AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Kylpytynnyri

157 Vastausta 81 101 Lukukertaa
Olen suunnitellut kylpytynnyrin hankintaa ja lukisin mielelläni käyttäjien kokemuksia.
Mikä on hyvä ja miksi? Vai onko täysin turha vekotin?

onhan se kaunis

vieraille mutta ei siitä itselle ole muuta kuin työtä, vaivaa ja rahanmenoa.

Haluaako tytöt kylpee?

Millaiset on kokemukset: Jääkö ensimmäisen vuoden innostuksen jälkeen tyhjäksi hankinnaksi?

Ostaisin netistä

Koska hinnoissa on paljon ilmaa rautakaupoissa. Kts esim:
http://www.paljut.info

Suosittelen

Meillä Kiramin puinen tynnyri ja todella tyytyväinen hankintaan. Me käytämme tynnyriä vain talvisin ja on todella mahtavaa kylpeä pakkasella kuumassa vedessä. Edellisen vastaaja mainitsemaa vaivalloisuutta en käsitä.
Tynnyrimme lämpiää kylpykuntoon noin neljässä tunnissa, porakaivovedestä lämmittettynä.
Kannattaa hankkia jos vain mahdollista.

neljä tuntia

ei ole vaiva??

Ei ole

Ei ole homma eikä mikään kun pääsee kunnon kylpyyn.

Tynnyri vs poreallas

Meillä ollut mökin terassiin upotettu 5 hengen poreallas nyt vuoden verran.

Terassiltamme näkyy myös 2 muuta poreallasta ja 2 kylpytynnyriä - jostain syystä tuntuisi väkeä enemmän istuvan noissa porealtaissa kuin kylpytynnyreissä. Itse asiassa noissa kahdessa naapureiden tynnyreissä olen nähnyt väkeä vuoden aikana yhteensä tasan kaksi kertaa - itse ollaan porealtaassamme parhaimmillaan kaksi, lapset kolme kertaa päivässä kun ollaan mökillä.

Jos on vapaa-ajalle muutakin puuhaa kuin kylpytynnyrin täyttö, lämmitys, tyhjäys, kuivaus niin suosittelen poreallasta jossa käytännössä riittää että nostaa suojakannen pois ja hyppää milloin tahansa sisään.

Ulkoporealtaat ovat toki Suomessa ikävän hintavia - jenkeissä hinnat pyörivät alle puolessa meidän hintatasosta.

Vuosi samassa lillinkivedessä Huh huh

Vai että vain kansi pois ja pulikoimaan kun kylpytynnyriläiset vaihtaa vettä. Vastoin esitteitä ne porealtaat on hirveitä kuonankerääjiä. Ei ne putkitukset mitään puhdistu niillä aineilla mitä mainostavat. Sinne se ihonöyhtä kertyy ja jalostuu! Olen itte ollu purkamassa ja korjaamassa porealtaiden putkistoja ja huh huh sitä töhnän määrää. Ja on kuulemma huollettu ja puhditettu ja desinfioitu ohjeen mukaan. Kyllä itte ennen istun tynnyrissä johon vaihdetaan vesi kuin istuisin tuollaiseen poreilevaan saastesammioon.
on se varmaan uusavuttomalle mahdoton tehtävä laittaa puuta pesään. Kannattaa pysyä kerrostalossa..

Paljonko

Ollaan mietitty tuota kylpytynnyriä rakennettavan talon terassiin "upotettavaksi". Paljonko tuollainen tulee maksamaan? Iso ei tarvi olla, riittää, että muutama henkilö kerrallaan mahtuu kylpemään?

Ja sitä väitettä työläydestä en kyllä usko (vaikka toki kokemustakaan ei ole).. Mikäs sen mukavampaa kuin lyödä puuta pesään istuessa iltaa hyvässä seurassa, käydä välillä saunassa ja istuskella takkahuoneessa... Lopuksi kipakassa pakkassäässä istahtaa kirkkaan tähtitaivaan alle lämpimään veteen... Vesikin olisi tarkoitus ottaa pumpulla kaivosta.

Hinta

Meillä on malli W1900Delux, normaali kuusta. parivuotta sitten hankkittuna maksoi muistaakseni n.1400€ pihaan toimitettuna.

Ulkoporeallas

Itse mietin kovasti ulkopaljun hankintaa. Tosin ei olisi yhtään halunnut lämmitellä vettä joka kerta. Lämmitysvaihtoehtoina olisi ollut kaasu tai puu. Päätin unohtaa asian ja hankin ulkoporeaaltaan, joka on heti valmis ympärivuoden. Se todellakin on mahtavaa kölliä lämpimässä vedessä poreiden kera ja katsella tähtitaivasta. Tää on sellainen perheen yhteinen hetki ja suosittelen muillekin. Kallishan se oli, mutta sain sen leivottua asuntolainan kilpailutuksen yhteydessä lainaan sisään, joten aikaa on maksaa sitä pois. :-)

Nämä ovat todellakin vaivattomia ja siksi sitä tulee käytettyä usein.

Niin

Ja maksaa vielä sen jälkeenkin kun on allas jo roijjattu kaatikselle.

Ulkoporealtaan hinnat

Ulkoporealtaat taitavat liikkua noin viidestä tonnista kympin yläpuolelle koosta ja valmistajasta riippuen. Hintaa ja kustannuksia miettiessä kannattaa ottaa harkintaan myös asennuspaikan tuomat kustannukset - tarvitseeko vuokrata nosturi vai saako altaan suoraan kuormurista kuormurin nostimella paikalleen, maakaapelin vedon ja kytkennän tuomat kustannukset, pahimmillaan sähköyhtiöltä tarvittava lisäpääsulake ja sen tuomat korkeammat sähkön kk kustannukset jne. Toki näiden suhde itse altaan hintaan on pieni, mutta saattavat tulla yllätyksenä.

Eipä niin paljoa

Ei maksanu yli viittä tonnia mun poreallas. Ostin alle kolmella tonnilla Pore-Kimmolta poreisiin.fi altaan ja siellä se porisee pihalla tälläkin hetkellä. Kesäks vien kärrillä mökille ja talveks omalle pihalle.
Uusi innovatiiveinen tuote = patakunkku (www.patakunkku.fi). Sillä voi tehdä paljonkin
muuta kuin vain lämmittää paljut. Nettisivut ovat vielälapsen kengissä, mutta huhtikuun aikana tulee lisää tietoa.
Se tarvitse toimiakseen vain paineveden (esim kuin itsellä pumpulla järvestä), se muuttaa patasi "lämminvesivaraajaksi". Jos sinulla ei ole saunassa valmiian hormia
padalle, sijoita se ulos.
ettei vaan ollu myyjän mainos??
- eipä tietenkään ; )

vuokraa ensin

Hei! Katso www.tynnyrivuokraus.com tai soittele. Kerron mielelläni lisää!!

Kylpytynnyri

Hei

Suositelen lämpimästi ulkoporeallasta. Ei tarvitse minkänlaista huoltoa eikä lämmitämistä! Esimerkiksi itselläni on Arctic Spas allas, joka on yksi parhaita kylmiin sääoloihin. www.arcticspas.fi

Paukkupakkasella

Lämmitystä tarvitsematon ulkoallas tuntuu ikiliikkujaa ihmeellisemmältä keksinnöltä.
Pingviinitkö siellä ui?

Lasikuituallas

Meillä on ollut nyt pari vuotta lasikuituinen kylpytynnyri, jossa on kyllä puuverhoilu. Se on kaunis ja kätevä käyttää. Se ei vuoda niinkuin puiset, kuulemma. Lasikuitu on myös helppo puhdistaa, ei jää pöpöt elämään puunrakoihin. Meillä on suvikylpy -palju puukaminalla. Kaivokylmä vesi lämpisi viimevkoloppuna 3 tunnissa liiankin lämpimäksi, jouduttiin päästää kylmää joukkoon.

Kylpytynnyri

Olemme tilanneet ja kasanneet Ultimatemarketilta ostetun kylpytynnyrin. Laatu oli oli ihan hyvää, toimitus tuli ajallaan. Itse tein virheen, että käsittelin sisäpohjan valtticolorilla, jolloin se hitaammin turposi. Virhe oli minun, onneksi ei korvaamaton. Ulkopuolen voi käsitellä puuöljyllä.
Hinta ja laatusuhde oli hyvä- suosittelen.

vaihtoehtoja

Kylpytynnyrin koko ym. ratkaisee käytännöllisyyden. Kannattaa lukea esim: http://www.rakentaja.fi/artikkelit/2746/kylpytynnyri.htm?

Juurikin

Juurikin näin. Ei kannata panostaa mihinkään halpis lautatynnyreihin, jotka vuotaa ensimmäisen talven jälkeen oksa ja saumakohdista. Tammitynnyrit ovat ehdottomasti parhaita eikä mitään halpis jenkkitammea vaan kunnon täystammea...vähintään 4 senttiä paksua. Porukat hommasi kesähuvilalleen www.tammitynnyrit.fi osoitteesta ammeen+tynnyrin. Mukaan saatiin 3 vuodeksi käsittelyaineet + öljyyminen paikan päällä kaupanpäälle. Voin suositella lämpimästi.

Merialumiinia

Pihalla lämpiää parhaillaan eristetty ja puulla verhoiltu merialumiininen tynnyri ulkopuolisella kaminalla.
Lämmitys kestää näillä keleillä noin puolitoista -kaksi tuntia. Talvella puolisen tuntia enemmän.
Helppo pestä, varsinkin kun käyttää lopussa vesi-imuria, niin ei tarvitse rätillä kuivata viimeisiä tippoja (lue 10 litraa) pohjalta. Kamina on myös nuohottava pari kertaa vuodessa
Hieno vehje! Ahkerasti käytössä!

NAUTTIJAT

Olipas kiva lukea Alu-paljusta positiivista palautetta. Meilläkin on pihassa, huomenna pitäs eka kertaa päräyttää lämpöseksi. Allasvalokin on. Oltiin varauduttu n. 3-4 h. lämmittämiseen.Voip olla et tulee pitkä nautinnollinen ilta.

Kylpytynnyri

Ostettiin porukalla miehelleni 50-vuotislahjaksi kylpytynnyrin. Tallinnasta (firma oli nimeltään www.benexter.fi). Maksoi 999,- + rahti 120,-. Sai maksaa käteisellä kun tynnyri oli pihallaamme. On kylvetty nyt kuukauden ajan pari kertaa viikossa. Rentouttavaa... suosittelen.
t.
nautiskelija

oikea osoite

oikea osoite on www.benexter.ee

ilman rahtia

esim. http://www.eradivari.profiili.fi, sieltä saa monen valmistajan tuotteita edullisesti, pienen firman edut mukana.

Köyhän ei kannata ostaa halpaa

Kiinnostais tietää kuinka kestää kyseinen tynnyri.

Se on tehty niin leveistä lameilleista (laudoista), että varmasti tulee olemaan ongelmia tynnyrin tiiveydestä. Noin leveät puulamellit vääntyilee, halkeilee ja elää kosteuden mukaan niin todella paljon. Vääntyily, halkeilu ja kosteuseläminen ovat puun ominaisuuksia. Oli muuten oksiakin oksa kuuluu puuhun, muttei kylpytynnyriin.

tee se itse

Täältä helppo hoitoinen lasikuitu allas jonka voi näyttävästi asentaa vaikka terassiin.
http://www.ylo-muovi.fi/

myös täältä

myös tuolla on helppohoitoisia ja erityisesti vaivattomia lämmittää.eikä sähkön kulutus päätä huimaa.http://lmt-takala.fi/myydaan.htm

olisiko

oliskohan tuo oikein http://www.lmt-takala.fi/myydaan.htm

kylpykuutio

uutuus vaikuttaa hienolta.Todellakin vaivaton sähkölämmitteinen.Eristetty allas lienee
taloudellinen lämmittää?

sähkö kallista

Kyllä sähkön käyttäminen veden lämmityksessä pyörittää mittaria oikein kunnolla ja se on hidasta. Pitäisi olla ainakin 10kW vastus, että pääsisi samana päivänä kylpyyn.

Meillä on omassa tynnyrissä nestekaasulämmitin. Se on tosi vaivaton ja nopea lämmitys. Kesällä 11kg:n pullo kesti kuusi lämmityskertaa, talviaikaan viime vuonna meni pullo tyhjäksi kolmella kertaa eli n. 5 euroa/lämmitys. Eikä tarvitse puita nousta lisäämään kesken kylpyjen...
http://www.kylpytynnyri.net/kaasulammitys.htm

kyseisessä

on 6kw lämmitin ja lämmitys kestää pakkasella
n.6 tuntia lämmitys kustannukseksi tulee näillä sähkön hinnoilla n.4 euroa kerta.

sähköllä vaivattomasti

Kyllä termostaatti ohjattu lämmitin on ainut oikea vaihtoehto vedenlämmitykseen.Tasainen lämpö on ihanteellinen mukavalle kylpemiselle.
SÄHKÖTERMOSTAATIT EI vittu!!!!!!!!!!! vanha kunnon PUU ainoa oikea! REPESIN KUN LUIN TÄTÄ kyl puussa oma tunnelma sama kiukaissa!

meillä

11kg:n kaasupullo maksaa yli 20 euroa

no joo

turussa näkyy maksavan 16-17 € ilman, että on suhteita.
Hommasin tuolta http://www.ylo-muovi.fi/ ,sta wannan noin 5v sitten ja parivuotta sitten kannen joka toimii ja on hyvän näköinen.Nyt sieltä saisi myös mielenkiitoista tyhjennys ventiiliä joka laitetaan alavesiletkuun joten ei pitäisi jäätyä talvella.
Allas on edellen kuin uusi joten edullinen hankinta näin pidemmän päälle.

Ihana

on kylpytynnyri. Ollaan käytetty todella ja lämmitys ihanaa kun tietää että siitä palkitaan. Eilen olin monta tuntia pakkasessa ja tähtitaivaan alla. Upea keksintö! Kannattaa hankkia jos puita on.

Puinen kylpytynnyri

Puinen se olla pitää ja puilla lämmitettävä tietenkin. Kun hankkii mallin, jossa on tehokas kamiina, niin ei mee kun muutama tunti siihen, kun voit mennä kylpyyn rentoutumaan. Hyvät kokemukset on www.ppkaluste.fi sivulta löytyvästä kylpytynnyristä. -Suosittelen-!!! Sieltä löytyy myös useampia malleja!!!

Lasikuituinen vs puu

on tuo lasikuituinen.Mietin myös tuota puista mutta
vertasin puuvene tai lasikuituinen...
helppo hoitoisuus pitkäikäisyys painoivat enemmän
joskin puinen on perinteinen.

lämpöpuu

Vaihtoehtona lasikuituiselle tai muovialtaalle on lämpökäsitelty puu. Se ei enää kosteuselä kuten kuusipuu. Se materiaalina sijoittuu hinnaltaan kuusipuun ja alumiini/muovialtaan väliin. Ja kyllä paremmin sopii suomalaiseen mökkimaisemaan kuin muovialtaat... Täällä on lisää mm. materiaalivalinnasta: http://www.kylpytynnyri.net/valinta.htm

Käy tutustumassa

Todella edullinen ja laadukas tynnyri käyttövalmiina.
www.hyvankaupanpaikka.fi

edullinen kyllä mutta

laadusta voidaan aina olla erimieltä... me satsasimme laatuun sillä ajatuksena on kuitenkin käyttää sitä pidempäänkin kuin muutaman vuoden... Eli tuo kuusipuu jätettiin heti laskuista pois ja päädyimme lämpökäsiteltyyn puuhun. Kriteereinä oli kuitenkin miedän vanhaan miljööseen sopiva tynnyri, eli jätimme alumiinin ja muovin sikseen.

Halpa kylpytynnyri vai?

Alle tuhannen euron hädin tuskin virolaisetkaan tynnyriä toimittaa. Miksi ihmeessä maksaa tähtitieteellistä hintaa moisista paljuista kun sen voi tehdä suurinpiirtein jätteestä? Hinta ei yli 200 euron nouse! 220 cm tynnyri, tilavuus 4000 litraa, tarvitset pattinkia reilu 100 m, pari jämäkkää kuormaliinaa, vähän routalevyjä ja iso muovi.
http://kylpytynnyri.blogspot.com
Tosin tähän tarvitaan hana josta tulee sekä vesi että lämpö.

ollut ja on vielä

Meillä ollut kimaran kylpytynnyri mökillä nelisen vuotta, joesta otamme siihen veden. Ihanan rentouttava ja kun on äänetöntä niin avot! Kyllä uni maittaa ja raukea olo, jännitykset katoaa, jaksaa maanantaina palata töihin uutena ihmisenä.
Vierailevat vieraatkin haluavat aina kylpeä ja kokeilla nautintoa. Onpa mennyt 6 tuntiakin yhteenmenoon kun kylvetään. Aina menemme tynnyriin saunan kautta, (jopa avannon). Talvella nautinto korostuu kun katsomme revontulia ja tähtiä, mutta kyllä kesälläkin ja LAPSET (kaikkien) ne vasta nauttiikin, jo siitä tulee hyvämieli, varsinkin kun murrosikäiset ja heidän vieraat siellä istuvat tuntitolkulla ja raatailevat.
Jätämme Tilkan vettä pohjalle niin ei vuoda. Kansi tehty itse vinvoamista ja pellistä.

entäs tällainen mielenkiintoinen vaihtoehto

hommasin itse tällaisen uuden vaihtoehdon kun vanha puinen meni juhannuskokoksi.on hygieeninen ,ei limotu eikä varmasti vuoda,on muuten kivempi istuskella kun selkänojat on hieman viistossa verrattuna muihin markkinoilla oleviin.vesi lämpiää noin 2-3h 45 c:seen. www.kylpyhulju.net

huoleton alumiinihulju

joo mulla kans tuo hulju juuri pihaan asennetttuna,ostin runkovalmiina jolloin eristyksen ja puut laitoin itse.pari kolme iltaa siinä meni ja hieman asennusjuomaa :-) kooltaan hulju 6 vastaa esim kiramin a2000 :sta ja hinta oli mielestäni edukas (2790e),jossa oli kaikki muut paitsi juurikin se eristys ja puupanelointi,lisäksi lämpöeristetyt kannet joutuu ostamaan lisähintaan,muistaakseni oli alle 400e,mutta komiat ja turvalliset ovat kyllä.kyllä sen lämmittää kevyestikin 2 h,väliillä kun oikein pohottaa niin menee jopa alle.oikein innolla oottelen syysillan viileitä ilmoja ja etenkin pakkasta....kerrankin kesällä oottaa että ilmat viilenee ja pimenee..

Huoleton myös

Väsäsin itse tuollaisen huljun (tai paljun), pönttö lasikuitua joka on päällystetty epoksilla. Kyllä pääsi paljon halvemmalla, mutta olihan siinä duuniakin tosin..

Kuvia valmistuksesta: http://picasaweb.google.com/mlahtee/Lasikuitupontto

Kerrotko

ostit nuo ledi valot?Itsellä on ylö-muovin allas ja olen suunnitellut valoja.
Todella kovan duunin olet tehnyt,tuliko paljon halvemmaksi?

Täältä lasikuitu voi ostaa - suosittelen!

Erittäin laadukkaita tynnyrit alk. 1500 €. Tarkista www.fbmarine.fi

laadukas lasikuitupalju

Täältä:

http://www.ppmuovi.com/Index.htm

kallis

Lasikuituisia paljuja ilman verhoilua ja eristystä saa ostaa joka paikasta alle tonnin.Lämmittimen saa 700-800€.Eli kallis oli.

Merialumiini on paras!

Olen samaa mieltä huljuilija. Samasta paikasta ostettiin merialumiininen kylpytynnyri kun vanha puinen (kaks vuotta käytössä ollut) alkoi vuotaa ja istuimet ja reunat meni huonoon kuntoon vaikka kuinka hinkkas käytön jälkeen.

Kannattaa ehdottomasti panostaa alumiiniseen, helppo hoitaa ja muutenkin jotenkin "puhtaamman" oloinen. Ulkoinen kamiina on ihan MUST ja erittäin laadukas. (jos lähellä on naapureita, kannattaa ostaa vähän jatkopalaa piippuun)

Haluttiin tehdä vähän itse, tai oikeastaan haluttiin säästää vähän :D ja valittiin tollainen runkovalmis, "Mainio" mikä oli kuitenkin valmiiksi eristetty.
http://www.kylpyhulju.net/tuotteet/toimitusvlhtoedot/index.html

täysin

hankinta, mitä järkee olis että kaikki ihmiset kylpis samassa ammeessa, samassa vedessä, siihen sitä voi ihan hyvin verrata.
Kylpytynnyri mäntypuusta.
Hinta 1150 eur (Hinta sisältää alv 22 % ja kuljetuksen).
www.hemeltron.fi

Faktoja

Muutama perusfakta tynnyreistä:

Materiaali:
lämpöpuisen tynnyrin "ravistuminen" / kuivuminen on olematonta veraattuna normaalipuun kosteuselämiseen ja turpoamiseen, eli jos tynnyri ei ole tiheään käytössä on täytön yhteydessä normaalipuisella varauduttava satojen litrojen vuotamiseen ennen puun turpoamista ja tynnyrin tiivistymistä. Lämpöpuisella noin 10 litraa. Alumiini, lasikuitu tämän puoleen huolettomia, fiilis/ulkonäkö?

Kamiina:
Ulkopuolinen kamina on huomattavsti tehokkaampi, perustuu yleinsä mitoitukseen ja oleellisesti luonnostaan tapahtuvaan veden kiertoon paljussa. Tiheämpi, raskas, kylmä vesi otetaan kamiinaan paljun pohjalta ja kaminassa lämmennyt vesi tulee paljun kyljestä takaisin paljuun. näin luontainen kierto lämmittää paljua tasaisesti. Lisäksi siäpuolinen kamiina nokeentuu kun se yrittää lämmittää kylmän veden ympäröimää alumiini/rosteripintaa. Sisiäpuolinen kamiina lisää veden määrää huomattavasti "hyödytöntä" vettä jopa +30%, aika paljon lämmitettävää. Lisäksi siisteys, käytännöllisyys ovat ulkoisen kamiinan käytössä eri luokkaa.

Lämmittäminen:
Polttopuiden koko ja kosteus ovat merkittävässä roolissa lämmityksessä. Pieni, kuiva ja kokoo pesän pituinen pilke palaa todellä kuumanan ja kamiinasta riippuen tuo +10°C/m3/h toteutuu. Lisäksi puun lisäämishetkellä on merkitystä.

Kansi:
Kannella on suuri merkitys lämmityksessä ja vielä parempi liittyen tynnyrin puhtaana pitämiseen.

Puhtaus:
Tynnyrin tyhjennys ja huuhtelu / pesu on suoritettava joka käytön jälkeen. Kylpijän peseytyminen ennen tynnyriin menoa on tietysti "normaali" toimenpide. Pesu Mäntysuopaliuoksella silloin tällöin. Jos tynnyri on eristetty, esim. terassiin upotettu niin voin ymmärtää että siihen integroidaan lämmitysvastus/suodatinjärjestelmä. muuten en suosittele saman veden käyttöä montaa päivää.

Ei muuta kun mahtavia rentoutumishetkiä, höyryävässä paljussa tulevien räntäsateiden tuiskeessa tai kirkkaiden tähtitaivaiden alla.

Pore- ja bakteeripesä

Nuo ulkoporeammeet kuin myös sisäporeammeet on melkoisia bakteeripesiä. Siellä putkistossa muhii mukavasti lämpimässä hillitön bakteeristo ja on tosi vaikea pitää puhtaana muuten kuin klooraamalla ja sitä taas ei kaikki siedä. Kylpytynnyri merialumiinista, rosterista tai muovi/komposiitista on paras ratkaisu. Ainoa huono on noiden kaminoiden tehottomuus. Siinä olisi vielä tuotesuunnittelulle töitä ettei tartte neljää- viittä tuntia lämmittää.

lämmitysaika

markkinoilla on myös tehokas ulkopuolinen merialumiininen kamina jonka lämmitysaika on 2-3 h /1,5m3 vettä.riippuu tietenkin veden lähtölämpötilasta,mutta olen itse lämmittänyt juurikin tuolla kaminalla veden +42c 1h 10min.alkulämpö oli +18 .allas on eristetty 30mm finnfoamilla ja kannet myös eristetty.lisäksi ollaan lämmitetty samalla kaminalla hulju +100c ,aikaa meni n. 8-9h.Näihin alumiinisiin kylpytynnyreihin ei pidä klooria mennä laittamaan koska se on syövyttävää alumiinille.Alumiinista valmistettuihin kylpytynnyreihin käytetään aktiivihappitabletteja kloorin sijasta.ja aina on käytettävä ettei juuri bakteeripesäkkeitä muodostu kaminan putkistoihin.lisäksi levänestoainetta käytettävä ja hiekkasuodatin on suositeltavaa jolloin vedenvaihtoväli pitenee huomattavasti. www.kylpyhulju.net

Täyttö, tyhjennys ja pesu

Kuulostavat kaikista työläimmiltä operaatioilta, joita ei ymmärrettävästi mainoksissa kerkeästi tuoda esiin.
Ucon kocemukset toki ovat vaan kesällä käytettävästä muksujen 5 kuution muovisesta uima-altaasta.
Sen osalta pelkkä täyttäminen on aika työläs operaatio, ja tyhjentämisessä tulee aika peijoonan paljon vettä joka meinaa viedä hiekat mennessään alustalta. Ja se vesi tuppaa menemään kohtuu epäsiistiksi aika pian.

Käyttäjätyttö

Ei todellakaan vaikeeta pesasta ja täyttää tynnyri. Vesi menee ihan itsestään sinne kyllä. Lämmityskin on tosi helppoa. Välillä vain lisätään puita ja eikun moneksi tunniksi loikoilemaan. Vesi kyllä pysyy lämpimänä. Tietty joskus pitää tehdä niitä puitakin mutta se on mukavaa ulkoilua ja kuntoilua sitten joskus taas kun varastot loppuu. Ei varmasti kaikille sovi kylpytynnyri mutta minulle käy se ja on
paras ostos ikinä mitä olen tehnyt. Onneksi on olemassa tynnyreitä. Ihana tunne pakkasella ja muulloinkin. Kiitos.

Täältä löytyy

Tarkista www.fbmarine.fi
tai verkkokauppa http://fbmarine.mycashflow.fi/

Täältä löytyy

Juuri noihin kriteereihin sopiva kylpytynnyri: Lämpöpuusta tehty kylpytynnyri ulkopuolisella kamiinalla.
www.kylpytynnyri.net

Vastus kaminaan

Jos saatte sähköt siihen tynnyrillenne, niin miksi ette laita sähkölämmitystä siihen kylpytynnyriinne. Tuollainen Lämpöparoni- vastus- säädin yhdistelmä on helppo asennuttaa ainakin sen ulkoisen kaminan vesivaippaan. Kaminan vaipan kylkeen vain reikä. Vähän hitsausta tarvitaan että saa sellaisen oikeajenkaisen kiinnityslaipan kiinni siihen reiän päälle ja sitten vaan sähkömies liittämään paroni valtakunnanverkkoon. Sillä vastuksella voi pitää tynnyrissä pientä peruslämpöä yllä(tynnyriin hyvä eristys) ja silti voi edelleen kuumentaa sitä vettä puita kaminassa polttamalla, jolloin vastus kytkeytyy automaattisesti pois päältä kun lämmöt nousee!
Asiaa... aika hyvin on tiivistetty noita asioita kylpytynnyrin käytöstä.

ostettiin

meille tuli keväällä merialumiininen palju joka on ollut todella kovassa käytössä. Viiden hengen perheemme mahtuu loistavasti pulikoimaan ja lämmitysaika on ollut kylmästä hanavedestä uskomattoman lyhyt eli vain 1,5 tuntia. Hankimme pienimmän mallin ja se upotettiin terassiin. Teimme puuverhoilun itse paljun näkyvältä osaltaan mutta eristys ostettiin asennettuna. Tämä malli on meillä: http://www.kylpypalju.net/alu5.htm

Samanlainen

Mekin hankimme ihan samanlaisen kylpypaljun, mutta meille tuli ns. koko paketti. Eli myös verhoilu ympärille ja eristetyt kannet. On muuten todella nopea kamiina, kun verrataan meidän edelliseen uppokamiinalla varustettuun paljuun. Nyt eilen helteellä poltin yhden pesällisen puuta ja meni jo vähän ylikuumaksi...

kylpyhulju meillä myös

tilattiin suoraan tehtaalta mallia Meri runkovalmiina eli ilman puutoimitusta,lämpöerisrys kaupan päälle talvikäyttöä varten,nyt on kuukausi kylvetty joka viikonloppu.on kyllä huoleton verrattuna paljuun jonka ostimme joskus kirenalta,tässä uudessa huljussa on suodattimelle läpiviennit jossa imurointi toiminto että saa roskat yms imuroitua tarvittaessa.laitoin suodattiimen vielä kellokytkimellä pörisemään yöllä pari tuntia joka yö niin on aina puhdas vesi,sekä myös saness whirlpool aineet joukkoon....helppoa ja niin nautittavaa

myös meillä

ostettiin tuollainen Meri malli. Todella asiantuntevaa palvelua meidän "ongelmassa" eli sijoitimme paljun terassin keskelle ja kamiina piti saada kauas paljusta terassin ulkopuolelle.
Lämmitysputket tilattiin 190 cm pitkinä koska myyjä väitti, että toimii noinkin pitkillä putkilla. Ja toimii! Eristin putket jottei lämpöhukkaa tule noin pitkällä matkalla.
Tilasimme paljun valmiiksi eristettynä, mutta itse laitoin paljun näkyvältä osaltaan verhoilupuut tavallisesta terassilaudasta. Hyvältä näyttää kun palju on siinä keskeisellä paikalla terassilla. kun sitä ei käytetä se toimii pöytänä (terassinpäällä n.50 cm näkyvissä)
http://www.kylpytynnyri.net/alupalju6.htm
itse ostin virolasen tynnyrin.maksoi 1400 euroa. sisäpinta on epoksia muuten kuusipuuta.pitää hyvin veden sisällä,ei ravistu.kamiina tynnyrin sisällä,vähän viä istumatilaa,mut hyvin 4mahtuu kylpemään.oo nätimmän näköinen näin.lämmitys 4 tuntia,2 kotturikuormaa puita.onneks on,50 kuutiota pinolla.itse tein vesivanerista kannen siihen,ei ollut kun pressu uutena.anut miinus on tyhjennys-proppu,on tosi pieni,menee helposti tukkoon. suosittelen,on hieno peli.

Hä?

Ihan järjetön hinta. Tuolta löytyy järkihintaan hyvä:

http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=JJ-44-63xvop

Turha se on

Hanki ihmessä mieluummin IKi kiuas. Se on suomalaista laatutyötä.

IKI tehdään kiinassa

Että se siitä laatutyöstä
Sitä kutsutaan vienniksi.

iki

tehdään Helsingissä, senkin pässi, ja tämä asia ei liity mitenkään kylpytynnyreihin!
Ite kokeilen syysbileisiin tuota vuokrausta, ehdottomasti!

Suvikylpy vuokralle

Suvikylpy.net saa vuokralle peräkärryyn rakennetun lasikuitu-kylpytynnyrin. Meillä oli sieltä vuokralla palju jonka jälkeen päädyimme ostamaan lasikuitualtaan heiltä ja teimme siihen hirsiset ulkokuoret, jotta sopii mökin miljööseen. Miksi ostaa sika säkissä, kun voi ensiksi kokeilla?

kylpytynnyri

Täältä löydät edullisen kylpytynnyrin vain 899 eur www.kylpyhulju.eu

sähkölämmitys

Olemme laittaneet kuntosalimme saunatilojen terassin yhteyteen kylpytynnyrin, jota asiakkaamme voivat vuokrata. Tässä meidän tilanteessa sähkölämmitys on ainut vaihtoehto mikä tulee kysymykseen. Onko kellään tietoa minkälainen vastusjärjestelmä olisi viisain rakentaa? Aika vähän tuntuu löytyvän tietoa sähkölämmityksestä. Olemme jo hankkineet halkaisijaltaan 180cm kokoisen kylpytynnyrin joka on upotettu terassiin. Lämmitysjärjestelmä siis vielä uupuu.

meilä

Meillä on Aqua Spalta ostettu.Heille kannattaa soittaa,ei kaikkia sivuilla.Tiesivät uima-altaiden,ulkoporealtaiden ja paljujen lämmityksestä kaiken(minun mielestäni).
Vanha aihe, mutta laitetaan nyt omatkin kokemukset soppaan jos vaikka jotakuta kiinnostaa.

Täällä on nyt tynnyri ollut kuusi vuotta ja itse tehtyjä. Ensimmäinen oli täysin puinen ja tein sen ennen kuin nämä olivat kaupallisesti "lyöneet läpi" yksityisille. Tuohon aikaan myös kaupalliset olivat täysin puuta ja sisäpuolisilla kaminoilla. Oma ensimmäinen versioni oli aika susi, tehoton kamina (paljun halkaisija 2,5m), vaikea pitää puhtaana jne.

Ulkoinen kamina on ehdoton käytön kannalta. Palju on 100x helpompi pestä ja pitää puhtaana, myöskään puiden lisäämisestä ei tule roskia altaaseen. Pääsääntöisesti nykyään nuo ovatkin ulkopuolisilla kaminoilla.
Materiaaleista puu ei toiminut. Ehdottomasti parhaimman näköinen ja tunnelmallisin, mutta vesi on aina vähän sameaa koska puu irroittaa kuitua veteen. Samoin kuivuminen/turpoaminen on ongelmallista eikä ämpäriä saisi päästää kuivaksi missään vaiheessa. Kuukauden kuivana ollut kesti viikon turvota taas pitäväksi. Plussaa kuitenkin puupinnan tunnusta ja psykologisesta efektistä fiiliksessä.
Alumiini on hirveän tuntuista ja olo on lähinnä kuin kala-altaassa, ei todellakaan minun juttuni. En ole alumiinista omistanut, mutta kävin muutamaan otteeseen koeponnistamassa sekä lasikuituisen että alumiinisen koska meinasin ostaa valmiin altaan.
Lasikuitu taas aika hyvä kompromissi. Helppo pitää puhtaana ja tuntuma vähän kuin porealtaassa.

Nyt viimeisessä versiossani tein itse tynnyrin puusta ja vuorasin sisäpuolelta lasikuidulla. Hommaahan tietysti oli, mutta ämpäri on esteettinen ja silti helppo pitää puhtaana.

Olen tehnyt paljut itse koska aluksi kaupalliset olivat liian pieniä, eikä firmoilla ollut innostusta tehdä mittatilauksena isompaa. Toinen asia on muoto, haluan kylpytynnyrin enkä kylpyoktagonia joita nämä nykyiset katteen maksimoimiseksi ovat, samoin kun pintamateriaali lähes poikkeuksetta alumiinia. Materiaalien hinta ei ollut este, sillä puut ovat viime sahauksista ylijääneitä 2x4":sia eli siis ilmaisia. Arviolta projekti tuli maksamaan n.700-800e kaikkine tarvikkeineen (kuidut,maalit,työvälineet,kamina roippeineen ja vanteet). Kamina tuli ihan "viralliselta tehtaalta" koska omat laitteet ja taidot eivät riitä.

Itse käyttöön; kylpytynnyri on ehdottomasti niitä laitteita joka on mukava olla kaverilla/tutulla ennemmin kuin itsellä. Sen käytöstä on paljon työtä, mutta on se myös todella mukava. Ennen minulla meni 4-5kuutiota vettä, nyt parannusten myötä enää 3. Peruspuutarhaletkulla (joka vuotaa hieman matkalta :D ) täyttäminen vie 3-4h mutta jos on kiire niin haen korkeapaineliitännästä kuution kerralla. Lämmittäminen vie 3-5h puilla (ilman kantta) ja riippuen lämmittäjän aktiivisuudesta. Tosin lämmittäminen menee "oheistoimintana" eli siinä seurustelun ja jutustelun ohessa. Tuohon kun vielä miettii pesun, tyhjennyksen jne. niin voi arvioida työn määrää. Pesu on myös hyvä suorittaa tyhjennyksen jälkeen ja ennen seuraava täyttöä (niitä roskia menee sinne aina välissäkin).

Jos joku suunnittelee rakentamista/ostoa niin lasikuitu sisäpinnalla oleva tynnyri on paras ja kannattaa ottaa poresysteemit mukaan. Sisäpuolista kaminaa tuskin enää kukaan edes harkitsee. Itseä vähän harmittaa ettei tullut asennettua poretta samalla kun tämän teki (pore olisi pitänyt tilata ja oli "muka" kiire) , mutta ehkä sitten seuraavaa tai jälkiasennuksena. Suodatin järjestelmä on mielestäni melko turha, mutta poistaa se jonkun verran roskia. Levänesto aineista, monitoimitableteista ei ole kokemusta sillä itse vaihdan veden joka kylpemisen jälkeen.

Aika harvoin kylpytynnyriä tulee yksin käytettyä eli kaverit kylään ja aloittelun ohessa kylpyyn. Tiivistettynä; mieluummin menisin kaverille ja suoraan kylpyyn ilman työtä, mutta menee se näinkin. Vaikka kylpemisessä on hommaa niin helposti myös kylpiessä se 5h menee.

Kylpypalju

Jos meinaat hyvän saada osta rosterista tehty palju ja lämmitin, on hyvä olla rosteria ei ravistu eikä vuoda .Maksaa vähän enenpi mut kestää isältä pojalle .Ostin sellaisen keskipohjanmaalta ei ole moittimista yksityiseltä käytän merivettä tilavuus on 2300litraa 9 normaalia ihmista mahtuu ja 6 tukevaa ja tilaa jää .Lämitin on tosi tehokas myös rosteria 2-3 tuntia lämmitykseen menee aikaa

Järjetön

Olen eri mieltä.Mielummin lasikuituinen,kestää varmasti isältä pojalle ja hinta on jakolasku rosteri paljuun.

Palju kaasulämmittimellä.

Olen suunnittelemassa paljua, mutten haluasi käyttää kaminaa. Olen kuullut muutaman hankkinen kaasu lämmittimen paljuunsa. Lämmitys kestää noin tunnin verrattuna 2-3h.

Onko kokemuksia kaasulämmittimistä, ja mistä niitä saa?
Yritin googlata muttei oikein löytynyt.

Kaasulämmitin

Selvittelin noin vuosi sitten paljun ostoa ja sitä mikä lämmitin. Kuulin yhdeltä myyjältä, että kaasulämmitin on hyvä vaihtoehto, jos paljua ei käytä talvella. Pakkasella paineenalennin jäätyy. Itse valitsin puukamiinan vaikka sillä lämmittäminen on työläämpää. Se ei tosin haitttaa sillä lämmitämme paljua melko harvakseltaan.

Huomioi

Moni ei tule asiaa laskeneeksi, mutta kaasulla tuotettu(pullo) kw. maksaa lähes tuplat sähköön verrattuna.Sähköllä lämmittäminen on tietenkin hitaampa kuin kaasulla, koska yleensä talon sulakkeet eivät anna myöten ottaa samaa tehoa hetkellisesti irti.Sähkö on varmasti myös halkoja edullisempi tapa lämmittää ainakin kaupunkialueella jossa ei ole omaa metsää.

Vekas

Ostimme halkaisijaltaan 150 cm paljun Vekasilta (http://www.vekas.com/). Nyt takana kaksi käyttökertaa.

Kaupankäynti oli vaivatonta ja palvelu ylipäätään ystävällistä. Saimme siihen haluamamme lisävarusteet. Toimitus tuli ajallaan. Lämmitys kestää noin 1,5 - 2 tuntia. 1-2 kottikärryllistä puita riittää. Vesi pysyy paljuaa lämpimänä pitkän aikaa sillä palju on eristetty uretaanilla. Paljun ulkonäkö on tyylikäs.

Ainoa miinuspuoli on hinta, sillä Vekasin paljut ovat sieltä kalleimmasta päästä. Päätimme kuitenkin sijoittaa kerralla paljuun ja ottaa kestävästä materiaalista (rosterista) tehdyn paljun. Paljun kestoiästä en osaa tietenkään sanoa mitään. Aiomme kuitenkin tervata ulkovuorauksen joka vuosi, joka varmasti pidentää käyttöikää.

Joku varmaan jo ajattelee, että olen Vekasin mainosmies, mutta se ei pidä paikkansa. Olemme todellakin tyytyväisiä Vekasin toimintaan ja tuotteeseen ja haluan tuoda sen näin julkisesti esille.

en

Minä en ymmärrä ketkä ostavat merialumiini tai rosteri kamiinan.Tuolla hinnalla saa jo laadukkaan ulkoporealtaan tai puolella hinnalla lasikuituisen joka ei käyttöiältään häviä metalleille.Kyllä varmasti täytyy olla palvelun kohdallaan ei noiden myymistä voi millään muulla perustella.

Ulkoporealtaasta

Mietimme myös ennen vekasim paljun ostoa ulkoporeallasta. Selvittelin asiaa ja huomasin käyttäjien olevan tyytymättömiä sen hygieniaan. Kaikenlaisia litkuja kyllä löytyy, mutta ei se kiinteä töhnä litkuilla poistu minnekkään eikä suodattimillakaan vaikkain vähenee niiden ansiosta. Putkimiehet, jotka huoltava ulkoporealtaita ovat sanoneet, että mistään hinnasta eivät ottaisi itselleen sellaista, koska putket olivat täynnä saissee.

Jos epäilet asiaa, niin kylve vaikkapa oihan omalla porukalla samassa vedessä kahtena iltana niin huomaaat veden laadun heikkenevän. Vaikkakin pesisitte perseenne kuinka huolellisesti. Ihmisestä kun vaan sattuu lähtemään väkisinkin paskaa vaikka kuinka kuuraisi hanurinsa ennen paljuun menoa. Vaikka en ole "ylihygieeninen" Itseäni ei hirveästi läämitä kloorilitkut ja suodattimet kun tietää, että ne eivät ongelmaa poista.

Oli se palju sitten alumiininen, puinen tai rosterinen kannattaa vesi vaihtaa parin kylpykerran jälkeen. Puheet siitä, että rosterinen kamiina ei lämmitä tehokkasti on potaskaa. Kottikärryllinen puita riittää lämmittämään paljun kaivovesilämpöisestä +38 asteeseen.

Minustakin

Minä en usko, että käyttäjät/omistajat ovat tyytymättömiä ulkoporealtaan hygieniaan koska tietävät että mitään ongelmia ei ole. Kloorivedessä ei bakteerit elä. Ongelmia on niillä jotka ovat mahdollisesti sellaisessa käyneet ja haluaisivat itselleenkin, mutta rahat ei riitä, näin sitten täytyy näillä palstoilla jotain paskaa keksiä. Minä olen omistanut ulkoporealtaan jo 10 vuotta ja mökillä on palju. Jos jommastakummasta luovun, niin ei se ainakaan ulkoporeallas ole. Edellä kirjoittaneelle, että ei mutu ole sama kuin käyttömokemukset ja paljusi ei muuten kottikärryllisellä halkoja 20 asteen pakkasella lämpiä, siitä lyön sinun kanssasi vaikka kuinka suuren vedon. Onhan paljua kiva lämmitellä 3-4 tuntia pakkasilla/tähtitaivaan alla ja sitten aamulla mennä pesemään pikku rapulassa, ai että on ihanaa!!(mutta ei enää toisella kerralla)

Provo

En nyt lähde tuohon provoon, mutta onhan se jo maalaisjärjellä selvä asia, että kloori ei poista näkyvää likaa mihinkään. On totta, että halusimme ulkporealtaan muutaman käyttökokemuksemme perusteella, mutta käyttäjien ja huoltomiesten keroman mukaan esim. putkistot keräävät kuonaa, joka ei kloorilla ja suodattimilla poistu. Tämän vuoksi päädyimme paljuun.

En myöskään lähde väittelemään enkä lyömään vetoa siitä, että lämpiääkö paljumme kotikäryllisellä puita vai ei. Saat pitää rahasi. Myöskin varallisuutemme on irrelevanttia tässä asiassa. Sen jälkeen kun olen lisännyt kamiinaan puita olen mennyt sisälle enkä jäänyt värjöttelemään akkaseen. Niinkin voi kyllä halutessaan tehdä, mutta en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

Olet kuitenkin ensimmäinen tietämäni henkilö joka ylistää ulkoporeallasta.

Puutun

Kyllä se putkisto muuten lähtee puhtaaksi. Olen huoltanut porealtaita nyt 10 vuotta ja jos kokeilette esim. Aquafinessen puhdistustablettia, niin ei sinne putkistoon kyllä kuonaa jää.Olen muutaman sata putkea tässä leikannut auki ja en minä ole törmännyt asiakkaaseen joka olisi töhnästä putkissa valittanut?. Paljuun ei voi enää seuraavaksi päiväksi samoja vesiä jättää ilman kemikaaleja, tämä on selkeä terveysriski!

Ok

Nyt sitten selvisi se, että ne useat käyttäjät ja huoltajat ovat puhuneet potaskaa ulkoporealtaan hygieniasta. Selvisipähän tuokin. Pääasia kuitenkin on se, että käyttäjä on tyytyväinen, oli sitten kyseessä ulkoporeallas tai palju.
Niin ja hitsari tekee itse kamiinan!
Tässä vielä yksi valmistaja joukkoon jaloon ja valmistetaan suomessa.

http://www.ylo-muovi.fi
Kuuma kylpy rentouttaa!
Kylpynautintoa lisää kylvystä nauttiminen ulkona raittiissa ilmassa, kauniin luonnon keskellä. Raikas ulkoilma yhdessä lämpimän veden kanssa tuo rentouttavan ja virkistävän hetken kiireisen arjen keskelle. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuvassa kylpytynnyrissä nautit rentouttavista hetkistä kaikkina vuoden aikoina, säästä riippumatta.
http://novicum.fi/kylpytynnyri/
Kokemusta löytyy noin 10 vuoden ajalta, joten jotain tietoa asiasta on. Ensin ainakin kuusesta valmistetut tynnyrit tykkäävät kovasti kuivua ja sitä myöden myös vuotaa ennenkuin turpoavat. Puutynnyri+uppokamina+penkit ovat sellainen yhdistelmä jossa on paljon vaikeasti pestäviä koloja/nurkkia. (huono hygienia). Meidän ensinmäinen tynnyri oli puinen+uppokamina. Parin vuoden jälkeen myimme sen pois ja tein meille uuden tynnyrin lasikuidusta ja siihen ulkopuolisen kaminan.
Vekotin ei ole mielestäni niin turha kuin yleisesti luullaan. Moni luulee että vain talvikylvyt on kivoja mutta kyllä sinne on kiva mennä kesäiltanakin kuuman päivän jälkeen.
Tällainen on meidän tynnyri.http://kylpytynnyri.wordpress.com/
Olen tilaamassa tynnyriä ja päätymässä Meri 6-malliin:
http://www.kylpytynnyri.net/alupalju6.htm . Voitteko kertoa mitä vikoja/puutteita tuossa on ja mitä lisävarusteita suosittelette? Mahtaako olla vaikea keikka tehdä kantta itse?
buy a hot tub (kylpytynnyri) from Finland
Parhaat hinnat kuitenkiin tässä: www.kylpyhulju.eu
Tilasin ja viikkossa oli tynnyri pihalla.
Ostin puu kylpytynnyrin eikä sitä saa pitämään vettä. taitaa olla ainoa keino pinnottaa lasikuidulla kokonaan sisältä.. vai onko kukaan ikinä saanut puu tynnyriä pitämään vettä ?
Upota järveen viikoksi niin sen jälkeen kyllä pitää. sitten sitä ei saa päästää kuivumaan eli ei esim mökin pihalle tyhjiltään monen viikon helteisiin seisomaan.
Hei epätovonen, puupaljujen ominaisuus on, että ne kuivana vuotaa. Eli täyttelet vaan, niin puu turpoaa ja se alkaa pitää.
Ei tartte upottaa järveen :)
Tuossa itselläni oli mielessä tällainen konsti jolla tehdä palju itselle.

Pohjaksi vesivaneri johon kiinnitetään paljun ulkomuodon mukaisesti kakkoskakkoset ruuvveilla ja sikaflexillä. Sikaflesillä sitten liimaillaan vesivaneriin ja kakkoskakkoseen normi laudat pystyyn vanteiksi käy kuormaliinat. näin saadaan pohja pitäväksi.

Ulkopuolelle lautojen väliin raot jotka voidaan piilottaa lakka+hiontapölyn seoksella jolloin massa samalla tiivistää saumoja ja toimii liimana pitäen paketin paremmin kasassa.

Läpi viennit on helppo lautojen lävitse poraamalla sopeva reikä ja läpivientiventtiilit niihin kiinni. Itse suosisin kuitenkin että tyjennysroppua käytettäisiin ulkoisenkaminaan johtavana kylmän veden ottopaikkana (liitäen putkeen vasitun tyjennys propun jolloin reikien määrä paljussa olisi mahdollisimman vähäinen.) ja paluulinja luonollisesti paljun yläreunaan jolloin saadaan riittävä veden kiertäminen ja tasainen lämpeneminen aikaiseksi.

Vanhaanaikaan kiulut saatiin pitäviksi hienolla sahanpurulla sekoitettuna veteen. Sahanpuru tarttui rakoihin joista vesi valui. Tarpeeksi monta kertaa toistaen saatiin kiulusta pitävä vaikka se kuivaisi välistä. Tätä voisi myös hyväksi käyttää paljun pitäväksi saamisessa sillä kokemuksesta voin sen sanoa että sillä saa puuastiat pitäväksi. Purun koko on riippuvainen siittä minkä kokoista sakoa löytyy. jos on kuin seula on ensin käytettävä karkeampaa purua ja sitten siirtyä hienompaan esim. hiontapölyyn jolla tehdään viimeistely pitävyyden varmistamiseksi. Tämän jälkeen jokin käsittely voi olla hyvästä jos astia tai palju on pitkään tyjänä jolloin täyttäessä ei nuo purut lähde liikkeelle saumoista.
nyt saatavilla luonollisempi kuin lasikuitunen kylpytynnyri http://kylpyhulju.eu/kylpytynnyri_line-x.html
Kannattaa kysäistä http://kylpytynnyri.org
Pojat lupaavat myydä kylpytynnyrit suomen halvimpaan hintaan.
Kyllä puutynnyrissä saa vedet pysymään. Tynnyri on paras mahdollinen rentoutus keino. Ihanaa joka vuodenaika. Kohta viisi vuotta nautittu ja on hyvä.
Omat kokemukseni paljuista 15v ajalta:

Lämpökäsittelemättömät puupaljut ovat halpoja, mutta kestävät ilman jatkuvaa hoitoa max 2v. Ne myös vuotavat viikon käyttämättä olemisen jälkeen, jolloin vettä menee hukkaan seuraavalla täyttökerralla satoja litroja. Keväisin hukkaan menee tuhansia litroja.
Käsittelemättömiä paljuja saa jokaiselta puusepältä ja kyläpajalta tonnista ylöspäin.

Muovipaljut alkaa olla sopivan hintaisia ja ne kestävät ikuisesti. Lisäksi niitä saa kunnon eristeillä, jolloin ne lämpeävät talvellakin muutamassa tunnissa (vrt. puupaljun 8h+)

http://www.aurinkotukku.fi/muovipalju-8.html
http://www.ylo-muovi.fi/
http://www.mumexoy.net/kylpytynnyri.htm

Lämpökäsitellyt ja lasikuitupaljut ovat hyviä, mutta suhteettoman kalliita.
http://www.lasikuitupalju.fi
http://www.amhpuu.fi/tuotteet_kylpytynnyri.php

Hinnat ovat 2000€ ja siitä ylöspäin.

Tällä hetkellä oma paljuni on aurinkotukun muovipalju, johon tilasin virosta kamiinan ja tein penkit itse. Hintaa tuli koko paljulle alle 900€ (pl oma kahden tunnin työ)
Siinä on minulla paljua loppuelämäksi.
Omat kokemukseni kylpytynnyreistä 15v ajalta:

Käsittelemättömät puupaljut ovat halpoja, mutta ilman jatkuvaa hoitoa ne eivät kestä 2v pidempään. Lisäksi ne vuotavat viikon käyttämättä olemisen jälkeen ja vettä menee hukkaan satoja litroja, keväisin tuhansia litroja.

Puupaljuja tekevät jokainen kyläseppä / puupaja tonnista ylöspäin.

Muovipaljut alkavat olla sopivan hintaisia ja ne kestävät huonollakin huolenpidolla. Ne on helpompi pitää puhtaana ja niitä saa joiltain valmistajilta eristettyinä, jolloin lämmitysaika on talvellakin muutamia tunteja vrt. puupaljun 8h+.

http://www.aurinkotukku.fi/muovipalju-8.html
http://www.gasmar.fi/
http://kylpytynnyri.org

Ainoa puupalju, jota kannattaa harkita on lämpökäsitelty. Nekin ovat hulppean hintaisia, mutta kestävät paremmin kuin käsittelemättömät.

http://www.amhpuu.fi/
http://kylpytynnyri.org

Lasikuituiset ovat myös hyviä, mutta suhteettoman kalliita, suorastaan pöyristyttävän hintaisia:
http://www.lasikuitupalju.fi

Itselläni on tällä hetkellä aurinkotukun muovipalju, johon ostin virosta kamiinan ja tein penkit itse. Hintaa tuli alle 900e ja siinä on minulle paljua loppuelämäksi.
Tynnyri on kivan "luonnonmukainen" kotimainen materiaali, mutta hitosti siinä on puljaamista sen veden kanssa. Ja jo ensimmäisenä kesänä istut limaisilla penkeillä...

Seuraavaksi hankin KOTIMAISEN ulkoporealtaan:

http://www.novitek.fi/nettiesite/nettiesite_fin/

Alikoivat kesäkuussa tehdä noita Salossa. Alumiinirunko, SPU-levyt kyljissä, ei puuta missään kohtaa, ja se paras: aina valmis kylpyyn!
Ostin itselleni täksi kesäksi spadealerin 180 basic ht paljun ja voin sanoa 3kk kokemuksella että olis varmaan vaan pitäny tarkemmin kuuklata vaihtoehdot. Kamiina kyseisellä valmistajalla "where quality & service meet" :D on aivan onnettoman alitehoinen ja ei sovellu varsinkaan sijoitettavaksi senttiäkään kauemmaksi kuin mukana tulevat putket antavat myöten...eli se siitä upotuksesta. Ottaa noin 5,5h lämmetä reilu 1,5 kuutiota...voihan sitä tietenkin kaljaa juoda ja puhua lämpimikseen mutta pelottaa tuo tuleva talvikin että riittääkö pyhän tunnit että muksut kerkeää kylpyyn.

ÄLKÄÄ vaan ostako valosettiä...sitä upean tunnelmallisen romanttista ledisarjaa joka aloittaa vakavan vittuilun välittömästi sen asennettuasi. Valintanapit ei toimi,valot ei vaihdu...jos syttyykään ylipäätään.

Kun sitten monen tunnin päästä poltettuasi puolet perintömetsääsi saavutat 37c nautittavan kylpylämpötilan jätät mukulat sinne peuhaamaan nauttiaksesi itse löylyistä ennen kylpemistä niin takaisin tullessasi odottaa yllätys kun kaikki penkkilaudat ovat nousseet pinnalle. Kehuivat keksineensä ja patentoineensa(tm) muoviklipareen joka tuulien ollessa suotuisat helpottaisivat puhtaanapitoa...ja tottahan se on kun niitä ei kylpiessä siellä ole.
Sen verran kumminkin muodosti kuplaa otsaan niitä siinä uudestaan kiinnitellessäni sukellusmaski päässä pikkuhönössä että vedin ne sitten kiinni ikiajoiksi sikafleksillä ja lattaraudalla.

Tyhjennys on sitten oma lukunsa sekin koska letku on kiinnitetty samaan putkeen kamiinan kylmälle puolelle...että se on pakko laittaa koko hökötys pieneen kulmaan kamiinan vastaisesti ...eli joutuu ajan kanssa kolaamaan kuivaksi....JOKA kerta. Vaikka oksista nokkuu kyllä hiljalleen ;) No ratkaisu oli helppo.Porata reikä ja asentaa veneen pohjaproppu(tm)...ja snadisti letkua.

TUB COAT(tm) :D :D :D ....uretaanilakkaa.

" suodatusjärjestelmäämme , jotka on kehitetty "Puhdasta vettä" -konseptin periaatteiden mukaisesti. Suodattimen tehtävänä on pyydystää hiukkasia ja sakkautumia, ja tehokkaan suodattamisen varmistamiseksi suodatin"
:D ihanko oikeen puhdasta vettä konseptin...no sitte (tm).

Ja service...nooh lasku tulee suomeksi.

Noh kaippa sitä tässä vielä kylpemään pääsee ennen eläkeikää(33v)...pitää katsella tähtikarttoja jos vaikka valot palais ja vedet lämpiäisi ennen uutta kevättä

"Tarjouspyyntö jättäessäsi voit valita kahdesta vaihtoehdosta, Standard ja VIP -tarjouspyyntö. Erona näiden vaihtoehdon välillä on palvelun laajuus ja nopeus, lue lisää asiasta tästä. " :) Itkisin jossen nauraisi...vaikuin se nyt oli
Iysellä Spadealersin Aqua King allas. On vuotanut kuin seuta koko olemassaolonsa ajan. Täysin paska.
Ehdottomasti paras ja edullisin laite: Ostin tälläisen parvekkeelle, kaksi isoakin ihmistä mahtuu mukavasti. Saa heti lämpimäksi letkulla vesihanasta, voi tyhjentää viemäriin lapolla samalla letkulla. Ja on helppohoitoinen ja hygieeninen. (P.S. Nainen tulee siellä aina ihan kiimaiseksi)

http://www.bebes.fi/kauppa/product_info.php?products_id=1219&cookiecheck=1

On todella tukeva laite, ei todellakaan mikään lasten kahluuallas ja koska on ilmatäytteinen niin pysyy lämpimänä pitkään, on myös helppo lisätä kuumaa. Hinnan puolesta voi ostaa vaikka useamman jos tulee ruuhkaa.

Mikäli haluat altaan autoon tai veneeseen mukaan, niin tämä on hyvä ja kevyt sekä pieni mutta tehokas lämmitin:

http://www.swenergia.fi/tuotteet/lvi-tuotteet/vedenlammittimet.html

Jos vesihanaa ei ole niin voit ottaa veden vaikka ojasta näillä:

http://www.vapaa-aika.com/vesi-wc/vesipumput.html?gclid=CMLNnMSc7qwCFdAumAodFVYw8w
Aika mielenkiintoinen. Kehtaatko kuitenkaan kavereille kertoa altaan alkuperäistä käyttötarkoitusta? ;-)
Kestäisi varmaan veden jäätymisenkin. Oletko kokeillut?
Kylmävesialtaaksi tuota voisi ajatella.
Hankimme kuusisen kylpytynnyrin ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Nyt ei kylpytynnyriä tarvitse tyhjentää joka kerta sen kummemmin kuin poreallastakaan, vaan Saness-aineet lisätään tynnyriin ja vesi pysyy puhtaana. Ei sisällä klooria eikä muitakaan ihoa ärsyttäviä aineita. Eli puheet paskatynnyristä ovat historiaa. Tietysti tuokin vaatii veden laadun tarkkailua silloin tällöin, mutta ei todellakaan mikään vaiva.
Ihana kokemus kaiken kaikkiaan. Ensiksikin avantoa rakastavalle; saunaan ja tynnyriin, joka on lämmitetty noin 10 asteeseen. Seuraava vaihe kuin menisit saunasta kesällä järveen, vesi lämmitetty 22-25 ja eikun takaisin saunaan pulahtamisen päälle. ja lopuksi se nautinnollinen kylpy 37 astetta. Katselet tähtiä, puhut kultasi kanssa lepposia ja nautitte elämästä.
Pötyä ovat puheet vaivalloisuudesta. Mutta joka ei pidä puusaunan lämmityksestä ja muista vastaavista hommista, kannattaa unohtaa ja pitäytyä lasikuituun ja hommata senkin huoltoon talonmies.
Mites olisi tällainen, itse värkkäisi verhouksen ja kaminan?

http://www.nettimarkkina.com/kylpytynnyri/971767
Itse olin vajaa kolme vuotta sitten samanlaisen valintaongelman edessä ja melkein jo ostin lämpöpuusta tehdyn kun aattelin, että tuo on hyvä ja varmaan onkin. Kuitenkin päädyin merialumiiniin tuo kylpyhulju.net:in tuote Meri, en ole katunut. Helppo pitää puhtaana ja eristetty palju lämpeää nopeasti ja talvellakin pysyy lämpö, joka kolmas päivä kun lämmittää niin pysyy vesi sulana. itse tein eristetyn kannen. Palju on huippupaikka mitä kylmempi sää sitä parempi.
Tilasin itse Kiramin kylpytynnyrin verkkokaupasta http://kylpytynnyri.org
Tuolla ainakin osasivat selittää erot kylpytynnyrien välillä. Kaupan päälle sai mielestäni aika paljon lisävarusteita (kansi ja juomateline).
Minä ostin juuri Pallas-merkkisen puulämmitteisen paljun, jossa on akryylipintainen muoviallas, jota kehuttiin hygieeniseksi ja helposti pestäväksi....Nyt tässä odotellaan, että maa sulaa ja voidaan perustat tehdä ja tuoda "poika kotiin " Onko kenelläkään kuvia tai vinkkejä siitä, minälaisen pienen terassin ja suoja-aidan "pojan" ympärille rakentelisi näköesteeksi naapuriin??
Onko kenelläkään kokemusta kylpyhulju.eu sivuilla olevan firman kylpytynnyreistä ?
Onko joku itselleen hankkinut tällaisen kylpytynnyrin http://kylpyhulju.eu/kylpytynnyri_line-x.html ?
Se näyttää hyvältä, mutta onko se myös laadukas?
To Rauli: Kyllä, mulla on just tuo Line-X ja toimitti http://kylpyhulju.eu/
Odotin kyllä noin kaksi viikkoa mutta kannatti odotaa, tynnyri tosi laadukas ja tuo Line-X pinnoite aika kiinostava, puu näkyy pinnoiteen alhalla mutta samassa on muovisisu. Hinta oli mun mielestä kohtullineen, kun poreed ja valot sai myös tilattu... toimitusaika oli kyllä vähän pitkä.
Tilasin lasikuitusen eestistä polyuretaanieristyksellä tuolla lisää juttua myös ulkopuolisesta n.50e kaminasta http://kylpytynnyriprojekti.blogspot.com/2012/04/kylpytynnyriprojekti.html
Älkää hyvät hmiset menkö ostamaan virosta kylpytynnyriä. Minä tilasin lasikuitualtaalla tynnyrin ja onneksi kysyin en nen kun se oilsi tuotu suomeen,että onko se lasikuitu altaalla. SE turvaton kymppi yritti myydä mulla puisen altaan mikä on pinnoitettu linexillä.Minulla on kolmen vuoden kokemus puisesta tynnyristä ja se on erittäin vaikea ja hankala pitää hygieenisenä. Vaikka olis minkälainen pinnoite niin lika pinttyy penkkien alle ja jos uppokamina on niin siihen väliaitaan. Ostin uuden tynnyrin pihatuurista,se on lasi kuitualtaalla ja istumakorkeus on riittävä. Olen 186cm pitkä ja minun mittaiselle pitää olla vähintään 70 cm penkin päältä tynnyrin reunaan. Muuten talvikäytössä on olkapäät pakkasessa. Ostakaa lasikuitu tai muoviallas ja ulkopuolinen kamina niin on puhdasta kylpeä.
Nyt on pihatuurin palju testattu. Nolla asteinen vesi suoraan porakaivosta +32 asteeseen lämmitettynä aikaa kaks tuntia ja puita pari pesällistä. Tilavuus on kuitenkin 1800 litraa, eli kyllä on nopeaa. Lasikuituallas on ehdoton jos tahdot puhtaan kylvyn. Puista tynnyriä EI kannata ostaa! Minulla on kolmen vuoden kokemus puisesta tynnyristä ja se on bakteeripesä!
Meillä on täältä tuo Meri-palju ja ollaan enempi kuin tyytyväisiä! Sisus on merialumiinia, helppo puhdistaa, tyhjennys helppoa, kuumenee ulkopuolisella kamiinalla porakaivokylmyydestä vaikkapa +38 talviaikaan n. 3 tunnissa.
Kokonaan joka puolelta eristetty, myös kansi.
kaikkiin kysymyksiimme asialliset vastaukset, huolto pelaa loistavasti kun oli ensin kannessa jotain häikkää niin tulivat kotiin hoitamaan asian pikaisesti.
Tässä siis linkki:
http://www.kylpyhulju.net/
Ennen kuin ostettiin tutkittiin tosi perusteellisesti kaikki markkinoiilla olevat ja tähän päädyttiin, ei ole tarvinnut katua. Meillä on myös suodatin ja käytämme Saness Whirlpoolin vedenhoitotuotteita.
Parim hind on ikka meil 180 cm kylpytynnyri nii 590 eur-i . www,ecooil.ee tanel@ecooil.ee
Puupalju ja Viron hotu puusta. en suosittele!! Toi palju on laho parin vuoden päästä. Ostakaa lasikuitu tai alumiini sisäallas palju niin se kestää !
Lasikuitupalju on nyt ollut 10 v käytössä ja ei voi kuin kehua. Helppo puhdistaa eikä vuoda.

Vihe tuotteen tekemä, ikävä kyllä ei tehdä enää.

Tuo Meri-palju näyttää asialliselta vaihtoehdolta, ulkopuolinen kamiina on varmasti parempi kuin sisäpuolinen juuri puhtaanapidon takia.

10 vuoden jälkeenkin käyttöä on varsinkin syksyllä ja talvella, kun järvivesi on kylmää..
Kunnan käytöstä poistettu MOLOK-roskis(Muovia)(Maahan puolet upotettu) Alaosa mieleisestä kohdasta käyttöön. Upotus terassiin. Kiertovesipumppu suodattimella terassin alle ja muoviputket pannuhuoneeseen. Vesi kiertämään maakaasukattilan käyttövesikierukan kautta(Erillinen lämmönvaihdin käyttövedelle). Venttiileillä sopivasti vettä kiertämään kierukkaan ja osa ohitusventtiilin kautta ettei kattila polvillaan. Kun säädöt kohallaan senkun antaa lämmetä. Näin meillä, eikö ole kätevää. Kustannukset ehkä 100 euroa.(Lämmittäessä vesijohtoveden lämmöstä n.38 asteeseen=5 kuutioa maakaasua) Saa kopioida idean.
Meillä oli vuokralla mökillemme viikonlopuksi kylpytynnyri ja pidimme kovasti. Nyt harkitsemme oman paljun hankintaa takapihallemme.
Kokeilimme vuokratynnyriä ja ajattelimme hankkia sellaisen omaksi. Meidän vuokratynnyri oli www.turkupalju.com , alumiininen ja ulkopuolisella kamiinalla.
kerää aika äkkiä levää sisäpintoihin eli joka kerran jälkeen pitää pestä ja tyhjätä. Kauhee duuni.
Tästä edullisesti kylpytynnyri WWW.BUYON.FI
Meillä on lasikuituinen sisus tynnyrissä. Muuten tosi helppo , mutta ....Meillä se vedenpoistoaukko sijaitsee tynnyrin keskellä ( niin kuin kai kaikilla ) ja pohja on keskeltä korkeampi kuin tynnyrin laidoilta.
Eli kaikki vesi ei ilman avustusta valu pois. Toisaalta se aukko on sen verran pieni halkaisijaltaan että jos lastalla vetelee niin vesi vaan lipuu yli aukon. Eli lopullinen tyhjennys vie hermot ! Onko teillä muilla samaa ongelmaa muovisisuksien kanssa, vai onko meillä jotenkin virheellinen yksilö ?
Mulla oli alkuun kylpytynnyri joka oli kokonaan puusta ostin viime kesänä sitten uuden missä oli lasikuituinen sisusta. Näin jälkeenpäin voin sanoa että harmi etten sillon ostanu jo lasikuituista. Hankin sen tynnyrin http://nettokauppa.com/ verkkokaupasta
Tämä on uusi ja edullinen paikka ostaa kylpytynnyri www.kylpytynnyrit.eu
Itse päädyin penkaamisen jälkeen tähän www.lepikon.com/catalog/kylpyri on kotimainen valmistaja joka tekee tynnyrit muovista, näin kuukauden käytön jälkeen oon ollu kyllä tyytyväinen
Kuinka kauan kylpytynnyrin lämmitys kestää, lämpiääkö vesi tasaisesti ? Kylpytynnyri on ilmeisesti kokonaan muovia, kuinka paljon siinä on eristeitä ? Pystyykö kuljettamaan peräkärryllä, kuinka paljon sillä on painoa tyhjänä ?
Mulla on pihatuurin lasikuitusisäosa palju ja halkaisia on 2m. Lämmitys vie noin kaks tuntia ,riippuen puista. Jos on pieniä kuivia puita niin kaks tuntia riittää,kun muistaa välillä sekoittaa melalla. Mulla on armaflex-eristetty palju ja se jäähtyy 15 asteen pakkasella noin 10 astetta 12 tunnissa. Mä hain paljuni normi peräkärryllä ja se painoi 275kg. Katso pihatuuri. fi ja hinta on jossain 2250e korvilla. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ PUUPALJUA,ihan vaan hygienia syistä!!! Lasikuitu tai alumiini on hyvä ostos,usko vaan kokemuksen sanaan....
Marraskuun loppun asti kylpytynnyrin huippuedulliset hinnat:
160 kylpytynnyri nyt 750 eur (ennen 849 eur)
http://kylpytynnyrit.eu/kylpytynnyrit/160-cm-kylpytynnyri/
180 kylpytynnyri nyt 800 eur (ennen 909 eur)
http://kylpytynnyrit.eu/kylpytynnyrit/180-cm-kylpytynnyri/
200 kylpytynnyri nyt 850 eur (ennen 959 eur)
http://kylpytynnyrit.eu/kylpytynnyrit/200-cm-kylpytynnyri/
220 kylpytynnyri nyt 920 eur (ennen 1029 eur)
http://kylpytynnyrit.eu/kylpytynnyrit/220-cm-kylpytynnyri/
240 kylpytynnyri nyt 999 eur (ennen 1129 eur)
http://kylpytynnyrit.eu/kylpytynnyrit/240-cm-kylpytynnyri/
Onhan se kiva täälläkin mainostaa omia tuotteita, ei taida kauppa käydä?

Mökkipalstalla sama mainos....siellä olit vielä ostamassa paljua ja täällä oletkin jo ostanut =) Nopeesti niitä kauppoja tehdään vaikka viestien välillä on vaan kymmenen minuuttia.
kokemuksia tuosta kiramin kevyt suodattimesta ? Kerääkö se vaan epäpuhtaudet pinnalta pois vai kierrättääkö se sitä vettä niin paljon että pohjallakin olevat epäpuhtaudet ajautuu suodattimeen ??
Tutustukaa Fisparsin kattavaan kylpytynnyri ja tynnyrisauna valikoimaan. http://fispars.fi/
Polttarit paljussa.
Muija ei taida tietää mitä siellä tehdään.
Vuokratiin jostain turkupaljusta palju, voin kertoo et naimisiin menen kokemusta rikkaampana.
Se mikä miesten kesken tapahtuu paljussa jä paljuun. Wanha turkulainen sananparsi.
Homma mielummin ulkokäyttöön sopiva poreallas. Tulee kuplia pieremättäkin. Ja vaimo tykkää kun tulevat kuplat eivät haise.
Luin rimpsut läpi muttei avautunut mist sais kaasulämmittimiä paljuihin,sekä muut tykötarpeet jos kasaa koko kompleksin ite terassiin upottamalla!
Omat kokemukset on hyviä sekä lasukuituisesta että alumiinisesta, mutta isäntä vaati alumiinisen ja olen tyytyväinen :)
http://tynnyrishop.fi/kylpytynnyrit/553-kylpytynnyri-koriks-1900-l.html
Tilaa on hyvä olla niin kaikki viihtyy!
Turun alueella vois myös kylpeä vuokrattavalla kylpytynnyrillä, joka on helppo ja vaivaton, eikä tarvitse itse murehtia paljusta muuten. Paljussa on tietenki poreet sekä ledit!

www.kylpyyn.com
kontakti@kylpyyn.com

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta