Viimeinen paavi?

Didymos

Pyhä Malakias ennusteli keskiajalla (1143), että paaveja on tulossa silloisen paavin jälkeen vielä 111 tai joidenkin versioiden mukaan 112. Nykyinen on listassa ilmeisesti numero 110 (De Labore Solis). Seuraava paavi nro. 111 olisi mahdollisesti viimeinen, De Gloria Olivae, joka tapauksessa varsin mullistava tapaus. Tai sitten ihka oikeasti viimeinen paavi on Pietari Roomalainen, jonka aikana Rooma tuhoutuu.

Maailmanlopun ennustelijat tietysti rupeavat intoilemaan, mutta jos sallitaan, oma profetiani on tämä, ei kannata kuitenkaan ihan tosissaan ottaa ;):

De Gloria Olivae osoittautuu suureksi sovinnontekijäksi ja mullistajaksi, joka pistää katolisen opin täysin uusiksi vastaamaan nykyisiä arvoja ja laajemman seurakunnan (ihmiskunta) odotuksia ja tarpeita (naispappeuden, homojen ja ehkäisyn hyväksyntä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus jne.), paljastaa joitakin Vatikaanin tiukasti pimittämiä salaisuuksia, pyytää anteeksi paavien ja kirkon pahoja tekoja jne. Tämä ei tietenkään kelpaa kiihkeimmille perinteiden kannattajille, jotka tuomitsevat oliivinlehvän tarjoajan Antikristukseksi, huutavat vastapaavin, Pietari Roomalaisen, syntyy skisma ja sitä tavallista, parku on suuri, kiihkoilijoitten terrori-iskuissa populaa kuolee, Vatikaani hajoaa jne., viranomaisten on puututtava asiaan ja Katolinen kirkko ja pietarinistuin lakkaavat käytännössä olemasta.

Mitäpä mieltä Malakiaan ennustuksesta ja Didymoksen profetointikyvyistä? :P

5

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------

      Olikos se niin, että se joku keskiaikainen tyyppi, joka ennusti kaikki neuvostoliiton romahtamiset, maailmojen sodat ja kahden tornin romahtamisen niin eikös se ennustanut myös jotain sillaista, että katolinen kirkko romahtaa (jonkun ohjelman mukaan se olisi jo 20vuoden sisällä) niin no vain jumala tietää mitä tulevan on :)

    • Xavier

      Katolinen kirkko on rautaisen luja organisaatio. Sitä ei uhkaa mikään. Pyhän Malakiaan profetiat taitavat kuulua samaan sarjaan niiden keskiaikaisten profetioiden kanssa, joiden mukaan Turkki valloittaa Euroopan vuonna 1999.

      Sen sijaan tähän ei tarvita edes profetoimisen lahjaa:

      Suomen ev.lut. kirkko hajoaa kahteen osaa seuraavan 10-20 vuoden aikana. Kun pappien enemmistö on pian naisia ja liberaali teologia saa yhä vahvemman otteen ev.lut kirkosta, päättävät vanhoilliset luterilaiset perustaa oman kirkon. Tätä ennen kirkon sisäinen kiistely käy niin rumaksi, että suuri osa Suomen kansaa reagoi kiistaan eroamalla kirkosta.

      Lopulta meillä on vanhoillinen ev.lut. kirkko, jossa on noin 10 % kansasta, ja vapaamielinen ev.lut. kirkko, jossa on 30-40% kansasta.

      Ruotsissa on muuten jo selviä merkkejä tällaisesta skismasta (ruotsalaiset naispappeuden vastustajat suunnittelevat vakavissaan oman kirkkon perustamista).

      • Didymos

        Et kai ole luntannut uutisista, anglikaanithan ovat nyt skisman kourissa jenkeissä valitun homopiispan takia... ;D.

        Pyhän Malakiaan (joka oli kait ensimmäinen irlantilainen piista) ennustuksiin Katolinen kirkko ei tietääkseni ota kantaa suuntaan tai toiseen, joidenkin auktoriteettien mukaan kyseessä on jesuiittojen myöhempi väärennös, jotkut ovat sitä mieltä, että profetia on aitoa. Profetian tulkinnoista voidaan luonnollisesti olla montaa mieltä. Sen näkemiseen ei profeetan kykyjä tarvitse, että monet ottavat profetiat todesta jo Kuurian vaalikokouksessa ja seuraavan paavin kaudella, ja ennustus vaikuttaa tällä tavoin kenties hyvinkin arvaamattomasti, kenties jopa itseään toteuttaen.


    • nostredamus

      sano muuten samaa. Se on eräässä hänen kirjassaan että kun 112 :sta paavi aloittaa työnsä koko katolinen kirkko lopetetaan . Nykyinen vanhus on 111:sta

    • Proffa

      "ehkäisyn hyväksyntä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus jne.), paljastaa joitakin Vatikaanin tiukasti pimittämiä salaisuuksia, pyytää anteeksi paavien ja kirkon pahoja tekoja jne. "

      Nämä nyt ainakin. Olen leikitellyt ajatuksella saada ihan nuori Paavi. Vaikka nelivitonen, tai nuorempi, onhan siellä parikymppinen ja risat ollutkin. Joku joka todella käyttäisi vaikutusvaltaansa sos. oikeudenmukaisuuden puolesta ympäri pallon! Ja tekisi kunnon PR:ää.

      (Vaikka se Brasilian laulava pappi/piispa.
      Pykälien mukaan ei tarvita kardinaalia, vaikka se onkin ollut pitkään käytäntö.)

      Totta että hän saisi olla koko ajan hengenvaarassa. Opus Dei tai joku muu kyllä listisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe