Moottoripyörien ja mopojen vuosikatsastus!?!?!

nolo Suomi

Luin juuri Taloussanomien ja oliko Keskisuomalaisen nettiversioista EU:n uudesta keksinnöstä, nimittäin mopojen ja moottoripyörien mahdollisesta tulevasta määräaikaiskatsastamisesta. En vielä löytänyt täältä aloitettua ketjua aiheesta.

Ällistyttävää kyllä motoristit tuomitsevat tuon ehdotuksen. Ällistys ei ole välttämättä aina niin suuri jos asioita kysytään niiltä, joita asia koskee. On totta, etteivät kaikki asiat koske joka iikkaa. Siitä päätellen asioita säätelee ja määrää joukko ihmisiä, joita määräys ei koske, tarkemmin vaikuta heidän elämäänsä.

Yleinen itkentä tuosta hankkeesta alkoi ainakin mainituissa lähteissä, muistaen mainita EU:n holhous, rahastus ja muunlainen elämän hankaloittaminen ja rajoittaminen. Yleisiä olivat myös kommentit siihen suuntaan että pannaan sitten polkupyörät ja potkukelkatkin katsastuksen piiriin ja niille oma ajokortti.

Laitan oman lisäni itkennälle ja saa muuten kopioida tätä mallia. Nimittäin, EU:lle, verottajalle, viranomaisille ja koko muulle hallintoporukalle jota en muuten valtuuttanut seuraavat terveiset:

Jokainen lisämaksu, korotus, rajoitus tms. johtaa kohdallani luopumiseen. Toisin kuin luulette, lopetan ja luovun samaa tahtia asioista kokonaan joita vaikeutatte ja maksatatte. Joka kerta kun uusi asia menee maksulliseksi luovun siitä kokonaan. Pärjään ilman sitä olematonta palveluakin joka rahoitetaan "palvelu"maksuin kun niin huonosti olette ajaneet taloutenne. Teette vajetta sitä mukaa kun yritätte sellaista paikata, toisin sanoen ajatte maan konkurssiin. Lopetin ilmailutoiminnan viranomaisen toiminnasta johtuen, koska minulla on varaa lopettaa, ei varattomuuden vuoksi. Seuraavaksi lopetan kaikkinaisilla moottoriajoneuvoilla ajamisen kokonaan. Kaivatte maata jalkojenne alta jos luulette maksavani mitä tahansa mistä tahansa ja suostuvani kaikkeen. Luovun ennemmin kaikesta. Aivan kaikesta. Lopetan kaiken kulutuksen niin pitkälle kuin pystyn ettei tämän kleptokraattisen Suomen nimellä ratsastavan rosvosektorin pyöritys tapahdu enää osuudellani. Joka kerta kun keksitte uusia vastikkeettomia maksuja totean että repikää selästä. Miten enää eroaa pankkiryöstöstä, tappakaa suoraan sitten kun en ole lopulta ole rahastettavissa. Sen voi tehdä myös epäsuorasti niin ei jää kiinni, havaintoja on. Ja ihan sama mitä sanotte mihinkään: tapettu ei tarvitse hakea valituslupaa.

4

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin että

      Lisään vielä: minua ei voida pakottaa kuluttamaan, eikä kuluttamiseni (tässä yhteydessä suunnilleen sama kuin rahankäyttöni) ole varallisuuteni mittari. Ei liioin älykkyytenikään, vaan päinvastoin. Voisin kyseenalaistaa älykkyyttä toisaalla jossa muuta kuvitellaan: kamiinaan voi heittää puitakin eikä aina vaan seteleitä.

      Niin että kun polkupyöräilykin on nykyisellään sangen harmillisen ilmaista saisi valtio siitä näppärät ajoneuvoverot, katsastukset ja muut johonkin sosialistisdemokraattiseen hankkeeseensa. Harmillista valtiolle on se että polkupyöränikin menee paaliin siinä vaiheessa. Mitä muuta haluattekaan paaliin voin laittaa. Mopot, moottoripyörät, muut/mitkä?

      • Mitenkauasmopollapääsee

        Johan ne on moottoripyörät katsastettu Saksassa jo iät ja ajat. Samoin Suomessa kevyet nelipyörät ja tieliikennemönkiät. Hakuninmaan katsastusasemalla kokeilivat moottoripyörien katsastusta reilut 10 vuotta sitten, mut tulivat siihen tulokseen viranomaiset silloin et on liian riskialtista puuhaa hyötyynsä nähden.


    • hys hys

      Kyllä se mopokatsastus meillekkin tulee ja autoihin ajot tallentavat tietokoneet joiden perusteella laskutetaan käyttöä. Nyt vaan vedetään hieman henkeä ja sit panevat tuulemaan samalla kun lopettavat autoveron. Näin on jo päätetty mutta siitähän pitää olla ihan hiljaa toistaiseksi.

      • Hans K

        Ketjun aloittaja tuntuu olevan terapian tarpeessa. Vuodatuksen perusteella hänellä on vakavia asenneongelmia.

        On jo aikaisemmin päätetty, ettei mopojen ja moottoripyörien katsastuspakkoa tule Suomeen. Sitä ei halua kukaan. Ei motoristit, ei katsastajat, ei Trafi, ei lainsäätäjät.
        Ainoa, joka sitä halusi, oli A-Katsastuksen aikaisempi johtoryhmä. Sekin vain sen takia, että nämä porsaat halusivat vielä lihottaa itseään.

        Joten ketjun aloittaja, nuku vain yösi rauhassa. Prätkääsi, jos sinulla on sellainen, ei tarvitse katsastaa ikinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe