Tiileri nukkuu onnensa ohi!

Vastaisivat kysyntään...

Joopa joo, mikähän siinä on että jotkut ne ei vaan tajua, mikä tässä ajassa myisi hyvin?

Tiilerillä olisi lämmityksen kannalta erittäin hyvä tuote, antaa tasaista lämpöä, varaa pitkään, kestää pitkään, hyvät paisto-ominaisuudetkin jne. jne. - mutta kuka todennäköisimmin arvostaa näitä ominaisuuksia? Väitän, että samat ihmiset, jotka arvostavat perinnetyylisiä puutaloja.

Nyt siihen markkinarakoon (eikä muuten ihan pieni porukka ole kyseessä) on onnistuneet iskemään kaikenlaiset yhden naisen sisustusputiikit joita on alkanut tulla kuin sieniä sateella, sekä rakennusrintamalla Kannustalo jyrkkäkattoisine ja mansardikattoisine unelmineen (mallit kunnioittavat upealla tavalla perinteisiä pitsihuviloita ja muita aikoinaan tyylillä tehtyjä rakennuksia) ja tulisijarintamallahan tähän tarpeeseen ei vastaa kuin Cronspisen. Cronspisenin pyöreitä kaakeliuuneja näkee erittäin monissa sisustusjutuissa, joissa esitellään perinnetyylisiä puutaloja ja Kannustalo News -julkaisussahan niitä ihan vilisee! Toinen, mitä arvostetaan sisustuspiireissä, ovat amerikan country tyyliin sekä brittityyliin manttelitakat. Sisustuksen kannaltahan nämä ovat varmasti kivoja, mutta näissä on sellainen harmillinen puoli että leivinuunia ei ole. Moni perheenäiti arvostaisi takkaleivinuunia, mutta sisustusarvot menevät tylsän mummolamaisen tiilimöhkäleen ohi kirkkaasti.

Tiileri on kyllä lanseerannut jo funkkistyylin ja hyvä niin. Kävin Jyväskylässä Rakennus ja Talotekniikka -messuilla ja siellä Tiilerin osastolla muurari sanoi että eniten menee nykyään antiikkilaastilla tai tasoitteella slammattuja pintoja, eli selkeästi porukka hakee jotain muuta kuin tiilikuviopintaa.

Mutta on varmasti paljon porukkaa, jotka olisivat funkkiksen sijasta kiinnostuneita rustiikkisista, vanhan ajan ahvenanmaalaistyylisistä antiikkislammatuista tulisijoista, joissa pystyttäisiin tekemään toimiva yhdistelmä takasta, leivinuunista ja hellasta - ja jossa ennen kaikkea olisi kauniit rustiikkiset, koristeelliset valurautaluukut näiden Tiilerin nykyään käyttämien yksitotisten möhkäleiden sijaan! Valurautahan on luukkumateriaalina ylivoimainen näihin uusiin teräsluukkuihin verrattuna (minkä voi havaita mm. siitä että vanhoja uuninluukkuja myydään edelleen kunnostettuina ja ne pelittävät varsin hyvin), mutta moni haluaa teräsluukun niiden ulkonäön takia koska Tiilerin tarjoamat valurautavaihtoehdot ovat aika mitäänsanomattomia. Esimerkiksi Puulämmön ja Pislan tuotannossa on tälläkin hetkellä kauniita hyviä vaihtoehtoja. Toisekseen myynnissä on vanhoja Högforsin ja muiden aikoinaan valmistamia todella koristeellisia ja kauniita valurautaosia.

Nyt moni, joka haluaa tällaisen tulisijayhdistelmän, joutuu teettämään hankalasti pitkästä tavarasta (tulee kalliimmaksi kun muurarilla menee aikaa suunnitteluun ja tiilien katkontaan sopiviksi, tulee enemmän työkustannuksia ja tulee ostettua enemmän tiiltä kun ei ole valmiiksi tehtyä pakettia) ja on toisaalta näin myös muurarin suunnittelukyvyn ja kauneustajun armoilla, mikä ei sekään ole tietenkään monissa tapauksissa kovin yksiselitteinen juttu. Tiilerin valmispaketit ovat monien muurarien mielestä käteviä ja niiden avullahan kuluttajakin suurin piirtein tietää, mitä tässä tullaan saamaan lopputulemaksi.

Jos Tiilerillä olisi Nostalgia-mallisto Wanhan ajan tyyliin tehtyjä kauniita tulisijamalleja, niin uskon että riittäisi kysyntää. Minä ainakin ostaisin välittömästi. Nyt meinaan metsästää sitten hyvin luovan muurarin jolla on kauneudentajua ja halua lähteä toteuttamaan mielenkiintoinen hanke. Voihan olla että jonkun muurarin saisi lanseeraamaan oman Wanhan ajan malliston...

27

5153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekijämies

      Laitahan jostain vaikka kuvallinen linkki millaisia nuo ahvenanmaalaiset rustiikit ovat. Itseäni kiinnostavat kaikenlaiset poikkeavuudet valtavirrasta. Olen kyllä samaa mieltä , että Tiilerillä on toimiva takkauuni, mutta aikas mielenkiinnottomia ne ovat muodoltaa. Samaan sarjaan kyllä kuuluvat nuo tulikivituotteetkin. Teollinen sarjatuotanto vain vaatii, että ne ovat valmistettavuudeltaan simppeleitä, yksinkertaisia.
      Teollinen tuote on teollinen ja käsityö on käsityötä . Nykyisin tuijotetaan uskomattomasti nopeuteen ja pelätään työn kustannuksia. Talot ovat paketteja, takkauunit elementtejä...päivässä pitää nousta pystyyn.
      Muutoin tuo pinnoittaminen antiikkilaastilla on yhdenlaista feikkaamista, sillä kun on helppo peittää pieniä virheitä. Ei sellainen röpelöpinta ole yhtään mikään puhdisttavuudenkaan kannalta.
      Muistelen tuon ruotsalaisfirman esitettä. Sen pohjalta muurasin itselleni kantikkaan kulmauunin.
      Kun nyt muistelen , niin siitä kuvastostahan se oli malli, sokkeli hivenen ulkoneva, suorat kyljet, luukun päältä hylly ja posket jatkuivat yli 2m:n johon hylly. Simppeli tehdä ja toimiva paketti. Tulitikun kun laittaa tuohoseen niin kohtahan humisee kuin öljypoltin.

      • suuntaan on esim.

        Näillä on yleensäkin ottaen oikein kunnioitettava perinneprojekti meneillään:

        http://3.bp.blogspot.com/_KpwYuayDpJ8/SUFqFMjDHuI/AAAAAAAABjI/CY5CVZqyzrc/s400/Leivinuuni pinnoitettu.jpg

        Tässä on köökin puolelta ihan käypä ja harvinaisen siistin näköinen yhdistelmä vähän siihen tyyliin mitä meinasin ja ahvenanmaalaisella perinteellä:

        http://home.aland.net/annette.andersson/img/AGkok.JPG

        Tässä jo huomattavasti massiivisempi viritelmä mutta mittasuhteet on kauniit ja pinta siistin näköistä (ei kuoppaista ja monttuista niin kuin joissakin kuvissa näkee):

        http://lh6.ggpht.com/_OybyjAT99uI/R8GLJpAO35I/AAAAAAAAALs/PN8rf7ZPeCE/HPIM0261.JPG

        Eli kun just sitä haen, että kun ei nykyajan taloja enää rakenneta niin hehtaaritolkulla isoiksi niin kuin oli nuo tuon ajan (1800-luvun) rakennelmat joihin mahtui ja sopi noita moninurkkaisia ja monimutkaisilla hormeilla olevia vääntöjä, upeita kyllä sinänsä, mutta ei enää nykyaikana ole tyypillisesti varaa tuollaiseen eikä ehkä ihan joka nurkalta löydy muuraria tuollaista toteuttamaan, niin olisi mahtava kun olisi kehiteltynä jotain tyylillisesti asiaa palvelevaa vähän edes valmismallin tyyliin että asiakkaana uskaltais tilata ja muurarina kiinnostais ottaa hanke ja tehdä. Nuo menneen ajan tulisijathan oli toki massiivisia siksi että niille oli niin monenlaista käyttötarkoitusta ja nykyajan tarpeet on erilaiset. Jotain sen kokoluokan viritystä kaipais että siinä olis nykyaikana jotain järkeä, mutta siis se mitä Tiileriltä puuttuu, niin perinteisen romanttisemman tyylin hyödyntäminen - enkä väheksy heidän tiilitulisijoita, ne on ihan näpevän näköisiä nekin, mutta lähinnä jotenkin vetoaa johonkin vähemmän sisustamista ja sen semmoista arvostaviin. Tiilerin tiilimallit on justiin niitä, joita esim. meikäläisen isä tai isoisä arvostais. Äiti jo vois salaa tykätäkin jostain koristeellisemmasta! Eli ne on jotenkin miehevän suoraviivaisia, mutta nyt oikeasti myisi hyvin jokin romanttisempi ja koristeellisempi perinnehenkinen juttu tuon funkkiksen lisäksi. Se on tunnettu fakta että tuommoisissa asioissa naiset nykyään sanoo monesti viimeisen sanan kun nykyään oikein tietoisesti sisustetaan ja kun ei Tiileri vastaa tähän tarpeeseen niin Ruotsiin taitavat nyt sitten mennä rahat. Näissä asioissa kannattaisi tarjota valmiiksi suunniteltua palvelua niin että asiakas tietää, mitä on mahdollista saada. Tiileri elää vähän edelleen siellä 80-luvulla jolloin rakennettiin talot laatikon mallisiksi ja pääasia oli että niissä voi asua - 90-luvulta alkoi tämä kauniiden perinnetalojen voittokulku ja tuotteiden brändääminen. Tiileri on luotettava mutta ei houkutteleva! Sen ansiotahan on että kappaletavarasta muurauttaminen on jo helpottunut, miksi ne eivät nyt vie asiaa pidemmälle? Funkkis oli hyvä askel, menisivät eteenpäin...

        Kyllähän ne Cronspisenilläkin olevat rapatut tulisijat on sen mallisia että niistä tosiaan helposti sais vähän sovellettua vastaavaa, mutta sehän jää sitten sen varaan että kuka soveltaisi. Kun ymmärtäis itse jotain tulisijoiden toimintaperiaatteista niin vois vähän suunnitella ja esittää asian sitten muurarille kenties.

        Aika kunnioitettavalta vaikuttavaa meininkiä näkyi olevan myös osoitteessa www.uuninmuuraaja.fi

        Mutta olen kyllä samaa mieltä mitä sanot tuosta että nykyään ihmiset pelkäävät työkustannuksia ja että nopeasti pitäisi saada talot ja tulisijat valmiiksi. Näinhän se tahtoo olla. Sellaista muurauttamiskulttuuria kuin vanhan kansan aikoihin ei todellakaan enää ole. On kai se silti muurareista itsestäänkin kiinni, miten tulevaisuus menee? Se alakin taitaa olla aika lailla ukkoutunutta?


      • meitä on paljon
        suuntaan on esim. kirjoitti:

        Näillä on yleensäkin ottaen oikein kunnioitettava perinneprojekti meneillään:

        http://3.bp.blogspot.com/_KpwYuayDpJ8/SUFqFMjDHuI/AAAAAAAABjI/CY5CVZqyzrc/s400/Leivinuuni pinnoitettu.jpg

        Tässä on köökin puolelta ihan käypä ja harvinaisen siistin näköinen yhdistelmä vähän siihen tyyliin mitä meinasin ja ahvenanmaalaisella perinteellä:

        http://home.aland.net/annette.andersson/img/AGkok.JPG

        Tässä jo huomattavasti massiivisempi viritelmä mutta mittasuhteet on kauniit ja pinta siistin näköistä (ei kuoppaista ja monttuista niin kuin joissakin kuvissa näkee):

        http://lh6.ggpht.com/_OybyjAT99uI/R8GLJpAO35I/AAAAAAAAALs/PN8rf7ZPeCE/HPIM0261.JPG

        Eli kun just sitä haen, että kun ei nykyajan taloja enää rakenneta niin hehtaaritolkulla isoiksi niin kuin oli nuo tuon ajan (1800-luvun) rakennelmat joihin mahtui ja sopi noita moninurkkaisia ja monimutkaisilla hormeilla olevia vääntöjä, upeita kyllä sinänsä, mutta ei enää nykyaikana ole tyypillisesti varaa tuollaiseen eikä ehkä ihan joka nurkalta löydy muuraria tuollaista toteuttamaan, niin olisi mahtava kun olisi kehiteltynä jotain tyylillisesti asiaa palvelevaa vähän edes valmismallin tyyliin että asiakkaana uskaltais tilata ja muurarina kiinnostais ottaa hanke ja tehdä. Nuo menneen ajan tulisijathan oli toki massiivisia siksi että niille oli niin monenlaista käyttötarkoitusta ja nykyajan tarpeet on erilaiset. Jotain sen kokoluokan viritystä kaipais että siinä olis nykyaikana jotain järkeä, mutta siis se mitä Tiileriltä puuttuu, niin perinteisen romanttisemman tyylin hyödyntäminen - enkä väheksy heidän tiilitulisijoita, ne on ihan näpevän näköisiä nekin, mutta lähinnä jotenkin vetoaa johonkin vähemmän sisustamista ja sen semmoista arvostaviin. Tiilerin tiilimallit on justiin niitä, joita esim. meikäläisen isä tai isoisä arvostais. Äiti jo vois salaa tykätäkin jostain koristeellisemmasta! Eli ne on jotenkin miehevän suoraviivaisia, mutta nyt oikeasti myisi hyvin jokin romanttisempi ja koristeellisempi perinnehenkinen juttu tuon funkkiksen lisäksi. Se on tunnettu fakta että tuommoisissa asioissa naiset nykyään sanoo monesti viimeisen sanan kun nykyään oikein tietoisesti sisustetaan ja kun ei Tiileri vastaa tähän tarpeeseen niin Ruotsiin taitavat nyt sitten mennä rahat. Näissä asioissa kannattaisi tarjota valmiiksi suunniteltua palvelua niin että asiakas tietää, mitä on mahdollista saada. Tiileri elää vähän edelleen siellä 80-luvulla jolloin rakennettiin talot laatikon mallisiksi ja pääasia oli että niissä voi asua - 90-luvulta alkoi tämä kauniiden perinnetalojen voittokulku ja tuotteiden brändääminen. Tiileri on luotettava mutta ei houkutteleva! Sen ansiotahan on että kappaletavarasta muurauttaminen on jo helpottunut, miksi ne eivät nyt vie asiaa pidemmälle? Funkkis oli hyvä askel, menisivät eteenpäin...

        Kyllähän ne Cronspisenilläkin olevat rapatut tulisijat on sen mallisia että niistä tosiaan helposti sais vähän sovellettua vastaavaa, mutta sehän jää sitten sen varaan että kuka soveltaisi. Kun ymmärtäis itse jotain tulisijoiden toimintaperiaatteista niin vois vähän suunnitella ja esittää asian sitten muurarille kenties.

        Aika kunnioitettavalta vaikuttavaa meininkiä näkyi olevan myös osoitteessa www.uuninmuuraaja.fi

        Mutta olen kyllä samaa mieltä mitä sanot tuosta että nykyään ihmiset pelkäävät työkustannuksia ja että nopeasti pitäisi saada talot ja tulisijat valmiiksi. Näinhän se tahtoo olla. Sellaista muurauttamiskulttuuria kuin vanhan kansan aikoihin ei todellakaan enää ole. On kai se silti muurareista itsestäänkin kiinni, miten tulevaisuus menee? Se alakin taitaa olla aika lailla ukkoutunutta?

        Tuo oli NIIN osuva tuo aloitus ja kritiikki. Ei tänä päivänä ole tosiaankaan enää tilausta niille tiilikuutioille.
        Kyllä kivifirmoillakin on jo uusia ja hienoja malleja. Kermansavella myös joitain ajattoman hienoja. Toki kummillakin myös tosi hirveitä takka-leivinuuni-virityksiä.


      • varaavuus heikko?
        meitä on paljon kirjoitti:

        Tuo oli NIIN osuva tuo aloitus ja kritiikki. Ei tänä päivänä ole tosiaankaan enää tilausta niille tiilikuutioille.
        Kyllä kivifirmoillakin on jo uusia ja hienoja malleja. Kermansavella myös joitain ajattoman hienoja. Toki kummillakin myös tosi hirveitä takka-leivinuuni-virityksiä.

        Minustakin Kermansavella on hyvä ulkonäkö joissain malleissa ja kaakelipintahan on ihana pitää puhtaana - mutta käsittääkseni jos haluaa leivinuunin jossa on varaavaa massaa, niin ei kannata ehkä ostaa sellaista valmiselementeistä tehtyä räpsyä, joka painaa alle 2000 kiloa ja jossa ei polteta puita lainkaan leivinuunissa vain pelkästään takan puolella. Sellaisella on hyvä lämmittää karjalanpiirakoita mutta leipoessa on se vaara että uuni hyytyy. Tiilitulisijoissa on varaamiseen tarvittavaa massaa enemmän.


    • on jäämässä

      muutenkin pois ja valmiit paketit tulee tilalle ja myös öljy- ja pellettitakat yleistyy.

      • Eikös sitä sanota

        että pientalotutkimuksen mukaan lähes jokaiseen uuteen pientaloon tulee jonkinlainen takka tai vastaava tulisija jota käytetään joko lisälämmityksenä tai tunnelmointiin tai leipomiseen ja ruoanlaittoon? Eli ei ole jäämässä unholaan. Ihmiset on alkaneet aika lailla havahtua siihen sen karmean avotakka-aikakauden jäljiltä, että tulisija voi oikeasti ollakin todella miellyttävä eikä vain imeä kaikkea lämmitettyä sisäilmaa hormista taivaan tuuliin. Mutta kyllä on vähän uusavuttomilla opettelemista mitä olen lueskellut jotain juttuja täälläkin noista kun osa ei tajua sitä että se pelti on tavattu perinteisesti laittaa kiinnikin polttamisen lopuksi että sitä lämpöä saadaan varattua jne. Ihmiset on entistä enemmän alkaneet arvostaa vanhan ajan juttuja taas. Kunnollinen varaava tulisija on maailmankaikkeuden parhaita keksintöjä.


      • muuratut on
        Eikös sitä sanota kirjoitti:

        että pientalotutkimuksen mukaan lähes jokaiseen uuteen pientaloon tulee jonkinlainen takka tai vastaava tulisija jota käytetään joko lisälämmityksenä tai tunnelmointiin tai leipomiseen ja ruoanlaittoon? Eli ei ole jäämässä unholaan. Ihmiset on alkaneet aika lailla havahtua siihen sen karmean avotakka-aikakauden jäljiltä, että tulisija voi oikeasti ollakin todella miellyttävä eikä vain imeä kaikkea lämmitettyä sisäilmaa hormista taivaan tuuliin. Mutta kyllä on vähän uusavuttomilla opettelemista mitä olen lueskellut jotain juttuja täälläkin noista kun osa ei tajua sitä että se pelti on tavattu perinteisesti laittaa kiinnikin polttamisen lopuksi että sitä lämpöä saadaan varattua jne. Ihmiset on entistä enemmän alkaneet arvostaa vanhan ajan juttuja taas. Kunnollinen varaava tulisija on maailmankaikkeuden parhaita keksintöjä.

        historiaa ja muurarit loppuu vähitellen ja siirrytään nunniin ja tulikiviin ja muihin peltitakkoihin.


    • tiileri tiilikauppuaalta

      vihko nimeltä Muuratut tulisijat, julkaisija Tiiliteollisuus ry:n. Siinä on valmiit kuvat ja materiaalitarpeet laskettu useille tulisijoille, jotta vaimoväkikin tulisijan osaa muurata.

      • aloitusta

        Juuri tuon tyyppisistä hyi 80-luvun jäänteistähän tässä oli kysymys.


      • itse tarkemmin:
        aloitusta kirjoitti:

        Juuri tuon tyyppisistä hyi 80-luvun jäänteistähän tässä oli kysymys.

        "Nyt moni, joka haluaa tällaisen tulisijayhdistelmän, joutuu teettämään hankalasti pitkästä tavarasta (tulee kalliimmaksi kun muurarilla menee aikaa suunnitteluun "

        Tuo vihko auttaa tähän pulmaan.


      • Lue tarkemmin
        aloitusta kirjoitti:

        Juuri tuon tyyppisistä hyi 80-luvun jäänteistähän tässä oli kysymys.

        "Kun ymmärtäis itse jotain tulisijoiden toimintaperiaatteista niin vois vähän suunnitella ja esittää asian sitten muurarille kenties."

        Juuri tuosta edellisen kirjoittajan vihjeestä, jos kyseiseen kirjaan/vihkoon tutustuisit. Saisit tuota ymmärrystä vielä lisääkin, kun kerta tunnut tietävän millainen tulisija missäkin pitää olla.

        Tulisijan suunnittelusta vielä sen verran, että sen asiakaan on paras kertoa muurarille suunnitelmansa. Eli mitä tulisijoja haluaa (kuinka monta ja mihin järjestykseen ja miten). Se muurari sitten hoitaa siihen tölliin sellaisen tulisijan kun haluat. Ja jos et itse tiedä mitä haluat, niin sitten noi yleensä ehdottaa mitä voisi tehdä tuohon tilaan.

        Mutta kun tunnut tietävän ihan tarpeeksi asioista, niin ei kai tässä kannata sinulle neuvoja antaakaan.

        Minullakin olisi muutama hyvä neuvo, mutta kun on kärkäs vastustaja edessä, joudut varmaan itse löytämään vastauksesi.

        Kannattaa tosiaan eka lukea omat kirjoitukset läpi, ennen kuin alkaa arvostelemaan toisten asiallisia kommentteja.


      • Muurimies
        Lue tarkemmin kirjoitti:

        "Kun ymmärtäis itse jotain tulisijoiden toimintaperiaatteista niin vois vähän suunnitella ja esittää asian sitten muurarille kenties."

        Juuri tuosta edellisen kirjoittajan vihjeestä, jos kyseiseen kirjaan/vihkoon tutustuisit. Saisit tuota ymmärrystä vielä lisääkin, kun kerta tunnut tietävän millainen tulisija missäkin pitää olla.

        Tulisijan suunnittelusta vielä sen verran, että sen asiakaan on paras kertoa muurarille suunnitelmansa. Eli mitä tulisijoja haluaa (kuinka monta ja mihin järjestykseen ja miten). Se muurari sitten hoitaa siihen tölliin sellaisen tulisijan kun haluat. Ja jos et itse tiedä mitä haluat, niin sitten noi yleensä ehdottaa mitä voisi tehdä tuohon tilaan.

        Mutta kun tunnut tietävän ihan tarpeeksi asioista, niin ei kai tässä kannata sinulle neuvoja antaakaan.

        Minullakin olisi muutama hyvä neuvo, mutta kun on kärkäs vastustaja edessä, joudut varmaan itse löytämään vastauksesi.

        Kannattaa tosiaan eka lukea omat kirjoitukset läpi, ennen kuin alkaa arvostelemaan toisten asiallisia kommentteja.

        Kyllä mielestäni nuo perinneuunit ovat kuitenkin aika markinaalinen osa tulisijoista mitä nykyään tehdään.. Jos tiilerin mallisto on jämähtänyt osittain 80-luvulle mutta nuo perinneuunithan ovat jostain paljon vanhemmalta ajalta. Eivät siis nykyaikaa nähneetkään. Toki sopivat hyvinkin tietynlaisiin paikkoihin mutta esim. Tiileri varmasti keskittyy suurempaan yleisöön. Suurin osa uusista rakennuksista on avaria valoisia ja niihin sopii helposti tuollainen yksinkertainen rapattu tulisija eikä tuollainen monimuotoinen perinneuuni.

        Nää on kuitenkin mielipideasioita....


      • palsta hämää...
        Lue tarkemmin kirjoitti:

        "Kun ymmärtäis itse jotain tulisijoiden toimintaperiaatteista niin vois vähän suunnitella ja esittää asian sitten muurarille kenties."

        Juuri tuosta edellisen kirjoittajan vihjeestä, jos kyseiseen kirjaan/vihkoon tutustuisit. Saisit tuota ymmärrystä vielä lisääkin, kun kerta tunnut tietävän millainen tulisija missäkin pitää olla.

        Tulisijan suunnittelusta vielä sen verran, että sen asiakaan on paras kertoa muurarille suunnitelmansa. Eli mitä tulisijoja haluaa (kuinka monta ja mihin järjestykseen ja miten). Se muurari sitten hoitaa siihen tölliin sellaisen tulisijan kun haluat. Ja jos et itse tiedä mitä haluat, niin sitten noi yleensä ehdottaa mitä voisi tehdä tuohon tilaan.

        Mutta kun tunnut tietävän ihan tarpeeksi asioista, niin ei kai tässä kannata sinulle neuvoja antaakaan.

        Minullakin olisi muutama hyvä neuvo, mutta kun on kärkäs vastustaja edessä, joudut varmaan itse löytämään vastauksesi.

        Kannattaa tosiaan eka lukea omat kirjoitukset läpi, ennen kuin alkaa arvostelemaan toisten asiallisia kommentteja.

        älä nyt provosoidu siellä, (minä oon siis se alkuperäinen kirjoittaja) se joka heitti sulle että lue tarkemmin ei ollut meikäläinen. Musta sun ajatus oli ihan hyvä ja olen koittanut metsästää tuota Muuratut tulisijat kirjaa jonkun kerran mutta ei ole vielä löytynyt mistään. Tämä palstahan on just tällainen kun suurin osa kirjoittaa nimettöminä.


      • on ukkoutunut näkökulma!
        Muurimies kirjoitti:

        Kyllä mielestäni nuo perinneuunit ovat kuitenkin aika markinaalinen osa tulisijoista mitä nykyään tehdään.. Jos tiilerin mallisto on jämähtänyt osittain 80-luvulle mutta nuo perinneuunithan ovat jostain paljon vanhemmalta ajalta. Eivät siis nykyaikaa nähneetkään. Toki sopivat hyvinkin tietynlaisiin paikkoihin mutta esim. Tiileri varmasti keskittyy suurempaan yleisöön. Suurin osa uusista rakennuksista on avaria valoisia ja niihin sopii helposti tuollainen yksinkertainen rapattu tulisija eikä tuollainen monimuotoinen perinneuuni.

        Nää on kuitenkin mielipideasioita....

        Et taida pahemmin seurailla näitä nykyajan sisustusohjelmia? Nykyäänhän porukka ostaa pilvin pimein vanhoja talojakin saadakseen tuon ajan tyyliä ja tuotteita ja osa taas ei halua vanhoja talonkuhjakkeita vaan tekee uusvanhaa. Itse tykkäisin just siitä uusvanhasta enkä ole suinkaan ainut.

        Mutta eihän tämä mun ongelma ole, minähän saan muurarin jostain joka tekee meille hyvän systeemin - ihmettelen vain miksi jotkut ei haista bisneksen mahdollisuutta vaikka se olis ihan nenän edessä. Tiileri vaikuttaa just sellaiselta että se ei pahemmin ole noita markkinointiguruja hyödyntänyt eikä trendinhaistelijoita. Kannattais ehkä?


      • löydät
        palsta hämää... kirjoitti:

        älä nyt provosoidu siellä, (minä oon siis se alkuperäinen kirjoittaja) se joka heitti sulle että lue tarkemmin ei ollut meikäläinen. Musta sun ajatus oli ihan hyvä ja olen koittanut metsästää tuota Muuratut tulisijat kirjaa jonkun kerran mutta ei ole vielä löytynyt mistään. Tämä palstahan on just tällainen kun suurin osa kirjoittaa nimettöminä.

        Muuratut tulisijat, talonrakentajan käsikirja 7. Ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy ja varmaan niistä voi tehdä kaukolainan vaikka maakuntiinkin. Alfamer myy myös tuota kirjaa.


      • Alfamerin kirja?
        löydät kirjoitti:

        Muuratut tulisijat, talonrakentajan käsikirja 7. Ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy ja varmaan niistä voi tehdä kaukolainan vaikka maakuntiinkin. Alfamer myy myös tuota kirjaa.

        Pitääpä katsoa. Kirjastosta ei löytynyt vaikka Jyväskylän kirjastosta etsin, se on jo aika iso.
        Alfamerin kirjoja voisin löytää myynnissä täältä.


      • mitä Alfamerin kirjaa
        Alfamerin kirja? kirjoitti:

        Pitääpä katsoa. Kirjastosta ei löytynyt vaikka Jyväskylän kirjastosta etsin, se on jo aika iso.
        Alfamerin kirjoja voisin löytää myynnissä täältä.

        tarkoitit.

        Kirjaston haulla tulee tämä (www.helmet.fi):
        Talonrakentajan käsikirja. 7 : Muuratut tulisijat / [toimittaja: Juhani Keppo] 116 s. : kuv. ; 30 cm, 952-9796-24-2 (nid.)

        Alfamerilla kirja on: Muuratut tulisijat (7 osa), Kustantamo: Rakentajan Tietokirjat, Tuotekoodi: SM217
        ISBN: 9529796137.

        ISBN tuntuu vaihtelevan, kun kirjasta alkaa olla niin paljon painoksia. Molemmissa kirjoissa on aika lailla samat jutut.

        Ja sitten kun teet tuolla Helmetissä (www.helmet.fi) lisää hakuja asiasanoille: muuratut tulisijat, tulisijat, takat, uunit, muuraus. Niin sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoisia tulisijakirjoja. Käy katsomassa, suosittelen.


    • pahimpia

      Tiilikuutiot ja pienelementit. ATK-pistokkeet, kuulin et pari vuotta sitten oli joku vielä laittanu semmosetkin!!

      • hoijaa

        Näillä leveysasteilla "tiilikuutio"on kyllä erittäin perusteltu.Se on varalämmityssysteemi. Toisin kuin jotkut keski-ym.Eurooppalaiset superkalliit ihme rimpulat.


    • EU

      Niin tuo teollinen tuotanto tulee jatkossa olemaan vaan säädösten alainen, eli pitää olla testatut ja hyväksytyt tuotteet, muita ei sitten voi teollisesti valmistaa.

    • mi.nä

      yksilöllisyys kunniaan,jos itsellä joskus varaa,ilman muuta haluan kauniin,omanlaiseni takan,jos haluan laisinkaan. muuten olen ilman.

    • -sanna-

      "Vastaisivat kysyntään" puhuu asiaa!

      Olen samaa mieltä. Itse olen 30-40 -vuotias perheenäiti, joka tekee uutta omakotitaloa, mutta sopivaa uunia ei meinaa löytyä mistään!

      Tiilerin mallit olis tosi tosi hyviä käytännössä, mutta ulkonäkö on 80- ja 90-luvuilta! Minun vanhemmat osti aikoinaan tuon tyylisiä. Tai sitten myydään funkkistyyliä.

      Minä ainaki haluaisin uunin, jossa on hyvät käyttöominaisuudet ja antaa lämpöä pitkään, mutta joka olisi myös KAUNIS. Perinnetyylinen uuni olisi hienoin. Sellainen, joita tehtiin 100 vuotta sitten. Ei niin iso tarvi olla, että takka olisi kulmassa ja silleen, mutta siihen tyyliin. Kranssit ja kaikki. Ja puuhella pitää olla mukana! =) Mukaan muuratut huuvat ja kierteiset kulmatukiraudat huuvan ja hellan väliin pystyyn.

      Tiilerin kanssa mulla kilpailee Kermansaven takkaleivinuuni, joka on kaunis ja kaakeloitu (helppo pitää puhtaana), mutta aivan liian kevyt! Lämpöä ei riitä pitkäksi aikaa.

      Tiilerillä olisi tosiaan hyvä tuote kunhan mallit olisivat kauniimpia. Koristeellisia luukkuja, koristeellisia kransseja ja sellaista vanhanaikaista perinnetyyliä. Malleja voi matkia jokaisen läänin alueen kotiseutumuseoista ja muista vanhoista maalaistaloista. Ei kartanotyylejä vaan talonpoikaistyylejä.

    • -sanna- vielä

      Piti vielä sanoman, että se uunihan tulee suurimmaksi osaksi MINUN käyttöön. Minä siinä leivon, minä siinä keitän, minä siinä paistan ja minun silmän kaunistukseksi se on. Siksi minä päätän meillä minkälainen sen uunin tulee olla. Ja väittäisin, että aika monessa huushollissa naisväellä on aika paljon sanavaltaa minkälainen uuni heidän käyttöön rakennetaan. Ja me katsomme sisustusohjelmia. Moni meistä naisista haluaa naisellisen kauniin uunin!

    • No sitten

      Sinä keskustelet osaavan muurarin kanssa, ensin sinä kerrot mitä haluat ja muurari kertoo mitä tiilestä on käytännössä mahdollista tehdä. Siitä se pikkuhiljaa sitten hahmottuu uusi leivinuuni. Ja valitettavasti sisustusohjelmat antaa vääristeltyä kuvaa todellisuudesta, vai oletkos jossain nähnyt mitä mikäkin maksaa, eli onko niitä mahdollista toteuttaa muuualla kuin telkkarissa mainostarkoituksessa? (ja jonkun muun maksamana)

    • Vamistakaa itse

      Turhaa napinaa. Tiileri myy myös pelkän rungon, joten osaava muurari tekee kuoret naisten toiveiden mukaan.

      • erittäin hyvin

        sanottu.
        Tuo hyvä vaihtoehto.
        Ihmiset vaan ihmettelee eivätkä kysy myyjiltä/muurareilta.


    • Osoitteena

      tulisijat.tv

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe