AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kirjeen aloitus saksaksi

Kirjeen aloitus saksaksi

5 Vastausta 5 240 Lukukertaa
Jos vastaanottaja on nainen, kirjehän aloitetaan Liebe X; jos mies, Liebe Y. Vanhemmille tms. voisi aloittaa Liebe Eltern.

Entäs, jos pitäisi lähettää kirje vaikka Maijalle, Kallelle ja heidän tyttärelleen Liisalle? Tuntuisi aika hölmöltä aloittaa "Liebe Maija, lieber Kalle und liebe Liisa"? "Liebe Familie Virtanen" taas kuulostaa mielestäni etäiseltä.

Miten aloittaisin kirjeeni?

Vaikkapa

Sanalla 'liebe' voidaan viitata paitsi feminiiniseen yksikköön, myös monikkoon.

'Liebe Maija, Kalle und Liisa' on mielestäni OK, jos kyseessä olevat henkilöt ovat läheisiä tuttuja.

Jos puhuteltava henkilö on etäisempi, ei 'lieber, liebe, liebes' oikein käy, vaikka samoja henkilöitä puhuteltaisiinkin englanniksi adjektiivilla 'dear'.

Liikekirjetasolla ollaan saksaksi yhä varsin muodollisia. Teitittely on itsestäänselvyys ja ylivoimaisesti yleisin puhuttelutapa on 'Sehr geehrter Herr X / Sehr geehrte Frau X'. Vaikka naishenkilön tiedettäisiin olevan neiti-ihminen, ei häntä puhutella neidiksi (Fräulein) vaan rouvaksi (Frau).

Tuttavallisempia muotoja

Gruess Du alter Bockschwanz (mask.)
Gruess Du alte Schweinvotze (fem.)
Sie einmal gegessene Sauerkraute (mon.,vähän etäisimmille, kohteliaasti)

: DDD

Siinä loistavia neuvoja, toivottavasti joku kouluainettaan väkertävä viidesluokkalainen löytää nämä tervehdykset ja vetää opettajalta pisteet kotiin!

Saa pisteet

Jos loppukin aine on yhtä värikästä ja virheetöntä, niin miksi ei? "Suhteellisen" siistejähän nuo vielä ovat. Irrallista alatyylin ilmaisuista ei pinnoja heru.
Joskus tekisi kyllä mieli pitää pari tuntia saksalaista rivologiaa. Olisi oppimistulos ainakin taattu ;-). Siihenhän ne oikeassa elämässä törmäävät, pojat varsinkin, kun Saksaan menevät. Eikä saksalaisten tyttöjenkään kielenkäyttö ihan KKK-mallista välttämättä ole.

Perinteisesti 'Sieg heil'illä

Ha ha ha! Ei kun klassikkotervehdys 'Hai sie' eli 'Sieg heil' on riittänyt.
 /   /  /  / Kirjeen aloitus saksaksi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta