AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / rakennusalan apupojan minimipalkka?

rakennusalan apupojan minimipalkka?

16 Vastausta 7 951 Lukukertaa
Eli nyt olen jo kolmatta kesää töissä rakennusalalla apumiehen hommissa.. Mikä on minimipalkka, jota minulle pitäisi maksaa? Ikää on 17v.

TES näyttää rakennusalan 1.ryhmän minimipalkaksi 8,4€? Pitäisikö minun siis saada vähintään tuon verran? Vai pitääkö olla täysi-ikäinen tai kuulua johonkin ammattiliittoon, jotta saisin tuon verran?

Ruokapalkka

Ruokapalkka kuuluu sinulle!!
just onpa asiallinen kommentti! Niin että sinunko mielestä nuorten ei kuulu saada oikeuden mukaista palkkaa..sulle se ruokapalkka kuuluu! Eläkkeelle tuommoset paatuneet kusipäät!
ei kyl taas uskois tostakaan kommentista. vitun kusipäinen homo, voit ite tehä niitä mittakirvesmies hommia vaikka myymällä itteäs. te niin ´´kokeneet´´ ootte kans raksoilla just tollasia että teetätte muille kaikki raskaimmat ja kovimmat hommat sit ite ootte sen mittalaitteen kanssa jossain talon holvilla puhumas mestarin kanssa paskaa ja nauramassa kun 17-vuotias poika kantelee otsa hiessä sementtisäkkejä.

Kyllä pitäisi

Rakennusalan työehtosopimuksen mukaan aloittelevan työtekijän tuntipalkka on tuo 8,40 €. Sopimus on yleissitova, joten se koskee kaikkia työnantajia. Palkka ei riipu siitä, kuuluuko työntekijä johonkin liittoon tai mikä hänen ikänsä on. Tietysti nuori ei voi olla kovin kokenut...

Työehtosopimus löytyy tämän linkin takaa, minipalkat sivulla 7:

http://rakennusliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/209fa704fb9e65f2254a410f42166c8a/1214379213/application/pdf/2132170/Rakennusalan_TES_2008.pdf

pääkaupunkiseudulla

pääkaupunkiseudulla apparin palkka on 10 euron luokkaa. jos olet hyvä ja nopea, älä tee liian halvalla!

apparin liksa

9-16€ tunti riippuu monista asioista sinulla ehkä kympin paikkeilla sopiva
Ei kenenkään pitäisi suostua myymään aikaansa alle 11€:a tunti, ainakaan näin kalliissa maassa asua kuin Suomi !! esim 165hx11€=1800€ /kk
Aivan minimi jonka alle kenenkään ei kannata lähteä töihin.. Lisäksi rakennusalan työt useimmiten raskasta,vaarallista sekä usein sontasen likaista..

AY-liike ei auta

Irtisanomissuojallaan AY-liike käytännössä pakottaa yrityksen pitämään huonomman palkkatarjouksen tehneen työmiehen, mutta paremman palkkatarjouksen tehnyt työmies jää työttömäksi. Eli irtisanomissuoja on yksi syy sille miksi työttömät eivät voi kilpailla työpaikoista.

Vuokratyöfirmat ovat syntyneet juuri siksi koska niiden avulla voidaan kiertää palkkasäännöstelyä ja irtisanomissuojaa. Vanhassa kekkoslaisessa taloudessa AY-liike on käytännössä pienten etuoikeutettujen eliitti-työläis-ryhmien (mm paperi-ala) suojatyöpaikkojen turvaaja. Kyse on reviirin ja saavutettujen etujen suojelemisesta. Työttömät pidetään työttöminä vaikka he tekisivät paremman työtarjouksen

En ymmärrä!

Hei!
Onkohan sinulla nyt mennyt puurot ja vellit sekaisin? Eli työehtosopimuksissa on mainittu vain minimipalkat. Firmat saavat maksaa kuinka paljon haluavat. Mutta ei palkkaluokkien alle!
Nykyisin monet firmat kyllä jopa alittavat työehtosopimuksien palkkaluokat. Mutta palkkasaatavia voi hakea 5 vuodelta takautuvasti.
Eli firmat päättävät, mitä palkkaa maksavat!!!
Ja siitä irtisanomissuojasta. Se on pisimmillään 6kk. Firma ei tosiaankaan kaadu niihin kuluihin.Ja samaan työhön ei 9 kuukauteen saa ottaa toista. Ainakin joillain aloilla. Mutta kun keksitään eri nimikkeellä samaa työtä tekevä, niin johan onnistuu.
Jos haluat riistettäväksi, niin ota yhteyttä vuokratyöfirmoihin. Varmasti saat pienellä palkalla töitä + huonon irtisanomissuojan!

kesäpoikien palkka

kyllä' se apupojan liksa on siinä 5-7€/h ainakin meidän firmassa ollut.

Joo

Jos se on TES sopimuksessa 8,40€ niin sen verran sen pitäs olla.

9€ kuulin että maksavat jossain muurarin apparille.

9,6€ Oli minimi tässä firmassa jossa olen.

Vaikea kyllä sanoo minkälaiset lait 17v työntekijöihin pätevät.

muurarin apumies

13e tunti muurarin apumies ja 32e päiväraha, jota ei tosin palkaksi lasketa. Ennen sitä ja sen jälkeen en ole yhtä hyvissä tienesteissä ollut, työ oli tosin fyysisesti rankkaa.

5,2eur/Tunnissa

seuraavaa tutkimusta
http://www.palkat.info/
Saakos Rakennuksilla työskennellä alle 18v ?

Tai ilman työturvakorttia ?
Saa ! Jos tekee halvalla.

Ei niillä Sikopaimenillakaan mitään kortteja ole.

Seuraavaksi Suomen valtaa Kiinalainen lapsityövoima.
Kokoomus lipoo jo huuliaan.

HALAPAAA !!!
Okei.te ette tiedä raksan palkoista vittu mitään.jos suomalaisen kundin pitäs saada se 8.40€ niin virolais mulkku tekee samaa hommaa 1€tunti.....paha kilpailla.vai.
 /   /  /  / rakennusalan apupojan minimipalkka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta