AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / 10 totuutta homeista yms

10 totuutta homeista yms

28 Vastausta 662 Lukukertaa
10 faktaa kosteusvauriohomeiden terveyshaitoista
1. kosteusvauriorakennuksissa esiintyvät homeitiöt ovat terveydelle haitallisia
2. kosteusvauriohomeet aiheuttavat IgE-välitteistä I-tyypin allergiaa
3. kosteusvauriohomeitiöt aiheuttavat astmaa ja allergista nuhaa huomattavasti useammin kuin alveoliittia eli homepölykeuhkoa
4. homeitiöiden pitoisuuden ja terveyshaittojen välillä vallitsee korrelaatio, joka pätee ryhmätasolla, mutta ei yksilötasolla. Suuret pitoisuudet aiheuttavat terveysongelmia useammille altistuville henkilöille kuin pienet pitoisuudet.
5. toksiineja tuottavia kosteusvauriohomeita tunnetaan enemmän kuin toksiineja tuottavia kosteusvauriobakteereita
6. eri kosteusvauriohomeiden välillä sekä homeiden ja bakteereiden välillä on yhteisvaikutuksia eli synergismiä
7. kosteusvauriohomeet ja kosteusvauriobakteerit eivät aiheuta immuunikatoa tai AIDSia kuten on väitetty. Alveoliitissa esiintyy ylimäärin lymfosyyttejä keuhkohuuhtelunesteessä. ODTS:ssa keuhkohuuhtelunesteessä on tavallista enemmän leukosyyttejä.
8. Aspergillus fumigatus on kosteusvauriota osoittava home, jota esiintyy yleisesti suomalaisissa hometaloissa. Myös muut Aspergillus-suvun homeet ovat yleisiä kosteusvauriorakennuksissa.
9. sekä IgG- että IgE-vasta-aineiden ja oireilun välillä vallitsee yhteys. Parhaiten vasta-aineiden ja altistuksen välinen yhteys on osoitettu ryhmätasolla.
10. Aspergillus flavuksen toksiini lisää ihmisen syöpäriskiä. Monet muut hometoksiinit lisäävät syöpäkasvaimien riskiä eri eläinlajeilla.


kopiotu suoraan homejaterveyssivuilta,professori Tuula Putuksen julkaisu.
Hänen cv osoittaa että hänen tietomääränsä terveyshaitoista on lääkärinä ja tutkija
asiantuntevaa.

JAA onko?

Eipä se kentällä ole näkynyt.

onneksi se

määritellään ihan muualla ;-)

nimenomaan kentällä

en tiedä yhtään tutkijaa tai lääkäriä tai professoria tai biokemistiä jne joka olisi
toiminut kuten Putus:
hänen puoleensa ovat sadat ihmiset kääntyneet hädässään kun kukaan tai mikään muu taho ei ole
auttanut kun kyseessä on ollut terveyshaitat kosteusvauriorakennuksesta oli sitten kyseessä oma koti,koulu,päiväkoti tai työpaikka. Hän on täysin pyyteettömästi auttanut lukuisia hädässä olevia,
myös Pekka Nikkolaa l. Nisuiisua kun hän kävi oikeustaistoa Forssassa.
Putus on pitänyt lukuisia luentotilaisuuksia aiheesta ympäri maata jo vuosien ajan eri järjestöjen
tilaisuuksissa, antanut lausuntoja myös julkisuudessa taistellen homesairaiden uskottavuuden puolesta.
Hän on toiminut todistajana oikeuskäsittelyissä joissa on tarvittu pätevää asiantuntijaa kertomaan
kosteusvauriomikrobien aiheuttamista terveyshaitoista.
Hän on jaksanut kuunnella ja neuvoa työnsä ohessa ja hän on jopa vastoin työpaikkojensa yleistä
kannanottoa uskaltanut olla eri mieltä homeiden aiheuttamista terveyshaitoista.

Pidän suuressa arvossa tätä naista joka ei kuvia kumarra vaan jaksaa tehdä pitkäjänteistä myyräntyötään
homesairaiden oikeuksien puolesta.

Allekirjoitan kaiken tuon

Olen itsekin saanut häneltä suurta apua epätoivoisessa tilanteessani.

millaista apua häneltä voi pyytää ja saada ?

Oma tilanne on vaikea. En halua tarkemmin kirjoitella täällä.

Et voit tehdä mitään muuta kuin

vältellä kosteusvauriopaikkoja. Näille myrkyille ei mahda Putuskaan mitään. Sitäpaitsi saattaa määrätä astma-lääkkeitä, jotka lisäävät valkosolutuhoa, joita on muutenkin liian vähän.

Unohda Putus ! Politiikot eivät tee mitään, koska ovat tajunneet tehneensä todellisen emämunauksen, koska alkoivat valehtelemaan kosteusvaurion vaaroista.

väärää tietoa

sehän on päivänselvää ettei Putus voi muuttaa millään taikasauvalla myrkkyjä vaarattomiksi, sen nyt tajuaa jokainen.
Olet myös todella hukassa kun väität Putuksen määräävän astmalääkkeitä.

Putus ei myöskään ole poliitikko eikä Putus ole tehnyt mitään emämunausta eikä hän ole valehdellut kosteusvaurion vaaroista, päin vastoin hän pyrkii tuomaan niiden vaaroista koko ajan tietoa kuten käy myös ilmi hänen sivuiltaan.

Kovin olet katkera ja katkeruudessasi levität aivan virheellistä tietoa.

jokainen tietää

että näin se Putus toimii.

Eräs päiväkoti oli pahassa pulassa kun kunnan isät eivät rakennusasiantuntijoineen
päässeet homepäiväkodin kohdalla puusta pidemmällä ja kuulemani mukaan Putus kutsuttiin paikalle
ja sieltä sitä faktatietoa jälleen kerran tuli näille "kaikkitietäville" kunnanmiehille:)

ja näin se putus toimii

Putuksella on ihan asiallistakin tietoa lääkärinä, rakennusten tutkijaksi hänestä ei ole. Kun rakennuksista ei ymmärrä mitään ja silti esiintyy asiantuntijana, alkaa arvostus rapistua. Näinhän putukselle on käynyt, hänellä ei enää ole paljon kavereita asiantuntijapiireissä.

Vai mitäs sanotte siitä että ottamalla ikkunatiivisteestä homenäyte aletaan uskotella että koko rakennus on käyttökelvoton. Tämä on vain yksi esimerkki. Putusta ei enää (ilmeisesti juuri näiden toilailujen takia) oteta mukaan mihinkään uusiin kehityshankkeisiin.

Älä puhu paskaa

Luehan kaikki ne väitöskirjatyöt, jotka Putus on ohjannut.

sekoitat asiat

ei Putus tee mitään rakennetutkimuksia eikä anna korjaussuunnitelmia eikä
rakennusalan asiantuntijat tee diagnooseja terveyshaitoista (toivottavasti).

Putuksella on melkoinen meriitti tutkimuksista ja tutkimushankkeisiin osallistumisista,hän on toiminut ja toimii edelleen asiantuntijana niin kosteusvauriorakennusten mikrobihaitoissa kuin monessa muussakin hankkeessa koskien mikrobeja.

Sinulla on jälleen hyvin virheelliset ja puutteelliset tiedot Putuksesta. Käy nyt vaikka ensi töiksesi
siellä Putuksen sivuilla (homejaterveys) ja jos olet lukutaitoinen sekä ymmärrät lukemaasi, et päästele tuollaisia möläyksiä suustasi.

Totta

ja Putus on erityisesti varoittanut joistakin lääkäreistä ja liiallisesta avoimuudesta tällä palstallakin. Yhteenkään lääkäriin ei pidä luottaa. Joten ohjaus hiljentää palsta ja siirtyä tuli oikealta taholta. Näin myös tieto jatkaa kulkuaan, eikä epäluotettavat tahot pääse tietoihin käsiksi.

putus "tutkii"

Putus oli viime vuonna Dipolissa esittelemässä taas jotain tutkimuksiaan, jossa asunnosta oli "löytynyt hometta". Sattumoisin tiedän että Putus oli nämä näyttet aivan itse ottanut. Jänskäähän tässä on se että kaverini joka toimii myös alalla ei todennut asunnossa mitään sen suurempaa mikrobiongelmaa. Putus oli ottanut näytteet ikkunatiivisteistä ja puheli sen jälkeen "homeasunnosta".

Sattumoisin tiedän ettei Putustakaan paljon TTL:n ruokalassa morjestella, turha puhella että tiedot ovat vääriä. Putuksen oma toiminta ja julkisudenhakuisuus on tähän johtanut.

Sensaatiomainen tieto!

Kumman ammattitaidosta tämä enemmän kertoo? Lääkärikin löytää vian, jota insinööri (??) ei löydä. Oli ehkä mailmanhistorian ensimmäinen kerta kun rakennusasiantuntija ei havaitse ongelmaa tilassa, jossa ihmiset oireilevat.
Tuo ruokalahavainto on häkellyttävä tieto myös. Kirjoittaja on henkilö, joka ei tiedä edes, millä paikkakunnalla tämä julkisuudenhakuinen lääkärimme työskentelee ja missä soittoruokaloissa hänellä on tapana aterioida.

niin

ja jos tieto olisi totta, kertoisi se ehkä enemmän TTL:sta organisaationa kuin hapannaamaisuuden kohteesta. kateutta kaikki ;-)

Hurraa

"Kumman ammattitaidosta tämä enemmän kertoo? Lääkärikin löytää vian, jota insinööri (??) ei löydä."

Se, että lääkäri tekee pelkän ikkunatiivisteen avulla asunnosta homeasunnon on todellakin sensaatiomainen tieto ja osoittaa vain sen miten hukassa lääkärin osaaminen on. Putus kyllä löytää vian vaikka sitä ei olisikaan. Nämä hurraajat ja henkeen ja vereen puolustajat ovat varmaan juuri niitä pahimmanlaisia homeuskovaisia.

hahhahaa

Vai ei kaverisi löytänyt mitään.....
Osallistuin itsekin seminaariin ja kuuntelin Putuksen luennon. Sinä ja kaverisi ette tainneet ymmärtää koko luennosta yhtään mitään.
Sisäilmayhdistyksen sivuilta löytyy ko. luennon kalvot:

http://www.sisailmayhdistys.fi/attachments/sem2009/tuula_putus_toksisuus.pdf

Luennossahan oli kysymys juuri siitä, että usein ei löydetä mitään, vaikka tilojen käyttäjien oireilu on voimakasta. Tässä siis testattiin uusia menetelmiä, joiden avulla ongelmat myös löytyivät.

Mikä se kaverisi kohde oli näistä keisseistä? Minulla on myös seminaarikirja, jossa näistä keisseistä on enemmänkin lisätietoa. Kerro siis, mikä niistä oli se kaverisi kohde, niin analysoidaan lisää.

Tarkistin asian

asianomaiselta tutkijalta itseltään. Hän ei ole ottanut itse mitään näytteitä yhdestäkään näissä kohteissa. Valetta siis kaikki. Taas.

Niinpä niin

Sisäilmastoseminaarikirjan mukaan Putusta avusti tutkimuksessa Sirpa Pennanen (FT, dos.), joka hänkin on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu alan tutkija, kuten tästäkin ilmenee:
http://www.biomedexperts.com/Profile.bme/1100863/Sirpa_Pennanen

Aika koomista, että joku rempparane -tasoinen tyyppi täällä arvostelee tutkimusta, jonka edes lähtöasetelmaa hän ei ole ymmärtänyt.

Myrkkyfanaatikko mollaamassa professori Putusta?

Kun länsimainenkin LÄÄKETIEDE ON TODENNUT homeet terveydelle haitallisiksi jo ainakin 1800-luvulta lähtien, niin NE OVAT TERVEYDELLE HAITALLISIA (allergisoituminen), kuten professori Putus toteaa 10 totuutta homeista yms,. 1:s faktassaan.
Vuoden 1938 ammattitautilaissamme olevat homesairaudet ovat TIEDEFAKTAA lisättynä 1986 ns ODTS:llä.

Kosteusvauriorakennuksissahan voisi allergisoitua, koskien neljää eri immunologista perustyyppiä EI VAIN I:s TYYPPIÄ, pahimmillaan kymmenille ns. kosteusvauriomikrobeille koskien homeita, sädesieniä, hiivoja ja bakteereita kuin myös varastopunkkeja ja ameeboja, koska ne kaikki sisältävät allergisoivia proteiineja.
LÄÄKETIETEEN MUKAAN mille tahansa proteiinille voi allergisoitua.

Mitä tulee professori Putuksen faktaan 7, jossa hän toteaa, että KOSTEUSVAURIOHOMEET ja KOSTEUSVAURIOBAKTEERIT EIVÄT AIHEUTA immuunikatoa tai AIDSia, niin TIEDEFAKTAA on sekin.

Kun jostain syystä kohuat professori Putuksen tehneen homeasunnon pelkän ikkunatiivisteestä löydetyn homeen takia, niin ensinnäkin professori Putuksen paikalletulo tarkoittaa asunnossa olevien ihmisten sisäilmaoireilua ja toiseksi mikäli IKKUNATIIVISTEET HOMEHTUVAT, niin ikkunaympäristössä lämpöeristeineen on rakennusteknisesti jotain pahasti vialla. Ja kun ikkunaympräistössä on jotain pahasti vialla, niin herää kysymys kuinka paljon rakennusteknisiä virheitä on koko rakennuksessa ulottuen lämpäeristeiden homehtumisiin.

Jospa perehtyisit esim. professori Putuksen rakentajille suunnattuun oppaaseen : SISÄILMA JA TERVEYS- TIETOA RAKENTAJILLE ja tutkimukseen: "Kosteusvauriorakennusten henkilökunnan NIVELOIREET JA -SAIRAUDET - KOSTEUSVAURION JA AUTOIMMUUNISAIRAUKSIEN YHTEYS".

Jos sinulla on rahkeita esittää VASTATIEDEFAKTAA koskein hänen ym. opasta ja tutkimusta, niin "ME HOMEUSKOVAISET" jäämme kiinostuneina odottelemaan vastaväittämiäsi.

SINÄ ja PUTUS

Olette samaa mieltä kosteusvauriosairauksista?
Hänkö ei pidä toksiinitutkimusta tärkeänä? Outoa?
NO toki asian varmaksi tiedät, kun sen kirjankin kirjoitit hänen kanssaan.
Luulin kyllä Putuksen olevan kiinnostunut toksiineista ja pitävän niitä todella tärkeänä tekijänä, kun sairauksia tutkitaan ja asiaa eteenpäin viedään.
Mutta, kyllähän lääkäritkin saavat tietysti olla mitä mieltä vain.
Muistan vain lukeneeni, että Putus oli mukana toksiinitutkimuksessa. Ehkä luin väärin tai muistan väärin. Ehkä se oli joku toinen jolla oli vain samantyylinen nimi.

Toksiinit eivät mielestäsi ole tutkimisen arvoista ja näin ajattelee myös Putus?

Oletko seonnut

vai tiedätkö jotain, mitä me muut emme tiedä. Minkä ihmeen kirjan Homeherkkä on kirjoittanut?

Laitetestaus..

Kirjoitit "Olette SAMAA MIELTÄ KOSTEUSVAURIOSAIRAUKSISTA".

Vuoden 1938 AMMATTITAUTILAKIMME MUKAAN ns. kosteusvaurioMIKKROBISAIRAUKSIA ovat yhä edelleen krooninen nuha, keuhkoputkien osalta allerginen keuhkoputkitulehdus ja astma. Keuhkorakkuloiden osalta allerginen alveoliitti (kolme eri muotoa), joista ns. ODTS yksilöitiin vuonna 1986, ja silmien osalta sidekalvotulehdus.
Ja kuten tiedät, niin maassamme länsimaisen lääketieteen pohjalta aloitettiin 1960-luvulla HOMEALTISTUKSET muutamilla homelajeilla HOMEallergisoitumisen aiheuttamien ammattitautien toteamiseksi, PAITSI alveoliittisesti oireilevia (keuhkorakkulatulehdusperäinen oireilu).
TTL:n 15.5.2009 julkaisemasta oppaasta työterveyshuollolle löydät kosteusvaurioiden aiheuttamien AMMATTITAUTIEN LUETTELON, koskien keuhkoja.
TTL:n oppaasta ei löydy palstan myrkkyfanaatikojen tehtailemaa immuunikatoa, miniaidsia, eikä myrkkyalveoliittiakaan.

Tottakai minä kosteusvauriomikrobiALLERGIKKONA olen tuon allergian aiheuttamista PERUSsairauksista samaa mieltä. Kun koululääketiede on selvittänyt MYÖS immunologisten kudosvaurioiden mekanismit JOKAISEN NELJÄN IMMUNOLOGISEN PERUSTYYPIN OSALTA koskien allergisoitumista jo 1960-luvulla, niin minä VAIN ns. KOSTEUSVAURIOMIKROBIALLERGIKKONA (siis III:s tyypin home + muuna allergikkona) VAHVISTAN LÄÄKETIETEEN OIKEASSAOLEMISTA.

Jostain syystä VAIN tällä palstalla kirjoittava pari maallikoa ovat katsoneet elämäntehtäväkseen kumota ALLERGISET MIKROBIALTISTUSAMMATTITAUDIT KUIN NIIDEN TOTEAMISETKIN HOMEallergeenialtistuksilla, väittämällä, että he ovat sairastuneet PARISTA BAKTEERIMYRKYSTÄ: valinomysiini ja kereulidi mini-aidiin, immuunikatoon ja myrkkyalveoliittiin syystä, että nuo myrkyt ovat kertyneet heidän keuhkorakkuloihinsa.

Kuten muistat, niin TTL:n ja M S-S:n johdolla mainitsemasi myrkkytutkimukset aloitettiin viime vuoden syyskuussa tiimin valitsemissa kosteusvauriokouluissa ja toimistoissa, joten STM:kin mielestä ns. KOSTEUSVAURIOMIKROBIMYRKYT ovat tutkimisen arvoisia.

Kun TTL tutkii noiden myrkkyjen vaikutusta GENEETTISESTI , ELI YKSILÖKOHTAISESTI PERITTYYN IMMUUNIJÄRJESTELMÄÄN koskien KAIKKIA neljää eri immunologista perustyyppiä, niin veikkaan, että siltä osin tulee jälleen yksi Ö-mappiin joutuva tieteen nimissä tehty SISÄILMAtutkimus.
Mitä MYRKKYSAIRASTUMISIIN tulee, niin TTL:nhän pitäisi todistaa, että heidän tutkimiaan MIKROBIMYRKKYJÄ TODETAAN TULEHDUSKIERTEESEEN JOUTUNEIDEN VERENKIERROSSA.
Kun massaspektormetritutkimus ei näytä olevan TTL:n käytössä testaamaan mikrobimyrkkyjä, niin niitä ei tulla todentamaankaan.

Eli vaikka Inspector Sec Oy:n kehittämällä laitteella tutkimuskohteissa todettaisiinkin mikrobimyrkkyjä, niin noiden myrkkyjen toteaminen selittää YHTÄ VÄHÄN yksiläökohtaista TULEHDUSKIERTEISYYTTÄ KUIN
KYMMENIEN ERI MIKROBILAJIEN LÖYTYMINENKIN mukaanlukien rakennusteollisuusmateriaaliTUOTANTONA ns. haihtuvat rakennusmateriaaliaineyhdisteet.
No 1800-luvulla moisia rakennusteollisuuden käyttämiä aineita rakennusmateriaaleissa ei edes ollut, MUTTA SIITÄ HUOLIMATTA silloiset lääketieteilijät neuvoivat Ruotsissa hylkäämään homekodin sen aiheuttaman TERVEYSVAARAN TAKIA. Ja Mooseksen lakihan velvoitti juutalaisia hylkäämään homekodin jo n. 500 eKr.

Kun SISÄILMATUKTIMUSTIEDE (toimijina TTL ja KTL (nyk THL) ei ole pystynyt kehittämään SYY-YHTEYSmittatikkuja SISÄILMA-ALTISTUKSEN takia tulehduskierteeseen joutuneiden IMMUNOLOGIAN osalta n. 40 vuoden aikana, niin syy-yhteysosoitin ei löydy Inspector Sec Oy:n laittellakaan.
Mikäli laite OSOITTAUTUU MYRKKYTUTKIMUStoimivaksi, niin voihan sen globaalikaupallistaa herkkäuskoisille ja saada myyntituloja ja työpaikkoja laitevalmistajille ainakin jonkin aikaa.

Mikä ihmeen MittariRane taas

Onko helppo ja tuottoisa elinkeinosi vaarassa? Keikkaa taitaa pukkaa rakennusten omistajilta, jotka eivät halua tehdä mitään ongelmien eteen. Todennäköisesti olet (tai kaverisi on) joku rakennuspuolen työttömäksi jäänyt keikkatyöläinen, joka on ostanut jonkun mittarin ja käynyt työkkärin pikakurssin ja nyt sitten ollaan niin asiantuntijaa, niin asiantuntijaa.

Tuossa joku oli laittanut linkin Putuksen luentoon ja totta tosiaan, et ole ymmärtänyt koko asiasta hölkäsen pöläystä. Ja teidänlaisianne sitten liikkuu kentällä ja tekee lausuntoja hometalojen korjaustarpeista.

Aamen - Anna mun kaikki kestää!

Miksi valehtelet?

Vai valehteleeko kaverisi sinulle ja sinä sitten levität niitä valheita täällä.

Edessäni on Sisäilmastoseminaarin kirja. Kaikki tutkimuskohteet on siellä esitetty. Jokaisesta on otettu useita materiaalinäytteitä, paitsi yhden asunnon kohdalla. Tässä yhdessä asunnossa oli silminnähtäviä homekasvustoja ja sieltä olikin otettu vain yksi mateerilinäyte ja sekin yläpohjan sisäverhouslevystä - EI SIIS IKKUNATIIVISTEESTÄ! Siinä näytteessä kasvoi kolmen plussan verran eri homelajeja ja samaten kolmen plussan verran bakteereja.

Minkään kohteen kohdalla ei ole edes mainintaa mistään ikkunatiivisteestä otetusta näytteestä!

tärkeää muistuttaa

"5. toksiineja tuottavia kosteusvauriohomeita tunnetaan enemmän kuin toksiineja tuottavia kosteusvauriobakteereita
6. eri kosteusvauriohomeiden välillä sekä homeiden ja bakteereiden välillä on yhteisvaikutuksia eli synergismiä
7. kosteusvauriohomeet ja kosteusvauriobakteerit eivät aiheuta immuunikatoa tai AIDSia kuten on väitetty. "

synergismi onkin mielenkiintoinen asia, toivottavasti siihen saadaan edes pientä selvennystä vaikka
siinä kohdin tutkimukset ovat varmasti hyvin moninaisia eivätkä tuskin milloinkaan riittävän täydentäviä

paras kaikista

on Tuula Putus
Asiallista tietoa, homesairaiden puolestapuhuja, aktiivinen tiedon levittäjä.

Kiitos!

Totta!

Me voisimme vastavuoroisesti auttaa häntä pitämällä huolen, ettei häirikkömme ja opetuslapsensa enää mollaa häntä täällä. Puututaan yrityksiinkin tiukasti.
 /   /  /  / 10 totuutta homeista yms
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta