AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / VR-aikataulut

VR-aikataulut

11 Vastausta 2 655 Lukukertaa
Tässä viimeaikoina junalla matkustaneet ihmiset ovat varmaankin havainneet saman kuin minä. Eli sen junien jatkuvan myöhästelyn. Nyt en puhu mistään kahden tai kolmen minuutin myöhästymisistä vaan myöhästymiset ovat nykyään useasti jo 10 minuutista tuntiin. Joka kuukausi VR:ltä tulee tiedoite kuinka hyvin junat kulkevat aikataulussa. VR:n mukaan kaukojunista n. 90% saapuu määräasemalleen 5minuutin tarkkuudella. Nimenomaan MÄÄRÄASEMALLE. Eli esim Oulusta Tampereen kautta Helsinkiin menevä pendolino. Juna saapuu Tampereelle 8 minuuttia myöhässä, mutta Helsinkiin saavutaan 4 min myöhässä, joten tämä juna lasketaan niihin jotka ovat saapuneet määräasemalle 5 minuutin tarkkuudella. Tällä laskutavalla VR voi väittää, että junista 90% saapuu määräasemalle 5 minuutin tarkkuudella, kun väliasemien myöhästymisiä ei huomioida. Jos otettaisiinkin myöhästymisiä Helsingin lisäkdi muilta asemilta. Esim. Pieksämäki, Tampere, Lahti, Oulu. Mihinkähän lukemaan tuo 90% putoaisi?
Taitaa kohta Expressbus saada VR:n asiakkaat, jos tämä junien jatkuva myöhästely ei ala loppumaan.
Bussilla matka-aika on pidempi, mutta aikataulu on aivan varmasti tarkempi ja siihen voi luottaa, toisin kuten junien aikatauluihin.
Otetaampa tästä esimerkki: Matkustat Tampereelta-Helsinkiin. Junalla ( IC ) matka kestää 1h45min. Aikataulu näyttää kyseisen junan lähtöajaksi 15:07 ja saapumisajaksi 16:52. Tuo saapumisaikahan on vain aikatauluun kirjoitettu aika. Todellista saapumisaikaa se ei kerro.
Expressbus. Edelleen sama matka Tampere-Helsinki. Matka-aika n. 2h30min. Aikataulunmukainen lähtöaika 15:00 ja saapumisaika 17:30. <--- Tuohon saapumisaikaan voi luottaa. Tarkat aikataulut ovat entistä tärkeämmät, jos perillä pitää olla johonkin tiettyyn aikaan. Linja-autolla matka kestää pidempään mutta aikatauluun voi luottaa, eikä saapumisajan ja sen ajan kun jossakin tietyssä paikassa pitää olla tarvitse varata niin paljoa ylimääräistä aikaa. Eli matka-ajaksi tulee lopulta sama matkustatko junalla vai linja-autolla, kun lasketaan juna-aikatauluun se ylimääräinen aika + myöhästyminen.

Itselläni taitaa olla junamatkat jo tehty. Siirryn tästä lähtien matkustamaan linja-autolla, eipä ole jatkuvia myöhästelyjä. Suosittelen tätä myös muille.

ruikuti ruii

Mitä sitten enää ruikutat. Mene sinne linja-autoos vaan. Älä nyt enää itke, kun juna oli 8 minuuttia myöhässä, juuri tuona päivänä, kun SINÄ satuit matkustamaan junalla. Harvase päivähän niitä linjuriautojakin hyytyy, palaa, tai hajoaa tien poskeen, niistä vain ei kirjoitella iltapäivälööpeissä, toisin kuin vrstä. Olet iltapäivälehtien uhri. Tilaa lisää seiskoja ja iltsejä kotiis, masturpoi juoruiloista ja tukehdu paskaan!!!

Kokemusta muistakin

Käytän pääasiassa junaa, mutta välillä myös expressbusseja. Minun kokemus on, ettei junasta ja expressbussista voi puhua samana päivänä. Juna voi ola myöhässä, kuten ovat olleet kautta aikain, mutta eipä ne kesänopeuksien mukaan laaditut bussiaikataulutkaan pidä. Motarilla ei asian pitäisi edes vaikuttaa, mutta silti tullaan varsinkin huonolla kelillä aina aikataulusta myöhässä. Muutenkin bussin matka-aika on pidempi ja matkustusmukavuus ahdas, tukala, meluisampi ja epätasainen. Mutta jokainen tekee valintansa itse.

Ja myös

Junamatkasta tulee myös paljon mukavampi, kun marisijat menee linja- autolla, eikä tarvitse kuunnella jatkuvaa narinaa!

Alkuvuoden täsmällisyys

Tässä vähän tietoa junien ja bussien täsmällisyydestä:

Junaliikenteen täsmällisyys tammi-helmikuu n. 65% ( tavoite 90%)
Expressbus 86%

Siitä voi jokainen päätellä kumpi näistä kahdesta kulkuneuvosta ( juna vai bussi) kulkee paremmin aikataulussa. Ero näiden kahden välillä on suuri.

En ymmärrä, että junat eivät kulje kun sataa lunta, mutta bussit saadaan kulkemaan aikataulussa samassa kelissä melkein 90% tarkkuudella. VR pääsee tuohon 90 prosenttiin vain kesäkelillä. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka korkealle tuo Expresbussin 86% nousee kesäkelillä, vaikka esim kesä-heinäkuussa. Varmasti lukema menee kesällä yli 90% jos talvella kaikkein huonoimmissa kelissä saadaan bussit kulkemaan näin hyvin.

Expressbusin tiedote:
http://www.expressbus.fi/Lumimyrskyt-eivat-ole-haitanneet-merkittavasti-bussiliikennetta

Bussit jatkossakin kulkemaan näin upeasti aikataulussa, niin kyllä kohta Expressbussin asiakasmäärä nousee ja VR:n pienenee.

Expresbus

Totta turiset. Onhan nyt paljon miellyttävämpää matkustaa Helsingistä Ouluun bussilla kuin junalla.
Ja saa rahalleen vastinettakin. Junassa kun saa istua tai kävelläkin vain noin kuusi tuntia, mutta expresbussissa saa istua tukevasti turvavoissä 10-12 tuntia. Koskaan en mene enää junalla.

Etkö ymmärrä?

Erohan on siinä, että juna kulkee raiteilla ja bussi tiellä. Raiteisiin vaikuttaa moni asia ja raiteita ei voi junalla "kiertää" kuten bussi voi väistää jos tiellä on vaikka tukos. Ja kyllä se niin on että toimiessaan juna kuitenkin on kaikinpuolin parempi kuin bussi...

Ymmärrätkös sinä?

Otetaan esimerkiksi matka Tampereelta Helsinkiin.
Junalla ( InterCity) matka kestää 1h45min. Matkan hinta on 28,80€
Expresbussilla matka kestää keskimäärin 2h 45min, joissain vuoroissa matka-aika on lyhempi. Hinta on 23,70€

Eli. Hinnassa Expresbus on n. 5 euroa halvempi, mutta matka kestää tunnin pidempään. Mutta juna saattaa olla pahimmassa tapauksessa tunnin myöhässä, joten, matka-aika on junalla se tunnin myöhästyminen aikataulunmukaiseen matka-aikaan lisättynä sama kuin bussilla. Tästä johtuen mielummin menen bussilla Tampere-Helsinki välillä ja maksan siitä 5 euroa vähemmän, koska junan aikataulut ovat niin epävarmoja, ettei niinhin voi luottaa, toisin kuten bussiaikatauluihin, eiväthän junat edes kunnolla pysy aikataulussa.

tyyppi 88 kirjoitti, että kyllä toimiessaan juna on kaikenpuolin parempi kuin bussi.
Silloin ne varmasti hyviä kulkuneuvoja olisikin, kun toimisivatkin kunnolla, muttakun ei toimi kunnolla.

tampere-helsinki

Kyllä omat kokemukset Tampere-Helsinki väliltä ovat junamatkustamisen osalta varsin myönteiset. Eivät junat ole AINA myöhässä niin kuin yleisesti halutaan uskoa. Matkustan junalla 1-2 kertaa viikossa mm palavereihin, kokouksiin, yms. Silloin tällöin juna on sen 10-15min myöhässä, ja suurempi noin tunnin myöhästyminen tapahtuu ehkä kerran vuodessa. En minä ainakaan jaksaisi viikosta toiseen valita hitaampaa kulkuneuvoa, joka heiluu ja pomppoilee tiellä niin, ettei paperitöitä voi oikein matkan aikana tehdä. Juna kulkee tasaisesti, papereille ja läppärille on tilaa, ja kahvin saa kärrystä. Minä maksan varsin mieluusti matkastani muutaman euron enemmän, jos pääsen perille aiemmin, ja olen saanut hyödynnettyä matka-aikaa töiden tekemiseen.

Eli jos valitsee bussimatkustamisen junien epätäsmällisyyden takia, niin voi äkkiä huomata, että näitä matka-ajallisesti junan kanssa tasaveroisia päiviä on ehkä 1-2 kpl vuodessa. Toki bussin voi valita, jos osaa ennustaa että tänään juna myöhästyy yli tunnin. Mutta kyllä 95%:sti junalla pääsee nopeammin Tampereelta Helsinkiin. Kyllä Tampere-Helsinki on paras väli junamatkustamisen kannalta Suomessa, junatiheys on riittävä ja täsmällisyys hyvää luokkaa.

Se on sitten eri asia, kun matkustaa vaikkapa Kotkasta Helsinkiin, siinä bussi voittaa junan, lyhyemmän matkansa takia, rata kun kiertää Kouvolan ja Lahden kautta...

NAzi

Nazi-saksan junat pysy sentään aikataulussa

taasnäitä

Suomalaisia valittajia . Kun ollaan 4 min. myöhässä nii hemmetinmoinen show kehiin, MULLE KAIKKI HETI NYT!
JA by the way , jos ei kelpaa niin ei tarvitse matkustaa sitten ollenkaan. Taitaa olla joku Expressbus mainos tää, EEbee on siististi Cool!

Länkky

Suomalaiset länkyttää pikkuasioista
 /   /  /  / VR-aikataulut

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta