Tämmöinen tutkinatapyyntö STM:stä

Paras Fiilari

HELSINGIN KIHLAKUNNAN POLIISILLE



Asia Tutkintapyyntö



Ilmoituksen tekijä ja prosessiosoite

Rakennusinsinööri Jukka Tapani Sinivaara (040752-021A)
Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
Puh. 040 850 8674
Sähköposti: [email protected]


Epäillyt 1) kansliapäällikkö Kari Välimäki
Sosiaali- ja terveysministeriö
Meritullinkatu 8, PL 33, 00023 Valtioneuvosto
puhelin: (09) 160 73763

2) osastopäällikkö Jaana Koski
Sosiaali- ja terveysministeriö
Meritullinkatu 8, PL 33, 00023 Valtioneuvosto
puhelin: (09) 160 73786

3) pääsihteeri Teija Honkonen
Sosiaali- ja terveysministeriö
Meritullinkatu 8, PL 33, 00023 Valtioneuvosto
puhelin: (09) 160 74201


Tutkintapyyntö Pyydän, että poliisi tutkii, ovatko edellä mainitut epäillyt syyllistyneet rikokseen/rikoksiin seuraavassa selvittämässäni tapahtumaketjussa. Vaadin asiassa rangaistusta.


Taustaa Valtioneuvosto antoi vuonna 2003 periaatepäätöksen sosiaalialan tule-vaisuuden turvaamiseksi. http://www.oamk.fi/sote/hankkeita/aktiivinenvanhuus/suositukset/asiakirjat/sos_esitt2003_5.pdf

Tämän periaatepäätöksen 2. luvun ”Palvelurakenteen ja toimintojen ke-hittäminen” kappaleen ”Palvelujen varmistaminen yhteistyössä” mukaan: Palvelurakenteen tulee perustua alueellisesti joustaviin ratkaisuihin. Sosiaalipalveluiden järjestäminen alueellisesti, seudullisesti ja paikallisesti toimivana kokonaisuutena edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon tiivistä yhteistyötä sekä lisäksi yhteistyötä opetus-, asunto-, työ- ja liikenneviranomaisten kanssa. Palvelujen monipuolinen järjestäminen edellyttää kuntien sekä yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyön ke-hittämistä.

Kotkan Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja, Kotkan kaupunginvaltuu-tettu Freddy van Wonterghem lähetti minulle 22.1.2008 sähköpostivies-tin, jossa hän kehottaa minua tässä asiassa ottamaan yhteyttä Perussuo-malaisten Kymen piiriyhdistyksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Juho Eerolaan ja ilmoittaa pyrkivänsä etsimään heidän ryhmästään sen henkilön, jolla on kiinnostusta ja paras asiantuntemus erilaisissa asioissa, mielestäni Juho Eerola on tässä asiassa paras vaihtoehto.

Koska edellä mainitut Kotkan kaupunginvaltuutetut Eerola ja van Won-terghem ovat asiassa asianosaisina, niin tässä asiassa on kysymys viime-kädessä kaupunginvaltuuston jäsenen oikeudesta saada viranomaiselta neuvontaa.

10

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras Fiilari

      Tapahtumat Olen laatinut tässä asiassa Kymenlaakson Voimanpesä -nimisen mielenter-veys- ja päihdetyöhankkeen hankesuunnitelman. Yhteydenottoni johdosta Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen STAKES tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck lähetti minulle 16.8.2007 sähköpostiviestin, jossa hän kiittää yhteydenotostani ja sen liitteenä olleesta selkeästä hankesuunnitelmasta. Viestissään Wahlbeck kirjoittaa mm, että ”Stakes on monessa yhteydessä painottanut järjestötyön tärkeyttä osana mielenterveystyötä, ja pidämme paikallista aloitettanne tärkeänä”.

      Yhteydenottoni johdosta silloisen Kansanterveyslaitoksen mielenterveyden ja alkoholitutkimuksen osaston professori Jouko Lönnqvist vastasi laitoksen pääjohtajan kanssa käymänsä keskustelun perusteella ja hänen valtuuttamanaan 31.8.2007 lähettämällään sähköpostiviestillä seuraavaa: ”Yhdistyksen toiminta mielenterveyskuntoutujien tukena kolmannen sektorin toimintana on mitä kannatettavinta. Esitetyn hankesuunnitelman yleisperustelut tuntuvat järkeviltä ja tuen saamista rahoittajatahoilta kannattaa jatkaa. Kansanterveyslaitos STM:n toimialalla toimivana asiantuntijalaitoksena keskittyy väestön mielenterveyden edistämiseen ja mielenterveyden häiriöiden ehkäisyyn. Mielenterveyspalvelujen kehittäminen paikallisesti ei kuulu suoraan Kansanterveyslaitoksen tehtäviin. Toivomme kuitenkin menestystä esitetylle suunnitelmalle, jota pidämme periaatteessa hyvänä.”

      Yhteydenottoni johdosta sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosas-ton toimintapolitiikkayksikön ylitarkastaja Olavi Parvikko vastasi 22.11.2007 lähettämällään sähköpostiviestillä muun muassa seuraavaa:
      ”Kymenlaakson Voimanpesän hankesuunnitelmassa (1.6.2007) kuvataan mielenterveysongelmien hoitoon ja kuntoutumisen mahdollisuuksiin täh-tääviä toiminta-ajatuksia järkevällä ja hyvällä tavalla. Niissä on paljon yhtymäkohtia STM:n Masto-hankkeeseen, joka on käynnistynyt 1.11.2007. Masto-hankkeen tavoitteena on edistää ja tukea työhyvin-vointia lisääviä käytäntöjä työelämässä, varhaista puuttumista työssäsel-viytymisongelmien ilmaantuessa sekä masennuksen hyvää hoitoa ja kun-toutusta, jotka tukevat työssä jatkamista ja työhön paluuta. … Työminis-teriössä on samaan aikaan STM:n Masto-hankkeen kanssa käynnistynyt Mielenterveyskuntoutujien työllistymistä edistävä hanke. Jotta näiden valtakunnallisten hankkeiden tavoitteet toteutuisivat käytännön työelä-mässä, tarvitaan alueellista yhteistyötä ja käytännön ratkaisuja, joihin Kymenlaakson Voimanpesän hanke pyrkii.”

      Silloisen Sosiaali- ja terveysalan tutkimuskeskuksen STAKES tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck ja kehittämispäällikkö Maritta Vuorenmaa kirjoittavat Helsingin Sanomissa 16.10.2007 otsikolla "Peruspalvelujen vastattava tarpeita" julkaistussa kirjoituksessaan muun muassa seuraavaa:

      "Mielenterveyden häiriöt ja päihteiden väärinkäyttö ovat tulevaisuuden merkittävimmät kansanterveysongelmat. Niiden osuus suomalaisten tautitaakasta ja sairauspoissaoloista on jo nyt noin neljännes.

      Yhteiskunnan voimavaroja ei nykyisellään ohjata riittävästi mielenterveys- ja päihdetyöhön. Niukkojen resurssien järkiperäinen käyttö on vaikeaa, koska julkiset mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat kovin pirstoutuneita.

      Nykyinen malli ei perustu asiakkaiden tarpeisiin, vaan se on syntynyt ammattikuntien halusta korostaa identiteettiään, asemaansa ja erilaisia lähestymistapojaan.

      Vanhentuneesta mallista on syytä pyrkiä eroon. Sen tilalle pitäisi rakentaa palvelujärjestelmä, jossa kansalaisten ja perheiden tarpeet otetaan nykyistä paremmin huomioon.

      On perusteltua nostaa näiden monia kuntalaisia koskevien palvelujen profiilia, lisätä niiden arvostusta ja jakaa voimavaroja nykyistä oikeudenmukaisem¬min."

      Kuten sosiaali- ja terveysministeriö itsekin muun muassa kansliapäällikkö Kari Välimäen ja osastopäällikkö Jaana Kosken allekirjoittamassa kirjeessä 2.11.2009 nro STM/3807/2009 toteaa, niin olen useamman ker-ran ollut Kymenlaakson Voimanpesä -hankettani koskien sekä sähkö-postitse että puhelimitse yhteydessä ministeriöön ja yhteydenottoihini on vastattu.

      Hankettani koskevissa asioissa sosiaali- ja terveysministeriön perhe- ja sosiaaliosasto lähetti minulle 13.2.2008 päivätyn, johtaja Kari Paason ja neuvotteleva virkamies Kari Haaviston allekirjoittaman, kirjeen, missä he kirjoittavat mm, että ”Lupa-asioissa oikea viranomainen on lääninhallitus ja siellä sosiaali- ja terveysosasto, johon olettekin ollut jo yhteydessä. Kuntoutusrahaan liittyviä asioita hoitaa Kansaneläkelaitos. Kansaneläkelaitos pitää luetteloa hoitopaikoista, joissa tapahtuvan kuntoutuksen tueksi kuntoutujalle maksetaan kuntoutusrahaa. Kansaneläkelaitoksen on kuntoutusraha-asetuksen mukaan kuultava sosiaali- ja terveysministeriötä ennen päihdehuollon laitoksen merkitsemistä kuntoutusrahaan oikeuttavien laitosten luetteloon”.

      • VAIKEAA ON

        Selättänyt ketään?


    • Paras Fiilari

      Yhteydenottoni johdosta sosiaali- ja terveysministeriön terveysosasto lähetti minulle 18.3.2008 päivätyn, hallintoneuvos Pekka Järvisen ja ylilääkäri Eila Laukkasen allekirjoittaman, kirjeen 123190 v.3, missä he kirjoittavat mm, että ”Sosiaali- ja terveysministeriön kansallisessa kehittämisohjelmassa on kiinni-tetty huomiota myös mielenterveyspotilaiden tilanteeseen ja siihen on kohden-nettu valtion rahaa. Kehittämisohjelmalla on tarkoitus edistää eri toimijoiden yhdessä sopimia, alueen tarpeisiin vastaavia hyviä toimintamalleja. Kansalli-seen terveyshankkeeseen liittyvät hanke-esitykset käsitellään ja asetetaan tär-keysjärjestykseen alueellisten johtoryhmien kautta. Kotka kuuluu Etelä-Suomen alueellisen johtoryhmän piiriin”.

      Yhteydenottoni johdosta sosiaali- ja terveysministeriö lähetti minulle 10.4.2008 päivätyn, kansliapäällikkö Kari Välimäen ja ylitarkastaja Maria Waltarin alle-kirjoittaman, kirjeen 129505 v.1, missä he toteavat heidän terveysosastonsa se-kä perhe- ja sosiaaliosastonsa jo tutustuneen hankesuunnitelmaani sekä infor-moineen minua ajankohtaisista kansallisista mielenterveys- ja päihdetyön ke-hittämishankkeista. Lisäksi tässä kirjeessä minun todetaan olleen yhteydessä ministeriön alaisiin asiantuntijalaitoksiin ja neuvotaan kääntymään ulkominis-teriön puoleen hankkeeseeni sisältyvän kansainvälisen osuuden suhteen, joka käsittää ensi sijassa Venäjän Karjalan, Pietarin ja Viron.

      Tämän vuoden kesäkuussa Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdis-tys Kymen Seudun Mielenterveysyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Skyt-tä soitti minulle ja kutsui minut ajalla pe. 26. – su. 28.6.2009 pidetylle yhdistyksen kesäleirille. Tämän leirin aikana sain kuulla, että yhdistyk-sellä oli Kymin seurakunnan kanssa ollut joitakin mielenterveystyön ke-hittämistä koskevia tapaamisia, ja että asiassa yhteyshenkilönä oli ollut diakoni Jukka-Pekka Enroos. Leirin jälkeen olin Enroosiin sekä puheli-mitse että sähköpostitse yhteydessä, minkä tuloksena Enroos lähetti 3.7.2009 sähköpostitse lisäkseni, Kotka-Kymin seurakuntayhtymän kirkkoherroille Hannu Marttila, Jukka Lopperi, Juha Tanska, Kotkan seurakunnan diakoniapastori Jukka Hänniselle, Kymin seurakunnan vs. kirkkoherra Varpu Sintoselle, Kotkan kaupunginvaltuutettu Juho Eero-lalle, arkkitehti Olavi Soukalle ja Kymen Seudun Mielenterveysyhdis-tyksen sihteeri Janne Hänniselle kutsun alustavaan yhteistyöneuvotte-luun Karhulantie 31 sijaitsevaan Kymin seurakunnan Alasali -nimiseen tilaan torstaina 20.8.2009 klo 13.

      Enroosin lähettämän kokouskutsun johdosta otin yhteyttä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen ja Kymenlaakson liittoon. Terveyden ja hyvin-voinnin laitoksen mielenterveys- ja päihdepalvelut -osaston vs. ylilääkäri Veijo Nousiainen lähetti 12.8.2009 minulle sähköpostiviestin, jossa hän muun muassa kirjoittaa seuraavaa:
      ”Pyytämänne kannanotto kokouksenne 20.8. esityslistaan: Sähköposti-liitteissä kuvaamanne suunnitelmat ovat - siltä osin, kuin olen niihin eh-tinyt tutustua - pitkälle yhdenmukaisia valtakunnallisten sosiaali- ja ter-veydenhuollon kehittämishankkeiden päämäärien kanssa. Jatkon kannal-ta on tärkeää saada aikaan konkreettinen hankesuunnitelma, sillä vasta se mahdollistaa suunnitelmien tarkemman arvioinnin - myös rahoituksen osalta. Hankesuunnitelma kannattaa tehdä moniammatillisena ja laaja-alaisena yhteistyönä, sillä se yleensä johtaa parempaan sitoutumiseen ja siten parempaan lopputulokseen.”

      Diakoni Enroosin 3.7.2009 sähköpostitse lähettämän kokouskutsun tar-koittama alustava neuvottelukokous pidettiin tämän kutsun mukaisesti torstaina 20.8.2009. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi allekirjoittanut ja kaupunginvaltuutettu Juho Eerola sihteerinä, joka laati tilaisuudesta muistion. Tämän muistion päätöskohdan mukaan:

    • Paras Fiilari

      ”- Kutsutaan koolle laajempi toimijaryhmä. Mukaan ainakin Marja Sorvo ke-hittämisyhtiö Seprasta, Olli Mustapää Kymenlaakson Kesäyliopistosta, Jari Saarinen Työvoimatoimistosta ja Kimmo Ruuskanen Kelasta. Sinivaaran ja Eerolan välille syntyi erimielisyyttä siitä, kuka laajemman kokouksen kutsuu koolle. Eerola itse kieltäytyi ja ehdotti asian olevan hankkeen taustalle mah-dollisesti syntyvän ry:n tai Kymen Seudun Mty:n tehtäviä.

      - Jukka Sinivaara aloittaa säännölliset neuvottelut seurakuntien diakoniatyön kanssa.”

      Mainitun neuvottelukokouksen päätöksen nojalla Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdistys Kymen Seudun Mielenterveysyhdistys ry lähetti hyvissä ajoin puheenjohtaja Pertti Skytän ja varapuheenjohtaja Päivi Tenhusen allekirjoitta-man, 5.9.2009 päivätyn, kokouskutsun muiden joukossa kaikille kolmelle Kot-ka-Kymin seurakuntayhtymän seurakunnalle, toisin sanoen Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnille. Tässä kokouskutsussa Kymen Seudun Mielenter-veysyhdistys ry kutsui mainitut seurakunnat tai niiden edustajat tiistaina 22.9.2009 klo 13 Kotkan kaupungin pääkirjaston I kerroksen kokoushuoneessa pidettävään mielenterveys- ja päihdetyön kehittämistä koskevaan valmistavaan kokoukseen. Osoite: Kirkkokatu 24, Kotka.

      Kokouskutsusta välittämättä viranomaiset eivät lähettänyt edustajaansa mainit-tuun tilaisuuteen, jossa olivat lisäkseni paikalla puheenjohtaja Pertti Skyttä, va-rapuheenjohtaja Päivi Tenhunen ja sihteeri Janne Hänninen, kaikki Kymen Seudun Mielenterveysyhdistyksen edustajina. Lisäksi tilaisuudessa olivat pai-kalla Kotkan kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Fred-dy van Wonterghem sekä Monika Häll Kymen Seudun mielenterveysyhdistyk-sestä!

      http://www.otakantaa.fi/hanke.cfm?group=413&id=&ref=Kaikki keskustelut
      Viime hallituskaudella 2003 – 2007 toteutetun Kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman jälkeen on kansalaisvaikuttamisen edistämiseen täh-täävää työtä jatkettu oikeusministeriön koordinoimana. Ministeriöiden yhteisessä ns. demokratiaverkostossa on valmisteltu demokratiapoliittis-ta keskusteluasiakirjaa ja sen pohjalta tehtävää periaatepäätöstä demo-kratian edistämisestä. Myös Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelu-kunta KANE on osallistunut tiiviisti asiakirjojen valmisteluun. Asiakir-jojen näkökulmana on kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien vahvista-minen Suomessa. Suomen kansainvälistä demokratiatyötä on linjattu paraikaa valmisteltavassa ihmisoikeusselonteossa.

      Sosiaali- ja terveysministeriön edustajana Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnassa KANE on johtaja Kari Ilmonen.

    • Paras Fiilari

      Todistajat 1) tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck
      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
      Mannerheimintie 166 / PL 30, 00271 Helsinki
      puhelin: 020 610 7300

      2) osastojohtaja, professori Jouko Lönnqvist
      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
      Mannerheimintie 166 / PL 30, 00271 Helsinki
      puhelin: 020 610 8212

      3) ylitarkastaja Olavi Parvikko
      sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosasto
      Uimalankatu 1, / PL 536, 33101 Tampere
      puhelin: (09) 160 72487, gsm. 0405953087

      4) Kotkan kaupunginvaltuutettu, pakolaisohjaaja Juho Eerola
      Rastaantie 32, 48220 Kotka
      puhelin: 050 545 9287

      5) Kotkan kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem
      Loitsutie 10 E, 48350 Kotka
      puhelin: 050 375 0615


      Kirjalliset todisteet 1) sosiaali- ja terveysministeriön kirje 2.11.2009 asia STM/3807/2009
      2) sosiaali- ja terveysministeriön kirje 20.10.2009 asia STM/3807/2009
      3) Helsingin Sanomissa 16.10.2007 julkaistu artikkeli
      4) tutkimusprofessori Kristian Wahlbeckin sähköpostiviesti 16.8.2007
      5) professori Jouko Lönnqvistin sähköpostiviesti 31.8.2007
      6) ylitarkastaja Olavi Parvikon sähköpostiviesti 22.11.2007
      7) sosiaali- ja terveysministeriön kirjeet 13.2.08, 18.2.08, ja 10.4.2008
      8) vs. ylilääkäri Veijo Nevalaisen sähköpostiviesti 12.8.2009
      9) kaupunginvaltuutettu Juho Eerolan laatima neuvottelumuistio
      10) kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghemin sähköpostiviesti


      Tutkittavat rikosnimikkeet

      Asiaan en tässä vaiheessa halua ottaa tarkkaa kantaa. Epäiltyjen menette-ly asiassa ei kuitenkaan vastaa perustuslain 14 § 3 momentin tarkoitusta julkisen vallan tehtävää edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteis-kunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon ja on lisäksi hallintolain (6.6.2003/434), etenkin sen 7 §:n tarkoittaman palveluperiaatteen ja palvelun asianmukaisuuden vastainen. Sosiaali- ja terve-ysministeriön edellä selostamani virheellinen menettely kohdistuu paitsi minuun yksilönä ja asianomistajana niin myös Kotkan kaupunginvaltuutettuihin Juho Eerolaan ja Freddy van Wonterhemiin. Kysymykseen tullee näin ollen ai-nakin rikoslain 40 luvun 9 §:n tarkoittama virkavelvollisuuden rikkominen.


      Päiväys ja allekirjoitus

      Kotkassa 11. marraskuuta 2009


      Jukka Sinivaara
      rakennusinsinööri AMK, Kotka

      • Paras_Fiilari

        Ihan yllättäen dosentti Teija Honkonen vaihtoi kännykän numeroaan! Ei kai tällä jutulla ollut mitään vaikutusta?


      • Hörhöfiilari
        Paras_Fiilari kirjoitti:

        Ihan yllättäen dosentti Teija Honkonen vaihtoi kännykän numeroaan! Ei kai tällä jutulla ollut mitään vaikutusta?

        Ihan veikkaisin, että enemmänkin oli vaikutusta sillä, että sinun soittojasi ei kukaan viitsi kuunnella. Ja kun veikkaamaan ruvetaan, niin veikataan postautesi perusteella samalla, että melko pian ovikellosi soi ja siellä on kyllä virkapukuisia miehiä asialla, kylläkin ihan muulla kuin tällä asialla.


      • JT

        Ota yhteyttä mielenterveystoimistoon ja mene keskustelemaan ongelmistasi ammattilaisen kanssa.


    • Paras_Fiilari

      ----Alkuperäinen viesti----
      Lähettäjä: [email protected]
      Päivämäärä: 12.11.2009 14:47
      Vastaanottaja: "[email protected]"
      Aihe: VS: Tutkintapyyntö Helsingin poliisilaitokselle, STM Kari Välimäki

      Hei!

      Helsingin poliisilaitos on vastaanottanut tutkintapyyntönne ja se on välitetty kirjaamon kautta Rikostutkinnan esikäsittely-yksikköön
      Pasilaan.

      Ystävällisin terveisin,
      Helsingin poliisilaitos/Tiedotus



      -----Alkuperäinen viesti-----
      Lähettäjä: [email protected] [mailto:jukka.sinivaara@suomi24fi]
      Lähetetty: 11. marraskuuta 2009 17:17
      Vastaanottaja: POL_VP_Helsinki_pl
      Kopio: [email protected]; Lahti Eeva POL; Heinilä Mika POL; Suuripää Keijo POL SMPO; Savolainen Marko POL SMPO; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected];
      [email protected]; [email protected]
      Aihe: Tutkintapyyntö Helsingin poliisilaitokselle, STM Kari Välimäki

      HELSINGIN POLIISILAITOKSELLE

      Liitetiedostona sosiaali- ja terveysminsiteriön kansliapäällikkö Kari Välimäkeä ja osastopäällikkö Jaana Koskea sekä dosentti Teija Honkosta koskeva tutkintapyyntö epäilemästäni rikoslain 40 luvun 9 §:n tarkoittamasta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Vaadin asiassa rangaistusta!

      Asiassa on kysymys valationhallinnon viranomaisten velvollisuudesta hallintolain (6.6.2003/434) 7 §:n (Palveluperiaate ja palvelun asianmukaisuus) asian käsittelyn järjestämisvelvollisuudesta siten, että hallinnossa asioiva saa asianmukaisesti hallinnon palveluita ja viranomainen voi suorittaa tehtävänsä tuloksellisesti.

      Asia on siten tärkeä, että Kotkan kaupunginvaltuutetut Juho Eerola ja Freddy van Wonterghem ovat asiassa asianosaisina ja nyt tässä asiassa todistajina!

      - http://www.kotka.fi/alltypes.asp?d_type=5&menu_id=1287&menupath=94,372,1287#1287
      - http://fi.wikipedia.org/wiki/Juho_Eerola
      - http://wonterghem.blogit.uusisuomi.fi/2009/11

      NÄIN OLLEN ASIAA ON SYYTÄ SELVITTÄÄ JA ANTAA AINAKIN PÄÄTÖS TUTKIMATTAJÄTTÄMISESTÄ!


      Kotkassa 10. marraskuuta 2009

      Jukka Sinivaara
      rakennusinsinööri AMK
      Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
      puh. 0040 850 8674

    • sönkönpönkö

      On taas lääkkeet ottamati?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe