HOAS-asuntojan taso

Kati-kerstiina

Olen vuoden päästä muuttamassa hesaan ja haluisin tiedustella HOAS-asuntojen kuntoa? Onko pesu-tai astianpesukonetta? Jääkaappien ja pakastimien kunto/tai onko edes niitä? Onko huoneissa vaatekaapit tai muutenkin mitään valmiita kalusteita? Myös yleiskunto esim: seinät,lattiat rappikset ynm... Ja onko HOAS asuntoihin vaikea päästä jos vaikka muuttaa muualta Helsinkiin? Ja pitääkö paikkaansa että opiskelija-asunnot siellä ovat ns. spurku-taloja?

21

21127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku.

      Pesu- tai tiskikonetta ei ole ellei tuleva kämppiksesi satu omistamaan pesukonetta jota antaa sinun käyttää. Jääkaappi pakastin kyllä löytyy. Valmiita kalusteita ei ole, huoneista kyllä löytyy vaatekaapit ja joissakin kämpissä on jopa yhteinen vaatekomero. Kai ne kämpät yleensä ihan kohtalaisessa kunnossa on. Ulkopaikkakuntalaiset ovat etusijalla asuntoja jaettaessa, yleensä opiskelija-asunnoista on pulaa etenkin koulujen alkaessa joten joskus kämppää joutuu odottelemaan. Ja kyllähän näistä taloista kaikenlaisia örveltäjiä löytyy, etenkin jos talossa asuu paljon vaihtareita niin yöt ovat aika rauhattomia. Nuo vaihtarit nimittäin tykkäävät järjestää monen päivän mittaisia ryyppybileitä joissa huudetaan kurkku suorana. Joillakin on myös aika omalaatuiset tavat, esim. roskapussit heitetään rappukäytävään tai ikkunasta pihalle sen sijaan että ne vietäisiin roskikseen.

      • juuhh

        Hoas-talot ovat ihan hyviä ja "halpoja" verrattuna siihen jos muuten asuntoa etsisit. Kannattaa muuttaa jonkun kämppiksen kanssa. Seinät ja lattiat ovat yleensä hyvässä kunnossa. Myös mun hoas talossa oli paljon vaihtareita ja nekin riehuivat ja bilettivät, mutta ei tuo nyt niin älyttömästi haitannut, koska itsekkin biletän, mutta vähän rauhallisemmin.

        Pääset helpommin Hoasille jos muutat muualta kuin Helsingistä.

        Ja mitä ihmettä??? Miks siellä ois pesu- ja astianpesukone? Ois aika luksusta jo. :P


    • Ex-asukas

      Omakohtainen kokemus: Minä ja mieheni asuimme jonkinaikaa Hoasin rivariasunnossa, jonka olisi saanut myös soluasunnoksikin, sillä makuuhuoneissa lukittavat ovet. Yhteiseen tilaan (olohuone) vedettiin tietoliikenneverkot, jotka eivät tosin ehtineet meidän aikana valmiiksi, kuukausimaksu ei tainnut olla kohtuuton.

      Sateliittiantenni tais kuulua varustukseen, parkkipaikka (lämpötolppa) oli maksullinen kuten saunavuorokin. Lenkkisauna oli ilmainen.

      Kalustus on siis tosi karu yleensä, vain kaapit omassa huoneessa. Meillä oli vaatehuonekin, joka tosi extraa, samoin kuin erittäin pieni kanakoppi omille tavaroille. Pyörävarasto löytyi yhteisistä tiloista, sekä tietysti pyykinpesukoneet ja kuivatushuoneet. Talossa oli myös kerhohuone, jossa telkkari sekä tietsikkakoppi, jossa tietsikka ja tulostin.

      Kannattaa selvitellä tarkkaan, mistä asuntoa hakee ja mielellään jopa käydä katsomassakin erilaisia asuinalueita, vaikkei se asunnon saaminen kovin helppoa ole, meilläkin kävi vain älyttömän hyvä tuuri.

      Tsemppiä muuttoasioille!

    • Paavo

      Oliskohan parempi, jos pysyttelisit vaan muaseuvulla.

      • Kati-kerstiina

        Ja mistäköhän saa muka kuvan että tulen jostain "muaseuvulta" ?? Halusin vaan kysyä noita kun ei siellä HOASin sivuilla ole oikein tuollaista tietoa.. Kiitos kaikille jotka myös vaivautuivat vastaamaan jotain kunnollista... Missä päin Helsinkiä on Kontula?? Onko kivaa aluetta?


      • potaattinokka
        Kati-kerstiina kirjoitti:

        Ja mistäköhän saa muka kuvan että tulen jostain "muaseuvulta" ?? Halusin vaan kysyä noita kun ei siellä HOASin sivuilla ole oikein tuollaista tietoa.. Kiitos kaikille jotka myös vaivautuivat vastaamaan jotain kunnollista... Missä päin Helsinkiä on Kontula?? Onko kivaa aluetta?

        Tämä ei todellakaan ole tarkoitettu ilkeilyksi, koska jos et ole pääkaupunkiseudulta niin et tietenkään voi tietää, missä Kontula on ja millaista seutua...mutta pk-seudulta kotoisin olevana rupesi ihan naurattamaan...sijaitsee Itä-Helsingissä, metrokin menee. Netistä löytyy varmasti Hgin karttoja, joista voit katsoa sijaintia suhteessa keskustaan. Yksi löytyy osoitteesta http://www.helsinki.fi, sieltä yläosasta linkki Hgin kaupungin sivuille ja sieltä linkki kartat. Tosin navigaatio-ominaisuuksiltaan ei maailman paras.

        Nii, Kontulasta...ainakin siihen aikaan kun itse asuin Vantaalla (lähiössä!), Kontulaa pidettiin aika karmeana paikkana. Lähiö, jossa kaikki mahdolliset lähiöiden ongelmat (paljon vuokra-asuntoja = myös ns. sosiaalisia ongelmia). Ja on se sitten hyväksyttävää eli ei, myös maahanmuuttajien asuminen alueella aiheuttanut erilaisia "jännitteitä". No ei Korso kyllä hääppöisempi paikka ole...

        Yleensä opiskelija-asuntojen tasosta: muut vastaajat ovatkin jo aika paljon kertoneet, mutta lattiat muovimattoa, seinät yleensä vaaleaksi maalattua betonia. Elementtitaloja, tuurilla voi olla hiljaista tai sitten kuuluu selvästi ääniä naapurista. Kaapistot yleensä valkoista huonekalulevyä, vanhemmissa kämpissä voi olla ihastuttavia 70-luvun keltaisia ovia vieläkin. Koska opiskelija-asunnoissa asukkaiden vaihtuvuus on aika suurta eikä niitä oikein pidetä niin hyvin kuin omia, asunnot tietysti kuluvat. Eli voi olla vähän lommoja. Seinille ei saisi laittaa koukkuja (koska kohta seinät olisivat reikiä täynnä), usein on seinän yläosaan naulattu lauta, johon voi laittaa nauloja, taulukoukkuja tms. Sisään muuttaessa kannattaa varata kunnon pesuvehkeet ja -aineet mukaan, kämppä voi olla perusteellisen kuurauksen tarpeessa.


      • Ex-asukas vielä..
        Kati-kerstiina kirjoitti:

        Ja mistäköhän saa muka kuvan että tulen jostain "muaseuvulta" ?? Halusin vaan kysyä noita kun ei siellä HOASin sivuilla ole oikein tuollaista tietoa.. Kiitos kaikille jotka myös vaivautuivat vastaamaan jotain kunnollista... Missä päin Helsinkiä on Kontula?? Onko kivaa aluetta?

        Heips vielä... meillä on aina ollut päämääränä, ettei muuteta Malmista itäänpäin. Oma kokemukseni on, että yleensä paikat, jossa on metro lähellä on ongelmaseutua. Tämä on vain tämmöinen mutu, mutta tätä ollaan noudatettu. Konala ja Kannelmäki olisivat meidän vihoviimeisten asuinpaikkojen joukossa :)

        Hoasin vuokrahinnat alkoivat olla aika kalliita, vaikkakin sähkö taisi kuulua vuokraan? Joten kannattaisi ehkä ainakin vertailla yksityisvuokrahintoihin, mitä saisi Hoas-vuokrien hinnoilla.


      • nimetön
        Kati-kerstiina kirjoitti:

        Ja mistäköhän saa muka kuvan että tulen jostain "muaseuvulta" ?? Halusin vaan kysyä noita kun ei siellä HOASin sivuilla ole oikein tuollaista tietoa.. Kiitos kaikille jotka myös vaivautuivat vastaamaan jotain kunnollista... Missä päin Helsinkiä on Kontula?? Onko kivaa aluetta?

        Kysyit tuosta Kontulasta; itse ~3/4 elämästäni Itä-Helsingissä asuneena, joskaan en kyllä Kontulassa, voin sanoa että tuo kuuluu niihin joihin Helsingissä kannattaa muuttaa jos ei rahat muualle riitä, tai sinun tapauksessasi jos et muualle onnistu pääsemään. Vähän riippuen siitä, mihin mennessä tarvitset asunnon (sori jos sen mainitsit, en nyt jaksa tarkistaa), kannattaa ainakin yrittää päästä Katajanokan Hoas:in asuntoihin. Se on kuin peilikuva Kontulasta, täysin kaikkea muuta. Mutta kuten sanottu, itselleki oli yllätys että niin kalliissa paikassa on opiskelija-asuntoja, uskon että sinne pääseminen vaatii mielettömän pitkän jonotuksen tai sitten ihmeen. Mutta jos onnistut, käy ihmeessä katsomassa Kontulassa minne et onneksi joutunut :D


    • Pukinmäessä...

      Asunto solukämppä, 3 henkeä:

      -ei pesu- tai astianpesukonetta (taloyhtiössä pesula)
      -ei pakastinta, 1 jää-kylmäkaappi
      -talossa ei hissiä
      -huoneessa 3 kapeeta vaatekaappia
      -lattiat muovimattoa
      -kylpyhuone/wc ei kaakeloitu vaan jotain ihme muovimatto/paneelia...
      -alue melko rauhallista, bileitä on, mutta meteli ei ainakaan itteä oo häirinny
      -HYVÄ äänieristys!
      -hyvät kulkuyhteydet
      -halpa vuokra, joka kattaa sähkön, veden ja netin=)
      -jos vain HOAS antais solun/yksiön niin lähemmäs keskustaa muuttaisin...

      Noin yleisesti ottaen sanoisin, että opiskelupaikasta riippuu mistä päin asuntoa sulle tarjotaan. Mikäli opiskelet esim. Kumpulassa niin kämpän saat todennäkösesti joko sieltä tai hyvien kulkuyhteyksien/lyhyen matkan päästä, mikäli taas keskustassa niin sitte jostain junaradan varrelta todennäkösesti.

      • joku.

        "Noin yleisesti ottaen sanoisin, että opiskelupaikasta riippuu mistä päin asuntoa sulle tarjotaan."

        No HOAS:in kotisivuilla tosiaan sanotaan että: "Hoasin kiinteistöt on jaettu kampus-alueisiin oppilaitoksittain." "Valitsemalla oppilaitoksesi näet oman kampus-alueesi."

        Ainakaan itse en saanut kämppää tältä ns. "kampus-alueelta", tosin olen tyytyväinen siitä että päädyin 2-hengen soluun sillä jossain 3-4 hengen solussa saattaa helpommin tulla konflikteja kun samassa kämpässä on paljon ihmisiä.


      • Haluan keskustaan

        Kuinka todennäköistä on saada asunto läheltä keskustaa, lähinnä akselilta Kamppi-Kruunuhaka-Ruoholahti-Vallila-Merihaka? Hakisin soluasuntoa Helsingin sisältä ja opiskelisin humanistisessa. Voinko esimerkiksi odottaa niin kauan, kunnes sopiva kämppä löytyy, vai onko minun "pakko" vastaanottaa minulle esimerkiksi Kontulasta tarjottu asunto? Jos hylkäisin epämieluisalla sijainnilla olleen asunnon, tuleeko hakemus uusia?


    • ex-viikki

      Hoas-asuntojen taso vaihtelee kuin yö ja päivä, itse asuin muutama vuosi sitten Hoasin yksiössä v.2000 valmistuneessa talossa Viikissä. Kämppä oli superhyvä, esim. koskaan en herännyt minkäänlaiseen meteliin, ja äänieristys oli muutenkin loistava. Asukkaat olivat enimmäkseen perheellisiä ja mukavia, talossa ei koskaan minun aikanani ollut minkäänlaista ilkivaltaa ja taloa hoidettiin hyvin...

    • Marko O.

      Kun muuttaa HOASin asuntoon, on lähtökohta nro.1 se että se on edullinen. Asuntoja löytyy laidasta laitaan, Kontulassa taitavat olla jo suht. iäkkäitä. Itse asun HOASin rivitalossa, ns.perheasunnossa tyttöystäväni kanssa ja ihan hyvin ollaan viihdytty. Ei tänne opiskelujen loputtua halua jäädä, mutta nyt tästä saa hyvän hinta-/laatusuhteen.

      Esimerkkinä meidän vuokra on 7,6e/neliö. Tuolla hintaa EI IKINÄ saisi mitään asuntoa pääkaupunkiseudulta. Tuohon sisältyy jopa sähkö, vesi ja Internet-laajakaista. Autopaikasta joutuu maksamaan vaivaisen vitosen kuussa, joten ei paha sekään.

      Kyllähän näissä vanhoissa asunnoissa on omat ongelmansa:

      1. TODELLA ruman näköisiä ja oksennuksen värisiä.
      2. Sijainti ei paras mahdollinen.
      3. Lämmityksessä säästetään - aina on kylmä.
      4. Lattiat narisee ja ikkunoista vetää.
      5. Puutteellinen varustus (mm.pakastin puuttuu täysin)

      Mutta edelleenkin pitää muistaa että vuokra on halpa pääkaupunkiseudulle. (Taitaa olla halpa jopa kauempaakin katsottuna). Aina sitä muutaman vuoden voi opiskelijakämpissä asua, ei siihen kukaan ole kuollut. Itse ollaan sitten sisutettu kämppää nätimmäksi ja ihan surutta porattu tauluja seinään, asennettu putkistoja pesukoneelle ja tiskikoneelle (kaikki laitteet on siis itse hankittava).

      Vuokraan sisältyy myös lämmitetyt varastotilat, kerhohuoneisto biljardipöytineen jne. ja satelliittikanavat. Siinäpä se on - koko paketti.

      • inssiopiskelija

        Itse asun vielä toistaiseksi Kannelmäessä kaverikämppä kaksiossa. Vuokraa kertyy per lärvi 252e/kk - sisältää autopaikan lukitussa hallissa, veden, sähkön ja netin. Lisäksi maksan 33e/kk 10/10 megaisesta nettiyhteydestä jonka tänne saa (Halpa!!).

        Onhan täällä bileitä välillä, mutta ei se minua ainakaan haittaa. Äänieristys on melko hyvä tai sitten täällä on tosi hiljaista väkeä. Verrattuna johonkin Kontulan tai Herttoniemen kämppiin on täällä todella paljon turvallisempaa. Onpa vieressä kukkulakin missä menee lenkkipolkuja jne. Juna menee ihan vierestä mutta meteli ei kuulu ainakaan meidän kämppään, ja kauppa ja KELA on sadan metrin päässä. Kehä1 ja Hämeenlinnan motari on vieressä.

        Ei valittamista!! Silti muutan kohta yksityiselle tyttöystävän kanssa kun on vihdoin varaa :)


    • vartija

      HOAS käyttää vartiointipalveluita joissakin kohteissa ja syystä. Olen kiertänyt useissa taloissa ja täytyy sanoa että ihan heti en muuttaisi niihin. Varmasti minulla on näkemys vain niistä kurjimmista tapauksista joissa tehostetulle valvonnalle on tarvetta:
      - Kellarikomerot on moneen kertaan murrettuja (älä ikinä säilytä niissä mitään).
      - Portaikot järjestään sotkuisia.
      - asunnoissa ei ole sisäovia joten normaali kovuudellakin keskusteltaessa kaikki kuuluu portaaseen.
      - Todella rauhattomia taloja ainaisten bileiden takia (oksentamista ikkunoista ja tupakointia rapuissa ja rikottuja pulloja).
      - Aina jotain rikki ja asukkaat välinpitämättömiä.

      Täytyyhän niitä hyviäkin asuntoja HOAS:lla olla, koska käsittääkseni suurin osa opiskelijoista kuitenkin on ihan fiksuja tyyppejä, mutta on noita ghetto-talojakin. Pyri jotenkin selvittämään mihin olet muuttamassa...

      • inssiopiskelija

        Tuollaista vartijan kuvailemaa meininkiä en ole tavannut ainakaan täällä Kannelmäessä, vaikka tästäkin paikasta huhuja liikkuu. Enkä muissakaan hoasin paikoissa missä olen käynyt, ole tuollaista nähnyt. Mutta varmasti näitäkin paikkoja on.. voisiko vartija valaista missä?


      • vartija
        inssiopiskelija kirjoitti:

        Tuollaista vartijan kuvailemaa meininkiä en ole tavannut ainakaan täällä Kannelmäessä, vaikka tästäkin paikasta huhuja liikkuu. Enkä muissakaan hoasin paikoissa missä olen käynyt, ole tuollaista nähnyt. Mutta varmasti näitäkin paikkoja on.. voisiko vartija valaista missä?

        Ettei tuo anonyymisyys pääsisi kärsimään. Sinun asuinpaikasta kuitenkaan ei ole kyse.


    • Vittuuntunutasukas

      Joo kokemuksesta voin sanoa että Itä-Helsingin soluasunnot ovat ainakin täyttä kuraa... En suosittele kenellekkään..

    • Tietämätön :)

      Moi vaan, en tiiä vastaako tähän enää kukaa mut yritän nyt kuitenki.. eli te joilla kokemusta on, mitä luulette, kuinka iisiä on n. 250 km kaukaa tulevan saada hoasilta kämppä koulun läheltä, jos opiskelupaikaks tulee Haaga-Helian Pasilan kampus? Entäs onks kellään kokemusta näistä hoasin pienoiskaksioista/yksiöistä? Tuntuu et löydän keskustelupalstoilta eniten kokemuksii perheasunnoista ja soluista/kaverikämpistä.. mut kiitti jo etukäteen jos tietävät viitsitte antaa arvion :)

    • kämppix

      Kannattaa kysyä Hoasilta, mikä asuntotilanne nyt on. Täällä palstalla kukaan ei voi kertoa, missä vapaita kämppiä on.

    • almurson

      voitteko ihmiset auttaa minua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe