Työttömyys ei ole kuntotuksen peruste

167-176

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11854334

Työttömyys ei ole kuntotuksen peruste

Laki Kuntouttavasta työtoiminnasta:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189
"2) kuntouttavalla työtoiminnalla kunnan järjestämää toimintaa, jonka tarkoitus on parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle, ja jossa ei synny virkasuhdetta eikä työsuhdetta henkilön ja toimintaa järjestävän tai toteuttavan tahon välille;"

Siis kyseessä on TOIMINTA ei TYÖ. Lisäksi ei synny virkasuhdetta eikä työsuhdetta henkilön ja toimintaa järjestävän tai toteuttavan tahon välille. Näin ollen työvelvoitettakaan ei lain mukaan synny.

Sanokaa nyt viisaat mistä muka syntyy velvollisuus tehdä TYÖTÄ Kuntouttavassa työtoiminnassa?

7

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko joku oikeasti joutunut tuohon kuntouttavaan työtoimintaan ilman omaa halua? Ei minulle ole aikoihin ehdotettukaan tuollaista, vaikka täytän kriteerit. Tänäänkin työkkärin eukko soitti, kysyi pari perusasiaa ja laittoi seuraavan soittoajan ensi maaliskuulle sen enempiä kyselemättä. :D Ilmeisesti kunnalla ei ole resursseja tarjota mitään kuntoutushömppää kaikille.

    • harrastus???

      Mitenköhän paljon tuossa toiminnassa pitää olla tunteja? Voiko jonkun harrastuksen muuttaa kuntouttavaksi työtoiminnaksi? Jos toiminta olisi mielekästä, niin olisi se parempi kuin pelkästään kotona oleminen ja saisi 9e/pv lisää rahaa.

      • 167-176

        "Mitenköhän paljon tuossa toiminnassa pitää olla tunteja?"
        Min 4 h/päivä, 1 päivä/viikko ja 3 kk:n sopimus vaikka käytännössä laittomasti pakottavat enempään, ei pidä suostua. Suostuvat jos uhkaa käräjillä, sillä kärjille tuosta eivät halua joutua kun satojen tuhansien ihmisten SUURI kushetus paljastuisi.

        "Voiko jonkun harrastuksen muuttaa kuntouttavaksi työtoiminnaksi?"
        Laki ei estä tuota mutta epäilen ettei viranomaiset tuohon suostu kun se olisi "liian kivaa" asiakkaalle, eivätkä voisi varastaa köyhän työpanosta joka homman tarkoitus oikeasti on. Kannatta silti yrittää ja vaatia hylkypäätös kirjallisena laki- ja asiaperusteluilla vaikka sitä eivät kyllä anna. Kirjallinenen hakemus ja joutuvat virkanilkit hankalaan tilanteeseen. SUOSITTELEN.

        "Jos toiminta olisi mielekästä, niin olisi se parempi kuin pelkästään kotona oleminen ja saisi 9e/pv lisää rahaa."
        Niin olisi, mutta...


    • 167-176

      Minulle ei ole ehdotettu koskaan kuntouttavaa työtoimintaa kun työkkärissä tietävät tasan tarkaan mitä siitä seuraa, sen olen ihan suoraan heille sanonut. Aamulla täytin Kelan ilmoituksen työttömyysajasta ja katsoin samalla maksettuja päiviä, niitä oli ansiosidonnaisen loppumisen jälkeen 838. Väillä olin tosin vuoden palkkatukitöissä mutta työssäoloehto ei täyttynyt kun vaan puolet siitä hyväksyttiin. Tuo palkkatukityö loppui jo yli 2 vuotta sitten, joten yli 500 päivää on senkin jälkeen kertynyt.

      "Ilmeisesti kunnalla ei ole resursseja tarjota mitään kuntoutushömppää kaikille. "
      "Vapaaehtoisia" aivopestyjä hölmöjä taitaa olla tarpeeksi. Viime launataina tapasin yhden torilla, on ollut kuntouttavassa työtoiminnassa varmaan 5 vuotta.

    • 167-176

      " Viime launataina tapasin yhden torilla, on ollut kuntouttavassa työtoiminnassa varmaan 5 vuotta. "
      Ja kaveri vaikutti aika onnelliselta eli aivopesu toimii hyvin ja on tehokas sekä pitkävaikutteinen. Kaveri oli silloin samassa työpaikassa jossa minä olin palkkatöissä. Kertoi että on sellainen sääntö ettei saa mennä lääkäriinkään ilman työvalmentajan lupaa ja "hengen haistoa", taatusti laiton sääntö ja tuntui niitä olevan paljon muitakin, niistä sitten myöhemmin. Työvalmentajakin oli ennestään tuttu muista yhteyksistä, vidjuilin sille melko avoimesti aina kun nokaansa näytti työpaikalla, käynnit harveni ja kävi usein silloin kun en ollut töissä. Jonkinlainen aivopesu varmaan tehdään myös noille työvalmentajille, ei muuten ennen niin kiva ihminen (märkä yöuni) voi tuollaista työtä tehdä. Touhu on täysyin laitonta, irvokasta ja kuvottavaa.

    • 27+

      Minäkin tapasin vanhan tuttuni pitkästä aikaa ja kertoi olevansa tyytyväinen kuntouttavaan työtoimintaan mitä tekee kahtena päivänä viikossa a 4 tuntia. Aluksi oli ollut vanhustenkodissa ja sieltä karenssin kautta päätynyt ison sairaalan siivoojien avustajaksi. Lopuksi yllätyksekseni kertoi, että ei oikein tiedä mitä sitten tekee, kun kuntouttava työtoiminta sairaalan siivoushommissa loppuu. Siis tuossa on se ydin. Että kun ensin työtön vasten tahtoisesti työnnetään ilmaisiin töihin karenssin kautta, ja kun on taas tottunut asemaansa, onkin taas julma maailma edessä, kun tuttu ja turvallinen yhteisö katoaa.

      Siis työttömistä tehdään täysin narussa talutettavia pellejä joiden psyykettä koetellaan koko ajan viranomaisten ja työyhteisön hylkiönä. Mitään omaa tahtoa ei voi toteuttaa kuin tekemellä hullun lailla työtä josta ei saa palkkaa.

    • 167-176

      "niistä sitten myöhemmin"
      Se myöhemmin on nyt. Kaveri silloin aikoinaan kertoi että olisi päässyt entiseen työhönsä palkkatuella, työvalmentaja oli estänyt tämän väittämällää että "sopimusta" kuntouttavasta työtoiminnasta ei voida lopettaa kesken, täysin laitonta. Oli vaan sanonut että kun on ne pykälät. Kerroin kaverille että olist sanonut että luetaampas yhdessä niitä pykäliä, tuon kun olen tehnyt niin niitä pykäliä ei ole sitten löytynytkään tai niitä ei ole haluttu lukea kanssani, ymmärrän hyvin sen miksi. Ainakin silloin pari vuotta sitten hänellä oli 4 tuntia 5 päivänä viikossa. Nyt työpiste on vaihtunut tehtävän pysyessä ennallaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe