AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Tramal

Tramal

74 Vastausta 73 986 Lukukertaa
Sain selkävammaan eilen Tramalia.En ole aiemmin ko.valmisteeseen tutustunut.Kipu ei lähtenyt mihinkään, ainoa jonka siitä sain oli järjen vievä päänsärky. Ei kertakaikkiaan minkäänlaista muuta vaikutusta.Ja vielä apteekkari varoitti että on mahdottoman voimakas kipulääke.
Onko siis mahdollista ettei toisiin ihmisiin tällaiset lääkkeet vaikuta mitenkään? Panacodia olen myös joskus saanut kipuihin ja se auttaa heti.

Mikä siis tämä älämölö Tramalista? Kun ei se tunnu vaikuttavan muuten kuin aiheuttaen törkeän päänsäryn? Ihmettelen suuresti.

Kertokaa viisaammat jos tiedätte. Mulle riitti 1 kpl tuota lääkettä, enää en siihe tikullakaan koske!

Menin ensiapuun heti

Yksi pilleri ja taksilla nopeasti ensiapuun,kun pyörrytti,oksennutti,kylmähiki,oli kamala oli.

yksilöllistä

Joillekin sopii toiset ja joillekin toiset lääkkeet, ei ennakkoon pysty arvioimaan minkälaiset vaikutukset mistäkin lääkkeestä tulee. Oma kokemukseni Tramalista oli että se ei poistanut särkyä mutta teki minut sille välinpitämättömäksi, ikään kuin pehmensi päivää. Tämä euforisoiva vaikutus on kai se miksi sitä ei haluta kirjoittaa, tai sitä käyttäneetkin pelkäävät. Tramadolihan on ns. huumelääke eli ei voida määrätä puhelinreseptinä ja kirjoitettu resepti jää apteekkiin, väärinkäytösten estämiseksi. Soita toki lääkärille ja pyydä Panacodia tilalle ja kerro sivuvaikutuksistasi. Tosin lääkkeen vaikutus voi olla kivustakin kiinni, itselläni Panacodien vaikutus ja sivuvaikutukset ikään kuin vahvistui sitä mukaa kun kivut vaimenivat...
Ei muuten ole. Itse jäin kiinni kytille tramaleista, mulla on tossa mustaa valkoisena että tramal ei ole huumausaineluokiteltuja. Ei tullu minkäänlaista sanktioo.

meni vähän ohi

Kaikkihan tuon tietävät, mutta en ymmärrä miten se liittyy tramadoliin. Mulla on samanlaisia kokemuksia tramalista kuin aiemmilla kirjoittajilla: eli ainoa tapa millä se auttaa kipuun, on että aiheuttaa niin hirveän pahoinvoinnin että kipu tuntuu pienemmältä pahalta.

Enpäs tiedä mitä tässä sitten kun kaikki miedommat on jo kokeiltu, kipu häiritsee elämää ja vie työkyvyn, mutta lääkäri ei ole kiinnostunut asiasta sen enempää. Panacodeja napsin kuin karkkeja, joudun ottamaan 4 kerralla aamulla ja illalla että saan kivun edes hieman vaimenemaan ja se on lääkärin mielestä "ihan ok". Vaan entä maksani? Mikä helvetti siinäkin on että tässä maassa ei osata/uskalleta/haluta hoitaa kipua?

lääkkeistä

Panacod ja tramadolit ovat lähestulkoon niitä vahvimpia lääkkeitä mitä ns. tavallinen lääkäri saa kirjoittaa, vahvempia opioideja varten pitää olla erikoislupa. Jos kyseessä on pitkäaikainen/krooninen kipu otetaan yleensä käyttöön muita avustavia lääkkeitä kuten esim. Triptyl joka nostaa kipukynnystä. Paras olisi luonnollisesti hoitaa kivun syy pois... Kipupotilaille kipu on tosiaankin sairaus, ei pelkkä oire, ja sitä todellakin pitää hoitaa.

Tuo Panacod 4+4 kuulostaa hurjalta... minusta tuntuu ettei lääkeaineet oikein imeydy tuossa mittakaavassa tarpeeksi tehokkaasti. Tiedän miltä tuollainen kipu tuntuu, mutta Panacodit on aika lyhytvaikutteisia ja kannattaisi paremmin ottaa 2 tablettia neljä kertaa päivässä, silloin lääkettä on tasaisemmin verenkierrossa eikä kipu ehdi liian pahaksi. Kahdeksan Panacodiahan on ehdoton yläraja, mutta sen pitäisi vielä olla maksalle turvallinen jos ei ole muita rasitteita.

Jäi mietityttyämään...

tuo mainitsemasi Triptyl. Saako sillä todella nostettua kipukynnystä? Olen kärsinyt kivuista pitkään joten tiedän sen nyt jo olevan normaalia korkeampi. Miksi lääkärit eivät sitten kirjoita juuri esim.selkävammapotilaille tätä? Onko se kolmiolääke, jokin johdannainen? Kuulostaa kyllä erikoiselta että jollakin valmisteella olisi tällainen vaikutus? Käytätkö itse sitä? Mainitsen varmasti tästä, otettuani siitä paremmin selvää, seuraavan kerran lääkärissä käydessäni.

Mikäli vielä vastaat tähän, kerro ihmeessä kaikki mitä tiedät tuosta valmisteesta?

Kiitos etukäteen!

triptyl

Mä olen syönyt tuota masennukseen pari vuotta sitten; se kuuluu siis vanhoihin trisyklisiin masennuslääkkeisin joita nykyään käytetään enemmän kroonisen (hermo)kivun ja migreenin hoidossa pienillä annoksilla. Sen pitäisi tosiaan nostaa kipukynnystä, samaan tarkoitukseen käytetään myös joitakin epilepsialääkkeitä ja muutamia muita masennuslääkkeitä. Kivun hoitoon käytetyt annokset ovat paljon pienempiä kuin masennukseen käytetyt ja sivuvaikutuksetkin luultavasti vähäisempiä. Tyypillisiä sivuvaikutuksia on väsymys, huimaus, suun kuivuminen, sydämen tykytys, ummetus. Varsinainen kolmiolääke se ei ole mutta voi hoidon alkupäivinä tosiaan hieman väsyttää, ja toisaalta helpottaa nukahtamista. Mulla on tuo kipu sen verran pahana ettei se tehonnut, mutta kaikkihan on yksilöllistä, joten ehdottomasti kannattaa kysyä lääkäriltä lisää. On myös hinnaltaan halpa lääke.

Täällä lisätietoa Triptylistä ja samaa ainetta sisältävästä Sarotenista:
http://spc.nam.fi/humspc/s/573251.xml?Template=/html/spctemplate.html
http://www.yliopistonapteekki.fi/searchProductInfo.do?searchResultByProductName=TRIPTYL+TABLETTI+25MG&manufacturer=ORION

Kiitos teille molemmille!

Niin, kerran vielä kiitos. Sain paljon tietoa tästä ja mikä tärkeintä; niitä käyttäviltä.

Kyllä onkin paljon asiaa seuraavan kerran lääkärin vastaanotolla :)

Oikein hyvää ja kivutonta kesää teille molemmille!
mulla ei tehonnut tramal retard 200mg+2 sitten kun otti triptyliä50mg johan alko toimii buustaa aika hyvin ei oo pahemmin kipuja tällä hetkellä.triptyl tehostaa tramalin vaikutusta.???!!!!!!!!!!!!!!

Triptyl

Saitkin jo varsin tyhjentävän vastauksen, itselläni ei ole juuri lisättävää tähän, muuta kuin että minulle on ollut Triptylistä apua. Helpottaa nukkumista mikä oli ongelma, vähentää kivun tuntemista mutta en koe yhtä haitalliseksi kuin suuret määrät särkylääkkeitä - varsinkin siinä vaiheessa kun särkylääkkeiden määrää ei enää voinut nostaa. Ei kukaan lääkäri sitä minullekaan ehdottanut, mutta kun itse kysyin asiasta sain niitä välittömästi. Tällä hetkellä ei ole enää särkyä, joten en käytä särkylääkkeitä, mutta Triptylit helpottaa hermosärkyjen kanssa elämistä. Suuta kuivasi ensimmäiset päivät, ja syke on korkeampi, mutta koen vaikutusten olevan arvokkaammat kuin sivuvaikutukset. Mutta tämä on toki yksilöllistä. Minua auttaa jo tieto siitä että on keinoja millä helpottaa kipuja joita vielä voi kokeilla, täytyy vaan pistää lääkärit kokeelle :)

Vaikutus minuun

Se ei ole kolmiolääke. Ennemmin mielialalääke. Söin puoli vuotta seurauksena se, että taju alkoi mennä. Aloin pyörtyillä tuon tuostakin. Kivun kestoon, migreeniherkkyyteen ja unen saantia helpottamaan siitä ei minulla ollut. Kipukynnystä nostamaan parasta lääkettä minulla on ollut avantouinti.
Itse kivun aiheuttajaan (lukkiiutuvat ja sijoiltaan menevät nivelet) parasta lääkettä on ollut osteopaatilla ja hierojalla käynti. Joskus vaan ei voi mmitään, kun joutuu napsiman näitä synteettisiä pillereitä. Kipu voi tulla niin äkkiarvaamatta.
Mulle määrättiin Triptyliä, koska sairastan ms-tautia ja minulla on järjettömiä päänsärkyjä. En huomannut minkäänlaisia vaikutuksia. Ihan kuin olisi kalkkitabletteja syönyt.
Nyt minulla on käytössä Tramal ja Panacod. Tramalia otan yhden tabletin aamulla, jotta yleensä pääsen käyntiin. Muuten olen jäykkä kuin puuhevonen.
Illalla taas otan panacodin ennen nukkumaan menoa.
Määrät ovat siis pieniä. No, joskus otan panacodin jos päivän aikaan kipu äityy mahdottomaksi.
Ihmettelin, kun tässä joku kertoi, että oli jo taksilla lähtenyt sairaalalle, kun otti ensimmäisen tramalin. Olisi ihan riittänyt, kun olisi pistänyt pitkäkseen. :D
Minulle tramal ei tee minkäänlaista huonoa oloa, ensimmäisellä kerralla muistaakseni vähän mahassa velloi. Kyllä se vaikuttaa eri tavoin eri ihmisiin. Tiedän, että muuan vanhuskin oli mennyt aivan sekaisin saatuaan sitä; nähnyt harhoja jne.
Sitä en ymmärrä, että jotain panacodeja popsitaan kuin karamellejä. Itse olen vuosia jo käyttänyt näitä lääkkeitä näin maltillisesti, ja juuri hiljattain otettiin maksa-arvot, jotka olivat aivan hyvät.
Muistakaa nyt kohtuus näissä lääkkeissä!

morot

kokeileppas tämmöstä yhistettä kun arcoxia ja lyrica pitäs kivut helepottoo on itellä 10 vuoden kokemus pitäs toimia

MIKSI

EI BURANAAN JÄÄ "KIINNI", KUN VAAN MM. PANACODIIN JA TRAMALIIN?
Panacodin vaikuttava aine on kodeiini. Toisena niistä o parastemoli , jonka teho korostuu kodeiinin myötä samalla. 4x4 o mielestäni liikaa parastemolia maksalle päivässä. Rasittaa liikaa. Kodeiini taas kuluttaa tiettyä maksa entsyymiä joka palautuu vasta 6h sisällä mutta tällöin sitä on pieni määrä vain. Silloin ku otat panacodia kannattaa ottaa samanaikaisesti kaikki jolloin kodeiinista on hyötyä eniten. Itse olen panacodeja joskus joutunut syömää ja tällöi totesin parhaimmaksi tavakai ottaa vain sillon ku kipu on suurimmillaa ja päivän aika ei kahdesti koska maksa entsyymi ei ole palautunut täysin. Kodeiinin vaikutus on hyvin lyhyt aikanen vain 2-3h. Lyhyt vaikutteisuuden takia lääkärit määräävät kipu potilaille tramadolia yleensä ja onhan tramadoli kodeiinia vahvempi kivun poistaja.

Samaa ihmettelen...

Tosiaan, tuo edellinen viesti oli yhtä tyhjän kanssa. Miten viitsivät nähdä edes vaivaa -yhtä tyhjän kanssa.

Mutta tilanteeni on hyvin samankaltainen kuin sinulla.Annetaan kyllä reseptejä, uusi potilas sisään,sama juttu kerta kerran jälkeen.

Mikä saamari siinä on että kun ihminen tarvitsee leikkaushoitoa kuten minä, periaatteessa heti, niin ensin kuukausikaupalla lääkettä vaan naamaan (varmaan odottaen ihmettä josko se selkävamma sieltä itsekseen katoaisi).

Ottaa niin päähän ettei ole tosi. Huomenna aion soittaa sinne riivatun ortopedille ja sanoa suorat sanat. Mitä hyötyä näistä pillereistä on kun niistä tulee ainoastaan lisää vaivoja (tänä aamuna vielä oksennuskin lensi kaaressa kun päätä niin rutosti särki). Että kiitos vaan Tramal, ja kiitos lääkäri. Päivä oli yhtä pahoinvointia ja pää kuin jyrän alle jäänyt.

Hemmetti. Sapettaa tuo HUS:in touhu niin että voisin kirkua!!!

tramal

voi aiheuttaa kouristuksia sun muuta kivaa...Siihen tarvitaan kyllä tietääkseni vähän liika-annostusta vaikka ei tuo s*tanan äijä mitään myönnäkkään

HUS sika metsään

HUS:in ja Tervareiden touhut on täysin
syvältä .. Kipulääkitystä on kipeän ihmisen
mahdotonta saada, PITÄÄ OLLA HELVETIN TERVE
ETTÄ JAKSAA VAATIA ASIANMUKAISTA LÄÄKITYSTÄ !
En käytä tervareiden kusipää lekurien ns.
palveluita, vaan jos rahaa sattuu olemaan niin
yksityiselle vaan.

minulla

myös Tramali,Triptyli;neurontin,baclon ja sun muuta särkylääkettä issiaskipuun.
Ei auttaneet, ei kaksi vuotta odoteltiin ihmeparantumista ja viime vuoden toukokuussa

viimein leikattiin.
No sepä oli jo myöhäistä pullistuma oli kalkkeutunut nikamien väliin ja minulle jäi loppuelämäksi hermovauriovika ja nyt ei enään Tramalit auta vaan on käytössä järeämmät "aseet"
eli nyt syön Lyrica,Triptyl;oxycontin,Oxynorm ja meloxikam ivax että tällä mallilla.

Eli iskiasoireet vaivaa sitten loppuelämän on vain opittava elämään ja kipupolilla lääkäri sanoi että jos saadaan kolmenkymmenen prosentin apu niin se on jo hyvä:(

mielummin syön

Mullakin tuli tramalista hillitön pääkipu, hikoilutti, outoja säpsähdyksiä, näön hämärtymistä, univaikeuksia (elin kuin horroksessa) oksentelin, hillitön kutina, mut silti otan kaikki edellämainitsemani oireet mielummin kuin kierin hermo/luu/nivel/rusto kivuissa, ja ei ne olot kestänyt mulla ku 2päivää. söin 200mg depotteja 4-6x vrk kun suositus on 2. en mitenkään ylpeile, mut ku sattuu tarpeeks ni sitä tekee hullui juttui. Ainoo huono puoli et niihin kasvaa toleranssi tosi nopee ja tekee sust idiootin.

huomioi ruoka

Ihan vaan tiedoksi haluaisin sanoa, että suurena annoksena tramal laskee terveelläkin ihmisellä verensokeria insuliinishokkiin asti. Joten huolehdi aina että syöt kunnolla, sillä shokki on tullut monelle tietämälleni ihmiselle, jonka jälkeen seurasimme verensokeri-mittarilla vaimoni tilaa ja saimme tuloksena 1.6mmol/ml. Siis ei diabeetikolta, kun verensokerin ei pitäisi normaali-ihmisellä laskea alle 3.8mmol/ml. edes kovassa rasituksessa.
Oletko vitu tyhmö vai mitä? Yli 400mg annos tramadolia nostaa riskiä saada epilepsian tapainen kouristelu kohtaus. Aino millä sitä voi välttää onvarata bentsodiatsepiinehä samaab syssyyn. Oksentelu ja kutina ovat opiodien yliannostus oireita.

tramal

tramalit ovat kemiallisesti valmistettua opioidia.pitää juoda nestettä oliko se noin.3litraa päivässä.ja jos olet syönyt aamusta vain yhden niin sanotut laskut aamulla yksi päivällä toinen ja illalla kolmas.jos on määrätty kolme päiväksi. et sano kuin vahvoja tai mitään

tramalit veke!!!!!!!!!!!! hirveet jälkkärit!!!!

elkää ihmeessä alkako syömään tramaleita.itse syöny noin reilu puol vuotta,ja yritin eilen alkaa lopetteleen..hermot oli aivan riekaleina,väsytti,paleli,maha ripulilla,pää kipee jne..ei tuu muka viekkareita??paska puhetta.panacodillakin lievemmät viekkarit.on tullut kyl välissä vedettyy fiilari pohjalta sellasii 800-900mg,kun halus kunnon fiiliksii,mut 200-400mg muuten,et edes aamusta saa silmät auki.on ne kyl hyvii fiilistely hommiin,mut pitkäaikaiseksi lääkitykseksi tosi huono vaihto ehto.panacodilla lähtee todellinen kipu,tramal vaan vetää pään niin pehmeeks,ettei hoksaa kipuu..JÄRKI KÄTEEN JOS OIKEESTI TARVITTE KIPULÄÄKITYSTÄ.

Kokemusta on...

Sairastan epilepsiaa ja kannan inhottavaa shunttiletkua. Se aiheuttaa toisinaan sellaista päänsärkyä, mikä ei särkylääkkeillä lähde. Lääkäri määräsi minulle Tramalia ja on minulla hyvin toiminut. Joskus taisin kyllä niskakipuunkin joutua käyttämään. En ole kokenut mitään haittoja...

Kauheeta kamaa

Olin jonkun aikaa sitten tyräleikkauksessa ja lääkäri antoi kotiin mukaan 4 panacodia ja reseptin Tramaliin. No äitini kävi sen noutamassa, 100 tabua näköjään tuli kerralla. Panacodit söin loppuun. Se toimi leikkauskipuihin hyvin, antoi rauhallisen, mukavan olon.

Kun se loppui aloitin Tramalin ja olo oli hirveä. Nuppi meni aivan sekaisin. En pystynyt nukkumaan koska päässä vain pyöri ja näin ihmeellisiä, pelottaviakin unia. Pelkäsin oikeasti kuolevani kun sydän hakkasi.

Mikä turhauttavinta, kipuun se ei auttanut lainkaan. Annos ei ollut edes kova, 50mg 1-4xpäivässä oli määräys. Ehkä suurempi annos olisi auttanut kipuun mutta jo tuosta tuli niin kauhea olo että en uskaltanut enempää ottaa. Jo tokan tabun jälkeen totesin että nyt loppu tää kuuri.

Loppuajan söin buranaa, ei se nyt hirveästi auttanut kipuun mutta mieluummin kärsin kivusta kun niistä kauheista sivuvaikutuksista. Onneksi leikkaushaavan kipu ei ole siitä kovimmasta päästä kuitenkaan. Muutaman sentin viilto.

Nyt sitten laatikossa on 98 tramalia. Joskus miettinyt kun on kova särky jostain syystä iskenyt ja buranat kaapista loppu että jos ottaisin sitä, mutta en ole uskaltanut.

tramalit

Hei!!

Tämä tuntuu hölmöltä mutta kerroit että sinulla tramaleita varastossa!Minulla on pahat välilevyongelmat ja kivut ja tramal on ollut minulle hyvä en vain jatkuvasti haluaisi käydä lekurissa siispä möisitkö minulle tramalisi ja lähettäisit vaikka postitse niin että maksaisin tilillesi ensin?olisin ikionnellinen.
T. johanna
toivon todella ettet myynyt kyseisiä lääkkeitä netin välityksellä, ne ovat kuitenkin reseptilääkkeitä ja jokaisen on haettava oma resepti väärinkäytön vuoksi.

Siitä se

Älämölö tulee, kun Tramal on sukua morfiinille. Itselläni ei ole mitään kokemusta Tramalista.

tramal

olen käyttänyt tramalia huumeongelmiini 3ja puol vuotta ja mulle se sopii kuin nenä päähän mulle ei ole tuottanut mitään ongelmia kerran vedin 25 kerralla siitä tuli krapula 2-3 päivän päästä kun aloin selviäämään siitä hyän olon tunteesta mutta ei niitä oo tarkoitettukaan siihen tarkoitukseen kivut pois vaan mulla aloitettiin 200mg ja nyt menee 50mg kolmesti päivässä useasti joudun ottamaan 4kpl 50mg

KÄYTTÄJÄLLE

MOI ONKO KELLÄÄN OLLUT SELLAISIA SIVUVAIKUTUKSIA ETTÄ ALKAA PANETTAA IHAN HULLUNA ? MÄ KÄRÄHDÄN MUIJALLE HETI JOS OON OTTANU 5 100MG TAI ENEMMÄN . VOIS SEKSTATA VAIKKA KOKO PÄIVÄN JA VÄHÄN PÄÄLLE!!!!! TÄÄ EI OO MIKÄÄN TSOUKKI

Ok se hermosärkyyn on

jos oikeasti kivutlähtee tramalilla niin ok mut älkää alkako sitä syömään jos selviättä vähemmällä..itse kohta 7v syönyt kun krooninen hermovaurio...vuoksi kun muut ei tehoa ja sen vain tiedän et helvettiä ois vierotus oireiden vuoksi jos yhtäkkiä ei ottaiskaan. mut minkäs teet.. jos kuitenkin pitäs valita niin ennemmin vierotusoireet jossain katkolla kuin tuskalliset kivut!!!.

Olenko jumissa

Moi. Kun on kipuja se on valittava. Olen syönny 5-6vuotta.Nyt on annos 100:sta 1aamulla ja 1illalla+ neksium. Jos näitä juttuja lukee alkaa tulla sellainen tunne että onko minut jumitettu lääkkeisiin.Onko kukaan kokeillu eroon pääsyssä vastoin ohjeita puolittaa pillerin eli vähentää sillä tavalla.On tullu mieleen kun sormet ja jalat alkaa aika helposti kylmettyä. Ja aamuyöstä vatsaa kouristaa. Jostakin jotakin toivoa. Vai onko ainoa vaihtokauppa suuret kivut ja suuret vierotusoireet.

Kyllä jumista pääsee

Itse käytän Tramalia kovaan päänsärkyyn. Huimaus on minulla sen yksilöllinen haitta, jonka kyllä siedän. Kun sattuu hyvä päivä puolitan pillerin surutta. Tosin tämä on se miedoin 50 mg:n liuotettava. Sitä kapseliahan ei saa rikkoa, eikä 100 mg:n tablettiakaan saa edes purra.

Tulikin mieleen noista pahoista kokemuksista, joista jotkut tuossa edellä (tosin jo pari vuotta sitten) kertoivat, että ovatko nielleet kokonaisena liuotettavan pillerin? Käyttöohjeita ei aina viitsitä lukea.

Loivensin vähitellen annosta liuottamalla vesilasilliseen kahden sijasta vain yhden tai puolitoista ja lopulta vain yhden tai puolikkaan. Tunnustelin itse kivun määrää ja päättelin sitten paljonko otan. Kyllähän lääkäriä pitäisi uskoa, mutta se kipu kun on täällä minun päässä, ei lääkärin.

Luulen, että suuri apu on kivun estolääkityksestä. Lääkkeenä on Klotriptyl Mite. Se on vanhentunut masennuslääke, jolla vahingossa huomattiin olevan kipukynnystä kohottava sivuvaikutus. Se on turvallinen ja halpa. Yksi pieni pilleri joka ilta kaksi tuntia ennen nukkumaan menoa. Vaikutus perustuu tripyleeniin, joka vaikuttaa välttäjäaineiden kautta. Sen vaikutus toimii hitaasti n. viikon viiveellä, joten voi tuntua ettei sillä ole mitään vaikutusta. Myöhemmin kyllä huomaa, että kipu on ikään kuin merkityksettömämpi ja tramalin annosta voi vähentää. Siinä on myös pieni määrä bentsodiatsepiineihin kuuluvaa kloori diatsepoksidia joka vähentää illalla "spiidiä" ja tuo unen. Minusta se vähentää myös tramalin huimausta. Se vähentää selvästi lihasjännityksiä, joita nämä säryt tottavie aiheuttavat, ja sitäkautta vähenee jännityssäryt, joita on varmaan puolet tässä koko savotassa.

Parempaa tätä vuotta kaikille.

Tramalin puolustuspuhe...

Täällä arvostellaan Tramalia mielestäni ihan aiheetta, sillä ko. kirjoittelijoille lääke ei yksinkertaisesti ole sopinut, joten kyse ei missään tapauksessa ole yleisesti ottaen Tramalin sopimattomuudesta kovien kipujen hoitamiseen.

Oman kokemukseni mukaan Tramal on ainoa lääke, joka pitää minut työ- ja ylipäätään toimintakykyisenä. Eikä minulle ole tullut missään vaiheessa lääkkeestä minkäänlaisia sivuvaikutuksia, vaikka olen sitä syönyt jo yli neljä vuotta useiden muiden kipu- yms. lääkkeiden rinnalla. Eli ne, joille lääke sopii, saavat siitä korvaamattoman avun.

Jos jokin lääke ei teille sovi, niin tuskin sitä kannattaa alkaa mustamaalata yleisesti. Joku raukka vielä jättää ottamatta hänelle määrättyjä Tramaleja, kun lukee näitä älyttömiä kirjoituksia.

Pyytäkää siis ihmeessa lääkäriltänne jotain muuta vastaavaa kipulääkettä, jos Tramal ei teille sovi. Eiköhän kaikille löydy sopiva vaihtoehto.

Toivottavasti en loukannut ketään kirjoituksellani, hermostuin vaan kovasti ko. lääkkeen mustamaalaamisesta, kun itselleni se on elinehto.

Toivotan kaikille kivutonta kevään odottelua!

Juurikin näin

Panacodit on mulla vaikutukseltaan samoja kun lontoonrakeita nappailis. Joten lääkärin kanssa sovittiin ja siirryttiin Tramaliin, auttaa.
Sivuvaikutuksia on toki, kusilukko + hieman kova maha. Mutta ei päänsärkyä / huonovointisuutta tai muutakaan OIKEASTI häiritsevää. Mielummin istun vessassa hetken pidempään kuin kärsin valtavasta kivusta 24h.

Tosi on!

Minullakin on Tramalista vaan pelkkää hyvää kerottavaa, olen ollut 45vuotta metsurina joten lähes kaikki nivelet ovat kuluneet selästä siksi kipu on tosi kova. Sain panacodia särkyyn mutta ei sillä ollut juuri mitään vaikutusta mutta kun sain Tramadolia niin pystyn tekemään töitäni lähes normaalisti eikä ole mitään sivu vaikutusta. Olen ollut kaksi-kolme päivää ottamatta kokeeksi että tuleeko vieroitus oireita mutta ei tule muuta kuin hermokivut nivelistä joten jatkan tramalin ottamista että pystyn töihin. Me olemme kaikki ihmiset vähän erilaisia myös lääkkeiden vaikutuksen suhteen joten puhutaan vain omasta puolestamme.

Kuin

Kuin myös minulle Tramal on ollut suuri helpotus kivuista ja ainoa, joka todella toimii..

Aluksi tuli väsymystä, pahoinvointia ja pientä päänsärkyä, mutta pienellä harjoitelulla alkuvakeuksista selvisin.. Kivun helpotus voitti sivuvakutukset, eikä toleranssikaan ole noussut -päinvastoin.

Kaikille Tarmal ei sovi, mutta niin on minkä tahansa lääkkeen kanssa.

Kokemusta tästä lääkkeestä

Sairastan epilepsiaa ja kärsin shunttiletkun takia todella pahoista niska- ja pääkivuista joskus. Päivystyslääkäri määräsi minulle tramalia tuohon kipuun. Auttoi todella hyvin ilman mitään huumaavia tuntemuksia.

Tramal ei aina sovi

Valitettavasti sain Tramalista kusilukon, jäi vain kokeiluksi

Tramal OK

Tramal mun oman kokemuksen OK.
Paljon parempi kuin monet muut "kovat" kipulääkkeet mitä esim. keskus-sairaaloissa annetaan, niillä ihan eri luokan sivuvaikutukset :)

Jotenkin tuntuu kun lukee noita kirjoituksia ettei kaikilla ole oikeasti ollut kovia kipuja, nimittäin jos on kovat kivut, niin syö Tramalia yms. kyllä varmasti vaikka huono olo tulisikin :)

Kovilla kivuilla tarkoitan leikkausten jälkeisiä kipuja ja pahojen luunmurtumien tms. traumojen aiheuttamia akuutteja kipuja.

Burana, Panadol jne. on oikea lääke jos kipu niin pientä, että kipulääkkeen "sivuvaikutukset" ovat pahemmat kuin kipu!

Extreme JR

oikeita kipuja

joo...
ainainen savotta toi kulla on ne oikeat kivut.tietenkin trauman ja leikkauksen jälkeen,
mutta huomioikaa myös ne jotka SAIRASTAVAT kokoajan jotain kovia särkyjä aiheuttavaa sairautta.
Itse olen läpi käynyt 3 isoa leikkausta ilman mitään opioidipohjaisia jälkilääkityksiä ja taas sitten vastaavasti nyt kun päälle näkymätön nivelrikko vaivaa minua 24/7 niin käytän tramalia jotta esim pystyn olemaan koneella vaivaiset 30 min
kunnes kivut vie voiton.
halusin vain kertoa että kipu on subjektiivista ja tapauskohtaista jopa samalla henkilölla eri tilanteissa.
emme voi tuomita asiallista kivunhoitoa,on tietysti hyvä tietää käyttääkö lääkettä väärin.
kyllä jokainen sen ihan oikeasti itse tietää jos on itselleen rehellinen.
kivutonta jatkoa kaikille ja miettikää myös muitakin kivunhoito keinoja mm.akupunktioita jos tilanne sen sallii,ei sekään kaikilla toimi mut ei rasita maksaakaan:)

Mitä sitten

kun syö tramalia 8 tapua, panaa 4, 6 klotriptyliä, 2 lyricaa päiväs ja sattuu nii vietävästi ja leikkauksia 7 + 2 potilasvahinkoo?

MMM

Se on aika paska lääke :// auttaa ainoastaan pirilaskuis jos ottaa muutamia ja sit jos haluu nukkuu hyvin ni 200:sia joku 30kpl naamaan ni saa hyvin nukuttuu. ei niitäkää jaks kyl enää..kyl niit olis tos viel joku 2000kpl mut ei..pamit,tennarit,teemut ja subutexit ni noilla lähtee kivut ja kaikki huolet. oot kuin taivaas.

kuka piripää

taas vetää näit vanhoi ketjui ylös?vitun tyhmää!!

haloo

YSTÄVÄT? AUTTAAKO SE PANACONIN LIOTTAMALLA, MM. KAHVINKEITTIMELLÄ SÄRKYYN JA MONTAKO PANACODIA SUOSITTELETTE. NIMITTÄIN SE PARASETAMOLI PELOTTAA, KUN JOUDUN 8 PANACODIA SYÖMÄÄN VRK. OLIN OHITUSLEIKKAUKSESSA JA RINTAAN JÄI SELLAISET KIVUT, ETTÄ OKSAT POIS.
KIITÄN ETUKÄTEEN NEUVOISTANNE.

Ei kannata

lähteä erottelemaan,jos annoksesi pysyy rajoissa.Panacod on kipuihin tosi hyvä lääke(puhun kokemuksesta) ja suositeltava annos 1-2tbl kerralla 3-4 kertaa päivässä. On hyvä jos pystyisit vähentämään annosta vaikka kuuteen tabl päivässä,sillä parasetamoli on myrkkyä munuaisille. Käy säännöllisesti verikokeissa,jotta tiedät,että maksan ym arvot ovat kohdallan. Hyvää jatkoa sinulle

juu

Vaihda subutexiin. Tai myy niitä, saat VARMASTI noutaessani postista rahat, kun laitat jälkivaatimuksella.
kivut lievemmiksi ja tää ainainen masennus pois. välillä on mieli tosi matalalla ja olen käyttänyt 8kpl 400mg panacodia kolme vuotta. Sivuvaikutuksena väsymystä ja suun kuivumista, ei muuta.Laita vastaus!
Mulla ei tahdo Tramalit auttaa selkäkipuun, pitää ottaa 150mg:n Tramalin lisäksi 800mg Buranaa, sitten on selkäkivut poissa.

TRAMALISTA

Juuri yksi opettaja kertoi kun hoitoalalle opiskelen että Suomalaiset on "rakennettu" niin että tietyt kääkkeet ovat tehottomia kuten nyt tämä TRAMAL, joka on niistä yleisimpien joukossa, usein tehoton meillä Suomalaisilla..
Mulla ois tossa 150mg tramaleita, haluisko joku vaihtaa ne bentsoihin?
Moi,

olen syönyt selkäkipuihin panacod500, burana800 , arcoxia 90mg, panadol600

burana + panadoc yhdistelmä toimii (minulla )parhaiten, mutta vatsa menee huonoon kuntoon .
arcoxian vaikutus loppui noin 10 tunnin jälkeen, jonka jälkeen piti odotella seuraavaa siten kivuissa.

taannoin sain leikkauksen jälkeen tramalia pahimpiin kipuihin, hieman tuli väsymystä ja huimausta.
söin vain 4 tablettia 2 päivän aikana, en saanut vieroitusoireita.

tramal :D

Muistan joskus nuorena ja 'kokemattomana' (15-16v) ottaneeni EHKÄ tätä kyseistä lääkettä mummon lääkekaapista. No eipä siitä muuta haittaa tullut kuin illalla olin hirvittävän v*ttumainen ja kamala vanhemmilleni ja kanssaihmisille. Mikä muu lääke voisi aiheuttaa em. haittavaikutuksia?

tramal

Minulle määrättiin hermokipuun 200 mg:n Tramal-depotti kahdesti päivässä. No, minä hölmö kuuliaisesti ottamaan heti lääkärin määräämän annoksen. Tulos: kaamea ruikuli ja hirveä pahoinvointi. Oksentelua ja ripulointia läpi vuorokauden. Yök. No, sitten menin jonkun päivän päästä, kun kipu oli hirveä, käyttämään lääkettä "väärin". Sitähän ei saisi pureskella, mutta koska annos oli selvästi minulle aivan liian suuri, otin pilleristä vain pikkuruisen murusen. Kipuun se auttoi (n.40-50 mg:n suuruinen pala), mutta en oksentanut. Vatsa vain vähän kuralla. Päässä ei myöskään tunnu näin otettuna mitään sivuvaikutuksia niin kuin tuolla määrätyllä annoksella tuntui (silmät vipattivat, huimasi, oli kaiken kaikkiaan erittäin ikävä olo latvuksessa). Aion tällä linjalla jatkaa paketit loppuun ja pyytää sitten miedompia, lyhytvaikutteisempia näiden depottien tilalle. Kipuun tosiaan auttaa tämä lääke paremmin kuin aiemmin kokeilemani ovat auttaneet. Silti kipu on edelleen kova. Hermojeni vapauttamiseksi on minua leikattu ja kohta leikataan taas uudelleen.

Hei haloo

miten sait otettua depot KAPSELISTA pienen palan? ja siks lisäks niissä on syynsä miksi niitä ei saa avata pureskella tai murskata Ne kun muuttuvat TOKSISIKSI JA TEKEVÄT JUURI kuvaamasi oireet...daa:)
mitään depot kapseleita EI SAA rikkoa, niiden tarkoitus on liueta ohutsuolessa ruonsulatuksenmukaan ohutsuolen kautta ja näin toimia oikein ja turvallisesti...huh huh

Parasta

Panacodia käyttänyt nivelrikkoon noin 1,5 vuotta ja nyt vaihdoin tramal retard 100mg. Panacod toimii ekat 2kk iha jees mut sit niin kovat tolet et ei auta kipuun eikä muuhunkaan. Tramalia taas kun ottaa sen 400-600mg päivässä niin eipä särje mitään paikkaa. Toimii toki viihdekäytössäkin, mutta sehän olisi väärin ;) ainoa haittavaikutus on se että aamullakin meinaa olla vähän seis viel. Kovasti suosittelen tramalia KIPUUN vaikka siitä ihan kauheet vierotusoireet tuleekin sitten kun sen lopettaa, mutta ei se kivaa ole kivuissakaan olla.
Söin 4 tablettia 2pv aikana..... ois se vittu ollu ihme jos ois saanu. Näkyy osa pitävän50mg tram. Vahvempana ku 80% heroiiini, ei tullut vieroitusoireit, toho oli pakko kirjottaa jotai. Pitäskö olla että OHHOH! Tyyppi sai tramalia 4 nappia, vautsi

eise

Ei se päänsärky tramalista johtunut, mutta ei tramali myöskään ole mikään "mahdottoman kova kipulääke", ainakaan jos annostuksena on se perinteinen 50mg x 1. Tramali on sen takia niin varoiteltu ja valvottu, että isommilla määrillä se aiheuttaa euforiaa jne. ja sitä kautta riippuvuutta, opioidi kun on.

Olen samaa mieltä, että moneen kipuun tulehduskipulääkkeet auttavat paremmin kuin opiaatit/opioidit. Panacodissahan on pieni määrä kodeiiniä(opiaatti) ja normaali määrä parasetamolia.

Mutta kuten sanoin ei se päänsärky siitä tramalista tule, mutta ei se välttämättä pienellä annoksella kipuun autakkaan.

jäi sanomattas

Myönnän, en lukenut ajatuksella viestiäsi ennen kuin aloin jo ite aukomaan päätäni. Tuo, että syöt Panacodia 'kuin karkkia' on syy siihen että pieni määrä tramadolia ei sinulla sano mitään. Panacodissa oleva kodeiini metabolisoituu vatsassa mm. Morfiiniksi, joten sinulla on ilmeisesti jo aika kova toleranssi opiaatteihin. Tramali on opioidi jota tämä toleranssi koskee myös. Tarvitsisit isomman annoksen. Se pahoinvointi lähtee ensimmäisen muutaman kerran jälkeen ja jäljelle jää vain kipua lievittävä hyvän olon tunne ja puudutus/turrutus. tsemppiä
Minulla tulee 1 panacodin otettua vain väsymys, mutta jos ota lääkärin määräämät 2, niin on todella paha olo. En ota, kuin yöksi korkeintaan. Silloinkin toivon etten vaan herää ja joudu lähtemään vedenheittoon, sillä olo on todella kuvottava...

Tramal on tehokasta

Minulla on selkä "tiltannut" muutaman kerran ja kivut ovat olleet ihan käsittämättömän hirveitä. Lääkärit kokeilivat ensin Dolania, vahvaa Ibusalia ja vahvaa Buranaa. Muut kuin Tramal vaikuttavat suunnilleen saman verran kuin karamelli, eli ei mitään. Tramalin vaikutus on ihmeellinen; olet tuskista ihan kuoleman kielissä ja parin Tramalin jälkeen olo on ihan siedettävä noin puolen tunnin päästä. Kipu tuntuu, mutta on paljon helpommin kestettävissä. Kokeilin kerran ennen hammaslääkäriin menoa, että mitä yksi Tramal vaikuttaa tunti ennen hammaslääkäriä; hammasta paikattaessa (iso reikä) kipu oli varsin vaisu (yleensä hammaslääkärissä minulla on kovat kivut).

Euforiaa en ole kokenut ja mitään muitakaan haittoja en ole havainnut. Tramal on minulla se "viimeinen apu", jos kivut käyvät ihan sietämättömiksi. Kivun taltuttua lopetan syönnin heti, jotta ei mitään koukuttamisisa tai muita ongelmia tule. Loistava lääke ja tekee elämisen (lähes normaalisti) mahdolliseksi.

samat

sanat, vaikka sitten ennen kärsin ne helvetin kovat nivel kivut ennen ku otan tramalin,,,,,,
Joo luetttuani osan viesteistä, aloitan siitä että Tramal luokitellaan mietoihin opiaatteihin kuten kodeiiniä sisältävä panacod, ja esimerkiksi subutex , joka on heroiiniin vierotuslääke ja on niinkuin astetta vahvempi kuin tramal kolmiportaisessa luokitus järjestelmässä vahvimmat opiaatit on juuri nuo Oksikodoni ja fentanyyli; Oxynorm, Oxycont ym..
Tramalit itselläni tuottavat erittäin hyvän olon tulee nopea hidas olo , paljon hauskempaa kuin alkoholin juominen yleensä syön 200-400mg depotteja mutta nopeita 50mg tramaleita ne on parhaimpia. Ja huon en ole mikään narkkari, olen työssä käyvä ihminen ja mitänyt; sain niitä ensimmäisen kerran kipuun lääkäriltä , ja niitä jäi yli, loput on ns. viihdekäyttöön oon syöny niitä aina silloin tällöin kerran parissa kolmessa kuukaudessa , ettei taika katoa ;) hehe eikä tule mitään vieroitusoireita : Mutta hyvää kesää kaikille
Huh! :O
Ihmettelen näitä viihdekäyttäjiä, kun ihan oikeisiin oireisiinhan niitä vaan määrätään!
Itellä menee kuitenkin noita mainitsemias pariakin eriäjlääkettä ja ihan eri päivinä siis ja OIKEAAN KIPUUN!!!

Määrätäänkö näitä siis näin helposti ihan kelle tahansa?!?!?
HuhuHUH!!!
Hei,

Kysyisin, että miten pitkään näkyy OxyContin 40 mg * 1 kipulääkityksen käyttö virtsasta otetussa seulassa lääkkeen käytön lopettamisen jälkeen? Lääke ei käsittääkseni muutu morfiiniksi elimistössä. Kiitos.
Kyllä se punaiselle vetää ei voi mitään.
Pelkkä panacod tai yskänlääke voi näyttää suuret lukemat virtsatestissä.
Pahoja kokemuksia myös Tramalista, sain sitä sairaalassa kipuihin ja sitten pari tuntia meni siihen ku huone pyöri silmissä ja oksensin. Ei kiitos enää!
Joo, itse sain kanssa toissapäivänä tramalia ekan kerran, ja otin ekan ja viimeisen napin sinä päivänä. pahoinvointi alko välittömästi ja pyörrytti niin, ettei tolpillaan pysynyt. näköhäiriöitä oli ja sormia ja varpaita pisteli koko päivän ja kylmä hiki oli jatkuvasti, ohjeessa mainittiin että vaikutus kestää n. 4h, mutta meikäläinen oksens 12h lääkkeen ottamisesta, kipua lääke ei kuitenkaan poistanut ollenkaan.

tietääpä, että itselle ei kyllä kyseinen valmiste sovi. todella moni kyllä on sanonut, että pistää kuupan sekasin ja kivut loppuu.
otitte överit sitten. älkää lääkettä sytttäkö...
Jouduin käyttämään Tramalia järkyttäviin olkapääkipuihin 9kk. Popsin niitä 900mg/vrk. Sitten sai siitä epileptisen kohtauksen (kasvot mustelmilla ja huulet halki) ja lopetin Tramalin kuin seinään. Kumma kyllä, kivutkin häipyivät pari viikkoa kohtauksen jälkeen.
Rajansa kaikella.
Mitähän pitäs tehä kun oon ny syönyt hammas särkyyn illan aikana 2kpl 500mg Panacodia ja jtn.miranaxia,mistä ei ollu mitään hyötyä :O mut siis tosiaa särkee viäki aivan jumalattomasti !! haen kohta tukku pakkauksen tramaleita :D
mee hammaslääkäriin
Kai sä kävit hammaslääkärillä? LoL.. ;D
 /   /  / Tramal
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta