Sakramentit

Markku M

Omiin käsiin, josta nyt ollaan kovin huolissaan aina piispoja ja kirkkoherroja myöten. Ettei vain kirkko menettäisi hyviä veronmaksajia. Ottaisivat herrat huomioon kauhistelun sijaan syitä ä, miksi tällaisia pyrkimyksiä on.

Sakari kirjoittaa kotimaassa muutamia syitä. Pelkonen kehuu yhteistyötä hyväksi. Varmaan näin onkin, jos suostuvat ilmaistyöhön, mutta montako lestaatialaista on Lahden yhtymässä palkkatöissä?



Ennemmin pitäisi nostaa esiin syyt separatistisiin toimiin kuin kauhistella niitä itseään.

Näitä syitä kirkossamme yleisesti ovat naispappeus, homoseksuaalisuuden edistäminen, herätysliikeväen sulkeminen pois kirkon työnhausta sekä muita, mutta niistä ei suostuta keskustelemaan vakavasti

8

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ekumenia-VL

        Ainakaan VL-pappeja ei tarvi viranhaku-prosesseissa syrjiä. Heille käy kaikki nyky-kirkkomme pappien viranhaun epäviralliset pääsyvaatimukset: Naispappeus, avokummit, eronneiden vihkiminen.


      • Bileam
        ekumenia-VL kirjoitti:

        Ainakaan VL-pappeja ei tarvi viranhaku-prosesseissa syrjiä. Heille käy kaikki nyky-kirkkomme pappien viranhaun epäviralliset pääsyvaatimukset: Naispappeus, avokummit, eronneiden vihkiminen.

        Ainakaan VL-pappeja ei tarvi viranhaku-prosesseissa syrjiä. Heille käy kaikki nyky-kirkkomme pappien viranhaun epäviralliset pääsyvaatimukset: Naispappeus, avokummit, eronneiden vihkiminen.

        Käytännössä varmaan heille käykin, mutta kirkolle taas ei puolestaan VL-papit enää kelpaa


      • ekumenia-VL
        Bileam kirjoitti:

        Ainakaan VL-pappeja ei tarvi viranhaku-prosesseissa syrjiä. Heille käy kaikki nyky-kirkkomme pappien viranhaun epäviralliset pääsyvaatimukset: Naispappeus, avokummit, eronneiden vihkiminen.

        Käytännössä varmaan heille käykin, mutta kirkolle taas ei puolestaan VL-papit enää kelpaa

        Perusteluita ja lähteitä, please!


    • Mutsikka

      Kotimaan mukaan esikoislestaatiolaiset ovat tehneet ratkaisunsa.
      Piispa repolaisen mukaan essut ei voi tehdä tämän jälkeen enää vapaaehtoistyötä. Tosin palkkatyötä he eivät ole voineet tehdä enää aikoihin kun lestaatialaistaustaisia ei enää vihitä kirkon virkaan. Saa siinä repolainen sitten ihmetellä.


      "Erottautuminen koskee muodollisesti yhdistystä, ei yksittäisiä seurakuntalaisia. Mutta jos yhdistys alkaa viettää jumalanpalveluksia erillään, jäsenten hengellinen yhteys seurakuntaan voi katketa, Repo toteaa. Tämä puolestaan tulee Revon mukaan heijastumaan muuhun osallistumiseen, esimerkiksi vapaaehtoiseen palveluun tai luottamustehtäviin."

      Repo vetää mutkat suoriksi ja toteaa vanhoilislestaatialaisten olevan kohta samanlaisessa tilanteessa:

      Lahden kirkkoherrat vertasivat kannanotossaan esikoisten tulevaa tilannetta lähetyshiippakuntaan. Repo näkee yhtymäkohtia myös vanhoillislestadiolaisen liikkeen tilanteeseen, johon hän on ottanut aktiivisesti kantaa.

      "– Johtaako herätysliikkeestä polku seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen vai keskitytäänkö omaan hengelliseen kotiin? Vaikka vanhoillislestadiolaisuudessa ei tietääkseni ole laitettu liikkeelle samanlaista hanketta kuin esikoisuudessa, voidaan kysyä, onko sen teologia näiden kysymysten osalta kuitenkin yhtenevä esikoisuuden kanssa, Repo summaa yhteneväisyyksiä."

      http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/piispa-repo-omat-sakramentit-viesti-sakramenttikasityksen-selvasta-muutoksesta/

      Toivottavasti myös vanhoiliset tekevät saman ratkaisun kuin esikoislestaatialaiset.
      Kummankaan liikkeen jäsenillä ei ole ollut enää aikoihin todellista mahdollisuutta päästä kirkon virkoihin, lukuunottamatta kanttoreita.
      Nyt SRK lestaatialaiset herätys! Kannattaa itse olla aktiivinen asiassa, muuten repolaiset pääsevät potkimaan jatkuvasti lestaatialaisia päähän.

    • lkjhgf

      saatanallisuuden sakramentit EIVÄT OLET JUMALAN JA JEESUKSEN ASETTAMIA!

      Sakramentit:
      "sakramentti kristillisten kirkkojen käyttämä nimitys pyhistä toimituksista, joiden uskotaan välittävän Jumalan armoa ¶ Usein "sakramentti" tarkoittaa erityisesti Herran ehtoollista. Eri kirkkojen sakramenttikäsitykset poikkeavat toisistaan. Suomen kielessä on sakramenteista käytetty myös nimityksiä "armonväline" ja "armonvälikappale"."

      HUOMATKAA, "joiden uskotaan (ei totuutta) välittävän Jumalan armoa" ja "Usein "sakramentti" tarkoittaa erityisesti Herran (Ei Jeesuksen) ehtoollista."
      Siis tuon mukaan herra tarjoaa ehtollisen, se sama herra joka on rikollisen kristinuskon herra ja sitä herraa palvelevat "kirkkoherrat."

      Siis, niin kaste, kuin myös ehtoollinen on herraa palvelevien rituaaleja joita Jeesus ei ole asettanut. Ehtoolinen on Jeesuksen antaman tiedon mukaan tosi paha Jeesuksen pilkkaus!

      Jumala ja Jeesus ei ole sakramentteja asettanut vaan herranne!
      Ja
      Jeesus ei ole asettanut ehtoollista muille kuin omille opetuslapsilleen joita rikollisen kristinuskon seurakunnillakaan ei ole.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Sakramentit
      "Sakramentti
      Ohjattu sivulta Sakramentit
      Rogier van der Weyden: Seitsemän sakramenttia, yksityiskohta alttaritaulusta, noin 1445–50. Kuvassa kaste, konfirmaatio ja rippi.
      Sakramentti on kristillisen kirkon pyhä toimitus. Eri kristillisillä kirkoilla on erilaisia sakramentin määritelmiä ja eri määrä sakramentteja. Katolisessa ja ortodoksisessaa kirkossa on seitsemän sakramenttia: kaste, konfirmaatio (vahvistus, mirhavoitelu), pappisvihkimys, avioliitto, ehtoollinen (eukaristia), rippi (parannus, katumus) ja sairaiden voitelu. Protestanttisissa kirkoissa sakramentteja on kaksi: kaste ja ehtoollinen ja mahdollisesti rippi.[1][2]
      Latinan kielen sana sacramentum tarkoitti alun perin sotilaan lippuvalaa tai riitapuolten pyhäkköön jättämää panttia. Vastaava kreikan sana on mysterion (μυστήριον), salaisuus.[1]
      Evankelis-luterilaisen kirkon sakramentit
      Luterilainen reformaatio piti sakramentteina kastetta ja ehtoollista. Luterilaisessa kirkossa sakramenteiksi on määritelty vain ne toimitukset, jotka kirkko katsoo Jeesuksen asettaneen. Augsburgin tunnustus mainitsee sakramenteista puhuessaan myös ripin.[1][6]."

      Monilla on sellainen käsitys, että Jeesuksen opetuslapsia ovat kaikki satojen vuosien aikana kastetut MUTTA missä he ovat???
      Jeesuksen opetuslapsilleen antama käsky:
      Matt. 10:8
      Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.
      Opetuslasten tunnusmerkit:
      Markuksen evankeliumi:
      16:18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi.
      Luukkaan evankeliumi:
      10:19 Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava.

      Kenen kouluttamia opetuslapsia nämä lähetystyön tekijät ovat?
      Jeesus ei antanut lähetyskäskyä rikollisille:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

      Jeesus ei ole käskenyt kastaa ketään, ei edes lapsia, lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi ja saatanallisuuden seksi ja himo murhaajien uhreiks!

      • kjhgf

        jatkoa saatanallisuuden sakramenteista...

        herra kieltää itseensä uskovia palvelemasta muita kuin häntä jumalana.
        herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
        "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

        herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        tällaiseksi aivopestyjen tulisi ymmärtää edes se, MILLAISIKSI OVAT ITSENSÄ TUNNUSTANEET:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

        Tuollaisina olette muka Jumalan ja Jeesuksen palvelijoita mutta todellisuudessa perkeleen perisyntisiksi aivopestyjä pikkupiruja!

        Historia todistaa rikollisuutta...
        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

        Ja "tämän ajan rikollisuus" jotka tulee todistamaan rikollisuutta:
        http://freepathways.wordpress.com/maijan-tarina/
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042615499590_uu.shtml
        YLLÄ LIITTYVÄÄN LAINATTUA TEKSTIÄ:
        "Kyseessä on vl-poliisi Juhani Tokola Kokkolasta.
        ***(KP)
        Kokkolan kihlakunnan poliisilaitoksen järjestysosaston päällikön virkaan on 1.2. 2002 lukien nimitetty komisario Jaakko Juhani Tokola, 56. Hän on vuodesta 1997 lähtien tähän asti työskennellyt Kaustisen kihlakunnan komisariona. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Kokkolan poliisilaitoksen komisariona.*** "

        Rikkomalla yhtäkään Suomen Perustuslain 1§ > 10§ ei ole LAILLISESTI oikeudettu toimimaan uskovapauden 11§ tuella vaan on laiton ja usein selvää rikollisuutta.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing


      • Jehowako oot?
        kjhgf kirjoitti:

        jatkoa saatanallisuuden sakramenteista...

        herra kieltää itseensä uskovia palvelemasta muita kuin häntä jumalana.
        herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
        "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

        herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        tällaiseksi aivopestyjen tulisi ymmärtää edes se, MILLAISIKSI OVAT ITSENSÄ TUNNUSTANEET:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

        Tuollaisina olette muka Jumalan ja Jeesuksen palvelijoita mutta todellisuudessa perkeleen perisyntisiksi aivopestyjä pikkupiruja!

        Historia todistaa rikollisuutta...
        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukkomurhasta. " (IL)'

        Ja "tämän ajan rikollisuus" jotka tulee todistamaan rikollisuutta:
        http://freepathways.wordpress.com/maijan-tarina/
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042615499590_uu.shtml
        YLLÄ LIITTYVÄÄN LAINATTUA TEKSTIÄ:
        "Kyseessä on vl-poliisi Juhani Tokola Kokkolasta.
        ***(KP)
        Kokkolan kihlakunnan poliisilaitoksen järjestysosaston päällikön virkaan on 1.2. 2002 lukien nimitetty komisario Jaakko Juhani Tokola, 56. Hän on vuodesta 1997 lähtien tähän asti työskennellyt Kaustisen kihlakunnan komisariona. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Kokkolan poliisilaitoksen komisariona.*** "

        Rikkomalla yhtäkään Suomen Perustuslain 1§ > 10§ ei ole LAILLISESTI oikeudettu toimimaan uskovapauden 11§ tuella vaan on laiton ja usein selvää rikollisuutta.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing

        Viestisi eivät ansaitse kommentoimisia. Piste.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe