"liikunnallisuus"/miten ymmärrätte?

kävelyseuralainen

Olen yli 4-kymppinen, etsin netin kautta ikäistäni seuralaista arkeen ja juhlaan, tanssiin ja vapaa-ajan viettoon. Yksi hakukriteereistäni oli "liikunnallinen".
Miten ymmärrätte liikunnallisuuden vaatimuksen täyttyvän, jos kriteeriksi otetaan vaikka reipas kävely?

Suomalainen loppusyksyn sää, lämpötila 5-10c, ei sada, jalassa lenkkarit, päällä verkkarit, alla hiekkapintainen keskisuomalainen kylätie, pääasiassa tasaista, loivia laskuja ja nousuja välillä. Kävelyvauhti 5-6km/h.

Kuinka monta kilometriä ihmisen pitäisi mielestänne pystyä em. tilanteessa kävellä ilman lepotaukoa, jotta hän täyttäisi "liikunnallisen" kriteerit?

Joku deittini oli ymmärtänyt asian ihan väärin tai sitten minulla on eri kriteerit !

37

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +50sinkku

      Olen 5-kymppinen, kävelen pari-kolme kertaa viikossa 8km saunalenkin. Taukoja en pidä, mutta ehkä lopussa jalat alkavat vähän painaa ja vauhti hidastua.
      En silti vielä pitäisi itseäni liikunnallisena, en sitä netti-ilmoitukseenikaan ole laittanut. Mun mielestäni jokainen peruskuntoinen pystyy kävelemään vähintään tunnin ilman taukoa, siis 5-6km. Jos itseään liikunnallisena pitää, niin kyllä silloin yli 10km pitäisi kevyesti mennä!
      Tosin tiedän henkilöitä, jotka kävelevät kaksi kertaa viikossa 3km pururadan ympäri ja varmaan vastaisivat ilmoitukseesi(jos sukupuolet täsmää)

    • kävelevä täti

      Jaa a, pistit pahan :-)
      Liikunnallisuus on ehkä sellaista että osaa pyöräillä, ehkä hiihtää/luistella innostuu kokeilemaan esim mailapelejä ja kävelee ja ylipäätään liikkuu mielellään...ja nauttii siitä

      Mutta kilometri-määrää on kyllä vaikea sanoa...
      pidän itseäni liikunnallisena ja ihan kevyesti kävelen sellaisen 4-5 km...reipasta vauhtia lähes päivittäin... kaipa sitä pidempäänkin kävelis mutta toi on sellainen sopiva kierros arki-illalle.

      Mutta tykkään myös kulkea metsäpolkuja ja yleensä lenkin pituus on 5-11 km rauhallista vauhtia, juotava kulkee mukana ja joskus on kiva hetkeksi istua kannon nokkaan kuuntelemaan ja nauttimaan luonnosta

      Kiinnostaisi kyllä tietää mikä ap.n tapauksessa oli se matka minkä kävelitte?
      voisi omaakin liikunnallisuutta sitten pohtia uudelleen :-)

    • näinnnnnnnn

      En minäkään itseäni varsinaisesti liikunnalliseksi vielä kuvailisi. Teen kävelylenkkejä, arvioisin 4-6 km ja aikaa menee 45 min-70 min. Tuon jaksaa hyvin eikä ole rättiväsynyt lopuksi. Aloittaessa olin, joten kunto on hieman kohonnut rapakunnosta, mutta vieläkin olen aika kehnokuntoinen. Lisäksi jumppaan kerran tai pari viikossa. Talvella luistelen ja hiihdän jonkin verran lasten kanssa. Jalat kipeytyvät joskus varsinkin kun aloittaa "uutta" lajia pitkästä aikaa, kärsin sairaudesta, jonka sivuoire tämä on. Sanoisin että olen ihan normi terveysliikkuja, liikun sen verran kuin jokaisen pitäisi vähintään liikkua. Moni liikkuu paljon vähemmän, jos ollenkaan, mutta kaukana olen myös varsinaisesta liikunnallisuudesta.

      Niinpä jos joku kysyy mitä harrastan, en sano harrastavani mitään mutta säännöllisesti pyrin liikkumaan silloin tällöin. Tai jos joku hakee liikunnallista ihmistä, joudun skippaamaan.

      Mutta kaipa nämä jokainen määrittelee itse, ja liioitellaan tai vähätelläänhän sitä herkästi monia muitakin asioita. Seurustelin aikanaan miehen kanssa, joka kertoi harrastavansa muun muassa lenkkeilyä ja uintia. No, paljastui että mies käveli aika hitaasti lompsien eli joskus vetelehti ulkona katuja pitkin ja puistoisssa. Tärkeäähän se sellainenkin on mielen virkistykseksi, mutta ei sitä ihan liikunnaksi pääse mielestäni kehumaan. Uimassa hän oli käynyt viimeksi useita vuosia sitten, ja uimassa joskus käydessämme hän ihaili kuinka hyvin osaan uida (ja olen melko keskinkertainen taidoiltani), itse polskiessaan ja lähinnä lillutellessaan vedessä.

      • mies kaks ysi

        Niin, omasta mielestäni nettideitissä kyseisen liikunnallisuuden status-arvo on hieman liian korkea.Eihän sitä oikeassa elämässä tavatesssa kysytä ensinmäisenä miten paljon liikut viikkossa vaan aivan jotain muuta.
        Mutta, nettideitti onkin turhaimaisuuden kehto, myös tässä asiassa. ;)


    • En profiloinut itseäni liikunnaliseksi enkä etsinyt sellaista kumppania silloin, kun netissä olin, mutta 12 km/2h viikonloppuisin ja 4,5 km/45 min vähintään kolmena iltana viikossa on se, mitä pidän normaalina arkiliikuntana.

    • Laiskistunut

      Minä pidän liikunnallisena ihmistä joka harrastaa säännöllisesti hikoilua aiheuttavaa liikuntaa. Joku 5km kävely on ihan helppo nakki, kun ihan peruskuntoilijakin vetää tuollaisia lenkkejä peruskuntoharjoituksina juosten. Kun harrastin juoksua niin vedin 2 kertaa viikossa noin 40min lenkin ja yhden pidemmän, eli 90 - 120 min.

      Sen lisäksi kävin pari kertaa viikossa salilla tai kamppailulajien treeneissä. Kävelyä tulee jo työmatkalla päivittäin useampi kilometri. Ei niitä lasketa.

    • kävelyseuralainen

      Kiitos vastauksista, aika paljon samoilla linjoilla kanssani olette.

      Pidän tuota liikunnallisuutta tärkeänä asiana mahdollisella seuralaisellani.
      Itse olen vuosikausia esim. etelänmatkoilla valinnut mahdollisimman kaukana rannalta olevan hotellin. Ei mikään tunnu paremmalta kuin patikoida auringossa rantaan ja pulahtaa raikkaaseen veteen. Vastaavasti takaisinpäin altaalle.
      Olen myös säästänyt rahaa siinä, rannan lähellä on yleensä kalliimpaa.

      Pidän myös syksyisin Lapin tuntureilla ja vaaroilla patikoinnista.
      Tuntuis mennenn kumppanin valinta pieleen, jos hän jäisi päiväksi laskettelukeskuksen mökille kirjaa lukemaan tai olisi heti hotellin pihassa viittilömässä "Pedron" taxia.

      Asia harmittaa siinä mielessä, että viestien perusteella pidin hänestä.
      Ja että kohdatessa paljastui joko hänen luetun ymmärtämättömyys tai naivius. Tunsin itseni jotenkin pinnalliseksi antaessani kenkää huonokuntoisuuden vuoksi.
      Täytyy varmaan jatkossa heti tehdä selväksi, että huonokuntoiset älkööt vaivautuko!

    • ajatuksissa vain..

      Tapasinpa miehen täältä kautta.. profiilissaan mainostaa/mainosti olevansa liikunnallinen ja harrastavansa vuorikiipeilyä.. Mitä vielä! -ei edes koiralenkille lähtenyt koko vuonna saati kiipeilyt.. Lupasi kyllä viedä kiipeilemään - puheeksi jäi.. Tyhjien puheiden mies oli hän.

    • treenaaja

      Pitää kävellä ainakin 20 kilsaa että on liikkuva. Vain lihavat ei tee muuta kuin kävelee. Itse käyn salilla ja liikun varmaan 8 tuntia viikossa.

    • t.hoikka

      Väärin, että vain lihavat kävelevät..

    • liikunnalinen mies

      Ei liikunnallisuutta voi millään kilometrimäärällä mitata. Treffasin kerran naista, joka mainosti olevansa liikunnallinen ja jolle mieleistä liikuntaa oli "lenkillä käyminen". Itselleni vuosia juoksua harrastaneena ja maratonin juosseena ajattelen lenkillä käymisellä sitä, että 2-3 kertaa viikossa käydään 30 min - 1,5 tunnin vaihteleva sykkeisillä juoskulenkeillä. Tutustuessamme paljastui ettei hän pystynyt juoksemaan lainkaan kroonisen polvivamman takia. Liikunnallisuus hänelle merkitsi sitä, että hän kävi sännöllisesti rauhallisilla kävelykenkeillä.

      Yhteensopiva liikunnallisuus tarkoittaa siis sitä, että nämä liikunnalliseksi koetut harrastukset käsitetään molemmin puolin samalla tavalla. Siksi olisikin parempi ilmoitella nettideittiprofiilissa suoraan, mitä liikuntamuotoja tai lajeja tykkää harrastaa. Ja myös se, jos pelkästään haaveilee niiden harrastamisesta muttei silleen aikuisten oikeesti niitä harrasta. Kirjoittelin kerran yhden naisen kanssa, joka ilmoittautui niin ikään liikunnalliseksi ja kun tarkemmin kyseli, niin hän olisi mielellään lähtenyt vaikka hiihtämään, jos joku veisi ja niin ostaisi ensin sukset. Luistelusta hän tykkäsi myös, mutta luistimet olivat maanneet kellarissa terät ruosteessa jo toistakymmentä vuotta. Liikunnallisuus tarkoitti hänelle siis sitä, että hän pukeutui verryttelytakkiin ja oli joskus nuorena ajanut polkupyörällä.

      Itsekin toki ilmoitan profiilissani etsiväni liikunnallista naista. Ja tarkoitan sillä sitä, että naisen normaaliin arkeen kuuluu tavalla tai toisella säännöllinen kuntoliikunta. Kilpaurheilija ei tarvitse olla. Hyötyliikunnankin harrastaminen on hyvä asia, mutta pelkkä hyötyliikunta harvemmin näkyy ihmisen ulkoisessa olemuksessa. Minä odotan, että jos pystyy harrastamaan säännöllistä liikuntaa niin sen myös huomaa terveestä ja elinvoimaisesta olemuksesta. Liikunnan harrastaminen ei välttämättä tarkoita hoikkaa ja urheilullista vartaloa, mutta mikäli omaa tarpeeksi liikunnalliset elämäntavat, on paljon suurempi mahdollisuus elää terveenä ja myös vältellä ns. elintasoläskejä, joita en koe kumppania etsiessäni kovinkaan vetovoimaisena.

    • tässäjanyt

      Ehkä naisilla on enemmän tuota epärationaalista ajattelua tai haaveilua?

      Itse joskus etsin kumppania, ilmoituksessa mainitsin haluavani yhteistä maailmalla matkailua vuorotteluvapaan merkeissä.
      Sain vastauksia mm. naisilta, jotka olivat ideasta kiinnostuneita. Vähitellen selvisi, että he ovat valmiita vasta kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa (nuorin n. 10v.)

      • naisetmiehet

        On sitä miehilläkin, kuten tästäkin ketjusta näkee. En näe merkittävänä verrata kummalla sukupuolella hivenen enemmän.


    • relampi liikunn.

      Olen kehdannut määritellä itseni liikunnalliseksi sen vuoksi että toisena ääripäänä katson olevan liikkumattomuuden (ei koskaan kävele, ui, hihdä tms.) ja toisena ääripäänä on urheilullisuus (todella rasittava, mahdollisesti myös vammauttava liikunta ja pitää tuloksia tärkeänä), ja omasta mielestäni olen siitä välistä.

      Ihmiset ovat mielestäni liian fanaattisia. Eihän sitä liikuntaa kaikkien ole pakko harrastaa veren maku suussa ja askelmittari tanassa. Itse kävelen vaihtelevia määriä ja vaihtelevalla nopeudella; jos käyn kunnan keskustassa, 4,5 km matka menee 45 minuutissa jos en lorvi. Kesäisin käyn jokaikinen päivä uimassa tai vesijuoksemassa, talvisin hiihdän jos säät sallii. Lisäksi harvakseltaan myös luistelen ja tanssin.

      Liikkumatonta minusta ei saa millään ilveellä, joten mielestäni olen liikunnallinen. Painokin on normaali, kesällä jopa normaalin alarajalla toisinaan. Mutta urheilullinen en todellakaan ole.

      Lepotaukojen määrä riippuu tilanteesta; kun käyn siellä kunnan keskustassa, yleensä vietän siellä aikaa, joten väkisinkin tulee tauko keskelle yhteensä 9 km lenkkiä. Pisimmät matka muutaman kerran vuodessa ovat 14 km, mutta kauhean mielelläni en semmoista määrää kävele yhteen putkeen. Alkaa jalkoihin sattua. Huolimatta siitä että kävelen päivittäin tai lähes päivittäin.

    • ei liikunnallinen

      Liikunnallisuutta ei voi mitata kävelyllä. Jokaisen terveen pitäisi jaksaa tunnin verran, liikunnallinen jaksaisi enemmänkin mutta mitä järkeä monen tunnin ympäriinsä kävelyssä edes olisi, ellei olla jossain Lapin vaelluksella tms.? Liikunnallisuus näkyy siinä, että pystyy tekemään jotain rankempaakin kuin lyhyitä kävelylenkkejä.

      • relampi liikunn.

        Mitä järkeä kävellä monta tuntia? No hemmetti, onhan se kiva nähdä muutakin kuin pelkkä kotinsa päivästä toiseen. Mutta tietysti jos asuu kaupungissa niin ehkä se pakokaasun sekaan köpöttelemään lähteminen ei oikein miellytä. Täällä maaseudulla on toisin. Ja jos on tarpeeksi vaihtelevaa maaseutua, on se muutakin kuin vuorotellen peltoa ja ex-pellolle rakennettuja rivitaloja...

        Ihmiset maksavat pitkän pennin päästääkseen Lappiin vaeltamaan ja leikkimään liikunnallista ihmistä. Reissu pari vuodessa, paljon vaikuttaakin kuntoon ja terveyteen.

        Tarkemmin ajatellen voisin pitää liikunnallisena ihmisenä sellaista joka liikkuu jokaikinen päivä, edes vähän. Enkä tarkoita sitä että kävelee kioskille hakemaan röökiä.


    • ikiliikkuja.

      "Liikunnallisuutta ei voi mitata kävelyllä. Jokaisen terveen pitäisi jaksaa tunnin verran, liikunnallinen jaksaisi enemmänkin mutta mitä järkeä monen tunnin ympäriinsä kävelyssä edes olisi, ellei olla jossain Lapin vaelluksella tms.? Liikunnallisuus näkyy siinä, että pystyy tekemään jotain rankempaakin kuin lyhyitä kävelylenkkejä. "

      Jonkinlainen mittari pitäisi olla, millä omia liikuntakykyjä ja haluja ilmaistaan esim. treffipalstalla. Väärinkäsitykset ovat ikäviä, ei myöskään ole mielekästä lähteä pidemmälle kävelyreissulle jos toinen laahustaa perässä puhisten ja armoa anellen

      • 17+10

        Jokainen voi kertoa itsestään vapaasti, ei siinä mittareita tarvita. Jos ei osaa/halua, ei siihen auta mikään. Keskimääräinen idiootti ei osaa edes ruksia "ei lemmikkejä" jos ei ole lemmikkejä. Mm. tuo valinta on käsittämättömän monella vastaamatta.


      • mies.

        Kävely ei ole mitään. Sitä kävelee jokainen joka päivä jonkin verran. Täytyy olla aika huono kunto jos ei jaksa paria tuntia kävellä putkeen. Kävely ei rasita paljon ja ei kerro kunnosta mitään ellei kävele 5 tuntia putkeen. Sanotaan että jos tunnissa jaksaa polkea fillarilla 25 kilsaa niin sitten on aika hyvä kunto jo. Lihaskunto on hyvä jos punnertaa 30 kertaa minuutissa. Itse käyn salilla ja treenaan välillä kovaa ja välillä vähän kevyemmin. Esim pyöräilystä tykkään. Pyöräilen joka päivä varmaan 10-20 kilsaa.


      • peruskuntoa
        mies. kirjoitti:

        Kävely ei ole mitään. Sitä kävelee jokainen joka päivä jonkin verran. Täytyy olla aika huono kunto jos ei jaksa paria tuntia kävellä putkeen. Kävely ei rasita paljon ja ei kerro kunnosta mitään ellei kävele 5 tuntia putkeen. Sanotaan että jos tunnissa jaksaa polkea fillarilla 25 kilsaa niin sitten on aika hyvä kunto jo. Lihaskunto on hyvä jos punnertaa 30 kertaa minuutissa. Itse käyn salilla ja treenaan välillä kovaa ja välillä vähän kevyemmin. Esim pyöräilystä tykkään. Pyöräilen joka päivä varmaan 10-20 kilsaa.

        Kyllä täällä länsimaissakin on ihmisiä jotka ei jaksa kävellä paria tuntia putkeen, hyvä jos tuntia. Yllättävän paljonkin. Joten kyllä se jostain kertoo, ainakin juuri sen, onko normaalikuntoinen. On todella paljon hoikkia nuoriakin ihmisiä jotka eivät juurikaan liiku edes hyötyliikuntaa, ja he ovat noin huonokuntoisia. Tietysti jos haluaa sen liikunnallisen tai urheilullisen ihmisen, niin sitten voi mitata jo jollain tarkemmalla tavalla.


      • älä liioittele
        mies. kirjoitti:

        Kävely ei ole mitään. Sitä kävelee jokainen joka päivä jonkin verran. Täytyy olla aika huono kunto jos ei jaksa paria tuntia kävellä putkeen. Kävely ei rasita paljon ja ei kerro kunnosta mitään ellei kävele 5 tuntia putkeen. Sanotaan että jos tunnissa jaksaa polkea fillarilla 25 kilsaa niin sitten on aika hyvä kunto jo. Lihaskunto on hyvä jos punnertaa 30 kertaa minuutissa. Itse käyn salilla ja treenaan välillä kovaa ja välillä vähän kevyemmin. Esim pyöräilystä tykkään. Pyöräilen joka päivä varmaan 10-20 kilsaa.

        25km/h keskinopeus pyörällä on ihan järjetön. Aikanaan kun harrastin kestävyysurheilua kilpatasolla, tyypillinen keskivauhtini oli selvästi alle 20. 30 alkaa olla jo vaarallinen nopeus, ja sitä pitää olla paljon jos mielii saada keskinopeuden 25:een.


      • Kiltti mies.
        älä liioittele kirjoitti:

        25km/h keskinopeus pyörällä on ihan järjetön. Aikanaan kun harrastin kestävyysurheilua kilpatasolla, tyypillinen keskivauhtini oli selvästi alle 20. 30 alkaa olla jo vaarallinen nopeus, ja sitä pitää olla paljon jos mielii saada keskinopeuden 25:een.

        Hyvällä pyörällä pääsee lujaa ja jos haluaa polkea tunnin reippaan lenkin että hiki tulee niin 25 kilsaa pääsee tunnissa kohtuu kuntoinen mies.. Itse ainakin monesti kesällä vedin sellaisia lenkkejä. Salillakin poljen usein noin 50 minsaa kuntopyörällä niin että hiki valuu. Kävely on huonokuntoisille.


    • tuli vaan mieleen

      Öh tuota noin...
      nettitreffeillä tutustutaan myös "kirjallisesti" ennen tapaamista...eikös tästä aiheesta voisi jutella suoraan kyseisen deitin kanssa??
      Mitä hän kokee liikunnallisuudeksi ja mitä mieltä on esim 10 km kävelylenkistä?

    • liikunta/urheilu

      Mikäs on muuten liikunnallisen ja urheilullisen ero??

      Mun mielestä moni noista himo-juoksijoista vois kutsua itseään urheilulliseksi

      Jos liikunnalliset pyöräilee n 15 km/h keskivauhtia ja kävelee 3-5x viikossa 5 km reipasta vauhtia... ja siitä ylöspäin sitten tituleerata itseään urheilulliseksi??

    • 18+14

      Olen vasta kolmekymmmpinen, mutta omasta mielestäni liikunnallista on vähän vaikea määritellä. Jos aktiivisesti käy ulkoilemassa / kävelemässä niin onhan tuo liikuntaa. Pari tuntia pitäisi jaksaa ainakin tallustella noilla lähtökohdilla. Vähän vettä vaikka mukaan. Tarvittaessa sitä liikunnallinen ihminen pienillä tauolla / ruokailuilla kävelee vaikka koko päivän.

    • Nainen 30+

      Minusta tuo on myös ikäkysymys. Liikunnallinen viisikymppinen tarkoittaa ainakin minulle eri asiaa kuin liikunnallinen kaksi- tai kolmekymppinen. Ensimmäiselle riittää, jos harrastaa säännnöllisesti esim. kävelyä ja kevyttä liikuntaa, mutta jälkimmäisellä itse ymmärtäisin tarkoitettavan keskimääräistä parempaa harrastelijaurheilijaa. Käyn itsekin mielelläni juoksemassa varsinkin kesäisin ( menen mielelläni mukaan vuorivaelluksille, uimaan, pyöräilemään tms), mutta koska se ei ole millään muotoa tuloshakuista, en kutsuisi itseäni liikunnalliseksi. Olen normaalipainoinen hyvännäköinen kolmikymppinen. Jos tekisin profiilin, luultavasti kuitenkin korostaisin muita asioita, koska en haluaisi johtaa harhaan niitä jotka juoksevat maratoneja ja ovat kääntäneet postinsa salille. ;) Toisaalta taas nuokin jutut varmaaankin kannattaisi jotenkin kertoa ilmoituksessa, jos on tarkoitus hakea seuraa myös tällaisiin harrastuksiin. Hankalaa on. :P

      • vanha oksa

        Ehkä ihmiset keskimäärin laiskistuvat ja antavat itsensä rapistua iän myötä.
        Minulla kävi just päinvastoin.
        Armeijassa jaksoin vaivoin ylittää 2000m Cooperissa, ylipainoa oli.

        Nyt 5-kymppisenä olen kahdessa vuodessa laittanut itseni elämäni parhaaseen kuntoon. Laihduttanut yli 20kg, kuntasalilla treenannut kiinteät lihakset, kävelyllä ja hölkkäämällä hankkinut aerobista kuntoa.

        Päihittäisin mennen tullen sen 2-kymppisen minäni lajissa kuin lajissa.
        Mutta en silti pärjää melkein 6-kymppiselle naisystävälleni ;-)

        Itse olen mielestäni liikunnallinen, en urheilullinen.
        Urheilullisena pidän ihmistä joka kilpailee jossain liikuntamuodossa.


      • Kiltti mies.
        vanha oksa kirjoitti:

        Ehkä ihmiset keskimäärin laiskistuvat ja antavat itsensä rapistua iän myötä.
        Minulla kävi just päinvastoin.
        Armeijassa jaksoin vaivoin ylittää 2000m Cooperissa, ylipainoa oli.

        Nyt 5-kymppisenä olen kahdessa vuodessa laittanut itseni elämäni parhaaseen kuntoon. Laihduttanut yli 20kg, kuntasalilla treenannut kiinteät lihakset, kävelyllä ja hölkkäämällä hankkinut aerobista kuntoa.

        Päihittäisin mennen tullen sen 2-kymppisen minäni lajissa kuin lajissa.
        Mutta en silti pärjää melkein 6-kymppiselle naisystävälleni ;-)

        Itse olen mielestäni liikunnallinen, en urheilullinen.
        Urheilullisena pidän ihmistä joka kilpailee jossain liikuntamuodossa.

        Armeijas vedin 3200 cooperissa. Sit jossain vaihees lihoin 25 kg. No sit laihduin 25 kg 5 kuukaudessa. Olen liikunnallinen, pelasin salibandya yli 20 vuotta ja sitten kun lopetin sen niin aloin käymään salilla. Jonkin verran urheiluhullu olen. Kerran poljin tampereelle 7 tunnissa. Kesällä vedän sellasia 25-30 km lenkkejä. Haluaisin polkea jonnekkin ouluun fillarilla. Uudessakaupungissa kävin kerran kesällä fillarilla ja sinne polkee 2,5 tunnissa, sinne jotain 60 kilsaa. No naiset tietenkin tykkää sellasista stereoidi pelleistä jotka vetää nappeja että lihakset kasvaa.


    • …………..

      Varsinaisen liikuntaharrastuneisuuden lisäksi liikunnallisuus tarkoittaa mielestäni myös sitä, että on mieltynyt arkiseen hyötyliikuntaan. Ei siis tarvitse autoa kaikkiin matkoihinsa, jaksaa kantaa kauppakassit kotiin eikä imurointi ole ylivoimaista.

    • kauppa-kassi

      Meikä ei edes omista autoa. Kauppaan on 3,5 kilsaa ja lidliin 4,5 kilsaa ja käyn kyllä kaupassa monesti viikossa. Miksi edes likkua muuten kuin kauppaan kun ei naisia kiinnosta liikkuva mies. Sohvaperuna juoppoja naisten kotoa löytyy paljon.

    • Liikunnallisuus voi mielestäni täyttyä monella tapaa...

      Mielestäni liikunnallinen on ihminen, joka lenkkeilee joka päivä väh. 2km säästä riippumatta. Se voi täyttyä myös arkiliikunnalla, siis jos kävelee töihin parin kilsan päässä eikä mee autolla.

      MUTTA liikunnallinen voi myös olla ihminen,joka käy 5xviikossa uimassa,tai kuntosalilla...

      Liikunnallinen ihminen ottaa hissin, ennen rappusia. Ellei kyseessä yli 5 kerroksen talo...

      Mulle liikunnallisuus on enemmän elämäntapa, kuin joku tavoiteltava tavoite... Liikunnallinen ihminen ei pelkää joutua tehdä ylimääräistä, liikunnallinen tyyppi tykkää siitä... se ei laske aikaa tai tavoittele sporttrackerin huippua...
      Ei mullakaan joka päivä tavoitteet täyty (oon ollut flunssassa viimesen viikon ja hädin tuskin jaksanut ulkoiluttaa lemmikit ahistaa!) mutta se ei ole pääasia... liikunnallinen ihminenTYKKÄÄ liikkua, Se ei ole tuskan ja toimen takana, toinen tykkää liikkua vaikka tanssikurssilla kerran viikossa, toinen vetää 10km juoksun päivittäin... liikunnalliselle ihmiselle se vaan osa elämää... näin ite aattelen.

    • urheilija=murheilija

      Minulle tulee liikunnallisesta mieleen henkilö, joka käyttää kaiken vapaa-ajan jossain liikuntaharrastuksessa, ja jonka kanssa ei siksi koskaan voi tehdä mitään kivaa. Jotkut liikunnalliset syövät omituisesti tai viettävät aikaa peilin edessä. Jos treffipalstalla mainitsee erityisesti olevansa liikunnallinen ja hakevansa toista liikunnallista, niin todennäköisesti on myös pinnallinen, jossain määrin pakkomielteinen sekä pingottava tosikko, joka esim. mittailee toisten ihmisten kävelemiä kilometrimääriä.

      Minä autottomana kävelen tai pyöräilen paikasta toiseen joka päivä, kesällä käyn huvin vuoksi uimassa, talvella voin käydä vaikka luistelemassa. Mutta minä olen normaali, en liikunnallinen.

      Treffiprofiileissa ilmoitettuihin ominaisuuksiin kannattaa yleensä suhtautua varauksella. Täällä jokaikinen on normaalipainoinen, alkoholia kohtuudella käyttävä, huumorintajuinen ja sinkku. Kaikki vanhat ovat nuorekkaita ja nuoret varmaankin kypsiä ihmisiä.

    • merihirviö

      Liikunnallisuus tarkoittanee nykyään sitä, että on timmi. Itse käyn uimassa tunni n kolme kertaa viikossa (vauhti 2km tunnissa) ja muina päivinä 1-1.5 tunnin reippaan kävelylenkin. Miestä ei löydy ja on turha etsiä, kun tykkään liikaa (liikunnan lisäksi) myös ruoasta. Painoa on lähes 100kg, eikä se ole mahassa vaan olen tiimalasimallia.

      On ihan sama mitä teet ja miten elät, kunhan olet normaalipainon alarajoilla. Ihan sama, vaikka käytätkin hammaslankaa joka päivä ja elät terveellistä elämää kaikin muin tavoin, kunhan et syö niin paljon ettet pysyisi hoikkana.

    • Late bloomer

      Minulle oma liikunnallisuus on sitä, että käyn kerran pari vuodessa vaellusreissuilla, joihin kuuluu myös rankempia vuorten huipuiilla käymisiä, ja että noiden reissujen välissä pidän itseni sellaisessa kunnossa, että reissuilla jaksaa tehdä muutakin kuin puuskuttaa ja pitää taukoja.

      Olen mies, 30 v.

    • Sporrtneiti

      Ainakin 7 kilometriä mutta 10 ei ole vielä liikaa.

    • Termeistä

      Liikunnallisuus on minun mielestäni kevyempi ilmaisu kuin urheilullisuus tai sporttisuus. Jos ei ole ihan sohvaperuna ja käy vaikkapa säännöllisesti kävelylenkeillä, niin miellän henkilön liikunnalliseksi. Itse käyn koirien kanssa päivittäin 1-2h kävelylenkeillä ja lisäksi 3krt viikossa hikiliikuntaa ja sanoisin olevani liikunnallinen, mutten vielä urheilullinen tai sporttinen.
      Tosin saatan olla hakoteillä näistä termeistä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe