AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Ammatillisten aineiden opettajaksi

Ammatillisten aineiden opettajaksi

7 Vastausta 2 609 Lukukertaa
Tietääkö kukaan millaisen koulutuksen tarvitsen päästäkseni opettajaksi ammattikouluun kampaaja/kosmetologi puolelle? Takanani on ammatillinen pätevyys molempiin aloihin, sekä olen ylioppilas.

opettajakorkeakoulusta

Eli, ammatillisen koulutuksen opettajan pätevyyden saa suorittamalla opettajakorkeakoulussa n. 1,5-2,5 vuotisen koulutuksen. Lisäksi pitää olla riittävästi alakohtaista työkokemusta valmistumisen jälkeen, mikä muistaakseni on ainakin 3 vuotta, jotta ope-koulutukseen voi edes hakeutua. Lisäksi riippuen koulutusalasta oman lähtökoulutuksen tulee olla useimmiten ainakin ammattikorkeakoulutasoinen, tai jos alalta ei amk-tasoista koulutusta ole saatavilla, niin sitten korkein mahdollinen koulutusaste. Määrätyillä aloilla, kuten kulttuuri/taide, saattaa riittää merkittävä osaaminen tai muu todistettava pätevyys ja kokemus.

Tarkemmin tietoa kohta alkavasta koulutushausta löytyy tietenkin osoitteesta: https://www.opekorkeahaku.fi/opehaku/hakemus

Toivottavasti tästä oli apua.

???

Ymmärsinkö siis oikein, että kampaaja/kosmetologina minun tulisi ensin opiskella estenomiksi amk:ssa kolme ja puoli vuotta, jonka jälkeen vasta voin hakeutua opettjakoulutukseen? Eikö lukion käymisestä ole tähän mitään hyötyä. Lisäksi alan opintoja minulle tulisi yhteensä 7 vuotta, jonka jälkeen vasta voisin hakeutua opettjakoulutukseen. Sitähän on silloin jo ikä loppu ja jossain välissä pitäis tienatakkin ja perustaa perhe jne.. En ymmärrä.

Opeksi

Tässä tietoa ammatillisten aineiden opettajaksi haluaville:
http://www.virtuopo.fi/selkokieli/ammatit/ammattikuvaukset/opettaja.html

Niinpä

opettajan ammatti on vaativa ja ei siihen helposti pääse/voi ryhtyä.

hyvä

Olet mainio! ;-)

Entäs sitten, kun olet tekaissut pari lasta ja kasvattanut niitä vaikkapa 10 vuotta? Eikös sinun sitten kuulu saada kasvatustieteen maisterin, ellei jopa lisentiaatin, paperit?

Kumma juttu, että oikein kouluja pitää tässä maassa käydä. On se niin väärin...

Näin...

Sinun on hankittava vielä pedagoginen pätevyys, jotta olet virallisesti pätevä opettamaan ammatillisissa oppilaitoksissa. Tämän pätevyyden saa kun suorittaa ammatillisen opettajakorkeakoulun 35 ov (en tiedä paljonko opintopisteinä). Näitä ammattikorkeakouluja on ainakin Oulussa ja Helsingissä.

Sit sä oot jo

kaikkien koulujen jälkeen liian vanha ja vanhoja ei enää arvosteta, jos ei ole kaunis ja rohkea!
 /   /  /  / Ammatillisten aineiden opettajaksi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta