Ydinaseiden maksimiteho?

Pommimies59

Onko mahdollista rakentaa vaikkapa miljardin gigatonnin fuusiopommia(fissio-fuusio-pommia)?
Mitkä tekijät rajoittavat teoriassa ja käytännössä ydinpommin maksimitehoa?

Tsar-bombaa ja useita fissio/fuusiovaiheita matkien voitaisiin tehdä vaikka kymmenen fissio/fuusio-vaiheen pommi, jossa olisi lisäksi esim litiumin isotooppia 7 kiihdyttämässä reaktiota jne.

Haaveilin tuossa maankuoren halkaisemista mariaanien haudan kohdalta. Taitaisi onnistua jos pommi(10^24 TNT-tonnin=miljardi gigatonnia) porattaisiin vielä muutaman sadan kilometrin syvyyteen pohjasta laskien, pyrittäisiin siis heikentämään maankuorta niin että se ei pysty vastustamaan alemman kerroksen painetta. Kuitenkaan tämäkään pommi ei ihmeisiin pystyisi, ja jos halutaan kunnolla vapauttaa maapallon magmasäiliöt niin voisi hyödyntää jo olemassaolevia tulivuoria, vaikkapa yhdysvaltain Yellowstonen supertulivuori voitaisiin sytyttää tällaisella pommilla, kun vain upotetaan se oikeaan kohtaan maankuoressa.. Käytännössä siis USA ensin kokisi valtavan maanjäristyksen, jonka jälkeen Yellowstone purkautuisi ja tulisi maailmanloppu 100% varmuudella.

7

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pommimies59

      Vertailun vuoksi esim. Tapaninpäivän 2004 maanjäristyksessä vapautui(ei laskettu mukaan jälkijäristysten energioita) 400 megatonnin verran energiaa. siis 4*10^8 TNT-tonnia. Tämä on pieni pieru miljardin gigatonnin energiamäärään verrattuna, ja 14,5 milj. vuotta sitten syntynyt Nördlinger Riesin kraatteri, joka syntyi halkaisijaltaan 1,1-1,5km asteroidista(törmäysnopeus n. 20km/s ja törmäyskulma 30-50 astetta) oli törmäysenergialtaan 3,6*10^13 TNT-tonnia.

      Yllä oleviin lukuihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella, en ole ehtinyt niitä tarkistelemaan, jos jollain luotettavampaa tietoa niin korjatkoon ja antakoon lähteet mielellään mukaan tai laskennallisen todistuksen.

      • Työn orja

        Ehdinkö pitämään talvilomat, ennen kuin pamahtaa?


    • tiedän. senä

      Miljardi gigatonnia on yksi eksatonni. Se on kymmenen tuhatta kertaa voimakkaampi kuin dinosaurukset tappanut asteroidi.

    • 16+19

      Supernovahan on fuusiopommi jonka teho on ziljoona tonnia. Ihmisten tekemissä ydinpommeissa on rajoituksena käsittääkseni riittävän suuren kemiallisen räjähdyksen aikaansaaminen, joka räjäyttää maksimaalisen fissiopommin, joka taas räjäyttää maksimaalisen fuusiopommin. Mutta jos käytetään hyväksi painovoimaa, ei tuota rajoitusta ole. Eli tee supernova!

    • 9+5

      Tuli hiljattain joku dokumentti pommien koon kasvattamisesta 1950 - 60 -luvuilla jossa venäläinen sanoi jotain että ilmakehän mataluuden vuoksi pommin kasvattaminen niin suureksi kuin kaavailtiin oli jo hyödytöntä. Teho meni jotenkin jo harakoille avaruuteen?

    • Ei nyherretä

      Mitä tuollaisia kioskimurron kokoisia asioita mietit, kun samalla vaivalla voisit tyhjentää Fort Knoxin, eli tuhon kohteeksi kannattaa valita ainakin aurinkokunta, mieluummin koko galaksi.

    • nojatuoli-teller

      Raja tulee vastaan siinä, että räjähdyksessä vain pieni osa pommin materiasta osallistuu reaktioon, koska se ei pysy koossa riittävän pitkään. On totta että nykyaikaisen lämpöydinlatauksen käynnistää tritiumin avulla kiihdytetty fissiosytytin, jonka avulla läpötila ja paine sytyttimen säteilypaineen avulla nostetaan fuusion kannalta riittävän korkeaksi U238 kuoren sisällä. Sytyttimen deuterium ja tritium kiihdyttimellä kyetään fissiota tehostamaan, mutta pääosa energiasta vapautuu fuusioreaktiossa. Siinäkin tulee kokoa kasvatettaessa ongelmaksi se, että lataus räjähtää sikäli nopeasti ettei kaikkea materiaa ennätetä hyödyntämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe