AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Pääministerin palkka?

Pääministerin palkka?

7 Vastausta 604 Lukukertaa
Tänään on uutisoitu kansanedustajien palkkojen korotuksista. Riviedustajan palkka nousee vähän päälle 5000 euron. Puheenjohtajan palkka on lähes kaksinkertainen, 9590 euroa kuussa. Kuka tietäisi, mikä on pääministerin palkka? Kumpi on suurempipalkkainen, Maito-Matti vai Paavo-Ponteva? Mulla on käsitys, että pääministerin palkka ei olisi noin korkea, mutta varma en ole. Kertoisiko hän, joka tietää, please!

Pääministerin palkkaa

mutta Paperiliiton Jouko Ahosen palkka on Kauppalehden mukaan:

Peruspalkka noin 6500 euroa kuukaudessa. Lisäksi autoetu, puhelinetu ja hallituspalkkio. Kuukausipalkka on yhteensä 8000 euroa.

Saakos muuten lakkojohtaja palkkaa lakon aikana?

Pitäisi varmaan kysyä "lakkojohtajilta" itseltään?

Otsikossa melkein kaikki.

Kysy sellaisilta johtajilta, jotka tällä hetkellä meneillään olevia lakkoja "johtavat".

Vasta viime vuonna...

...nuo valtioneuvoston jäsenten palkat olivat julkisuudessa, kun niihin tämä nykyhallitus sai aikaan roimat korotukset. Mutta en minäkään muista, mitkä ne palkat olivat.

Muistelen kuitenkin, että pääministerinkin palkka jäisi puhemiehen palkkaa pienemmäksi. Näin kai on siksikin, että virallisessa hierarkiassa puhemies on pääministerin yläpuolella, toinen heti presidentin jälkeen.

Mutta eihän se kerro tosiasiallista ansiotasoa se virallinen palkka, kun ministerit - niin muuten kansanedustajat ja puhemieskin - saavat runsaasti erilaisia matka- ja kulukorvauksia. Niiden aiheiden keksimisessä tiettävästi jotkut ovat huomattavan eteviä - paljon etevämpiä, kuin mitä heidän virassaan osoittamasta kyvykkyydestä voisi päätellä!

Lipponen on "paitsio-Lipponen" eikä mikään ponteva

Paitsio-Lipponen on sossujen ja Suomen kansan paitsiossa eli sivussa. Hänen aikansa on mennyt.

Mutta korkea palkka juoksee...

...ja vaikutusvalta myös "johtavaan hallituspuolueeseen" säilyy. Valitettavasti Paavokaan ei ehdi kaikkea kaitsea, ja töppäilyjä sattuu, ja väärään suuntaan myös politiikkaa kammetaan. Mutta varmaan me kestämme vielä nämä vajaat kaksi vuotta. Ja sitten riemu repeää jossakin muualla kuin kepussa! Ja Suomi jatkaa taas sillä oikealla uralla, josta nyt hieman sivuun poikettiin.

Jorma Koolla

taas iltalääkkeet ottamatta, ja sen huomaa.
MINÄ, MINÄ, MINÄ, ITSE!!!!

Olin kyllä jo...

...yömyssyni (viski-sooda sillä kertaa) ottanut ja olin jo nukkumassa tuohon aikaan kun tuon olet vaivalla väsännyt. Vaivalla siksi, että sinä olit ottanut silloin jo lääkitystä liikaa, kun olit nähnyt minut monena ja puhuvan minä, minä, minä...jota sanaa en kertaakaan tuossa mainitse - kun puhun ihan muusta kuin itsestäni.

Ja sitäpaitsi olit jo tuolloin kadottanut itsesi, vai lienetkö sitä koskaan nimeltä löytänytkään.
 /   /  /  /  / Pääministerin palkka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta