AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Ateena helmikuussa?

Ateena helmikuussa?

3 Vastausta 419 Lukukertaa
Onko tietoa tai kokemusta millainen paikka Ateena on Helmikuussa?

Menossa taas

Käyn siellä lähes vuosittain ja yleensä aina helmi- tai maaliskuussa, vaikka onhan tuolla tullut pistäydyttyä hikoilemassa parin päivän reissuilla saariltakin kesäkuussa ja syyskuussa. Taas on lähtö pariksi viikoksi ihan kohta ja paluu maaliskuun puolella.
Kaupunkihan on kuin muutkin miljoonakaupungit, samanlainen ympäri vuoden, mitä nyt sää vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Kaupunki elää elämäänsä ja turismilla ei ole niin suurta merkitystä kuin saarilla ja muissa lomakohteissa. Turistit erottuvat massasta lähinnä Sintagma-aukiolla ja Plakassa.
Nyt sää voi olla vielä aika ailahtelevaa. Muutamasta asteesta reiluun 15 asteeseen ja varmasti vettäkin tulee muutamana päivänä omallakin reissullani. Satoipa eräänä vuonna hiukan luntakin helmikuussa.
Mitä tarkoitat lomakauden ulkopuolella? Jos tarkoitat kesä-elokuuta, niin ei silloin Ateenassa mitään tee. Ei siinä helteessä mitään jaksa ja tuskinpa sinne kukaan lähtee makoilemaan ilmastoidussa hotellihuoneessa.
Paras aika on maaliskuun lopusta toukokuun loppuun ja syksyllä lokakuun alusta pari kuukautta eteenpäin. Silloin on jo/vielä kesäkelit ja sadettakaan ei tule kovin paljon.

Käyty on..

Oikeassa olit. Keli vaihteli viiden päivän aikana 5-15 asteeseen (pilivisestä aurinkoiseen). Metrolla liikkuu kätevästi ja halvalla pitkin Ateenaa. Muutoin liikenne oli vilkasta ja lainatakseni paikallista taksikuskia "this is gracy city". Paras ajankohta kelien suhteen lienee maaliskuussa, mutta tähän aikaan voi tuurilla nauttia auringonlämmöstä. Jalkapalloa voi käydä katsomassa jos haluaa aistia tunnelmaa (huom. lakon aikana taksin saaminen vaikeaa). Olihan elämys.

Ateena

No jos nyt siellä olisit, niin saisit rämpiä melkein polvia myöten lumessa. Päivälläkin oli pakkasen puolella. Lunta on satanut kohta vuorokauden ja vielä huomiseksikin on luvassa nollakeliä. Ja kun Kreikassa sataa lunta, on kaikki sekaisin. Lentokenttä on vielä toiminnassa kuin ihmeen kaupalla, mutta lennot myöhästelevät.
Loppuviikoksi on sitten luvassa jo normaalia 13-15 astetta.
 /   /  /  /  /  / Ateena helmikuussa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta