AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / koska kesärenkaat saa laittaa alle?

koska kesärenkaat saa laittaa alle?

8 Vastausta 5 665 Lukukertaa
Koska näillä etelän "talvikeleillä" kaikissa oloissa paremman pidon tarjoavat kesärenkaat saa laittaa alle?

Pitääkö odottaa vielä viikko kuivalla ja märällä asfaltilla turvattomien talvirenkaiden kanssa?

Tänä talvena tulikin nastoille (ja kitkoille) käyttöä melkein viikon verran jos lasketaan yhteen ne aamut kun tiet olivat jäässä tai edes suolaamattoman lumen peitossa. Iltapäivään mennessä sitä suolanpaskaa olikin jo sellainen kerros että kesärenkaat olisivat pitäneet paremmin.

Olisi hauska tietää mistä helvatin lapista tämän foorumin kirjoitajat ovat kun jaksavat jänkätä jostain kitka- ja nastarenkaiden eroista näillä keleillä. Ainakaan Lahden eteläpuolelta ei keskustelussa voi olla osanottajia.

Niitähän....

..maaliskuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Valitse sinäkin

kikkakummit näyttää siltä että asvaltti on niin pilalla jotta ajelen vielä hiljaisilla kitkoilla juhannuksenakin.

Vielä sitä

joku jaksaa jauhaa kitkakumeista.

Renkaat voi vaihtaa nopeastikin vaikka F1-kisan vauhtiin ei pääsisikään. Itse tehtynä vaihto "edestakaisin" on turhan hankalaa ja monelle mahdotontakin ja toisen tekemänä tulee turhan arvokkaaksi. Minkähänmoinen idea olisi puoliautomatisoitu rengasvarasto jonne voisi ajaa vaikka niinkuin pesuautomaattiin, talvirenkailla sisään ja kesärenkailla ulos. Se kyllä olisi väkisinkin sesonkihommaa niin, että vaikka ideana OK, niin käytännössä kannattamaton.

Ajan

Talvet kesät samoilla renkailla. Syksyllä vaihdan uudet. Alla käytännössä aina uudenkarheat kumit. Kakkos vanteiden hinnalla saa jo aika monet renkaat.

Oletko

ihan mäntti. etkö koskaan kulje maakunnissa. mielestäni ne jotka jaksaa vatvoa talvirengaspakkoa vastaan on juuri niitä jotka ei autoa tarvi. en missään nimessä kiellä etteikö suvifillarella pärjää kaupungissa, mutta silloin voi liikkua joukkokuljetusvälineillä.

Voi ja voi

Minun työmatkani kestää autolla 20 minuttia, julkisilla 50. Jos vien lapset hoitoon, menee autolla 50 minuttia, julkisilla... Hmm... Ehkä 1h 40 min.

Käyutännössä siis työmatkoihin käytettävä aika kaksinkertaistuu julkisia käyutettäessä. Minkä lisäksi on aikataulun orja. Ei meinaan ole kivaa pariasteisessa vesisateessa odottaa jotain junaa kahtakymmentä minuttia.

Ja minun työmatkani menee vielä helposti. Yhdellä vaihdolla selviää (tai kävelemällä kolmisen kilsaa).

La 1.3.

Ne saa laittaa alle lauantaina 1.3.2008.

Minulla on jo haettuna kellarista valmiiksi.

tänäänhän ne

Tänään saa jo ajaa kesärenkailla. Itse en ihan vielä kehtaisi vaihtaa, mutta ei tarvitsekaan, sillä olen siirtynyt ajamaan korkean nopeusluokan kitkarenkailla ympäri vuoden. Ne ovat mukavat talvella ja kesälläkin ihan ok kun eivät ole niin löysät kuin suomikitkat. Yksi kesä ja kaksi talvea on tavoitteena yhdellä rengassarjalla ajaa. Voi olla että menee vielä toinenkin kesä, saapa nähdä.
 /   /  /  / koska kesärenkaat saa laittaa alle?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta