Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle 3G hakkeroinnin

3G lähetin piirissä

3G radiolähetin (Anti Theft 3.0 teknologia) Intel Core i3/i5/i7 malleissa 2011 alkaen

Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin PC:n off-tilassa

"Intel Core vPro prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin myös tietokoneen ollessa off-tilassa. Tämä onnistuu Intelin salaisella 3G osalla, jonka Intel lisäsi prosessoreihinsa jo vuonna 2011 ensimmäisen kerran.

Virallisella prosessorin esittelyvideolla http://www.intel.com/content/www/us/en/enterprise-security/what-is-vpro-technology-video.html , Intel perustelee toimintoa sillä että jos tietokoneeseen tule joku vika niin se voitaisiin korjata ilman että koneessa on virrat päällä.

Intel lisäsi siis 3G radiolähettimen, jotta Anti Theft 3.0 teknologia voitaisiin aloittaa. Jonka tuotanto aloitettiin jo Core i3/i5/i7 malleissa.

Näistä 3G yhteyksistä ei ennen tiennyt kukaan, ennen kuin Softpedia http://news.softpedia.com/news/Secret-3G-Radio-in-Every-Intel-vPro-CPU-Could-Steal-Your-Ideas-at-Any-Time-385194.shtml paljasti ne".

Lähteet:
http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2013/09/intelin-prosessori-mahdollistaa.html
http://www.infowars.com/91497/

54

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NSA-Intel

      Secret 3G Radio in Every Intel vPro CPU Could Steal Your Ideas at Any Time
      http://news.softpedia.com/news/Secret-3G-Radio-in-Every-Intel-vPro-CPU-Could-Steal-Your-Ideas-at-Any-Time-385194.shtml

      “Secret” 3G Intel Chip Gives Snoops Backdoor PC Access
      vPro processors allow remote access even when computer is turned off
      http://www.infowars.com/91497/

      "Intel Core vPro processors contain a “secret” 3G chip that allows remote disabling and backdoor access to any computer even when it is turned off".

      • Truth---

        'Occupy' affiliate claims Intel bakes SECRET 3G radio into vPro CPUs
        Tinfoil hat brigade say every PC is on mobile networks, even when powered down

        Intel has apparently turned up one of the holiest of holy grails in the tech sector, accidentally creating an zero-power-consumption on-chip 3G communications platform as an NSA backdoor.

        The scoop comes courtesy of tinfoil socialist site Popular Resistance, in this piece written by freelance truther Jim Stone, who has just discovered the wake-on-LAN capabilities in vPro processors. He writes:

        “The new Intel Core vPro processors contain a new remote access feature which allows 100 percent remote access to a PC 100 percent of the time, even if the computer is turned off. Core vPro processors contain a second physical processor embedded within the main processor which has it’s own operating system embedded on the chip itself. As long as the power supply is available and and in working condition, it can be woken up by the Core vPro processor, which runs on the system’s phantom power and is able to quietly turn individual hardware components on and access anything on them.”

        A little background: Popular Resistance was formed in 2011 and was part of the 'Occupy' movement, having done its bit in Washington DC. It now promotes an anti-capitalist agenda.

        Back to Stone, who says Intel can do all the stuff vPro enables thanks to an undocumented 3G radio buried on its chips apparently extends wake-on-LAN to wake-on-mobile:

        “Core vPro processors work in conjunction with Intel’s new Anti Theft 3.0, which put 3g connectivity into every Intel CPU after the Sandy Bridge version of the I3/5/7 processors. Users do not get to know about that 3g connection, but it IS there,” he writes, “anti theft 3.0 always has that 3G connection on also, even if the computer is turned off” (emphasis added).


    • on se niin..

      Intel core vPro prosessoreiden turvallisuus?
      Törmäsin tuossa selaillessani seuraavaan sivustoon ja aika pahalta näyttää.

      Jimstonefreelance.com - The new root of truth.
      http://www.jimstonefreelance.com/corevpro.html

      Kysymys kuuluukin, että onko tuo käytännössä mahdollista?
      Siis "takaportti" joka toimii myös koneen ollessa täysin ilman virtaa jne.
      Intelin demo ainakin lupaa tämän olevan täysin mahdollista.

      What is Intel® Core? vPro? Technology Animation
      http://www.intel.com/content/www/us/en/enterprise-security/what-is-vpro-technology-video.html

      Joten huraa! Vuosi 1984 tulikin hiukan myöhässä.

      • Pankkiiri Rankka

        On mahdollista (joskaan ei välttämättä vielä todellisuutta vaikka joku freelancer-toimittaja niin väittää). Jo ennen toista maailmansotaa markkinoilla oli kideradioita, ne ottivat virtansa radioaalloista. Nyttemmin on kehitteillä puhelimia joita ei tarvitse ladata.


      • AMD vielä ok?
        Pankkiiri Rankka kirjoitti:

        On mahdollista (joskaan ei välttämättä vielä todellisuutta vaikka joku freelancer-toimittaja niin väittää). Jo ennen toista maailmansotaa markkinoilla oli kideradioita, ne ottivat virtansa radioaalloista. Nyttemmin on kehitteillä puhelimia joita ei tarvitse ladata.

        Eikun ei, korjaus edelliseen. Näyttää olevan totta ja Intelin vahvistama tieto.


      • Suorayhteys

    • verkkovalvonta

      "Tarjotakseen paremman suojan tietokonevarkauksia ja tietojen häviämistä vastaan, Intel toi toisen sukupolven Intel Core ja Core vPro -suorittimiin Anti-Theft 3.0 (AT 3.0) -teknologian 2011.

      Teknologian aiempien versioiden avulla IT- tai palveluntarjoajat pystyivät lähettämään Internetin kautta koodatun ”myrkkypillerin”, joka halvaannutti varastetun tai kadonneen tietokoneen ja esti pääsyn salattuihin tiedostoihin. AT 3.0 -teknologian avulla valtuutettu ylläpitäjä voi lähettää pillerin koodattuna, todennettuna tekstiviestinä 3G-verkon kautta vain hetki sen jälkeen, kun kadonnut tietokone käynnistetään. Kun tietokone on saatu takaisin, sen voi helposti aktivoida uudelleen toisella tekstiviestillä. Uuden GPS-paikannukseen perustuvan Locator Beacon -ominaisuuden ansiosta viranomaiset pystyvät selvittämään kadonneen tietokoneen sijainnin.

      Toisen sukupolven Intel Core and Core vPro -suorittimiin sisällytetty Identity Protection -teknologia (IPT) suojaa yritys- ja verkkokauppasivustoja, verkkopankkeja ja muita suojattuja sivustoja verkkourkintahyökkäyksiltä. IPT täydentää tavallisia salasanakäytäntöjä luomalla uuden kuusinumeroisen salasanan 30 sekunnin välein. Tällä varmistetaan, että ainoastaan valtuutetuilla tahoilla on pääsy sivustoille.

      Myös tietotekniikan yksinkertaistaminen on huomioitu uudessa suoritinsarjassa: host-based computing automatisoi vPro-ominaisuuksien asentamisen uusille koneille, tuhansia tietokoneita voidaan konfiguroida samanaikaisesti muutamassa minuutissa".

      -- Eli isoveli voi ottaa 3G-yhteyden kautta yhteyden tietokoneen suorittimeen, se saa myös GPS-paikannuksella(Locator Beacon) selville koneen sijainnin sekä Identity Protection -teknologia identifioi suorittimen. Täydellinen verkkohallinta jokaiseen uuden sukupolven Intel-suorittimeen. Onko AMD:llä käytössä jo samat toiminnot? Suoritinpiirien pinta-alastahan vain pieni osa on dokumentoitu julkisesti.

    • vgvdggdgg
    • foliohatut oikeassa

      Intelin prosessorien piipinta-alasta yli 60 % on dumentoimatonta ja tällaisia 3G tyylisiä radiolähettimiä niissä on uumoiltu olevankin foliohattuväen piirissä.
      Näissä on nyt todistettu olevan sekä PC:n off-tilassa toimiva 3G-verkkoyhteys, GSM-paikannin että yksilöivän tunnisteen luova Identity Protection.

      • Ei huolta!

        Kun TORilla surffaa ja käytössä on prepaid-nettiyhteys ja toisen ihmisen aiemmin omistama kone, siis käytettynä hankittu, niin mitään jälkiä ei itsestä jää.


      • sOsoSoSoS
        Ei huolta! kirjoitti:

        Kun TORilla surffaa ja käytössä on prepaid-nettiyhteys ja toisen ihmisen aiemmin omistama kone, siis käytettynä hankittu, niin mitään jälkiä ei itsestä jää.

        Satelliitti seuraa ja paljastaa sut, jos halutaan. Uusissa prosessoreissa on 3G-liittymä ja GPS-paikannin. Lähettääkö ne dataa langattomasti kun käytät Toria?


      • Ei huolta!
        sOsoSoSoS kirjoitti:

        Satelliitti seuraa ja paljastaa sut, jos halutaan. Uusissa prosessoreissa on 3G-liittymä ja GPS-paikannin. Lähettääkö ne dataa langattomasti kun käytät Toria?

        Uusissa on, vanhoissa ei. Intel Core 2 Duo toimii ilman sellaisia.


      • Pankkiiri Rankka
        Ei huolta! kirjoitti:

        Uusissa on, vanhoissa ei. Intel Core 2 Duo toimii ilman sellaisia.

        Toimii vielä toistaiseksi. Muutama vuosi ja vanhat prossut ei jaksa silloista Tor-selainta tai edes käyttöjärjestelmää enää pyörittää, vehkeet eivät nykyään kauan kestä vaikka jollain kevennetyllä Linux-virityksellä jaksaisivatkin. Vähitellen 3g-vapaita prossuja ei vain enää ole saatavilla ja isoveli paikallistaa sijainnin, ei auta enää prepaid ja Tor. Kyllä asia on sillä tavalla että jos mitään haluat anonyymisti sanoa, joudut hankkimaan 1900-luvun vahamonistuskoneen, näppylähanskat ja liisteriä. Yksityisviestien suhteen salakieli jonka avain on vain sinun ja vastaanottajan tiedossa, annettu henkilökohtaisesti, ei minkään sähköisen tiedonvälityksen kautta tai edes kirjeenä postissa.


    • ilman virtaakin

      "Miten sammutettuun tietokoneeseen pääsee sisään matkapuhelinverkon kautta jos nettiyhteyskin on kaapelilla valokuituyhteydessä.
      Kylläkai se Intelin piirikin virtaa tarvitsee toimiakseen".
      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=965955&page=2

      Etkö tiedä että PC:t sekä pöytäkoneet, palvelimet, työasemat että kannettavat antavat virtaa emolevylle, vaikka tietokone olisi pois päältä. Suorittimessa oleva 3G-radio ja GPS-paikannin saavat siis virtaa periaatteessa aina kun kannettavassa on akku paikoillaan tai pöytäkoneessa johto seinässä. Ja näinhän se yleensä on. Jopa akun tai sähköjohdon ollessa pois PC:n kello pysyy ajassa, joten miksei 3G- ja GPS-paikannuspiiri käytä samaa sisäistä virtalähdettä silloin?

      Sammutetulla tai "tyhjällä akulla" puhelimella voi soittaa 112:een vaikka puhelin ei muuten menisi enää päälle, usein myös puhelimen herätyskello hälyttää vaikka puhelin olisi kiinni tai akku niinsanotusti tyhjänä. Osassa puhelimista mm. iPhonet ja jotkut Lumiat akkua ei voi edes itse poistaa. Älypuhelimissa ja tableteissa on jo oletuksena nämä 3G-yhteydet, joiden päälläolosta ei voi tietää mitään.

      • urgghila

        USA:lla lienee oma satelliittimobiiliverkko, jota käytetään vain sotilas- ja tiedustelutoiminnassa. Nämä 3G ym. verkkoyhteys- ja paikannussirut yhdistävät siihen huomaamatta. Myös mikä tahansa mobiililaite saadaan yhdistettyä siihen. Ei tarvita maakohtaisia operaattoriyhteyksiä, ja myyriä näihin tai yhteistyötä.


      • sdgsfhhhj
        urgghila kirjoitti:

        USA:lla lienee oma satelliittimobiiliverkko, jota käytetään vain sotilas- ja tiedustelutoiminnassa. Nämä 3G ym. verkkoyhteys- ja paikannussirut yhdistävät siihen huomaamatta. Myös mikä tahansa mobiililaite saadaan yhdistettyä siihen. Ei tarvita maakohtaisia operaattoriyhteyksiä, ja myyriä näihin tai yhteistyötä.

        Itselläni on ollut useita puhelimia jotka kiinni ollessaan tai ns. akku tyhjinä, jolloin niitä ei saa enää päälle niin että ruudulla tapahtuisi jotain, kuitenkin herättävät tai niillä voi soittaa 112:een. Akussa on siis hieman virtaa pitkään senkin jälkeen kun se näyttää jo olevan aivan tyhjä. Myös matkapuhelimen kellonaika ja päiväys pysyvät ajassa kun akku on tyhjänä tai jopa pois, joten virtaa niissä silti hieman on. Riittääkö sitten 3G-yhteyteen, mene ja tiedä.


      • eteaettt
        sdgsfhhhj kirjoitti:

        Itselläni on ollut useita puhelimia jotka kiinni ollessaan tai ns. akku tyhjinä, jolloin niitä ei saa enää päälle niin että ruudulla tapahtuisi jotain, kuitenkin herättävät tai niillä voi soittaa 112:een. Akussa on siis hieman virtaa pitkään senkin jälkeen kun se näyttää jo olevan aivan tyhjä. Myös matkapuhelimen kellonaika ja päiväys pysyvät ajassa kun akku on tyhjänä tai jopa pois, joten virtaa niissä silti hieman on. Riittääkö sitten 3G-yhteyteen, mene ja tiedä.

        Tajuatko että puhelinten 3G-piiri voi olla yhteydessä tukiaseman kautta 112:een vaikka akku olisi tyhkä tai puhelin kiinni. Mistä tiedät miten Intel suoritinten toiminta on toteutettu, jossa osa suorittimesta voi olla päällä hyvin pienellä virrankulutuksella. Ellei se pysy jo ottamaan ympäristöstään tarpeeksi virtaa minimitoimintoihinsa, tällaisia ratkaisujahan ollaan kehittämässä mm. puhelinpuolella.


      • tekniikka jo käytöss
        eteaettt kirjoitti:

        Tajuatko että puhelinten 3G-piiri voi olla yhteydessä tukiaseman kautta 112:een vaikka akku olisi tyhkä tai puhelin kiinni. Mistä tiedät miten Intel suoritinten toiminta on toteutettu, jossa osa suorittimesta voi olla päällä hyvin pienellä virrankulutuksella. Ellei se pysy jo ottamaan ympäristöstään tarpeeksi virtaa minimitoimintoihinsa, tällaisia ratkaisujahan ollaan kehittämässä mm. puhelinpuolella.

        "Foliohattuväelle susta ihan käsittämättömätkin tekniikat ovat jo tuttuja:

        Ilmasta energiaa langattomille antureille
        http://www.co2-raportti.fi/?page=ilmastouutisia&news_id=3052

        "Tiedemiehet ovat kehittäneet teknologian, jonka avulla voidaan kerätä ja ottaa talteen energiaa, jota vapautuu radio- ja televisiolähettimistä, matkapuhelinverkoista ja satelliittijärjestelmistä. Teknologian avulla olisi mahdollista saada sähköä langattomille antureille, mikroprosessoreille ja kommunikointivälineille.

        - Ympärillämme on suuria määriä elektromagneettista energiaa, mutta kukaan ei ole pystynyt ottamaan sitä talteen. Olemme kehittäneet erittäin laajalla kaistalla toimivan antennin, jonka avulla voimme hyödyntää suurta määrää signaaleita eri taajuuksilla. Näin voidaan saada huomattava määrä energiaa talteen, tutkimusta johtanut Georgia Tech -yliopiston professori Manos Tentzeris sanoi".

        --Siksihän noita säteileviä langattomia matkapuhelin- ja WiFi-verkkoja juuri tuodaan kaikkialle että ympäristö saadaan täyteen virranantajia seurantatekniikalle mm. suorittimissa. Ei tarvitse olla laitteiden päällä tai akkujen paikallaan kun atk-ja mobiililaitteiden piirit saa virtaa langattomasti ympäristöstä. Tässä selitys miksi paljon parempia ja turvallisia valokuituverkkoja vähennetään mikroaaltosäteilevien langattomien verkkojen tieltä.


      • teknistä etumatkaa
        tekniikka jo käytöss kirjoitti:

        "Foliohattuväelle susta ihan käsittämättömätkin tekniikat ovat jo tuttuja:

        Ilmasta energiaa langattomille antureille
        http://www.co2-raportti.fi/?page=ilmastouutisia&news_id=3052

        "Tiedemiehet ovat kehittäneet teknologian, jonka avulla voidaan kerätä ja ottaa talteen energiaa, jota vapautuu radio- ja televisiolähettimistä, matkapuhelinverkoista ja satelliittijärjestelmistä. Teknologian avulla olisi mahdollista saada sähköä langattomille antureille, mikroprosessoreille ja kommunikointivälineille.

        - Ympärillämme on suuria määriä elektromagneettista energiaa, mutta kukaan ei ole pystynyt ottamaan sitä talteen. Olemme kehittäneet erittäin laajalla kaistalla toimivan antennin, jonka avulla voimme hyödyntää suurta määrää signaaleita eri taajuuksilla. Näin voidaan saada huomattava määrä energiaa talteen, tutkimusta johtanut Georgia Tech -yliopiston professori Manos Tentzeris sanoi".

        --Siksihän noita säteileviä langattomia matkapuhelin- ja WiFi-verkkoja juuri tuodaan kaikkialle että ympäristö saadaan täyteen virranantajia seurantatekniikalle mm. suorittimissa. Ei tarvitse olla laitteiden päällä tai akkujen paikallaan kun atk-ja mobiililaitteiden piirit saa virtaa langattomasti ympäristöstä. Tässä selitys miksi paljon parempia ja turvallisia valokuituverkkoja vähennetään mikroaaltosäteilevien langattomien verkkojen tieltä.

        Nokia kehittää läpimurtoa – sähköä ilmasta
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11639531

        Intel ja NSA lienevät vähintään kymmenen vuotta edessä tekniikan hyödyntämisessä.

        Linkin http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta uutinen on jostain syystä kadonnut kaikkialta netistä, kuten googlen https://www.google.fi/webhp#psj=1&q=nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta antamat muutkin siihen johtavat linkit. Kuten häviävät monet muutkin uutiset mm. kehittyneiden evaasiotekniikoiden käytöstä kertovat.

        No tässä uutinen:

        "Nokia kertoo brittilehti Guardianille kehittävänsä uudenlaista tekniikkaa, joka voi muuttaa puhelinten käyttöä. Nokialla on jo prototyyppilaite, joka ottaa sähköä suoraan ilmasta.

        Nokian tutkimusyksikössä työskentelevä Markku Rouvala kertoo uudesta tekniikasta The Guardianille. Rouvala on yksi tekniikan kehittäjistä.

        Idea on kerätä virtaa sähkömagneettisista signaaleista, joita on kaikkialla ympärillämme. Esimerkiksi televisio- ja radio-lähetykset sekä matkapuhelinverkkojen signaalit kuljettavat myös pieniä määriä energiaa. Sillä voidaan ladata puhelimen akkua.

        Tällaista tekniikkaa on itse asiassa käytetty kauan. Esimerkiksi vanhat kideradiot ottavat kaiken energiansa radioaalloista. Nykyään rfid-tekniikka toimii samantapaisella periaatteella.

        Puhelin latautuu itsestään

        Sähkön keräämisen tekniikka sinänsä on yksinkertaista ja toimivaa. Haaste liittyy sen tehokkuuteen. Nokia on jo kehittänyt piirin, joka kerää enemmän energiaa kuin itse kuluttaa.

        Rouvala kertoo Guardianille, että Nokian piiri kerää virtaa laajalta taajuusalueelta, noin 500 megahertsistä aina kymmeneen gigahertsiin. Tällä hetkellä ilmasta saadaan kerättyä noin viiden milliwatin teho.

        Seuraava tavoite on nostaa latausteho 20 milliwattiin. Sillä voisi pitää puhelimen valmiustilassa ilman että akku tyhjenee. Puhelinta pitäisi kuitenkin ladata puheluita ja muuta käyttöä varten.

        Pitkän aikavälin tavoite on päästä 50 milliwatin tehoon. Tällaisella teholla puhelin voisi ladata akun pikku hiljaa täyteen itsestään. Laitetta ei tarvitsisi kytkeä laturiin välttämättä koskaan".

        Teknistä etumatkaa

        Onkohan langaton lataustekniikka jo käytössä ja syy miksi WLAN- ja langattomia mobiiliverkkoja suositaan valokuidun sijaan, vaikka langattomat verkot ovat ehkä eläville organismeille vaarallisia (syöpävaarallisia).

        Mitä jos sotilas- ja vakoiluteknologia pystyy käyttämään ympäristön langattomia verkkoja lataamiseen, mm. vakoilukamerat- ja mikrofonit? Ei johtoja, ei akkujen vaihtoa tai erillistä lataamista. Onko tässä syy mikroaaltosäteilevien langattominen verkkojen suosioon, ne toimivat uuden tekniikan latureina?


      • --------------------
        teknistä etumatkaa kirjoitti:

        Nokia kehittää läpimurtoa – sähköä ilmasta
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11639531

        Intel ja NSA lienevät vähintään kymmenen vuotta edessä tekniikan hyödyntämisessä.

        Linkin http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta uutinen on jostain syystä kadonnut kaikkialta netistä, kuten googlen https://www.google.fi/webhp#psj=1&q=nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta antamat muutkin siihen johtavat linkit. Kuten häviävät monet muutkin uutiset mm. kehittyneiden evaasiotekniikoiden käytöstä kertovat.

        No tässä uutinen:

        "Nokia kertoo brittilehti Guardianille kehittävänsä uudenlaista tekniikkaa, joka voi muuttaa puhelinten käyttöä. Nokialla on jo prototyyppilaite, joka ottaa sähköä suoraan ilmasta.

        Nokian tutkimusyksikössä työskentelevä Markku Rouvala kertoo uudesta tekniikasta The Guardianille. Rouvala on yksi tekniikan kehittäjistä.

        Idea on kerätä virtaa sähkömagneettisista signaaleista, joita on kaikkialla ympärillämme. Esimerkiksi televisio- ja radio-lähetykset sekä matkapuhelinverkkojen signaalit kuljettavat myös pieniä määriä energiaa. Sillä voidaan ladata puhelimen akkua.

        Tällaista tekniikkaa on itse asiassa käytetty kauan. Esimerkiksi vanhat kideradiot ottavat kaiken energiansa radioaalloista. Nykyään rfid-tekniikka toimii samantapaisella periaatteella.

        Puhelin latautuu itsestään

        Sähkön keräämisen tekniikka sinänsä on yksinkertaista ja toimivaa. Haaste liittyy sen tehokkuuteen. Nokia on jo kehittänyt piirin, joka kerää enemmän energiaa kuin itse kuluttaa.

        Rouvala kertoo Guardianille, että Nokian piiri kerää virtaa laajalta taajuusalueelta, noin 500 megahertsistä aina kymmeneen gigahertsiin. Tällä hetkellä ilmasta saadaan kerättyä noin viiden milliwatin teho.

        Seuraava tavoite on nostaa latausteho 20 milliwattiin. Sillä voisi pitää puhelimen valmiustilassa ilman että akku tyhjenee. Puhelinta pitäisi kuitenkin ladata puheluita ja muuta käyttöä varten.

        Pitkän aikavälin tavoite on päästä 50 milliwatin tehoon. Tällaisella teholla puhelin voisi ladata akun pikku hiljaa täyteen itsestään. Laitetta ei tarvitsisi kytkeä laturiin välttämättä koskaan".

        Teknistä etumatkaa

        Onkohan langaton lataustekniikka jo käytössä ja syy miksi WLAN- ja langattomia mobiiliverkkoja suositaan valokuidun sijaan, vaikka langattomat verkot ovat ehkä eläville organismeille vaarallisia (syöpävaarallisia).

        Mitä jos sotilas- ja vakoiluteknologia pystyy käyttämään ympäristön langattomia verkkoja lataamiseen, mm. vakoilukamerat- ja mikrofonit? Ei johtoja, ei akkujen vaihtoa tai erillistä lataamista. Onko tässä syy mikroaaltosäteilevien langattominen verkkojen suosioon, ne toimivat uuden tekniikan latureina?

        http://www.theguardian.com/environment/2009/jun/10/nokia-mobile-phone


      • RF engineer
        teknistä etumatkaa kirjoitti:

        Nokia kehittää läpimurtoa – sähköä ilmasta
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11639531

        Intel ja NSA lienevät vähintään kymmenen vuotta edessä tekniikan hyödyntämisessä.

        Linkin http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta uutinen on jostain syystä kadonnut kaikkialta netistä, kuten googlen https://www.google.fi/webhp#psj=1&q=nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta antamat muutkin siihen johtavat linkit. Kuten häviävät monet muutkin uutiset mm. kehittyneiden evaasiotekniikoiden käytöstä kertovat.

        No tässä uutinen:

        "Nokia kertoo brittilehti Guardianille kehittävänsä uudenlaista tekniikkaa, joka voi muuttaa puhelinten käyttöä. Nokialla on jo prototyyppilaite, joka ottaa sähköä suoraan ilmasta.

        Nokian tutkimusyksikössä työskentelevä Markku Rouvala kertoo uudesta tekniikasta The Guardianille. Rouvala on yksi tekniikan kehittäjistä.

        Idea on kerätä virtaa sähkömagneettisista signaaleista, joita on kaikkialla ympärillämme. Esimerkiksi televisio- ja radio-lähetykset sekä matkapuhelinverkkojen signaalit kuljettavat myös pieniä määriä energiaa. Sillä voidaan ladata puhelimen akkua.

        Tällaista tekniikkaa on itse asiassa käytetty kauan. Esimerkiksi vanhat kideradiot ottavat kaiken energiansa radioaalloista. Nykyään rfid-tekniikka toimii samantapaisella periaatteella.

        Puhelin latautuu itsestään

        Sähkön keräämisen tekniikka sinänsä on yksinkertaista ja toimivaa. Haaste liittyy sen tehokkuuteen. Nokia on jo kehittänyt piirin, joka kerää enemmän energiaa kuin itse kuluttaa.

        Rouvala kertoo Guardianille, että Nokian piiri kerää virtaa laajalta taajuusalueelta, noin 500 megahertsistä aina kymmeneen gigahertsiin. Tällä hetkellä ilmasta saadaan kerättyä noin viiden milliwatin teho.

        Seuraava tavoite on nostaa latausteho 20 milliwattiin. Sillä voisi pitää puhelimen valmiustilassa ilman että akku tyhjenee. Puhelinta pitäisi kuitenkin ladata puheluita ja muuta käyttöä varten.

        Pitkän aikavälin tavoite on päästä 50 milliwatin tehoon. Tällaisella teholla puhelin voisi ladata akun pikku hiljaa täyteen itsestään. Laitetta ei tarvitsisi kytkeä laturiin välttämättä koskaan".

        Teknistä etumatkaa

        Onkohan langaton lataustekniikka jo käytössä ja syy miksi WLAN- ja langattomia mobiiliverkkoja suositaan valokuidun sijaan, vaikka langattomat verkot ovat ehkä eläville organismeille vaarallisia (syöpävaarallisia).

        Mitä jos sotilas- ja vakoiluteknologia pystyy käyttämään ympäristön langattomia verkkoja lataamiseen, mm. vakoilukamerat- ja mikrofonit? Ei johtoja, ei akkujen vaihtoa tai erillistä lataamista. Onko tässä syy mikroaaltosäteilevien langattominen verkkojen suosioon, ne toimivat uuden tekniikan latureina?

        http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta

        404: Sivua ei löytynyt

        UNOHDIT PÄIVÄN PILLERI

        siis sirut ym joka ottaa vastaan radio energia kuten RFID perustuu suhteellisen voimakkaan radio kentään koska on kyseessä joku laitte joka on ihan vieressä, siis alle metrin.


      • folioluulo varmistui
        urgghila kirjoitti:

        USA:lla lienee oma satelliittimobiiliverkko, jota käytetään vain sotilas- ja tiedustelutoiminnassa. Nämä 3G ym. verkkoyhteys- ja paikannussirut yhdistävät siihen huomaamatta. Myös mikä tahansa mobiililaite saadaan yhdistettyä siihen. Ei tarvita maakohtaisia operaattoriyhteyksiä, ja myyriä näihin tai yhteistyötä.

        Nythän tämä tuli ihan uutisena tietoon:

        Yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino: rikoksista epäiltyjä jäljitetään lennättämällä väärennettyjä tukiasemia kaupunkien yllä
        http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/yhdysvalloista paljastui uusi vakoilukeino rikoksista epailtyja jaljitetaan lennattamalla vaarennettyja tukiasemia kaupunkien ylla/a1028615

        Pakoon et pääse - Yhdysvallat vakoilee jo taivaaltakin
        http://www.iltalehti.fi/digi/2014111418836890_du.shtml

        "Wall Street Journalin raportin mukaan Yhdysvaltojen viranomaiset ovat käyttäneet lentokoneisiin sijoitettuja kännyköiden tukiasemia jäljitteleviä laitteita epäiltyjen jäljittämiseen taivaalta käsin.

        Matkapuhelimet ottavat automaattisesti yhteyden tukiasemaan, jonka signaali on voimakkain. Kun tukiasemaksi naamioidulla laitteella varustettu kone lentää tarpeeksi lähellä matkapuhelinta, puhelin yhdistyy siihen ja masto lukee sen yksilöllisen numerotunnuksen.

        Vakoilulaitteet selvittävät, mitkä puhelimet kuuluvat rikoksista epäillyille ja katkaisevat yhteyden muihin. Tämä aiheuttaa sen, että lentokoneiden läheisyydessä olevien laitteiden puhelut voivat katketa. Wall Street Journalin mukaan vakoiluasemien ohjelmiston pitäisi kuitenkin varmistaa, etteivät hätäpuhelut katkea".

        --

        - Vakoilulaite voi lentokoneen sijaan olla myös suurlähetystön tai innovaatiokeskuksen katolla olevassa peltihäkkyrässä, tila-, paketti- tai kuorma-autossa, jopa miehittämättömässä lennokissa.

        Suurin ongelma on se että jos mobiililaitteiden radioverkkopiirin 3G ym. RTOS-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on takaovitettu (valmistajathan ovat yleensä USA-laisia tai Echelon-järjestelmän maita Quallcom ym.) niin vakoilutukiasemalla pääsee suoraan mobiililaitteen dataan käsiksi ja lähettämään/vastaanottamaan laitteen tiedot, salakuuntelemaan laitteen videokameralla, mikrofonilla ja erilaisilla asentoantureilla. Tämä täysin laitteen tai päällä pyörivän Android, iOS, Windows -käyttöjärjestelmän huomaamatta. Datan siirtonopeus on vakoilutukiaseman siirtonopeus, todennäköisesti siis maksiminopeus millä mobiililaitteen verkkoyhteys voi tietoa siirtää.


        Ongema ei suinkaan koske vain mobiililaitteita. Uusissa intel Core i3, i5 ja i7 -suorittimissa on sisäänrakennettuna 3G-radiopiiri, joka toimii myös kannettavan, pöytäkoneen, palvelimen ollessa kiinni off-tilassa. Riittää että sähköjohto on seinässä tai akku kannettavassa. Vakoilutukiasema voi ottaa yhteyden radiopiirisarjan rtos-käyttikseen ja siirtää huomaamatta takaportin, eli salaisen datayhteyskomennon kautta kaikki koneen tiedot mukaan lukien RAM-muistissa olevat salasanat jos kone on päällä.
        3G- ja GPS-paikannusominaisuudet on laitettu suorittimiin ns. turvaominaisuuksiksi, jotta varastettu tietokone voidaan tyhjentää tai tehdä toimintakyvyttömäksi 3G-yhteyden kautta.

        Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle 3G hakkeroinnin
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11750717


      • helppoakunosaa
        urgghila kirjoitti:

        USA:lla lienee oma satelliittimobiiliverkko, jota käytetään vain sotilas- ja tiedustelutoiminnassa. Nämä 3G ym. verkkoyhteys- ja paikannussirut yhdistävät siihen huomaamatta. Myös mikä tahansa mobiililaite saadaan yhdistettyä siihen. Ei tarvita maakohtaisia operaattoriyhteyksiä, ja myyriä näihin tai yhteistyötä.

        3G, 4G/LTE ym. radiopiiri ja sen RTOS reaaliaikakäyttöjärjestelmä ottaa oletuksena yhteyden voimakkaimpaan tukiasemaan, joka voi olla siis yhtä hyvin vakoilutukiasema puussa, talon katolla, pakettiautossa, miehittämättömässä lennokissa tai kopterissa, lentokoneessa ym. Vakoilutukiasemat maksavat 5.000-20.000 euroa/dollaria kappale.


    • 414

      Noissa Intelin prosuissa on siis sisällä erillinen prosessori ja ja sen pyörittämä salainen käyttis. Normiprosun puolelta ei ole pääsyä tai näköyhteyttä tähän toiseen prosessoriin, mutta se näkee kaiken mitä pääprosessorilla tehdään.

      • ei salaliitto

        Mitä sä tiedät mitä se 3G-siru siellä prosessorissa tekee, ethän sä tiedä mitä se tekee sun puhelimessakaan. On todistettu että kiinni oleva puhelin (jossa akku paikallaan ja hieman virtaa akussa) on koko ajan yhteydessä tukiasemaan ja voidaan paikantaa. Mikä ero olisi Intel prosessorin sisältämässä 3G-piirissä? Miksei se voi samoin olla yhteydessä tukiasemaan aina kun PC:n töpseli on seinässä tai akku kannettavassa paikallaan, niissähän liikkuu virta silloinkin off-tilassa? Ja miksei tämä tukiasema johon se on yhteydessä voi olla esim. salainen 3G-satelliittiverkko???


      • salainen sota
        ei salaliitto kirjoitti:

        Mitä sä tiedät mitä se 3G-siru siellä prosessorissa tekee, ethän sä tiedä mitä se tekee sun puhelimessakaan. On todistettu että kiinni oleva puhelin (jossa akku paikallaan ja hieman virtaa akussa) on koko ajan yhteydessä tukiasemaan ja voidaan paikantaa. Mikä ero olisi Intel prosessorin sisältämässä 3G-piirissä? Miksei se voi samoin olla yhteydessä tukiasemaan aina kun PC:n töpseli on seinässä tai akku kannettavassa paikallaan, niissähän liikkuu virta silloinkin off-tilassa? Ja miksei tämä tukiasema johon se on yhteydessä voi olla esim. salainen 3G-satelliittiverkko???

        Kuulostaa mahdolliselta. Nehän pyrkii täydeen etähallintaan ja ihmisten reaaliaikaiseen seurantaan.


      • 4evolution
        salainen sota kirjoitti:

        Kuulostaa mahdolliselta. Nehän pyrkii täydeen etähallintaan ja ihmisten reaaliaikaiseen seurantaan.

        kaikissa usan markkinoille valmistetuissa matkapuhelimissa tuli valmistajille pakolliseksi lisä akkujen ujuttaminen rakenteisiin vuodesta 2007 lähtien nsa:n vaatimuksesta. muuten ei saanut myyntilupaa usassa.
        käytännössä tarkoittaa kaikkia 2007 tai myöhemmin valmistettuja koko mailman kännyköitä.


      • Piilo Akku
        4evolution kirjoitti:

        kaikissa usan markkinoille valmistetuissa matkapuhelimissa tuli valmistajille pakolliseksi lisä akkujen ujuttaminen rakenteisiin vuodesta 2007 lähtien nsa:n vaatimuksesta. muuten ei saanut myyntilupaa usassa.
        käytännössä tarkoittaa kaikkia 2007 tai myöhemmin valmistettuja koko mailman kännyköitä.

        ""kaikissa usan markkinoille valmistetuissa matkapuhelimissa tuli valmistajille pakolliseksi lisä akkujen ujuttaminen rakenteisiin vuodesta 2007 lähtien nsa:n vaatimuksesta. muuten ei saanut myyntilupaa usassa.""

        -Saisikos tiedolle jonkinmoisen lähdeviityteen ja vaikka muutama esimerkkikuva siitä "piilotetusta akusta" Kertomasi mukaan; vuodesta 2007 on täytynyt tuollaisia puhelimia olla valmistettu miljoonin niin varmasti joku on se piiloakun esiin myös kaivanut.

        Odotan mielenkiinnolla lähdeviitteitä.


      • Fåliot variksenpelät
        Piilo Akku kirjoitti:

        ""kaikissa usan markkinoille valmistetuissa matkapuhelimissa tuli valmistajille pakolliseksi lisä akkujen ujuttaminen rakenteisiin vuodesta 2007 lähtien nsa:n vaatimuksesta. muuten ei saanut myyntilupaa usassa.""

        -Saisikos tiedolle jonkinmoisen lähdeviityteen ja vaikka muutama esimerkkikuva siitä "piilotetusta akusta" Kertomasi mukaan; vuodesta 2007 on täytynyt tuollaisia puhelimia olla valmistettu miljoonin niin varmasti joku on se piiloakun esiin myös kaivanut.

        Odotan mielenkiinnolla lähdeviitteitä.

        Eipäs näy uuttaa tietoa piiiloakusta. Ihan toisintona tuolta aikaisemmasta, ette taida foliohatut lukea omile haamuselityksille hallaa tekeviä kommentteja...?

        "AS LONG AS THE POWER SUPPLY IS AVAILABLE and and in working condition, it can be woken up by the Core vPro processor, which runs on the system’s phantom power and is able to quietly turn individual hardware components on and access anything on them.”


      • IsoveliBB

        414 kirjoitti: "Noissa Intelin prosuissa on siis sisällä erillinen prosessori ja ja sen pyörittämä salainen käyttis. Normiprosun puolelta ei ole pääsyä tai näköyhteyttä tähän toiseen prosessoriin, mutta se näkee kaiken mitä pääprosessorilla tehdään".

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11855337
        Yllätys - jokaisessa puhelimessa on kaksi käyttöjärjestelmää "salainen"
        rtos-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on jokaisessa mobiilipiirilaitteessa esim. Intelin 3G-varustetuissa suorittimissa. Kuten mobiilipuolellakin, se ottaa aina vastaan kaiken datan ja "haavoittuvuuksien" tai takaportattujen ominaisuuksien kautta rtos sekä sen kautta varsinainen käyttöjärjestelmä tekee mitä pyydetään.

        Aina kun laite saa virtaa -offline-tilassakin kun akku on paikallaan tai virtajohto seinässä, 3G-ominaisuudet sisältävän Intel-suorittimen tai mobiililaitteen verkkoyhteys on käytössä ja hallittavissa oikealla tiedolla sen toiminnasta ja takaporteista. Kukaanhan ei osta mobiilaitetta tai tietokonetta ja pidä sen akkua irti tai virtajohtoa pois seinästä koko ajan. Tieto siis kulkee periaatteessa aina kun laitteella tehdään jotain, siis kun tapahtuu jotain kiinnostavaa mahdollisen urkintatahon mielestä.


    • ?Lähdekritiikki miss

      Öhöm.... ei taida foliohattupårukka tuntea termiä "lähdekritiikki"

      "Tajuatko että puhelinten 3G-piiri voi olla yhteydessä tukiaseman kautta 112:een vaikka akku olisi tyhkä "

      Öhöm... ei tunnu sähkötekniikan ja rf-tekniikan alkeet myöskään olevan herrojen fåliohattuisten vahvuusalueita.

      • WQOT

        Et tainnut taas lukea koko viestiä. Jos prosessori on rakennettu niin että sen 3G/GPS paikannusosa kerää ympäristöstä virtaa, se voi toimia ilman mobiililaitteen akkua.
        Normaalistihan off-tilassa olevassa pc:ssä tai kannettavassa tai mobiililaitteessa kulkee virtaa koko ajan, ja suurin osa näistä laitteista on virtajohdossa kiinni tai akku paikallaan koko ajan, joten langaton viestintä on toteutettavissa. Mistä tiedät ettei herkkä salainen satelliittitukiasemaverkko ole näihin huomaamatta yhteydessä koko ajan?


      • ?Lähdekritiikki miss
        WQOT kirjoitti:

        Et tainnut taas lukea koko viestiä. Jos prosessori on rakennettu niin että sen 3G/GPS paikannusosa kerää ympäristöstä virtaa, se voi toimia ilman mobiililaitteen akkua.
        Normaalistihan off-tilassa olevassa pc:ssä tai kannettavassa tai mobiililaitteessa kulkee virtaa koko ajan, ja suurin osa näistä laitteista on virtajohdossa kiinni tai akku paikallaan koko ajan, joten langaton viestintä on toteutettavissa. Mistä tiedät ettei herkkä salainen satelliittitukiasemaverkko ole näihin huomaamatta yhteydessä koko ajan?

        "Mistä tiedät ettei herkkä salainen satelliittitukiasemaverkko ole näihin huomaamatta "

        "Öhöm... ei tunnu rf-tekniikan alkeet myöskään olevan herrojen fåliohattuisten vahvuusalueita."

        Montakos milliwatia arvelet hajasäteilystä saatavan talteen?

        Toinen kysymys: Mikä lie kantama moisella milliwattilähettimellä. Ja mistähän voisi johtua ettei yhden yhtä moista "salaista lähetintä" ole kukaan koskaan ja missään livenä paljastanut?

        Oletkos eläissäsi käyttänyt yhden yhtä kerta spektrianalysaattoria? Tai istunut yhden yhdellä fr-tekniikkaa käsitelleellä luennolla.

        Veikkaan kommenteistasi että "tietosi" perustuvat vain ja ainoastaan fåliohattupalstan jargoniin.


      • kuka tutkii
        ?Lähdekritiikki miss kirjoitti:

        "Mistä tiedät ettei herkkä salainen satelliittitukiasemaverkko ole näihin huomaamatta "

        "Öhöm... ei tunnu rf-tekniikan alkeet myöskään olevan herrojen fåliohattuisten vahvuusalueita."

        Montakos milliwatia arvelet hajasäteilystä saatavan talteen?

        Toinen kysymys: Mikä lie kantama moisella milliwattilähettimellä. Ja mistähän voisi johtua ettei yhden yhtä moista "salaista lähetintä" ole kukaan koskaan ja missään livenä paljastanut?

        Oletkos eläissäsi käyttänyt yhden yhtä kerta spektrianalysaattoria? Tai istunut yhden yhdellä fr-tekniikkaa käsitelleellä luennolla.

        Veikkaan kommenteistasi että "tietosi" perustuvat vain ja ainoastaan fåliohattupalstan jargoniin.

        Jo pelkästään uusien Intel suoritinten 3G ja GPS-paikannin -ominaisuudet ovat hyvin huonosti yleisessä tiedossa.


      • ?Lähdekritiikki miss
        kuka tutkii kirjoitti:

        Jo pelkästään uusien Intel suoritinten 3G ja GPS-paikannin -ominaisuudet ovat hyvin huonosti yleisessä tiedossa.

        Öhöm.... kertoo paljon palstan tasosta kun kirkkain silmin väitetään virrattoman ja akuttoman kännykän keskustelevan "3G-satelliittiverkkon" kanssa kuins tyhjää vaan tuulesta temmatun energian voimin.

        Taidatte kaikki fåliohattuiset kuulua tuohon helposti narrattavissa olevaan kansanosaan?


      • lähteitä kiitos
        ?Lähdekritiikki miss kirjoitti:

        Öhöm.... kertoo paljon palstan tasosta kun kirkkain silmin väitetään virrattoman ja akuttoman kännykän keskustelevan "3G-satelliittiverkkon" kanssa kuins tyhjää vaan tuulesta temmatun energian voimin.

        Taidatte kaikki fåliohattuiset kuulua tuohon helposti narrattavissa olevaan kansanosaan?

        "Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin PC:n off-tilassa"

        Tuo oli alkuperäinen keskusteluaihe. Kiellätkö ettei ole mahdollista?


      • ?Lähdekritiikki miss
        lähteitä kiitos kirjoitti:

        "Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin PC:n off-tilassa"

        Tuo oli alkuperäinen keskusteluaihe. Kiellätkö ettei ole mahdollista?

        Väitätkö puolestasi muiden pösolöiden mukana että virraton ja akuton läppäri onn yhteydessä "salaiseen 3G satelliittitukiasemaan"?

        Lähteitä kiitos; ja ihan sähkötekniikan alkeista alkaen miten homma toimisi. Fåliohattujen jargon ei sitten siihen riitä vaan ihan vakavasti otettava tieteellistekninen artikkeli.

        Näyttää taas toteutuvan vanha kaava, mitä vähemmän väittäjältä löytyy teknistä taustaa sitä paksumbaa tuubaa tulee tuutista ulos.


      • grhhhhhhff
        ?Lähdekritiikki miss kirjoitti:

        Väitätkö puolestasi muiden pösolöiden mukana että virraton ja akuton läppäri onn yhteydessä "salaiseen 3G satelliittitukiasemaan"?

        Lähteitä kiitos; ja ihan sähkötekniikan alkeista alkaen miten homma toimisi. Fåliohattujen jargon ei sitten siihen riitä vaan ihan vakavasti otettava tieteellistekninen artikkeli.

        Näyttää taas toteutuvan vanha kaava, mitä vähemmän väittäjältä löytyy teknistä taustaa sitä paksumbaa tuubaa tulee tuutista ulos.

        Kuka väittää? Eiköhän täällä kerrota ajatuksia miten saattaisi olla. 3G-ominaisuudet prosessorissa olivat vielä vähän aikaa sitten foliohattuilua.


      • ihme juttua
        ?Lähdekritiikki miss kirjoitti:

        Väitätkö puolestasi muiden pösolöiden mukana että virraton ja akuton läppäri onn yhteydessä "salaiseen 3G satelliittitukiasemaan"?

        Lähteitä kiitos; ja ihan sähkötekniikan alkeista alkaen miten homma toimisi. Fåliohattujen jargon ei sitten siihen riitä vaan ihan vakavasti otettava tieteellistekninen artikkeli.

        Näyttää taas toteutuvan vanha kaava, mitä vähemmän väittäjältä löytyy teknistä taustaa sitä paksumbaa tuubaa tulee tuutista ulos.

        "Väitätkö puolestasi muiden pösolöiden mukana että virraton ja akuton läppäri onn yhteydessä "salaiseen 3G satelliittitukiasemaan"?"

        - Mitä merkitystä, eihän ketään kiinnosta sun mobiililaite nurkassa pölyttymässä. Se kiinnostus tulee vasta siinä vaiheessa kun laitteella jotain teet. Kukaan ei osta puhelinta, tabletti tai tietokonetta pitääkseen sitä nurkassa ilman virtaa ja akkua :)

        Virtaa "ilmasta" ottavat laitteet tosin ovat tulossa, jolloin edes virtajohdon poistaminen ei väkisin auta.


      • eikös?
        ?Lähdekritiikki miss kirjoitti:

        "Mistä tiedät ettei herkkä salainen satelliittitukiasemaverkko ole näihin huomaamatta "

        "Öhöm... ei tunnu rf-tekniikan alkeet myöskään olevan herrojen fåliohattuisten vahvuusalueita."

        Montakos milliwatia arvelet hajasäteilystä saatavan talteen?

        Toinen kysymys: Mikä lie kantama moisella milliwattilähettimellä. Ja mistähän voisi johtua ettei yhden yhtä moista "salaista lähetintä" ole kukaan koskaan ja missään livenä paljastanut?

        Oletkos eläissäsi käyttänyt yhden yhtä kerta spektrianalysaattoria? Tai istunut yhden yhdellä fr-tekniikkaa käsitelleellä luennolla.

        Veikkaan kommenteistasi että "tietosi" perustuvat vain ja ainoastaan fåliohattupalstan jargoniin.

        Puhelimen kellonaika ja päiväys säilyvät aika kauan vaikka akku olisi tyhjä.


    • wanha engineer

      "Intelin prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin PC:n off-tilassa"

      Tuo on vähän harhaanjohtava lause, ei tavallinen tavis sellaista ymmärrä, voi saada sellainen käsitys että prossut ja piirit toimii täysin ilman sähköä tai vaikka ilmasta napattu "RF energia" mikä Ei ole mahdollista tässä tapauksessa.

      Tulisi tarkenta että "PC:n off-tilassa" tarkoitaa että virta lähde ja/tai akku on viellä kiini, mutta... käyttöjärjestelmä ei ole käynistetty, näin olleen virta lähden oma "lepo tila" voi edelleen syöttä virta tietyn piireihin kuten tuon 3G mobiili piiri.
      Mut jos akku on poistettu ja virtalähdön johdot on vedetty pois seinätöpselistä niin silloin kone on täysin kuollut, ellei siinä on joku pieni erikois akku joka voi syöttä ainoastan 3G piirit.

      Esim BIOS eprom muistit on jo ainakin 20 vuotta taksepäin käyttänyt pieni nappi paristo vain pitäksen päivämäärä ajan tasalla ym, mutta ken ties sen voisi käyttä 3G piirillekin jos emolevyllä on tehty sellainen kytkentö.

    • valvottu tulevaisuus

      Mutta eikös tietokoneita ja mobiililaitteita yleensä pidetä akku paikallaan tai johto seinässä kiinni olessaan, jolloin niiden 3G- ja GPS-paikannusominaisuudet ovat yhteydessä verkkoon, muutenhan noista ominaisuuksista ei olisi mitään hyötyä varkaustapauksissa. Käytännössä siis isoveljet voivat olla yhteydessä uusiin Intelin suorittimiin kun ne ovat toimintakunnossa. Hyvin hara ostaa tietokonetta tai mobiililaitetta ja pitää sen aina vittattomana tai ilman akkua. Joissain matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa akkua ei edes voi itse ottaa pois, vaan sen voi tehdä vain huoltoliike mm. iPhonet ja tietyt Lumiat.

      Tulevaisuudessa kun laitteet alkavat ottaa energiaa suoraan ympäristöstä (tässäkö syy langattomien verkkojen lisäämiseen valokuitujen kustannuksella) suorittimien langattomat verkko-ominaisuudet ym. voivat olla yhteydessä milloin tahansa huomaamatta. Sama ominaisuus voidaan tietenkin asentaa myös tulostimiin ja kopiokoneisiin, televisioihin, viihde-elektroniikkaan, pelilaitteisiin, valokuvakameroihin, valvonta- ja videokameroihin, kelloihin, kuntoilumittareihin, kodinkoneisiin jne. jne.

    • kyselen vaan..
      • Huuuooohhhh....

        Mitähän hyötyä mielestäsi gps-paikantimesta olisi millekään taholle?

        Vai kuuluukosekin näihin foliohattujen ihmevempaimiin kuten läppäri jonka prosessoria ja muuta oheislaitetta käytetään ilman virtalähdettä ja gepsu joka ei ole moksiskaan peltikatosta ja betoniseinistä...?


      • Juuooh....
        Huuuooohhhh.... kirjoitti:

        Mitähän hyötyä mielestäsi gps-paikantimesta olisi millekään taholle?

        Vai kuuluukosekin näihin foliohattujen ihmevempaimiin kuten läppäri jonka prosessoria ja muuta oheislaitetta käytetään ilman virtalähdettä ja gepsu joka ei ole moksiskaan peltikatosta ja betoniseinistä...?

        Kai se hyödyttää jos GPS-paikannin kertoo millä lähistön 3G-linkillä otetaan yhteys teeveehen tai tietokoneeseen joissa on suorittimessa 3G-radio valmiina ottamaan vastaan sopiva koodi jolla vakoillaan tai lähetetään suorittimelle käskyjä.
        Ei siihen 3G-radioon tarvitse ottaa yhteyttä suomalaisten mobiiliverkkojen kautta, sopiva käsky ja tämä piiri tottelee mitä tahansa yhteyttä, tuli se suurlähetystön katolla olevasta tötsästä tai matalalla radalla kiertävästä sateliitista, ja täysin huomaamatta.


    • Palkkatrollit haisee

      Lenovon intel läppäriin linuxia asentaessani irrotin ensin fyysisesti wlan palikan emolevyltä. Asennusohjelma kysyi silti haluanko yhdistää intel corporation pro/wireless NUMEROSARJA network connection. Asennuksen jälkeen käyttöjärjestelmästä ei saanut kaivettua lisätietoja moisesta yhteydestä. Tuskin noilla kannattaa mitään rikollista tehdä. Kokeilkaa perässä. Lenovoista irtoaa näppämistö muutamalla pohjassa olevalla ruuvilla, jotka on selkeästä merkitty näppäimistön irroitusta varten. Wlan kortti on liittimessä heti näppäimistön alla. Wlan kortin tunnistaa kahdesta siihen kiinnitetystä antennijohdosta, jotka kimurtelevat kohti näytön kehystä. Veikkaisin, että ennemmin noihin on wlanit laitettu, yhteyspisteitä on kaikkialla ja paikannus toimii. Ei tarvi geepeeässiä. Kuka noitakin alati uudistuvia wlan standardeja, 802.11b/g/n, käy läpi, minkälaiset salaportit niistä löytyy.

    • ihmetyttää

      MIten matkapuhelimeni pitää kellonajan ja päivämäärän vaikka akku on poistettu? Onko puhelimissa joku nappiparisto joka antaa virtaa? Kuinka pitkäikäinen paristo ja voisiko sitä käyttää 3G-"varavirtalähteenä" lyhytaikaisesti?

    • varmistui

      Lehti: NSA voi vakoilla tietokoneita radiosignaalien avulla
      http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288642940355.html
      "Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA on kehittänyt tekniikan, jolla voi vakoilla tietokoneita radiosignaalien välityksellä.
      Tietojen keräys onnistuu, vaikka laite olisi offline-tilassa

      Lehden mukaan NSA on istuttanut toiminnan mahdollistavan ohjelmiston noin 100 000 tietokoneeseen eri puolilla maailmaa. Näin voidaan harjoittaa valvontaa ja lisäksi järjestelmä antaa käyttäjilleen "digitaalisen väylän" verkkohyökkäyksiin, lehti toteaa."


      NSA:lta eivät keinot lopu - pääsee myös tietokoneisiin, joita ei ole kytketty verkkoon
      http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/01/15/nsa_lta_eivat_keinot_lopu_-_paasee_myos_tietokoneisiin_joita_ei_ole_kytketty_verkkoon

      "Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston (NSA, National Security Agency) temppukassi vaikuttaa paljastusten perusteella ehtymättömältä. Viimeisimpien tietojen mukaan NSA kykenee pääsemään jopa tietokoneille, joita ei ole kytketty verkkoon.
      The New York Times julkaisi eilen tuoreimmat NSA-paljastukset. Uutisen mukaan NSA on ujuttanut vakoilun ja kyberhyökkäykset mahdollistavaa haittaohjelmistoa lähes 100 000 tietokoneeseen ympäri maailman, mutta vielä huolestuttavampaa on tieto NSA:n vuonna 2008 käyttöön ottamasta salaisesta menetelmästä, jolla se lähteen mukaan pääsee käsiksi myös verkkoon kytkemättömien tietokoneiden tietoihin.

      NSA kykenee hyödyntämään radioaaltoja siirtääkseen tietoa kohteesta itselleen huolimatta siitä, onko se kytketty verkkoon. NSA itse kutsuu toimintaansa "aktiiviseksi puolustukseksi".

      Nyt se varmistui Snowdenin paljastamien asiakirjojen kautta. Uusissa Intel Core i3, i5 ja i7 -suorittimissa on 3G-piiri ja GPS-paikannusominaisuus. 3G-radioon voidaan ottaa etänä yhteyttä myös off-tilassa. Kyse on siis rautaan upotettu tekniikka, ei ohjelmallinen tapa. 3G-radion rtos-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on aktiivinen koko ajan, myös tietokoneen off-tilassa, ja ottaa kaikki sille suunnatut komennot vastaan. Ei tarvitse kuin tuntea rtos-modifikaation speksit niin kone on täysin etähallittavissa kilometrien päästä.

    • varmistui

      Lehti: NSA voi vakoilla tietokoneita radiosignaalien avulla
      http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288642940355.html
      "Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA on kehittänyt tekniikan, jolla voi vakoilla tietokoneita radiosignaalien välityksellä.
      Tietojen keräys onnistuu, vaikka laite olisi offline-tilassa

      Lehden mukaan NSA on istuttanut toiminnan mahdollistavan ohjelmiston noin 100 000 tietokoneeseen eri puolilla maailmaa. Näin voidaan harjoittaa valvontaa ja lisäksi järjestelmä antaa käyttäjilleen "digitaalisen väylän" verkkohyökkäyksiin, lehti toteaa."


      NSA:lta eivät keinot lopu - pääsee myös tietokoneisiin, joita ei ole kytketty verkkoon
      http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/01/15/nsa_lta_eivat_keinot_lopu_-_paasee_myos_tietokoneisiin_joita_ei_ole_kytketty_verkkoon

      "Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston (NSA, National Security Agency) temppukassi vaikuttaa paljastusten perusteella ehtymättömältä. Viimeisimpien tietojen mukaan NSA kykenee pääsemään jopa tietokoneille, joita ei ole kytketty verkkoon.
      The New York Times julkaisi eilen tuoreimmat NSA-paljastukset. Uutisen mukaan NSA on ujuttanut vakoilun ja kyberhyökkäykset mahdollistavaa haittaohjelmistoa lähes 100 000 tietokoneeseen ympäri maailman, mutta vielä huolestuttavampaa on tieto NSA:n vuonna 2008 käyttöön ottamasta salaisesta menetelmästä, jolla se lähteen mukaan pääsee käsiksi myös verkkoon kytkemättömien tietokoneiden tietoihin.

      NSA kykenee hyödyntämään radioaaltoja siirtääkseen tietoa kohteesta itselleen huolimatta siitä, onko se kytketty verkkoon. NSA itse kutsuu toimintaansa "aktiiviseksi puolustukseksi".

      Nyt se varmistui Snowdenin paljastamien asiakirjojen kautta. Uusissa Intel Core i3, i5 ja i7 -suorittimissa on 3G-piiri ja GPS-paikannusominaisuus. 3G-radioon voidaan ottaa etänä yhteyttä myös off-tilassa. Kyse on siis rautaan upotettu tekniikka, ei ohjelmallinen tapa. 3G-radion rtos-reaaliaikakäyttöjärjestelmä on aktiivinen koko ajan, myös tietokoneen off-tilassa, ja ottaa kaikki sille suunnatut komennot vastaan. Ei tarvitse kuin tuntea rtos-modifikaation speksit niin kone on täysin etähallittavissa kilometrien päästä.

    • Radiohäiriö sekoitus

      Kertokaas nyt viimein mitenkä se prosessorin sisäinen radiolähetin ei sekoita prosessorin toimintaa? Tietokoneet rakennetaan tarkoituksella koteloihin joilla pyritään ympäristöstä tuleva säteilyn vaikutukset arkoihin osiin minimoimaan. Arat osat kun toimii gigahertsitaajuudella, melkoisen samalla aaltoalueella kuin prosessorin omat signaalit.

      Nyt kuitenkin esität suu vaahdossa että sieltä arimman osan SISÄLTÄ lähetellään tarpeeksi suurella teholla jotta kilometrien päässä ja noiden kotelorakenteiden ja seinien takana oleva tukiasema kuuntelee?

      Tuota voi jokainen testata omalla koneellaan ja matkapuhelimella. Sinistä ruutua tulee hyvin nopeasti kun tarjoilet luuria socketin viereen.

      • pakko uskoa

        Luuletko että 3G-radiopiiri on turhaan rakennettu uusiin Intelin suorittimiin? Nimellinen tarkoitus on saada varastettu tietokone pois toiminnasta tarvittaessa, joten kyllä se radiolähetin toimii, mitä sillä muuten tekisi??? Aiavan samalla tavalla se toimii toiseen suuntaan, tietokone voi lähettää dataa sen samaisen 3G-radiopiirin kautta tukiasemiin, jotka voivat olla siis myös yhteyden ottaneita vakoilutukiasemia. 3G-piirihän on verkkoyhteydessä koko ajan, valmiina ottamaan vastaan käskyjä.

        Ja kyllä se 3G-radiopiiri todella on niissä Intelin suorittimissa (ja tiedä missä muissa tietokone, tv ym. suorittimissa myös)
        http://news.softpedia.com/news/Secret-3G-Radio-in-Every-Intel-vPro-CPU-Could-Steal-Your-Ideas-at-Any-Time-385194.shtml


      • Vastaa kysymykseen
        pakko uskoa kirjoitti:

        Luuletko että 3G-radiopiiri on turhaan rakennettu uusiin Intelin suorittimiin? Nimellinen tarkoitus on saada varastettu tietokone pois toiminnasta tarvittaessa, joten kyllä se radiolähetin toimii, mitä sillä muuten tekisi??? Aiavan samalla tavalla se toimii toiseen suuntaan, tietokone voi lähettää dataa sen samaisen 3G-radiopiirin kautta tukiasemiin, jotka voivat olla siis myös yhteyden ottaneita vakoilutukiasemia. 3G-piirihän on verkkoyhteydessä koko ajan, valmiina ottamaan vastaan käskyjä.

        Ja kyllä se 3G-radiopiiri todella on niissä Intelin suorittimissa (ja tiedä missä muissa tietokone, tv ym. suorittimissa myös)
        http://news.softpedia.com/news/Secret-3G-Radio-in-Every-Intel-vPro-CPU-Could-Steal-Your-Ideas-at-Any-Time-385194.shtml

        Niin, vastaa kysymykseen.

        Miten se radiopiiri pystyy siellä prossun sisällä toimimaan aiheuttamatta häiriötä prossun toiminnalle?

        Prossut kun suojataan juuri toiminnan takaamiseksi ulkopuoliselta radiosäteilyltä mahdollisimman hyvin. Matkapuhelin kun lähettelee suurin piirtein samalla taajuusalueella millä se prossu itse lähettelee omia signaalejaan. Pienikin pelkästään ulkoinen häiriö kaataa koneen, miten se sisäinen vaimentamaton ei kaataisi?

        Toistan myös, koita itse, vie puhelu auki oleva matkapuhelin prossun välittömään lähistöön ja kone kaatuu aina.


      • kokeiltuon

        "Kertokaas nyt viimein mitenkä se prosessorin sisäinen radiolähetin ei sekoita prosessorin toimintaa? Tietokoneet rakennetaan tarkoituksella koteloihin joilla pyritään ympäristöstä tuleva säteilyn vaikutukset arkoihin osiin minimoimaan. Arat osat kun toimii gigahertsitaajuudella, melkoisen samalla aaltoalueella kuin prosessorin omat signaalit.

        Nyt kuitenkin esität suu vaahdossa että sieltä arimman osan SISÄLTÄ lähetellään tarpeeksi suurella teholla jotta kilometrien päässä ja noiden kotelorakenteiden ja seinien takana oleva tukiasema kuuntelee?

        Tuota voi jokainen testata omalla koneellaan ja matkapuhelimella. Sinistä ruutua tulee hyvin nopeasti kun tarjoilet luuria socketin viereen".

        .. Kokeiltu on, koneen sisällä lähellä suoritinta oleva 3G tai 4G radiopiirimokkula toimii ongelmitta kuten myös itse tietokone. Ei häiriöitä kumpaankaan.
        Myös GPS-paikannus toimii kerrostalon alakerroksissa PC-kotelosta.


    • hyvä.keksintö

      Edell. linkistä--
      Sanomalehden mukaan hanke on tarkoitettu rikosten torjuntaan.
      Wall Street Journalin raportin mukaan Yhdysvaltojen viranomaiset ovat käyttäneet lentokoneisiin sijoitettuja kännyköiden tukiasemia jäljitteleviä laitteita epäiltyjen jäljittämiseen taivaalta käsin.
      Viranomaiset ovat käyttäneet pieniä Cessna-koneita, jotka ovat lentäneet ihmisjoukkojen yli ja kaapanneet kaikkien joukossa olevien kännyköiden tiedot etsiessään epäiltyä. Lentokoneeseen on asennettu laite, joka jäljittelee kännykän tukiasemaa ja huijaa tällä tavalla matkapuhelimet ottamaan yhteyden siihen ja luovuttamaan tietonsa.
      Kun lentokoneen laite on alustavasti löytänyt kohteensa, se keskittyy tarkempien tietojen keräämiseen tämän kännykästä. Jos se onnistuu tempussaan, poliisi voi jäljittää urkinnan kohteeksi joutuneen kännykän sijainnin jopa kolmen metrin tarkkuudella. Näillä tiedoilla epäilty voidaan löytää suurestakin väkijoukosta tai rakennuksen sisältä oikeasta huoneesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe