Tulevaisuus huolestuttaa!!!

Tulevaisuus huoletta

Olemme tulleet huomanneeksi sen, että amattinsa osaavat ihmiset ovat pikkuhuljaa "katoava luonnonvara" Viitasaarella. Ihmiset eläköityvät ja noissa Viitasaaren "päivähoitopaikoissa" valmennetaan nuorista (iso osa porukasta) uusavutonta porukkaa suoraan työvoimatoimiston asiakkaiksi. Mistä moinen johtuu??? Tämähän tietenkin on monen eri tekijän summa. Oppilaitoksissa, eri ammatillisten aineiden kouluttajat eivät kykene keskustelemaan samalla "murteella" työelämän kanssa. Ts. heidän osaamisensa on hyvin suppea-alaista, haparoivaa ja puutteellista, niin käytännön-, kuin teorian osalla. Eurot merkitsevät hyvin paljon koulutusalalla. Siitä näyttäneen muodostunut bisnes. Kouluttajiksi pyritään valitsemaan mahdollisimman halvalla henkilöitä, joilla on pelkästään ammattikoulupohja tai nuoria lukion kautta insinööreiksi tai teknikoiksi opiskelleita teoreetikkoja.

Olen pyrkinyt kannustamaan omia lapsiani valitsemaan laadukkaita opiskelupaikkoja menestyksellisin tuloksin, vaikka se opinahjo olisi maantieteellisesti hieman kauempanakin. Usein kuulee sanottavan, että 3 vuotta on lyhyt aika ihmiselämässä-totta on! Ajatellaan, että sillä 3 vuodella on hyvin suuri merkitys kehittyvän nuoren identiteetin ja kehityksen kannalta ja tuo kyseinen 3 vuotinen "pakkokoulu" voi pilata lahjakkaankin oppilaan elämän lopullisesti. Nuoren elämänsä aloittavan ihmisen kohdalla, väärä opiskelupaikan valinta voi pilata hänen koko elämänsä. Tämä on suuri vahinko elämänsä aloittavalle nuorelle ja koko yhteiskunnalle tulevaisuutta ajatellen.
Joku kuntalainen oli kirjoittanut niin osuvasti, että en malttanut olla nostamatta seuraavaa koulutukseen liittyvää huolenaihetta yleisen keskustelun tasolle.

Toivoisin että etenkin ammatillisella puolella laitettaisiin luuta heilumaan ja siivottaisiin henkilökuntaa, pyrkimällä tietyyn tasoon kouluttajissa. Nuoret ja teidän vanhempasa! Teillä on oikeus tietää millainen opettaja teitä opettaa ja mikä on kouluttajien osaamisen taso. Muuten nuoret eivät saa kunnollista opetusta ja eikä eläköityvien työntekijöiden jättämiä aukkoja pystytä paikkaamaan, ellei ryhdytä porukalla vaatimaan muutosta em. epäkohtiin.

9

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käänipaini kuninkas

      Viitasaarella juodaan vain jäävettä kapakissa ja kiljua kotona.

      • käänipaini kuninkaal

        Miten tuo kommenttisi liittyy näihin keskusteluihin?????


      • kääni paini kuninkas
        käänipaini kuninkaal kirjoitti:

        Miten tuo kommenttisi liittyy näihin keskusteluihin?????

        Jengi tietää ja vihaajat vihaavat.


    • Elämää nähnyt

      Kyllä kuulostaa tuttuakin tutummalta tuo kirjoituksesi. Kaikki "lukutaitoiset" kun hakeutuvat nykyään lukioon ja valmistuvat ylioppilaaksi. Ylioppilaaksi kirjoitettuaan he menevät sitten joko ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin suorittamaan jatko-opiskeluja. Harvalla on mahdollisuus palata siltä reissulta Viitasaarelle takaisin, joka on ymmärrettävää, mutta huono juttu sinäänsä. Ei Viitasaarella ole pienenä paikkakuntana mitään mahdollisuutta tarjota töitä koulutetuille ihmisille määräänsä enempää... Kaupungin talon seinät pullistuvat jo nykyään ylimitoitetusta vierkamieskoneistosta (kuulemani mukaan yli 30 johtajaa/ päällikköä?). Vähemmän lahjakkaat henkilöt jäävät pyörimään toivottomina kotinurkilleen työkkärin tai pahimmassa tapauksessa sossun asiakkaiksi. Kyseisillä nuorilla onkin tärkeimpinä elämänsä päämääränä/ tavoitteinaan hankkia henkilöauto (leikkikalu kumin polttoon), kaltaisensa tyttökaveri ja keskikaljaa... Sitten aletaan leikkimmän yhdessä kotia hujattomina, ajattelukyvyttöminä ja vastuuntunnottomina viitasaarelle ja siitäpä se sitten "polvi pojasta paranee" ja porukat jalostuu sukupolvesta toiseen...

    • Sike Miren

      Käänin paini, tappo ote ja pakkomilel. Niillä pärjää.

    • Sike Viren

      Kyllä ammattikoulu rokkaa !

    • kääni paini kuninkas

      MULLE EI VITTUILLA!

    • käänipainiviitasaarella

      Viitasaarella nyt haka risti ihossa käänipainimassa

    • AasinsillanOdotus

      No kerroha miten tämä liittyisi kehonrakennukseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe