Vinkkejä lolitoilta.. ;)

Vastatkaa! :)

Eli.. Mulla olis lolitoille paljon kysyttävää.. n_n 1. Miten saitte vanhempanne suhtautumaan hyvin lolita vaatteisiin..? (Suuri ongelma.. )
2. Miten aloititte lolita vaatteiden käytön? Tai Keräsittekö ensin rahaa? Vai miten saitte ensimmäiset lolita vaatteenne? :) 3. Te lolit jotka olitte aluksi "yksinäisiä" tai joilla ei ollut aluksi edes yhtään lolita kaveria.. Miten löysitte kaverin? :) Ja kertokaapas mistä löytäisi hyviä Sweet lolita vaatteita.. Mieluiten suomesta tai Euroopasta (Nettikaupat.. :) ) Kertokaatte myös lolitojen eri alalajeista.. :) (Gothic,Sweet.. Jne.. ) Kiitoksia vastanneille.. Tarvitaan vastauksia melko pian! ^o^

61

8134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NeitiLolita.

      1. no se vei aikaa. :) ajallaan ne tottui tyyliini. 2. ensimmäisen lolita vaatteen (takin)

    • amagasa

      On pakko mainostaa kun näin toiveesi nettikaupoista. Minulla on (vielä melkoisen pieni) gothic ja sweet lolita nettikauppa, jossa on mekkoja, hameita ja asusteita ja lisää tulee heti kun ehdin tehdä uusia malleja n__n

      Mutta käväise katsomassa jos kiinnostaa ^-^ www.sweet-sweet-shop.com

      ja vastauksia kysymyksiin:

      1. omat vanhempani suhtautuivat tosi hyvin ja äiti esittelee mua aina työkavereilleen ym, jos olen esim. ommellut uuden lolimekon. nykyään se jopa haluaisi että pitäisin taas enemmän lolivaatteita (olen nykyään enemmänkin h.naoto-tyylinen)

      2. tutustuin ensin j-rokkiin ja sen kautta muuhunkin kulttuuriin mm. lolitapukeutumiseen, johon ihastuin heti. ensimmäiset tekeleet olivat itse väsättyjä ja nykyään en enää laittaisi niitä päälleni. ensimmäinen ostettu lolimekkoni on morticiasta, tosin nykyään tyylini on hieman muuttunut. useimmat vaatteet teen itse ja tykkäänkin tehdä varsinkin sweet loli vaatteita, vaikka en itse tyyliä edustakaan.

      3.Olin n. puoli vuotta - vuoden loli yksinäni, sitten eräs kaverini innostui tyylistä myös.
      Meidän molempien tyyli oli aluksi hieman hataraa mutta nykyään osaa olla jo hieman 'tyylipuhtaampi' ja katsoa hieman kriittisemmin lolivaatteita. toki jokaiselle suotakoon oma makunsa.
      yleensä olen gosurori kuten kaverinikin, mutta mustavalkoisesta en oikein pidä. lempivärini asuissa on kokomusta ja violetin ja mustan yhdistelmä. mielestäni sweet lolit ovat ihania, mutta eivät sovi itselleni ^-^;;
      sen vuoksi perustin nettikauppanikin että voin suunnitella ja toteuttaa vaatteita vaikka en niitä omaan käyttöön tarvitsekaan.

      eh, vastaukseni venyi hieman.. n__n;;;

      • llollii

        Ihania noi sun nettikaupan vaatteet. Haluisin sen yhen keltasen mekon mutku ei oo varaa, ja se tuski sopii 10vuotiaal... ;(


    • Zikoba

      Moips!

      1. Mun vanhemmat vihaa Lolita tyylii, mut sinuun selittäisin, ettei sil oo mitää tekemistä sen romaanin kanssa ja siin on tarkotus näyttää vaa söpöltä ei pedofiilien jälkiruokana!

      2. Sain ensimmäiset loli vaatteet muistaakseni jostai gootti tyylisestä kaupasta esim. Morticiasta (Kampilla) ja Sweet-Sweet-shopista (Helsingissä) Siellä ne on halpoja verrattuna japanilaisiin sivuihin.

      3. Olin yksinäinen kunnes tutustuin paremmin mun kaverin pikkusiskoon ja kerroin tälle lolitasta se innostu ja nyt ollaan ns. bestiksiä.
      Ei kuitenkaan kannata kertoo lolitasta ihan kaikille sillä tuskin kukaa enää haluu mikää lolita olla jos kaikki tietää/pukeutuu siihen vaan siks kosk joku on lörpötelly siit liian monelle.

      4. Sweet/ Country lolita vaatteita saa Angelic Pretty englannin kielisiltä sivuilta (löytää googlen kautta) ja sweet-sweet-shopista (suomen kielinen) ne on parhaat kaupat aloittelioille ehkä.

      5.Lolitan alalajeista kannattaa lukea wikipediasta siellä on kaikki Wa, Country, Hime, Shiro, Qi jne. lolita tyylit

      OLEHYVÄ VASTAUKSESTA ^^

      • onko tämä sellainen

        Ilmeisesti lolitaksi pukeutuminen on salaisuus?

        Älä ihmettele, jos joku tunnistaa sinut lolitaksi vaikka et siitä lörpöttelisikään.


    • loliloli

      Ihania lolita vaateita saa www.harajuku.fi laadukkaita ja kotimaisia.

      • Joku vaan

        Harajukulla eivät näytä kovin korkealaatuisilta. Tai sitten se johtuu kuvasta. Itse en tuolta tilaisi. Jos oikeasti haluaa korkealaatuista, niin miksei sitten odota hiukan kauemmin kerryttäen rahaa, että voi tilata hyväksihavaituilta brändeiltä japanista. Tosin ei sweet-sweet-shopissakaan ole mitään vikaa. Ja älkää hyvät ihmiset mainitko backstreetiä ja kumppaneita lolita-kauppoina, ne vaatteet ovat ylihinnoiteltuja ottaen huomioon huonon laadun.


      • C:

        Nämä Harajukun vaatteet näyttävät kaikkea muuta kuin laaduikkailta.
        Suurin osa vaatteista ei edes ole juurikaan Lolita-tyylisiä


      • aaarghhhhh

        No niinpä, alkaa pikkuhiljaa hermostuttamaan, että joka paikassa mainostetaan Harajukua, vaikka ei tuolta kyllä lolitoille paljoa mitään heru! Eikä Backstreetiltä, Cybershopista, sattumanvaraisista porno/alusvaate/kostyymikaupoistakaan, ihan sama miten kovasti toivoo... ARGH.


    • DecoraFani

      Hei!
      Olen Decora lolita(kiva että on tällainenkin juttelupalsta kun luulin että missään ei oo)

      1.Vanhemmat ovat aina lolitatyylin suurin haaste (sry...)n_n
      Useat vanhemmat yhdistää pukeutumisen pahoihin asioihin ja siihen ärsyttävään romaaniin lolita mutta tosiasiassa lolita ei liity sellaisiin lainkaan vaan lolitan tarkoitus on pukeutua ihanan näköisesti eikä mitenkään paljastavasti tai silleen...
      ANNAN VINKIN!
      Näytä vanhemmille wikipediasta lolita sivu jos muuten ei tämä lolita touhu mene läpi.
      Koita myös selittää että haluavathan he että olet juuri omanlainen sinäsi etkä kukaan muu!n_n(mulla tepsi ainakin)

      2.No,jos pongasin jostain kaupasta jonkun kivan mekon tai muun lolita vaatteen niin säästin siihen rahaa,teen myös itse joka on suositeltavaa sillä silloin voit päättää aivan itse minkälaisen vaatteen tahdot!
      Ehdottaisin cybershop kauppaa ja mix max kauppaa(molemmat ovat muuallakin kuin vaan netissä esim.tampereella ja helsingissä)
      Ainakin tänä vuonna mix maxista saa halvalla ihania loliatyylisiä mekkoja ja kosmetiikkatuotteita mm.Leivoshuulirasvoja.

      3.Kaverit ovat lolita touhussa todella kova pala.
      Esim minua kiusataan koulussa ja kukaan kaveri ei ole lähtenyt mukaan touhuun!
      Toivon vielä löytäväni henkilön joka lähtisi touhuun mukaan,luulen että yksi ystävistäni kyllä tykkää vaatteistani ja omistaakin kravaatin!

      4.Niin,no en tiedä hirveästi lolita kauppoja,mutta mix maxistä löytyy pirteitä asuvalintoja!n_n

      • n n

        Heeei:3
        Luin tän sun juttus ja oli iha hyväki(: Mut mikä o "mix max"?
        Meinaat varmaan Mic mac'iäkö ^____^?

        Ja Sweet Sweet - IHANA


    • StrawberrySwing

      Konnichwa! ^_^` Oma tyylini on sweet lolita, ja hime-lolita.

      1. Minun omille vanhemmilleni uusi lolita tyylini oli aika kova pala sulatella, mutta eivät ole laittaneet vastaankaan tai kieltäneet mitenkään tyyliäni, sillä juuri ennen loli-tyyliäni pukeuduin rajuun gootti-tyyliin. Sen jälkeen, varsinkin äitini on hyväksynyt vaaleanpuneisen karkki-tyylini : ``3 isälleni sanoin että hänen kuuluisi olla ylpeämpi tyttärestään joka uskaltaa erottua ja pitää kiinni omasta tyylistään! Kyseessähän on Lolita-tyyli, joka on innostus, harrastus, kiinnostus, eikä mikään vanhojen ukkojen houkutteleminen kaupungilla! O___o`` Itselleni se on tärkeä asia josta todella pidän, ja sanoin sen isälleni, hän totesti ettei voi riistää sitä minulta... =3

      2. Ensimmäisen lolita-mekkoni oli alessa, ja hankin sen Morticiasta. Sen jälkeen aloin löytämään ihan tavallisimpienkin kauppojen valikoimista kaikkea mitä myöhemmin muokkasin. Esim. H&M:ästä ostin kerran lasten vaaleanpunaisen tyllihameen missä oli pitsiä, ja kotona ompelin siihen enemmän rusetteja ja nyörityksen ^.^ säästin myäs rahaa puoli vuotta ja sitten meninkin helsinkiin shoppailemaan...

      3. Yksikään ystävistäni ei ole hurahtanut lolita-touhuuni, mutta he hyväksyvät minut sellaisen kuin olen. Itseasiassa he ihailevat rohkeuttani kävellä koulun käytävillä loli-mekko päällä ja pitsipantoja päässä = > Myöhemmin olen vain rohkeasti tilaullut netistä, ja mekkoja ja laukkuja on tullut kotiin ihan Japanistakin asti >^__^< sivuja josta olen tilaillut eniten ovat Angelic Pretty ja Bodyline Yokoso! ( http://www.bodyline.co.jp/bodyline/ ) johon olen ollut hyvin tyytyväinen. Halvemmaksi tuli kun tilasin enemmän yhdellä kertaa, sitäpaitsi lähetykseni ei kestänyt kuin 5 päivää n.n

      Arigatoo gozaimasu!

    • AyLiy

      1. Miten saitte vanhempanne suhtautumaan hyvin lolita vaatteisiin..?
      ~ Ei ollut kovin vaikeaa, ennen en suostunut edes vilkaisemaan mekkoihin, joten äidille se tuli mukavana yllätyksenä, isän mielipiteestä en taas kovin paljon välitä.. :---D
      2. Miten aloititte lolita vaatteiden käytön?
      ~ Pyysin, että äitini voisi ommella minulle hameen, ja sen hän teki.
      3. Te lolit jotka olitte aluksi "yksinäisiä" tai joilla ei ollut aluksi edes yhtään lolita kaveria.. Miten löysitte kaverin?
      ~ Ääh... en mä oikeastaan välitä että onko kaverit loleja vai ei. :--)

      Nettikauppoja...
      Sweet Sweet, Harajuku, Cloudberry Lady. Ne on ihan hyviä, nättejä vaatteita ainakin.

      Lolitan ala-lajeja on mm. country-lolita, ero-lolita, hime-lolita, ott-lolita, guro-lolita, qi-lolita, wa-lolita, classic lolita, kuro-lolita (eri asia kuin guro).... jne jne.

      • AyLiy

        ja tuli mieleen vielä yks nettikauppa, Baby the stars shine bright.


    • 18+15

      onko tuo sweet sweet enää edes toiminnassa o.o

      mutta cloudberry ladyä komppaan kyllä, vaatteet näyttävät tosi kivoilta! onko kukaan tilannut sieltä?

    • MiuMiu<33

      Cybershop on hyväksi todettu juttu ;)

    • ....................
    • 11v tyttö

      Oon kohta 11v tyttö ja haluaisin olla lolita mutta en tiedä miten saan äitini tilaamaan minulle lolita vaatteita kun ne ovat niin kalliita ja voiko 11v tyttö olla lolita?

      • Lollari

        Hyvä pikku loli. Lolita muodilla ei ole ikärajoja, joten totta kai myös sinulla on oikeus ja mahdollisuus siihen pukeutua. Kuitenkin ottaen huomioon nuoren ikäsi, monet vaatteet saattavat näyttää päälläsi liian suurilta, koska japanilaiset brändit, vaikka usein pieni mitoituksisia ovatkin, ovat kuitenkin tehty aikuisen naisen vartalolle.

        Tosi asia on, että lolita kuteet ovat kalliita. Vaikka ei ostaisi brändiä, myös käsintekeminen maksaa jos haluaa hyvät materiaalit. On olemassa myös halvempia vaatekauppoja, kuten Bodyline http://www.bodyline.co.jp/bodyline/showAll.asp?type=left&subType1=new&subType2=1 Pidä kuitenkin mielessä, että Bodylinelta ostettaessa kannattaa olla varovainen, sillä söpöjen ja ihan kelpo vaatteiden seassa on myös kammotuksia, joita ei lolita asukokonaisuudessa tulisi käyttää. Noin nuorena olet harmillisesti vielä vanhempiesi armoilla mitä tulee netistä tilaamiseen. Useilla nuoremmilla lolitoilla on sama ongelma, ja siihen on vain mukauduttava. Voisit aluksi vaikkapa pyytää vanhemmiltasi josko heille kävisi lolitavaatteiden osto sinulle vaikkapa joulu- tai syntymäpäivälahjoiksi. Tai sitten voit tarjoutua itse ansaitsemaan rahasi. Myös suomesta voi ostaa brändi ja ei-brändi lolitavaatteita käytettyinä, jolloin ei tarvitsisi tilata ulkomailta. Tämä onnistuu olemalla kosketuksissa muiden harrastajien kanssa. Suosittelen, että teet paljon taustatutkimusta ja oikeasti tutustut tyyliin. Älä lankea gootti-kaupoissa myytäviin "lolita vaatteisiin" sillä ne eivät sitä ole!

        Vielä lopuksi: Vanhemmille voin vakuuttaa, että netistä ja ulkomailta tilaaminen ei ole niin vaarallista kuin luulette. Olen tilannut useita kymmeniä paketteja, ja ovat kaikki tulleet perille. Kunhan vain hiukan katsoo mistä tilailee. Paypalilla on turvallista maksaa. Ja sitten vielä muutama linkki.
        http://www.enfantterrible.fi/index.php Suomalainen japanilaisen katumuodin foorumi, ikäraja 13v
        http://hellolace.net/
        http://closetchild.ocnk.net/ käytettyjä brändivaatteita, turvallinen kauppa ostaa.
        http://www.cloudberrylady.com/index.php suomalaista käsityötä, nättejä vaatteita.

        Toivon sinulle onnea aloitteleva lolina, sinulla on vielä runsaasti aikaa tyyliin pukeutua, joten älä pidä liikaa kiirettä.


    • 11 v tyttö

      Kiitos neuvoista ja linkeistä(:

    • minsku

      kitti noist vinkeis mut onks 13v viksu käyttää tot tyylii minkä ikäsii te ootte

      • Lollari

        Mitä tarkoitat onko 13 vuotias "viksu" käyttämään vaatteita? Kuten sanottu lolita-muodilla ei ole ikärajaa ja tällä hetkellä tyylistä kiinnostuneita ja siihen pukeutuvia ihmisiä löytyy hyvin laajalla ikäskaalalla esiteineistä yli kolmekymppisiin. Tätä pukeutumistyyliä voi toteuttaa niin monella tavalla, että eiköhän kaikille löydy jokin sopiva variaatio.


    • Sweet sweeet sweet

      1) Äitilläni ei ollut mitään lolita pukeutumista vastaan.
      2)Aloitin lolita vaate käytön kerran kevätjuhlassa :)
      3)Me ollan mun yhden kaverin kanssa haluttu olla lolitoja ja tilattiin mekot.......mutta oon aloittanut loli pukeutumisen aika hiljalleen.

      Lolita vaatteita löyttää osoitteesta www.bodyline yokoso.com
      Kaupppa on japanilainen mutta tilaaminen on turvallista ja halpaa. Mekon koot pystyy säätämään.

    • Lolita(ko?)

      Bodylinen tuotteet ovat ihania, mutta sitä varten pitää olla Paypal kortti ja sitähän en omista eikä vanhemmatkaan. :// ja kun tuotteeseen lisäää posti kulut se maksaa heti tuplasti enemmän :(

    • lolikuihj

      Unohda morticiat ja goottikaupat. Huono laatu, korkeat hinnat. Kannattaa tehdä itse, niin minä aloitin! Pikkuhiljaa aloittamalla vahempien suhtautuminen paranee. Itsekin aloittelin tyyliä tuossa 13-vuotiaana, nyt olen 15 ja nykyään pukeudun lolitaan milloin huvittaa, vanhemmat ovat ok asian kanssa.

      Suomalaisten lolitojen keskustelufoorumi löytyy osoitteesta enfantterrible.fi. Jos olet tosissasi kiinnostunut tyylistä, etsi sieltä tietoa! :)

    • 11.vJapaniFani

      Moi ite oon 11.v ja ite haluisin ihan hirveesti alottaa lolitaks pukeutumisen mä oon käyny animeconissa ja tälleen mun unelma on olla lolita ja esim mä oon tosi iso japani fani ja yritän vähitellen suostutella mun vanhempii suostumaan ostaa mulle lolita vaatteita ne ei kyl viel teidän et haluunlolitaks :D mut mä ainaki sain jo nyt täks kouluvuodeks Rilakuma repun niin pikkuhiljaa tästä lähtee se lolita pukeutuminen ite tiiän yhen kaupan www.luca.fi tuolta ei vrasinaisesti nettisivuiltä löydy mitään lolita juttuja mut helsingissä missä on sen myymälä niin siellä on paljon rusetteja ja laukkuja sun muita koristeita muttei kyllä varsinaisesti vaatteita

    • Nafisa

      Hei ihmiset! Olen ajatellut hankkia yhden Lolita-asukokonaisuuden, eli Sweet Lolita -mekon, kengät ja laukun. Pulmana vain on se, etten tiedä mistä voisin hankkia mekon. Nettikaupat ovat houkuttelevia, mutta en pääse sovittamaan mekkoja, joka on melkoinen harmi. Ja Suomesta ei tunnu näitä Lolita-kauppoja oikein löytyvän. Onko teillä vinkkejä?

      • Alushame

        Kannattaa ostaa bodylineltä, siellä on halpaa. Pitää vaan olla vähän tarkkana mitä ostaa. Suosittelen ostamaan myös alushameen, yks suurimmista virheistä lolitassa on se, että ei käytä alushametta.

        Toivottavasti tästä oli jtn apua ;)


    • Nafisa

      Ja vielä yksi kysymys: Jos täällä on M-koon tyttöjä, niin mikä koko kannattaisi valita nettikaupoissa, kuten Angelic Prettyssä yms.? Olen kiitollinen vastauksistanne.

    • Lollari

      Käsittääkseni Angelic Prettyllä ei ole mitään S, M tai L kokoisia vaatteita, vaan jokainen mekko tehdään vain yhdessä koossa. Sen sijään jokaisen vaatteen listauksessa näkyy tärkeimmät mitat, kuten rinnanympärys, vyötärönympärys ja vaatekappaleen pituus. Esimerkki: http://www.japan-shops.com/rc/we70613/?act=c2&c=513&icode=14899
      Näet kohdasta "size" nämä mitat. Sitten vain omia mittojaan mittailemaan. Kannattaa jättää muutama senttimetri liikkumavaraa, ettei vaate ole liian kireä. On tosiaan harmi, ettei vaatetta voi sovittaa ennen ostamista, mutta melko nopeasti oppii minkä kokoisia vaatteita kannattaa ostaa ja miltä brändiltä. Itselläni on muutama lempimerkki, joiden vaatteet lähes aina istuvat kauniisti päälläni.

      Lolita kauppoja Suomessa ei tosiaan ole, mutta jos viitsit rullata sivua hiukan ylöspäin, näet viestini, johon olen laittanut muutaman hyödyllisen linkin. Brändien sivuiltakin toki voi tilata (useilla on japaninkielisen sivuston lisäksi myös englanninkielinen) mutta tämä tulee maksamaan rutkasti enemmän. Ja lisäksi esimerkiksi Angelic Prettyn vaatteet myydään hyvin nopeasti loppuun heidän sivuiltaan. Sen sijaan yksinkertaisen second-hand mekon voi saada alle puoleen hintaan. Itse ostan melko usein vaatteeni Closet Childista, halvat hinnat, eikä jää paketti tulliin, toisin kuin suoraan brändiltä tilattaessa.

    • Nafisa

      Kiitos vastauksistasi! Aika ihania mekkoja tuolla Angelic Prettyllä. Jäävätkö sen mekot tosiaan tulliin?

      • Lollari

        Jäävät, melko 100% varmasti jäävät tulliin. Jos tilaat Euroopan Unionin ulkopuolelta tavaraa, jonka arvo ylittää 45 euroa, joudut maksamaan siitä 23% arvonlisäveron. Lisäksi yli 150 euron tilauksesta joudut maksamaan tulliveroa, joka on vaatteiden kohdalla muistaakseni 12%. Eli tuollaisesta mekosta joudut pulittamaan jo aikamoisen summan. Voin kertoa, että kirpaisee. Sen tähden ostankin yleensä vain paikoista, joissa suostutaan merkkaamaan paketin arvo niin alakanttiin, ettei se jää tulliin.


    • Nafisa

      Saako tuolta Closet Childista mekkoja vai ainoastaan hameita? Jos saa, niin mistä kohdasta?

      • Lollari

        Saa myös mekkoja. Sivun ylälaidassa on sarakkeet. Siihen punaiseen Lolita sarakkeeseen kun vie hiiren, esiin ilmestyy brändi luettelo. Vie hiiri haluamasi brändin kohdalle ja esiin ilmestyy uudet sarakkeet, mekkoja löytyy kohdasta one piece. Voit myös katsoa vihreästä sarakkeesta "Item" ja siitä taas "one piece", jolloin näkyviin ilmestyy kaikkien brändien yhteinen mekko tarjonta. Closet Childin tarjonta muuttuu viikottain kun uusia vaatteita tulee lisää, eli kannattaa tsekkailla aina silloin tällöin. =)


    • Hmm..

      Onkos teillä vinkkejä siihen että kun olen vähän tukevampi kuin normaalit ihmiset, niin miten saisin esim. sweet lolita mekon näyttämään hyvältä päälläni tms. ?

      • Lollari

        Uskon, että kaiken kokoiset ihmiset voivat näyttää hyvältä lolitassa. Neuvoisin sinua vältäämään liian pieniä vaatteita. Voi olla houkuttaa vetää päälleen aito brändimekko istuvuudesta välittämättä. Liian pienet vaatteet eivät kuitenkaan näytä hyviltä ja voivat saada aikaan vaikutelman aikuisesta joka on ahtautunut lastenvaatteeseen.


    • Hmm..

      http://lolitaoutfits.com/SWEET LOLITA DRESSES _i300v3757/Lolita-Dresses_l1

      Tuleeko noissa mekoissa jotain lisä maksua jostain jutusta? Tarkoitan lähinnä sitä matkaa tms. Ja onko nuo muutenkaan hyviä?

      • Lollari

        Lisämaksua? Tulee. Ainakin postitus sekä mahdolliset tullimaksut. Neuvon sinua kuitenkin jättämään kyseisen kaupan rauhaan, sillä jotkut vaatekappaleista näyttävät kammottavilta hökötyksiltä ja osa kuvista (ne kaikista hienoimmat =D) on varastettu suoraan isompien brändien sivuilta. Tämä on yleensä merkki kaupan hämäristä bisneksistä. Jos nyt aiot kuitenkin tilata, neuvon sinua varautumaan siihen, että paketista ei paljastukaan välttämättä yhtä kaunis vaate kuin mitä kuvassa on annettu ymmärtää.


    • Avuton!

    • honey candy

      Moi :3


      Mä oon 11 vuotias ja oon ollu kiinnostunu swee lolista nyt jotain puol vuotta c:

      Jos on ostamassa loli vaatteita nii suosittelen Japanilaista kauppaa Bodylineä owo
      Siel on mahtava valikoima, löytyy myös lolita vaatteita lapsillekki !
      Maksu tapahtuu turvallisesti Paypal maksujutskalla :D
      Ja siel on kaikki mekotki 30-50 euron paikkeilla :3 Ja toimituksessa kestää yleensä jtn. 2 päivää eikä posti kulutkaan oo kummoset C:

      Mut jos ei saa ostaa ulkomailta nii sitte suomalainen sweetsweet : )

      • honey candy

        Mut siis mä teen kyl mun vaatteet ite, koska mulle on suotu se näppäräkäsistään-lahja :D :3


    • candiescupcake

      1. Iskä ensin luuli tän tyylin liittyvän siihen romaaniin, mutta selitin että asia ei näin ole. Tuntuu silti vieläkin, että sillä on jotain tätä vastaan. Äitini mielestä tyyli on söpö, eikä sillä taida olla mitään sitä vastaan.
      2. Sain syntymäpäivälahjaksi rahaa, ja tilaisin mekon. Sain äidiltä luvan, ei tarvinut suostutella mitenkään.
      3. Löysin itse lolitakaverin netistä. Ollaan nähty kerran, mutta melkein joka päivä jutellaan netissä. Muut ystävät ei ole lolitoita, eikä niiden mun mielestä tarvitsekaan olla. Pääasia, että ne hyväksyy mut tälläsenä kun olen. (:

    • lolita 10v

      voiko 10 vuotiaat olla lolita

      • candiescupake

        Kyllä kymmenen vuotias voi olla lolita, sillä mihinkään tyyliin ei ole asetettu ikärajaa. Eri asia on se, että onko kokoisellesi tehty lolitavaatteita. Jos tunnet jonkun ompelijan tai osaat itse ommella tai niin edelleen, ei ole mitään estettä mikset voisi olla lolita. On eri juttu, kestääkö kymmenvuotiaan vielä kehittyvä itsetunto sen mahdollisen kritiikin, jonka pukeutumistyylistä saa tyhmemmiltä ihmisiltä.

        Mutta jos olet tarpeeksi rohkea, niin onnea vaan yritykselle !(:


    • miku9

      Auttakaa mua!
      Elikäs mä haluaisin olla tosi paljon lolita,mutta en oikein tiiä että miten mun kaverit ja vanhemmat suhtautuisivat loli tyyliin.Esim mun rinnakkais luokalla on paljon sellaisia ensinnäkin tytöt jotka vois nauraa ja muutenkin mun koko koululaiset :(Ei mulla muuten mitään ongelmaa siihen ole.ja eikös lolita tyylin tarkoitus ole pukeutua!eikä olla pimeiden tyyppien katseltavana!
      Mistä saa laadukkaita mutta suht. halpoja lolita vaatteita?
      Voiko 11v olla lolita?????
      VASTATKAA TÄHÄN TARVITSEN NEUVOJA!!!!!!

    • Lollari

      Jos sinua arveluttaa ja pelottaa mennä lolina kouluun, voisit pukutua röyhelöihin vain vaikkapa lähtiessäsi vapaa-ajallasi jonnekin, esim elokuviin tai shoppailemaan. Näin ne ilkeät tyypit ei pääsisi sinua niin paljon kyttäämään. Tosiasia on kuitenkin se, että lolita herättää huomiota, niin koulussa kuin muuallakin, joten siihen voi varautua. Jos sinua yhtään lohduttaa, niin ainakin omalle kohdalleni on sattunut enemmän kehumista kuin ilkeitä kommentteja. Muista aina kantaa vaatteesi ylpeydellä, epävarmuus näkyy ja saa ihmiset helpommin laukomaan ilkeyksiä.

      Halpoja ja laadukkaita lolitavaatteita saa ostettua netistä, tässäkin ketjussa on muistaakseni listattu muutamia kauppoja. Harmi vain, että Suomesta ei oikein kunnollisia vaatteita tähän tyyliin tunnu löytyvän, eli mistään ketjuliikkeestä tai goottipuljusta on turha lähteä etsimään. Ainoa keino, jos ei välitä netistä tilata on ommella itse tai ostaa muilta suomalaisilta loleilta käytettyjä vaatteita. Japanilaisen katumuodin foorumi, Enfant Terrible tarjoaa mahdollisuuden ostaa toisilta käyttäjltä kaikenlaita tavaraa. Harmi vain, että foorumin ikäraja on 13 vuotta, eli sinun pitänee odotella muutama vuosi, jos olet vasta 11.

      • miku9(

        Kiitos paljon vinkeistä!:) voi ollakkin että alan pikkuhiljaa vapaa ajalla pukeutua loli tyyliin :)


    • Lolllli

      Mäki oon alkanu pitää lolita tyylistä mutten oo ihan varma mitä äiti sanois jos alkasin pyytelee sitä ostaa mulle mekkoi ja kaikkee kallista enkää usko et se suhtautus tähän uuteen tyyliini kauhean hyvin mutta kaipa mun joskus sille on pakko kertoo..

    • Kawaii_Chan

      Heippa! Olen itsekkin lolita, ja suosittelen kaikille sivua enfantterrible.fi! Sieltä saat KAIKEN tarvitsemasi tiedon lolitaan, ja pääset keskustelemaan vanhojen konkareiden kanssa, jos kirjaudut. ;) Kyseisellä sivustolla järkätään usein myös lolita miittejä, joissa pidetään hauskaa lolita porukalla! Tervetuloa, itse olen nimellä Kawaii_Chan.

    • lovelylace

      Edelliseen kommentoiden, "Lolita on kuitenkin kaikin puolin kallis harrastus", lolita on edelleenkin vain pukeutumis- ja/tai elämäntyyli, ei harrastus. Superior rori is judging you. Ei vaan. Itse loleihin ensimmäisiä kertoja samoihin aikoihin kun aiheen aloittaja.

      Siitä puheen ollen on aika jänskää että aloittajan kysymyksiin vastataan vieläkin kuuden vuoden jälkeen. Lukeekohan se näitä vastauksia vielä?

    • Wee

      Haluisin olla lolita mutta vain vapaa-aikana. Onko se mahdollista??

      • 22minfdnvkjsn

        Täysin. Ei ole mikään pakko pukeutua Lolitaan joka päivä, monet myös pukeutuvat näin vain esimerkiksi juhlatilaisuuksissa.


    • RumaLapsi

      Moi!

      Vaikka en ole itse vielä varsinaisesti Lolita, ajattelin nyt kertoa vähän miten meinasin alotella :D

      1. En ole varma miten äiti aikoo hyväksyä tyylini. Olen kyllä hänelle vähän jo näytellyt eri kenkiä jne. ( Luulisin kyllä että ajan kanssa saan tahtoni läpi ;)) ) Ja joo, isän kanssa en ole yhteydessä joten hänen mielipiteensä ei oikein edes kiinnosta. :)

      2. Ajattelin ekana ostella hiljalleen vaatteita ja muita tällasista perus liikkeistä kuten H&M. Siitä sitten myöhemmin, jos olen vielä kiinnostunut tyylistä, hankin vähän kalliimpia juttuja.

      3. Mietin juuri samaa asiaa. Täällä pienessä kylässä jossa asun ei hirveästi Loleja löydy...

      No mutta joo, itse olen 01 syntynyt, ja mielestäni ihan oikeutettu jo näinkin nuorena pitämään Lolita-aiheisia vaatteita. :3

    • Auttakaamua

      mulla on ongelma tykkään lolita-tyylistä mutta en tykkää mekoista tai hameista enkä kyllä uskalla olla sen erilaisempi kuin nyt kun mua on kiusattu ala-asteella.miten pääsen eroon pelosta että mua kiusattais.Ja mistä löytäisin hyvi lolita maisia vaatteita mieluiten suomesta tai euroopasta? tykkään sweet lolitatyylistä ja gothik lolita tyylsä

      • Autakaamua

        Sori tuli kirjoitusvirheitä


    • epätoivoinen tyttö

      Haittaako jos sekottaa eri lolita tyylejä?7

      • Utau ikiwa

        Ei todellakaan haittaa, päin vastoin saat omanlaisen tyylin. Mutta kannattaa muistaa se, ettei violetti-mustan lolimekon alle kannata laittaa vaaleanpunaista alushametta tai asustaa sweetlolihametta ruumisarkku-laukulla n__n. Itse suosittelen ehkä eniten classicin ja sweet lolitan mätsäämistä yhteen ^^.
        Ite alotin lolityylin aika varovaisesti, tilasin ebaysta pinkin lolihameen ja yhdistelin sitä messengerlaukkujen ja sopivien paitojen kanssa... Käytin sitä vaan kesällä ja juhlatilaisuuksissa. Kesällä ostin synttärirahoilla 2 lolimekkoa ja polvisukat, alushameen, headressit, peruukin ja muut bodylineltä, ebaysta ja angelic prettyltä. ^.^ uskalsin laittaa kouluun ensin vähän casuaalimpia versioita lolitapukeutumisesta ja pikkuhiljaa vaihdoin niihin mekkoihin ja headresseihin ja koruihin. Kuitenkaan peruukkia en kouluun laitaisi, vaan pidän sitä yleensä meet-up:eissa, lomalla ja coneissa. Tietysti eteenkin pojilta tuli ei niin kannustavaa kommenttia ja osa heistä kiusasi. Se tietysti oli seiskaluokkalaisena melko kova pala, mutten lopettanut lolia ja kaverini kannustivat siinä. Nyt yksi kavereistani on alkanut myös loleilemaan ja tuemme toinen toistamme.
        Vanhemmat hyväksyivät tyylin melko hyvin, sillä he itseasiassa tiesivät että olen kiinnostunut lolista ja olen otaku. Äitini pitää tyyliä melko kivana ja kannustaa minua. Tosin isäni on vähän eri mieltä.
        kannustan kaaaaaaikkiaaaaa~ kiinnostuneita aloittamaan lolailun ⌒.⌒


    • Vaatteita kaipaava c

      Olen tilannut pari kertaa vaatteita eri nettikaupoista, ja tästä on huonoja kokemuksia kun vaatteet ovat liian isoja tai pieniä. Tämä etenkin kengissä. Onko Helsingissä liikkeitä, joista saisi lolihtavanmaa vaatetta? Ei mitään super-röyhelöistä tai ruseteilla kuorrutettua (olen tyyliltäni casual), ihan vain hameita ja söpöjä paitoja tms.

    • Silent_Lolita

      Itse olen Gothic lolita....
      1. Ei se kovin vaikeeta ollut. Mun äiti rakastaa sitä että olen löytänyt oikean tyylini ja isäpuoli oli samaa mieltä ^-^

      2. No itse olen ollut lolita vasta n.6 kuukautta joten olen vasta tottunut tyyliin. Mun isäpuoli vei mut Helloconiin josta ostin ensimmäiset mekkoni ja muut asusteet (paitsi kengät ja laukun -.- Tyhmä minä)

      3. Itse olin ylä-asteen ainoo henkilö joka edes tiesi koko Lolita-muodista. Oon vielä aika yksin tässä mutta kyllä joku vielä löytyy ^-^

      Itse ostin Shiro-Lolita Fan Friend:stä (http://www.fanplusfriend.com/) mutta siellä mekot maksaa aika paljon. Suosittelen menemään Helloconiin (http://hellocon.blogspot.fi/) josta itse ostin asut ja aion mennä sinne tänä vuonna ^.^ Tiestysti http://www.bodyline.co.jp/bodyline/ on aika hyvä paikka.

      Lolitan alalajit... No on ainakin Wa lolita, Kuro lolita, Shiro lolita, Guro lolita, Sailor lolita, Country lolita, Classic lolita, Punk lolita

    • Chiringo

      Jos tässä nyt itekin kehtaisin mainostaa lolita painotteista kauppaani chiringo.fi
      Vaate kategoria on vielä aika pieni mutta kasvaa ja mitta tilauksena saa tietty tilata juuri sellaista kuin haluaa.

      Vastausta vanhempiin itse kun olin sen ikäinen niin perheeni ei oikeastaan vastustanut mutta isoäiti kyllä oli aina parjaamassa mutta ei sitä tarvitse ajatella niin päin että joku pitää siihen suostutella omapahan pukeutumisesi on joten pidä mitä haluat päälläsi
      Viimeistään ainakin siinä kohtaa kun muutat pois kotoota ja tienaat itse rahasi :)
      Lolita tyyleistä olin aikeissa kirjoittaa pian blogiini jonka löytää sivultani jos haluat myöhemmin lukea lisää

    • Äitionkilttinainen

      Tuohon vanhempien suhtautumiseen, mie olin ihte hehkuttanut äidilleni kaikkia Japanilaisia vaatteita sun muuta. Miun äiti oli asiasta todella innoissaan, ainakin omalla kohdalla. :'D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe