Miten saan töitä???

yo-merkonomi

Olen puoli vuotta ollut työttömänä ja lähettänyt varmaan sataan paikkaan hakemuksen, mutta olen päässyt yhden kerran haastatteluun sekin oli vuokrafirmaan. Olen yo-merkonomi ja jonkin verran kokemusta kirjanpidosta siis ottaa päähän miksi en saa taloushallinnon töitä olen 24 v. Pitääkö mun olla asiantuntija jotta saan töitä. Milloin nuorille annetaan tilaisuus kehittyä alalla ja otetaan töihin ilman kokemusta. Tiedän ehkä en saa töitä, koska olen ulkomaalainen masentaa tää tilanne.

8

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalokaveri

      Puoli vuotta ei ole kovin pitkä aika olla työttömänä, valitettavasti... tiedän pari taloushallinnon yo-merkonomia jotka ovat olleet työttömänä vuoden ja toinen jo puolitoista vuotta, ja heillä on työkokemusta laajasti mutta kun ikä on yli 50v niin eipä vain työtä ole löytynyt.

      Eli äläpä lannistu, toimistoalan työpaikkoihin on todella paljon hakijoita.

      Jos sinulla on tuo pelkkä merkonomi koulutus mutta kokemusta kirjanpidosta niin suosittelen hakeutumista oppisopimuskoulutukseen taloushallinnon ammattitutkinnon tekemistä varten. Olet nuori ihminen, kannattaa opiskella alaa enemmän. Oppisopimuksessa saat samalla palkkaa, jos vain löytäsit esim tilitoimiston joka ottaisi sinut oppisopimukseen. Mietipä sitä vaihtoehtoa ?

      • suhteilla

        Miten taloushallinnon ammattitutkinto eroaa taloushallinnon merkonomin tutkinnosta? Kun katselen ammattitutkinnon sisältöä, siinä on aivan samat asiat kuin merkonomin tutkinnossa, mutta vain suppeampana. Lisäksi mainostetaan, että päivitä word, excel jne. tätä päivää vastaavaksi. Entä jos osaa peruswordit sun muut uusia ohjelmistoja myöten jo muutenkin? Nehän oppii jo kotona käyttämällä ja ostamalla ne uusimmat ohjelmat itselleen.

        Mielestäni koko ammattitutkinto on aivan roskaa ja tehty vain sen takia, että sillä koulutuksella taas voidaan rahastaa oppilaitokselle tukia. Lisäksi mitä katsoin ammattitutkintoa, niin siinä vaaditaan 2-3 vuoden työkokemusta.

        Oppisopimuspaikkoja on todella vähän. Lisäksi tilitoimistoilla on todella huono maine noin yleisesti. Todella huono palkka ja ylitöitä teetetään korvauksetta. Ilmapiirikin useimmiten kireä.

        Olen itse taloushallinnon merkonomi ja suomalainen. En silti saa mitään töitä, koska ei ole suhteita.


    • yo-merkonomi

      Olen ajatellut oppisopimusta mut en mä tiedä, haluan vakituisen työpaikan olen tähän menneessä ollut määräaikaisissa töissä ja se on stressaavaa et tiedä mitä teet seuraavaksi. Ei ihme, että nuorten työttömyys on lisääntynyt kun heille ei anneta töitä ei se perehdytys voi olla niin vaikeaa max. 2-3vk menee siihen.

      • Syndicate_

        "Olen ajatellut oppisopimusta mut en mä tiedä, haluan vakituisen työpaikan olen tähän menneessä ollut määräaikaisissa töissä ja se on stressaavaa et tiedä mitä teet seuraavaksi."

        Oppisopimuskoulutushan olisi tuohon hyvä ratkaisu. Sen ideahan on, että sinusta koulutetaan yritykseen vakituinen työntekijä. Oppisopimusaikana saat jopa palkkaa, tosin vähemmän kuin ammattilaiset, mutta kumminkin.

        Eri juttu on sitten se, mistä löydät työnantajan, joka suostuisi oppisopimuskoulutukseen. Ei varmasti hirveästi houkuta ottaa oppisopimuslaista ja maksaa tälle palkkaa, kun työkkäri on pullollaan työttömiä, jotka voidaan pakottaa 9 € päivärahalla harjoitteluun karenssin uhalla.


    • Töissä...

      Jos sataan paikkaan hakenut ja ei tulosta niin olisikohan hakemuksissa jotain parantamisen varaa?

      Jos haet vähäisellä kokemuksella ammattitaitoa vaativiin tehtäviin niin se ei helpolla onnistu.

      Kokeile oppisopimusta, hae jotain muuta toimisto hommaa, pikkuhiljaa ylöspäin.

      • Se työvoimapula ....

        Tuo on ihan normaalia että vastauksia ei kuulu. Itse olen pannut merkille, että ehkä prosenttiin hakemuksista saa jonkun muun vastauksen kuin "kiitämme mielenkiinnosta".

        Ainakaan kokemus ei auta. Ehkä ulkonäkö tai suhteet, en tiedä.


      • juuri näin
        Se työvoimapula .... kirjoitti:

        Tuo on ihan normaalia että vastauksia ei kuulu. Itse olen pannut merkille, että ehkä prosenttiin hakemuksista saa jonkun muun vastauksen kuin "kiitämme mielenkiinnosta".

        Ainakaan kokemus ei auta. Ehkä ulkonäkö tai suhteet, en tiedä.

        Suhteet ovat se number one. Sitten jos niitä ei ole niin ulkonäkö. Jotkut haluavat kauniin blondin, jotkut nimenomaan ehdottomasti vain ja ainoastaan siilitukkaisen bruneten. Hiusvärillä on siis väliä. Jotkut eivät missään nimessä halua palkata kaunista, vaan nimenomaan hajuttoman, värittömän ja mauttoman hiirulaisen syystä tai toisesta. Ehkä joku pelkää, että joku kaunis vie hänen miehensä tai että henkilökunta alkaa kuolaamaan kauniin perään ja työnteko häiriintyy? Jotkut taas haluavat silmäniloa naisista, jotkut taas haluavat palkata nimenomaan miehen ja ihan sitä varten vaan, että on jotain silmäniloa. Eli ahkeruudella, reippaudella ja ammattitaidolla ei tässä ole mitään väliä. Jotkut taas haluavat palkata edustavan ja huolitellun, jotkut taas nimenomaan rempseän ja rennon tyypin. Jotkut eivät missään nimesssä halua akateemisen näköistä sliipattua vaan mahdollisimman rento, hieman suttuinen ja rempseä on se parhain.


    • Henrry

      Oletko kiinnostunut puhelinmyyntityöstä, kotoa käsin.
      0452775234
      Henry

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe