Attendo on luvannut Kärsämäen kunnalle 230 000 euron vuotuiset

VAPISKAA

säästöt

Päivitetty 30.11.2013 16:32, julkaistu 30.11.2013 16:30
Kuntayhtymähallitus päätti luovuttaa pyydetyt tiedot Kärsämäen kunnalle, joka vastaa siitä eteenpäin itse tietojen luovuttamisesta muille.
Säästöjä hakeva Kärsämäen kunta on saanut yksityiseltä sosiaali- ja terveysalan yritykseltä Attendolta lupauksen 230 000 euron vuotuisista säästöistä, jos yritys tuottaisi kunnan terveydenhuolto- ja vanhuspalvelut. Kunta lähestyi yritystä hiljaisuudessa, ja Attendo ryhtyi tekemään selvitystä.

– Aivan varmasti tässä on taloudelliset kiihokkeet taustalla. Attendo on luvannut säästöä tekemänsä esiselvityksen perusteella, toteaa Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kuntayhtymäjohtaja Johanna Kiiskilä.

Kuntayhtymähallitus oli asian vuoksi koolla torstaina. Kyseessä oli ylimääräinen kokous, joka oli kutsuttu koolle varta vasten Kärsämäen tilanteen vuoksi.

– Katsoin tarpeelliseksi, että hallitus käsittelee asiaa kiireellisenä sen takia, koska Kärsämäki on ollut aloitteellinen ja vienyt asiaa eteenpäin, Kiiskilä kertoo.

Koska Kärsämäki on antanut palvelujen järjestämisvastuun kuntayhtymälle, päätökset tekee kuntayhtymä. Tässä vaiheessa yhtymähallitus on päättänyt vasta tietojen antamisesta.

– Päätettiin, että annetaan kysytyt tiedot Kärsämäen kunnalle, ja siitä eteenpäin kunta itse vastaa tietojen antamisesta mahdolliselle kolmannelle osapuolelle. Tiedot on listattu, ja ne toimitetaan kunnalle todennäköisesti tämän viikon aikana, Kiiskilä sanoo.

Kuntayhtymähallitus käsitteli myös selvitykseen osallistumista, mutta ei tehnyt asiassa päätöstä. Asian käsittely siirrettiin 12. joulukuuta pidettävään varsinaiseen kuntayhtymähallituksen kokoukseen. Muut jäsenkunnat eivät ole Kiiskilän mukaan kantaansa asiaan ilmaisseet.

– Mikään kunta ei ole vahvasti ottanut kantaa siihen, että lähdetäänkö selvitykseen. Kunnat haluavat nyt aikaa. Muille kunnille on esitelty 19. marraskuuta, että Kärsämäki on tehnyt ratkaisun olla yhteydessä Attendoon, Kiiskilä kertoo.

Hän muistuttaa, että kyse on selvityksestä, eikä asiaa ole kilpailutettu.

– Jos ulkoistetaan, kilpailutuksen tulee tekemään kuntayhtymä, jos siihen päädytään, ellei Kärsämäki eroa kuntayhtymästä, Kiiskilä toteaa.

82

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pkr

      Yli kolmen miljoonan rahasto meni jo alijäämiin älkää antako parin sadan tuhannen säästölupauksilla lupaa ulkoistamiseen vaan ottakaa muualta tai reporahoista.

      Ulkoistaminen toimii paperilla mutta ei käytännössä sen tietää ihan jokainen.

    • Meni jännäksi

      Jos oikein huonosti menee Kärsämäkiset kipataan selänteestä pihalle?

    • em. esim. on paljon
    • Sivusta seurannut ex

      kmäkinen....30 hopearahaa kunnanjohtajalle/jollekin hallituksen jäsenelle?? Tuon verranhan säästää, kun ulkoistaa keskushallinnon siitä vanhasta navetasta!! Kuten aikoinaan teki Piippola (tosin ei navetasta) ja pärjäsi samalla lailla kuin muutkin kunnat. Liekö Kärsämäellä laskettu sitä mahdollisuutta? Kannattaa laskea ja turvata kuntalaisille nykyiset hyvät valtakunnallisesti tunnustetut hyvät palvelut! Kattokaas, kun kunta ei ole yhtä kuin kunnanjohtaja!!

    • Valoon päin ....

      Ei ole sanottu, että Attendo voittaisi tarjouskilpailun. Kuitenkin voitti mikä
      yhtiö tahansa, muuttuu se parempaan suuntaan yksityistämisen myötä.
      Senhän tietää jokainen.

      • EX-kepu

        Vain valtioneuvosto ei tiennyt !


    • Ahneella on

      paskanen loppu.
      Veroparatiisiin voitot ja Filippiiniläisiä hoitajia jne. jne. Turpasi aukaset epäkohdista ja olet entinen työntekijä. Ei ole asiakkaat ainoat jotka kuseen joutuu vaan työntekijät siinä sivussa. Jos vähääkään on itsesuojeluvaistoa hallitus lankulle kävelemään.

    • Ekonomiaa

      Ja Kärsämäki Attendolle 230 000 € vaikka ne itse eivät sitä tiedä. Se on sitten vanhuksilta lähes 500 000 € pois.

    • Taskulaskinpolitiikk

      Oiskohan kannattanu mäkisten ensin infota kuntayhtymähallitusta sen sijaan että lähtivät kilpailuttamaan muita kuulematta?

      (Valtuustokauden ajan on opeteltu tiedottamisen avoimuutta - Toimintakertomus s.2)

      Eipä ole oppi mennyt perille..Kunhan nyt eivät toiminnallaan viestittäneet muille kunnille ettei noiden kanssa liitosselvityksiä tehdä?



      Kuntayhtymähallitus tekee päätökset jonka alaisuudessa on mm. yhtymähallitus jossa Kärsämäkeä edustaa ihminen joka ainoana ei kannattanut koko selvitystä?

      Kärsämäellä ole kuin 13,56%: osuus Selänteestä. Säästöjä pitää tehdä mutta mitä yleensä auttaa 10:nen miljoonan menoissa n.2 sadantuhannen säästölupaukset?

    • Joulupukkia ei ole

      Saahan sitä luvata. Mutta mitä tämä lupaus vaikuttaa palveluihin. Kyllä yksityinen veroparatiisissa lymyävä firma pitää huolen että kunnalta kupataan rahat pois jos niiden palveluja pääsee toteuttamaan.
      En usko Joulupukkiin muutoinkaan niin en usko Attendoonkaan. Lukekaa, selvittäkää mitä kaikkea tämä firma saanut aikaan ympäri Suomea!!! Ei ainakaan palvelujen laadun parantumista tms. Ja se rahapuolikin, taitaa kulut kasvaa kuitenkin...
      Mitä Kärsämäkisten vedätykseen tulee, haisee Pyhäjärvelle. Eikö sielläkin vuosi pari sitten yritetty ottaa irtiotto Selänteestä. Tämä tosin torpattiin muiden kuntien toimesta ja todettiin että näin ei voi toimia. Miksipä Kärsämäen kohdalla Selänne toimisi toisin? Tai sitten Selänteen linjaa voi ihmetellä.
      Toki, toisaaltaan Pyhäjärvi varakas kunta, se Selänteelle "kultamuna", mutta Kärsämäki köyhä ja kipeä niin täten kukapa siitä kärsisi jos Kärsämäki tuottaisi palvelunsa miten haluaa, vaikka yksityisen kupparifirman kautta - saisihan sitä sitten vuoden parin päästä naapurikunnat nauraa oikein kunnon kuperkeikkanaurut kun Kärsämäki heittäisi lopullisesti kuperkeikkaa...
      Niin, Kärsämäki pois Selänteestä, Nivala tilalle. Ei välttämättä hullumpi ajatus.

      • Kuntaerikseenyhtymä

        Kukahan kertoisi kärsämäkisille mitä kuntayhtymä tarkoittaa? Ei povaa hyvää nykyisille eikä tuleville kuntayhtymille tms. kun jokainen säveltää omiaan.


      • Vaikiamman kautta.
        Kuntaerikseenyhtymä kirjoitti:

        Kukahan kertoisi kärsämäkisille mitä kuntayhtymä tarkoittaa? Ei povaa hyvää nykyisille eikä tuleville kuntayhtymille tms. kun jokainen säveltää omiaan.

        Voi mennä vaikiaksi muutenkin kun luin muistaakseni jostain lehdestä että Pyhäjärvi, Pyhäntä ja Nivala aikoo jatkaa itsenäisinä heh heh


    • 352352353

      Mitenkä se Attendo voi luvata tuommosia säästöjä kun ei tiedä palvelutasoa. Ja eihän yhdelle firmalle voi antaa etukäteen nuita tietoja. Kilpailutuksen yhteydessä vasta. Ja eiku markkinaoikeuteen.

      • k66

        No voittoa hakeva yritys tekee voiton jos ei sitä muutoin saa. Lupaillaan mitä lupaillaan mutta käytännössä samat työt tekee pienempi hoitoryhmä jne. Netti ihan täynnä epäkohtia Attendon toiminnassa ja eikös ollut ensimmäinen ja myös ainoa johon Kärsämäen "viisaat" otti yhteyttä. Salassa luonnollisesti. Attendo katso muuta kuin mitä oli menot aikaisemmin ja miettivät minkä summan tarjoukseen laittavat että se menisi läpi?


        Peiliin katsomisen paikka miten arviot meni noin perseelleen että satojen tuhansien ylityksiä tulee?
        Eiköhän johtava lääkäri ensimmäisenä sano että pitäkää tunkkinne jo selvitysvaiheessa ja siinäpä sitä sitten ollaan. Sitten on näitä lapsityöntekijöitä lääkäreinä tms.


        Sote-menot ovat melkein puolet koko kunnan menoista eikä sitä saa huutokaupata vähiten tarjoavalle. Toiminnalla muuta saatu aikaiseksi kuin se, että Kärsämäki sai ongelmatapauksen maineen naapurikunnissa.


    • 5546564

      Alibudjetointi. Jos tulevan vuoden budjettia ei tehdä vs. edellisen vuoden menot niin haloo.

    • 4343434

      Irti vaan Selänteestä. Laitetaan uudet potilasjärjestelmät yms. Tulee säästöjä.

      • i7ik67ki

        irtiottoa yritti aikoinaan Pyhäjärvi mutta eipä onnistunut. Mukavia kuntaisiä kun liitoksien sijaan olevat vailla yhteistyön lisäämistä esim. kuntayhtymillä samalla kun yritetään katkaista olemassa olevia heh heh..

        Kunhan nyt eivät suututtaneet Mikkosta hallituksen tontut? Ottaa pian hatkat ja siinäpä sitä sitten ollaan..


      • Kepun tahto

        Syötetään syöpäsairaille buranaa eikä passiteta ketään jatkotutkimuksiin niin sääsätöjä tulee varmasti, köyhät kyykkyyn.


      • Kepun tahto kirjoitti:

        Syötetään syöpäsairaille buranaa eikä passiteta ketään jatkotutkimuksiin niin sääsätöjä tulee varmasti, köyhät kyykkyyn.

        ON TOSI!


    • kesämopo

      Atendon lupasi säästöjä ja KJ:n mukaan sopimuksia- ja lakeja ei ole rikottu.
      Näin he ovat infonneet kuntalaisia.
      Totuus olikin sitten paljastuttua paljon karumpaa, paljon.

      Kuntayhtymä on sitten kokouksen pitänyt ja tk on avoinna asiakkailleen entiseen malliin.
      Kuntayhtymä hallituksen pöytäkirjoista ilmenee, että Attendoa ajetaan vieläkin voimalla K-mäkeen. Noh,
      Syöksykierteellä laskeuduttaessa on vaarana, että menee kaikki. Aivan kaikki.
      Odotellaan markkinaoikeuden, HO:n, KHO:n päätöksiä.

    • kesämopo

      Hieman Aten lupauksista, "säästöistä" ja kunnanjohtajan puheista.

      Esim.1.: Kunnassa toimii yksi kunnan/kuntayhtymän virkasuhteessa oleva lääkäri, Täysin lääkärin valtuuksin.
      Esim.2: Kunnassa toimii kaksi Aten ostolääkäriä ja heitä valvoo kolmas lääkäri joka on kunnanvirkasuhteessa oleva lääkäri jolla on myös lähete oikeudet jatkotutkimuksiin yms. em. osastoa valvoo kunnan sosiaali-ja terveyslautakunta.

      Asia on hieman yksinkertaistettu mutta suoraan verrannollinen asia yhteyteen.

      Esim. 1.: oli käytössä Kärsämäellä 2013 joulukuuhun asti.
      Esim. 2.: olisi tullut käytäntöön Aten kanssa ja nyt on jo kaksi osto lääkäriä 19.12.2013 päätöksen vuoksi.

      Mutta kumpi on halvempi ja parempi ratkaisu?, sen tiesi keväällä ainakin 819 kuntalaista paperien mukaan...jonka VN:kin huomioi päätöksessään.

    • no ymmärrä

      eihä PS ole olleet aloitellisia soten ulkoistamisessa, eikä eroamassa ppkySelänteestä

    • 2. äänestäjä

      Eivät ole tuoneet valmisteluvaiheen eroa Selänteestä kuntalaisillelle eslle. Tämäkin keskustelupalsta poistettiin joulukuunalussa.
      Erittäin hämärästi on tässä SOTE jutussa päättäjät puuhastelleet.
      Missä vaiheessa on lääkäreitä ja henkilökuntaa kuultu asian valmistelussa?

      Hyvä, että tämä keskustelupalsta tuotiin esille. Kysymys ei ole aloitteellisuudesta vaan rehellisyydestä, arvoisat persut.

      • kesämopo

        Tätä ei ole poistettu joulukuussa, poistettuja ei saa takaisin tavallinen käyttäjä.
        Soten junttaajat ovat todellakin toimineet hämärästi, lakien ja sopimuksien vastaisesti kaikin puolin ja vielä tuo kilpailutus asia.
        Kärsä-kepun junttaamisethan on todettu myös VN:n päätöksellä lainvastaisiksi ja KHO:n välipäätöskin tuli kuukaudessa ja Markkinaoikeuden päätöksiä odotellaan.
        Ohjausryhmään nimettiin kaksi henkilökunnan edustajaa mutta ei heitä kuunneltu, ei ollenkaan. KJ:n punakynä kävi pyyhkääsemässä henkilökunnan edustajien mielipiteet...
        Sellainen KJ on K-mäellä.

        Rehellisyydestä ei voi kepuja kehua junttasivat lainvastaisia päätöksiä tieten tahtoen vaikka heille siitä muistutettiin useamman kerran VM:stä.

        Mutta nyt saattaa sensuuri iskeä tähänkin vitjaan!


      • sotesoppa
        kesämopo kirjoitti:

        Tätä ei ole poistettu joulukuussa, poistettuja ei saa takaisin tavallinen käyttäjä.
        Soten junttaajat ovat todellakin toimineet hämärästi, lakien ja sopimuksien vastaisesti kaikin puolin ja vielä tuo kilpailutus asia.
        Kärsä-kepun junttaamisethan on todettu myös VN:n päätöksellä lainvastaisiksi ja KHO:n välipäätöskin tuli kuukaudessa ja Markkinaoikeuden päätöksiä odotellaan.
        Ohjausryhmään nimettiin kaksi henkilökunnan edustajaa mutta ei heitä kuunneltu, ei ollenkaan. KJ:n punakynä kävi pyyhkääsemässä henkilökunnan edustajien mielipiteet...
        Sellainen KJ on K-mäellä.

        Rehellisyydestä ei voi kepuja kehua junttasivat lainvastaisia päätöksiä tieten tahtoen vaikka heille siitä muistutettiin useamman kerran VM:stä.

        Mutta nyt saattaa sensuuri iskeä tähänkin vitjaan!

        Tästähän on lähdettävä ootellaan mitä tulee, kun valitukset on aikanaan käsitelty.


    • kunttalainen

      no jos rehellisyydestä on kyse, niin kepuko on ollut ja persut ei, eiköhän se ole toisinpäin, ei persut ole voineet sen rehellisempiä etukäteen olla, kuin vasta siten kun enemmistö on ratkaisunsa tehneet, valmisteluvaiheessa enemmistö on juntanneet jo ja salanneet, kun asiat oli näkyvilä mihiä on suunta, että pieleen menee persut ja kuntalaiset- äänestäjät ovat osansa tehneet, lilukanvarsiin ei 10 miljoonan kaapauksen estossa kannata takertua

    • jeremiadi

      Olen rehellisesti sitä mieltä, että 230000 rahaa on kärsämen kunnan pelastus, kaikki valittajat saavat kuolla synkkyyteen, miettikää te kaikki urpo itkijät kunnassa

      • b rutus

        Käräjillä odottaa yli 7000000€:n korvausvaatimukset, mieti sinä sitä kenellä kaikilla on aihetta synkkyyteen kun seuraavan kerran käyt täällä ihmisiä haukkumassa.


    • oikkein se raha on rahaa, mutta atte sitä ei voi tuoda, kuin sairaiden kustannuksella, tosin siinä paikalliset hautaustomistot saa raharuiskeen, tai sitten attella on jo omansa arkkuliike ja tarjoaa erittäin edullista ruttuun menevää pahvi-arkkua

    • 7.4&KVG

      "Valtuuston puheenjohtajan Esko Ristinen, kesk., mukaan irtautuminen tuo säästöt, vaikka sen mukana tulisi korvausvaatimus."

      Attendo on "luvannut säästöjä 230 000 viime vuoden marraskuussa.
      Esko Ristinen lupasi säästää 400 000-500 000e 20.12.2013.
      8.4.2014 Esko Ristinen korotti summaa 500 000-600 000e.
      Kunnanjohtaja Riitta Hokkanen korotti summaa 650 000e.
      Nyt potissa on All-in ja kortit katsottu, pitänee enää odottaa Markkinaoikeuden, HO,n ja KHO:n päätöksiä niin selviää hävitty summa koko karmeudessaan.

      edessä on juridisia ongelmia, kun kunta velvoitettiin uudestaan yhteistoimintaan.

      "- Ne ovat sopimuksia jotka sitovat. Jos tulee uusia velvoitteita, niin sopimukset eivät automaattisesti siirry uudelle järjestäjälle vaan voivat jäädä kunnan omalle vastuulle, ja silloin voi tulla palveluista päällekkäisiä maksuja palveluista."
      EM. lainaukset: kunta lehti. 8.4.2014.

      VN 8.5 2014, Kärsämäki vastaa itse sopimuksestaan.

      Näyttää vahvasti siltä että K-mäen sote kustannukset nousi roimasti juntattujen ja salailtujen päätösten vuoksi.
      Attendolle: 8.8 milj. korot.
      Terveystalolle: 7.2 milj. korot
      Jäsenkunnille: ? korot
      lakimiehille: ?
      Konsulteille: ?
      ostolääkärit: ?
      Oikeuden käyntikulut yms...
      Yhteensä= n. 19 milj. tappio vajaassa vuodessa.

      Perinteinen urheilu kysymys: Miltä nyt tuntuu, Riitta ja Esko? Jouduttiin syöksykierteeseen ja ei me osattu oikaista.
      Jaana: Pitääkö syöksykierteessä oikaista ennen törmäystä. Minä en tiennytkään sellaista asiaa, minulle selvisi tapahtuma paikalla vasta miten olisi pitänyt toimia..
      Pauli: Minä pidän nyt 5 tunnin neuvottelutauon, huokaa Riitalle, Eskolle ja Jaanalle,
      ep huolehtikoon lampaista sen aikaa...

      • eikösse

        summa ollut hurjimmillaan peräti 800 000e? Varma en ole mutta sen muistan että säästösummat heitteli satoja tuhansia ihan lehtien sivuilla riippuen kuka oli äänessä. Melkoista arpomista minun mielestä ja meni vitsin puolelle koko touhu


    • hohhohoo

      ai ai kun naurattaa

      • satujajaana

        Sen summan kärsämäki säästää jo attendon käytössä olevissa kiinteistöissä.


    • miljooniamenetetty

      kumma, kun ppkyS muut osakaskunnat ei ota Atten säästöjä

    • eikoneälyä

      paiskaamalla koko suomen 25 miljardin soterahat pörssi "atteille ssästämme sipilän tarvitsemat leikkaukset moninkertaisesti ja jää ylikin

      • jaanajasatu

        Attendo aloittaa henkilöstön YT neuvottelut, mikä mättää?


      • Paskapuhetta

        Ei voi pitää paikkaansa? Ulkoistamista puolusteltiin 2013 mm. sillä, että siten työpaikat säilyy..Menot kasvoi ulkoistamisen myötä siinä se mättää


      • reettakinsennäkee
        jaanajasatu kirjoitti:

        Attendo aloittaa henkilöstön YT neuvottelut, mikä mättää?

        johtajuusssopimus kieltää kommentit, mutta "erkki sano, että säästöt on tullhet kalliiksi


      • 9876543543

        Samanaikaisesti ulkoistamisen yhteydessä kuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksissa kärsämäen pelastajat yritti kaikessa hiljaisuudessa saada hoitajille potkuja mutta ei selänne suostunut koska sekin meni lakien vastaisesti. Sen jälkeen hoitajamitoitus vedettiin minimiin ja jos nyt on alkamassa yt neuvottelut silloin se on julkinen tunnustus kuinka ulkoistaminen oli kärsämäen päättäjiltä suuren suuri virhe.


      • Hymyilyttäämuttakantaaen
        reettakinsennäkee kirjoitti:

        johtajuusssopimus kieltää kommentit, mutta "erkki sano, että säästöt on tullhet kalliiksi

        Ei se johtajasopimus kommentoimasta kiellä. Vain negatiiviset kommentit ja arvostelut se kieltää..


      • erkkijareetta
        Hymyilyttäämuttakantaaen kirjoitti:

        Ei se johtajasopimus kommentoimasta kiellä. Vain negatiiviset kommentit ja arvostelut se kieltää..

        niimppä, juuri siksi ja sen vuoksi ei kuulu kommetseja


      • kyllänaurattaa
        erkkijareetta kirjoitti:

        niimppä, juuri siksi ja sen vuoksi ei kuulu kommetseja

        siis onhan tämä kämäki enemmistön "ytimen taholta suojautua ns "johtajasopimuksella tekemisistään miljoona boklomisistaan, sirkushuvia "Roomalle, en tiedä onko tämä kämäki keksintö uniikkia, vai onko "Attejen huiputtamilla kunnilla muillakin kuntahallinnoilla tehty vst"putinistisia johtajasopimuksia


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        Johtajasopimus koskee ihmistä joka allekirjoittaa ko. sopimuksen ehtoineen ennen virkaan astumista. Se, että samaiseen sopimukseen kirjataan ehtoja luottamushenkilöille on lähinnä huvittavaa mutta niin kärsämäen nykyisen kuntajohdon näköistä toimintaa kuin olla voi. Parasta edellisessä se, että ehtojen laatijoina samat joiden omaan toimintaan täytyi puuttua mm. VN, MO ja KHO.


      • Ei_saa_arvostella
        kyllänaurattaa kirjoitti:

        siis onhan tämä kämäki enemmistön "ytimen taholta suojautua ns "johtajasopimuksella tekemisistään miljoona boklomisistaan, sirkushuvia "Roomalle, en tiedä onko tämä kämäki keksintö uniikkia, vai onko "Attejen huiputtamilla kunnilla muillakin kuntahallinnoilla tehty vst"putinistisia johtajasopimuksia

        tontut tiesi miten ulkoistamiset kusee jo ennen tilinpäätöstä missä edellinen todeksi näytetään ja ennen sitä johtajasopimukseen kirjasivat ehtoja ettei kj tai luottamushenkilöt kieritä tervassa ja höyhenissä ulkoistajia.


    • satujajaana

      Attendo aikoo pitää sopimuksesta kiinni ja YT - neuvotelujen kautta toteuttaa nuo säästöt kärsämäelle.
      Selänne tuskin olisi toiminut näin?

      • kämäkikertaakolmesataa

        ja kautta koko suomen yksityisterveyspalveluntuottajat tulee tekemään samoin, tuhansin potkuin.


      • Hymyilyttäämuttakantaaen

        Selänne lehdessä oli juttua ja olihan naurussa pitelemistä. Juuri kun ex-kj kertoi kuntainfossa kuinka atte tuotti sotepalvelut sovitun könttäsumman mukaan atte ilmoittaa että hommat kusee potkitaampa väkeä pihalle..Se siitä riskin kantaa Attendo.
        Ulkoistamista perusteltiin mm. työpaikkojen säilymisellä ja ensimmäisen vuoden jälkeen mikä oli täydellinen farssi potkitaan väkeä pihalle?


      • Attendon_sivuilta

        "Kärsämäki
        Kuntalaisten hyvinvointi on taattava

        Sosiaali- ja terveydenhuollon ulkoistus tuo Kärsämäelle säästöä 650 000 euroa vuodessa. Kuntaturva-sopimuksella taataan Kärsämäellä sosiaali- ja terveyspalvelujen säilyminen lähipalveluina seuraavan 7,5 vuoden ajan sekä ennalta tiedossa oleva kustannustaso palveluille. 



        ”Taloudellisesti vaikeina aikoina on säästöjä pakko tehdä, mutta palvelutasosta ei ole pakko tinkiä. Tekemämme ratkaisu tuo hallittavuutta ja säästöä sote-menoihimme, jonka pystymme kanavoimaan muihin tärkeisiin kohteisiin. Yhteistyön ansiosta on muun muassa mahdollista turvata kuntalaisille tärkeää kouluverkostoa”. Riitta Hokkanen, Kärsämäen kunnanjohtaja.



        Sote-kokonaisulkoistuksesta kiinnostuneita kuntia on Suomessa, sillä monessa kunnassa pohditaan palvelutason takaamista ja tulevaisuutta.



        ”Kuntalaisten hyvinvointi on taattava tavalla tai toisella. Emme halunneet vatvoa asiaa vuosia, kun on mahdollisuus tehdä konkreettisia toimia kuntalaisten hyvinvoinnin eteen”. Riitta Hokkanen, kunnanjohtaja.

"


      • 87654

        Mitä seuraavaksi VO kiinni?


      • Attendon_sivuilta

        "Kärsämäki
        Kuntaturva

        Kärsämäki on tehnyt päätöksen ulkoistaa kunnan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut Attendolle ja liittyy neljäntenä kuntana Suomessa Attendo Kuntaturva 
-kuntien joukkoon.

 Kuntaturva-mallissa PÄÄTÖSVALTA SOTE-PALVELUISTA SÄILYY KUNNALLA JA TALOUDELLISEN RISKIN KANTAA ATTENDO."


      • liiankallistaKOPS

        Eiköhän se vitsi piile siinä, että kuntaturvan johtaja meni möläyttämään ettei atte voi kustannuksille yhtään mitään jos ihminen sairastuu? Suora tunnustus että könttäsumma oli vain lupaus jolla saivat nimen sopimukseen. Rääkkylä on jo entinen kunta samasta syystä. Könttäsummat eivät pitäneet sielläkään ja maksumieheksi joutui rääkkylä. Se siitä attendon riskin kantamisesta.
        Taisi tulla liian vähän voittoja kärsämäestä attendolle kun pitää väkeä kortistoon potkia? Selänne ei missään nimessä olisi potkinut väkeä pihalle eihän se koskaan muuta tehnyt kuin laskutti kärsämäkisiä sotepalveluista käytön mukaan. Sitä käytettiin tekosyynä selänteestä eroamiseen mutta mitä tehdään nyt kun attendo tuli kalliimmaksi? Erota ei voida kun sopimus sitoo 7 vuotta joten lasketaampa palvelutasoa edelleen. Siitä vaan niin loputkin siirtää paperinsa naapurikuntien tk:siin lopputuloksena kustannusten kasvu.
        Kalliimmaksi tuli eikä siinä huomioida edes vuokramenetyksiä kuten ei sitäkään että atte ottaa osan tuloista itselleen ja siitä huolimatta pörssiyhtiön tuottoa pitää kasvattaa? Väkeä pihalle ja kärsijöinä ketkä muutkaan kun kuntalaiset.


      • sinsinajasina
        liiankallistaKOPS kirjoitti:

        Eiköhän se vitsi piile siinä, että kuntaturvan johtaja meni möläyttämään ettei atte voi kustannuksille yhtään mitään jos ihminen sairastuu? Suora tunnustus että könttäsumma oli vain lupaus jolla saivat nimen sopimukseen. Rääkkylä on jo entinen kunta samasta syystä. Könttäsummat eivät pitäneet sielläkään ja maksumieheksi joutui rääkkylä. Se siitä attendon riskin kantamisesta.
        Taisi tulla liian vähän voittoja kärsämäestä attendolle kun pitää väkeä kortistoon potkia? Selänne ei missään nimessä olisi potkinut väkeä pihalle eihän se koskaan muuta tehnyt kuin laskutti kärsämäkisiä sotepalveluista käytön mukaan. Sitä käytettiin tekosyynä selänteestä eroamiseen mutta mitä tehdään nyt kun attendo tuli kalliimmaksi? Erota ei voida kun sopimus sitoo 7 vuotta joten lasketaampa palvelutasoa edelleen. Siitä vaan niin loputkin siirtää paperinsa naapurikuntien tk:siin lopputuloksena kustannusten kasvu.
        Kalliimmaksi tuli eikä siinä huomioida edes vuokramenetyksiä kuten ei sitäkään että atte ottaa osan tuloista itselleen ja siitä huolimatta pörssiyhtiön tuottoa pitää kasvattaa? Väkeä pihalle ja kärsijöinä ketkä muutkaan kun kuntalaiset.

        sopimus sallii 3% vuosikorotuksen, lisäksi hätäkorotusta voi käyttää 30% asti nyt se hätä on tullut, toivoa sopii ettei 30% potkita kortistoon


      • VanhastaKuntainfosta
        Hymyilyttäämuttakantaaen kirjoitti:

        Selänne lehdessä oli juttua ja olihan naurussa pitelemistä. Juuri kun ex-kj kertoi kuntainfossa kuinka atte tuotti sotepalvelut sovitun könttäsumman mukaan atte ilmoittaa että hommat kusee potkitaampa väkeä pihalle..Se siitä riskin kantaa Attendo.
        Ulkoistamista perusteltiin mm. työpaikkojen säilymisellä ja ensimmäisen vuoden jälkeen mikä oli täydellinen farssi potkitaan väkeä pihalle?

        "Sote-sopimus Attendo/kunta
        Selvennys:
        Lehtien yleisökirjoituksissa on useaan kertaan kerrottu, miten paljon kunta maksaa Attendolle erikoissairaanhoidon kohonneita menoja vuodelta 2015.
        Tämä tieto ei ole oikea. Kunnan ja Attendo Oy:n sopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon kustannukset sisältyvät kiinteään vuosihintaa. Kunnan maksama kiinteä vuosihinta ei siis peilaa erikoissairaanhoidon kulujen nousuja tai laskuja.
        Riitta Hokkanen kunnanjohtaja"


      • lkjhgfds

        hoitajamitoitukselle on sopimukseen kirjattu minimiraja ei ne voi potkia väkeä kortistoon jos hoitajamitoitus ei täyty. Jos kuntajohto seuraa katseella vierestä puuttumatta asiaan niin hohhoijjaa..


      • liiankallistaKOPS
        sinsinajasina kirjoitti:

        sopimus sallii 3% vuosikorotuksen, lisäksi hätäkorotusta voi käyttää 30% asti nyt se hätä on tullut, toivoa sopii ettei 30% potkita kortistoon

        Toivoa sopii että kuntajohto valvoo että atte pysyy sopimukseen kirjattujen ehtojen sisällä. Epäillä sopii sitäkin koska kaikki toimet millä atte saa menoja laskemaan on heidän maineelle edullista koska tuo ilmoitus yt-neuvotteluista on julkinen tunnustus paitsi epäonnistumisesta myös suuren suuresta virheestä mikä ulkoistaminen oli. Persut paukuttelee henkseleitään tyyliin mitäs me sanottiin?


      • apatia
        sinsinajasina kirjoitti:

        sopimus sallii 3% vuosikorotuksen, lisäksi hätäkorotusta voi käyttää 30% asti nyt se hätä on tullut, toivoa sopii ettei 30% potkita kortistoon

        Ketä ne sieltä pois potkii? Kun sinne soittaa joku lapsi vastaa ja lähtee etsimään lääkäriä tms. kerrottuaan ensin että en minä tiedä minä olen pelkkä opiskelija. Sitten kun jonkun saa kiinni juostua ja puhelimeen vastaus on valitettavasti ei ole aikoja tarjota kun sitä ja tätä. Puolitoista vuotta tuota on nyt tullut seurattua ja oma aktiivisuus alkaa olemaan heikolla hapella kun aina tarjotaan eioota koska en ole huonojen kokemuksien takia enää pitkään aikaan suostunut lapsilääkärien tai kielitaidottomien vastaanotolle menemään lopputuloksen ollessa lähinnä vitutus. Tässä kohta sairastuu jo päästä kun tk:sta ei saa enää apua. En ala näillä sivuilla kuitenkaan listaamaan omakohtaisia epäkohtia mutta kyllä ne mielenosoittajien ennustukset valitettavasti toteutui. Vanhaa aikaa on kovasti ikävä ja sitten kirjoittavat ettei edes säästöjä saaneet. Katse peiliin junttaajat onko nyt hyvä mieli?


    • luvattu

      "valinnan vapaus on alkanut

      • paskatonhousussa

        nyt pyyhitään


      • atteateistit
        paskatonhousussa kirjoitti:

        nyt pyyhitään

        kyllä, kun vaippohin ei ole rahaa


    • asiaselvä

      Kun Atte on säästöt julkisesti luvannut, niin vähentäköön "köntästä, tai 2,5 millin ylityksestä

      • huijattu.olo

        Nyt menee mielenkiintoiseksi. YT-neuvotteluja joku perusteli sillä, että atte tekee siten kärsämäelle lupaamansa säästöt?? Miten niin tekee potkuilla säästöt RISKIN KANTAA ATTENDO ja kärsämäki maksaa ennalta sovitun könttäsumman ja that's it.
        Toimintatulojakin tuli ainakin puoli milliä ekstraa ja nyt potkitaan väkeä pihalle kun erikoissairaanhoitoa kuntalaiset tarvitsi odotettua enemmän??


      • kuinhailaivaa

        Niin, selänne laskutti kärsämäkeä sen mukaan miten paljon sen kuntalaiset käytti palveluja ja erota piti kun selänne on niiiiiiiin kallis. Atte lupasi könttäsumman joka ei ylity ja kappas kummaa attendoa laskutetaan sen mukaan miten paljon kuntalaiset käytti palveluja. Könttäsumma ei riitä ja nyt potkitaan väkeä kortistoon. Selänteessä ei olisi edes laillisesti mahdollista potkut kuntayhtymän jäsenkuntien maksuosuuksien kattamiseksi. Kärsämäen edustajat sitä yritti selänteessä mutta ei onnistunut koska ei ollut laillista. Hakivat sen sijaan poispotkittaville työpaikat muualta lakien edellyttämällä tavalla. Jos nyt lähtee väkeä tavalla jossa sopimukseen kirjattu henkilöstämitoitus alittuu tänne saapuu TAAS kunnan ulkopuolisia kertomaan näille meidän viisaille kuinka homma toimii. Siitäkin huolimatta että eräs nimeltä mainitsematon arvosteli valituksien yhteydessä ettei ULKOPUOLISET saisi tulla tänne kertomaan mitä täällä tehdään ja miten. Hirveintä edellisessä se, ettei tuo ollut vitsi vaan fakta. Samassa valituksessa tuotiin julki myös se, ettei lakien ja sopimuksien vastainen eroa voi oikeastaan kutsua laittomaksi vaan paremminkin hiukan aikaistetuksi.

        Terveisiä (luet tämän viestin kuitenkin).


    • 86710

      Juridisesti kunta on vahvoilla jos sivuutetaan sellainen pienen pieni asia että joutuisi silloin sotimaan itseaiheutettua tilannetta vastaan. Könttä on könttä riskin kantaa attendo ei kärsämäen tarvitse hyväksyä yt-neuvotteluja eikä varsinkaan potkuja tms. Pahinta mitä voivat tilanteessa tehdä on lähteä taas Attendoa peesaamaan sen sijaan että pitäisivät kunnan ja sen kuntalaisten puolta. Siinä sitä onkin miettimistä kummalle kannalle taipuvat kun jälkimmäinen tarkoittaisi julkista tunnustamista että tuli tehtyä lehmäkaupat ihan väärän tahon kanssa. Veikkaan että Attendo vie ja kärsämäen kuntajohto vikisee hyväksyen ja jopa puolustaen Attendoa. Ikävää on ja valitettavaa yms. lässytystä tulee mutta Atte vie ja kärsämäen kuntajohto seuraa katseella vierestä? Persuilla jos on älliä vaativat ettei yt-neuvotteluita edes aloiteta saati viedä loppuun perusteina kunnalla on sopimus jonka mukaan taloudellisen riskin kantaa Attendo ei kärsämäkiset työntekijät kortistoon joutumalla.

      • aakkupaovorpellupekäsräk

        ei hyväveljillä luonto riitä attendoa vastaan käymään tietäähän tuon. Atte saa synninpäästön tuossakin ja syyn saa selänne kantaakseen. Sitten taputtelevat taas toisiaan selkään että ollaan me hyviä kun pelastettiin kunta ja talous on tasapainossa kun nostettiin putjettia toista miljoonaa ulkoistamisien jälkeen joilla menot saatiin laskuun. Tai siis..


    • dilemmako

      toistan jo aiemman arveluni, em kansalais tiedottein perusteella, että julkinen kämäki kunta on aloittanut aktiivisen terveyspalvelun tuottamisen itselleen yksityisterveyspalvelun tuottaja Attendon siivellä, kunnanverovaroilla.

      • pääasiassa

        valtionavustuksilla loput veroja nostamalla ja väkeä potkimalla kortistoon perustaen samalla koko ajan lisää virkoja kuntaan.


    • kepsusta

      Päättäjiä huijattiin.Pienellä paikkakunnalla pöhlöjä.

      • kaislikossa-

        Kunnan palkkalistoilla olevat noin 20 henkilöä tekevät työnsä Attendolle ja työskentelevät Attendon johdon alaisina.
        Jaana Ranto ja Airi Puttonen tekevät Attendolle vammaispalvelun mitoituksia ja nuorimmat on sijoitettu 50 iläisinä Koivutuistoon eli (vanhainkotiin) ehtivät nauttia virikkeellisestä asumisesta?


    • 3431413414

      Ja tälläkin kikkailulla saadaan Attendon kulut näyttämään pienemmiltä kun kunta maksaa näitten 20:n palkan. Ennen meni Selänteen piikkiin.

      • yläjokinen

        Palveluseteli käyttöön niin kaikki vammaiset ovat olisivat yhdenvertaisessa asemassa, kun rava - indeksiä nämä esittelijät Jaana ym. rustaavat. Omakin suu....


    • muodostunutyleiskuva

      onko se ny nii ettei käki kuntahallinon solujen niisä monissa tekemisisssä ole täyttä luottoa kansalaisella?

    • 141414141

      Kärsämäellä ole kuin muutama nainen ( Ruha, Pinola, Salo) jotka päättää, muut nyökkäilee suu auki. Kuin lobotomia olisi tehty. Harmaapää Pauli oppinut pyytämään neuvottelutaukoja sentään.

    • tiesittekötämän

      Atte avustuttaa Kärsämäen kunnalla 10 vuoden aikana itseään noin 50%, ainakin em jo koetun mukaan on tavoite, tiedä sitten mitä maakunta asiaan vaikuttaa, ilmeisesti ei juurikaan, tublasopimukset pitää

    • ohjeistusta

      "lobotomiahan on helppo vaikka vironperän ale läkärille; otetaan naskali ja pärekattonaulaus vasara, potilas makaa ja läkäre asettaa naskalin nenän juuren ja silmän yhtymäkohtaan niin, että naskali menee aivolohkoon, napakka isku vasaralla suutarin naskaliin ja pyöritystä myötä-tai vasta päivään riippuu puolueesta, sitten vain 80 % Wiruvalkea potilaalle sisäisesti ja noin pårviikkoo ootatusta, sen jälkeen poliittisia testaus-kysymyksiä, esim, että millon viimeksi oli suomessa skdl presidentti,jos vastaus on, että mmmparast´ aikaa, niin sitten vain ...pitempi naskali..

    • niroglyseeriinia

      pahimmille "huutajille niin ilmanvaihto paranee

    • valitettavaa

      SÄÄSTÖT meni väärään suuntaan.Päättäjien pöhlöyttä taas.

    • painvi

      Varmaankin otsikko meni pieleen.Attendo on luvannut Kärsämäen kunnalle 230 000 euron vuotuiset LISÄMENOT

    • nokitanedellistä

      1000000e

      • minkäAttesenSipilävie

        Kiky-sopimus heikentää kunta taloutta 90000000e, tekee kuntaa kohden about 287000e


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe