Tutkimus Puheluiden metadata on naurettavan helppoa yhdistää

ihmisiin

Tutkimus: Puheluiden "metadata" on naurettavan helppoa yhdistää oikeisiin ihmisiin
Linkki jas lainaukset: http://www.tietoviikko.fi/uutisia/tutkimus puheluiden quotmetadataquot on naurettavan helppoa yhdistaa oikeisiin ihmisiin/a956371

"Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset ovat jo kuukausikaupalla selittäneet, että he ovat keränneet puhelutiedoista vain puhelinnumeroihin liittyvää metadataa.

Stanfordin yliopiston tutkijaa Jonathan Mayeria alkoi kuitenkin kiinnostaa, kuinka helppoa tai vaikeaa metadatan yhdistäminen oikeisiin henkilöihin voisi olla, kertoo Gigaom.

Mayerin blogin mukaan metadatan yhdistämin oikeisiin henkilöihin on itse asiassa naurettavan helppoa. Mayer valitsi satunnaisesti sata puhelinnumeroa projektin tietokannasta.

Käyttämällä hyväkseen halpoja tai ilmaisia palveluita ja julkisia tietokantoja hän pystyi yhdistämään 91 niistä joko ihmiseen tai yritykseen.

Epäilemättä NSA pystyy samaan, jos siis sattuu haluamaan."

- PC-puolella aivan sama juttu. Vähintä on siis pitää aina turvallista selainta Firefox, Opera, ja pitää niissä urkintaestolaajennuksia: Ghostery, Adblock Plus ja JavaScript blokkausosaa. Lisäksi välimuisti pois käytöstä eTag-urkinan takia http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/nettiselailuasi voidaan seurata vaikka estaisit evasteet flashin ja javan/a922674

Lisäosia (Java, Flash ym.), evästeitä, animaatiot kannattaa pitää päällä vain kun niitä pakosta tarvitsee. Myöskään välityspalvelimien käyttö ei ole järkevää.
Palomuurilla blokataan tunnettujen urkintaosoitteiden IP-alueet esim. Akamai.

Mobiilipuolella suojan saaminen Android, iOS, Windows Phone alustoilla on lähes mahdotonta, korkeintaan roottaamalla. Root-tason hallinnan mahdollistavia open source käyttiksiä odotellessa.

Ja vaikka Android, iOS, Windows Phone ei vuotaisi =) monille saattaa tulla yllätyksenä se, että käytännössä jokaisessa mobiililaitteessa on kaksi käyttöjärjestelmää http://keskustelu.suomi24.fi/node/11855337 . Tutun Androidin, iOSin ja Windows Phonen lisäksi kaikkea radioaaltoihin liittyvää toimintaa valvoo oma järjestelmänsä, ja se on usein yllättävän reikäinen. Reaaliaikakäyttökäyttöjärjestelmä (rtos) sijaitsee laitteen varusohjelmistossa (firmware) ja sitä pyörittää kantataajuussuoritin. Käyttöjärjestelmä on aina siruvalmistajan omaa tuotantoa ja suljettu.
Ongelman muodostaa se että kantataajuussuorittimien ohjelmistoihin ei pääse helposti käsiksi eikä niitä siksi tunneta laajalti. Turvallisina pidetyissä ohjelmistoissa on lukuisia tietoturvariskejä.

Kantataajuusohjelmistojen suunnittelu ja niissä käytetyt standardit ovat peräisin 80- ja 90-luvuilta. Niissä on aukkoja, joita haittaohjelmat voivat hyödyntää. Yksi suurimmista riskeistä on se, että suorittimet ottavat vastaan kaiken niille lähetetyn datan. Tämä data voi tulla operaattorien tukiasemista tai vakoiluun suunnitelluista tukiasemista, jotka tunnistavat kunkin rtos-reaaliaikakäyttökäyttöjärjestelmän haavoittuvuudet, jotka siis ottavat kaiken datan aina vastaan!!! Luuleeko joku ettei kansainvälisillä vakoilujärjestöillä olisi tämä tieto hallussa, vaikka normifirmoilla se ei olekaan?

Meillä on siis kokonainen käyttöjärjestelmä joka pyörii mobiililaitteen arm-suorittimen päällä sekä myös esim. 3G-ominaisuudet sisältävien Intel Core i3/i5/i7 PC-suorittimien http://keskustelu.suomi24.fi/node/11750717 , ja jossa ei ole lähes minkäänlaista väärinkäytön estojärjestelmää; ja joka luottaa automaattisesti jokaiseen käskyyn, koodinpätkään ja muuhun tietoon jotka sen tukiasema sille lähettää.

Tämän erittäin monimutkaisen tekniikan väärinkäyttömahdollisuudet ovat mittavat. Kaapatun tai väärennetyn tukiaseman avulla voidaan esimerkiksi kytkeä päälle puhelimen mikrofoni, kamera, ajaa rootkit-sovelluksia, soittaa tai lähettää viestejä kalliisiin puhelinnumeroihin tai vaikkapa lamauttaa koko laitteen toiminta.

6

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukko kaalimaan..
    • ghost box
      • ghost box

        Eikö täällä ole asiantuntijoita vastaamaan polttavaan aiheeseen? Onko tällä palstalla pelkkiä salkkareita ja trolleja?


      • tule tapa nauruu

        tuosta kännykkä jutusta olen huomannut, että joskus joitakin jaksossa akku purkaa selveästi nopeammin kun normalia, vaikka ei tulee tai lähtee puheluita tai teksitviestejä juuri tuolla puhelimella, joten olen tullut siihen johtopäätöksen että joku saattaa etäkuunnella minua, olen joskus puhunut luurin "kyll mä tiedään että te olette siellä salakuuntelee minulla..hahaha" :D


    • salatut elämät

      No varmaan vähän väärästä paikasta haet asiantuntijoita, palstan otsikkokin on salaliittoteoria. Mielestäni nuo vakoilujutskat rakennetaan jo tehtailla ja ohjelmistoihin sisään, ainakin siis nuo "huipun" käyttämät valvonta/vakoilu menetelmät.

    • F-Securekin alla

      Myöskään Flash Player Offline-lataukset http://www.adobe.com/products/flashplayer/distribution3.html eivät onnistu jos blokkaa Akamain IP-numerot.

      Ja uskomatonta, myös F-Secure on Akamain alla
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12062677
      ..meni usko NSA:ta vastaan pelaavaan F-Secureen.

      Blokkaa Akamai blokkaa open source
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11953616
      Miksi Akamai on haalinut kaikki tärkeimmät open source sivustot ja tiedostonlautaussivut taakseen mm. Firefox, sourceforge.net sekä Javan ym. ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe