AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Täytyykö maistraatti "varata"?

Täytyykö maistraatti "varata"?

11 Vastausta 3 297 Lukukertaa
Hei, olen 21.v nainen, olen mieheni kanssa ollut yhdessä yli vuoden, ja kihloissakin 4kk. Tahtoisimme naimisiin :)

Ensinnäkin, emme voi mennä kirkossa naimisiin, koska minä en kuulu kirkkoon. Jos pystyisi, niin varmasti pyytäisimme siunauksen kirkolta... Siksi menemme maistraatissa, ja suunnitelmissa olisi, että ensi kesänä. Näin alustavasti... :)

Kysymykseni olisikin, että tarvitseeko maistraattia "varata" tarpeeksi ajoissa? (Niinkuin kirkko tietääkseni täytyy) Täällä Joensuussa vihkiminen on tietääkseni ilmaista...
Pitääkö kirkon siunaamiseen varata aika?

Muutama viikko kuulemma kuluu naimisiinmenon esteitten tutkimiseenkin...

Olisin erittäin kiitollinen vastauksista :)

Kylllä!

Pitää varata.

Menin naimisiin Tampereen maistraatissa.
Ei maksanut mitään (ainakaan Tampereella), mutta on kai yleisesti ilmainen.

kirkkohäät

Kirkkohäihin riittää, että toinen vihittävistä puolisoista kuuluu kirkkoon. Kirkko pitää varata tosi ajoissa, nyt varataan jo vuoden 2005 aikoja.
Maistraatista löytyy helpommin aikaa, maistraatissa tarvitaan kaksi todistajaa vai onko käytäntö muuttunut?

Korjauksia

Jos vain toinen kuuluu kirkkoon, ei kirkkohäitä saa, mutta avioliitto voidaan siunata kirkossa. Varsinainen vihkiminen tapahtuu ensin maistraatissa. (Avioliiton siunaus on melko samanlainen kuin vihkiminenkin, isoin ero lienee, että siinä ei enää julisteta puolisoiksi.)

Kirkon varaaminen taas riippuu kirkosta, aina varauksia ei edes oteta vastaan ja esim. Espoossa varataan nyt ensi kesän (2004) aikoja. Syyskuun alussa taisi tulla vanha kirkko varaukseen ja lokakuun alussa Leppävaaran kirkko, joten joskus voi olla liian aikaisinkin liikkeellä. Pienemmillä paikkakunnilla kirkon saa lyhyemmällä varoitusajallakin, Helsingin halutuimmat kirkot ja ajat taas pitää varata noin vuotta ennen.

Myös maistraatti pitää varata, se on totta, ja sekä maistraatti- että kirkolliseen vihkimiseen tarvitaan kaksi todistajaa.

Maistraatissa pitää yleensä käydä virka-aikana. Jos haluaa vihkimisen vaikkapa juhlapaikalla tai illalla tai viikonloppuna, kannattaa tarkistaa etukäteen, mikä on maistraatin kanta siihen (kaikki eivät vihi virka-ajan ulkopuolella). Pääkaupunkiseudulla ilmeisesti Hyvinkään maistraatti vihkii myös muuten kuin virka-aikana tai virastorakennuksessa, mutta silloin se pitää varata hyvissä ajoin etukäteen, esim. kesän ajat menevät jo aikaisin keväällä.

Esteiden tutkiminen

Ai niin, unohtui mainita: avioliiton esteiden tutkintaan kuluu viikko ja se on voimassa noin 4 kk. :)

varaus

Maistraatti täytyy varata,tottakai.Soitat paikkakuntasi maistraattiin ja sovitte ajan.

Varaus

Kuten monet muutkin ovat jo kirjoittaneet, maistraattiinkin tulee varata vihkiaika etukäteen. Virka-aikoina tapahtuvaan vihkimiseen saa yleensä aika hyvin aikoja. Itse varasimme viikkoa ennen, samaan aikaan kun kävimme viemässä esteidentutkintapyynnön. Silloin oli viikon päähän melkein koko päivä vielä vapaana, mutta menimme tosin naimisiin keskiviikkona...

Hääjuhlat (ja kirkossa siunaus) oli kolmen kuukauden päästä itse vihkimisestä.

Täytyy varata

heissan,
olen itse maistraatissa töissä ja näin ollen voin varmasti kertoa mitä täytyy tehdä. jos olette molemmat suomenkansalaisia on kaikki aika helppoa, jos ette kannattaa otaa yhteytä kyseiseen maistraatiin). esteiden tutkimiseen täytyy varata 7 vrk aikaa jonka jälkeen vihkiminen on mahdollista. vihkimisajan varaaminen käy myös puhelimitse. yleensä maistraattien henkikirjoittajat vihkivät virka-aikana, mutta jos haluatte vihkimisen tapahtuvan viikonlopulla täytyy siitä erikseen sopia vihkijän kanssa .
Maistraatissa vihkimistä ei tarvitse varata yhtä ajoissa kuin kirkossa tapahtuvaa, mutta mitä aiemmin olette liikkeellä sen varmemmin saatte haluamenne ajankohdan.
Maistraatissa vihkiminen on ilmaista. ja muistakaa, että tarvitsette kaksi todistajaa. (hoituu kyllä varmasti maistraatinkin puolesta jos haluatte mennä vihille "salassa")
Vinkki: hyvinkää maistraatti on järjestänyt kilpailun jossa arvotaan osalistujien kesken että yksi pari vihitään 4.4.2004, klo 04.04.04, eli hääpäiväki ja ajaksi tulisi 04.04.04., klo 04.04.04 Onnea Teille!!

Tiedätkö...

Hei! Osaatko sanoa, että voiko vihkivalaa itse kirjoittaa, kun menee maistraatissa naimisiin? Tai: voiko niiden vihkijän löpinöiden lisäksi vielä puolisot sanoa toisilleen jotain? kuten lupaan olla sinulle hyvä puoliso plaaplaa...
Kiitos!! Miten se lauantaina vihkiminen? Haluttais mennä Raahen maistraatissa naimisiin lauantaina, osaatko sanoa, että onnistuuko joka paikassa?

maistraatti

JEP! Pitää maistraatti varata. Pienmmillä paikkakunnilla aikoja riittää, mutta esteettömyystodistuksen saaminen kestää n. viikon. Aika koruton toimenpide, toimitus kestää noin pari minuuttia...

mitä ihmeen väliä sillä on jos

toimitus kestää pari minuuttia.

jos haluttaa pitempi, käske tuomarin venytellä sanojaan.

Mitä väliä sillä onjos toimitus kestää

pari minuuttia.

Jos haluttaa nautintoa jatkaa kauemmin, niin käske tuomarin venyttää sanoja.
 /   /  /  / Täytyykö maistraatti "varata"?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

E-Kontakti
40 v. Pirkanmaa
32 v. Uusimaa
35 v. Uusimaa
39 v. K-Suomi
35 v. Pirkanmaa
35 v. P-Häme

LÖYDÄ SEURAA TOSITARKOITUKSELLA!

Haen naista:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.
Haen miestä:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta