AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Silmätulehdus, bakteerin aiheuttama

Silmätulehdus, bakteerin aiheuttama

9 Vastausta 25 218 Lukukertaa
Sain tässä n. 1-1,5 vkoa sitten taas vaivoikseni silmätulehduksen. Pahoja oireita on ollut viime viikon keski- ja loppupuolelta.

Aiemmin minulla on ollut allergisia silmätulehduksia ja siksi tätäkin epäiltiin mutta Zaditen tipat eivätkä kostuttavat tipat mitääm auttaneet. Pikemminkin ärsyttivät vaan silmiä ja vkl silmät olivat välillä aivan punaiset! Myös rähmimistä oli. Välillä kuivuuden tunnetta/roskaisuutta.

Eilen sain lääkäriltä antibioottitippoja ja voidetta koska silmätulehdus taitaakin olla bakteerin aiheuttama: Oftan Akvakol tippoja ja Chlora voidetta yöksi. Silmät eivät enää rähmi öisin mutta ovat kyllä koko ajan aika punaiset ja hiukan ehkä kutisevat, enimmäkseen tuntuvat ihan hyviltä mutta ovat punaiset ja kaikki verisuonet pinnassa. Lääkäri sanoi että antibiootti tepsisi jo parissa päivässä - huomenna hänellä olisi puhelinaika ja pitää soittaa jos ei ole tepsinyt. Sitten olisi edessä silmälääkärille meno.

Tepsiikö Oftan Akvakol tosiaan jo parissa päivässä?? Toki menen vielä lääkäriin jos on tarvetta mutta olisi kiva saada vähän tietoa tämän etenemisestä, aiemmin minulla ei ola bakteerisilmätulehdusta ollut.

Voi tepsiä

kahdessa päivässä tai sitten kestää pidempään. Pitää muistaa käyttää ko. tippoja vielä kaksi päivää oireitten lähtemisen jälkeen ettei ala uudelleen. Itse sain tulehdukseen tänään samat tipat.

parantumaan

Noniin nyt on neljäs pvä hoitoa menossa ja tänään silmät on oikeestaan valkoiset, ei enää pinkit saati punaiset. Ei kyllä aivan terveetkään. Eli hitaasti mutta varmasti näköjään on hoito auttanut. Jes jatkan vielä pari pvää hoitoa sitten kun oireet on kadonnut, lääkäri minulle niin sanoikin.

Vaihdoin silmätippoja!

Koitin 4 päivää kysyisiä tippoja silmätulehdukseen, mutta kun mitään ei tapahtunut niin sitten lääkäri antoi uuden reseptin... Mutta nyt ollaan taas lähtöpisteessä, ärsyttäää..... nyt iski epäilys että ehkäpä tämä ei olekaan bakteerien aiheuttamaa vaan siitepölyallergiaa, koska lääkäri antoi samalla kertaa allergia lääkkeitä ja söin niitä pari päivää ja nyt pidin taukoa ja silmät ovat siis taas tulehtuneet...ärsyttää todella...

Parempi?!

ehkä sinullakin on virusperäinen silmätulehdus. Siihen ei antibiootit auta vaan kortisoni. Toivottavasti pääset silmälääkärille :) Minä kävin tänään ja toivottavasti nämä tipat (kolmannet) auttavat...

talirauhasen tulehdus sama kuin silmätulehdus?

Kiinnostaisi siis tietää, että onko talirauhasen tulehdus siis toisin sanoen "finni silmässä" sama asia kuin itse silmätulehdus?

Molemmissa silmissä talirauhasen tulehdus vaivannut jo ties kuinka kauan.. Kokeilitu oftan silmävoiteet, tipat ym. Nyt käytössä ihan vaan pelkät kosteuttavat silmätipat, kun silmät todettiin kuiviksi ja talirauhasen tulehdukset niistä aiheutuviksi. Sekä tietty sisäisesti kalaöljyt, vehnänalkioöljy ym. kaikenmaailman rasvahapot, että limakalvot vahvistuis + sinkki.

Eräs lääkäri sanoi, että tämä olisi sama asia kuin itse silmätulehdus, mutta toisen lekurin selityksistä ymmärsin taas että ei..

Kuulemma mitään muuta ei ole tehtävissä kuin odottaa, että paranee itsestään tai olisi myös mahd. leikata, mutta arven liikakasvun vuoksi, en taida ottaa sitä riskiä..

Elikkäs uskaltaako jotain vanhaa ripsaria käyttää, oon tosiaan ollut nyt meikkaamatta silmiä piiitkään aikaan?

Lähinnä vaan häiritsee silmien kuivuus...

Njet

Ei ole vaan nk. näärännäppy. Tosin seurauksena on yleensä ...silmätulehdus....Leikata kannattaa vaikka arpi jäisi-on silmä sentään tärkeempi kuin ulkonäkö.

mulla

mulla näärännäppy avattiin ja eikä siitä mitään näkyviä arpia jäänyt kun se avattiin luomen sisältä

niin

mä sain itelleni silmätulehdukseen fucithalmic tippoja...
Mulla toinen silmäkulma punoittaa siis sidekalvo. Ei ole kipeä välillä vähän roskantunnetta.. Suihkussa se menee ihan punaiseksi ja näkyy veisuonia tuossa silmän ulkonurkassa missä punoitus.. Mitä tää voi olla ? Kestänyt muutaman viikon ja käyttänyt kostutustippoja ja pari viikkoa sitte käytin neljä päivää cuguthalmic tippoja..
 /   /  /  / Silmätulehdus, bakteerin aiheuttama
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta