AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Ihan oikeasti toimiva tavutus?

Ihan oikeasti toimiva tavutus?

7 Vastausta 1 083 Lukukertaa
Onko tullut mitään uutta suomenkielistä tavutusta joka oikeasti toimisi Open Officessa Windows XP:llä, niin ohjelmaa voisi sitten käyttääkin?

oikot

Onkohan tämä nyt joku uusi Voikko? Pari vuotta sitten Voikot ja Soikot eivät tavuttaneet kunnolla.

Ei aavistustakaan

Debianissa on Voikko ja se tavuttaa aivan mukavasti. On aina tavuttanut hyvin. Ettei vain sinulla ole asetuksissa vikaa. Kannattaa tarkistaa

on tulluna

Versio: 2.2.20090501
Julkaistu: 1.5.2009
Lisenssi: GPL 3.0
Käyttöjärjestelmä: Windows XP SP2 tai uudempi
OpenOffice.org: 2.4 tai uudempi

Päivitetty suomi-malaga versiosta 1.2 versioon 1.3+svn2616. Päivityksen myötä oikolukusanasto on laajentunut ja joitakin oikolukuun ja tavutukseen liittyneitä pieniä virheitä on korjattu.

On mulla toiminut ihan ok

Kokemukset

Ei pysynyt tavutukset päällä oletusarvoisesti aiemmilla Soikoilla ja Voikoilla, aina piti mennä säätämään. Teksti pitäisi saada pysymään päällä oletusarvoisesti leipiksenä, ei otsikoita. Vanhukselle, joka ei millään edes muista olla tekemättä rivinvaihtoja, kirjoituskoneeksi. Pitääkö olla se joku cc+ asennettuna?

Re: Kokemukset

Jep, XP:ssä pitää Microsoft Visual C++ Redistributable olla asennettuna, jotta Voikkoa voi käyttää. Ohjeita Voikon asentamiseen ja linkki tuohon C++-pakettiin löytyy osoitteesta http://www.puimula.org/htp/ooo/voikko.html.

Voikon asennuksen jälkeen OpenOfficen asetuksista (Työkalut -> Asetukset -> Kieliasetukset -> Kirjoituksen aputyökalut) täytyy ottaa Voikon kielimoduulit (Suomen kielen oikoluku ja Suomen kielen tavutus) käyttöön.

Muokkaa tyhjään asiakirjaan Leipäteksti-tyyliä haluamaksesi (fonttiasetuksista kieleksi suomi, Tekstin rivitys -asetuksista automaattinen tavutus päälle ja muut tarvittavat asetukset). Valitse (Käytä tyyliä -laatikosta yläreunan työkalupalkista) tyyliksi Leipäteksti ja tallenna asiakirja asiakirjamalliksi. Tee asiakirjamallista oletusmalli. Nyt kun luodaan uusi asiakirja, kaikki asetukset ovat käytössä.

Lisäohjeita löytyy esimerkiksi oikeusministeriön laatimasta Kysymysten ja vastausten käsikirjasta (http://fi.openoffice.org/dokumentaatio.html).

voikotukset

Kiitos paljon. Täytyy tutkia. Sitä oikeusministeriön ohjetta katselin silloin pari vuotta sitten ja c++:n asensin. Ei se kuitenkaan toiminut, eikä soikkokaan kunnolla, silloin ainakaan.
 /   /  /  /  /  / Ihan oikeasti toimiva tavutus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta