Autolla Istrialle

Anna-Anna

Teimme viime kesänä automatkan Istrialle. Menimme ja tulimme lautalla Travemündesta. Mennessä ajoimme itäisen Saksan, Tsekin, Itävallan ja Slovenian kautta ja takaisin tulimme Italian, Sveitsin ja Saksan kautta.

Kirjoitimme matkastamme nettipäiväkirjaa, jonka muokkasin julkiseksi nyt osoitteeseen

http://www.Istrialle.vuodatus.net

Sisältää myös reilusti kuvia. Matkamme oli kolmas Kroatian matka, mutta ensimmäinen Istrialle. Aiemmilla matkoilla olemme ajaneet Via Baltikaa ja Puolan kautta, menneet siis idempää mutta myös käyneet Kroatian rannikon etelään asti, myös Montenegron puolella. Muina kesinä olemme reissanneet muualla Euroopassa.

Toivottavasti tästä on jotain iloa muille menijöille!

3

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostunut...

      Hei

      Luin kertomuksesi ja ihastuin.
      Olemme reissanneet Euroopassa muuten, ja seuraavana kohteena olemme miettineet Kroatiaa ja juuri tämän tyylistä reittiä.

      Osaatko yhtään arvioida paljonko tämän matka maksoi per henkilö? Edes jonkinlainen hintahaarukka?
      Esim bensat, yöpymiset ruokailut ja muut pakolliset?

      Ja muistatteko paljonko matkalta kertyi kilometrejä?

    • Kiitos ja kumarrus

      Hei Anna-Anna, ja suurkiitos jälleen loistavasta, humorisitsella sävyllä kirjoitetusta matkakertomuksesta - olen lukenut aikaisempiakin, mm. Espanjasta. Nämä teidän "vuoropuhelut" ovat hauskoja, puhumattakaan tuosta toisesta naisesta ;) Onneksi meidän isäntä on sen verran pihi, että luottaa edelleen siihen ensimmäiseen, se kun ei ole juuri koskaan johtanut harhaan - muutaman kerran tosin jumiin pikkukaupunkien toreille...

      Heti iski matkakuume, vaikka tämän kesän matka on jo "tehty": perheellämme on uusi keittiö ja lattia, jouluksi valmistui - että näin tällä erää, mutta kyllä tuo Kroatian suunta on edelleen plakkarissa odottelemassa. Tässä talven hupina liimaillaan viime kesän matkakuvia ja muistellaan mukavia.

      Kiittäen Sinna61 perheineen

      • Anna-Anna

        Olen varmaan vähän huono vastaamaan luvuilla, keskityn itse enemmän karttoihin ja kuviin, mutta ainakin jotain.

        En muista toteutuneita kilometrejä, mutta suunnitellessamme perusreitti oli alle 4000 km. Lähtö ja paluu Travemündestä tällä kertaa, mutta aikaisemmin käyttämämme Baltian ja Puolan reitti on aivan varteenotettava vaihtoehto. Poikkeilua ja muuta ajelua toki tuli, tuskin kokonaiskilometrimäärä alle 6000:n oli. Välillä unohdimme auton päiviksi talliin, esim Dresdenissä ja Hampurissa, välillä taas ajelimme päivän mittaan paljonkin, esim Itävallan järvillä. Bensiinin hinta on lähes kaikkialla ainakin vähän halvempi kuin Suomessa. Saksassa suunnilleen sama, mutta emme tankanneet siellä. Mennessä tankki riitti Tsekkiin, tullessa tankattiin viimeksi Luxembourgissa. Halvin oli Livigno, 0,92 euroa/litra. Bensan hinta tietysti riippuu kulutuksesta, mikä Alppeja ylittäessä kyllä nousee helposti kaksinkertaiseksikin. Auto pestiin kerran, muuta huoltoa ei tarvittu, mutta aikaisemmilla matkoillamme huolto on aina ollut nopeampaa ja halvempaa kuin Suomessa.

        Suhteellisesti kallein osa matkaamme oli laiva Travemündeen ja pois, auto ja me kaksi noin 1200 euroa (sis ruoat). Älytön hinta, mutta on myös aivan luksusta olla pakkolöhölomalla matkan ensimmäinen ja viimeinen päivä.

        Yöpymisten suhteen emme tällä kertaa oikein onnistuneet. Keskihinta kieppui viidenkympin lähellä, aikaisemmin olemme käyttäneet välillä hyvinkin halpoja Formule- ja Etaphotelleja ja löytäneet halpoja hostelleja ja B&B paikkoja. Niistä voi onnistua löytämään ihan mukavia budjetintasauspaikkoja noin kolmella kympillä. Yli kuudenkympin emme varmaan maksaneet missään tänäkään kesänä, mutta esim Osnabrückin ja Lyypekin hostellit olivat viitisen kymppiä, kun emme enää ole dormi-iässä, ja Hampurin merimieskirkko taisi olla matkamme kalleimpia, koska aamiainen maksoi erikseen. Öitä oli noin 35, eli noin 1700 yhteensä seitsemässä viikossa. Halvemmallakin selviää, kun etsii.

        Halvimmalla selvisimme varmaan ruokailuista. Paikallisista kaupoista saa kaikkialla halvemmalla kuin Suomesta ja sitten hintataso riippuu siitä, mitä syö. Ihan perusjuttuja: leipää, maitoa, jugurttia, leikkeleitä, hedelmiä, vihanneksia, mehuja ja jos voi kokata, ostimme jotain peruslihaa tms. Hyvin harvoin söimme ravintolaruokaa yleensäkään, vielä harvemmin mitään "parempaa", mutta esim Tsekin, Slovenian ja Kroatian ravintolahinnat ovat puolet suomalaisista.

        Pääsylippuihin yms menee aina jonkin verran, eikä mitään paikkaa kannata jättää hinnan takia käymättä, kun kerran paikalla on. Mikään matkamme paikoista ei ollut kallis - kallein tämäntyyppinen investointimme taisi olla Dresdenin kiertoajelu (18 euroa), mutta ainahan muutamakin euro joka päivä jotain on.

        Sitten aina joutuu ostamaan vähän karttoja, bussilippuja ja kaikkea pikkusälää, maksamaan nettiyhteydestä tai puheluista, tai muuten vain istahtaa juomaan jotain, että pääsee samalla vessaan, eli rahaa valuu käsistä.

        Tuliaiset ja ostokset ovat momentti, johon menee, jos menee. Ostetaan basso, jos rahaa on jäljellä, ei osteta, jos ei ole ;) Toisaalta alennusmyyntiaikaan Saksassa tekee parempia ostoksia kuin Suomessa, jos jotain on vailla.

        Automatkalla niin moni asia riippuu omista valinnoista, että mitään keskiarvoja on vaikea antaa.

        Kiitokset Sinnalle kommentista ja kauniista sanoista! En muista olenko itse kiittänyt, mutta perusteelliset matkakertomuksesi Matkalaukussa ovat olleet tosi antoisia paikannimineen ja vaikutelmineen. Onnittelut lattiasta, eiköhän sitä vielä ehditä ajamaankin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2710
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1738
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1211
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      49
      932
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      816
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe