AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Hyttysansa Flowtron MT-250 ja Mosquito Magnet Defender

Hyttysansa Flowtron MT-250 ja Mosquito Magnet Defender

68 Vastausta 85 541 Lukukertaa
Käyttökokemukset kyseisistä sääskentappajista.

kokemuksia odotellaan

Olisi hyvä kuulla muiden kokemuksia toimiiko laite oikeasti.Otimme riskin ja hankimme laitteen, vielä tänään kymmenen tunnin käytön jälkeen, ei mitään vaikutusta. Meneeköhän yöunet vai onko liian aikaista katua kauppaa.

T 250 hyttysansasta

Meillä oli juhannusajan käytössä tuo Flowtron MT 250. Ei mielestäni toiminut oikein hyvin. Mäkäräisiä, hyttysiä ja paarmoja keräsi jonkin verran, muttei kuitenkaan niin paljon, että olisi voinut ötököiden havaita vähentyneen.
Kadun kauppaa...

Kaksi viikkoa käytössä...

Meillä on toiminut suht hyvin 6 kertaa tyhjennetty säiliö,sääskiä kyllä todella paljon täällä limingan suunnalla, tänä aamuna niin paljon että kupin putki tukossa.Hieman kyllä harmittaa citymarketin ostos, koska agrimarketin laite on toiminut testeissä paremmin.
Minusta MT-250 on kuitenkin hyvä laite.

viikko ollu

tappaja. ei sitä kippoa 3 päivässä ole tullut puolilleen..jonkun verran pohjalle ...hyvin näyttää noi mäkäräiset menevän.

niin jäi

tappaja...niin jäi pois että on se tuullut väärästä suunasta..niin ei tässä tarkemmin osaa sanoa onko se loistava vehje..mulla on toi jälkimmäinen..

Mosquito Magnet

Itse hankin Mosquito Magnet laitteen viime kesänä Agrimarketista. Laite toimii loistavasti eikä hyttysistä ole sen jälkeen ollut haittaa. Mökkinaapurilla on Citimarketin laite eikä tunnu toimivan....eli eroja on.

just joo

Taidat olla maahantuojan poikia.

Huoltoa ei saa

Defenderillä on vain yksi huoltopiste koko maassa. Jos tulee vika, niin siellähän on laite koko kesän Tällä turkulaisella pajalla laite on seissyt nyt 3 viikkoa eivätkä löydä edes vikaa. Postipakettia takaisin odotellessa. Sitä ennen jo oouvat korjaavinaan ja laskuttivat toista sataa. Eipä tullut kuntoon.

karkoitin

tuttavalla ollut ko laite nyt 6 vrk käytössä, säiliö on jo lähes täynnä hyttysiä ja pihalta on sääsket huomattavasti vähentyneet, huippu laite.

kumpi merkki

Kumpiko merkki sillä tuttavallasi on ollut käytössä? Cittarin mt-250 vai toi mosquito magnet? Hinnanero nimittäin on melkoinen...

mosquito magnet

mosquito magnet

Mosquito Magnet

Meillä käytössä Mosquito Magnet (se pienin versio) ja hyvin pelittää jos ei ole tuulinen sää. Kippa tulee puolilleen 3 päivässä ja laite on vähentänyt niin hyttysiä kuin mäkäräisiäkin. Parhaiten pyydystää tyynenä kesäyönä.

hintaero?

ei niillä minusta hintaero ole kovin iso, pienempi defender maksaa 499€ agrimarketissa ja liberty plus 1199 ja liberty ei tartte ollenkaan verkkovirtaa vaan tekee itse tarvitsemansa sähkön siksi liberty on kalliimpi, näissä laitteissa mainitut neliömäärät ovat mminusta aika lailla ohjeellisia eli tuskin kukaan voi niitä tarkaan määrittää. sen tiedän omasta kokemuksesta että mosquito magnet todella toimii sen ostoa ei tartte katua jos haluaa hyttysistä eroon. terveisin Hyttysmies

Kallista kokemusta on, joo

Kaksi viikkoa sitten pystytimme Flowtron MT-300:n pihalle. Jonkin verran hyttysiä näytti osuvan laitteeseen viikon aikana. Lisäksi se oli sammahtanut kahtena yönä.

Viikko sitten raahasimme tuotteen Citymarketin neuvontaan turhanpäiväisenä kapistuksena ja sieltä lähettivät sen huoltoon, josta tullee samanmoisena takaisin. Väitettäni perustelen v. 2004 tehdyllä testillä, jossa silloiset, kutakuinkin samat versiot on testattu Australian oloissa (kts. http://www.mosquitocentral.com/10%20Trap%20Test.html ). Testin onnistuin ikäväkseni löytämään netistä vasta alkaessani epäillä laitteesta annettujen ennakkotietojen oikeellisuutta.

Mosquito Magnet Defender on samaisella pihalla jauhanut nyt reilun viikon ja tekee sen mitä mainoksissa ja testeissä on "luvattukin" eli kerää hyttystä "kuin pipoa" ja pihalla voi oleskella varsin mukavasti. Onhan siellä toki jonkin verran seuralaisis, mutta etenkin mäkäräiset laite imee kuin sieni sisäänsä.

Pienenä lohtuna tähän kalliimman puoleiseen Flowtron -testailuun, tuli kuluttajaneuvojalta tänään tieto, että mikäli huollon jälkeen laite ei toimi tuotteesta annettujen ennakkotietojen mukaisesti, meillä on oikeus vaatia kaupan purkua.

vahinko

En vahingossa vastannut juuri tähän viestiin joten tuo kumpi -kysymys oli osoitettu sinulle

Vanha malli testeissä

Tuo testi oli kovasti mielenkiintoinen, mutta siinä ei Flowtronin laite käyttänyt octenolia. Octenol ilmeisesti on kuitenkin melkoisesti vahvempi hyttyshoukutin kuin pelkkä hiilidioksidi.
Vielä kun jostain löytäisi tuoreempia vertailuja omankin valinnan tueksi...

Osaako joku neuvoa nettikaupan EU-alueelta joka myisi esim tuota testissä pärjännyttä Mega-Catchiä?
Jenkkilästä rahdit ja toimitusajat taitaisivat olla aika isot tuollaiselle laitteelle.

Ulkomailta tilaamisesta...

Ulkomailta tilaamista miettiessäni tutkailin sivustoa
http://www.hammacher.com/publish/72022.asp

En selvitellyt itse asiaa sen pitemmälle, mutta ko. sivustoilta löytyi sähköpostiosoite, josta voi tiedustella tilausmahdollisuutta myös muihin maihin, kuin niihin (esim. Ruotsi), mihin heiltä tilaus"selosteet" jo löytyivät.

jenkkilän hinta

423$ rahteineen ja yks ylimääräinen Octenol Lures (2 per pack) - All Traps
Tohon vielä tullin kulut ja verot eli 516$ +tullin ottamat käsittelykulut

Koko paketin pitäis saada kotiinsa alle 600$

kumpi malli

kumman mallin hinta jää tuohon 600€ jos kyseessä on liberty plus niin voisin ostaa heti kymmenen kappaletta.

Ilmeisesti laitteessa oli "vikaa"

Ilmoittivat juuri "Cittarista", että voin hakea tositteita vastaan rahani Flowtronista takaisin.
En oikein saanut selvää oliko tuote ollut viallinen ja "korjauskelvoton", mutta ilmoittivat, että ko. mallia ei ole tehtaalta saatavissa joten saamme purkaa kaupan - MIKÄ HELPOTUS!!!

Hyttysansojen vertailusta

Katselin tarkemmin ja selvisi, että Uusi-Seelantilainen Mega-Catch on Australialaisen Bantix Mosquito Slayer'in beta-versio. Jos ymmärsin oikein niin aussit ovat aikanaan myyneet lisenssin uuteenseelantiin. Ausseilla itsellä on vielä kehittyneempi versio jossa Mosquito Slayer käyttää kymmentä houkutinta.

Vertailu kannattaa

Löytyy Suomesta markkinoiden tehokkain
hyttyspyydys ausseista kuva on aika mojova
www.toltnet.com sivulla itikkaa niin puoleettomasti.

Kumpi?

Kumman mosquito magnetin hankit? 4000m2 vai 2000m2? jälkimmäisen hinta on n.500 euroa.

4000 m2

Se jaksaa hoidella mukavasti vanhan maalaistalon laajahkon pihaympäristön ötökät. Ei riitä muuten ötököitä tulemaan enää edes sisätiloihin...

Hinta oli Agrimarketissa huikea, eli jotain 1070 e, mutta nyt ei sitten tarvitse/voi lähteä ko. syystä ulkomaille kesän viettoon :)

Tilaaminen ulkomailta

Itse kyllä meinasin tilatan ton ulkomailta.. Siis mosquito manetin tai sitten Mega-Catch. Mega-Catch voitti ton edellä mainitun testin ylivoimaisesti ja mosquito magnet oli kakkonen ero tehossa ~2 kertainen.. Ja mitä hintoihin tulee niin Mosquito magnet defender (2000m2)maksaa ~300 $ eli siihen tulli ~3% ja alv 22 ~300€. Isompi Liberty (4000m2) ~450$ tullien ja alv kanssa 450€.. Pitänee varmaa vielä tänään käydä tullista kyselemässä tullin tarkka määrä. Mega-Catchin hinnasta ei vielä löytynyt ihan selvyyttä..

kannattaa varmasti

Ilman muuta ulkomailta hankinta kannattaa selvittää ensin. Itse tutkailin tuota mahdollisuutta myös, mutta tuote ei olisi ehtinyt "tähän hätään". Mega Catchiin ajattelin kyllä vielä tutustua tulevaisuudessa myös...
Jos viitsit, niin kertoisitko sitten kokemuksistasi ulkomailta tilaamisesta ko. tuotteiden kohdalla, kiitos!

Ei sääskille

Mega Catch tarvitsee toimiakseen hiilidioksiidisäiliöitä joita suomesta ei ole saatavilla, ja jos on niin maksaa aivan tuhottomasti. Meidän omakotitalon pihalla pelittää Mosquito Magnet (Liberty Plus)eikä sääsket kiusaa yhtään. Itse totesin, että Suomesta ostaminen tulee halvemmaksi. Jenkkilaitteisiin pitää vaihtaa kaasuliitännät ja paineensäätimet, ja jos vika yllättää, niin huoltoasioissa on paha lähteä lähettämään laitetta jenkkeihin takaisin.

Kantapään k...

Nuo tekniset asiat jää tosiaan AINA selvittämättä, kun ei tarvitse niiden kanssa olla säännöllisesti muutoin telemisissä (pitäisi varmaan riisua noi vaaleanpunaiset aurinkolasit vihdoin pois...).

No Tilaa

sitten ulkomailta niitä hiilarisäiliöitä jos ne kerran Suomessa maksaa niin paljon. Urpoinako nuo kauppiaat Meitä pitää???

Joko tilasit?

Joko olet ehtinyt tilata Mosquite Magnetin ulkomailta esim. Saksasta? Saisinko tarkat tiedot jos olet jo ehtinyt laitteen saada, kiitos.

vuokralle

moro, vuokraako noita kukaan suomessa? tarvis nopeasti apua viikonlopun juhliin, kun arkkipiispa jukkia on kuistit täynnä.

Kärkkäiseltä

Kärkkäiseltä Oulun suunnalta saa tilattua postimyynnistä defenderin alle 400 egee muuten.
Kaikki muut myy hintaan 499. Ja lisätarvikkeetkin ovat selvästi halvempia.

taitaa olla sökö

Ostin tuon osquitomaallin vaan taitaa olla sökö. 24 asennossa "tupsuttaa" katkonaisesti, kaasupullo tyhjeni muutamassa päivässä, kaasua ei kuitenkaan vuoda mistään mutta kaasu koneen lähistöllä haisee. Noin neljän päivän saalis on pari kärpästä, ei mitään muuta. Sääskiä kuitenkin meillä riittää.
Pitänee viedä kauppaan takaisin....

Pois myös polttiaiset?

Pelittävätkö ansat myös polttiaisin (1-2 mm. kokoisiin kipakasti pureviin pikkuotuksiin).

hyttysansasta ja saaliista kuvia

minulta< voi kysellä tietoa laitteesta ja kokemuksista kahdelta kesältä käyttökokemuksia.
myös kuvia hurjista sääski/mäkäräissaaliista löytyy.

MINÄ haluan lisätietoja...

koska nyt meni hermot näitten otuksien kaa... ;)

hyttysmies

laita postia osoitteeseen hyttysmies@luukku.com niin laitan kuvia ja yhteystiedot ym käyttövinkkejä laitteesta.

sääsketön pihamaa

Kyllä vaan on hyvä laite, mosquito magnet liberty plus. Kahtena ensimmäisenä yönä tuli pussiin reilu puolilitraa sääskiä, molempina öinä, saalis pikkuhiljaa pienenee. Kaksi viikoa mennyt, ei ole sääsket pihamaalla haitanneet. Viime kesänä oli niin paljon sääskiä, että ulkona ei voinut olla. Luontoihmisille sen verra, että jos sääkien kanssa haluaa olla tekemisissä. Ei tarvi kuin 200m mennä pihalta sivuu, niin kyllä niitä ihnuuksia riittää heille, kuin myös linnulle.

Itikat saavat kyytiä

Markkinoiden tehokkain laite taitaa löytyä
www.toltnet.com sivulta ainakin juhlallinen
määrä itikoita on mennyt kuvan perusteella pyydykseen.

Kyllä toimii loistavasti

Ei ollut turha ostos tuo mosquito magnet defender.
Onko jollain tietoa sopiiko esim ilma-aseen co2
patruunat ko laitteen puhdistukseen? Ilmiksen patruunat maksaa eugenin ja mosquito magnetin
omat 3 kpl 29,90. Entä saako octenolia jostain halvemmalla kuin 50 egee 3 kpl?

Octenoli

Cittarista saa octenolia 14,95/kpl... joten vähän halvempi on ;)

Octenol

Huutonetissä näky olevan.

Kaksi kesää

Flowtron hyrissyt kaks kesää, toimii oikein sijoitettuna mainiosti.
Imuaukkoa pitää käännellä tuulen suuntaan ja octenolipatruuna vaihtaa pari kertaa kesässä (cittarista 8,9 €/kpl). Kaasupullo kestää kesäkuun puolesta välistä elokuuhun laitteen ollessa koko ajan päällä. Helteellä itikat ei löydä sitä, mutta eipä niitä silloin näy juuri muutenkaan.
Tiheään asutulla alueella naapurikin hyötyy ja sekös harmittaa:))

Naksuu

Kuuluuko vehkeen toimiessaan pitää n. puolen sekunnin välein niksahtavaa ääntä? Olisiko sytytyksessä vikaa? Flowtron on niksutellut jo pari päivää pihalla, jossa on maan keleesti hyttysiä ja kaksi hyttystä on eksynyt ansaan. Pyydystetyillä hyttysillä on nyt siis hintaa 100 euroa/kpl (vehje oli Sittarissa tarjouksessa 199 kanta-asiakkaille).

Nakssuujalle

Euroopan ilmaherruudelle; kannattaa katsella sellaisia itikkakerääjiä, jotka toimivat eli keräävät itikoita ja pelaavat myöhemminkin.
Itselläni sama laite ja naksuu myös samalla lailla, kuuluuko se asiaan vai onko laitteessa vika?
Naksuminen johtuu lämmöntuotosta ja kuuluu asiaan. Ja saaliin saanti ei ala heti, voi kestää viikon ennen ku haisu leviää, mutta sitten jatkuu läpi kesän astian tyhjennys. Ei piä olla niin hätänen:)

Toinen toimii

MosquitoMagnet pelittää, Flowtron ei, vaikka on maahantuojan tarkistuksen mukaan kunnossa.
Käyttökokemukset sinänsä positiiviset Mosquito Magnet Defenderistä (keräsi pussikaupalla hyttystä ja pihassa oli selvästi niitä vähemmän) - MUTTA hyvänen aika; se kesti 5kk ja meni rikki! Tämä tietysti tarkoitti sitä, että kun se hankittiin keväällä ja meni rikki seuraavana kesänä - niin vuosi ostopäivästä ehti mennä ihan kivasti.. Joten "lähettäkää huoltoon" joita tosiaan on yksi 'jossain Naantalissa' -- eikä vastaan tulla yhtään! Äkkiseltään laskien 100 euroa kuussa meni laitteen hankintakuluihin + käyttökulut päälle. LAITE EI KESTÄ! Huollettu ja puhdistettu niinkuin ohjeissa oli, vaan mitä väliä?!
Kuluttajansuojaviranomainen määrittelee oletettavan käyttöiän varmaankin hieman korkeammaksi joten myyjä saanee huolehtia korjauskustannuksista kokonaan tai suurimmalta osin?
Viikon päästä poksautti paineentasausventtiilin pois vaikka varjossa. Nyt en saa sitä menemään paikalleen ollenkaan. Missä vika?
Mutta eipä ole yhtä hyvää laitetta olemassa, on se vaan luksusta kun hyttyset vähenee makso mitä makso ihan sama kunhan ininä loppuu
höh...hyttyset kuuluu suomen kesään...raapikaa kutisevia pakaroitanne vaan ja jättäkää hyttyset lintujen ruuaksi ^_^
Tuolta saa octenolia ja puhdistuspatruunoita aikast edullisesti. eurofirma joten tulee säädyllisessä ajassakin ja suomeenkin toimittavat.
http://www.octenol.eu/
Viime kesänä 2011 ostettu Mosquit magnet temppuili tosi pahasti kunnes hoksasin, että kaasuletkun liittimestä oli pudonnut kolmesta kuulalaakerista yksi pois. Johti kaasun fuskaukseen ja virheilmoihin. Lapselta muovikuula tilalle ja taas toimii, saaliina tuhansia itikoita neljässä päivässä. Laitteen tekniikka sinänsä toimivaa, mutta laatu huonoa, erityisesti hintaansa nähden.
Jovain toimii, monena kesänä tulee Mosquito Magnetilla kippo vuorokaudessa tai parissa täyteen. Tyhjennys vain muovipussiin ja aurinkoon ja sinne kuivuvat. Teille jotka epäilevät laitteen toimivuutta; onko teillä hyttysiä?? muutakun se yksi jota ette saa kiinni. Tuulisella ilmalla laite saa olla päällä kun se on aika tarkka käynnistettävä tuon kaasun syötön takia, ettei mene virhetilaan. Siis virran jälkeen avataan kaasu vähitellen noin 2 min aikana täysin auki. Jos virhetila tapahtuu niin täytyy käyttää kaasuletku (jossa alipainesäädin) irti kaasupullosta, ts. tyhjentää kaasunsyöttöletku. Näin neuvotaan jo ohjeissakin. Ensimmäinen kesä kyllä menee ilman kanavien putsauspatruunoitakin. On ne niin pirulaisia nuo hyttyset, ei sekaan mahdu.
Ollut Flowtron vuodesta 2006, enkä pois antaisi!

Se ei ole mikään instant vehje, kestää noin viikon ennenkuin alkaa saalista saada, mutta älyttömiä määriä kerää kesän aikana. Ja vaikutus kumuloituu samalla paikalla vuodesta toiseen, kun munijoita on aina vain vähemmän.
Sijoituspaikalla on väliä ja suuntauksella myös, tarkoitus on kerätä sääsket etäällä omasta lempipaikasta. Tuulen suuntaa kantsii seurata, jos paikka ei ole tosi suojainen.
Ilman octenolia ei ole läheskään yhtä tehokas, eli tässä jos säästää niin metsään menevi. Kahdella tabletilla vetää koko kesän ja 11 kg kaasua piisaa itikkakaudeksi just sopivasti. Eli käyttö ei kovin tyyristä.

Huono puoli on, että lomareissujen aikaan pitäis pestata joku tyhjentämään säiliötä, se kun täyttyy sesonkiaikaan kolmessa päivässä.
Kuivuneita raatoja menee millilitraan 30 kpl, tällä kaavalla parina eka kesänä laskin saaneeni kiinni melkein 30 000 hyttystä. Niistä vuosista on määrät pudonneet em. syistä:))

Kerran on käynyt huollossa, kun tuulettimesta kärähti moottori. Huoltofirman etsintä tuotti työtä, mutta Helsingistä löytyi, palvelu oli erinomaista ja yllättävän halpaa.
Ja paras puoli on, että tien toisella puolen vaikutus ei tunnu, tosin vierusnaapuri pääsee siivestään:))))
Nyt lakkasi Flowtron tikittämästä. Hyvin on pelannut tähän asti, mutta nyt yrittää käyntiin ja sitten alkaa vilkuttamaan laitimmaisia valoja taulussa ... Mikähän tuohon iski ...

Onko kellään tietoa, missä noita voi huoltaa ?
Juu kyllähän se ötököitä kerää tuon octenolin vaikutusajan mutta voipi kantaa kaatopaikalle sen jälkeen. Houkutusainetta kun ei saa ihan mistä vaan vaikka koneita myisivätkin eli hankalaksi menee sen jälkeen vai sanoisiko myyjien välinpitämättömyydeksi vai kusetukseksi. Voihan sitä koittaa googlettaa mutta saatavuus osoittautui erittäin kyseenalaiseksi.
huutonetissä jatkuvasti myynnissä ja nettikaupoissa 8 euroa kipale
Tuo kerää ilmeisesti hyvin hyttysiä, mutta auttaako se mitään? Onko laitteen vieressä istuessa harmia hyttysistä? Noita kun tuntuu olevan niin paljon, että muutama tuhat pyydykseen joutunutta ei välttämättä takaa hyttysvapaata istuskelua.
Auttaako laite esim. mäkäriin ja paarmoihin? Onko ihan oikeita käyttökokemuksia Pohjois-Pohjanmaa / Lappi -suunnalla? Esim. tällä hetkellä eniten riesana ikävästi purevat mäkäräiset.
Täällä Mosquito Indpendece käytössä jo viikona ajan...Itikoita tullut n.3 litraa...siis todellakin toimii ja käyttöpaikka on Levillä,Kittilässä...joten toimii Lapissakin..=)
Muoniossa MM patriot käytössä 3 vrk ja saalis puoli litraa ja myös mäkärät menevät sinne. polttiaisia ei ole vielä. hyttysten vähenemisen huomaa jo nyt!
Mosquito Indpendece ja toimii todella hyvin. Sumppu piti tyhjentää parin päivän välein kun tuli täyteen. Kone päällä yötä päivää ja 2 pulloa kaasua mennyt. Hyttysistä ei tietoakaan enään paitsi naapurissa(500m) :) Joitain hassuja vielä pyydystää mutta mäkäräisiä ja polttiaisia haalii enemmän nyt. Vielä kun paarmat sais sinne menemään mutta tämähän koski vissiin verta imeviä.. Mutta loisto ostos ollut. Ja vaikutus oli huomattavissa 2 viikon käytön jälkeen. Ilman mitään tuulensuunta kikkailuja. Ongelma oli todella suuri kun asumme metsikön keskellä. Naapureilla hyttyset vielä rällästää :D
Toimiiko Mosquito maget Patriot ilman Octenol ainetta???? Ei kuulunut näköjään ostospakettiin!! Eli kannattaako laite pistää päälle ilman octenol patriunaa?
Ei toimi ilman Octenolia. Minulla oli vuorokauden ajan laite päällä ja saalis oli 8 hyttystä?
tä! 8 hyttystä... Meillä p-pohjanmaalla toisspäivänä iliman octenolia käynnistetty, kun ei hoksattu sitä samalla tilata. Hain postista ja laitoin käyntiin...ja arvaappa mitä? Puoli tuntia sitten kävin kattomassa ja säiliö suunnilleen puolillaan (toisella seinämällä jo reunaan asti täynnä).
ei kait sulla vaan ole niin sofistikoituneita itikoita, että vaativat "vähän parempaa" ?
 /   /  /  / Hyttysansa Flowtron MT-250 ja Mosquito Magnet Defender

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta