rantatuolit katalla ja karonilla? Onko niitä???

lomaa ootellessa

onko niitä edes olemassa enää? finnmatkoilta tuli kirje että ovat poistaneet ainakin myyntikojut ym.mutta ovatko rantatuolitki lähteneet...ei oo oikein kiva pyyhkeen päällä vaan ottaa aurinkoa.
kuudes kerta phukettiin marraskuussa.

29

3109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • micky 60
      • KookKoo

        Tämähän on pelkästään hyvä uutinen.


    • Luonnollinen poistum

      Mitä ihmettä ??? No ensimatkalla 1999 Karonille oli vain yksi rivi tuoleja, ja harvakseen. Oli tietysti aika ihanaa ... Pari vuotta sitten aika paljon enemmän. Mutta mitähän niille ihmisille tapahtuu? Tsunami vei jo kerran kaikki pedit ja varjot. Ainakin yksi tuttu rantakaveri oli tuolta ekalta reissulta samoilla paikoilla hommissa edelleen pitämässä baariaan ja vuokraamassa tuoleja.

    • Rantatuolit kehiin

      Minuakin kiinnostaisi tietää, että pitääkö paikkaansa, että rantatuolit olisi poistettu rannoilta!? Pitäisi talvella lähteä Patongille ja hotellissa ei ole kunnon uima-allasta,,joten rantaan tulee lähdettyä.

      • learn read in eglish

        Googleta Phuket gazette. Siellä kirjoitus englanniksi miksi myyntikojut poistettu.


      • liisa3

        On puhuttu, että rantatuolit on poistettu siisteyden tähden. Tsunamin jälkeen olen käynyt monta kertaa ja kaksi vuotta sitten ei enää ollut.


    • näinkerrottu

      Finnmatkat tiedotti näin minulle :

      asiakkaamme,


      Kesän 2014 aikana Thaimaan viranomaiset ovat kiinnittäneet erityishuomiota Phuketin rantojen viihtyisyyteen ja ryhtyneet toimiin niiden siistimiseksi. Rannoilta on poistettu mm. luvattomat kioskit, kojut ja rantatuolivuokraamot, ja rannat on palautettu luonnontilaan.

      Jos olet käynyt Phuketissa aikaisemmin, tulet todennäköisesti huomaamaan eron. Kauppakojujen ja mainosten alta on taas paljastunut esiin luonnonkaunis rantamaisema.

      Toisaalta, matkailijoiden kannalta tämä tarkoittaa myös, että kaikki rantapalvelut eivät ole Phuketissa aivan ennallaan. Esimerkiksi rantatuoleja ja päivänvarjoja ei toistaiseksi ole juurikaan vuokrattavana rannoilla. Viranomaiset selvittävät mahdollisuutta käynnistää uudet luvalliset rantapalvelut, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa kauanko tähän menee.
      Ystävällisin terveisin,
      FINNMATKAT

      • tarttee aurinkovarjon

        Onko tosiaan näin? Tuohan voi laittaa lomasuunnitelmat uusiks. Aurinko porottaa siellä sellaisella volyymilla, ettei sitä ilman kunnon aurinkovarjoa iho kestä. Aika huonoksi rantapalvelu menee jos ei aurinkotuoleja ja -varjoja ole vuokrattavana. Saakohan noilla luonnonmukaistetuilla rannoilla edelleen päristellä äänekkäillä skoottereilla ym.


    • finski1

      asia on juurikin näin,armeija on puuttunut asiaan ja poistanut kaiken myynnin sekä tuolit ja varjot rannoilta.

    • asukkaan näkemys

      Koska tästä asiasta tuntuu olevan paljon epätietoisuutta, niin Phuketissa jo vuosia asuneena, kirjoitan alle oman näkemykseni tilanteesta. Jollain voi olla muitakin näkemyksiä, mutta kertokoon ja korjatkoon näitä hän kuka tietää paremmin.


      Tämä edellä mainittu liittyy armeijan Phuketissa aloittamaan suureen puhdistukseen, jossa alueella ennen toiminut moninainen mafiatyylinen suhmurointi ja korruptio yritetään lopettaa. Puhdistus aloitettiin laittomista takseista ja tuktukeista, joiden johtohahmoja on jo pidätetty kymmenittäin oikeudenkäyntejä varten ja näiden omaisuutta on myös takavarikoitu. Taksien ja tuktukkien toimintaa ja hinnoittelua on asian kestäessä uudistettu.

      Seuraavaksi puhdistukset etenivät myös ranta-alueille. Kaikki ranta-alueilla (yleensä se hiekka-alue) ennen toimineet ravintolat ja palvelut olivat laittomasti ilman asianmukaisia lupia rakennettuja ja alueet vahvemman oikeudella otettu omaan hallintaan. Yleensä nämä laittomasti toimineet rantabisnesten pyörittäjät (kuten eivät taksit ja tuktukitkaan) maksaneet valtiolle mitään veroja vuokria tms, vaikka toimivat ja rakensivat valtion omistamille maille ilman lupaa. Tämä kaikki laiton toiminta varmasti vääristi myös kilpailua ja arvatenkin parhaat paikat sai se, jolla oli suhteet kunnossa ja maksoi lahjuksia eniten virkamiehille ja mafiapäälliköille. Tähän liittyen on esimerkiksi nyt etsintäkuulutettu Patong Beachin entinen pitkäaikainen pormestari ja hänen kaksi poikaansa, jotka tietysti katosivat jonnekin kun armeijan verkot alkoivat kiristyä.

      Kaikki edellä mainittu on vielä kesken ja siihen liittyvät myös paljon suuremmat kuviot, joissa suuria osia valtion omistamia maita Phuketissa, jopa luonnonsuojelualueilta, on asiakirjat kylmästi väärentäen myyty omissa nimissä bisneskäyttöön ja näin kääritty valtavia voittoja. Näiden kaikkien maiden ja niille jo rakennettujen rakennuksien kohtaloa nyt selvitellään ja selkeästi anastetut alueet kuulemma tullaan palauttamaan Thaimaan valtion omistukseen. Kyseessä on valtavat omaisuusmassat ja niiden selvittely on kaikesta päätellen työläs ja pitkä homma. Luultavasti jotkut tulevat kärsimään isoja menetyksiä vielä.

      Koko tämä vyyhti on vielä kesken ja varmasti vain välivaihe, jonka kuluessa kuulemma mietitään myös miten turistien kaipaamat tarpeelliset palvelut rannoille palautetaan ja kuka niitä hoitaa. Aikaa siihen varmaan kuluu jonkin verran paikallisen asioiden etenemistahdin ja byrokratian tietäen, mutta turisteja halutaan varmaan palvella jatkossakin myös rannoilla. Olkaa huoletta sen suhteen.


      Armeijan mukaan tämä edellä kerrotut "puhdistukset" ja toimet tullaan ulottamaan kaikkiin Thaimaan turistikohteisiin. Seuraavana ilmeisesti ovat vuorossa Krabin alue ja Phi Phi saaret, joissa toiminta on jo alkamassa. Kaikkineen valtava urakka jos mietitään kaikkia kohteita mitä koko maasta löytyy.

      Kaiken kaikkiaan edellä oleva on hyvä ja tervetullut asia lähes kaikkien asukkaiden mielestä. Tietysti ne ovat nyt kiukkuisia, jotka rahaa vääryydellä ennen käärivät ja menettivät tuottoisat bisnekset.

      • Lämpöä

        Olisi mukava tietää kehitys sielläpäin koska 3 v matkamme on tilattu tammikuussa ja emme nyt tiedä jos se täytyy vaihtaa Mexicoon...
        Tämä olisi 4 matkamme sinne mutta on emme ikävä kyllä pysty olemaan pelkillä pyyheliinoilla rannalla. Hotellissamme ei myöskään ole varjoja ja ilman varjoa palan jo tunnin sisällä.
        Mielestäni olisi pitänyt olla jonkunlainen suunnitelma ennenkuin rannat puhdistettiin.
        Turistit ovat kuitenkin tärkeä tulolähde koko Thaimaalle.
        Uskon myös että moni joka hoitaa sairauttaan lämmöllä tulee kärsimään.


    • Aurinkomatkalainen

      Kiitos Finnmatkoille ja muillekin tiedotuksista. Aurinkomatkoilla kyseisestä asiasta ei kuulemma mitään tiedetä. Onkohan turvallinen matkanjärjestäjä kun ei asiakkaistaan välitä asia tiedottamisen suhteen?? Kuitenkin aika tärkeää asiaa matkailijan kannalta.

    • finski1

      sitä minäkin olen ihmetellyt miksi aurinkomatkat ei tunnu mitään tästä tietävän...ei sanakaan missään vielä.

    • Waynö

      Kiitos "asukkaan näkemykselle" asiallisesta informaatiosta. Itse menen talvella Pattayalle lähinnä tennistä katsomaan, joten ei isommin haittaa, vaikka rantatuolit sieltäkin puuttuisivat.

    • novotel tammikuu

      Saako rannalle viedä oma varjo tms ?

      • 1234567890

        Saa varmasti, kun ei ala rakentelemaan mitään isompia virityksiä.


    • Tuleeko turistikato

      23.09.2014 Raya Divers uutiskirjeestä kopsattu juttu.

      Uskomatonta, mutta onneksi totta! Paratiisibiitsit ovat palanneet Phuketiin!

      Poliittinen tilanne kärjistyi viime talvena Thaimaassa siihen pisteeseen, että armeija nousi toukokuussa valtaan. Sen jälkeen alkoikin tapahtua, ja monet muutoksista ovat yksiselitteisesti Thaimaan-reissaajille positiivisia asioita. Näkyvin (ja monen mielestä varmaan myös uskomattomin) muuttuneista asioista on Phuketin rantojen meininki. Ennen aurinkotuoleja, vesiskoottereita ja kaupustelijoita pursuilleet rannat ovat nyt rauhoittuneet ja niillä voi jälleen tavoittaa paratiisin tunnelman. Muita armeijan To Do -listalla olevia asioita ovat laittoman yritystoiminnan ja korruption kitkeminen maasta, maapapereiden väärinkäytöksiin puuttuminen sekä taksimafian lakkauttaminen. Nyt sitten vaan pidetään peukkuja, että ensimmäiset edulliset mittaritaksit saapuvat Chalongin liikenneympyrään pian!

    • Tuleeko turistikato

      Uimarannat

      Karonin pitkä ja leveä ranta kuuluu Phuketin parhaisiin. Katassa auringosta nautitaan suojaisassa, vaaleahiekkaisessa rantapoukamassa.
      Aurinkomatkojen kohdeinfsivulta kopsattu:


      Vilkas Patong Beachin ranta on noin 7 kilometrin päässä Karon Beachilta. Phuketin länsirannikolla on myös useita rauhallisia rantapoukamia. Surinin ja Bangtaon rannat ovat Patongin pohjoispuolella. Nai Harnin ranta saaren eteläosassa on yksi saaren kauneimpia rantoja.

      Rantojen palvelut voivat paikoitellen olla vähäisiä. Aurinkotuolien ja -varjojen, vesiurheiluvälineiden sekä baarien ja ravintoloiden määrä on vähentynyt huomattavasti kesän aikana.

    • Phuketfani

      Tässä Aurinkomatkojen tiedote:

      Phuketin rantojen siistiminen
      3.9.2014

      Thaimaan viranomaisten toimesta on kuluvana kesänä siistitty Phuketin rantoja ja rantamaisemaa on palautettu luonnonmukaisempaan suuntaan.

      Kojujen, kaupustelijoiden ja luvattomien rantatuolien- ja varjojen vuokraajien määrä rannoilla on vähentynyt huomattavasti tai rannasta riippuen jopa kokonaan. Toimenpiteillä halutaan lisätä viihtyvyyttä rannoilla ja saada näkyviin rantamaiseman luonnollinen kauneus.

      Jos Phuket on sinulle lomakohteena tuttu, niin voi olla, että huomaat eron entiseen, sillä rantojen siistimisen myötä myös rantapalvelujen määrä ja saatavuus voi ainakin lyhyellä aikavälillä olla rajoitetumpaa kuin ennen.

    • tietoa paikan päältä

      Rannat ovat edelleenkin tyhjät tuoleista, varjoista ja muusta krääsästä ja pysyvätkin.

      Viimeisimmän tiedon mukaan rantatuolit, eikä muutkaan palvelut ole enää palaamassa takaisin rannoille. Viranomaiset ovat nyt sanoneet, että huhut niiden palaamisesta eivät pidä paikkaansa, ja rannoille ei tulla päästämään tuoli- eikä muitakaan kauppiaita. Rannat tullaan pitämään tyhjinä näistä kaupiaista ja mahdollisimman luonnontilaisina, mutta jokainen rannalla kävijä saa halutessaan tuoda omat tuolin ja varjonsa, kunhan vie ne aina lähtiessään pois.


      parin päivän takainen kirjoitus asiasta paikallisessa nettilehdessä

      http://phuketwan.com/tourism/rumors-return-phuket-sunbeds-scotched-beach-authorities-21204/

    • Ensi vuonna muualle

      Suorat terveiset täältä Thaimaasta: Rannat ovat tyhjiä ja roskia täynnä nyt kun ei ole näitä tuolivuokraajia jotka ennen pitivät huolta siivoamisesta. Että ovat sitten kyllä luonnontilassa kaikkien käytettävissä - eli kukaan ei niitä käytä. Taitaa matkaajien määrä pudota rajusti tulevaisuudessa jos ei tule muutoksia.

    • että sellaista

      Viimeisin käänne rantajupakassa on että omia aurinkovarjoja ei saa enää tuoda rannoille. Viranomaiset ovat käyneet kieltämässä turisteja käyttämästä omia varjojaan joita he ovat ostaneet ja tuoneet rannalle. Varjot on pitänyt poistaa viipymättä.

      • Phuketfani

        Kummaa valitusta varjoista ja makuualustoista. Joka hotellissa on allas, jonka äärellä voi repiä arskaa mielin määrin. Meressä ja rannalla riittää piipahdus ja sit takas hotellille palvelujen ääreen. Maassa maan tavalla. Relatkaa nyt hyvänen aika!


      • Fani minäkin
        Phuketfani kirjoitti:

        Kummaa valitusta varjoista ja makuualustoista. Joka hotellissa on allas, jonka äärellä voi repiä arskaa mielin määrin. Meressä ja rannalla riittää piipahdus ja sit takas hotellille palvelujen ääreen. Maassa maan tavalla. Relatkaa nyt hyvänen aika!

        Saattaa Phuketfanilla olla ahdasta hotellin altaalla kun ei kukaan mene enää rannalle .


      • tällä kertaa
        Phuketfani kirjoitti:

        Kummaa valitusta varjoista ja makuualustoista. Joka hotellissa on allas, jonka äärellä voi repiä arskaa mielin määrin. Meressä ja rannalla riittää piipahdus ja sit takas hotellille palvelujen ääreen. Maassa maan tavalla. Relatkaa nyt hyvänen aika!

        Niin, tuossahan ei valitettu yhtään mitään, vaan ainoastaan kerrottiin miten uusimmat viranomaisten säännöt menee. Kannattaisi opetella lukemaan ja ennen kaikkea sisäistämään lukemansa, ennen kun alkaa kommentoimaan.


    • virpulivarpuli

      Phuket matkakohteena on jo hinnoitellut itsensä ulos. Tämä oli viimeinen niitti.

      Nyt Pattaya rulaa!

      • tutemave

        Kaiketi Pattaylla on samoin rantojen kanssa ?? Sitä ihmettelen että miten hotellien asiakkaat mahtuu hotellien altaille kun ne on tosi pieniä ja tuoleja aika vähän.? Ompa kyseessä sitten iso tai pieni hotelli niin suhteessa ei riitä asukkaille. Kyllä se ranta on joka sinne vetää,vaikka itse en koskaan ole tarvinnut rantatuoleja kun olen vain kulkenut niitä päästä päähän ja välillä mereen pulahtanut. Ollaan läpi käyty kaikki Phuketin rannat ja kaikissa on kiva kävellä.
        Luulisi olevan siellä hiljaista kun puuttuu tuolit,kioskit,hierojat,kauppiaat ym vempaimet ilmassa ja vedessä.
        Me ajateltiin Tammikuussa lähteä Äkkilähdöllä katsomaan omin silmin kuin siellä on tilanne,jos sinne vielä uskaltaa mennä,eihän sitä tiedä mitä muuta siellä tapahtuu. Se olisi jo kymmenes kerta Thaimaassa käynti.Lämpö ja merihän siellä ovat parasta jota haemme.


      • ainakaanvielä
        tutemave kirjoitti:

        Kaiketi Pattaylla on samoin rantojen kanssa ?? Sitä ihmettelen että miten hotellien asiakkaat mahtuu hotellien altaille kun ne on tosi pieniä ja tuoleja aika vähän.? Ompa kyseessä sitten iso tai pieni hotelli niin suhteessa ei riitä asukkaille. Kyllä se ranta on joka sinne vetää,vaikka itse en koskaan ole tarvinnut rantatuoleja kun olen vain kulkenut niitä päästä päähän ja välillä mereen pulahtanut. Ollaan läpi käyty kaikki Phuketin rannat ja kaikissa on kiva kävellä.
        Luulisi olevan siellä hiljaista kun puuttuu tuolit,kioskit,hierojat,kauppiaat ym vempaimet ilmassa ja vedessä.
        Me ajateltiin Tammikuussa lähteä Äkkilähdöllä katsomaan omin silmin kuin siellä on tilanne,jos sinne vielä uskaltaa mennä,eihän sitä tiedä mitä muuta siellä tapahtuu. Se olisi jo kymmenes kerta Thaimaassa käynti.Lämpö ja merihän siellä ovat parasta jota haemme.

        Pattijoella ei kielletty rantatuoleja.


    • PattayaBestPlaceThailand

      Keskiviikkoisin Pattayalla tuolit ja varjot pois rantojen siivousten vuoksi. Silloin hypätään lauttaan ja mennään muutenkin paremmille rannoille Koh Larnin jollekin rannalle. Eihän matka maksa kuin 40 baht suunta. Sillä hinnalla ei Phuketissa saa mitään. Ei siis mikään ihme että lapsiperheet ovat löytäneet Pattayan. Yllätyimme viime joulukuussa positiivisesti, siksi nyt heinäkuussa omatoimisesti kokonaiseksi kuukaudeksi takaisin pois Suomen sateista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe