Mitä tehdä kun hallituksen jäsen suosii sukulaisten huoltofirmaa

Ylilaskutus 2x

Homma on näin...
Olen itse tästä vuodesta lähtien taloyhtiön hallituksessa. Taloyhtiön hallituksessa on toinen jäsen jolla on sukulaisia sellaisessa firmassa kuin Realia Isännöinti. No taloyhtiötä hallinnoi sama firma. Katselin isännöinti ja huolto laskuja kyseiseltä firmalta ja ne vaikuttivat aika kalliilta, ottaen huomioon että kyseessä on pieni taloyhtiö. Kilpailutin laskuja muilla paikallisilla firmoilla ja on tullut ilmi että ne tekisivät hommat puolella Realian hinnasta. Ylikaskutusta on tullut noin 12500e euroa vuodessa kolmen vuoden ajan yhteensä noin 45000e. Täällä ei edes ole hommia kuin ehkä kolmeksi päiväksi kuukaudesta, ei yksinkertaisesti ole enempää koska vain yksi rakennus ja sekin aika pieni. No.. nyt on tarkoitus siirtyä muille firmoille. Kysymys on että miten periä ihan selvät ylilaskutukset jotka on tehty hallituksen jäsenen avulla. Onko mitään tehtävissä? Ihmeellistä on että jäsen ei ole tehnyt itsestään jääviä, eikä isännöijä sanonut mitään.

10

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten tuo laskutaito?

    • mää tiärän

      Köyhälle kaikki on kallista.

      Suosittelen kaikkea talkoilla tehtäviksi. Muiden hommien ohella hiukset voi leikata itse, leivät leivotaan kotona ja tutuilta pyydetään korjausapua sekä asiantuntijalausuntoja.

      Hinnat ei hirvitä ja asiat tulevat hoidetuksi.

      Ehkä.

    • Sopimus ratkaisee...

      Kun isännöintiä valitaan, niin hinta ei saa koskaan ole ratkaiseva tekijä. Ei koskaan.

      Jos vain hintaa tuijottaa, niin yleensä iskee kätensä "P****skaan".

      Jos teillä on isännöinti hoidettu hyvin, niin ei ole mitään syytä vaihtaa.

      Ja mitä on mainitsemasi "ylilaskutus"? Onko se vain verrattuna muiden firmojen hintoihin? Jos on, niin ei se ole "ylilaskutusta", vaan ihan sopimuksen mukaista laskutusta.

    • Vanha täti

      Hallitus on vastuussa kokonaisuudessaan, onhan hyväksynyt asiat. Yhtä jäsentä on vaikea saada vastuuseen yksin.
      Noissa tarjouspyynnöissä / kilpailutuksessa on usein se ongelma, että tarjous ja perusmaksu on pieni ja kaikkea lisälaskua sitten käytännössä pukkaa koko ajan eli ei ole suoraan vertailukelpoista jos tuijottaa vain euromääriä.
      Jos haluat asian kunnolla selvittää, niin vertaile tarjousten sisällöt ja työmäärä. Ei ole myöskään asiakkaan edun mukaista, että joka vuosi kilpailutetaan uusi halvin toimija. As.oy:tä pitää hoitaa pitkällä tähtäimellä.
      Toki aika ajoin kilpailutus kannattaa järjestää, mutta sen tuloksena voi myös olla, että vanha palveluntarjoaja on hyvä, ei ole syytä vaihtaa.

    • Ylilaskutus 2x

      2500 e/kk yhteensä sekä itse huollosta että isännöinnistä.
      Huolto on käytännössä 4 tuntia siivousta kuukaudessa, 2kertaa/kk sähkön lukeminen, talvella lumenauraus sekä hiekoitus, kesällä oli yksi ruohonleikkaus, tuli toinen kun haukuin.
      Isännöinnissä maksuliikenne, kirjanpidot kaikkinensa, about 2-3 kokousta vuodessa.
      hinta noussut, oli n. 2100e/kk 3 vuotta sitten ja viime vuonna about 2300e/kk.

      12'2100 12*2300 12*2500=
      25200 27600 30000=
      82800e kolmessa vuodessa yhteensä. Vain yksi rakennus, 2 rappua, 20 asuntoa, 2500 m2 tontti.
      Ei todellakaan tunnu siltä että saisi vastinetta rahalla, lähelläkään.

      • asukas999

        Sopimuksiin perustuvaa laskutusta on huono periä takaisin, vaikka nuo hinnat aihetta tarkemmin tietämättä kovilta näyttävätkin.

        Aika huonosti väki yleensäkään tuntee sopimusten sisältöä, vain se näkyvin osuus osataan yhdistää sopimustehtäviin.

        Onko toimittu osakkaiden edun mukaisesti, no...


    • Vanha täti

      Nythän voit sitten kilpailuttaa kaikki ja ottaa edullisemman.
      Hallituksessa kannattaa olla ja osakkaiden kannattaa tutkia yhtiökok. asiakirjat tarkkaan. Tilinpäätöksessähän nuo kaikki on ollut näkyvissä. Jos kukaan ei ole puuttunut tai välittänyt, niin eipä siinä sitten mitään, sitten on vain maksettava.

      Niin kuin edellinen totesi, maksettuja rahoja ei sopimuskumppanilta voi takaisin saada. Heillä ei ole osaa tässä tapauksessa, jos vahingonkorvausvastuita mietitään.
      Onko hallitus toiminut yhtiön edun mukaisesti? Aika vaikea on heitäkään saada vastuuseen asiasta.
      Miksi et muuten itse ole puuttunut asiaa aikaisemmin? Miksi osakkaat ovat ylilaskutuksen vuosia hyväksyneet?

    • asfd234sadf234

      Miksi et muuten itse ole puuttunut asiaa aikaisemmin? Miksi osakkaat ovat ylilaskutuksen vuosia hyväksyneet?

      Kolmesta hallituksen jäsenestä ne kaksi muuta itse kummatkin vuokraisäntiä (lähinnä ammattimaisia sellaisia useila muillakin kohteilla) eivätkä katso asiaa ollenkaan niinkuin tavallinen asuntolaina omistusasuja, koska heille kulut ovat jotain verovähennyshommia tai tulonhankkimiskuluja jne (en tiedä tarkasti koska en itse sellaista tee).

      Ja niinkuin sanoin.. hyväksyneet todennäköisesti siksi että tämä paikallinen Realia on toisen jäsenen sukulaisen firma. Eli laskutus ei menisi taloyhtiöstä jollekin puolueettomalle yritykselle vaan sukulaisille busineksinä ja hinnoitukset tupla tai triplakuluina. Niinkuin sisäpiiri juttuina.

      Se toinen hallituksen jäsen itse oli urakoinut yhden toisen parkkipaikka tolpan kaivuu urakan sitten hänen business firmansa talviauraajalle ihan selvään ylihintaan kilpailuttamatta, eli nämä kaksi muuta pistävät tutuillensa melkein kaiken mitä voivat ylihinnalla ja pesevät toistensa kädet ja saavat tarinoillaan minut näyttämään typerältä kun näitä kertoilen muille osakkaille.

      Toinen siis urakoi tutuilleen ylihintaan yksittäisiä urakoita, toinen isännöinnin ja huollon tupla kuukausimaksuina.

      Mitäs tässä voi tehdä vai mitään?
      Olen kyllä ajatellut pistää itse myyntiin, koska jos muut osakkaat ovat niin tyhmiä että tällaisiä makselevat niinkuin lampaat niin voivat jatkaa sen tekemistä ilman minua.

      Lopullinen lyhyt vastaus siis... itse olen kyllä muille osakkaille puhunut, mutta kun he eivät halua osallistua vaan seurata sivusta niin eivät ne osakkaat minua 2v1 kuuntele. Eli muut osakkaat ovat kyllä suorastaan tyhmiä ja saavat mitä tilaavat. Ja minä laitan kämpän myyntiin. Case Closed, and Thänks :)

      • LOPPUELÄMÄN KOTI?

        ymmärrän sinua-kestämistä! tuolla nyt on niin viisaita neuvoja, jotka siinä mieleesä lohduttaa, ettei tarvitse itseään ihan pöpipäänä pitää, et hyviäkin asuntoja on. se on tosiaan huono tuuri, kun satut valitsemaan asunnon, jossa vallitsee viidakon laki-yksi on päällikkö ja toiset myötäilee-vastustajat karkotetaan. meiiläkin kaikki tietävä osaava ei ketään eriävää mielipidettä eikuunteleva pj (nyt onnex ei päässy uusien asukkaiden ansioista hallitukseen. ajoi asiaa, joka oli painettuna isännöitsijän todístukseen, mutta kun tämä yliiviisas ei ollut lukenut "kaikkea pienellä präntättyä" ostotilanteessa. no ei kun oikeuteen, kun ja nyt nyt KKO:llta hylkäys ja KAIKKI o
        s.omistajat maksavat yht.50.000!!! nyt tämä viisas sanoo, että me toisinajattelevat os.omistajat olemme käsittänneet väärin hänet! istuntoja käytiin lukuisia ja painostus oli tosi raskasta henkisesti! ja vieläkin on asia joka taloyhtiössä hiertää hoitamatta! JOTEN VALVOKAA OSAKKEENOMISTAJAT MILLAISET TYYPI HALLITUSTA PYÖRITTÄÄ!!! itse en hallitukseen, koska ei siellä kuulemma saa omalle mielipiteelleen mitään arvoa. ASIA ON HYVIN HELPPO USKOA! MUT NYT OLEN SOITTANUT PANKKIIN JA AS.VÄLITYKSEEN JA ERÄÄSEEN TOISEEN VAIHTOEHTOON JA TEEN KUTEN AIKASEMME TTYYTYMÄTTÖMÄT JÄTÄN TÄMÄN TALON TOIVOTTAVASTI. HARMITTAA HYVIN PALJOON, MUTTA ENÄÄ EI JAKSA!


    • Hallituksen jäsen 3

      Ei sijoittajakaan saa verovähennystä kuin 30 % lisävastikkeen määrästä, joten kyllä hänellekin on eduksi saada talon kustannukset pienemmiksi. Paitsi tietysti, jos itse on urakoimassa ylihintaan, jolloin saa rahat taskuunsa sitä kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe