Mitä Kultajousi-myymälän myyjä tienaa

Leijona

Lehdessä haetaan myyjää Kultajousi-liikkeeseen. Mitä noissa ketjun liikkeissä mahdetaan maksaa palkkaa ja mitkä ovat työajat? Entä itse ketju noin työnantajana - onko hyviä/huonoja kokemuksia?

Itsellä ei hajuakaan, mutta alan vaihto kiinnostaa.

32

34206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harjoittelusta

      Olen ollut kultasepän liikkeessä harjoittelussa. Tosin en kultajousi liikkeessä. Yrittäjä oli hyvin vanhanaikanen, kiukkuinen ja työhönsä kyllästynyt. Aikasempaa työkokemusta mulla ei alalta ollut, jonka kylläkin pomo tiesi.

      Pomo ei voinut kuitenkaan ymmärtää, että kukaan ei ole seppä syntyessään. Sillä alalla tarvii paljon osaamista ja tietämistä. Koska en osanut niin kyselin neuvoa muilta myyjiltä. Siitä pomo ei pitänyt ollenkaan että päivänselviä asioita kysellään. Minulle ne eivät olleet päivänselviä niin kuin pomolle ja kokeneille myyjille. Minun olisi pitänyt olla ammattitaitoinen myyjä ihan tyjjästä.

      Jos alan vaihto sinua kiinnostaa niin ota huomioon, että siinä menee ainakin puoli vuotta harjoitellessa ja oppiessa, että edes jotenkin pärjäät myyntitehtävissä. Asiakkaat kyselvät tuotteista paljon kysymyksiä, tuotetietoisuus täytyy olla hyvä. Sinulla menee paljon aikaa siihen ennen kuin pärjäät alalla.

      Olen paljon kuullut huonoja kokemuksia kultasepän liikeen pomoista. Yleensä ne ovat pieniä yrityksiä joissa on ahdistava olla töissä. Mutta varmaan mukaviakin paikkoja on olemassa ;)

    • Neiti X

      Valitettavasti minullakaan ei ole kovin hyviä kokemuksia kultasepänliikkeistä. Olen ollut kahdessa liikkeessä töissä, en tosin mainitsemassasi. Kokemukset ovat olleet samanlaiset mitä aiemmalla kirjoittajalla. Molemmissa liikkeissä oli tarkka ja kitsas johtaja, joille henkilöstö oli vain kuluerä.

      Pienissä perhevetoisissa liikkeissä on tosi tukalaa olla töissä ja palkkaa tosiaan maksetaan hampaat irvessä. Tosin ei tällä alalla kovin kummoiset ansiot ole vaikka menisi isoon liikkeeseenkin töihin.

      Töitä helpottaa jos tietää hyvin jalometalleista, kivistä ja helmistä. Nämä kyllä oppii jos liikkeessä on ystävällisiä ja auttavia työtovereita. Liikkeissä missä olen ollut töissä on surutta käytetty ihan muun alan ihmisiä ja varsinkin opiskelijoita hyödyksi: kun ei ole alan ammattilainen ja varsinkin on opiskelija voidaan maksaa harjoittelijan palkkaa ;D Yleensä palkka liikkuu alle 1800 eurossa, 1600 euroa taitaa olla totuus. Itsekin lähdin alalta juuri tuon huonon palkan takia.

      • Leijona

        Vähän samantyyppinen mielikuva mulla olikin, kuin mitä molemmat kirjoititte. Ihmeen aurinkoisia ne myyjät kuitenkin aina on ;)

        Taidan pysyä täällä konsultointipuolella 2500 euron kuukausiansioilla. Tuo ala vaan on ollut pitkään haaveena, koru- ja kellofriikki kun itse olen eli tuotteet TODELLA kiinnostaa - kurttuotsaiset pomot ei.


      • Napura
        Leijona kirjoitti:

        Vähän samantyyppinen mielikuva mulla olikin, kuin mitä molemmat kirjoititte. Ihmeen aurinkoisia ne myyjät kuitenkin aina on ;)

        Taidan pysyä täällä konsultointipuolella 2500 euron kuukausiansioilla. Tuo ala vaan on ollut pitkään haaveena, koru- ja kellofriikki kun itse olen eli tuotteet TODELLA kiinnostaa - kurttuotsaiset pomot ei.

        Kultajousi-ketjun takana kuitenkin on ihan nuoria ihmisiä, joten kurttuotsaisia pappoja tuskin esimiehenä löytyy....tai mistä sitä koskaan tietää;)

        Minuakin kiinnostaisi jos jollain olisi ihan omakohtaisia kokemuksia kyseisestä ketjusta...


      • alhflgvb
        Napura kirjoitti:

        Kultajousi-ketjun takana kuitenkin on ihan nuoria ihmisiä, joten kurttuotsaisia pappoja tuskin esimiehenä löytyy....tai mistä sitä koskaan tietää;)

        Minuakin kiinnostaisi jos jollain olisi ihan omakohtaisia kokemuksia kyseisestä ketjusta...

        Olen ollut itse siellä pari vuotta töissä ja olen viihtynyt kyllä.pomot ovat nuorekkaita ja tiimi toimii.palkka on perus myyjän palkka


    • ahkera muurahainen 83

      Palkat menee TES:in mukaan. Lisää palkoista löydät osoitteesta www.pam.fi. Provikkaa ei ole, joten unohda haaveilu. Työ on monipuolista ja asiakkaat välillä haastavia, mutta molempien syiden takia myöskin palkitsevaa työtä oikealla asenteella. Työnantajana reilu muttei mitenkään yliaktiivinen henkilöstöeduissa. Mutta itse olen ollut viisi vuotta ja tykännyt hommasta.

    • löytyy

      Olen myös työskennellyt Kultajousessa osa-aiakisena myyjänä. Työtehtävät kyllä oppii nopeasti, kun vaan on itse aktiivinen ja ottaa selvää. Ei ne asiakkaiden kysymykset niin ihmeellisiä ole. Ja kun tulee eteen vaikempia kysymyksiä, niin sitten otetaan selvää. Itse opin muutamassa viikossa tärkeimmät asiat. työkaverit olivat mukavia ja työ oli mukavaa. Työpaikkaa vaihdoin esimieheni takia. Hänellä ei ollut joustokykyä lainkaan. Ja oli luonteeltaan jopa hiukan ilkeä. Palkka TESsin taulukon mukaan.

    • sbaugilb

      Minulla on kokemusta kyseisestä firmasta. Kultajousihan on koko suomen kattava ketju ja yhden omistuksessa kaikki myymälät eli ei ole sitä mainitsemaasi pientä yritystä jossa yrmeä omistaja/pomo. Itselläni ainakin on todella mukavat esimiehet ja työtoverit. Ja työskentely siellä on kyllä ihan yhtä mukavaa kuin miltä se ulospäin näyttääkin :). Palkkaus on tosiaan ihan TES. Ja aina olen kyllä kehdannut kysyä jos en jotain ole tiennyt ja mielellään muut ovat minua neuvoneet. Minäkin alaa vaihtaneena olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen alanvaihdokseeni.

    • petrako

      Varo kultajousi on huono paikka olla töissä. Sielä on kauheita ihmisiä johdossa. Myymäläpäälliköt eivät osaa ammattiaan!!

    • benita82

      Tämä nyt on vanhan ketju, mutta vastaan kumminkin...

      Olen nyt itse ollut toukokuun alusta lähtien Kultajousessa töissä ja olen viihtynyt tosi, tosi hyvin. Työkaverit on kivoja, esimies kiva ja reilu ja ennenkaikkea on kyllä joustanut todella paljon esim. työaikojen suhteen. Aina on järjestynyt jos on ollut muuta menoa.

      Palkkaus on tosiaan kaupan alan TES:in mukaan joten ihan kivat ilta/vkl lisät, ainakin mun mielestä.

      Tosin haluan myös ottaa esiin sen asian että kun on kultasepänliikkeessä töissä niin siellä tehdään paljon muutakin kun ollaan vaan liikkeessä ja palvellaan asiakkaita ja putsaillaan ikkunoita... ennen kunin aloitin niin luulin että työ on suunnilleen tota... =)

      • Mielenkiintoa

        Voisitko vielä kertoa, mitä kaikkea muuta tuossa työssä tehdään?


    • v.s

      26

    • Fat Goldfinger

      Kiertäisin kello- ja kulta-alan kaukaa. Ei kai kukaan järkevä osta Suomesta kun jo pelkkä 23% arvonlisävero pilaa hinnat. Maksukykyiset ostaa ulkomailta, täällä myydään pelkkää sälää teineille etc.

    • myyjä2

      Olen ollut alalla vuosia ja töissä tässä ketjussa muutaman vuoden. Palkka TES:in mukaan, lisät ja lomat aina oikein hoidettu, toisin kuin "hienossa" yksityisessä alan liikkeessä, jossa todella sai taistella laki-sääteisten etujen, oikean palkan ja työ-aikojen eteen. Siksi kyllästyin hienoon "merkki-liikkeeseen" työnantajana. Aina tuntui, että käytettiin hyväksi.

    • Täh??

      "YKSITYISESSÄ alan liikkeessä"?

      Eikö kaikki alan liikkeet ole yksityisiä, vai onko valtiollakin korukauppoja?

      • ei-ketjuliike

        Ehkä hän tarkoittaa eroa ketjun ja yksittäisen toimijan välillä. On eroa, oletko yhdessä Timanttiset-myymälässä vai oletko paikallisessa "yksittäisessä" ketjuun kuulumattomassa kultasepänliikkeessä töissä.

        Veikkaan että sitä hän tarkoitti.


    • Aakke L

      Eipä noissa myymälöissä kovin usein kunnon myyjän palkoille (yli 4k) pääse. Lisäksi on ilta- ja viikonlopputöitä mitättömillä lisillä. Jos oikeasti haluaa palkoille niin kannattaa hankkiutua työhön jossa hyvästä tuloksesta maksetaan provikkaa.

    • mikä liksa NUMEROINA

      Mitä se palkka oikeasti on? Esimerkkejä, kiitos. "Palkkaus on TESin mukainen" ei vastaa kysymykseen. Olisi kiva kuulla oikeita numeroita!

      9 euroa/tunti?
      10 euroa/tunti?
      11 euroa/tunti?

      Mitä myyjä käytännössä, oikeasti tienaa? Noin keskimäärin? Jotain 10 euron pintaan vai yli?

    • asdfgr
    • Anonyymi

      Oon ollut Kultajousella töissä lähes 2v, muutamassa osassa tosin. Itse työstä olen tykännyt tosi paljon ja vaikka lähdin alalle täysin koruista mutään tietämättömänä, niin aika nopeasti sitä oppi muita myyjiä kuunnellen, mitään koulutusta ei Kultajousen osalta tarjota vaan heti lyödään myymään. Myymälän fiilis riippuu täysin myymäläpäälliköstä, olen itse nähnyt useita myymäläpäälliköitä tänä aikana ja lähes kaikki ovat olleet todella reiluja ja toteuttaneet kaikki vapaatoiveet. Vuorot ovat olleet tasaisia ja olen saanut niitä vähintäänkin riittävästi. Toki tähän kahteen vuoteen on mahtunut myös yksi täysin kelvoton myymäläpäällikkö, joka otti kaikki arkiaamut ja sunnuntait itselleen ja myös otti palkkaa päiviltä, kun ei ollut edes töissä...
      Kun aloitin Kultajousella, oli aluepäälliköt ylityöllistettyjä liian isoine alueineen ja tämän jälkeen alueita isonnettiin yhä, esimerkiksi omalle aluepäällikälleni kuuluu ~40 myymälää pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla. Aluepäällikkö on todella mukava ihminen, mutta koska hän on täysin ylityöllistetty, ei hänellä riitä aikaa huolehtia myymälöistä tai huolehtia, että myyjillä on asiat kuten pitäisi.
      Omistajasta puolestaan ei saa kuulla ikinä muuta, kuin hänen vittuiluaan. Olen tämän kahden vuoden aikana saanut kuulla häneltä pisitiivista palautetta ehkä kerran, kun sitten taas negatiivista palautetta sataa kyllä, ei suoraa minulle, vaan koko ketjulle. Aamun saa usein aloittaa lukemalla siitä, kuinka huonoja myyjät ovatkaan. Tähän on tosin tullut petrausta viime aikoina, kiitos tästä hänelle.
      Työnkuvaan kuuluu myynnin ja myymälän siistinä ja myyvänä pitämisen lisäksi myös esimerkiksi kellojen pattereiden vaihtoa ja kaikista helpoimpia kultasepän töitä, kuten esimerkiksi hopeaketjujen lukkojen vaihtoa.
      Palkka on TESin mukainen, eli esimerkiksi omalla kohdallani hiukan reilu 11€/h ja lisät saa niinkuin pitääkin. Tuotteista saa myös tuntuvia henkilökunta-aleja. Tähän työsuhde-edut sitten pitkälti jäävätkin, toki välillä on kisoja, joista voi voittaa palkintoja ja jouluna pääsee syömään.
      Työnantajana en kuitenkaan luota Kultajouseen. Olen tosiaan ollut 2v töissä firmassa, jona aikana en vielä ole saanut vakituista paikkaa, sopimukseni katkeaa hetkeksi aina jossakin välissä, jolloin menetän kertyneet lomani ja sopimustunnit ovat täysin harhaanjohtavia, viimeisen 6kk aikana, olen tehnyt 450h enemmän töitä, kun mitä sopparissani on. Minua ei haittaa tehdä töitä paljoa, mutta toki se on ärsyttävää, että sopimus tehdään vain 5/10h vaikka tarve olisi 30 tuntiselle.
      Ja kuten jo aiemmin kirjoitin, kun aluepäälliköllä on liikaa töitä, ei hän ehdi kiinnittämään huomiota muun muassa siihen, että pitkään firmassa olevilla ei ole vakituisia sopimuksia. Omalla kohdallani kävi niin, että kun olin ollut itse 1,5v firmassa töissä, ruvettiin kotiani lähimpänä olevaan myymälään etsimään vakituista 30h myyjää, tästä ei puhuttu firman sisällä mitään, joten en kuullut asiasta, sillä en seurannut työpaikkahakemuksia (olinhan jo töissä!). Kuitenkin kyseiseen myymälään palkattiin suoraa haastattelusta vakituinen työntekijä 30h sopimuksella, kun itse yhä kuljen kauempaan myymälään enkä ole kertaakaan saanut yli 20h sopimusta, saatikka vakituista. Kun myymäläpäällikköni mainitsi tästä aluepäällikölle, oli aluepäällikön vastaus "eikö x:llä olekkaan vuelä vakituosta sopimusta?! 😮"
      Joo, kaikista tästä huolimatta, pidän niin paljon työstöni ja työporukastani, että olen vielä Kultajousella töissä, mutta on kyllä sanottava, että kun kohta tulee tuo 2v firmassa täyteen, niin jos vakituista sopimusta ei ala kuulumaan ja menetän taas lomani kolmatta kertaa (tulevan kesän lomat meni jo), niin työpaikka menee kyllä vaihtoon!

      • Anonyymi

        Ota asia puheeksi luottamusmiehen kanssa. Onhan se väärin, että jos itse on ollut kaksi vuotta pätkittäin töissä niin samaan aikaan toisaalle palkataan uutta porukkaa.


    • Anonyymi

      Kenenkään ei kannata tuohon yritykseen mennä töihin ellei ole valmis siihen että pätkäsoppareita putkitetaan äärettömyyksiin, sillä vakkaripaikkoja ei uusille suoda, työntekijöitä solvataan jatkuvasti ja uhataan milloin milläkin johdon puolelta. Pakko kuitenkin sanoa että suurin osa myyjistä ja sepistä ovat hyvin mukavia ja helposti lähestyttäviä ja tukevat toisiaan näitten vastoinkäymisten edessä. Asiakkaiden tylyys ja röyhkeys ei ketään yllätä ja varmasti suurin osa asiakaspalvelutehtävissä olevista hallitsevat nämä tilanteet tottumuksesta eivätkä niistä valita paitsi höyryjä päästellessään toisilleen, mutta johdon haukkuessa päivittäin työntekijöitään siitä sun tästä, motivaatio laskee ja työstä tulee kidutusta ja työpanos ottaa varmasti monelta oman iskun tässä tilanteessa. Johdon tarvitsisi käydä koulutus johtamisesta sillä onhan se nyt päivän selvää että työntekijät eivät pysty antaa kaikkeaan joutuessaan kuunnella kuinka paskoja ovat tehdessään työtä käskettyä. Onnistumisetkaan eivät ikinä ole tarpeeksi sillä vaikka myisit yli kymppitonnin edestä yhtenä päivänä sinua haukutaan jo seuraavana päivänä saamattomaksi laiskuriksi sillä et yltänyt seuraavana päivänä samaan tulokseen. Onnistumisia on tapahduttava joka päivä tai olet täysi nolla ja se tehdään sinulle selväksi kerta toisensa jälkeen. Olet myös saastaa ellei asiakkaita aurinkoisena hellepäivänä näy lähimainkaan sillä ovat rannalla/mökillä. Yleistä on myös ristiriidat johdon ohjeissa työntekijöilleen jolloin yksi käskee tehdä asian tietyllä tavalla ja seuraavana päivänä toinen haukkuu kun olet tehnyt sen tämän mielestä väärin ja aina pädetään siihen että ohjeet ovat hyvin selvät vaikka ohjeistusta ei tässä firmassa harrasteta alkuunkaan eikä ohjeita asiaan taikka toiseenkaan ole missään nähtävissä. Kaikki ovat varmaan yhtä täynnä johdon osaamattomuutta hallita yritystä, mutta nämä asiat pois laskiessa työ on liikkeissä mukavaa ja myyjät mahtavia asiansa osaavia ihmisiä joiden kanssa on mukava hoitaa homma. Palkka on reilu vaikkei loistava ja pääset oppimaan uutta. Itse en ikinä palaa tuohon yritykseen vaikka työkavereita ja itse myyjän työtä onkin ikävä. Olihan se kokemus ja pystyipähän sen jälkeen arvostamaan muita työpaikkoja ja työnantajia jotka arvostavat työntekijöitään ja heidän panostustaan.

      • Anonyymi

        Tämän tekstin allekirjoitan ihan täysin! Itsellä myös kokemusta firmasta..
        Suurin ongelma on firman johdossa! Myyjille ei minkäänlaisia tuotekoulutuksia eikä muutakaan vastaavaa...


      • Anonyymi

        Samanlaisia kokemuksia täällä 2010-luvun alkupuolelta. Ihania työkavereita jäi ikävä.


    • Anonyymi

      menkää ies kaupan kassalle ilta ja vkl hommiin saa lähes kakskybää

    • Anonyymi

      Onko Kultajousen ylin esihenkilö nainen vai mies?

      • Anonyymi

        Nainen


    • Anonyymi

      Yhdyn näihin kommentteihin, olen ollut vuosia kultajousessa ja johto on täysin epäammattimainen, työntekijät mukavia ja moni myymäläpäällikkö osaamaton ei minkäänlaista alan kokemusta, todella huono työpaikka.

    • Anonyymi

      Kuulemma pelolla johtamista.

      • Anonyymi

        On pelolla, kiukuttelulla, uhkailulla, osaamattomuudella johtamista tai oikeammin johtamattomuutta.


    • Anonyymi

      Kuka on omistaja?

      • Anonyymi

        Netistä löytyy tietoa kuvien kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe