AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Kirvat

8 Vastausta 14 141 Lukukertaa
Moro! Mun parvekkeella on elämänlankaköynnös kasvamassa puuristikossa ja siihen köynnkseen on tullut kirvoja. Miten saan ne pois?

Kokeile

Suihkuta rasvatonta maitoa. Jos liikettä näkyy vielä seuraavana päivän, uusi käsittely. Yleensä kuolevat paikalleen ja jäävät pieniksi mustiksi pisteiksi. Ainakin vaaraton ja luonnonmukainen konsti.

Kirvat pois?

Laita tolu tai mäntysuopa liuosta suihkupulloon.
suihkuta kaikki parvekkeella olevat kasvit. Jos ei tehoa suihkuta uudelleen. Jos sekään ei auta osta kukka tai- puutarhakaupasta torjunta-ainetta (myyjät auttaa löytämään oikean aineen)

Ohje

tee vaikka mäntysuovasta noin 5-10% liuos. Lisää joukkoon Sinolia noin 2% ja suihkuta sillä. suihkuta myös lehtien alapuoli.
Jos ostat kemiallisia niin katso että tehoaine on Pyretriini. Kauppanimiä on erilaisia, mutta tehoaine tärkeä.
Monissa puutarhamyymälöissä ei löydy tuohon asiantuntemusta, varmaan todella harvoissa. On sen verran oudompi kasvi.

kokeilin mäntysuopaa

Ukonhattuni ovat tänä vuonna täynnä vihreitä kirvoja. Tein suopaliuoksen ohjeen mukaan. Totuus on että olisi pitänyt suihkuttaa ne varmasti useasti päivässä, jotta olisi tehonnut. Elävät yksilöt kun näyttivät lisääntyvän vauhdilla.

Tiedättekö jäävätkö kirvojen munat talvehtimaan, eli mitä on odotettavissa ensi kesäksi??
Ja outoa, mutta en ole nähnyt tänä kesänä yhtään leppäkerttua paimentamassa kirvalaumoja. Voiko leppäkerttuja ostaa jostakin??

vihreät kirvat

Aina on kirvat kuolleet mäntysuopaan, nämä vihreät siis.Teen kyllä vihapäissäni niille tujun coktailin...toimii.

vihreät kirvat

Eipä kuolleet, vaikkei paljoa ollutkaan (vain yhdessä pitkässä parvekelaatikossa). Viisi kertaa sumutettu niin märäksi ja aina tujummaksi + kerran vielä Raidilla (pari päivää sitten) ja tänäänkin eläviä otuksia tuli tervehtimään minua kymmenkunta. Tänään sitten lensi silkkikukat mahtavine kukkineen/nuppuineen roskiin, gasaniat vielä jätin, kun ei niitä vaivannut niin paljon kirvat.

Lisää ohjetta

Mäntysuovan sijaan voit kokeilla puutolua. Kirvoja kuoriutuu joka tunti uusia. Munissa olevia ei myrkyt tapa. Näillä aineilla kyllä kuolee vain ne joihin se koskettaa. väkevyyden voit tarvitessa kaksinkertaistaa. Sade huuhtoo aina sen aineen pois joten sateen jälkeen uusinta. Kokeilitko mitä pyretriini valmisteita. en tosiaan muista kauppanimikkeitä. Sitten on tehokas aine Roxion (kauppanimike) mutta yliannostus vahingoittaa kasveja. Elämänlanka kestää ohjeenmukaisen annoksen Roxionia. Samoin sellaisia jossa on tehoaineena malation vai oliko se nyt malasiini. Toinen on kauppanimi ja toinen tehoaine, en nyt muista kumpi on kumpi.
Leppäkerttuja on myynnissä mutta pienin pakkaus taitaa olla 1000 kpl. Niitä ei tuoteta Suomessa. Avomaalla ei kannata käyttää. Eivät ole suomalaista kantaa joten eivät kestä ulkona kunnolla.

Kirvat

Kirvat ovat lähteneet eli kuollet mustiksi kun sumutin 2-3 % "Puutolu"-liuoksen. Yksi käsittely tulokasryhmälle. Tarkistus tehtävä muutaman päivän välein koska uusia ryhmiä syntyy jatkuvasta. Näin olen hävittäny kirvat ruusuista, marjapensaista ja omenpuista.
Tolua on ainkin kolmea lajia "Aitotolu", "Mäntytolu" ja "Puutolu" joista jälkimmäinen on sopiva. Tiedo sain maahantuojan neuvonnasta.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta