensin itsessään. Jos tämän sanoman jokainen muistaisi, se vaikuutaisi myös ahneuden syntiin?

        Kyllä, köyhälläkin iskee ahneuden synti. Sen uskallan sanoa kokemuksestani.

        ”…siitä miten puolustelet syntiä, esim. homoseksuaalisuutta ja abortteja.”

        No, ne ovat helppoja kohteita heteroille sekä heille, joille ei ole vanhinko raskauksia tullut. Ei koske itseä, joten on helppoa tuomita ne, jotka niin tekevät. Ennen vahinkoraskaudet hoidettiin todella synnillisin menetelmin. Toisaalta pitää muistaa, että elämme myös ei uskovien sekä muiden kuin kristittyjen kanssa yhdessä, ja maallisen lain tulee olla heidän hyväkseen.

        En hyväksy homoseksuaalisuutta siten kuten en hyväksy irtosuhteita tai parisuhteen ulkopuolisia seksisuhteitakaan. Sillä kuten tiedät, ihminen on taipuvainen leikkimään myös seksuaalisesti. Uskollinen suhde, oli se sitten homoseksuaalinen tai heteroseksuaalinen on hyvä tavoite.

        Mummeli se yleistää oman vakiosyntinsä jokaisen vakiosynniksi, koska se tuntuu itsestä kivemmalta. Voipi ajatella että tällaisia me ollaan kaikki enkä minä ole muita huonompi. Vaan kun ahneus ei vaivaa läheskään kaikkia ihmisiä. Ihmiset kun ovat persoonaltaan erilaisia. Jokaisella omat syntiriesansa, jos ei vaivaa ahneus, voi vaivata se ettei viitsi välittää tarpeeksi aineellisista asioista ja päästää ne rappiolle.

        Täällä näkyvä mummomuorinkin vakisynti on ollut ilkeys, ja se taitaa olla sellainen synti mitä vastaan vähän yhden jos toisen tarvitsisi taistella, vaan kun se on joskus niin mukavaa, ettei siitä oikein raskisi luopua.


    • sovitaanko näin

      mummomuori,hellin63
      "Ei todellakaan ole meidän tehtävä hutkia ja tutkia muiden syntejä."

      Raamattu ilmoittaa selkeästi mikä on Jumalan tahdon vastaista,meillä on jokaisella vastuu lähimmäisistämme ettemme heitä tällaista elämää rohkaise elämään niinkuin olen teidän molempien ymmärtänyt tekevän.
      Raamatun mukaan olette syypäät samoihin laiminlyönteihin mitä itse puolustatte.
      Pääasiallinen vastuu ihmisten oikeasta elämästä lankeaa kirkolle ja yhteiskunnalle,meidän jokaisen osuutta vähättelemättä.

      • Niin, Raamattu ilmoittaa kyllä mikä on Jumalan tahdon vastaista, mutta me ihmiset olemme sen kirjoittaneet sekä unohtaneet, mitä kaikki alun perin tarkoitti. Ja etenkin moni tulkitsee Raamattua tästä ajasta käsin, joten ei se aina niin yksiselitteistä ole. On annettu uusia merkityksiä vanhojen tilalle.

        Totta, jokaisella meistä on vastuu eikä sitä voi kiertää. Jokainen tekee laiminlyöntejä, joten miten kukaan meistä voi osoittaa toiselle, että tee näin?


    • HÖBO

      Mua tämä ratkaisu henkilökohtaisesti miellyttää todella paljon. :)

    • Pääasiallinen vastuu ihmisten oikeasta elämästä lankeaa kirkolle ja yhteiskunnalle, meidän jokaisen osuutta vähättelemättä.

      Ei ole minun syntini että sinä ymmärrät ja ilmaiset omalla tavallasi, siitä voinemme olla samaa mieltä.

      Juuri sen minä annan anteeksi itselleni sekä sinulle. Sinä olet aivan kelvollinen Jumalalle jos minulta kysytään.

    • sovitaanko näin

      hellin63
      "Ei ole minun syntini,että sinä ilmaiset omalla tavallasi."

      Mielestäni en ilmaise mitään omalla tavallani,jos totean ettei Jumalan tahdon nimissä tule hyväksyä mitään syntiä. Mielestäni tämä on näin eikä siihen ole vaihtoehtoja.
      Kelvollisuudestani Jumalalle en sano sitä enkä tätä,kiitos mieltälämmittävistä sanoistasi.

    • Jumala on armollinen

      Kaikki päättyy aikanaan. Armonsa ei milloinkaan

      • Ahdas Ovi

        Lue Matteus 24 ja Matteus 24.
        Onko lampussasi öljyä, oletko valmiina kun ovi menee kiinni?
        Jeesus on ovi, josta lampaat käyvät sisälle.
        Tekeekö puusi hyvää hedelmää?

        John 10:7 Then said Jesus unto them again, Verily, verily, I say unto you, I am the door of the sheep.


      • Tuliko selväksi?
        Ahdas Ovi kirjoitti:

        Lue Matteus 24 ja Matteus 24.
        Onko lampussasi öljyä, oletko valmiina kun ovi menee kiinni?
        Jeesus on ovi, josta lampaat käyvät sisälle.
        Tekeekö puusi hyvää hedelmää?

        John 10:7 Then said Jesus unto them again, Verily, verily, I say unto you, I am the door of the sheep.

        Lue sinä Matteus 24 ja Matteus 24 ja Matteus 24 ja Matteus 24, ja lue vielä Matteus 24 ja Matteus 24, ja sitten vielä Matteus 24 ja Matteus 24.


    • goddeloos

      Tulee vain ikävä kykynne luistaa isoista kysymyksistä.... ja pertsa/balltiksen jaloa taitoa ohittaa raamatun näkemys....

    • Rukousvastaus?

      Vaikka Mono astuu usein harhaan, niin ...
      Herralle kiitos siitä, että tämä palsta vihdoinkin loppuu. Herra selvästi kuulee vanhurskaiden palvelijoidensa rukouksia.

    • miroslavsatan

      Häh, joko teiltä loppui budjetti;)

    • Hieno asia

      Mitä yhteistä on uskovalla ja ateistilla ( liberaalilla ) ?

      Kummallakaan ei ole huolta tunnustamattomista synneistä.

    • Kirkko uskovainen

      Kun katsoo suomi24 sivujen aktiivisuutta, niin tämä kirkkokuulolla foorumi on hakannut mennen tullen kaikki. MIkään muu keskustelu osio ei edes pääse aktiivisuudessaan lähellekkään tätä. uusia juttuja avataan viikottain satoja, kun paras kilpailija kykenee vain kymmeniin.
      Sanotaan mitä vaan kirkosta ja sen kiinnostavuudessta. Niin tällä sivustolla kirkon tylsyyttä ei voi havaita.
      On harmi että palsta loppuu. Uskonto ja kirkko kiinnostaa ihmisiä, miksi muuten kirkon tekemiset jatkuvasti rikkovat uuutis kynnyksen?

      Kiitän kaikkia palstan ylläpitäjiä ja haluan toivottaa Siunattua vapahtajamme syntymä juhlaa teille !

    • Ma5a

      Kiitokset tälle palstalla silmieni avaamisesta. En voinut ymmärtää miten jotkut ihmiset asuvat vielä niin syvällä pimeässä luolassa kuin asuvat. Ihmisten typeryys on loputonta. Silti uskallan toivoa, että ihmiset vielä heräisivät ja alkaisivat ymmärtää tätä elämää vähän paremmin. Ainakin pieni osoitus tästä on se, että tänä vuonna yli 50 000 ihmistä eroaa taas kirkosta. Jumalat kuuluvat satuihin ja tarinoihin sekä silloinkin mielellään vähemmän raakoihin ja moraalisempiin.

      • oppia ikä kaikki

        Minunkin silmiäni tämä palsta on avannut. En tiennyt, että monet ihmiset asuvat niin syvällä pimeässä luolassa, että luulevat ihan vakavissaan uskoa uskomuksiin uskomiseksi. Heiltä on ilmeisesti jokin henkinen väylä tukossa psyykessään. Heidän ymmärrystään voisi auttaa kahden sanan merkitysten miettiminen, jos vain englantia osaavat. Nuo sanat ovat "belief" ja "faith".


      • Ma5a
        oppia ikä kaikki kirjoitti:

        Minunkin silmiäni tämä palsta on avannut. En tiennyt, että monet ihmiset asuvat niin syvällä pimeässä luolassa, että luulevat ihan vakavissaan uskoa uskomuksiin uskomiseksi. Heiltä on ilmeisesti jokin henkinen väylä tukossa psyykessään. Heidän ymmärrystään voisi auttaa kahden sanan merkitysten miettiminen, jos vain englantia osaavat. Nuo sanat ovat "belief" ja "faith".

        Hehhe :D Ehkä pitäisi sitten puhua rehellisemmin siitä miten uskovaisten aivot ovat vammautuneet tai puutteelliset näiltä osin. Yritin olla ensin korrekti.


      • Kirjoittelija 2
        oppia ikä kaikki kirjoitti:

        Minunkin silmiäni tämä palsta on avannut. En tiennyt, että monet ihmiset asuvat niin syvällä pimeässä luolassa, että luulevat ihan vakavissaan uskoa uskomuksiin uskomiseksi. Heiltä on ilmeisesti jokin henkinen väylä tukossa psyykessään. Heidän ymmärrystään voisi auttaa kahden sanan merkitysten miettiminen, jos vain englantia osaavat. Nuo sanat ovat "belief" ja "faith".

        "En tiennyt, että monet ihmiset asuvat niin syvällä pimeässä luolassa, että luulevat ihan vakavissaan uskoa uskomuksiin uskomiseksi. Heillä on ilmeisesti jokin henkinen väylä tukossa psyykessään. Heidän ymmärrystään voisi auttaa kahden sanan merkitysten miettiminen, jos vain englantia osaavat. Nuo sanat ovat "belief" ja faith". "

        Suomen kielessä sanalla usko on sanakirjan mukaan seuraavat merkitykset: 1 ) luottamus johonkin, josta ei ole todisteita. Esimimerkki: Olen menettänyt jo kaiken uskoni sinuun. 2 ) usko Jumalaan, uskonkappaleisiin ja muihin uskonnon opetuksiin. Esimerkki: Usko Herraan Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan. 3 ) kuv. ( kuvakielessä ) Asiat on järjestetty uuteen uskoon ( = uudella tavalla ).

        Englannin kielessä tarvitaan kaksi eri sanaa: belief ja faith, suomen kielessä sanalla usko on kolme eri merkitystä.

        uskomus = luuloon pohjautuva käsitys


      • Kirjoittelija2
        Ma5a kirjoitti:

        Hehhe :D Ehkä pitäisi sitten puhua rehellisemmin siitä miten uskovaisten aivot ovat vammautuneet tai puutteelliset näiltä osin. Yritin olla ensin korrekti.

        "Hehhe:D Ehkä pitäisi sitten puhua rehellisemmin siitä miten uskovaisten aivot ovat vammautuneet tai puutteelliset näiltä osin. Yritin olla ensin korrekti."

        Kannattaa ottaa selville ensin sanojen merkitykset ja hehetellä vasta sitten, jos aihetta on. Tällä kertaa ei ainakaan ollut mitään aihetta hehettelyyn. Minun mielestäni muuten tuommoinen hehettely on lapsellista, on sitten aiheitta tai ei ole. No, huvinsa kullakin.


    • Joulu on jo ovella

      Loppu häämöttää kuulolla-papit eivät oppineet mitään.Määrittelevät edelleen oman päänsä mukaan mikä ei ole syntiä, ohi Raamatun - Jumalan tahdon.

      Iloista Joulua itse kullekin.

    • Kirjoittelija2

      "Loppu häämöttää kuulolla-papit eivät oppineet mitään. Määrittelevät edelleen oman päänsä mukaan mikä ei ole syntiä, ohi Raamatun - Jumalan tahdon."

      Jos puhutaan tietämisestä, niin teologisessa tiedekunnassa yliopistossa monta vuotta opiskelleet ja loppututkinnon suorittaneet tietävät ja tuntevat kristinuskoon liittyvät asiat paremmin kuin tavallinen maallikko. Raamatusta on muitakin hyväksyttäviä tulkintatapoja kuin sen kirjaimellinen tulkinta.

    • En millään keksi

      Kirjoittelija2

      Upeeta. Kertoisitko kaikille miten synnin voi tulkita niin,että se muuttuisi synnittömäksi.

    • Kirjoittelija2

      "Upeeta. Kertositko kaikille miten synnin voi tulkita niin, että se muuttuisi synnittömäksi."

      Miksi minun pitäisi kertoa kaikille, miten synnin voi tulkita niin, että sen voi tulkita synittömäksi? En edes tiedä, mistä synnistä sinun mielestäsi on kysymys. Esitä sinä ensin oma tulkintasi, niin toiaset voivat sen jälkeen sanoa, mitä mieltä ovat sinun tulkinnastasi.

    • tämä tästä

      Koskee kaikkea millä Jumalan tahtoa rikomme,minkä Raamattu synniksi ilmoittaa.
      Jeesus kielsi haureuden synnin yleisellä kiellolla koskien kaikkia syntejä," mene äläkä enää syntiä tee."
      Toivottavasti ei mene saivarteluksi,kaikki terveesti ajattelevat ymmärtävät syntien vakavuuden.Ne eivät kuulu elämäämme.

      • adrs

        Näin on. Järjellä ajatellen on aivan selvää,ettei kukaan meistä, kastettu tai kastamaton ole omien tekojensa perusteella kelvollinen Jumalalle eikä hänen valtakuntaansa vaan olemme ansainneet kadotustuomion lukemattomien rikkomustemme tähden. Hyvät tekomme eivät riitä hyvittämään vääriä joita teemme lisää. Ei siis ole mitään muuta mahdollisuutta pelastua tästä kauheasta syyllisyydestä kuin minkä ihmiseksi tullut Jumala Beetlehemin seimeen syntynyt Jeesus Kristus meille jokaiselle tarjoaa. Se vain pitää ottaa vastaan vaikka itse paholainen teekin kaikkensa estääkseen, valhein ja tekosyin.


    • tämä tästä

      adrs
      Kiitos hyvästä kirjoituksestasi. Kukaan ei voi pelastua ilman uudestisyntymistä josta hyvät tekomme ovat aina seurausta,kertoo ettei uskomme ole kuollutta.
      Tätä varmaan tarkoitit viittauksessasi Jeesukseen,ettei hyvät tekomme riitä hyvittämään vääriä joita teemme lisää.

      "Joka syntinsä tunnustaa ja ne hylkää saa armon." Tätä ohjetta uskovan on vaikea saada mielestään,toimii ohjeena jokaiseen päiväämme.

    • Häirittikö miinukset, kun ne piti poistaa :D

    • Pieni tarkennus: vielä 1.1. palsta toimii normaalisti, muutos tulee vasta 2.1. kun on arkipäivä ja tekniikan väki paikalla.

      Aija-pappi

      • silviisiin

        Miksei palsta voisi toimia jatkossa ihan samaan tapaan kuin ennenkin? Ei kai maksu tällaisen yhden palstan toiminnasta Suomi24:lle voi olla niin suuri ettei evlut kirkko, vai mikä taho sen nyt sitten kustantaakin, voisi omasta valtion mielisuosiollisen luottamuksen nauttimasta kukkarosta näin pienen toiminnan jatkumisen kustantaa?

        Sen tajuan täysin että kirjoittavat papit täällä saivat tarpeekseen anonyymin kansan vaikeista ja tiukoista, varsinkin suorista kysymyksistä ja toteamuksista, koska vaikea niihin on mitään sanoa loukkaamatta toista.

        Anonyyminä papit saisivat paljon enemmän aikaiseksi. Tätä olen itse tehnyt jo monta vuotta.

        Ehdotankin seuraavaa.

        Pitäkää palsta kommentoinnille auki. Tulkaa te papit kommentoimaan jatkossa ilman nimimerkkiä.

        Rantautukaa kansan sekaan mereltä, maastoutukaa kansan polkujen sekaan asfaltoiduilta teiltä.

        Näin toimien te olette täällä kansan seassa, ja kommentointi on paljon, paljon vaivattomampaa, sekä teille että myös vastaajillekin, kun ei leiju ilmassa kiusallisesti heti teidän PAPPI-nikin näkyminen, joka väistämättä leimaa keskustelun ilmapiirin luterilaisuuden värittämäksi ristiretki-yritykseksi.

        Edellisen takia allekirjoittanut ei viihtynyt palstalla kauankaan, vaan pakeni, otti jalat alleen, heh, perävalot siis vilkkui vaan kun meikä et manne lähtivät muille palstoille jossa saa ja pystyy ja voi, ja ihan miten vaan, saa sanoa suorat sanat toisille kirjoittajille silloin milloin se 'kova sana' pitää JUST sanoa.

        Tätä teille nimimerkkienne alla kirjoittaville papeille ei tällä palstalla nyt suoda.

        Muistakaa Lars Leeviä!

        Hän, jos joku, sanoi suorat sanat juopolle ja irstailevalle kansalle!

        Eli summa summarum : Teiltä papeilta on viety munat täällä.


      • että silviisiin
        silviisiin kirjoitti:

        Miksei palsta voisi toimia jatkossa ihan samaan tapaan kuin ennenkin? Ei kai maksu tällaisen yhden palstan toiminnasta Suomi24:lle voi olla niin suuri ettei evlut kirkko, vai mikä taho sen nyt sitten kustantaakin, voisi omasta valtion mielisuosiollisen luottamuksen nauttimasta kukkarosta näin pienen toiminnan jatkumisen kustantaa?

        Sen tajuan täysin että kirjoittavat papit täällä saivat tarpeekseen anonyymin kansan vaikeista ja tiukoista, varsinkin suorista kysymyksistä ja toteamuksista, koska vaikea niihin on mitään sanoa loukkaamatta toista.

        Anonyyminä papit saisivat paljon enemmän aikaiseksi. Tätä olen itse tehnyt jo monta vuotta.

        Ehdotankin seuraavaa.

        Pitäkää palsta kommentoinnille auki. Tulkaa te papit kommentoimaan jatkossa ilman nimimerkkiä.

        Rantautukaa kansan sekaan mereltä, maastoutukaa kansan polkujen sekaan asfaltoiduilta teiltä.

        Näin toimien te olette täällä kansan seassa, ja kommentointi on paljon, paljon vaivattomampaa, sekä teille että myös vastaajillekin, kun ei leiju ilmassa kiusallisesti heti teidän PAPPI-nikin näkyminen, joka väistämättä leimaa keskustelun ilmapiirin luterilaisuuden värittämäksi ristiretki-yritykseksi.

        Edellisen takia allekirjoittanut ei viihtynyt palstalla kauankaan, vaan pakeni, otti jalat alleen, heh, perävalot siis vilkkui vaan kun meikä et manne lähtivät muille palstoille jossa saa ja pystyy ja voi, ja ihan miten vaan, saa sanoa suorat sanat toisille kirjoittajille silloin milloin se 'kova sana' pitää JUST sanoa.

        Tätä teille nimimerkkienne alla kirjoittaville papeille ei tällä palstalla nyt suoda.

        Muistakaa Lars Leeviä!

        Hän, jos joku, sanoi suorat sanat juopolle ja irstailevalle kansalle!

        Eli summa summarum : Teiltä papeilta on viety munat täällä.

        Oli se kuunteleva pappi sitten nainen tai mies.


      • kova jätkä:D

        "Kirkon työntekijät siirtyvät keskustelemaan eri palstoille yhteisöprofiilin kautta."

        Joo tulkaa vaan papit sitten ateismipalstalle länkyttämään. Tervetuloa. Saatte jauhot suuhun ja kunnolla. Siellä ne on teitä kovemmatkin uskovaiset (lahkohihhulit) saaneet verbaalisesti turpiinsa:D


    • turha yrittää

      Vilpillä ei pitkälle pötkitä poliisit ja Jumala hoitaa hommansa.

      • jauhoit paskakasaasi

        Tällaiset viestit ovat naurettavuuden huippuja, et edes sano kuka vilppiä tässä tapauksessa on tekemässä. Ja toisekseen, poliisi ja Jumala tottakai hoitaa hommansa.


      • jauhoit paskakasaasi kirjoitti:

        Tällaiset viestit ovat naurettavuuden huippuja, et edes sano kuka vilppiä tässä tapauksessa on tekemässä. Ja toisekseen, poliisi ja Jumala tottakai hoitaa hommansa.

        Tekisitpä kokeeksi kopion tekstistäsi johonkin toiseen kirkko kuulolla keskusteluun jossa sen toisen merkkaisit papin nimellä ja toisen jollain "puolueettomalla" huomaisit mistä useimmilla vastaajilla puristaa.

        Miksi siis papin ilmaisema nimi on oltava Rehellinen ja kaikki muut ovat "sananvapautta"?

        Kenen kimppuun hyökkäisit ellei olisi pappeja tai Jumalaa


      • siis mitä?
        hellin63 kirjoitti:

        Tekisitpä kokeeksi kopion tekstistäsi johonkin toiseen kirkko kuulolla keskusteluun jossa sen toisen merkkaisit papin nimellä ja toisen jollain "puolueettomalla" huomaisit mistä useimmilla vastaajilla puristaa.

        Miksi siis papin ilmaisema nimi on oltava Rehellinen ja kaikki muut ovat "sananvapautta"?

        Kenen kimppuun hyökkäisit ellei olisi pappeja tai Jumalaa

        Ja mikä sun pointti taas on?


      • siis mitä? kirjoitti:

        Ja mikä sun pointti taas on?

        Ja mikä sun pointti taas on?
        Sitä vaan yritin valaista että vastauksen taso on täysin eri luokkaa kun katsotaan "nikki".

        Tietylle nimimerkille vastataan tietyllä tavalla asiasta välittämättä.

        Itse olen kiertänyt sen kirjoittamalla niin epäselvästi ettei kukaan viitsi miettiä Toisekseen olen usein sanonut että minä ajattelen sen sijaan että jotkut aloittavat että sinä ole p..stä


    • Kirkkokuulolla loppu

      Miskie kukaan plussaa Tämähän on hyvä idea ?


      Kirkko kuulolla -palsta päättyy 1.1.2014

    • Ei huolta huomisesta

      Vuosi vaihtuu kirkon suosiessa paskakasan jauhantaa. Nähtäväksi jää onko uusivosi yhtään kummoisempi vai jääkö ilmiö pysyväksi.Toivon mukaan järki voittaa luulottelut.

      Siunattua Uutta Vuotta kaikille 2014.

    • kui22

      Missä treffit..?
      Kuunteleva kirkko hoi, siis missä tapaamme 2.1.14.

      Iloista uutta vuotta!
      toivottaa

      (Kui)kui22

    • Suosittu on ollut.

      S24:n vuoden tilastot ovat ilmestyneet. Kirkko kuulolla palstalla on ollut 206 977 viestiä tänä vuonna, ja se on ollut koko sivuston 3. suosituin palsta. Eli ei ainakaan suosion vähyyden takia tämä lopu.

      • silviisiin

        Juuri tämän takia ei ole mitään järkeä lopettaa palstaa.


    • zgFkFRGIFYD

      Älä nyt sinä valehtele sitten pudonneesta koneesta ja savukkeisiin ei voi tarkoittaa

    • kyselenvaan

      Nyt on 2.1.2014 - eikö mihinkään voi luottaa?

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe