kiinanharjakoira keskustelua!!!

KhK...

Tule tänne ja aloita höpisemään kaikesta kiinanharjakoiriin liittyvästä!
Voit pistä omat kotisivusi tänne, linkin jossa kuvia niistä, kertoa omastasi, kertoa millaista olet hankkimassa, kummasta pidät enemmä (nakusta vai ...),millaisen haluaisit, miksi juuri kiinanharjakoira, voit kirjoittaa pätkiä khk:n hoidosta yms.
Aloita rohkeasti!

11

2804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kelju

      Olen todella kiinnostunut kirjanharjakoirista (nakuista). Olen vain kuullut, että niitä on vaikea saada sisäsiistiksi. Pitääkö se paikkansa? Miten ulkoilu onnistuu esim. 15 asteen pakkasilla? Sopivatko ne hyvin kerrostaloelämään? Miten ihoa hoidetaan? Olen myös kuullut, että oikeasti kaljuja on vain vähän, ja vähän karvaa kasvaa melkein kaikille, ja ne ajellaan säännöllisesti pois. Onko paikkansapitävä juttu? Miten tällaisiin koiriin suhtaudutaan näyttelyissä? Kai sen huomaa, että karva on ajeltu? Onko rotu tervettä? Mitä perinnöllisiä sairauksia rodussa on? Kaikki tieto kiinanharjakoirista on tervetullutta.

      • kiinanharjakoira 2kpl

        Elikkä kokemusta on molemmista, nakua on ollut vaikeampi opettaa sisäsiistiksi, pakkasilla vieläkin ei halua mennä ulos vaikka on jo 2 v. Puku täytyy olla päällä ulos mentäessä pakkasilla, ja siltikään ei saa olla kauaa, iho menee punaiseksi.
        Iho vaatii säännöllistä rasvausta läpivuoden, erityisesti kesällä on huolehdittava ettei pala.
        Jonkin verran karvaa kasvaa ja ajan ne 2 viikon välein pois. Hammaspuutteita on paljon kiinanharjakoirissa ja erityisesti nakuissa. Omalta kaksivuotiaalta on jo lähtenyt toinen kulmahammas ja joitakin poskihampaita. Ei pysty puremaan mitään kovaa ja en uskalla antaakaan ettei muutkin hampaat lähde kun on kyse nuoresta koirasta.
        Näyttelyissä en ole käyttänyt. Ovat erittäin kovia haukkumaan kaikkea mikä liikkuu en suosittelisi kerrostaloon.


      • kasvattaja kertoi muuta
        kiinanharjakoira 2kpl kirjoitti:

        Elikkä kokemusta on molemmista, nakua on ollut vaikeampi opettaa sisäsiistiksi, pakkasilla vieläkin ei halua mennä ulos vaikka on jo 2 v. Puku täytyy olla päällä ulos mentäessä pakkasilla, ja siltikään ei saa olla kauaa, iho menee punaiseksi.
        Iho vaatii säännöllistä rasvausta läpivuoden, erityisesti kesällä on huolehdittava ettei pala.
        Jonkin verran karvaa kasvaa ja ajan ne 2 viikon välein pois. Hammaspuutteita on paljon kiinanharjakoirissa ja erityisesti nakuissa. Omalta kaksivuotiaalta on jo lähtenyt toinen kulmahammas ja joitakin poskihampaita. Ei pysty puremaan mitään kovaa ja en uskalla antaakaan ettei muutkin hampaat lähde kun on kyse nuoresta koirasta.
        Näyttelyissä en ole käyttänyt. Ovat erittäin kovia haukkumaan kaikkea mikä liikkuu en suosittelisi kerrostaloon.

        Niin eli itse kiinanharjakoiraa tiedustellessani kasvattaja kyllä sanoi, että rotu ei todellakaan ole mikään turhan haukkuja -eli olisi enneminkin juuri kerrostaloon sopiva. Luulin, että hammaspuutoksissa hampaita ei ensinkään tulisi -eikä, että tulleet hampaat lähtisivät ennenaikojaan pois. Hmm.

        Joku nakun omistaja kertoi kyllä nakuakin voitavan ulkoiluttaa pakkasella, kunhan pukee päälle -lienee yksilöllisiä eroja.

        Kertoisitteko muutkin omistajat nakuistanne.

        Minäkin jo pidemmän aikaa harkinnut nakua seuraavaksi koiraksi.

        Onko yllämainitun kokemukset muillakin -hieman takapakkia kyllä otettava pentuhaaveisiin jos näin.


      • Hieno rotu

        Meillä on nyt 1v 2 kk "vanha" nakunarttu ja hienosti on mennyt. Sisäsiistiksi oppi melko tarkalleen puolivuotiaana. Siihenkin asti teki hienosti pisut paperille aina samaan paikkaan ja toisenkin tarpeensa ulos, lukuunottamatta kahta kertaa. Ulkoilu sujuu hienosti, kunhan koiran saa liikkeelle. Ei mikään innokas ulos lähtijä. Mutta sitten kun liikkeelle päästään, niin sitten homma sujuu, lukuunottamatta kosteita kelejä. Silloin neiti on perässä raahattavaa mallia. Ulkoillaan aina n. 15 asteeseen asti, kovemmilla pakkasilla tyydytään pihalla pissattamiseen. Ei neidilläkään ole hinkua silloin lenkille. Karvoja meidän nakulla ei ole juurikaan muualla, kuin päässä, hännässä ja tassuissa ja sielläkin melko vähän, rungossa ei ole ajettavaa, kuin hieman selässä, mitä ei edes ajella talvisin. Kasvaa n.3 milliseksi. Sanoisin, että todella naku, ei mikään ajeltava malli. Ihoa meillä hoidetaan siten, että saunan jälkeen pari kertaa viikossa rasvataan ihoa talvisin kevyellä voiteella. Neiti on todella innokas saunoja, kun huomaa, että sauna on lämmin, niin tulee kyllä ihan kantapäässä kiinni saunaan, ettei vaan jää pois kyydistä. Finnejä tulee silloin tällöin, varsinkin reisiin. Niitä sitten puhdistellaan tarvittaessa. Sairauksia meillä ei ole ollut, onneksi. Ekan juoksun jälkeen kylläkin aika paha valeraskaus, johon annettiin hormoonihoito, joka auttoi nopeasti. Haukkuherkkyydestä sen verran, että kyllä ilmoittaa jos ovikello soi tai joku pihalle tulee, muttei juuri muuten hauku. Mitä nyt joskus joillekin rotikoille tai muille isoille koirille saattaa lenkillä rähähtää, varsinkin kun on pahat päivät. Hampaitahan nakuilla aina puuttuu, mutta meillä on kaikki kulmurit ja takahampaat ja kaikki etuhampaat (kuin viikon veikkausrivi). Kaluaa luut ja syö muut kovat ruoat helposti. Näyttelyistä meillä ei vielä ole kokemusta, mutta ehkä käydään näytillä jossain vaiheessa. Pentuja ehkä teetämme, noin vuoden päästä, kunhan löydämme sopivan sulhasen sille.
        Olemme olleet todella tyytyväisiä rotuun ja voin suositella rotua kyllä hyvällä omallatunnolla. Onhan se erikoisen näköinen ja herättää huomiota ja hilpeyttä, missä liikkuukin, mutta positiivisessa mielessä, ainakin olettaisin niin. Sopii mahdollisesti myöskin koira-allergikolle, ainakaan minulle ei ole aiheuttanut mitään oireita, toivottavasti ei jatkossakaan.


      • 12v tyttö

        Moni kiinanharjakoira ei ole oppinut sisäsiistiksi,mutta omani joka on 5kk tekee jo tarpeensa ulos pakkasella.15 asteen pakkasella kannattaa laittaa kokopuku päälle nakulle muuten se voi vilustuja,ja nakut ovat kylmän arkoja joten pakkasella on vaikeaa opettaa se sisäsiistiksi.kiinanharjakoirat sopivat omakotitaloon ja kerrostaloon:)Nakuille tulee finnejä koko kehoon ne pitäisi hoitaa pois,ja esim kesällä kannattaa laittaa koirien aurinko rasvaa nakuihin kohtiin,Ja itse laitan vauvaöljyä ja ihan ihmisten rasvaa nakuihin kohtiin,Hyvin on iho pysynyt sileänä.
        Nakuille kasvaa kuonoon ja selkään monesti ohut karvapeite,sen voi trimmata pois tai jättää trimmaamatta.Moni kiinanharjakoira on voittanut monta näyttelyä,ja muutenkin ovat loistavia näyttely koiria.Ja kyllä huomaa kun karva on trimmattu mutta haavoja tulee harvoin.Se on yleisesti terve rotu,tyypilliset sairaudet ovat,Povilumpion sijoiltaan menoa,epilepsiaa ja sydän sairauksia on esiintynyt.
        ylhäällä olevat jutut voi vat olla perinnöllisiä. TOIVOTTAVASTI SAIT TARVITSEMASI TIEDON:)


    • ja hyvin menee...

      Ei todellakaan hauku, ei ainakaan tämä meitin koiruus.
      Ulos on oppinut hätänsä tekemään, ikää nyt 1v.
      Hampaista vain yksi kulmahammas puuttuu, eikä tod,näkösesti tilalle tule uutta.
      Kesällä ei tarvinnut rasvailla, mut nyt talvella on rasvattu sitäkin ahkerammin, kun iho kuivuu.

      Luonne on mitä herttiasin, erittäin avoin rakastaa kaikkia ihmisiä, oppii helposti, kiltti lapsille.

      Talvella puetaan ja ulos mennään 3kertaa päivässä, vaikka pakkasta ois kuin paljon, ei tietenkää lenkkejä vaan kunhan hätänsä tekee.
      Leikkii mielellään omilla leluillaan ja ne vinkuvat on hänen mielestään kivoja.
      Tässä nyt vähän turinaa. =)

    • Noomi

      Hmm.. näköjään paljon vaihteluja yksilöiden välillä.
      Mulla on kohta vuoden ikänen naku uros. Asun kerrostalossa ja haukkuminen on kyllä iso ongelma... DAP ei auttanut koiraa rauhottumaan. Pitää kokeilla sitruunapantaa. Toivottavasti en koe samanlaista haukunestopanta- kierrettä, kuin jotkut epäonniset täällä netissä on joutunu kokemaan.
      Koiran ihossa on hoidosta riippumatta välillä (hormoneista johtuvia?) näppyjä ja finnejä. Menevät ajan mittaan pois. Ja kuuluvat pennun kehitykseen. Kuulema.
      Hammaspuutoksista en tiennyt, enneku Padilta on lähti rautahammas. Maitohampaiden jälkeen hampaita ei tullut kun taakse 2 ja eteen 5 molempiin leukoihin. Luulin, että tulevat aikaa myöden. Mutta taisivat jättää tulematta..
      Joten suuresta hammaspulasta kärsitään. Harmi sinänsä, koska Padi tykkää jyrsiä luita.. Ei vaan oo paljoo millä jyrsiä.
      Luonnekin sillä on aika hankala.(kamalan kuvan saatte mun koirasta... se on kyllä oikeesti tosi fiksu ja sulonen)
      Haukkuu vaan kovasti vieraita ja on arka ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Lenkeillä kiertää vastaantulijat mahdollisimaan kaukaa. On ilmeisesti harvinaisen epäsosiaalinen rotunsa jäsen?
      Sisäsiisteysopettelun kanssa ei ollut mitään ongelmia. Ei kannata opettaa sanomalehdelle. Vaan heti kun näet, että pennulla on hätä (sitä pitää tosiaan tarkkailla koko ajan!) nostat sen syliin ja viet ulos. Sillä tavalla Padi ainakin oppi sisäsiistiksi 3 kk:n iässä. Muutaman viikon harjottelu tuotti tulosta.
      Sellasta meillä..

      Kertokaahan jos teillä on sosiaalisuusongelmia harjistenne kanssa!

      • pätiä

        koiran haukkuminen ei kyllä liity sen luonteesee mitenkään. kyllä se on ihan siitä kiinni miten sen kouluttaa. Mutta kyllä suosittelen harjakoiraa, nakua tai puuteria :) itsellä naku ja kaksi muuta.


    • TTosi on

      Mites sitten selität että kolmesta koirastani vain yksi haukkuu kaikkea? Kyllä perimäkin vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Mulla kolmas harjis eikä kenenkään kanssa minkäänlaisia ongelmia.Sisäsiisteyteen oppivat heti kun vein usein ulos ja haukkuvat vain kun ovikello soi ja silloin saa kyllä meillä ilmaistakin tulijoista.Hampaittenkaan kanssa ei ole ollut ongelmia.
      Kannattaa vain tarkoin ottaa selvää kasvattajista eikä heti ensimmäiseltä pentutehtailijalta ostaa.Terveys edellä ja Kennelliiton jalostustietorekisteristä tarkkaan katsoa kaikki taustat.

      • Anonyymi

        Miksi ihmiset puhuvat koirista kuin ne olisi ihmisiä. Ne on pelkkiä elukoita. Kiinanharjakoirat on elukoista alhaisempia. Ne on kiinalaisia kopiokoiria. Kiinan kopiokoirien kasvatus pitäisi tehdä laittomaksi. Ne rottaa muistuttavat aivokääpiöt on täysin turhia. Rumia kuin petolinnun perse.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe